Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
22.12.19 23:35
Pogba6: Det var ingen som var enig med meg i februar/mars når jeg sa da at Solskjær ikke er god nok og det prosjektet hans kom til å ende i katastrofe. Lever meget godt på at jeg da var alene.

Det var du overhodet ikke alene om, her er èn som sa og sier det samme. 

På United.no blir man personhetset og trakkasert om man mener at våre kjære nordmann ikke er egnet til å lede klubben. De har til og med stengt ned forumet og er dårlige til å legge skjul på at det er grunnet kritiske røster som går imot den mainstream meningen og propagandaen som redaksjonen sprer på siden, som menigheten der inne stort sett sluker rått. 

Når United spiller dårlig så spammes siden med overskrifter ala "United er best av topplagene" og om man klikker lenken leser man med mindre skrift noe ala "Best av topplagene mellom det 42 og 67,5 minutt på dager med nordøstlig vind og regn" 

Det er som en menighet som mener at Solskjær skal fredes på en måte ingen andre managere i toppfotball har blitt fredet noensinne, at man skal ha ståltro på det berømte "Prosjektet" og ha null krav til progresjon underveis. 

Mange (Norske) fans har en romantisk tilnærming til OGS som Unitedmanager. Men "Ingen er større enn klubben" må gjelde OGS også.

Når OGS får sparken innen neste sesong, så vil vi sannsynligvis aldri få se en norsk manager i United igjen, og det er en riktig og grei pris å betale for å forhåpentligvis få riktig mann inn i stillingen. 

(Innlegget ble redigert 22.12.19 23:37)

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
22.12.19 23:40
minuspol: Må ikke undervurdere hvor vanskelig det Man Utd nå må gjøre er. Det er faktisk ikke slik at Chelsea, Arsenal, Spurs, Liverpool og City venter på United, eller ikke kommer til å iallfall forsøke å forsterke.
Så Ole må faktisk være flinkere enn endel ganske kompetente menn de neste årene. Ganske mye flinkere også. Hvorfor vi skal tro at han klarer det skjønner ikke jeg. Ingenting tilsier det.

Dette nevnes ikke av tilbederne av "Prosjektet" i det hele tatt. 


Det snakkes om at våre unge talenter skal ta store steg, Solskjærs unge og engelske prosjekt osv. Klubben skal utvikle seg sunt og starte en ny storhetstid. 


Det er ganske naivt å tro at LFC og City spesielt bare skal gi opp der de er nå og bane vei for det o hellige Prosjektet. 

FrannyLee

Innlegg: 18655
FrannyLee
23.12.19 07:35
Kent: Dessverre så tror jeg vi har sett det beste av De Gea.

Det er jo nå han normalt skal ha sine beste år foran seg eller iallefall være på ett mer stabilt topp nivå-


Og ett par tabber på kort tid som kan skje alle bør ikke få folk til å trekke noen konklusjon riktig ennå.


Men for en keeper gjør både hvem han spiller sammen med alså foran seg og ønske av overordnede å avike fra sitt normale spill som liggger i ryggmargen at trygghet på egne ferdigheter kan tippe litt.


Jeg tror kanskje heller det er ei naturlig out of form periode som omtrent alle har.

KongOlav2

Innlegg: 42686
KongOlav2
23.12.19 09:55
Solidarity: For å kunne knive med City og Liverpool så er de nødt til å gjøre minst et par spillerkjøp i den kategorien, jo. 
Hvor håpløst kjøpet av Lukaku var kan vel diskuteres, klubbens toppscorer de to sesongene han var i United med 28 ligamål på 66 ligakamper (I tillegg kommer mål han scoret i andre turneringer) 
Salget av Lukaku var langt mer håpløst, ettersom man valgte å ikke erstatte han med noe annet enn unge engelske spillere fra eget akademi, romantisk, men altså lite bærekraftig. 
Argumentet for å forsvare Solskjær/ledelsens handlinger i blant annet ovennevnte sak var "Det er bedre å ikke kjøpe noen hvis de riktige spillerne ikke er tilgjengelige" 
Kanskje, men da burde man ikke solgt Lukaku i utgangspunktet.

Lukaku var et dårlig kjøp, men en riktig salg. United fikk masse penger for ham, ble kvitt en feit lønnspost og en spiller som ikke passet inn i den måten de ønsker å spille fotball på. Det kommer nok en erstatter etterhvert. Men når de fikk et såpass godt bud som de gjorde, var det helt korrekt å selge.

caliblue

Innlegg: 14534
caliblue
23.12.19 10:00
Solidarity: Det er et av Uniteds to store problem, det andre er at de ikke klarer å få laget til å fungere sammen kontinuerlig.   Klopp og Pep er to av verdens dyktigste managere, uten tvil. Men tror du Liverpool hadde ledet ligaen etter halvspilt sesong med ett eneste uavjgjort som poengtap om du hadde byttet Van Dijk ut med Jones/Smalling, Firmino og Mane med Lingard og Pereira?

Altså. Liverpool-fans har hatt et like anstrengt forhold til Lovren som dere har til Smalling og Jones. Matip var rask de plukket opp på Bosman fra Schalke. Robertson kom fra nedrykkslaget Hull. Og Trent-Alexander fikk tillit over tid, lenge før han strengt talt var god nok til å spille for et godt PL-lag.

Origi var ujevn lenge. Falt fullstendig gjennom i Bundesliga. Forrige sesong endte han opp som en helt med flere avgjørende mål, men hadde han ikke selv sagt nei hadde han vært på lån hos Huddersfield.

Firmino ble hentet samtidig som Martial. For halve prisen. Og mens Martial tok PL med storm, så Firmino ut som et bomkjøp før Klopp kom og ga han en ny rolle. Firmino fikk sin første landskamp for Brasil som 23-åring, men Andreas Pereira fikk sin debut som 22-årig.

Virgil van Dijk er 8 år eldre enn De Ligt. Han debuterte for Nederland 18 måneder før De Ligt.

At Liverpool er så imponerende som de er i dag, skyldes ikke at de har samlet de største talentene og superstjerner. De har skapt stjerner. Gjennom å gjøre spillere bedre.

Og når de så prov på at spillere raskt ble mye bedre enn Klopp innså klubbledelsen at man kunne stole såpass på han at selv Liverpool tok seg råd til å hente spillere for like mye penger som United, City osv. Ikke før.

Hva en mann som Chris Wilder gjør med Sheffield United er en klart større prestasjon enn hva det ville vært for Solskjær å vinne ligaen med dagens United-stall. Stallen er veldig mye bedre enn hva man ser ute på banen.

FrannyLee

Innlegg: 18655
FrannyLee
23.12.19 10:24

caliblue treffer veldig godt her synest jeg. Men overaskende mange kommer aldri til å bli enig med seg selv om det er høna som kom først, eller....................

wingswest

Innlegg: 11328
wingswest
23.12.19 13:02
Solidarity: Det er ganske naivt å tro at LFC og City spesielt bare skal gi opp der de er nå og bane vei for det o hellige Prosjektet.

Det er vel ingen som tror det, men det finnes mange måter å se det på. City kommer til å få det tøft de neste par årene. David Silva har allerede bekreftet at han spiller sin siste sesong. Fernandinho er 34, Aguero blir 32, begge disse har sine beste år bak seg. Etter hundrevis av millioner pund som er brukt på forsvaret så er de likevel svake bakover om Laporte er ute. De har fremdeles klassespillere som De Bruyne, B. Silva, Sterling, Gundogan og mange flere, men f. eks. Jesus er ingen fullverdig erstatter for Aguero. 
De må erstatte kritiske bærebjelker de neste par årene, tar Pep den jobben? 

 

Hva angår LFC så vi må bare anerkjenne det prosjektet, de har gjort mye rett de siste årene, litt som Tottenham, bare at Liverpool har det siste lille ekstra kvalitetsmessig til å gå hele veien, og selv om det selvsagt er forjævlig å innrømme det, så blir det et fortjent ligagull til slutt. De kan fort finne på å dominere de neste par årene, men de fysiske lovene gjelder heldigvis også der. Plutselig kommer Real og snapper opp Salah og Mane, mens VVD nærmer seg en alder hvor Serie A er det mest naturlige stedet å være. 
Kanskje blir landslagsjobben i Tyskland ledig og Klopp ønsker å prøve seg der.

 

Det er mange ting som spiller inn, det er ikke slik at noen klubber gjør absolutt alt riktig i en kontinuerlig prosess mens et annet lag gjør alt feil. OGS har allerede bevist at han kan treffe på overgangsmarkedet, selv om de tre som ble hentet i sommer ikke var på den hylla vi kanskje måtte investere. Men det er samtidig helt urealistisk at man kan hente 6-7 spillere og alle slår til umiddelbart, så det er egentlig bare bortkastede penger. LVG prøve det, og det fungerte svært dårlig. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 13:03)

Villans20

Innlegg: 8968
Villans20
23.12.19 13:24

Man Utd kunne ha signert både Eriksen og Bruno Fernandes og de hadde fortsatt slitt mot de mindre lagene.

Bortsett fra å kontre har ikke Solskjær peiling på hvordan åpne opp et organisert forsvar. Null offensivt spillemønster mot etablert forsvar. Backer som såvidt går fremover, sittende midtbanespiller som nesten ikke går fremover. Lite bevegelser når en har ball.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 13:25)

minuspol

Innlegg: 38483
minuspol
23.12.19 13:36
wingswest: OGS har allerede bevist at han kan treffe på overgangsmarkedet, selv om de tre som ble hentet i sommer ikke var på den hylla vi kanskje måtte investere.

Mener Man Utd-fansen at det AWB, Maguire og James har vist beviser at Ole at the wheel er en man kan stole på når det kommer til overgangsmarkedet?


Ingen av de har vel tilført noe som helst? 


(Nå tror jeg nok det også i stor grad skyldes at Ole at the wheel ikke er i stand til å tilføre verken spillere eller lag noe som helst og at alle tre er bedre enn de får vist under ham.) 

John||Locke

Innlegg: 11656
John||Locke
23.12.19 13:41
minuspol: Ingen av de har vel tilført noe som helst?

Dette er et vanskelig utgangspunkt for en debatt. 

Hvordan kan du mene at disse ikke har tilført "noe som helst"? Påstanden er ekstrem.


-Pat

Villans20

Innlegg: 8968
Villans20
23.12.19 13:51
John||Locke: Dette er et vanskelig utgangspunkt for en debatt.  Hvordan kan du mene at disse ikke har tilført "noe som helst"? Påstanden er ekstrem.

Man Utd hadde flere poeng forrige sesong på samme tidspunkt så de har hvertfall ikke gjort dem særlig bedre.

minuspol

Innlegg: 38483
minuspol
23.12.19 13:52
John||Locke: Dette er et vanskelig utgangspunkt for en debatt.  Hvordan kan du mene at disse ikke har tilført "noe som helst"? Påstanden er ekstrem.

Ok. Beklager.

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
23.12.19 13:55
Kent: Dessverre så tror jeg vi har sett det beste av De Gea.

Vi rakk heldigvis å gjøre han til verdens best betalte keeper. :)

John||Locke

Innlegg: 11656
John||Locke
23.12.19 13:55
minuspol: Ok. Beklager.

Om du bare hadde ment det, så hadde det vært greit.

Når du tilhører den ene prosenten som mener noe, så krever det gjerne ekstraordinære bevis eller argumenter. Du har foreløpig ikke presentert noen ting, men jeg er genuint interessert i å høre hvorfor du mener at de tre nevnte ikke har tilført "noe som helst".


-Pat

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 13:59

Problemet med å hente Haaland er ikke at han er norsk, men at han er en spiller som er veldig avhengig av folk rundt seg for å leverer varene. Sånn sett er dette enda en spiller som fort blir disfunskjonell hos United.

Vi kan starte med å ramse opp noen av svaketene vi har per idag:

De Gea: ...Dårlig med ball i beina og der faren for uhell/direkte matchavgjörende ting (vi må tross alt skåre först) er stor.

Lindelöf: ....Så soft og kald i hue at han blir en rissiko på jevnlig basis. 

AWB: ...Elsker å takle for å vise at han behersker det, og med dagens VAR blir det som å spille roulette. Bidrar heller ikke fremover med gode innlegg til de lengre frem på banen som virkelig trenger all hjelp de kan få for å skape noe av verdi.

James: ...Pure kontringsspiller som bidrar lite eller ikke noe mot svakere lag som vet om Uniteds svakheter.

Rashford: ...Blir helt usynlig mot mindre gode lag som faktisk bryr seg om å forsvare. Har en spilleforståelse som både gjör at han skyter litt vel mye, og sjelden eller aldre finner medspillere med gode pasninger. 

Martial: ...litt större verktöykasse enn rashford, men går i mye av det samme.

Så litt oppsummert har vi folk bak som koster oss kamper med ting man ikke får gjöre på dette nivået. Vi har et angrep som er "bygget" for å kontre og som sammen ikke får til noe som helst mot sånne lag vi ofte spiller mot. Nå har jeg ikke engang nevt midtbanen, for der er det så mye å ta tak i at jeg ikke visste hvor jeg skulle starte. 

Vi har et lag som skriker etter spillere som har mer i seg enn kun en eller et par kvaliteter i tillegg til en spillestil.

Det som er trist å tenke på er at vi har låst oss til flere spillere som er kjöpt inn for store penger og tjener godt, eller gitt andre spillere megakontrakter.....noen som husker situasjonen til Rooney de siste årene? Riktig nok er ikke disse like utdaterte, men de har mangler andre storklubber ikke koster på seg å ha i jakten på å bli bedre.

Synes Haaland for egen del bör söke lykken andre steder. Hvordan skal han passe inn med kontringsspillere i angrepet og sidebacker som ikke kan slå gode innlegg? Helt avhengig av quarterbackpasningene til Pogba for å kunne få til noe, en Pogba som igjen er veldig ustabil når han faktisk er på banen. 

PS! Nå beskrev jeg dagens situasjon med disse spillerne, og det er ikke det samme som å si at James er pure dritt. Men det i faktisk ser på banen og hvordan vi får det å funke. Har tidligere sagt at han er en grei troppspiller.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 14:09)

Kent

Innlegg: 127039
Kent
23.12.19 13:59

Tar vi vekk straffesparkene vi har fått så har OGS en seiersprosent på 7(!) som fast manager.

Høres absurd lavt ut. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 14:00)

minuspol

Innlegg: 38483
minuspol
23.12.19 14:03
John||Locke: Om du bare hadde ment det, så hadde det vært greit. Når du tilhører den ene prosenten som mener noe, så krever det gjerne ekstraordinære bevis eller argumenter. Du har foreløpig ikke presentert noen ting, men jeg er genuint interessert i å høre hvorfor du mener at de tre nevnte ikke har tilført "noe som helst".
-Pat

Hva jeg mener er fryktelig lite interessant. Derfor spør jeg Man Utd-supporterne. Du trenger jo ikke svare om du ikke vil:


Mener Man Utd-fansen at det AWB, Maguire og James har vist beviser at Ole at the wheel er en man kan stole på når det kommer til overgangsmarkedet?


 


Ingen av de har vel tilført noe som helst? 

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 14:04
Kent: Høres absurd lavt ut.

Må se litt bak tallene. Vi finpusser på unge spillere og spillestil, det kommer nok. Hadde vi dessuten satt alle straffene ville vi ligget å pustet topp 4 i ryggen.

Tenk det united way....possitivt.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 14:07)

minuspol

Innlegg: 38483
minuspol
23.12.19 14:04
TrueTopRed: AWB: ...Elsker å takle for å vise at han behersker det,

Jeg tror du bommer litt her. Han MÅ takle fordi han behersker fotball temmelig dårlig.

HLund

Innlegg: 20212
HLund
23.12.19 14:05
minuspol: Mener Man Utd-fansen at det AWB, Maguire og James har vist beviser at Ole at the wheel er en man kan stole på når det kommer til overgangsmarkedet?Ingen av de har vel tilført noe som helst? (Nå tror jeg nok det også i stor grad skyldes at Ole at the wheel ikke er i stand til å tilføre verken spillere eller lag noe som helst og at alle tre er bedre enn de får vist under ham.)

Slik jeg ser det er Solskjær trolig feil mann til rett tid.

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 14:06
minuspol: Jeg tror du bommer litt her. Han MÅ takle fordi han behersker fotball temmelig dårlig.

Det ene uteslutter vel ikke det andre. Selv dårlige spillere er ofte gode på noe. 

Rome77

Innlegg: 10098
Rome77
23.12.19 14:06
Villans20: Man Utd kunne ha signert både Eriksen og Bruno Fernandes og de hadde fortsatt slitt mot de mindre lagene.

Det kan jo hevdes at "alle" sliter, eller i hvert fall kan slite, mot de mindre lagene. To kreative midtbanespillere av høy kvalitet ville ha bedret sjansene deres til å avgjøre den type kamper, det er jeg ikke i tvil om. 


Det kan selvsagt også løses med å bedre sitt eget offensive spill og samhandling, eller aller helst begge deler. Men å droppe to spillere av høyere kvalitet inn enn de som er der vil alltid bedre sjansene for et lag, uavhengig av andre faktorer.

John||Locke

Innlegg: 11656
John||Locke
23.12.19 14:11
minuspol: Hva jeg mener er fryktelig lite interessant.

Noen ganger treffer du.

Jeg, United-supportere og mennesker generelt, mener at de tre har bidratt for United. De er alle bedre enn alternativene og de har startet godt.

Jeg er skeptisk til AWB, men kan ikke underkjenne den jobben han har gjort. Han er god, men jeg tror det er feil type - med mindre vi har tenkt å spille asymmetrisk og legge alle egga våre i venstresidekurven. Han har vært enorm mot de beste lagene og er stort sett veldig god bakover. Fremover er det stusselig. 

James virker som et varp. 8 målpoeng på 18 kamper er solid, og han er veldig bra bakover (til ving å være). Er fortsatt ny i klubben og vil sannsynligvis bli bedre. Starten har vært over all forventning.

Verdens dyreste forsvarsspiller har bidratt sterkt til at vi er et av lagene som slipper til minst imot. Av de tre spillerne, syns jeg dette er den klareste: Det er ingen tvil om at Maguire har bidratt med å stabilisere forsvaret. Duellsterk leder som vårt unge lag sårt trenger. Litt skuffende på dødballer, men der er datagrunnlaget særs tynt.

Uten disse tre spillerne, tror jeg åretes sesong hadde sett vesentlig dårligere ut.


-Pat

(Innlegget ble redigert 23.12.19 14:11)

SirOwen*AMB*

Innlegg: 54600
SirOwen*AMB*
23.12.19 14:27
Solidarity: Klubben skal utvikle seg sunt og starte en ny storhetstid.

Det er lite som tilsier at OGS er en manager i øvre toppsjikte. Det blir dermed noe naivt å tro at han skal klare å lede en klubb som Utd til en ny storhetstid.

John||Locke

Innlegg: 11656
John||Locke
23.12.19 14:57
SirOwen*AMB*: Det er lite som tilsier at OGS er en manager i øvre toppsjikte. Det blir dermed noe naivt å tro at han skal klare å lede en klubb som Utd til en ny storhetstid.

I et best case, ikke totalt urealistisk scenario, kan Solskjær være riktig mann for en slags første etappe. Målet er da å få på plass verdiene: Satse på egne spillere, satse yngre, satse på karakterer. Spille mer offensiv fotball og tenke at man skal underholde.

Selv om vi tidvis spiller bedriten, storkoser jeg meg med at vi virkelig gir ungguttene sjanser, så får vi se om noen av dem kan bli noe. 


-Pat

Jallaskar

Innlegg: 9298
Jallaskar
23.12.19 15:36
Kent: Tar vi vekk straffesparkene vi har fått så har OGS en seiersprosent på 7(!) som fast manager. Høres absurd lavt ut.

Det er muligens riktig for PL-kamper. Men hvorfor skal man ta bort straffesparkene?

Enzino

Innlegg: 38489
Enzino
23.12.19 15:41
Jallaskar: Men hvorfor skal man ta bort straffesparkene?

Det handler vel at det kan si noe om hva laget skaper og omsetter i åpent spill?


Straffer er en del av gamet, og man kan ikke ta fra OGS de seirene som kommer etter straffer. 


Men hvis det stemmer, så er det jo en ekstrem statistikk, som kanskje (kanskje ikke) kan være litt bekymringsverdig?

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 16:09
Enzino: Det handler vel at det kan si noe om hva laget skaper og omsetter i åpent spill?

Selvsagt gjör det det. Noen seire som enda ikke rekker til topp 4, betyr mindre enn å utvikle et godt spill i mens. Man snakker om å kunne ta en mellomsesong, men for hva?

Hordalending

Innlegg: 58
Hordalending
23.12.19 16:28

Det handler vel at det kan si noe om hva laget skaper og omsetter i åpent spill?


 


- Om alle straffane kjem på faste situasjonar, ja.

caliblue

Innlegg: 14534
caliblue
23.12.19 16:41
Jallaskar: Det er muligens riktig for PL-kamper. Men hvorfor skal man ta bort straffesparkene?

Jeg så samme stat i går og den var merkelig. Ikke helt riktig gjengitt her. Såvidt jeg husker har United vunnet to ligakamper de ikke har fått tildelt straffespark siden Solskjær tok over permanent. 2 av 27 gir en seiersprosent på 7%.

Men har United vunnet 3-0 og scoret et av målene på straffespark, så er det utelatt fra denne statistikken. Og derfor ikke noe man skal legge for mye i.

Uten å sjekke regner jeg med at det er kamper der med straffemål men med seiersmargin på mer enn et mål.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg