Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 10:19
Dux1: OGS ble ihvertfall ikke ansatt for kortsiktig suksess... Conte er jo en orkan av et kokhue, som i tillegg har en Mourinho-tilnærming når det kommer til man management. Ville vært en katastrofe for dagens United dersom man skal tenke langsiktighet. Allegri? Dyktig manager, men ville han blitt en kulturkræsj ift the United way? Jeg har lenge (som sikkert mange nå har skjønt!) vært opptatt av at ryddejobben må starte i den sportslige ledelsen, med ansettelsen av en TD/DOF. Den ekstreme sportslige stabiliteten Bayern kan vise til er selvsagt ikke en tilfeldighet.

Ikke stabiliteten i Juve heller. Det er som i Bayern pga langt mer dyktig sportslig toppledelse enn i United.

Allegri er for meg en helt "wild card". Han skaper resultater, men står for en kjip fotball og jeg er helt blank om han er en god lagbygger eller fått til noe i United hvor han sannsynligvis måtte vært langt mer enn bare en "head coach" de nærmeste årene for å skape resultater.

Tror definitivt løsningen på lang sikt i United kan bli noe annet enn Solskjær, og at det er detaljer så langt som kunne vært gjort annerledes (jeg skjønner f.eks lite av ny kontrakt til Mata), men samtidig virker det som de er litt på riktig vei, og at de ikke lenger skal forhaste seg tilbake til toppen. Finne mer riktige spillere og ikke minst motiverte spillere som faktisk vil spille for United.

KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 10:29
TrueTopRed: Man ser ikke spillet eller ideene på banen for å få det til, derfor sliter vi mot akkurat de samme type lagene i brist på samspill fremover. Men ser heller ikke en tråd i kjøpene og nevner derfor AWB.

En tråd i kjøpene er vel at de er yngre, hardtarbeidende, seriøse og mer motiverte for å legge ned en innsats. Det gjøres ikke dyre kjøp av eldre spillere, av spillere som man ikke bruker riktig/vet hvordan man skal bruke eller kjøp av halvmotiverte spillere (som Dybala fort kunne blitt).

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 10:39
KongOlav2: En tråd i kjøpene er vel at de er yngre, hardtarbeidende, seriøse og mer motiverte for å legge ned en innsats.

Forstod du det som at jeg krevde en Zambrotta eller en høyrebackens Zlatan? En dyr ego jævel som bare kan angripe?

Vi "blokkerer" høyrebacken med et kjøp til 600 mill også er det folk som mener at vi skal gjøre kjøp som skal hjelpe oss bryte ned lag. Med å blokkere mener jeg at man når endelig får en manager som vil konkurere og spille fotball, så har vi allerede brukt så mye på høyreback at vi ikke kan hente noe annet for den possisjonen og er dermed stuck med en en begrenset offensiv fyr der.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 10:44)

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:43
KongOlav2: Allegri er for meg en helt "wild card". Han skaper resultater, men står for en kjip fotball og jeg er helt blank om han er en god lagbygger eller fått til noe i United hvor han sannsynligvis måtte vært langt mer enn bare en "head coach" de nærmeste årene for å skape resultater. Tror definitivt løsningen på lang sikt i United kan bli noe annet enn Solskjær, og at det er detaljer så langt som kunne vært gjort annerledes (jeg skjønner f.eks lite av ny kontrakt til Mata), men samtidig virker det som de er litt på riktig vei, og at de ikke lenger skal forhaste seg tilbake til toppen. Finne mer riktige spillere og ikke minst motiverte spillere som faktisk vil spille for United.

Er ingen stor fan av Allegri til United. Ser det ut til at mange får festkjepp pga navnet, og tenker ikke på filosofi og spillestil. Derfor er det så uhyre viktig at vi får inn en DOF/TD som kan styre dette. Så langt har vi manglet en rød tråd i manageransettelsene. Den mest logiske så langt er faktisk OGS.

Mata fikk nok en ny avtale for at han skal fungere som en mentor for de yngre gutta, og mulig en videre rolle i klubben den dagen han legger opp. Den mest ubegripelige kontraktforlengelsen er Jones' sin! Det sier egentlig det meste om hva slags sportslig kompetanse vi har i ledelsen vår...

(Innlegget ble redigert 07.11.19 10:43)

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:45
TrueTopRed: Med å blokkere mener jeg at man når endelig får en manager som vil konkurere og spille fotball, så har vi allerede brukt så mye på høyreback at vi ikke kan hente noe annet.

Har du glemt Dalot?

Villans20

Innlegg: 9095
Villans20
07.11.19 10:50
Dux1: Selv store managere som SAF og Klopp trengte tid.

Klopp kom på 4 plass i sin første fulle sesong med Liverpool.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 10:50
Dux1: Har du glemt Dalot?

Jeg har ikke glemt noe, ser ikke linjen klubben velger bare....men om Dalot er veien å gå kunne jeg sett for meg at de 600 mil f.eks ble brukt på midtbanespiller. 

Og heller gitt litt slakk for høyrebacken intill videre der Dalot ble spilt inn. Vi skulle jo uansett ikke konkurere dette året.

Men selvsagt er det nok som du er inne på at man brente av 600 mill på høyreback for å ha en fyr som kan funke til 10e plasser frem til Dalot blir god, også kan vi under tiden drite i andre lagdeler.

Hadde man ratet Dalot ville man selvsagt lagt de pengene på andre plasser der behovet er større.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 10:53)

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:55
Villans20: Klopp kom på 4 plass i sin første fulle sesong med Liverpool.

Og vant ikke en tittel før i sin fjerde sesong... Ser du for deg slikt kunne skje i United?  


https://www.vg.no/sport/fotball/i/Ql4EQq/liverpool-legende-paa-tide-at-klopp-vinner-trofeer

KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 10:56
TrueTopRed: Forstod du det som at jeg krevde en Zambrotta eller en høyrebackens Zlatan? En dyr ego jævel som bare kan angripe? Vi "blokkerer" høyrebacken med et kjøp til 600 mill også er det folk som mener at vi skal gjøre kjøp som skal hjelpe oss bryte ned lag. Med å blokkere mener jeg at man når endelig får en manager som vil konkurere og spille fotball, så har vi allerede brukt så mye på høyreback at vi ikke kan hente noe annet for den possisjonen og er dermed stuck med en en begrenset offensiv fyr der.

Nå finnes det jo flere posisjoner på banen enn høyrebacken. Barca hadde et av tidenes lag med Abidal på venstrebacken, en spiller som bidro med minimalt offensivt. Dere har jo en venstreback som er såpass skadeforfulgt at det er helt mulig at det kommer en forsterkning her i løpet av de nærmeste par årene. Og det kan da være en drivende god offensiv back.

Villans20

Innlegg: 9095
Villans20
07.11.19 10:59
Dux1: Og vant ikke en tittel før i sin fjerde sesong... Ser du for deg slikt kunne skje i United?

Ja men under Klopp så du gradvis progresjon.


Ole startet med hva var det, 9 seire på rad? Siden den gang har pilen bare pekt nedover og nedover under Ole.

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 10:59
TrueTopRed: Hadde man ratet Dalot ville man selvsagt lagt de pengene på andre plasser der behovet er større.

Jeg leste innlegget ditt litt feil. Men jeg mente å si at Dalot har et bedre offensivt register pdd enn Bissaka. Førstnevnte har vel aldri helt fått en reell sjanse i United-trøya. Nå satte en skader en stopper for videre utvikling, men hvem vet om han etter hvert kan konkurrere med Bissaka om denne posisjonen. 


Når det er sagt, så synes jeg Bissaka har vært god for oss. Får han utviklet sitt offensive register har vi en backstjerne for mange år framover.  

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 11:03
Villans20: Ja men under Klopp så du gradvis progresjon.
Ole startet med hva var det, 9 seire på rad? Siden den gang har pilen bare pekt nedover og nedover under Ole.

Nettopp. Gradvis progresjon. Slikt er ikke så lett å oppdage hvis du kun får måneder i managerstolen...


Å sammenligne case som dette blir uansett håpløst. Det finnes ingen fasit, og det er så mange faktorer som skal spille inn for at en ansettelse skal bli en suksess eller fiasko. 

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 11:04
KongOlav2: Nå finnes det jo flere posisjoner på banen enn høyrebacken

Vet ikke om du faktisk ser Unitedkamper, men ja.

Men for et lag med 3 spillere lengst from som sliter med å slå en ball mellom seg og er bedre hver for seg, så er det greit at noen andre possisjoner kan komme med litt innput. 

Er en grunn til at man idag MÅ se på Pogba som en som kan bryte mønstret og finne den avgjørende pasningen. En (1) spiller. Ser du hvor jeg vil hen? Jo flere som bidrar, jo bedre.

Jeg har ikke problem med en defensiv back, men i denne oppsettningen vi har og synet på det vi holder på med, gjør det vanskelig å vite hvordan man tenker. 

(Innlegget ble redigert 07.11.19 11:06)

Villans20

Innlegg: 9095
Villans20
07.11.19 11:06
Dux1: Slikt er ikke så lett å oppdage hvis du kun får måneder i managerstolen...

Brendan Rodgers sier hei :)

Villans20

Innlegg: 9095
Villans20
07.11.19 11:07
Dux1: Slikt er ikke så lett å oppdage hvis du kun får måneder i managerstolen...

Edit: dobbelpost

(Innlegget ble redigert 07.11.19 11:07)

KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 11:13
TrueTopRed: Vet ikke om du faktisk ser Unitedkamper, men ja. Men for et lag med 3 spillere lengst from som sliter med å slå en ball mellom seg og er bedre hver for seg, så er det greit at noen andre possisjoner kan komme med litt innput. Er en grunn til at man idag MÅ se på Pogba som en som kan bryte mønstret og finne den avgjørende pasningen. En (1) spiller. Ser du hvor jeg vil hen? Jo flere som bidrar, jo bedre. Jeg har ikke problem med en defensiv back, men i denne oppsettningen vi har og synet på det vi holder på med, gjør det vanskelig å vite hvordan man tenker.

Du får se hva som skjer i tiden fremover da. Foreløpig er det altfor tidlig å dømme dette nord og ned. Om det imidlertid fortsetter med flere slike kjøp i de par kommende transfervinduene, kan jeg være mer enig med deg.

Knaxern

Innlegg: 51152
Knaxern
07.11.19 11:18
John||Locke: Jøss! Jeg som trodde Martial var vår spiss.

https://www.youtube.com/watch?v=KAN_bceOfSE

Martial er jo heller ikke en god nok spiss han heller, han fungerer bedre som kant.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 11:24
KongOlav2: Foreløpig er det altfor tidlig å dømme dette nord og ned. Om det imidlertid fortsetter med flere slike kjøp i de par kommende transfervinduene, kan jeg være mer enig med deg.

Samtidig er det som jeg sa bare en liten del av det.

Det andre viktigere er å implentere et spill som setter oss i possisjon til å bryte ned lag, og det ser jeg heller ikke at man jobber med. (sagt på bakgrunn av hva en ser i kamper). 

Som det er nå søker spillerne heller lotto-avsluttninger der man håper på en ventiltreff fra distanse, snarerer enn å søke etter angrepskollegaen i jakten på å sette hverandre opp i bedre possisjoner.

Der har manageren en jobb for å få sine ideer i spill også nå nesten et år senere. Noen tror det løses med 1 eller 2 offensive kjøp, jeg er mer skeptisk.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 11:26)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 11:42
Dux1: Når det er sagt, så synes jeg Bissaka har vært god for oss

Jeg også, men det er en annen historie. Det er ikke sånn at jeg klager på hans innsats eller talent, men mer prøver å se ruten vi tar videre.

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
07.11.19 12:09
Dux1: Siden enkelte her inne virker kåte på Ralf Rangnick, så skal han angivelig være aktuell kandidat som DOF/TD: "It’s always difficult to follow someone like Sir Alex Ferguson, who was so successful and in place for a long time – and that’s even harder if you are often changing coaches. "With every coaching change, the identity changes and this is reflected in the sporting development. You can look at the money that team has had available in the last five years and say there has been an underperformance."
KongOlav2

Innlegg: 45221
KongOlav2
07.11.19 12:14
TrueTopRed: Samtidig er det som jeg sa bare en liten del av det. Det andre viktigere er å implentere et spill som setter oss i possisjon til å bryte ned lag, og det ser jeg heller ikke at man jobber med. (sagt på bakgrunn av hva en ser i kamper). Som det er nå søker spillerne heller lotto-avsluttninger der man håper på en ventiltreff fra distanse, snarerer enn å søke etter angrepskollegaen i jakten på å sette hverandre opp i bedre possisjoner. Der har manageren en jobb for å få sine ideer i spill også nå nesten et år senere. Noen tror det løses med 1 eller 2 offensive kjøp, jeg er mer skeptisk.

Det er vel sannsynlig at det blir mer enn bare 1-2 offensive kjøp før laget er skikkelig "satt". Fra midtbane og fremover tror jeg neppe særlig mange flere enn McTominay, James, Rashford og Martial er i klubben når 2021/22-sesongen starter. Kanskje Pereire. Da er det rom for iallfall 3 nye spillere, hvorav minimum to på sentral/offensiv midtbane som kanskje er aller viktigst for å bryte ned lag som ligger dypt.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 12:47
KongOlav2: Det er vel sannsynlig at det blir mer enn bare 1-2 offensive kjøp før laget er skikkelig "satt".

Blir ikke det veldig FM aktig der man bare regner med at det løses med å hente spillere som nå gjør dette i andre klubber, også bare funker det når de kommer til oss. 

Man kan få satt en spillestil (mot lave lag) som også dårligere spillere (de vi har?) kan få til i viss grad, men som ender i bedre uttelling når bedre kvalitet blir hentet inn.

Og jeg prøver etter beste evne å finne sånne signaler som kan gi meg tro på at vi jobber med dette, men nei.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 12:53)

-Joachim-

Innlegg: 12109
-Joachim-
07.11.19 13:33

Kan fint forstå TTR og hans syn på Solskjær. Manglende resultater og ingen markant utvikling siden han tok over, er det vanskelig å være optimistisk for fremtiden. Akkurat nå virker Solskjær å være like avhengige av individuelle prestasjoner framfor godt kollektivt angrepsspill som det Mourinho var. Det virker i utgangspunktet å være lite som tilsier at Solskjær skal ha kompetansen til å gjøre United til et topplag igjen.

Når det er sagt, synes jeg det er vanskelig å vurdere Solskjær fullt ut enda, da han foreløpig kun har forsterket forsvaret. Når alt kommer til alt, har han per dags dato et langt dårligere lag enn da han tok over etter Mourinho. Sanchez, Fellaini (utrolig nok), Herrera og Lukaku har ikke blitt erstattet. Så kan man diskutere grunnene til at det ikke er forsterket, men sånn er nå realiteten. 

Skader på sentrale har også hatt en viss betydning. Fred, Pereira, Young, Lingard, Rojo og Jones gir alt de har, men det er bare ikke godt nok. Like fullt som å erstatte Herrera og de andre, har ikke United gode nok reserver som kan komme inn og endre kampbildet.

JA, det er store mangler i dette laget og dette kommer til å ta tid. Vi må bare erkjenne at akkurat nå er ikke United i nærheten av de andre. Kanskje må man bare akseptere at en må rive ned hele «huset» som Solskjær har gjort fordi det rett og slett er råttent for så å bygge opp noe helt nytt og velfungerende?

(Innlegget ble redigert 07.11.19 13:42)

Lezah

Innlegg: 65284
Lezah
07.11.19 14:40

Begynner å bli smått vanskelig å stille rullert lag når vi har så mye skader og drit som nå. Chong var veldig god forrige U23-kamp og kan starte sammen med MG. Young må vel starte siden han ikke spiller i helgen og vi ikke kan risikere Williams (herregud, for en ting å skrive). Garner inn, men så er det mer krøll enn bøll hvis vi vil spare viktige folk.

Lezah

Innlegg: 65284
Lezah
07.11.19 14:45
Lezah: Chong var veldig god forrige U23-kamp

Men ikke i troppen pdd.

den_glade_gris

Innlegg: 6524
den_glade_gris
07.11.19 15:06
-Joachim-: JA, det er store mangler i dette laget og dette kommer til å ta tid. Vi må bare erkjenne at akkurat nå er ikke United i nærheten av de andre. Kanskje må man bare akseptere at en må rive ned hele «huset» som Solskjær har gjort fordi det rett og slett er råttent for så å bygge opp noe helt nytt og velfungerende?

I en klubb som Manchester United er det ikke overaskende at kritikerne er på banen når resultatene uteblir. Er det noen som i det hele tatt seriøst mener at vi kan være med å kjempe i toppen med den troppen vi har? Sesongen her var jo over før den kom i gang. Vi har ikke stall som er god nok. Du er inne på det vesentlige. Vi må bygge noe nytt og da tar det ofte tid å få det gjort ordentlig. Det dreier seg om å kjøpe rett spillere.


Jeg har vært kritisk til prioriteringen hele veien. Jeg har hele tiden ville prioritert midtbanen. Den mangler kreativitet. Jeg er enda skeptisk til at vi kjøpte en treg midtstopper til 800 mill og lot midtbanen i fred. Stoppere har vi nok av. Alle ser hva vi har slitt med offensivt. Det blir ikke skapt nok. Jeg regner det som bankers at Maddison er den spilleren vi vil ha, men jeg mener vi også trenger en mer defensiv type med fart i bena. Maddison ble selvsagt ikke tilgjengelig da Harry kom. Leicester har ambisjoner selv.


Jeg håper for Oles skyld at Eddie ikke svikter han nå for han må ha fått forsikringer om at dette vil ta tid. Og jeg er ganske happy med det tross alt. Vi har blitt kvitt mye råttent og starter på noe nytt. Dommen over Ole er alt for tidlig å komme med. Han må få noen vinduer til å få inn sine spillere og sin måte å spille på. Jeg synes han har startet i litt feil ende selvom det er logikk i å begynne å bygge bakfra. Det er ting å glede seg over. Unge Wilson på venstreback, McTominay har fått mye ansvar og levert glimrende, men selvsagt litt variabelt.


Tilliten til Ole er overaskende stor hos fansen selv om mange også er kritiske, men hadde det vært en annen hadde det nok vært langt større press sånn ståa er. Jeg hadde ikke regnet med noe denne  sesongen, men utviklingen er spennede å se og kanskje skjer det noe i januarvinduet. Hva med Haaland og Eriksen inn i januar og Maddison/Sancho til sommeren?  

missChance

Innlegg: 58041
missChance
07.11.19 15:14
Lezah: Garner inn, men så er det mer krøll enn bøll hvis vi vil spare viktige folk.

Ifølge MEN føler man nå at man må være forsiktige med DJ. Men de har det fra Sola.


 


Uansett - er det et poeng, det ville være rart hvis man ikke har tenkt tanken.

DuncanE

Innlegg: 1263
DuncanE
07.11.19 15:23
TrueTopRed: For å ikke snakke om årene føre man tok over klubben.  Fyren hadde kred pga det han viste som manager, når andre muligens fikk det pga rykte som spiller.

Du svarte aldri på dette. Her regner jeg med du refererte til Sir Alex? Usikker på hva du mener om "årene før han tok over klubben"? Årene før Fergie tok over viste United relativt gode sportslige resultater. 1981 til 1985 ga 3, 3, 4, 4 og 4 plass i serien og 2 FA-cup titler. Etter Fergie tok over "så" det langt værre ut:

1986-87: 11 plass med 14-14-14, 52-45 og 56 poeng.

1987-88: 2 plass med 23-12-5, 71-38 og 81 poeng.

1988-89: 11 plass med 13-12-13, 45-35 og 51 poeng.

1989-90: 13 plass med 13-9-16, 46-47 og 48 poeng.

Med det tankesettet du legger til grunn her i tråden; hvor lenge tror du at du ville støttet Fergie? Hvordan ville historien sett ut om vi hadde kvitta oss med Fergie disse første årene? Usikker på hvor gammel du var på 80-tallet, men jeg så ikke umiddelbart noen stor sportslig idé, tråd eller utvikling i United disse årene. Ja, han hevet United umiddelbart etter at han tok over i november 86, og hadde en bra 2. sesong. Men sesong 3 og 4? Fergie innførte disiplin, et nytt tankesett, fikk gradvis byttet av useriøse typer og hanket inn sultne, talentfulle spillere. Men det tok tid. Som det også vil gjøre nå.

Jeg er enig i "KongOlav2"s betraktning at sist sommervindu kun er starten på Uniteds endringer. Av de etablerte spillerne ser jeg kun for meg at DDG, McT, Martial, Rashford og muligens Shaw/Lindelöf har en fremtid i klubben. I tillegg til nykjøpene AWB, Maguire og James. Så tar forhåpentlig Dalot, Tuanzebe og noen av unggutta steget. Pogba tror jeg er ferdig til sommeren. Altså kun 8/9 spikret i en tropp på 25. Resten vil fylles opp i kommende vinduer. La oss håpe at vi treffer med de fleste. Da vil selvsagt en DoF være å foretrekke.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 15:24)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 15:39
DuncanE: Usikker på hva du mener om "årene før han tok over klubben"?

Jeg snakket ikke om United før han kom, men om hva han holdt på med før han kom til united vs andre.

Så tror jeg også at det kan være lettere å gi en som har oppnådd noe litt ekstra tid, kontra en som bare tidligere har misslykkes.

Men en sammenligning i det som skjedde da mot det som skjer nå går jo ikke. Nå snakker dere om kjøp og at det er løsningen, da var det muligens et kjøp per sesong, frem til United storsatset litt 87-88. Men i hovedsak en helt annen fotball og konkuransesitusjon på den tiden :)

Men dette var bare en liten innput i det dere diskuterte, for å poengtere at det kan være andre ting med i bildet i synet/kredden til de forskjellige.

I min sak angående Solskjaer (og hva som er best for united), så er det klart at han ikke har noe særlig kred som manager på forhånd, men det er andre ting jeg har nevt for noen innlegg siden som er mitt hovedproblem med han.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 15:50)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
07.11.19 15:45
-Joachim-: Manglende resultater og ingen markant utvikling siden han tok over, er det vanskelig å være optimistisk for fremtiden.

Men jeg legger til som jeg også har nevnt tidligere.

Jeg kan ta en mellomsesong resultatmessig (ala det vi har nå), om jeg får noe signaler som tyder på at vi jobber på en riktig måte som gjør at man får troa.

Og der er det forskjellige meninger om hva en tror på, men det er ikke verre enn det.

(Innlegget ble redigert 07.11.19 15:46)

Klikk for å gå tilbake til toppen