Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 16:31
TrueTopRed: Samtidig vil jeg også at den som er den utvalgte er med på å velge (iallefall kunne legge inn et ord rundt det) spillerne han vil ha. Derfor kræsjer det med å ha OGS når det trolig er nesteman som må jobbe med det som blir hentet. Det er ikke noe verre enn det.

Dersom det sportslige apparatet gjør en god nok jobb, så spiller det ikke SÅ stor rolle at en gitt manager ikke får så veldig mye å si ang spillerkjøp. Det viktigste er faktisk å kjøpe spillere som er av en spillertype som gjør at de kan passe flere managere. Det er f.eks større sjanse at en spiller som Sancho ville gjort enn Lukaku.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 16:50
KongOlav2: Dersom det sportslige apparatet gjør en god nok jobb, så spiller det ikke SÅ stor rolle at en gitt manager ikke får så veldig mye å si ang spillerkjøp. Det viktigste er faktisk å kjøpe spillere som er av en spillertype som gjør at de kan passe flere managere. Det er f.eks større sjanse at en spiller som Sancho ville gjort enn Lukaku.

Den måten å se det på blir som når fans forsvarer en dårlig spillers innsats i kampen med at det var andre som var dårligere. Da blir man litt stående på stedet hvil med en dårlig spiller, når det kanskje var et større problem.

Joda, flere kunne sikkert fått mer ut av en OGS tropp enn en JM tropp, men det blir noe annet igjen. 

OGS har noe han skulle sagt rundt det som skjer, og jeg vil bare at riktig man er med på den jobben og få yttre seg rundt det som skjer.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 16:55)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 17:07
TrueTopRed: Den måten å se det på blir som når fans forsvarer en dårlig spillers innsats i kampen med at det var andre som var dårligere. Da blir man litt stående på stedet hvil med en dårlig spiller, når kanskje var et større problem. Joda, flere kunne sikkert fått mer ut av en OGS tropp enn en JM tropp, men det blir noe annet igjen. OGS har noe han skulle sagt rundt det som skjer, og vil bare at riktig man er med på den jobben og yttre seg.

Ja, men fortsatt er det viktigste at spillerne de henter faktisk er fleksible og ikke passer bare en gitt spillerstil/manager. Da Liverpool sparket Rodgers, er det nærliggende å tro at de hadde en helt klar plan for å hente Klopp siden han var ledig på markedet. Det gikk heller ikke mange dagene fra Rodgers ble sparket til Klopp signerte. Har United en lignende plan om de nå skulle sparket Solskjær? Eller skulle planen kun vært å hente det mest meritterte navnet som tilfeldigvis er ledig på markedet?

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 17:12
KongOlav2: Har United en lignende plan om de nå skulle sparket Solskjær?

Skulle jeg kunne svare på det mener du? :) Nei vet ikke, men troligen ikke.

Jeg krever heller ikke at man sparker OGS nå, men bare at man ikke kjøper på seg en masse spillere til dyre penger nå, men lar nesteman få si noe om det istede for.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 17:15)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 17:16
TrueTopRed: Skulle jeg kunne svare på det mener du? :) Nei vet ikke, men troligen ikke. Jeg krever heller ikke at man sparker OGS nå, men bare at man ikke kjøper på seg en masse spillere til dyre penger nå, men lar nesteman få si noe om det istede for.

Du mener at United ikke skulle kjøpt Sancho dersom de hadde sjansen? Eller tilsvarende spennende spillere? Før eventuelt ny manager var på plass. Som sagt; det er en gigantisk forskjell på å køle ut enorme summer på en begrenset spiss som Lukaku, og kjøpe noen av de mest spennende spillerne i Europa som ville passet ethvert topplag.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 17:17)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 17:21
KongOlav2: Som sagt; det er en gigantisk forskjell på å køle ut enorme summer på en begrenset spiss som Lukaku

Blir som å hente AWB. En god men også begrenset spiller, og da kanskje du forstår hvor jeg vil hen. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 17:25
TrueTopRed: Blir som å hente AWB. En god men også begrenset spiller, og da kanskje du forstår hvor jeg vil hen.

Nei, ikke i nærheten av Lukaku. Eller Matic. Jeg anser det som rimelig mye mer sannsnylig at neste manager vil bruke AWB enn det var at Solskjær ville bruke Lukaku.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 17:31
KongOlav2: Nei, ikke i nærheten av Lukaku. Eller Matic. Jeg anser det som rimelig mye mer sannsnylig at neste manager vil bruke AWB enn det var at Solskjær ville bruke Lukaku.

Nå føler jeg vi er litt inne på det resonemanget igjen om at dårlige spillere slipper unna fordi det var verre folk der ute. 

Forstår du virkelig ikke hva jeg mente med AWB opp mot Lukaku som du nevte der? Legg godsiden til. 

Dette handler ikke heller bare om å "kunne bruke" (krever mer av 600 mill) men prøve å vende hver stein å utnytte små marginaler for ta innpå de aller beste. Da har det å ha en offensiv ytterback med en innleggsfot en betydelse.

 Manageren kan legge inn veto mot spillere, og kanskje ville en annen fyr tatt neste man på lista pga spilletil. Å bruke de pengene på han gjør at den backplassen nå er bankers i mange år fremover. Det er slike store valg jeg helst ser at riktig man er med på å tar.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 17:36)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 17:36
TrueTopRed: Nå føler jeg vi er litt inne på det resonemanget igjen om at dårlige spillere slipper unna fordi det var verre folk der ute. Forstår du virkelig ikke hva jeg mente med AWB opp mot Lukaku utspillet ditt? Legg godsiden til. Dette handler ikke heller bare om å "kunne bruke" men prøve å vende hver stein å utnytte små marginaler for ta innpå de aller beste. Da har det å ha en offensiv ytterback med en innleggsfot viktig. Å bruke 600 mill på han gjør at den backplassen nå er bankers i mange år fremover. Det er slike store valg jeg helst ser at riktig man er med på å tar.

Det er flere måter til rom på. Barca hadde kanskje tidenes beste klubblag med Abidal på den ene backen. Og han var IKKE spesielt god offensivt. Liverpool har to hyperoffensive backer, spesielt TAA, men kompenserer ved å ha en veldig hardtarbeidende og ikke altfor kreativ midtbane. AWB er solid defensivt og kan bli bunnsolid. Da kan United kompensere ved å ha en knallgod offensiv venstreback, i tillegg til en midtbane som bidrar med offensivt/kreativt enn det f.eks Liverpools gjør.

Og hvem er egentlig riktig mann for United? Var denne tilgjengelig etter at Mourinho ble sparket? I sommer? Skulle dere latt være å gjøre noen som helst særlig dyre kjøp før riktig mann ble ansatt? Og når man kan være sikker på at man har riktig mann? Skulle den riktige mannen fått midler umiddelbart, eller måtte han faktisk bevist at han er riktig mann før han fikk være med på å gjøre veldig dyre spillerkjøp?

(Innlegget ble redigert 13.11.19 17:36)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 17:40
KongOlav2: Og hvem er egentlig riktig mann for United?

Må iallefall kunne være en matchcoach for å nå de store titlene. En som gjør flere gode avgjørelser under kampene for å få vippet den i sin favør enn dårlig/ingen forandring i det hele tatt. 

Angående at det går å bygge annerledes. Ja det gjør det, men det gir nesten man begrensninger, og det er poenget jeg vil frem til.

Vi har allerede en front 3 med visse begrensninger (iallefall sammen), og ser man de (begrensningene) i flere ledd, skal det godt gjøres å hente inn de beste lagene. 

(Innlegget ble redigert 13.11.19 17:45)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 17:45
TrueTopRed: Må iallefall kunne være en matchcoach for å nå de store titlene. Angående at det går å bygge annerledes. Ja det gjør det, men det gir nesten man begrensninger, og det er poenget jeg vil frem til. Vi har allerede en front 3 med visse begrensninger (iallefall sammen), og ser man de i flere ledd, skal det godt gjøres å hente inn de beste lagene.

Matchcoach? Du mener den taktiske biten av managergjerningen? Grep for å tilpasse seg ulike motstandere og taktiske grep under kamper?

Selvsagt har dere begrensninger. Det skulle bare mangle etter den totalt katastrofale transfergjerningen til Mourinho. Da trenger det mer enn ett sommervindu å rette alt opp igjen. Jeg skal overhodet ikke påstå at Solskjær er riktig mann, men om sportslig ledelse gjør jobben sin, så skal det være null problem å hente spillere som også kan passe neste manager.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 17:57
KongOlav2: Du mener den taktiske biten av managergjerningen? Grep for å tilpasse seg ulike motstandere og taktiske grep under kamper?

Riktig. En som kan ta grep når det må gjøres, og går for de riktige valgene. Det er en hel del ting i det OGS driver med som manager som jeg mener er bra, men på det området får han stryk.

men om sportslig ledelse gjør jobben sin, så skal det være null problem å hente spillere som også kan passe neste manager.

Som sagt, det er forskjell på å bare "kunne bruke spillere" kontra det å ta igjen kvalitet på andre lag der det faktisk er mulig å hente noe. Og der nevnte jeg en possisjon der ledelsen allerede har gjort et valg. 

Jeg tror ikke at man kan jobbe som man gjorde i filmen "moneyball" og få det til å funke i våres fotball i like stor grad, og har en følelse av at det er sånn vi jobber akkurat nå. Henter inn folk som kan analysere stats, også blir det litt for avgjørende i hvem vi ender opp i å hente. 

(Innlegget ble redigert 13.11.19 17:59)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
13.11.19 18:04
TrueTopRed: Som sagt, det er forskjell på å bare "kunne bruke spillere" kontra det å ta igjen kvalitet på andre lag der det faktisk er mulig å hente noe. Og der nevnte jeg en possisjon der ledelsen allerede har gjort et valg. Jeg tror ikke at man kan jobbe som man gjorde i filmen "moneyball" og få det til å funke i våres fotball i like stor grad, og har en følelse av at det er sånn vi jobber akkurat nå. Henter inn folk som kan analysere stats, også blir det litt for avgjørende i hvem vi ender opp i å hente.

Om dere faktisk skal ta igjen de andre lagene, må dere gjøre noe. Og dine tanker om å hente rett mann og gi denne sjansen til å utvikle laget kan fort bare være en dagdrøm. Det lykkes i ytterst få tilfeller. Ferguson var en slik. Wenger var det. Og nå Klopp for Liverpool, selv om det er et stykke igjen til de to førstnevnte i varighet og omfang av suksess. Det er på ingen måte gitt at United kunne funnet en slik i stedet for Solskjær enten sist sommer eller i løpet av denne sesongen.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 18:17
KongOlav2: Og dine tanker om å hente rett mann og gi denne sjansen til å utvikle laget kan fort bare være en dagdrøm.

Jeg føler fortsatt at det er viktig å si det man mener fordet om, selv om det ikke nødvendigvis kommer til å skje. 

Nå skrev jeg lenger ned der at en DoF neppe blir aktuelt før vi bytter eiere, og det forteller vel også litt om troen jeg har på ledelsen.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 18:17)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20432
13.11.19 18:49

Det virker som svært få har veldig gode svar på hvem man burde ansatt i steden for Solskjær. Jeg er ikke i tvil om at det var mange gode managere, bedre enn OGS, tilgjengelig da vi ansatte OGS permanent. Man var det noe poeng i å «erstatte» OGS med en man ikke trodde var mer velegnet enn forgjengerne? At man ansatte enda en man visste man måtte sparke?


For ett år siden opplevde jeg det som om at det viktigste var å bli kvitt Mourinho. Jeg er ikke overbevist om at Solskjær er rett mann for Man Utd i et lengre løp. Men han er definitivt bedre for klubben enn det vi hadde. Både på kort og lenger sikt.


For meg virker det som om enkelte nesten er i samme bås i dag som jeg var for et år siden. Det fremstår om om det viktigste for Man Utd i deres øyne er at OGS forsvinner. Veldig mange av dem som mener dette så ut til å mene at Mourinho egentlig var ekstremt viktig for Man Utd, og at alle rundt han var problemet. Det kan nesten virke som om noe av motstanden deres kommer fra at han er mannen som erstattet «favoritten deres».


Jeg er usikker på om man skal holde det i mot ledelsen at man ikke ansatte en «ny Mourinho» (Allegri) eller gamblet på Howe over OGS? Det som kan bli interessant er hva Man Utd gjør dersom dersom en «ny Klopp» eller en «ny Ferguson» blir tilgjengelig. En man er bombesikre på vil lykkes.


Det viktigste man kan gjøre i årene som kommer er å bygge klubben på en måte som gjør at man ikke er avhengig av den beste treneren i verden for å lykkes. Det trenger ikke innebære en sportsdirektør, men det kan gjøre det. Klubben må uansett ikke organiseres på en slik måte at en managerkandidat ikke vil være interessert pga begrensninger ved rollen. Hvem er forresten sportsdirektør i Real Madrid eller Barcelona?

qbah
qbahInnlegg: 49578
13.11.19 20:24

Gerrard mister en viktig brikke og vi får en ny (kunnskapsrik håper jeg?) kar i sportslig apparat. Sounds like a win. 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20432
13.11.19 20:28

Første Gerrard gjorde var å kvitte seg med han. Men så gikk han også fra en lederstilling i Rangers til å være en del av rekrutteringsteamet i Man Utd. Fremstår som en helt annen rolle og stilling.

qbah
qbahInnlegg: 49578
13.11.19 20:30

Enig i mye av innlegget ditt, men hva gjør deg så sikker på at Allegri inn i stedet for OGS hadde blitt en "ny Mourinho"? Hadde vi ansatt han hadde jeg ikke vært redd for en Mou 2.0 med det første.


Hadde heller ikke trodd at han hadde nødvendigvis kun blitt en quick fix. Hadde du sagt Conte, med sin klubbhopping og tendens til å havne på kant med klubbledelser så hadde det gitt mer mening. 

qbah
qbahInnlegg: 49578
13.11.19 20:33

Da er det sikkert ikke det store tapet for Gerrard, nei. Får tro han er en ressurs likevel, selv om han går ned i stilling og opp i klubb. Det er jo ikke akkurat uvanlig.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20432
13.11.19 21:07

Jada. Allegri er naturligvis mye mer kompetent enn Mourinho på alle mulige måter. Jeg kunne kanskje like gjerne skrevet en ny Mourinho/LvG. En som ikke ville passet helt inn. Det er jo også en som først og fremst er en trener. Det ville vært første gang for Man Utd.


Da måtte man organisert klubben på en litt annen måte og med en sportsdirektørrolle. Mange vil sikker mene det hadde vært bra. Men det ville neppe vært bra at man ble tvunget til en slik ansettelse. Og dersom man først ble det, ville det ikke vært problematisk at sportsdirektøren ikke fikk være involvert i ansettelsen? Ville feks Allegri og van der Sar eller Rangnick vært bra match? Trolig ikke! 


Det var vel dessuten Allegri som ba supportere som ønsket underholdning om å dra på sirkus. Hvordan ville det funket i England?!

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8324
13.11.19 21:18

Beklager å bryte inn her. 
Det som er fascinerende å se er hvor lite den røde klubben i Manchester utvikler seg videre. Fergie og Bobby lusker rundt som yppersteprester og hindrer nytenking og evolusjon for klubben.


Altså, det er helt greit for meg ;-)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20432
oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8324
13.11.19 21:31

Ja ja, bare fortsett å leve på gammel moro ;-) 

Kent
KentInnlegg: 126456
13.11.19 21:34
oggyboy61: Ja ja, bare fortsett å leve på gammel moro ;-)

Er det deres egen heftige pokalsanking siste årene som får deg til å komme hit for å hovere?

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8324
13.11.19 21:41

Nei, egentlig ikke. Jeg mener seriøst at Man.U. sliter med å «kvitte» seg med sin fortid. Dette blir et hinder for utviklingen for fremtiden. Personlig tror jeg at Moyes, van Gal og Mourinho ikke maktet å sette sitt preg på klubben pga fortidens menn(Fergie/Bobby) 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9482
13.11.19 22:01

Husker Moyes gikk ut å takket Ferguson for å legge inn et ord for han når han ble ansatt, för Ferguson senere fortalte i boken sin at han ikke var toppvalget eller at han (ferguson) var den ansvarige for ansettelsen. 

Banneren på Old Trafford

Var det ikke noe sånt? 

Sa vel også at Pep skulle ringe han för han aksepterte et bud et annet sted. Artig historie, selv om det virker litt rart om alt dette skulle stemme.

Föles som om klubben kunne håndtert det å finne erstatter på en bedre måte. Burde allerede her gått for en annen lösning for fremtiden. Men det var kanskje det man trodde man gjorde i Moyes.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 22:09)

ChristianEminger
ChristianEmingerInnlegg: 652
14.11.19 10:35

Den største tabben United har gjort på overgangsfronten de siste åra var å slippe Jonny Evans. Klassestopper, som snuser på å være helt i toppskiktet i Europa når det gjelder stoppere. 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6516
14.11.19 11:53
ChristianEminger: Den største tabben United har gjort på overgangsfronten de siste åra var å slippe Jonny Evans. Klassestopper, som snuser på å være helt i toppskiktet i Europa når det gjelder stoppere.

Vi går inn i slaktetiden og jeg husker godt hvordan Jonny ble slaktet. Det er flere år siden. Ting forandrer seg fort i fotball. La oss gå noen måneder tilbake. De Ligt ble vel sammenlignet som guds gave til midtstoppere og Koulibaly i Napoli var regnet som verdens beste stopper. hos mange. Smalling var ferdig som stopper og helt ubrukelig. Status i november er at De Ligt sliter benken i Juventus. Koulibaly har vært katastofalt dårlig. Smalling storspiller for Roma og er vel ranket som kanskje den beste stopperen i seriA pr. nå. Leste et sted at han ikke er blitt passert en eneste gang så langt i sesongen. Jonny Evans storspiller for Leicester. Kanskje skjer slaktingen for tidlig? Ting forandrer seg fort. Hva er det neste? Pep out? Ole inn? Salah er dritt? Jaja, den som lever til jul får se.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10180
14.11.19 12:21

Jævlig synd Evans ble utestengt etter kampen mot Newcastle i 2015. I den perioden hadde han virkelig funnet formen og var i tillegg skadefri over en liten periode.


Har en helt fantastisk ro over spillet sitt og er svært god med ball i beina. 

Tinkler
TinklerInnlegg: 13592
14.11.19 12:22
den_glade_gris: Status i november er at De Ligt sliter benken i Juventus.

Nei.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg