Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Lezah
LezahInnlegg: 63966
16.11.19 10:44

Temaet var det ikke jeg som kom på.


Per dags dato syns jeg han må bli bedre i nesten alle aspekter av det offensive, både når det gjelder avgjørelser og levering. I tillegg må man være såpass ærlig at det rett som det er slik at noen av hans "ryddejobber" defensivt kommer som følge av at han lå feil i utgangspunktet. Det ser bra ut når han kommer fykende tilbake og sklitakler folk, men for å sitere kanskje min tids beste forsvarsspiller: "IF I have to tackle, then I already have made a mistake." Der kan man ikke legge listen for vanlig dødelig, men poenget er der.


Det er ikke slik at jeg mener dette aldri kan bedres, jeg har tvert imot troen på at vil skje. Men det er ikke slik at alle fotballspillere blir betraktelig smartere med årene/spilletid. Og slettes ikke alle kommer eller kan komme opp på f.eks Pirlo m.fl sitt nivå. Jeg går ikke med på at alle kan læres å bli "helt Scholes" oppi skallen. Nani kunne spilt til Jesus Kristus vender tilbake uten å nærme seg, f.eks.

Lezah
LezahInnlegg: 63966
16.11.19 13:45

Lukaku ute og sier at han selv ville forlate England mens OGS ville beholde ham.


Romelu Lukaku: “Solskjær has my eternal respect. He understood me when I said in March that it was time for me to leave England — Solskjær wanted to keep me, but I was ready for something new.”

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12894
16.11.19 14:00
Lezah: Lukaku ute og sier at han selv ville forlate England mens OGS ville beholde ham.
Romelu Lukaku: “Solskjær has my eternal respect. He understood me when I said in March that it was time for me to leave England — Solskjær wanted to keep me, but I was ready for something new.”

Snodig fyr, var det ikke han som var skuffet over alle skriveriene i media om at han kanskje var på vei ut av United.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
16.11.19 14:20
WhatsUpDoc: Hva legger du i det? Mål? Personlig mener jeg Maguire har vært veldig god for oss offensivt, ved å spille ballen riktig og sette i gang angrep

Veldig god er jo en sterk overdrivelse. Han har vært med litt, men i mange kamper når vi har møtt motstand som har lagt seg så har han vært veldig passiv. Spilt mye på det sikre. Synes vel han ikke har imponert så mye defensivt heller, men har fått en grei start. For 800 mill så forlanger du alikevel litt mer.

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 6515
16.11.19 14:26
Dux1: De lærde strides. Mange vi si at et solid forsvar er fundamentet til et godt lag.

Tror ikke de strides så mye. Midtbanen er navet til alle gode lag. Et godt forsvar vil få problemer uansett med en dårlig midtbane foran seg. Et god angrep vil ikke få til stort uten god hjelp fra midtbanen. Alle spisser er avhengig av god service. Vi er veldig tynne på midten. Den viktigste årsaken til den svake starten på sesongen, men Fred og McTs spill i det siste har vært lovende og den ustabile er jo også snart klar.

Lezah
LezahInnlegg: 63966
16.11.19 15:22

RASIST!

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
16.11.19 15:26

Sir Alex uttalte at "attack wins you games, defence wins you titles". Det interessante bak det utsagnet er at United siden 95/96 sesongen "bare" har hatt best defensiv statistikk 4 ganger, men har vunnet serien 11 ganger. 9 av de 11 gangene har man vært det beste angripende laget (målt i antall scorede mål og ikke tulle-XG for den som måtte lure). Lignende statistikk går igjen i CL.


Av midtbanespillere/kanter  vi var velsignet med i den perioden kan vi nevne Keane, Scholes, Becks, Giggs og Ronaldo.
I samme periode har vi gått gjennom noen av de beste forsvarsspillerene som var å oppdrive. Stam, Rio, Vidic, Neville, Irwin, Evra... Noen nevnt, ingen glemt.
Spørsmålet blir om Sir Alex hadde rett eller feil i sin uttalelse. Det må jo selvsagt også sees i sammenheng med spillestil og hvor stort trykk forsvaret ble satt under i den perioden.

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
16.11.19 15:29
den_glade_gris: For 800 mill så forlanger du alikevel litt mer.

På ingen måte kritikk mot Maguire. Er jo ikke hans feil at klubben betalte så mye penger, men for den summen forventer en mer.

missChance
missChanceInnlegg: 54960
16.11.19 15:37
glycinello: Sir Alex uttalte at "attack wins you games, defence wins you titles". Det interessante bak det utsagnet er at United siden 95/96 sesongen "bare" har hatt best defensiv statistikk 4 ganger, men har vunnet serien 11 ganger.

Tyder jo bare på at forsvaret vant oss titler de gangene det virkelig var nødvendig ;)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17399
16.11.19 15:43
glycinello: Sir Alex uttalte at "attack wins you games, defence wins you titles". Det interessante bak det utsagnet er at United siden 95/96 sesongen "bare" har hatt best defensiv statistikk 4 ganger, men har vunnet serien 11 ganger. 9 av de 11 gangene har man vært det beste angripende laget (målt i antall scorede mål og ikke tulle-XG for den som måtte lure). Lignende statistikk går igjen i CL.

Dette er jo ett ganske vanlig frase innen fotballen og i den moderne fotballen går det nok mer på hvordan agere alså agere rett som lag å forsvare dit eget mål ved balltap mer enn de fire bak pluss keeper.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
16.11.19 15:52
glycinello: Spørsmålet blir om Sir Alex hadde rett eller feil i sin uttalelse.

Det er jo en kjent frase hentet fra NFL. Føler ikke at den passer like godt i fotball.

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
16.11.19 15:54
missChance: Tyder jo bare på at forsvaret vant oss titler de gangene det virkelig var nødvendig ;)

Det er meget mulig, Miss:)

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
16.11.19 15:56
-Jolla: Det er jo en kjent frase hentet fra NFL. Føler ikke at den passer like godt i fotball.

De tallene jeg refererer til (var også lignende tall for CL) gir deg rett i det.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11202
16.11.19 16:01
glycinello: Det interessante bak det utsagnet er at United siden 95/96 sesongen "bare" har hatt best defensiv statistikk 4 ganger

Hvor ofte har man hatt det beste forsvaret? Vidt forskjellige ting.


-Pat

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
16.11.19 16:16
glycinello: De tallene jeg refererer til (var også lignende tall for CL) gir deg rett i det.

Samtidig, og uten å egentlig motsi at det å ha mer fokus på å score enn å forhindre baklengs har vært en suksessformel de siste 10-15 årene, så tror jeg mange har lett for å glemme å se helheten i laget heller enn lagdelene.

I amerikansk fotball så er det jo et helt klart skille mellom forsvarsspill og angrepsspill etter at de innførte ubegrenset med bytter, slik at alle NFL-lag har egne enheter som spiller kun offense, eller kun defense, dette har man ikke i fotball.

Ofte så kan det å få bedre midtstoppere/backer/defensive midtbanespillere ha en vel så stor, eller større effekt på hvor mange mål laget scorer som hvor mange mål laget slipper inn. Og det samme med at det å få bedre/andre spisser/kanter/playmakere kan resultere i at laget slipper inn færre mål.

Hvis laget sliter med å score mål, så kan det rett og slett være at det å prøve å bytte ut angrepsspillerne ikke er løsningen, men at problemet heller er at laget sjeldent/aldri har spillertypene som er i stand til å sette den defensive linjen høyt, bryte i farlige posisjoner, og/eller kan stole på at hvis laget vinner ballen så er de 5-6 bakerste gode nok til at du som angrepsspiller kan stole på at de vil klare å spille seg frem til deg, heller enn at du må droppe tilbake på midtbanen og prøve å spille deg fremover uten at du har en angrepsrekke foran deg (for dere måtte gjøre det oppbyggende spillet).
Hvis laget slipper inn mange mål, så kan det være at det ikke er midtbstopperne, keeperen eller backene som er problemet, men heller at spissene aldri gjør det vanskelig for motstanderens forsvar å spille seg rolig og kontrollert ut. At midtbaneleddet ikke klarer å holde på ballen og roe ned tempoet hvis motstanderne setter høyt press, eller rett og slett at det gang på gang er feilpasninger som fører til at forsvaret gang på gang blir satt i elendige posisjoner.

DuncanE
DuncanEInnlegg: 859
17.11.19 00:23
den_glade_gris: Midtbanen er navet til alle gode lag. Et godt forsvar vil få problemer uansett med en dårlig midtbane foran seg. Et god angrep vil ikke få til stort uten god hjelp fra midtbanen.

...og ethvert lag vil slite med å oppnå noe som helst med et elendig forsvar. Disse tingene henger som oftest sammen.

Ribba
RibbaInnlegg: 36124
17.11.19 07:01
glycinello: Sir Alex uttalte at "attack wins you games, defence wins you titles". Det interessante bak det utsagnet er at United siden 95/96 sesongen "bare" har hatt best defensiv statistikk 4 ganger, men har vunnet serien 11 ganger. 9 av de 11 gangene har man vært det beste angripende laget (målt i antall scorede mål og ikke tulle-XG for den som måtte lure). Lignende statistikk går igjen i CL.

Nå leser du jo utsagnet på samme måte som fanden leser bibelen.

Sir Alex sitt utsagn er ikke at det laget med best forsvaret vinner titler. Utsagnet han sier at for at du skal vinne titler, så må du ha et godt forsvar. Det trenger ikke å være det beste, men det må være godt.

Og har man ikke et godt forsvar, så vinner man sjeldent titler. 

(Innlegget ble redigert 17.11.19 07:04)

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
17.11.19 13:13
Ribba: Nå leser du jo utsagnet på samme måte som fanden leser bibelen. Sir Alex sitt utsagn er ikke at det laget med best forsvaret vinner titler. Utsagnet han sier at for at du skal vinne titler, så må du ha et godt forsvar. Det trenger ikke å være det beste, men det må være godt. Og har man ikke et godt forsvar, så vinner man sjeldent titler.

Man vinner sjeldent titler i fotball om en ikke har godt forsvar, en god midtbane og et godt angrep:)
Det var igrunn det som var tanken bak det innlegget, men ser at det var veldig klønete fremstilt. Tar selvkritikk for den.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
17.11.19 14:04

SAF brukte jo og de største pengene på stoppere, satt rekord 3 ganger på stoppere. Pallister, Stam og Rio.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9341
17.11.19 14:55
Pogba6: SAF brukte jo og de største pengene på stoppere, satt rekord 3 ganger på stoppere.

At det ble rekord er mer tilfeldighetere for tiden. Ble også rekorder med Andy Cole, Roy Keane, Juan Veron og Barthez, iallefall for engelsk fotball. 

Midtbanen er uansett en lagdel som er nøkkel for å få et lag til å fungere, og den stod vi glatt over å gjøre noe med i sommer. 

Forsvar og raske spillere i front for å kunne kontre er prio.

 

(Innlegget ble redigert 17.11.19 14:58)

Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 9114
17.11.19 17:37

Southgate melder at han er bekymret for Maguire mtp belastning, men velger altså å bruke han i kveldens ubetydelige kamp mot Kosovo. Flott det.

(Innlegget ble redigert 17.11.19 17:37)

qbah
qbahInnlegg: 49456
17.11.19 18:42

For en cunt. 

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28204
17.11.19 19:06

Utter gobshite!

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
18.11.19 00:45
Giggsy11: Southgate melder at han er bekymret for Maguire mtp belastning, men velger altså å bruke han i kveldens ubetydelige kamp mot Kosovo. Flott det.

Ja, det er rett og slett latterlig. Southgate burde definitivt rullert litt på laget til denne kampen, gitt noen nye spillere muligheten til å få vise seg frem og latt bl.a Maguire få hvile.

qbah
qbahInnlegg: 49456
18.11.19 11:59

"Før suksessen med Leicester var Walsh i Chelsea med José Mourinho, og i et intervju i The Athletic forteller han at han frarådet portugiseren å hente Lukaku til Manchester United fra Everton.

 

– Du må være forsiktig med Lukaku, han er en stor baby, sa jeg til ham. Mourinho mente han kunne håndtere ham, men jeg tror aldri han klarte å endre mentaliteten hans, sier Walsh, som også nevner Pogba med negativt fortegn.

 

– Det er det som er problemet med Lukaku og Pogba. De er ikke den type spillere jeg liker. De bryr seg mer om seg selv enn om laget. Jeg ville ikke tatt i dem engang. Selv om de er gode spillere betyr ikke det at du får et godt lag."

 

Høres ut som denne Welsh er en mann man bør høre på. Noe for oss?

:-)
Kommer også med "anmerkning" på AWB, hvor han treffer bra.

 

(Innlegget ble redigert 18.11.19 12:00)

missChance
missChanceInnlegg: 54960
18.11.19 12:11

"While I was at Everton, I offered them Andrew Robertson and Harry Maguire deals, when they were at Hull, and it was worth £20 million for the pair. Everton wouldn’t take them," Walsh told The Athletic.


"I had a deal done for Jonny Evans too before he came to Leicester, but again they wouldn’t take him. Erling Haaland, the striker with Salzburg, I had him and his dad at the club with a deal done for £3.4m (€4m). The club wouldn’t back me."


...

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41600
18.11.19 12:17
qbah: "Før suksessen med Leicester var Walsh i Chelsea med José Mourinho, og i et intervju i The Athletic forteller han at han frarådet portugiseren å hente Lukaku til Manchester United fra Everton. – Du må være forsiktig med Lukaku, han er en stor baby, sa jeg til ham. Mourinho mente han kunne håndtere ham, men jeg tror aldri han klarte å endre mentaliteten hans, sier Walsh, som også nevner Pogba med negativt fortegn. – Det er det som er problemet med Lukaku og Pogba. De er ikke den type spillere jeg liker. De bryr seg mer om seg selv enn om laget. Jeg ville ikke tatt i dem engang. Selv om de er gode spillere betyr ikke det at du får et godt lag." Høres ut som denne Welsh er en mann man bør høre på. Noe for oss?

Lurer på om dette med litt skrale holdninger litt for ofte kommer til uttrykk hos spillere som blir veldig, veldig gode i svært ung alder, type allerede før fylte 20 år. Ser man på denne lista, er det foruroligende mange som aldri har blitt det man ventet av dem:

https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Boy_(award)

Noen riktignok pga skader og andre problemer, men det er er definitivt endel av disse som er kjente for å ikke være de mest seriøse og dedikerte spillerne.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28498
18.11.19 12:29
missChance: "While I was at Everton, I offered them Andrew Robertson and Harry Maguire deals, when they were at Hull, and it was worth £20 million for the pair. Everton wouldn’t take them," Walsh told The Athletic.
"I had a deal done for Jonny Evans too before he came to Leicester, but again they wouldn’t take him. Erling Haaland, the striker with Salzburg, I had him and his dad at the club with a deal done for £3.4m (€4m). The club wouldn’t back me."

Flink til å markedsføre seg selv han her. 

Man hører aldri om Kramaric, Klaassen, Cuco Martina og Sandro Rodriguez.

(Innlegget ble redigert 18.11.19 12:40)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41600
18.11.19 12:50
-k9b_: Flink til å markedsføre seg selv han her. Man hører aldri om Kramaric, Klaassen, Cuco Martina og Sandro Rodriguez.

Litt det samme som Rodgers som maste i ettertid om at han ikke ønsket Balotelli og at han ville ha Van Dijk da han kom fra Celtic til PL. Det ble ikke i så stor grad nevnt at alternativet til Balotelli var Bony, at Ashley Williams var en av de som skulle løse forsvarsproblemene og at Borini helt sikkert var et Rodgers-valg.....

Klikk for å gå tilbake til toppen