Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24465
14.11.19 12:28
den_glade_gris: Status i november er at De Ligt sliter benken i Juventus.

9x90 min på 12 kamper. Sliter benk. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28500
14.11.19 12:51
den_glade_gris: Koulibaly har vært katastofalt dårlig.

Koulibalys største fans har alltid vært de som har sett han minst.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28500
14.11.19 12:51
den_glade_gris: Koulibaly har vært katastofalt dårlig.

dobbel

(Innlegget ble redigert 14.11.19 12:51)

jback
jbackInnlegg: 18263
14.11.19 12:59
-k9b_: Koulibalys største fans har alltid vært de som har sett han minst.

Titus Bramble 2.0.

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
14.11.19 14:17
den_glade_gris: Vi går inn i slaktetiden og jeg husker godt hvordan Jonny ble slaktet. Det er flere år siden. Ting forandrer seg fort i fotball. La oss gå noen måneder tilbake. De Ligt ble vel sammenlignet som guds gave til midtstoppere og Koulibaly i Napoli var regnet som verdens beste stopper. hos mange. Smalling var ferdig som stopper og helt ubrukelig. Status i november er at De Ligt sliter benken i Juventus. Koulibaly har vært katastofalt dårlig. Smalling storspiller for Roma og er vel ranket som kanskje den beste stopperen i seriA pr. nå. Leste et sted at han ikke er blitt passert en eneste gang så langt i sesongen. Jonny Evans storspiller for Leicester. Kanskje skjer slaktingen for tidlig? Ting forandrer seg fort. Hva er det neste? Pep out? Ole inn? Salah er dritt? Jaja, den som lever til jul får se.

Du tar altså ikke høyde for at spillere passer bedre inn i et/en lag/spillestil/filosofi/liga enn en annen? Hvor ofte har vi ikke sett slikt? Sier Memphis Depay deg noe f eks? Eller Wilfried Zaha? Hva med Alexis Sanchez?

Jonny Evans var aldri god nok for vår startellever. Og det gjelder fortsatt. Akkurat som Smalling og Jones. 

(Innlegget ble redigert 14.11.19 14:17)

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28204
14.11.19 14:21
den_glade_gris: Status i november er at De Ligt sliter benken i Juventus. Koulibaly har vært katastofalt dårlig.

Hehe! 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
14.11.19 14:37
Dux1: Du tar altså ikke høyde for at spillere passer bedre inn i et/en lag/spillestil/filosofi/liga enn en annen? Hvor ofte har vi ikke sett slikt? Sier Memphis Depay deg noe f eks? Eller Wilfried Zaha? Hva med Alexis Sanchez?

Jo, selvsagt skal en også ta høyde for det, men det var ikke poenget mitt her. Det var bare at vi kanskje er litt for raske på avtrekkeren enkelte ganger med å trekke slutninger. Mange her ser nok serie A mer enn meg. Jeg så en kamp hvor De Ligt satt på benken, og var nok også for rask her kanskje, men han har vel heller ikke imponert så mye etter det som er blitt sagt. Det er ikke dermed sagt at han ikke vil gjøre det i framtiden. Jeg var skeptisk til han. Zaha og Depay har vist at de duger og vel så det, men tiden var kanskje ikke rett for dem. Noen takler heller ikke å spille for en så stor klubb som United og det presset som følger med. Den feite katta var skivebom på alle måter. 

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
14.11.19 14:40
den_glade_gris: Det var bare at vi kanskje er litt for raske på avtrekkeren enkelte ganger med å trekke slutninger.

Hvor mange år var Evans i United, og hvor mange sjanser fikk ikke han til å spille fast på laget? Synes ikke vi var for raske der på noen måte, for å si det slik. Det samme gjelder selvsagt også for Smalling. 

Skjønt, jeg ville definitivt heller beholdt Smalling enn Jones som backup. 

(Innlegget ble redigert 14.11.19 14:41)

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
14.11.19 14:46
Dux1: Jonny Evans var aldri god nok for vår startellever. Og det gjelder fortsatt. Akkurat som Smalling og Jones.

Jones sier seg selv, men Evans har vel vært bedre enn våre to stoppere så å være så bastant her ville jeg ikke vært. Smalling har kvaliteter som jeg liker som stopper, men han er jo ingen god ballspiller.  Måten han leste alt Mbappe gjorde i Paris og totalt satte han ut av spill var for meg stopperspill fra øverste hylle. Han er god til å lese spillet, rask og sterk. Alt for god til å sitte på benken hos oss og skjønner godt han prøver seg i seria A med stor suksess.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9345
14.11.19 14:52
Dux1: Skjønt, jeg ville definitivt heller beholdt Smalling enn Jones som backup.

Hvorfor ikke bare kvitte seg med begge for godt?

Lindelöf, Tuanzebe, Rojo, Maguire holder lenge. (Merker meg at Bailly heller ikke er savnet)

Smalling går under det klassiske fenomenet at spillerne blir bedre jo lenger siden det er vi har sett de spille. Fyren er ikke en ballspiller.

(Innlegget ble redigert 14.11.19 14:53)

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
14.11.19 14:54
Dux1: Hvor mange år var Evans i United, og hvor mange sjanser fikk ikke han til å spille fast på laget?

Han var vel i United en periode hvor vi hadde litt bedre stoppere enn vi har nå. Spilletid og selvtillit er ofte momenter som mange undervurderer. Se på Freds oppblomstring når han får spilletid. Trygghet og selvtillit vokser.

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
14.11.19 14:54
den_glade_gris: Alt for god til å sitte på benken hos oss og skjønner godt han prøver seg i seria A med stor suksess.

Men for svak til å være et klart førstevalg i et United som skal opp og tilbake i toppen. Samtidig er jeg enig i at han neppe ville vært fornøyd med en benketilværelse i United. Dermed er et salg eneste utvei...

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
14.11.19 16:03
Dux1: Men for svak til å være et klart førstevalg i et United som skal opp og tilbake i toppen. Samtidig er jeg enig i at han neppe ville vært fornøyd med en benketilværelse i United. Dermed er et salg eneste utvei...

Mest sannsynlig blir det er salg ja. Tuanzebe står for meg som vår beste stopper denne sesongen. Lindeløf synes jeg har vært under pari. Synes heller ikke samarbeidet med Maguire er på nivå med det han hadde med Smalling. Posisjonen kan også ha noe å si. Med Smalling spilte han venstre stopper. Nå spiller han høyre med Harry til venstre.


Når det gjelder Harry så synes jeg at han burde bidra mer offensivt, men det kan jo komme. jeg ville uansett ikke brukt 800 mill på en stopper. Midtbanen er hele nøkkelen om et lag skal fungere. Her har vi ikke brukt penger. Det synes jeg er merkelig når Herrera forsvant. Static er ferdig. Vi trenger to spillere inn her. Så er det det med å få rett spillere inn og det er vel kanskje her det ligger. Jeg er ikke uenig i strategien, men prioriteringen synes jeg er feil. Jeg ville prioritert midtbanen. 

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
15.11.19 01:07
den_glade_gris: Når det gjelder Harry så synes jeg at han burde bidra mer offensivt

Hva legger du i det? Mål? Personlig mener jeg Maguire har vært veldig god for oss offensivt, ved å spille ballen riktig og sette i gang angrep 

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
15.11.19 08:42
den_glade_gris: Tuanzebe står for meg som vår beste stopper denne sesongen.

Et noe tynt grunnlag å bedømme på eller? Men at han bør få prøve seg mer som makker til Maguire er jeg helt for. Lindelöf stoler jeg som sagt ikke helt på....

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
15.11.19 08:43
den_glade_gris: Midtbanen er hele nøkkelen om et lag skal fungere.

De lærde strides. Mange vi si at et solid forsvar er fundamentet til et godt lag. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
15.11.19 08:50
Dux1: De lærde strides. Mange vi si at et solid forsvar er fundamentet til et godt lag.

Og forsvaret er jo også avhengig av en midtbane som fungerer. Har jo sett lag med forsvar som på papiret skulle vært ganske bra, men ser helt hjelpesløse ut når de får lite hjelp fra midtbanen.

United har nå iallfall et forsvar og en keeper som ser relativt solide ut og slipper til ganske lite. Mulig dere trenger en venstreback som erstatning for en skadeforfulgt Shaw. En dyp toer på midten med Fred og McTominay gir vel også forsvaret ganske godt med hjelp i den defensive biten, men føler uansett at midtbanen er den lagdelen hvor dere har klart mest rom for forsterkning de kommende par transfervinduene.

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
15.11.19 09:17
KongOlav2: Og forsvaret er jo også avhengig av en midtbane som fungerer. Har jo sett lag med forsvar som på papiret skulle vært ganske bra, men ser helt hjelpesløse ut når de får lite hjelp fra midtbanen. United har nå iallfall et forsvar og en keeper som ser relativt solide ut og slipper til ganske lite. Mulig dere trenger en venstreback som erstatning for en skadeforfulgt Shaw. En dyp toer på midten med Fred og McTominay gir vel også forsvaret ganske godt med hjelp i den defensive biten, men føler uansett at midtbanen er den lagdelen hvor dere har klart mest rom for forsterkning de kommende par transfervinduene.

Alt henger selvsagt ihop. Og det var litt av poenget mitt også. At midtbanen er "hele nøkkelen" for at et lag skal fungere er jeg uenig i, for å si det sånn. I så fall ville jeg valgt forsvaret som den viktigste nøkkelen. 

Jeg håper Brandon Williams kan være den endelige løsningen på vb. Litt verre med dekningen bak kanskje: Young er muligens ferdig til sommeren, mens Shaws United-karriere er høyst usikker pdd. En rutinert mentor (for Williams) inn her hadde gjort seg. Kanskje Rojo er denne fyren? Men å benytte store summer på denne posisjonen nå ville være en feil prioritering, etter min mening.

Midtbanen er helt klart den delen som som trenger mest oppgradering, ja. 

(Innlegget ble redigert 15.11.19 09:17)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
15.11.19 10:17
Dux1: Jeg håper Brandon Williams kan være den endelige løsningen på vb. Litt verre med dekningen bak kanskje: Young er muligens ferdig til sommeren, mens Shaws United-karriere er høyst usikker pdd. En rutinert mentor (for Williams) inn her hadde gjort seg. Kanskje Rojo er denne fyren? Men å benytte store summer på denne posisjonen nå ville være en feil prioritering, etter min mening. Midtbanen er helt klart den delen som som trenger mest oppgradering, ja.

Tror jeg heller ville satset på nok en up-and-coming spiller på venstrebacken. Hva med f.eks Lewis fra Norwich? Er vel også en mer naturlig venstreback enn høyrebeinte Williams?

På midtbanen trenger dere minst 2 mann og kanskje 3 om Pogba forsvinner innen neste sesong starter. Skal bli veldig interessant å se hvem dere faktisk henter her.

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
15.11.19 10:38
KongOlav2: Tror jeg heller ville satset på nok en up-and-coming spiller på venstrebacken. Hva med f.eks Lewis fra Norwich? Er vel også en mer naturlig venstreback enn høyrebeinte Williams? På midtbanen trenger dere minst 2 mann og kanskje 3 om Pogba forsvinner innen neste sesong starter. Skal bli veldig interessant å se hvem dere faktisk henter her.

Er tullete å hente inn et talent til denne posisjonen når vi tilsynelatende har et i klubben allerede. Nå avhenger mye av hvordan Williams utvikler seg selvsagt, men uansett bør vi ha noen med rutine også. 

Jeg er litt usikker på hvilken oppstilling (formasjon) OGS ønsker å etablere på midtbanen pdd, men det virker jo som om han er opptatt av å ha en playmaker/10-er i laget. Her lukter det jo Maddison lang vei...

Kanskje en long shot, men jeg håper OGS som et alternativ kunne vurdert Martial som en slag "falsk 9-er", med Rashford og James som smale kanter. Mye det Liverpool og Klopp praktiserer i dag. Ergo kan vi "spare en Maddison" og heller styrke den sentrale midtbanen med f eks en dm og to indreløpere.

OGS har jo alltid hatt en forkjærlighet for 433 også. Med en Maddison er sannsynligheten større for at det blir en 4231/4141-formasjon.   

(Innlegget ble redigert 15.11.19 10:38)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20307
15.11.19 12:24
KongOlav2: Tror jeg heller ville satset på nok en up-and-coming spiller på venstrebacken. Hva med f.eks Lewis fra Norwich? Er vel også en mer naturlig venstreback enn høyrebeinte Williams?

Jeg mener også vi trenger en ny venstreback. Luke Shaw kan vi ikke stole på pga skadene. Det er dessuten et problem for en forsvarsfirer at et antatt førstevalg hver eneste sesong er skadet en betydelig del av sesongen.

Lewis er et spennende alternativ, men jeg hadde foretrukket en som var mer etablert. Jeg tror det ville vært fornuftig å hente Chilwell, men tipper han går til Chelsea. Man City kan kanskje også komme på banen. Pep har vel snart hentet backer for mer enn hva Liverpool har betalt for hele angrepsrekken.

Man kan stille spørsmål ved om det er en riktig prioritering for Man Utd akkurat nå, men Chilwell har fremstått såpass god i år at han ville tilført oss mye av den kreativiteten vi mangler på midtbanen. Litt på samme måte som TAA/Robertson i Liverpool. Med andre ord, han er "mer enn bare en back". Dyr, men 22-23 år.

Brandon Williams er et spennende alternativ, men mtp at han kan spille både høyre og venstre bør han kunne få nok kamper om han er god nok. Dersom vi klarer kvitte oss med Shaw vil han dessuten være andrevalg neste år. Back er en ekstremt krevende posisjon fysisk, og de fleste managerne liker å rotere innimellom. 

Noen spillere må Man Utd hente om det er mulighet. Chilwell mener jeg er en slik spiller. Dyr, men bankers de neste ti årene.

Lezah
LezahInnlegg: 63970
15.11.19 12:34
TheBelfastBoy: Noen spillere må Man Utd hente om det er mulighet. Chilwell mener jeg er en slik spiller. Dyr, men bankers de neste ti årene.

Håper vi på tavla har skrevet "Flere ti års-signeringer, færre to-års."

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20307
15.11.19 12:48

Hehe, ja. Neville pratet om kontinuitetsbærere. Det er en fin betegnelse!

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
15.11.19 12:54
Dux1: Jeg er litt usikker på hvilken oppstilling (formasjon) OGS ønsker å etablere på midtbanen pdd, men det virker jo som om han er opptatt av å ha en playmaker/10-er i laget. Her lukter det jo Maddison lang vei... Kanskje en long shot, men jeg håper OGS som et alternativ kunne vurdert Martial som en slag "falsk 9-er", med Rashford og James som smale kanter. Mye det Liverpool og Klopp praktiserer i dag. Ergo kan vi "spare en Maddison" og heller styrke den sentrale midtbanen med f eks en dm og to indreløpere. OGS har jo alltid hatt en forkjærlighet for 433 også. Med en Maddison er sannsynligheten større for at det blir en 4231/4141-formasjon.

Når har OGS spilt 433 bortsett fra mot slutten i Molde? Var jo mye 442/4231 tidligere.

Maddison virker jo nærliggende. Men dere trenger jo også en til, en som kan brukes to en av de to dyptliggende. Og om det legges om til mer typisk 433 må det også hentes to stykker. Iallfall en skikkelig god toveisspiller og kanskje en litt mer typisk DM.

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
15.11.19 13:41
KongOlav2: Når har OGS spilt 433 bortsett fra mot slutten i Molde? Var jo mye 442/4231 tidligere. Maddison virker jo nærliggende. Men dere trenger jo også en til, en som kan brukes to en av de to dyptliggende. Og om det legges om til mer typisk 433 må det også hentes to stykker. Iallfall en skikkelig god toveisspiller og kanskje en litt mer typisk DM.

Han har benyttet 433 en del i United og hans 4231 blir ofte en 433 i spill. Ihvertfall i United. Men litt klønete skrevet av meg der. Å ha forkjærlighet for en formasjon betyr ikke nødvendigvis at den brukes jevnt og trutt. Transfermarkt opererer i hvert fall med 433 som 'preferred formation'. 

Mye avhenger av hvordan Fred og McT utvikler seg videre + Pogbas framtid selvsagt. De tre er egentlig en ganske så komplementær midtbane. Men vi trenger helt klart å heve kvaliteten i denne lagdelen. 

Så kan det jo også skje ting i januarvinduet. F eks Emre Can blir stadig nevnt her. 

(Innlegget ble redigert 15.11.19 13:41)

Dux1
Dux1Innlegg: 33740
15.11.19 15:01

Markku Kanerva

OGS anyone? Nok et bevis på at store navn og masse erfaring ikke alltid er resepten på suksess. 

(Innlegget ble redigert 15.11.19 15:01)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
15.11.19 16:59
TheBelfastBoy: Dyr, men bankers de neste ti årene.

Samme ble vel sagt om Shaw i sin tid.


 

beardman
beardmanInnlegg: 2835
16.11.19 02:17
Dux1: F eks Emre Can blir stadig nevnt her.

Er han god nok da?


Ikke med i CL-troppen til Juve en gang.

YingYang
YingYangInnlegg: 519
16.11.19 03:41
Lezah: Du mener at alle kan læres samme nivå av blikk for spillet, spillforståelse, "smartness" og andre mentale ferdigheter etc?

Med erfaring og  det å stadig utsette seg for ulike situasjoner, kommer også større mengder av spillerforståelse , "blikk for spillet"og "smartness". Dette er ikke noe du er født med. Det skjønner alle.


Er det noen mentale ferdigheter du synes AWB mangler siden du kommer inn på disse temaene?

YingYang
YingYangInnlegg: 519
16.11.19 05:36
FrannyLee: I fotball eller idrett for den del er det heller motsatt. Fysikken kan en løfte veldig og mye høyere en det som faktisk er formålstjenlig som fotballspillere ved rett trening opp mot å bygge kropp.Naturlige medfødde instinkt og taktiske og tekniske ferdigheter er i all hovedsak medfødd som basis- Men kan og skal selvsagt bygges videre på ved kontinuerlig trening.

Du kan løfte fysikken ved å bedre styrken og kanskje bedre spenst noe. Fysikken kan by på så mangt mister. Det viktigste er tempo og eksplosivitet (som også kan bli påvirket av å trene ovennevnte) og det kan man dessverre vanskelig få gjort stort med.


Man er ikke medfødt med "naturlige" instinkter som å finne veien til målet og å finne medspillere i trange rom". Eller hva med å dukke opp i de rette øyeblikkene? Er det også medfødt?


 


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg