Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Slikkepott

Innlegg: 13687
Slikkepott
22.12.19 20:13
AxelRudi: Troppen ble overvurdert noe ekstremt i sommer, når man valgte å stole på ny kontrakt til Mata, at Pereira skulle bidra, at Lingard beholdt formen og at Matic fremdeles hadde noe å bidra med.

Her var det, etter min mening, mye rart på en gang.


Slik jeg ser det så var ikke kontrakten til Mata et resultat av at vi overvurderte troppen, tvert imot. Troppen vår var ikke god nok til at det var ideelt å la Mata forsvinne gratis, da måtte vi erstattet han og det hadde fort blitt dyrt, noe som kunne hatt negativ effekt på de områdene vi vurderte som viktigst å forsterke umiddelbart. Da var det vel heller et håp om at det ikke skulle være behov for å bruke han så mye, samme med Pereira, Lingard og Matic.


Dessverre har skader ført til at vi har vært nødt til å gi alt for mye spilletid til Pereira og Lingard.


 


 

Reddington1

Innlegg: 1237
Reddington1
22.12.19 20:45

Sesongverste? 

(Innlegget ble redigert 22.12.19 20:46)

FrannyLee

Innlegg: 18714
FrannyLee
22.12.19 20:50
den_glade_gris: Smalling storspiller i Serie A for Roma. Leser spillet utmerket og er rask og sterk. En topp stopper. Han er ingen Messi, men han skaper heller ingen sjanser imot. Spiller med ball enkelt og greit. Han har en midtbane foran seg og det betyr mye. Lindeløf lider mye av det samme. Vi kommer ikke til noen tittelkamp denne sesongen, men å spå for mye om framtiden har vel vist seg som en farlig øvelse. Mange spillere har blitt avskrevet for tidlig.

Det første punket den første byggeklossen som må på plass etter mitt skjønn er å få inn en Matictype av topp kvalitet  for da han fungerte hos dere i starten så fungerte LAGET bra også.


Uten ei dørvakt på midten som også kan slå ei gjenombruddspasning eller komme på ett dypt løp i ny og ne men som først og fremst er disiplinert og som firern bak kan stole på er connected med dem så går dere i fella og blir scoret på hver gang. Eller alt for ofte.Og da selvsagt i kamper motstanderne lar DERE styre, naturlig nok.


Også mye pga at de på topp baserer mye på enkeltmannsprestasjoner og lite gammelt United kombinasjonspill og da med ofte ballmiss som konsekvens 

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
22.12.19 20:56
KongOlav2: Han er 31 år gammel, og leverte beskjedne 9 målpoeng sist sesong for Chelsea. James, som du er så jævlig glad i å kritisere, har 8 målpoeng så langt i PL for United, og det kun på en halvsesong.

Jeg kan ikke forstå at folk ikke vil ha såpass gode angrepsspillere inn, når angrepet vårt gang på gang er preget av spillere som Lingard, Pereira og Mata.

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 21:33
Solidarity: Jeg kan ikke forstå at folk ikke vil ha såpass gode angrepsspillere inn, når angrepet vårt gang på gang er preget av spillere som Lingard, Pereira og Mata.

Som Willian? For å bruke store penger på en spillere på 30+ er som å pisse i buksa for å holde seg varm. Debattanten jeg svarte er selvfølgelig så komplett idiot at han bet på alt Mourinho ønsket seg, inkl kjøp av masse spillere rundt 30.

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
22.12.19 21:39
KongOlav2: Som Willian? For å bruke store penger på en spillere på 30+ er som å pisse i buksa for å holde seg varm. Debattanten jeg svarte er selvfølgelig så komplett idiot at han bet på alt Mourinho ønsket seg, inkl kjøp av masse spillere rundt 30.

Forsåvidt enig i at Willian ikke er det man bør gå for i utgangspunktet.

Men han er fortsatt langt bedre enn Lingard og Pereira, to spillere som til stadig dominerer lagoppstillingene.

Folk snakker om "Vi må vente til neste sommer når vi kan få de vi vil ha" 

Hvorfor skal det bli så mye enklere å få Sancho, Maddison ++ neste sommer kontra i sommer? Det må isåfall være i tilfelle United klarer å sikre CL, noe som ser svært mørkt ut for øyeblikket. 

(Innlegget ble redigert 22.12.19 21:40)

Pogba6

Innlegg: 9367
Pogba6
22.12.19 21:47

Å bli kalt komplett idiot av KongOlav2 er det største komplimentet man kan få. Da vet man at man har alt rett.

b0lle

Innlegg: 14023
b0lle
22.12.19 21:51
Solidarity: Forsåvidt enig i at Willian ikke er det man bør gå for i utgangspunktet. Men han er fortsatt langt bedre enn Lingard og Pereira, to spillere som til stadig dominerer lagoppstillingene.

Man trenger alltid litt rutine og tar du Willian mot Mata (bedre og sammenligne de grunnet alder) over de siste sesongene så har Willian prestert bedre, men ja - han er ganske ustabil. Toppnivået hans er dog bedre en de du nevner.


I den begredelige sesongen der Chelsea endte på 10. plass og Mourinho fikk sparken var det en spiller som leverte godkjent før jul, det var Willian. Kanskje han er en type som kan løfte et lag i krise?


For et ungt Chelsea lag er han uansett ekstremt viktig og jeg er sikker på at han ville løftet United på samme måte. Heldigvis så er det meget lite sannsynlig at han vil bytte ut herlige London med regntunge Manchester. 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 22:02
Pogba6: Å bli kalt komplett idiot av KongOlav2 er det største komplimentet man kan få. Da vet man at man har alt rett.

Merkelig at ingen her inne er enig med deg. Absolutt ingen. Du er mer eller mindre den eneste United-supporteren som mener Mourinho skulle få akkurat det han pekte på av spillere, og fortsatt argumenterer på en måte som at det var det var akkurat dette som gjorde at det gikk galt for Mourinho i United.

(Innlegget ble redigert 22.12.19 22:05)

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 22:04
Solidarity: Hvorfor skal det bli så mye enklere å få Sancho, Maddison ++ neste sommer kontra i sommer? Det må isåfall være i tilfelle United klarer å sikre CL, noe som ser svært mørkt ut for øyeblikket.

United trenger ikke å skaffe seg Sancho eller Maddison for å klare topp 4 og CL. Dere må være bedre og smartere enn dere har vært de siste åra med håpløse kjøp som Matic, Sanchez, Lukaku, etc., men selv i dagens situasjon er United i stand til å hente det aller meste som finnes av gode spillere til klubben. Med dyktig nok personell på rekruttering, skal dere overhodet ikke ha noe problem med å hente 3-4 mann som kan løfte dere inn blant topp 4 til neste sesong.

(Innlegget ble redigert 22.12.19 22:05)

Pogba6

Innlegg: 9367
Pogba6
22.12.19 22:09

Om folk er enige eller ikke bryr meg midt i ryggen, er her for å diskutere ikke for å få flest mulig tomler som jo er så stort for dere fjortiser. 


Det var ingen som var enig med meg i februar/mars når jeg sa da at Solskjær ikke er god nok og det prosjektet hans kom til å ende i katastrofe. Lever meget godt på at jeg da var alene.

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
22.12.19 22:14

Må ikke undervurdere hvor vanskelig det Man Utd nå må gjøre er. Det er faktisk ikke slik at Chelsea, Arsenal, Spurs, Liverpool og City venter på United, eller ikke kommer til å iallfall forsøke å forsterke.


Så Ole må faktisk være flinkere enn endel ganske kompetente menn de neste årene. Ganske mye flinkere også. Hvorfor vi skal tro at han klarer det skjønner ikke jeg. Ingenting tilsier det.


 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 22:17
Pogba6: Om folk er enige eller ikke bryr meg midt i ryggen, er her for å diskutere ikke for å få flest mulig tomler som jo er så stort for dere fjortiser. 
Det var ingen som var enig med meg i februar/mars når jeg sa da at Solskjær ikke er god nok og det prosjektet hans kom til å ende i katastrofe. Lever meget godt på at jeg da var alene.

Det er neppe mange som har trodd at Solskjær var den som skulle bringe United tilbake til gamle høyder. Men de fleste anså ham som en grei mellomløsning etter krisemakeren Mourinho. Solskjær fikk også den kanskje største oppryddingsjobben i klubbens moderne historie i fanget. En opprydding som ble ytterligere forsterket pga Mourinhos valg i United.

fazz

Innlegg: 27392
fazz
22.12.19 22:27
KongOlav2: Med dyktig nok personell på rekruttering, skal dere overhodet ikke ha noe problem med å hente 3-4 mann som kan løfte dere inn blant topp 4 til neste sesong.

>>> Dette har vel strengt tatt blitt sagt i 5 sesonger allerede, og blitt forsøkt. Det ene storkjøpet etter det andre har falt igjennom, men det øyeblikket spillerne forlater United så blomstrer de opp igjen. Det virker som at det er en gjennomsyret dårlig stemning i hele organisasjonen som rett og slett bryter ned moralen til alle som går inn portene. Ser ingen store spillere som har United på førsteplass på ønskelisten lenger. 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 22:31
fazz: >>> Dette har vel strengt tatt blitt sagt i 5 sesonger allerede, og blitt forsøkt. Det ene storkjøpet etter det andre har falt igjennom, men det øyeblikket spillerne forlater United så blomstrer de opp igjen. Det virker som at det er en gjennomsyret dårlig stemning i hele organisasjonen som rett og slett bryter ned moralen til alle som går inn portene. Ser ingen store spillere som har United på førsteplass på ønskelisten lenger.

Kanskje fordi det er ikke er "bare" noen storkjøp som trengs, men de rette kjøpene. Og det har United vært ytterst dårlig på i flere år nå. Egentlig siden før Ferguson sluttet også. En god del av nøkkelspillerne i 2013-gullet hadde vært i klubben i mange år. 

fazz

Innlegg: 27392
fazz
22.12.19 22:34
KongOlav2: Kanskje fordi det er ikke er "bare" noen storkjøp som trengs, men de rette kjøpene. Og det har United vært ytterst dårlig på i flere år nå. Egentlig siden før Ferguson sluttet også. En god del av nøkkelspillerne i 2013-gullet hadde vært i klubben i mange år.

>>> Men de rette kjøpene? Hva er de rette kjøpene? Var det ikke de ørten midtstopperne eller forsvarsspillerne som var de rette kjøpene? Hva med alle midtbanespillerne? "Alle" var i fyr og flamme etter at endelig de fikk inn McGuire og AWB som skulle rydde opp i forsvaret, DET var de rette kjøpene... Men så faller de også igjennom og bare henger med med hodet kamp ut og kamp inn. 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 22:35
fazz: >>> Men de rette kjøpene? Hva er de rette kjøpene? Var det ikke de ørten midtstopperne eller forsvarsspillerne som var de rette kjøpene? Hva med alle midtbanespillerne? "Alle" var i fyr og flamme etter at endelig de fikk inn McGuire og AWB som skulle rydde opp i forsvaret, DET var de rette kjøpene... Men så faller de også igjennom og bare henger med med hodet kamp ut og kamp inn.

Nå trenger United veldig mye mer enn bare Maguire og Wan Bissaka. Et par soleklare forsterkninger på midtbanen ville nok f.eks gjort jobben veldig mye enklere for forsvaret.

FrannyLee

Innlegg: 18714
FrannyLee
22.12.19 22:40

Jeg tror det går mer på å ha den rette farsfigur med ambisjoner på vegne av sine "barn" og som oppilner og gir kjærlighet der det trengs men stiller beinharde krav og har store ambisjoner på sine barns vegne. Forventer full comittment av de på karrierestien på en sånn måte at han faktisk også får det.

 

Som United hadde før men som nok ikke er enkelt å finne idag. Klopp og Pep virker helt klart som sånne rollemodeller for sine disipler. Frank L er nok den jeg har mest tro på har det i seg av de up and coming. Tviler mer på Arteta må jeg ærlig innrømme men dette blir jo bare magefølelse.

 

 

(Innlegget ble redigert 22.12.19 22:42)

fazz

Innlegg: 27392
fazz
22.12.19 22:43
KongOlav2: Nå trenger United veldig mye mer enn bare Maguire og Wan Bissaka. Et par soleklare forsterkninger på midtbanen ville nok f.eks gjort jobben veldig mye enklere for forsvaret.

>>> Og det var jo det Pogba og Matic bl.a skulle bidra med. Problemet i United er ikke spillerne, det er negativiteten og den manglende kontinuiteten som har vært gjengangeren de siste årene. Jeg tror nesten United hadde vært i en bedre plass i dag om Moyes hadde fortsatt enn alt det tullet de har drevet med. Moyes fikk den utakknemlige jobben å ta over etter Ferguson, og ett lag som Ferguson hadde forsømt de siste årene når det gjaldt fornyelse. Men likevel så var det Moyes sine kjøp som holdt United flytende de neste sesongene, mens så og si alle kjøpene under de andre har falt igjennom og forsvunnet igjen.

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 22:46
fazz: >>> Og det var jo det Pogba og Matic bl.a skulle bidra med. Problemet i United er ikke spillerne, det er negativiteten og den manglende kontinuiteten som har vært gjengangeren de siste årene. Jeg tror nesten United hadde vært i en bedre plass i dag om Moyes hadde fortsatt enn alt det tullet de har drevet med. Moyes fikk den utakknemlige jobben å ta over etter Ferguson, og ett lag som Ferguson hadde forsømt de siste årene når det gjaldt fornyelse. Men likevel så var det Moyes sine kjøp som holdt United flytende de neste sesongene, mens så og si alle kjøpene under de andre har falt igjennom og forsvunnet igjen.

Matic er jo åpenbart en spiller på nedadgående karrierekurve. Han ville ikke vært i nærheten av startplass i f.eks Liverpool. Og Pogba er enorm på sitt beste, men også en humørspiller og en luksusspiller. Det funker ikke når man skal prestere i 38 kamper over en hel sesong.

fazz

Innlegg: 27392
fazz
22.12.19 22:50
KongOlav2: Matic er jo åpenbart en spiller på nedadgående karrierekurve. Han ville ikke vært i nærheten av startplass i f.eks Liverpool. Og Pogba er enorm på sitt beste, men også en humørspiller og en luksusspiller. Det funker ikke når man skal prestere i 38 kamper over en hel sesong.

>>> Når Matic kom så var han 28 år gammel og han kom fra en god sesong i Chelsea. Men det som er litt interessant er å se på spillerne som har kommet under hver av managerene som United har hatt siden Ferguson og se på hvor er de i dag. 

 

Så og si alle spillerne som har forlatt united gjør det vel i dag bedre i andre klubber. Så kan man selvsagt unskylde det med at andre ligaer er dårligere og bla bla bla. Men humør og godt samarbeidsmiljø har sinnsykt mye å si for fotballspillere. Det var vel også dette som kjennetegnet "The class of 92". Der flere av spillerne egentlig var ganske middelmådige, men samholdet var ekstremt sterkt (Vi så forøvrig akkurat det samme i Rosenborg her hjemme også på samme tiden.)

(Innlegget ble redigert 22.12.19 22:59)

caliblue

Innlegg: 14537
caliblue
22.12.19 22:54
fazz: Alle" var i fyr og flamme etter at endelig de fikk inn McGuire og AWB som skulle rydde opp i forsvaret, DET var de rette kjøpene... Men så faller de også igjennom og bare henger med med hodet kamp ut og kamp inn.

Ganske spesielt hvordan United sprengte banken for å hente den soleklart beste forsvarsspilleren til Leicester og Crystal Palace i sommer. Hverken Leicester eller Crystal Palace hentet inn en erstatter, men de slipper begge inn færre mål enn hva United gjør.

Når det er sagt, så slipper United inn 0.2 mål mindre pr ligakamp enn forrige sesong. (Leicester slipper 0.5 mål mindre pr kamp etter salget av Maguire og Crystal Palace slipper 0.3 mål mindre pr kamp etter at de solgte Wan-Bissaka).

Skal man konkludere med noe, så er det at effekten av gode spillere er overdrevet. Sheffield United har 7 clean sheets med et forsvar bestående av rask fra League 1 (+ tredje beste keeperen til Manchester United på lån).

Det er forbanna dyrt å hele tiden skulle kjøpe seg bedre når man hverken klarer å gjøre spillere bedre eller organisere et godt forsvar. Kvaliteten på spillertroppen er Uniteds minste problem.

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 23:04
fazz: >>> Når Matic kom så var han 28 år gammel og han kom fra en god sesong i Chelsea. Men det som er litt interessant er å se på spillerne som har kommet under hver av managerene som United har hatt siden Ferguson og se på hvor er de i dag. Så og si alle spillerne som har forlatt united gjør det vel i dag bedre i andre klubber. Så kan man selvsagt unskylde det med at andre ligaer er dårligere og bla bla bla. Men humør og godt samarbeidsmiljø har sinnsykt mye å si for fotballspillere. Det var vel også dette som kjennetegnet "The class of 92". Der flere av spillerne egentlig var ganske middelmådige, men samholdet var ekstremt sterkt (Vi så forøvrig akkurat det samme i Rosenborg her hjemme også på samme tiden.)

Han ble kjøpt i august 17. Da var han fylt 29.

Og du har rett i at altfor mange gjør det svakere i United, men mye kommer av at det ikke er kjøpt inn rett type spiller. Hva faen skal et topplag med en type som Fellaini f.eks? Eller hva er poenget med å kjøpe Lukaku og forsøke å bruke ham som en Drogba, når det ikke passer ham i det hele tatt. Og det er mange slike eksempler.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20766
TheBelfastBoy
22.12.19 23:05

https://mobile.twitter.com/OptaJoe/status/1208769342856454145

Verre er det at han ikke er særlig god lenger.

(Innlegget ble redigert 22.12.19 23:06)

Kent

Innlegg: 127168
Kent
22.12.19 23:08

Dessverre så tror jeg vi har sett det beste av De Gea. 

fazz

Innlegg: 27392
fazz
22.12.19 23:14
KongOlav2: Han ble kjøpt i august 17. Da var han fylt 29. Og du har rett i at altfor mange gjør det svakere i United, men mye kommer av at det ikke er kjøpt inn rett type spiller. Hva faen skal et topplag med en type som Fellaini f.eks? Eller hva er poenget med å kjøpe Lukaku og forsøke å bruke ham som en Drogba, når det ikke passer ham i det hele tatt. Og det er mange slike eksempler.

>>> Han ble vel strengt tatt kjøpt 31 Juli (https://www.theguardian.com/football/2017/jul/31/nemanja-matic-joins-manchester-united-chelsea) og da var han ikke fylt 29 ennå, men det er uansett ikke poenget. En defensiv midtbanespiller på 28-29 år som kommer fra flere gode sesonger, skal ikke bli så middelmådig over natta. 


Jeg greier faktisk ikke å komme på en eneste spiller som har blitt bedre etter at de kom til United siden Moyes (Muligens James, men får gi ham litt lenger tid til å la negativiteten i veggene bryte han ned).

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
22.12.19 23:16
fazz: >>> Han ble vel strengt tatt kjøpt 31 Juli (https://www.theguardian.com/football/2017/jul/31/nemanja-matic-joins-manchester-united-chelsea) og da var han ikke fylt 29 ennå, men det er uansett ikke poenget. En defensiv midtbanespiller på 28-29 år som kommer fra flere gode sesonger, skal ikke bli så middelmådig over natta. Jeg greier faktisk ikke å komme på en eneste spiller som har blitt bedre etter at de kom til United siden Moyes (Muligens James, men får gi ham litt lenger tid til å la negativiteten i veggene bryte han ned).

Det er ikke alle som holder nivået til de er godt over 30. Og Matic passer nok også best i en gitt spillestil, gjerne for lag som ligger komprimert og er godt organisert. Det har vært veldig mye av problemet i United de siste 5-6 årene. Det kjøpes spillere over en lav sko som rett og slett ikke passer inn.

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
22.12.19 23:24
caliblue: Det er forbanna dyrt å hele tiden skulle kjøpe seg bedre når man hverken klarer å gjøre spillere bedre eller organisere et godt forsvar. Kvaliteten på spillertroppen er Uniteds minste problem.

Det er et av Uniteds to store problem, det andre er at de ikke klarer å få laget til å fungere sammen kontinuerlig.

 

Klopp og Pep er to av verdens dyktigste managere, uten tvil. Men tror du Liverpool hadde ledet ligaen etter halvspilt sesong med ett eneste uavjgjort som poengtap om du hadde byttet Van Dijk ut med Jones/Smalling, Firmino og Mane med Lingard og Pereira? 

 

Selvfølgelig ikke. Man kan komme et godt stykke uten verdensklassespillere i de fleste ledd, men hverken LFC eller City hadde spilt som de gjør uten toppspillere i relevante posisjoner. 

United har èn slik spiller i hans ærede høyhet Kong Pogba, men han virker ikke som typen som er interessert i å kjempe sammen med laget for å heve det. 

(Innlegget ble redigert 22.12.19 23:25)

Corvus

Innlegg: 26213
Corvus
22.12.19 23:27
KongOlav2: Med dyktig nok personell på rekruttering, skal dere overhodet ikke ha noe problem med å hente 3-4 mann som kan løfte dere inn blant topp 4 til neste sesong.

Akkurat dette har man både sagt og gjort de siste 4-5 årene. Handlet stort nesten hver sesong. Og laget har bare blitt dårligere og dårligere.

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
22.12.19 23:29
KongOlav2: United trenger ikke å skaffe seg Sancho eller Maddison for å klare topp 4 og CL. Dere må være bedre og smartere enn dere har vært de siste åra med håpløse kjøp som Matic, Sanchez, Lukaku, etc., men selv i dagens situasjon er United i stand til å hente det aller meste som finnes av gode spillere til klubben. Med dyktig nok personell på rekruttering, skal dere overhodet ikke ha noe problem med å hente 3-4 mann som kan løfte dere inn blant topp 4 til neste sesong.

For å kunne knive med City og Liverpool så er de nødt til å gjøre minst et par spillerkjøp i den kategorien, jo. 


Hvor håpløst kjøpet av Lukaku var kan vel diskuteres, klubbens toppscorer de to sesongene han var i United med 28 ligamål på 66 ligakamper (I tillegg kommer mål han scoret i andre turneringer) 


Salget av Lukaku var langt mer håpløst, ettersom man valgte å ikke erstatte han med noe annet enn unge engelske spillere fra eget akademi, romantisk, men altså lite bærekraftig. 


Argumentet for å forsvare Solskjær/ledelsens handlinger i blant annet ovennevnte sak var "Det er bedre å ikke kjøpe noen hvis de riktige spillerne ikke er tilgjengelige" 


Kanskje, men da burde man ikke solgt Lukaku i utgangspunktet.


Og hvis de riktige spillerne ikke var tilgjengelige i sommer, er det lite som tilsier at de skal bli så mye mere enkle å få tak i neste sommer.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg