Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 14:05
TheWhitePele: Korrekt, og dermed synes jeg det ville vært bedre å beholdt Lukaku denne sesongen.

Skal vi se helt bort ifra at Lukaku ikke ville spille for oss og opptrådte på en brobrennende måte?


-Pat

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6810
04.12.19 14:07
John||Locke: Skal vi se helt bort ifra at Lukaku ikke ville spille for oss og opptrådte på en brobrennende måte?

Lukaku ville bort fordi han ble benket av Solskjær. En toppspiss er ikke interessert i å sitte på benken, og gjorde alt for å komme seg bort.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41998
04.12.19 14:09
TheWhitePele: For å forstå kritikken mot Rashford er det viktig å se på avgjørelsene han tar i hver kamp, og hva de fører til. Han tar mange dårlige avgjørelser, har begrenset teknikk og er en svak avslutter. Han er også svak på å utnytte den enorme farten han har. Det positive er at han jobber hardt, og kan forhåpentligvis utvikle seg mye.

Likevel presterer han ganske bra med både mål og assists, og er mye involvert i spillet. Innstillingen virker også mye bedre enn Martials. I en alder av 22 år han god tid å utvikle den taktiske biten av spillet.

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1048
04.12.19 14:09
TheWhitePele: Vet at mange United-supporterne ikke liker Lukaku. Jeg hadde valgte Lukaku over Rashford 10/10 ganger, så kunne Martial spilt på venstrekanten.

Men nå tydet det aller meste på at Lukaku selv etter hvert valgte United 0/10 ganger.

Det skrives om at han allerede i mars-april ga Solskjær beskjed om at han ville videre til en ny klubb. Hvor sant det er vet jeg ikke, men det stemmer overens med hans offentlige uttalelser før den tid om at han drømte om å spille i Italia. Og en annen ting vi alle vet er at han boikottet sin arbeidsgiver og lagkamerater i sommer, mest sannsynlig for å få presset gjennom en overgang.

Jeg var aldri en av hans største kritikere, det var åpenbart at vi solgte vår mest pålitelige målscorer - 42 mål på 77 (19) kamper. Men når det gjaldt mentalitet og innstilling til United, så var han et kroneksempel på en spiller som var riktig å kvitte seg med i forbindelse med et fornyelsesprosjekt.

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29501
04.12.19 14:10

"For å forstå kritikken mot Rashford er det viktig å se på avgjørelsene han tar i hver kamp, og hva de fører til. Han tar mange dårlige avgjørelser, har begrenset teknikk og er en svak avslutter. Han er også svak på å utnytte den enorme farten han har."

 

"og dermed synes jeg det ville vært bedre å beholdt Lukaku denne sesongen."

 

- kødder du nå? Du beskriver jo Lukaku i det første sitatet. Kan ikke skjønne annet enn at det er kødd, men man vet jo aldri på Internett. 

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:12)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9551
04.12.19 14:12
MrManUtd: Rashford har forresten to målpoeng mindre nå enn Lukaku hadde ved serieslutt i fjor.. Trashford.

Den dagen man ser seg blind på stats og at det er måten å se fotball på, da er mye av kjärligheten for sporten borte. 

Lukaku var da mye flinkere enn Rashford til å lukte mål i boksen. Rasford tar masse dödballer. Men det viktigste for Uniteds del er at man mangler bredde og variasjon fremover.

Ha man da rett til å klage på skader som om det er uflaks? Eller burde man sett hvor altfor tyn troppen var i visse possisjoner?

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:13)

missChance
missChanceInnlegg: 55209
04.12.19 14:13
TheWhitePele: Lukaku ville bort fordi han ble benket av Solskjær. En toppspiss er ikke interessert i å sitte på benken, og gjorde alt for å komme seg bort.

"Lukaku claims Solskjaer was desperate for him to stay at Old Trafford but he’d made his mind up in March to move to Milan."


Fra januar til og med 2. mars startet Lukaku 8 av 13 kamper-ish.


 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 14:15
TheWhitePele: Lukaku ville bort fordi han ble benket av Solskjær. En toppspiss er ikke interessert i å sitte på benken, og gjorde alt for å komme seg bort.

Lukaku tålte verken rotasjon, benk eller å bli plassert på kanten. Han er også totalt feil spillertype for den fotballen vi skal spille. 

Vi sitter altså da med:

- En spiller som opptrådte uprofesjonelt og gjorde det klokkeklart at han at han ikke ville spille for United/Solskjær
- Denne spilleren var helt feil type for oss
- I PL leverte Lukaku 12 mål og 0 assists på 2 113 minutter. Rashford har nå levert 7 mål og 4 assists på 1 225 minutter.

Selv med all denne infoen, mener man altså at man burde tvunget en spiller til å bli, som verken var var motivert for å spille for United, og som ikke var riktig type for oss, og som til alt overmål har levert mye, mye dårligere enn "erstatningen". 

Hva er årsaken til det? Du vil at United skulle gjort det dårligere? Eller tror du en totalt umotivert og uprofesjonell Lukaku plutselig hadde gjort det veldig bra nå? 

Her må det ekstremt mye virkelighetstilpasning til for å få meningen sin til å fremstå halvveis rasjonell. Det første du må begynne med er å avfeie all objektiv fakta.


-Pat

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:16)

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6810
04.12.19 14:17
MrManUtd: Du beskriver jo Lukaku i det første sitatet

Som sagt, jeg vet at Lukaku ble en slags syndebukk blandt United-supporterne. Om du mener Rashford er i bedre enn Lukaku så ser vi fotball på forskjellige måter.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41998
04.12.19 14:20
TheWhitePele: Som sagt, jeg vet at Lukaku ble en slags syndebukk blandt United-supporterne. Om du mener Rashford er i bedre enn Lukaku så ser vi fotball på forskjellige måter.

Om ikke bedre allerede, så iallfall langt større potensial. Kjappere til beins, mer bevegelig og faktisk villig til å legge ned en innsats på banen. Om man ser på hvordan de beste lagene i Europa spiller fotball, tror jeg det er enklere å innpasse spillertypen Rashford enn spillertypen Lukaku. Og når dere faktisk fikk et godt bud for ham, og i tillegg ble kvitt en feit lønnspost, så skjønner jeg utmerket godt at han ble solgt.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 14:20
TheWhitePele: Som sagt, jeg vet at Lukaku ble en slags syndebukk blandt United-supporterne.

Lukaku fikk definitivt mye ufortjent kritikk og jeg adresserte det cirka tusen ganger. 

Nå gjør du det samme med Rashford. Bjelke?


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 14:21
KongOlav2: Om ikke bedre allerede, så iallfall langt større potensial. Kjappere til beins, mer bevegelig og faktisk villig til å legge ned en innsats på banen. Om man ser på hvordan de beste lagene i Europa spiller fotball, tror jeg det er enklere å innpasse spillertypen Rashford enn spillertypen Lukaku. Og når dere faktisk fikk et godt bud for ham, og i tillegg ble kvitt en feit lønnspost, så skjønner jeg utmerket godt at han ble solgt.

Dette er jo litt underordnet sitatet til missChance. Det funker særs dårlig å beholde uprofesjonelle spillere som har bestemt seg for at de SKAL bort.

(Med forbehold om at informasjonen stemmer, selvsagt.)

"Lukaku claims Solskjaer was desperate for him to stay at Old Trafford but he’d made his mind up in March to move to Milan."


-Pat

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:21)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20457
04.12.19 14:22
TheWhitePele: Han tar mange dårlige avgjørelser, har begrenset teknikk og er en svak avslutter. Han er også svak på å utnytte den enorme farten han har.

Begrenset teknisk, men vesentlig bedre enn Lukaku. Et uryddig touch, men ikke et elendig touch. Han utfordrer langt oftere enn Lukaku, men mister ballen sjeldnere. Skaper mer enn Lukaku, spiller på høyere risiko i pasningsspillet enn Lukaku, men med vesentlig høyere treffprosent.

I år har han spilt "vingspiss", med betydelig mer defensivt ansvar enn hva Lukaku hadde. Mindre "main man". Likevel har han xg90 på 0,36 fra åpent spill denne sesongen og en xa90 på 0,17. Romelu Lukaku i Man Utd hadde en xg90 på 0,39 og en xA90 på 0,14. Hadde Rashford hatt Pogba og Herrera bak seg denne sesongen ville han bikket 0,4 og 0,2.

Rashford er for ustabil og til tider frustrerende. Men det lever jeg greit med. Særlig siden han har blitt litt bedre hver eneste sesong. Man kan tydelig se en progresjon i spillet hans. Litt høyere toppnivå, litt mer stabil og litt bedre hver eneste sesong.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9551
04.12.19 14:23
KongOlav2: Likevel presterer han ganske bra med både mål og assists

Godt hjulpet av at han tar straffer og bommer man på disse er det uansett de som ender i mål som måler han som spiss. Tallene er det som betyr noe, eller hva MrManUtd?

Slår man ett innlegg inn i boks, så vet jeg iallefall hvem av Rashford og Lukaku som hadde hatt störst sjanse å värt på både rett plass, men også fått ballen på mål. 

Men jeg er altså ikke noen Lukaku fan, men må uansett kunne klare å se hva han bringer både på godt og ont.

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:30)

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 1048
04.12.19 14:24
TheWhitePele: Lukaku ville bort fordi han ble benket av Solskjær. En toppspiss er ikke interessert i å sitte på benken, og gjorde alt for å komme seg bort.

Aguero slet vel litt benken i City da Jesus ble hentet inn (og når det er snakk om toppspisser, så er det en viss klasseforskjell på Aguero og Lukaku.)

Media fokuserte litt på dette, men kan ikke huske at Aguero selv kom med offentlige uttalelser som tydet på at han heller ville dra et annet sted (pga dette.)

Han var garantert ikke "interessert i å sitte på benken" han heller, men i stedet for å bli til en sutrete drittunge, så var han profesjonell og viste mental styrke til å senere bevise at han var lagets beste spiss og rette førstevalg.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 14:26
TheBelfastBoy: Begrenset teknisk, men vesentlig bedre enn Lukaku. Et uryddig touch, men ikke et elendig touch. Han utfordrer langt oftere enn Lukaku, men mister ballen sjeldnere. Skaper mer enn Lukaku, spiller på høyere risiko i pasningsspillet enn Lukaku, men med vesentlig høyere treffprosent.

Men ingenting slår Lukakus fantastiske innlegg. (Ingen ironi.)


-Pat

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6810
04.12.19 14:27
John||Locke: Lukaku tålte verken rotasjon, benk eller å bli plassert på kanten. Han er også totalt feil spillertype for den fotballen vi skal spille.

Lukaku gjorde alt han kunne for å komme bort, fordi det var åpenbart fra dagen Solskjær tok over at han skulle satse på Rashford. Derfor opptrådde han uprofesjonelt. Om Conte hadde tatt over etter Mourinho hadde Lukaku fortsatt hvert i klubben. 


Du mener Lukaku er feil type for United, jeg mener Rashford er feil type for United. Vi kommer ikke til å bli enige, Solskjær tok valget så vi får bare håpe Rashford blir bedre.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41998
04.12.19 14:30
TheWhitePele: Du mener Lukaku er feil type for United, jeg mener Rashford er feil type for United. Vi kommer ikke til å bli enige, Solskjær tok valget så vi får bare håpe Rashford blir bedre.

Bare av ren nysgjerrighet. Om United skal tilbake til tittelkamp igjen i løpet av et par år; hvilke av dagens spillere mener/tror du da kan/vil være gode nok til å være hhv squadspillere og førstevalg? Bare sånn for å vite hvordan du vurderer dagens tropp.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9551
04.12.19 14:32

Men å dra frem en Rashford vs Lukaku diskusjon for å skygge unna bredden klubben skaffet oss når man kvittet seg med Romelo hjelper iallefall ikke synet på liten tropp når det blir skader.


 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20457
04.12.19 14:32
TrueTopRed: Den dagen man ser seg blind på stats og at det er måten å se fotball på, da er mye av kjärligheten for sporten borte.  Lukaku var da mye flinkere enn Rashford til å lukte mål i boksen.

Lukaku var nok noe flinkere til å lukte mål i boksen enn Rashford. Men han var også spiss og main man på topp. Likevel kom han ikke til særlig flere sjanser enn hva Rashford gjør denne sesongen fra åpent spill. Til tross for at vi har manglet vår mest kreative spiller stort sett hele sesongen, og mistet vår beste midtbanespiller i det oppbyggende spillet i sommer.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 14:32
TheWhitePele: Lukaku gjorde alt han kunne for å komme bort, fordi det var åpenbart fra dagen Solskjær tok over at han skulle satse på Rashford. Derfor opptrådde han uprofesjonelt.

Så når du skriver: 

"og dermed synes jeg det ville vært bedre å beholdt Lukaku denne sesongen"

Så mener du egentlig: Det var feil å satse på Rashford i fjor? Okay! For du er plutselig enig i at man ikke kan beholde en uprofesjonell fyr som vil bort? Greit å få klarhet i dette. Tabben Solskjær gjorde, var altså å bare spille Lukaku i 90% av kampene. Han ødela all tillit fra 19. desember og frem til mars. 

Tusen takk fordi du unnlater å svare opp noen av argumentene mine, forresten. Takk for at du ser bort ifra, og ikke engang kommenterer, at Rashford har gjort det ekstremt mye bedre i år enn hva Lukaku gjorde sin siste sesong for oss. Jeg setter også pris på at du ikke engang er interessert i å begi deg ut på mesterstykket å forklare hvordan i all verden LUKAKU skulle være en bedre spillertype for dagens United enn Rashford. For det sier seg faen ikke selv - og hele verden er uenig.


-Pat

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41998
04.12.19 14:33
TrueTopRed: Men å dra frem en Rashford vs Lukaku diskusjon for å skygge unna bredden klubben skaffet oss når man kvittet seg med Romelo hjelper iallefall ikke synet på liten tropp når det blir skader.

Om Lukaku ønsket seg bort, ikke opptrådte spesielt profesjonelt og ble ansett som feil spillertype, så er det ikke akkurat feil at han ble solgt. Problemet var vel heller at James var den eneste offensive kjøpet i sommer, ikke at Lukaku ble solgt.

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6810
04.12.19 14:41
John||Locke: Så mener du egentlig: Det var feil å satse på Rashford i fjor?

Har du enda ikke forstått at jeg synes det var feil å satse på Rashford ifjor? 

Jeg forklarte deg grunnen til at Lukaku ønsket seg bort. Det var åpenbart at Solskjær satset på Rashford, noe Lukaku oppdaget raskt. 

Rashford har vært elendig i år. I svært mange kamper presterer han dårlig, følg med på avgjørelsene han tar i kampene fremover, og ikke bare se på statistikker. 

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:41)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41998
04.12.19 14:43
TheWhitePele: Rashford har vært elendig i år. I svært mange kamper presterer han dårlig, følg med på avgjørelsene han tar i kampene fremover, og ikke bare se på statistikker.

Hva bidro egentlig Lukaku med i fjor? Unntatt endel mål? 

MrManUtd
MrManUtdInnlegg: 29501
04.12.19 14:44

"følg med på avgjørelsene han tar i kampene fremover,"


- Rashford er åpenbart ingen Messi, men å mene Lukaku var bedre på dette punktet (og de fleste andre punkt) er passe absurd. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9551
04.12.19 14:50
TheBelfastBoy: Likevel kom han ikke til særlig flere sjanser enn hva Rashford gjør denne sesongen fra åpent spill.

Det burde han heller ikke kunne gjöre mener nå jeg. Og etter salg av Lukaku, og skade på Martial, så skal det godt gjöres å ikke se på Rashford som "mainman" i form av at alt henger på han for våres del og har fast plass.

Men grunnene til at det er som i det jeg siterte.

Rashford har denne sesongen fått enda större frie töyler til å tenke "gjör alt selv" enn tidligere, da som sagt ikke Lukaku er her lenger, i tillegg til skade på Martial. Så stor grad i brist på option, så er det rett på mål som gjelder.

....når Lukaku som er en som trenger hjelp, var avhengig av bla spillere som Rashford til å komme til disse sjansene. Og det er begrenset hjelp å hente i flankespillerne våres sist sesong.

Men å diskutere rash v lukaku, gir lite mening idag, er du ikke enig :)

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:55)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9551
04.12.19 14:53
KongOlav2: Om Lukaku ønsket seg bort, ikke opptrådte spesielt profesjonelt og ble ansett som feil spillertype, så er det ikke akkurat feil at han ble solgt. Problemet var vel heller at James var den eneste offensive kjøpet i sommer, ikke at Lukaku ble solgt.

Vet ikke om du tar deg tid til å lese det andre som har blitt skrevet i andre innlegg, men er da ingenting som tyder på at jeg ville beholde Lukaku, men mer at vi ikke gjör noe for å erstatte han.

Ikke fordi han som type var sykt viktig, men mer at vi sitter igjen med for tynn tropp som ikke tåler skader i visse possisjoner.

I det minste et lån som gir bredde/variasjon fremover.

På samme måte som at klubben i lang tid visste at Herrera var på vei ut, var man også klar over at Lukaku med störste sannsynlighet forsvant.

(Innlegget ble redigert 04.12.19 14:54)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 15:01
TheWhitePele: Har du enda ikke forstått at jeg synes det var feil å satse på Rashford ifjor?  Jeg forklarte deg grunnen til at Lukaku ønsket seg bort. Det var åpenbart at Solskjær satset på Rashford, noe Lukaku oppdaget raskt.  Rashford har vært elendig i år. I svært mange kamper presterer han dårlig, følg med på avgjørelsene han tar i kampene fremover, og ikke bare se på statistikker.

Dette er virkelig en suppe.

Rashford har vært elendig - men mye bedre enn Lukaku - det var likevel feil å satse på Rashford og ikke beholde Lukaku.

Her lukter det LITT at man har bestemt seg på forhånd. :-)


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 15:03
TheBelfastBoy: Likevel har han xg90 på 0,36 fra åpent spill denne sesongen og en xa90 på 0,17. Romelu Lukaku i Man Utd hadde en xg90 på 0,39 og en xA90 på 0,14. Hadde Rashford hatt Pogba og Herrera bak seg denne sesongen ville han bikket 0,4 og 0,2.

Takk for at du drar inn noen kalde fakta i debatten, slik at vi fjerner oss litt fra den agendadrevne propagandaen.


-Pat

John||Locke
John||LockeInnlegg: 11409
04.12.19 15:03
John||Locke: - I PL leverte Lukaku 12 mål og 0 assists på 2 113 minutter. Rashford har nå levert 7 mål og 4 assists på 1 225 minutter.

Takk for at du drar inn noen kalde fakta i debatten, slik at vi fjerner oss litt fra den agendadrevne propagandaen.


-Pat

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg