Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
23.12.19 16:48

Jeg er enig i veldig mye i innlegget til cali. En god trener får spillere til å fremstår bedre enn hva de er. Enten det er dårlige spillere, middelmådige spillere eller svært gode spillere.


Jeg ser ikke helt trangen til å sammenligne med Klopp. Han er et unikum på samme måte som Ferguson var det. Når det er sagt tok Klopp over et lag som hadde lager over 100 mål i PL for halvannet år siden. De mistet riktignok de to beste spillerne fra dette mannskapet,  men da Klopp kom inn hadde de fått på plass to offensive spillere med potensial i verdensklasse i form av Coutinho og Firmino. Begge var i rimelig perfekt alder på dette tidspunktet (23 og 24 år).


Etter min mening var dette opplagt en tropp hvor spillerne passet bedre til hverandre enn dagens Man Utd-tropp. I Man Utd har man to spillere med verdensklasse-potensial offensivt. Martial og Pogba. Begge har slitt mye med skader, og det er dessuten store spørsmålstegn ved mentaliteten deres. (Ikke engang Klopp kunne trylle noe ut av en type som Sturridge.)


Kombinasjonen gjør at jeg tror grunnlaget som var lagt i Liverpool i 2016 var bedre enn i Man Utd i 2019. Når det er sagt finnes det ikke unnskyldninger for antallet poengtap, og det svake angrepsspillet, til Man Utd mot svak motstand i år. Det ville aldri ha skjedd med Jurgen Klopp. Det er jeg rimelig sikker på. Det vi har skapt fra åpent spill er krise. Man kan ikke skylde på kvaliteten til spillerne når Man Utd skaper mindre fra åpent spille enn Sheff Utd!

TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
23.12.19 17:00

Når det gjelder det defensive synes jeg dette er blitt betydelig bedre i år enn tidligere år. Det viser litt igjen i tallene, men kamufleres selvsagt noe av litt tilfeldigheter og en av PLs dårligste keepere. Går man det i sømmene og ser på xGA eller «skudd i mot i egen boks» eller «skudd på mål i mot» vil jeg tro man ser en betydelig forskjell. Fordi det åpenbart har blitt bedre. Jeg vil tro den viktigste årsaken er Maguire og AWB.


Vi har tross alt mistet to gode og erfarne defensive midtbanespillere de siste par årene i form av Herrera og Matic (la oss være ærlig!).


Jeg synes likevel AWB er et horribelt kjøp. Noen vil sikker mene jeg er biased som bare det. Jeg var veldig i mot det kjøpet. Jeg håpet at OGS kunne få noe mer ut av han enn hva jeg kunne se, men nå ser det bare dumt ut. Hvordan man kunne få seg til å tenke at dette var fornuftig forstår jeg ikke. Det gjør at jeg mister litt tillit til dem som tar beslutningene i klubben. Man trengte ikke se mer enn tre minutt av denne spilleren for å forstå hvor begrenset han er. Var det ikke en eneste mann i det trenerapparatet som kunne løfte hånden og si «eh, har dere lagt merke til at han ikke kan spille fotball?»? Ikke en eneste? Dersom det var en som nevnte, og som ble nedstemt, foreslår jeg at man lytter til vedkommende neste gang.


Jeg kan til nøds forstå at man ønsket en svært proaktiv og aggressiv back ved siden av Lindeløf (som er ekstremt passiv). Men dersom dette var tanken kunne man like gjerne spilt Smalling og funnet en back som kan spille fotball.

caliblue

Innlegg: 14534
caliblue
23.12.19 17:11
TheBelfastBoy: Jeg ser ikke helt trangen til å sammenligne med Klopp. Han er et unikum på samme måte som Ferguson var det.

Man trenger jo ikke å sammenligne med Klopp. Sammenlign med Rodgers. Leicester lå på 11. plass når han ble hentet sent i februar.

Siden da er Tielemans hentet permanent (etter å ha floppet i Monaco), Praet er kommet for å gi mer bredde på midten og Perez kom fra Newcastle. I tillegg ble Maguire solgt uten å erstattes.

Leicester spiller bedre fotball og er bedre nå enn hva United har vært under Moyes, van Gaal, Mourinho og Solskjær. Jonny Evans er en klippe i forsvaret deres mer enn fire år etter at han ble avskiltet hos United.

Kom ikke her og si at Leicester har en bedre tropp enn United. Kollektivet er bedre enn hos United. Så har de selvfølgelig spillere som blomstrer også, men de stjal ikke mange overskrifter under Puel for 12 måneder siden (den soleklart beste gikk jo til United).

TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
23.12.19 17:26

Fint poeng det. Men det må være rimelig å si at sammensetningen av spillere er bedre hos Leicester.

 

(En skadefri Evans er definitivt bedre enn samtlige i Man Utd med et mulig unntak av Maguire. Men jeg tviler.)

(Innlegget ble redigert 23.12.19 17:27)

missChance

Innlegg: 55895
missChance
23.12.19 17:30
caliblue: Jonny Evans er en klippe i forsvaret deres mer enn fire år etter at han ble avskiltet hos United.

Han skulle aldri ha blitt solgt.

Kristwic7

Innlegg: 46000
Kristwic7
23.12.19 17:56
missChance: Han skulle aldri ha blitt solgt.

Jeg ble overrasket den gangen de solgte han. Bedre stopper nå enn hvertfall Lindeløf synes jeg. 

caliblue

Innlegg: 14534
caliblue
23.12.19 17:59
missChance: Han skulle aldri ha blitt solgt.

Godt eksempel på at en spiller i en klubb eller under feil manager kan slite, uten at han dermed er er dårlig.

Sikkert en spiller som United kunne beholdt, men han var ikke veldig god for WBA. Forrige sesong var han stort sett benket mens Morgan var kanskje den svakeste spilleren i PL som spilte fast. Ny vår under Rodgers.

Ikke nødvendigvis så ulikt hva man ser med Smalling. Han høster mye skryt i Italia og landslaget har hatt folk der for å se på han. Ikke helt umulig at han blir starter for England i EM til sommeren. Mens det ville være nærmest utenkelig å ha han med i troppen om han hadde blitt værende i United denne sesongen.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 18:04)

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 18:00
TheBelfastBoy: Fordi det åpenbart har blitt bedre. Jeg vil tro den viktigste årsaken er Maguire og AWB.

Når man bruker 1 1/2 milliard kr, så ville jeg värt bekrymret hvis ikke. Nå er jeg bekymret uansett, men det er en annen historie.

Ja vi er bedre, men det skulle jaggu ikke mye til...er vel sjelden vi blir totalt slaktet med 3-4 baklengs nå for tiden. Men tror vi kan bli veldig mye bedre med en annen makker til Maguire, og en enda mer sollid dynamisk midtbane fremfor. 

En oppgradering på venstreback med en fyr som kan bidra også litt fremover med innlegg, offensive löp/overlapp hadde også värt fint. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 18:03)

missChance

Innlegg: 55895
missChance
23.12.19 18:16
caliblue: Godt eksempel på at en spiller i en klubb eller under feil manager kan slite, uten at han dermed er er dårlig.

Et bilde på klubbens problemer etter 2013. For mange kokker, for mye søl. 


 

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
23.12.19 18:54

Jonny Evans er klasse. Helt utrolig at Van Gaal som var så opptatt av ballbesittelse og å spille seg ut bakfra solgte den beste stopperen med ball, men beholdt klønene Smalling og Jones.

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
23.12.19 18:54

Jonny Evans er klasse. Helt utrolig at Van Gaal som var så opptatt av ballbesittelse og å spille seg ut bakfra solgte den beste stopperen med ball, men beholdt klønene Smalling og Jones.

John||Locke

Innlegg: 11656
John||Locke
23.12.19 19:28
Kristwic7: Jeg ble overrasket den gangen de solgte han.

Sikker? Mins at du var en av de som ikke var noen stor Evans-fan og ønsket han ut av klubben?


-Pat

TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
23.12.19 19:54

Nja, jeg deler ikke den oppfattelsen, Cali. Les hva feks Pulis sa om Evans etter tiden i WBA. Han ble også hyppig koblet til Man City og andre toppklubber i den perioden. I sommer var det dessuten flust av Leicesterfans på sosiale medier som påpekte at de fortsatt hadde deres beste stopper, nemlig Evans.

 

Jeg var alltid veldig fan av Evans, og salget irriterte meg fryktelig der og da. Sett i ettertid burde det kanskje irritere enda mer, men i lys av skadehistorikk kan det tenkes at han hadde godt av å gå til en klubb hvor han kunne spille færre kamper. I tillegg tror jeg han slet litt med presset. Han ble ofte gjort til syndebukk av folk som ikke forstod fotball. Antakelig mest fordi han ser ut som en regnskapsfører.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 19:55)

-k9b_

Innlegg: 28872
-k9b_
23.12.19 20:10

Jeg mener å huske at Evans var gruelig upopulær her inne etter to kamper i alle fall. West Ham i Ligacupen når Charlton Cole virkelig gjorde narr av ham i 4-0 seieren, og den famøse 6-1 kampen hvor han hadde en virkelig svak involvering mot Balotelli og ble utvist. 


Utenom det var han vel relativt omstridt, men det er vel typisk når han hele tiden ble satt opp mod Vidic og Rio som satte standarden når han slo i gjennom, i stedet for Smalling og Jones som er de Maguire blir sammenlignet med. 

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
23.12.19 20:16

Evans var en viktig del av clean sheet rekorden i 08/09 sesongen. En glimrende stopper som har fått det passende kallenavnet nord Irlands Nesta.

Lezah

Innlegg: 64492
Lezah
23.12.19 20:34
Kristwic7: Jeg ble overrasket den gangen de solgte han. Bedre stopper nå enn hvertfall Lindeløf synes jeg.

Hei!

VGD har en søkemotor.

Jeg brukte den.

Sikker på det jeg har sitert?

Du virker ikke helt sikker selv på hva du har ment opp gjennom:
Smalling og Evans er blant de bedre stopperne i PL,så hva du tenker på her er for meg en gåte.

og to mnd senere

Synes ikke at Smalling og Evans holder nivået heller

 Faktisk blir jeg svimmel av hvor stor vinglingen i din mening om Evans (kalt "boms" av deg blant annet) er :)

(Innlegget ble redigert 23.12.19 20:39)

F_Brandy

Innlegg: 10265
F_Brandy
23.12.19 20:54
TheBelfastBoy: Hvordan man kunne få seg til å tenke at dette var fornuftig forstår jeg ikke. Det gjør at jeg mister litt tillit til dem som tar beslutningene i klubben. Man trengte ikke se mer enn tre minutt av denne spilleren for å forstå hvor begrenset han er.

Ganske sikker på at jeg har lest at Woodward sa han var 1 av over 50 kandidater, og at AWB var et soleklart førstevalg. Ekstremt parafrasert, men noe i den duren.


Det fyller meg ikke akkurat med trygghet. Samme med Haaland-snakket, vi solgte en med mange av de samme offensive ferdighetene i sommer(og kanskje viktigere, de samme begrensningene).

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
23.12.19 21:09
SirOwen*AMB*: Det er lite som tilsier at OGS er en manager i øvre toppsjikte. Det blir dermed noe naivt å tro at han skal klare å lede en klubb som Utd til en ny storhetstid.

Det er mange som blindt tror på dette, spesielt på siden til klubbens offisielle norske supporterklubb.

Undertegnede blant andre, skrev kritiske men objektive/saklige innlegg blant annet vedrørende Solskjærs egnethet og om hvorvidt han var/er riktig mann for laget.

Det førte til sensur fra redaksjonen, hvor samtlige innlegg må godkjennes av moderator før de legges ut, og innlegg av den minste kritiske sort ble aldri lagt.

Ellers foregår det en generell idioterklæring til alle som ikke er positive til det som skjer. Alle skal støtte det såkalte "Prosjektet" og alle skal mene det samme (At Solskjær skal få massvis av tid uten noe krav til resultater underveis)

Nå har United.no stengt ned kommentarfeltet, fordi flere og flere har ytret sine kritiske røster. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:09)

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
23.12.19 21:10
F_Brandy: Det fyller meg ikke akkurat med trygghet. Samme med Haaland-snakket, vi solgte en med mange av de samme offensive ferdighetene i sommer(og kanskje viktigere, de samme begrensningene).

Sier vel litt om mangelen på fotballkunnskap hos de som snakker som om at Haaland inn = United til topps. Det er mange av de samme som hyller Solskjær for å ha kvittet seg med Lukaku, en meget lik spillertype som Haaland. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
23.12.19 21:14

Jeg synes ikke de er like spillertyper i det hele tatt, og kan ikke fatte eller begripe at noen mener dette. Er stor, sterk og rask det samme som lik? Venstrefotet? Type 1-bias analyse. Hilsen Kahneman.

Ja, jeg kjenner til OGS-sammenligningen. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:16)

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
23.12.19 21:15
KongOlav2: Lukaku var et dårlig kjøp, men en riktig salg. United fikk masse penger for ham, ble kvitt en feit lønnspost og en spiller som ikke passet inn i den måten de ønsker å spille fotball på. Det kommer nok en erstatter etterhvert. Men når de fikk et såpass godt bud som de gjorde, var det helt korrekt å selge.

Ikke når man velger å ikke erstatte han. 

Uansett hvordan man vrir og vender på det, så hadde Lukaku et godt målsnitt mens han var i United, det beste av alle i laget.

Når klubbens toppscorer forsvinner, riktig eller feil type, så er det et rom som må fylles. 

Solskjærs visjon er romantisk, men finnes ikke bærekraftig. Han kommer aldri til å skape noe ny "Class of 92" og han kommer til å være sparket før sesongen 20/21 sparkes igang. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:15)

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
23.12.19 21:17
TheBelfastBoy: Jeg synes ikke de er like spillertyper i det hele tatt, og kan ikke fatte eller begripe at noen mener dette. Er stor, sterk og rask det samme som lik? Type 1-bias analyse. Hilsen Kahneman

Fart, styrke, fysikk er styrkene til begge, og som spisser spiller de to stort sett på de samme styrkene. De har også flere av de samme begrensningene, eksempelvis nærteknikk. 

Lukaku er selvsagt langt mere utviklet, og således en bedre fotballspiller enn Haaland. 

Det er naivt å tro at Haaland skal klare å skyte denne skuta til topps, slik mange ser ut til å tro. 

Bær i minnet at østerrisk liga ikke er spesielt sterk, Sigurd Rushfeldt herjet blant annet bra i samme liga, men det gikk rett vest når han prøvde seg i Spania. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:18)

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 21:17
Lezah: Smalling og Evans er blant de bedre stopperne i PL,så hva du tenker på her er for meg en gåte. og to mnd senere Synes ikke at Smalling og Evans holder nivået heller

En helt vanlig unitedsupporter når man först diskuterer egne spillere med rivaler, for så å väre helt ärlig når man snakker transfers :)

Men setter en stor slant på at Evans ikke hadde blitt noe särlig hos oss, sagt på bakgrunn av hva alt det andre har fått til i mellomtiden. 

Det å bli satset på et annet sted hjelper mye. Og om jeg husker riktig så kom fyren vel aldri i riktig kampform hos oss, både pga skader og folk foran seg. Hadde ofte endel tabber i seg pga dette.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:22)

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
23.12.19 21:19
TrueTopRed: .er vel sjelden vi blir totalt slaktet med 3-4 baklengs nå for tiden

Måtte sjekke og fant ut at selv om man ikke slipper inn mye i noen matcher etter disse kjöpene, så er det utrolig nok 14 kamper siden vi holdt nullen i PL....det er jo ikke like bra.

Jeg ble nok litt lurt av at vi har holdt nullen mot endel jalla-lag i cupene.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:19)

F_Brandy

Innlegg: 10265
F_Brandy
23.12.19 21:35
TheBelfastBoy: Er stor, sterk og rask det samme som lik? Venstrefotet?

Vel, det er en start. Så kan en legge til at begge er soleklart best rettvendt. Begge keitete teknisk. 


Jeg skal ikke skryte på meg å ha sett noe særlig mye mer enn 4-5 kamper av Haaland, men at han har mye av de samme styrkene er det ikke tvil om.

Kokuhaku

Innlegg: 4620
Kokuhaku
23.12.19 21:41

Søkemotoren kan være en motherfucker.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 21:41)

caliblue

Innlegg: 14534
caliblue
23.12.19 21:44
TheBelfastBoy: Jeg synes ikke de er like spillertyper i det hele tatt, og kan ikke fatte eller begripe at noen mener dette. Er stor, sterk og rask det samme som lik? Venstrefotet? Type 1-bias analyse.

Ikke unaturlig å sammenligne Haaland med Lukaku på den alderen.

Mange av Lukakus mål for West Brom kunne like gjerne vært scoret av Haaland.

Kokuhaku

Innlegg: 4620
Kokuhaku
23.12.19 21:45

K9b fikk en av vgds fineste, Koffer, til å forsvinne ved en grundig gjennomgang av hans historikk.

Det kan han aldri tilgis for.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
23.12.19 21:48

Nå er det ikke negativt at Lukaku er stor, sterk og rask. Og det er heller ikke negativt at Haaland har disse styrkene. Jeg tviler forresten på at Haaland er like rask som Lukaku.


Det er selvsagt veldig vanskelig å konkludere på bakgrunn av prestasjoner i Østerrike. Og han har begrenset med spilletid i CL. Men det som slår meg som den største styrken til Haaland, og her var aldri Lukaku noe særlig, er smartness i boksen. På samme måte som Nistelroy, Vieri og et par andre klassiske italienske spisser har han en ekstrem evne til å posisjonere seg riktig og skaffe seg tid og rom. Det er langt mer definerende for fotballspilleren Haaland enn de ekstreme fysiske forutsetningene. Selv om de er lettere å få øye på.


Jeg synes også han virker bedre med ball. Mye bedre touch. Bedre linkup-spill. I tillegg jobber han som besatt. Haaland er ikke en ferdigutviklet fotballspiller enda. Vi ser først det beste av han om tre-fire år om alt går som det skal. Men sammenligningen med Lukaku er ekstremt grunn.

Hetfield

Innlegg: 20074
Hetfield
23.12.19 21:59
-k9b_: Jeg mener å huske at Evans var gruelig upopulær her inne etter to kamper i alle fall. West Ham i Ligacupen når Charlton Cole virkelig gjorde narr av ham i 4-0 seieren, og den famøse 6-1 kampen hvor han hadde en virkelig svak involvering mot Balotelli og ble utvist. Utenom det var han vel relativt omstridt, men det er vel typisk når han hele tiden ble satt opp mod Vidic og Rio som satte standarden når han slo i gjennom, i stedet for Smalling og Jones som er de Maguire blir sammenlignet med.

Et par brukere ofte aktive i denne tråden som hadde en sveiseblind agenda mot han helt til han ble solgt.

Resten så hvilken solid stopper han var..

Hadde dannet et sterkt stopperpar med Smalling (Også kraftig undervurdert av enkelte) denne sesongen ihvertfall..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg