Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Pogba6

Innlegg: 9367
Pogba6
23.12.19 21:59

Helt tydelig at det er nasjonalitet som prioriteres av OGS. Når man skipper ut og henter inn spillere med de samme kvalitetene. Han som ble skippet ut er i tillegg han som reddet jobben til OGS. Det er et enda større paradoks.

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
23.12.19 22:17
Solidarity: Ikke når man velger å ikke erstatte han. Uansett hvordan man vrir og vender på det, så hadde Lukaku et godt målsnitt mens han var i United, det beste av alle i laget. Når klubbens toppscorer forsvinner, riktig eller feil type, så er det et rom som må fylles. Solskjærs visjon er romantisk, men finnes ikke bærekraftig. Han kommer aldri til å skape noe ny "Class of 92" og han kommer til å være sparket før sesongen 20/21 sparkes igang.

Fotball handler om mer enn å bare ha et godt målsnitt. Lukaku bidro tilnærmet nada utenom målene. Og når de først fikk et godt bud på ham, var det helt riktig å selge. Selv om de ikke fikk inn noen erstatter.

Kristwic7

Innlegg: 46005
Kristwic7
23.12.19 22:21
Lezah: Synes ikke at Smalling og Evans holder nivået heller  Faktisk blir jeg svimmel av hvor stor vinglingen i din mening om Evans (kalt "boms" av deg blant annet) er :)

Oi. Hvor langt tilbake var det?

Han var god under Fergie, men slet som de fleste andre etter at han dro.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 22:22)

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
23.12.19 23:09
KongOlav2: Fotball handler om mer enn å bare ha et godt målsnitt. Lukaku bidro tilnærmet nada utenom målene. Og når de først fikk et godt bud på ham, var det helt riktig å selge. Selv om de ikke fikk inn noen erstatter.

Ikke når alternativet er mere spilletid på Lingard, Pereira, Mata osv. (Rashford/Martial opp på spissplass) 

United uten Lukaku med disse spillerne i hans sted er dårligere enn United med Lukaku. 

Bekreftes jo forsåvidt også av tabellen og poengfangsten. 

Og spissers suksess regnes først og fremst utifra målsnitt. Solskjær hadde ikke særlig mye mere å tilby han heller enn å være en klinisk avslutter. Historien er full av spisser som er regnet som suksessrike grunnet godt målsnitt, uten at de var de som bidro mest på andre felt. 

(Innlegget ble redigert 23.12.19 23:11)

John||Locke

Innlegg: 11696
John||Locke
23.12.19 23:11
Kristwic7: Oi. Hvor langt tilbake var det?

La oss ta det kronologisk:

01.08.15: Evans og Fellaini er såpass begrenset at de snart burde selges,forhåpentligvis kunne vi byttet Evans mot Stones.

29.08.15: 28 dager senere var Evans solgt.

I dag: Jeg ble overrasket den gangen de solgte han. Bedre stopper nå enn hvertfall Lindeløf synes jeg.

Jeg er også overrasket over at de hørte på deg, hvis det er noen trøst. Men det var ikke lett for Evans og konkurransen han hadde. Ser for meg at han fort aldri hadde lyktes helt i United og at sånn sett, for hans egen del, at dette faktisk var en bedre karrierevei for han.


-Pat

(Innlegget ble redigert 23.12.19 23:12)

FrannyLee

Innlegg: 18714
FrannyLee
23.12.19 23:14
Solidarity: Ikke når alternativet er mere spilletid på Lingard, Pereira, Mata osv. (Rashford/Martial opp på spissplass) United uten Lukaku med disse spillerne i hans sted er dårligere enn United med Lukaku.

Men dette er en lagbygging en prosess under utvikling opp mot ett gitt mål en plass i horisonten og ingen endestasjon og der har Lukaku etter de flestes begreper ingen plass.


Og da kunne de ikke sies nei da dette kom på bordet noe jeg tror omtrent alle forstår og mener

John||Locke

Innlegg: 11696
John||Locke
23.12.19 23:14
Solidarity: Bekreftes jo forsåvidt også av tabellen og poengfangsten.

Her hopper du bukk over endel momenter som spiller inn.

Men ja, Lukaku, Sanchez, Fellaini osv. osv. kunne sikkert bidratt med en del denne sesongen. Men jeg er 100% for at vi svekker oss på kort sikt for å styrke oss på lengre sikt. Det fryder meg at Lukaku ikke tar spilletid fra verken, Rashford, Martial eller Greenwood.


-Pat

TheBelfastBoy

Innlegg: 20766
TheBelfastBoy
23.12.19 23:17

Et annet poeng er at målsnittet til Lukaku var ganske middelmådig i Man Utd. Prestasjonene enda dårligere. Summen man fikk var derimot enorm. For en spiller som ville bort og antakelig ikke passet særlig godt inn i et system hvor man ønsker at spillerne er bevegelige. Med og uten ball.

(Innlegget ble redigert 23.12.19 23:19)

Kokuhaku

Innlegg: 4631
Kokuhaku
23.12.19 23:41

Er man kjent med tallene hva gjelder ytelse i km Haaland vs Lukaku?

Har ikke sett _så_ mye av Haaland, med med det blotte øyet virker det som at han er mye bedre hva gjelder bevegelighet, kapasitet (og kanskje akselerasjon?) enn Lukaku.

Kristwic7

Innlegg: 46005
Kristwic7
24.12.19 07:09
John||Locke: 01.08.15: Evans og Fellaini er såpass begrenset at de snart burde selges,forhåpentligvis kunne vi byttet Evans mot Stones. 29.08.15: 28 dager senere var Evans solgt. I dag: Jeg ble overrasket den gangen de solgte han. Bedre stopper nå enn hvertfall Lindeløf synes jeg. Jeg er også overrasket over at de hørte på deg, hvis det er noen trøst. Men det var ikke lett for Evans og konkurransen han hadde. Ser for meg at han fort aldri hadde lyktes helt i United og at sånn sett, for hans egen del, at dette faktisk var en bedre karrierevei for han.

Au da. Dog trengte han tydeligvis en miljøforandring ja. Og han leverte både under Fergie og i dag bedre enn det Lindeløf gjør.

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 07:17
TheBelfastBoy: Et annet poeng er at målsnittet til Lukaku var ganske middelmådig i Man Utd. Prestasjonene enda dårligere. Summen man fikk var derimot enorm. For en spiller som ville bort og antakelig ikke passet særlig godt inn i et system hvor man ønsker at spillerne er bevegelige. Med og uten ball.

Forsåvidt sant det. 

Men da må du også ta med at målsnittet til hans kolleger på topp var enda dårligere. 

En kommer ikke unna at Lukaku var den spilleren med best målsnitt i United i de to sesongene han spilte i klubben. 

Konsekvensene av å ikke erstatte Lukaku (Samt andre posisjoner, spesielt midtbane) er det man ser nå. 

(Innlegget ble redigert 24.12.19 07:18)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20766
TheBelfastBoy
24.12.19 07:21

Han var også den eneste som spilte spiss regelmessig.

Man kommer heller ikke unna at det Lukaku presterte for Man Utd, særlig under Mourinho, var svakt!

(Innlegget ble redigert 24.12.19 07:22)

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 07:22
John||Locke: Her hopper du bukk over endel momenter som spiller inn.
Men ja, Lukaku, Sanchez, Fellaini osv. osv. kunne sikkert bidratt med en del denne sesongen. Men jeg er 100% for at vi svekker oss på kort sikt for å styrke oss på lengre sikt. Det fryder meg at Lukaku ikke tar spilletid fra verken, Rashford, Martial eller Greenwood.

Det man må huske på er at det finnes ikke noe som heter langtidsprosjekt i dagens toppfotball.


Det finnes ingen manager som noensinne har fått tid ukritisk på dette nivået, dvs. flere år/vinduer uten at det paralelt har vært klar progresjon sportslig. 


Det er naivt å tro at OGS skal få tid som hans forgjengere aldri fikk, og for den saks skyld ingen annen manager på dette nivået har fått - Uten at han presterer underveis. 


Det faktum at OGS ikke har noe å vise til på dette nivået, som tilsier at det er grunnlag til å tro at han har det som skal til for å få dette laget tilbake til toppen, forsterker det ovennevnte. 

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 07:26
FrannyLee: Men dette er en lagbygging en prosess under utvikling opp mot ett gitt mål en plass i horisonten og ingen endestasjon og der har Lukaku etter de flestes begreper ingen plass.Og da kunne de ikke sies nei da dette kom på bordet noe jeg tror omtrent alle forstår og mener

Det er ikke vits i å prate om lagbygging/prosess/utvikling/horisonten/prosjekt uten resultater hele veien. 


Det er ingen vits i å prate om fremtiden så lenge man ikke presterer i nuet. 


Hvis dette laget ikke hever seg betraktelig utover sesongen, så får OGS sparken. 


Det er alt for mye som står på spill, til at noen gir en umerittert norsk manager sesong etter sesong for å se om han kanskje ikke har det som skal til. 


Ingen manager får ukritisk med tid. Heller ikke OGS. Og sånn må det være. 


Og faktisk er det slik, at hvis laget ikke hever seg, så har ikke OGS det som skal til. Det er ikke slik at vi kan havne på en 6-8 plass sesong etter sesong og så plutselig smeller det og vinner ligaen ut av det blå. 

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 07:31
Pogba6: Helt tydelig at det er nasjonalitet som prioriteres av OGS. Når man skipper ut og henter inn spillere med de samme kvalitetene. Han som ble skippet ut er i tillegg han som reddet jobben til OGS. Det er et enda større paradoks.

Det så man også i Cardiff. 


Selv om Haaland utvilsomt er et spennende talent, så begrenser han seg pdd. også til nettop det. Det snakkes som om Haaland skal komme til United i januar og skyte klubben rett tilbake til topp4 og CL. Naivt. 


Skulle Haaland, som tidligere OGS-elev og nordmann komme til United for astronomiske summer, og floppe, så vil den første personen til å havne i gapestokken være OGS. 


For Haaland sin del, så burde han prøvd et nivå mellom PL og Østerrike til å begynne med, eksempelvis Nederland/Frankrike og kanskje Tyskland. 


Og Solskjærs tydelige prioriteringer av britisk nasjonalitet er en farlig vei å gå. Det går ikke an å bygge noe helengelsk lag og tro at man skal nå toppen med romantikk. Til det finnes det ikke gode nok engelske spillere.


Utifra overgangsrykter (Ingen røyk uten ild) er det en tydelig tendens til at United er villig til å betale mere for en britisk spiller som er dårligere enn en tilgjengelig utenlandsk spiller i samme posisjon på banen. 

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 07:37
TheBelfastBoy: Han var også den eneste som spilte spiss regelmessig.
Man kommer heller ikke unna at det Lukaku presterte for Man Utd, særlig under Mourinho, var svakt!

Det er mange andre som burde forsvunnet ut døra før Lukaku, som fortsatt til stadighet får lov til å løpe utpå banen iført United-drakt. 

Eksempler er det evigunge 27 år gamle supertalentet Lingard, Jones, Mata, Pereira, Young, Matic og flere. 

Det går ikke an å gi millionkontrakter og spilletid til folk bare fordi de "Er sympatiske karer som har bidratt mye før" 

Og en annen ting som var enda verre enn å ikke erstatte Lukaku, det var å ikke erstatte Herrera. Solskjær hadde et helt vindu på dette.

Det er null niks og nada som tilsier at det skal være så mye enklere å hente "Den riktige spilleren" sommeren 2020 kontra sommeren 2019 dersom United nok en gang lander utenfor CL, noe som i skrivende stund er ganske sannsynlig. 

(Innlegget ble redigert 24.12.19 07:37)

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 07:43
caliblue: Leicester spiller bedre fotball og er bedre nå enn hva United har vært under Moyes, van Gaal, Mourinho og Solskjær. Jonny Evans er en klippe i forsvaret deres mer enn fire år etter at han ble avskiltet hos United.
Kom ikke her og si at Leicester har en bedre tropp enn United. Kollektivet er bedre enn hos United. Så har de selvfølgelig spillere som blomstrer også, men de stjal ikke mange overskrifter under Puel for 12 måneder siden (den soleklart beste gikk jo til United).

De har i hvert fall en ekstremt mye billigere tropp. 


Midtbanetrioen Ndidi / Tielemans / Maddison er bedre enn noen mulig midtbanekombinasjon United kan stille med pr dags dato, og har kunne stilt med på mange år.


Den eneste som kan utfordre her er Pogba når han er inne i en av sine topperioder. Utover det er disse tre mange klasser over samtlige av Uniteds midtbanespillere siden Scholes sin tid. 


Utover det har du rett. 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
24.12.19 08:26
Solidarity: Det er mange andre som burde forsvunnet ut døra før Lukaku, som fortsatt til stadighet får lov til å løpe utpå banen iført United-drakt. Eksempler er det evigunge 27 år gamle supertalentet Lingard, Jones, Mata, Pereira, Young, Matic og flere. Det går ikke an å gi millionkontrakter og spilletid til folk bare fordi de "Er sympatiske karer som har bidratt mye før" Og en annen ting som var enda verre enn å ikke erstatte Lukaku, det var å ikke erstatte Herrera. Solskjær hadde et helt vindu på dette. Det er null niks og nada som tilsier at det skal være så mye enklere å hente "Den riktige spilleren" sommeren 2020 kontra sommeren 2019 dersom United nok en gang lander utenfor CL, noe som i skrivende stund er ganske sannsynlig.

Young og Matic har utgående kontrakter og forsvinner sannsynligvis til sommeren. Lingard og Pereira er helt greie å ta med videre som stallspillere. De to siste kan jeg dog være enig i kunne vært sluppet sist sommer i stedet for å få ny kontrakt. Lukaku fikk man imidlertd et stort beløp for, og man ble kvitt en feit lønnspost. Det er jo ikke sikkert han ville blitt førstevalg uansett denne sesongen. Da er det bedre å få £70m for ham og bli kvitt £250k i uka fra lønnsbudsjettet enn å ha en sur Lukaku sittende på benken.

Da var det langt mer kritikkverdig at sentral midtbane ikke ble styrket i sommer. Selv om kanskje ikke akkurat DEN spilleren de ønsket var mulig å få tak i, burde de kjøpt en sentral midtbanespiller likevel.

(Innlegget ble redigert 24.12.19 08:28)

FrannyLee

Innlegg: 18714
FrannyLee
24.12.19 08:27
Solidarity: Ingen manager får ukritisk med tid. Heller ikke OGS. Og sånn må det være. Og faktisk er det slik, at hvis laget ikke hever seg, så har ikke OGS det som skal til. Det er ikke slik at vi kan havne på en 6-8 plass sesong etter sesong og så plutselig smeller det og vinner ligaen ut av det blå.

Selveste annsettelsen av OGS indikerer jo at en har gått bort fra quick fixes. En annsetter jo ikke en mann som Ole Gunnar uten å ha en lang horisont og langsiktig tenking etter mine begreper.


Nøyaktig det samme som Lampard og Artetaansettelsen hos Arsenal og Chelsea forøvrig.

FrannyLee

Innlegg: 18714
FrannyLee
24.12.19 08:32
Solidarity: Og en annen ting som var enda verre enn å ikke erstatte Lukaku, det var å ikke erstatte Herrera. Solskjær hadde et helt vindu på dette.

Her er jeg som jeg skrevet tildligere helt enig. Og veldig merkelig at kun Miss synest å hefte seg noe særlig ved dette så vidt som jeg har registrert.  Dette er den store gåta i mitt noe spessielle hode , At han ikke har blitt erstatt alså- Og en stor oppgradering ad Matic også forøvrig:-)

TheBelfastBoy

Innlegg: 20766
TheBelfastBoy
24.12.19 08:45

All den tid Lukaku sutret og nærmest streiket seg bort er jeg uenig. Man kan ikke ha spillere som dette i en tropp. Eller. Deter i grunnen enkelt. Det er ikke noe å være uenig om. Man fikk £80 mill for en slik spiller og ble kvitt £10 mill i årlige lønnskostnader. Du tar feil og jeg har rett.

Men utover dette synes jeg ikke det er verdt å bruke tid på deg basert på innleggene dine det siste døgnet. Resonnementene er (stort sett) svake, og en ser kjapt at dette blir bortkastet tid.

God jul!

(Innlegget ble redigert 24.12.19 08:53)

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 09:12
TheBelfastBoy: Men utover dette synes jeg ikke det er verdt å bruke tid på deg basert på innleggene dine det siste døgnet. Resonnementene er (stort sett) svake, og en ser kjapt at dette blir bortkastet tid.

Du må gjerne påpeke hva du mener er svakt med min argumentasjon. 

Jeg påpeker egentlig bare fakta: 

- Det er ingenting sålangt som tilsier at OGS har de kvalitetene og den kompetansen som skal til for å lede en klubb på United sin størrelse, og ta en gammel storhet tilbake til toppen. 

- Det er derimot ting som tilsier det motsatte, en klubb på United sin størrelse og med United sine ressurser må prestere bedre. Å ligge der vi ligger nå, betraktelig nærmere nedrykk enn topp2, er en fadese uten sidestykke. OGS har hatt ledet laget i ett år, og har hatt et langt sommervindu på seg som permanent manager, å stille så elendig forberedt til en sesong er langt under enhver kritikk. 

- OGS kommer ikke til å få ukritisk med tid. Han vil få fyken hvis han ikke presterer. Lenge før "Prosjektet" rekker å blomstre. Dette er ikke min personlige mening, men tørre fakta når det gjelder britisk toppfotball. Enten du liker det eller ikke.

Utfordrer heller deg til å komme med argumenter på hvorfor OGS skal få lang tid på seg, hvor store krav til resultater det skal være underveis. Og da noe annet med "Han er en kjernekar som har fått smilene tilbake i laget" 

(Innlegget ble redigert 24.12.19 09:13)

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 09:16
FrannyLee: Selveste annsettelsen av OGS indikerer jo at en har gått bort fra quick fixes. En annsetter jo ikke en mann som Ole Gunnar uten å ha en lang horisont og langsiktig tenking etter mine begreper.Nøyaktig det samme som Lampard og Artetaansettelsen hos Arsenal og Chelsea forøvrig.

Å ansette OGS er først og fremst en enorm sjanse å ta. 


Lang horisont og langsiktig tenkning er greit nok det, men det er fortsatt en større sjanse å ta med OGS enn det LFC gjorde med eksempelvis Klopp, som hadde prestasjoner å vise til på dette nivået fra før, man visste hva slags fotball Klopp stod for før han kom til LFC. 


OGS har èn erfaring fra dette nivået tidligere, og det er fadesen i Cardiff. 

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 09:20
KongOlav2: Young og Matic har utgående kontrakter og forsvinner sannsynligvis til sommeren. Lingard og Pereira er helt greie å ta med videre som stallspillere. De to siste kan jeg dog være enig i kunne vært sluppet sist sommer i stedet for å få ny kontrakt. Lukaku fikk man imidlertd et stort beløp for, og man ble kvitt en feit lønnspost. Det er jo ikke sikkert han ville blitt førstevalg uansett denne sesongen. Da er det bedre å få £70m for ham og bli kvitt £250k i uka fra lønnsbudsjettet enn å ha en sur Lukaku sittende på benken.Da var det langt mer kritikkverdig at sentral midtbane ikke ble styrket i sommer. Selv om kanskje ikke akkurat DEN spilleren de ønsket var mulig å få tak i, burde de kjøpt en sentral midtbanespiller likevel.

Lingard og Pereira er ganske enkelt ikke gode nok, og det går ikke an å måtte belage seg på de når førstevalgene i de posisjonene er ute av ulike årsaker. 


Ta en titt på hva City og Liverpool har å rutte med fremover.


Hvor mange lag i PL hadde sluppet Lingard ut på banen? Ikke mange.


En av grunnene til at vi ligger der vi gjør, er fordi slike spillere får mye spilletid 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
24.12.19 09:28
Solidarity: Lingard og Pereira er ganske enkelt ikke gode nok, og det går ikke an å måtte belage seg på de når førstevalgene i de posisjonene er ute av ulike årsaker. Ta en titt på hva City og Liverpool har å rutte med fremover. Hvor mange lag i PL hadde sluppet Lingard ut på banen? Ikke mange. En av grunnene til at vi ligger der vi gjør, er fordi slike spillere får mye spilletid

Lingard og Pereira er helt greie å ta med som mellomløsninger i et år eller to. Det samme var det at klubben forlenget kontrakten med Young i ett år til.

Fornyelsesbehovet i United var enormt. Dere kan ikke skifte ut ALLE samtidig. Av troppen som Soskjær tok over var det iallfall 12-14 mann som kunne/burde vært skiftet ut, og da har jeg ikke engang tatt med Lingard og Pereira. Allerede er 6 mann borte (7 med Herrera) og ytterligere 4-5 kan forsvinne kommende sommer. Det er et ganske høyt antall.

Solskjær tok over rundt 10 mann som var gode nok og/eller riktige spillertyper for et topplag. Det betyr at det trengs 8-10 mann til. Det er ikke gjort i en håndvending å kjøpe inn så mange spillere på det nivået.

Solidarity

Innlegg: 3233
Solidarity
24.12.19 09:34
KongOlav2: Lingard og Pereira er helt greie å ta med som mellomløsninger i et år eller to. Det samme var det at klubben forlenget kontrakten med Young i ett år til.
Fornyelsesbehovet i United var enormt. Dere kan ikke skifte ut ALLE samtidig. Av troppen som Soskjær tok over var det iallfall 12-14 mann som kunne/burde vært skiftet ut, og da har jeg ikke engang tatt med Lingard og Pereira. Allerede er 6 mann borte (7 med Herrera) og ytterligere 4-5 kan forsvinne kommende sommer. Det er et ganske høyt antall.
Solskjær tok over rundt 10 mann som var gode nok og/eller riktige spillertyper for et topplag. Det betyr at det trengs 8-10 mann til. Det er ikke gjort i en håndvending å kjøpe inn så mange spillere på det nivået.

Det blir sagt at man valgte å ikke forsterke midtbane/angrep (Bortsett fra James) fordi de riktige spillerne ikke var tilgjengelige. 

Og det snakkes hele tiden om neste sommer, neste vindu.

Disse riktige spillerne det snakkes om, vil ikke bli enklere å hente i 2020 kontra i 2019 dersom United nok en gang ender opp utenfor topp4, faktisk vil det bli enda vanskeligere mtp at klubben sakte men sikkert blir mindre attraktiv å gå til. 

Og hvis vi er kommet dit at OGS ikke skal kunne stilles til ansvar for noe som helst på noe som helst tidspunkt, så er det riktig ille, for denne klubben har og hadde ressurser til å gå denne sesongen i møte betraktelig sterkere enn man valgte å gjøre. 

Laget vi stiller med, og plassen vi ligger på, er konvekvensene av valg begått av personer i klubben, blant annet OGS. Og så langt forteller det hele meg at OGS har tatt på seg en jobb som er alt for stor for han. 

(Innlegget ble redigert 24.12.19 09:35)

mikemodano

Innlegg: 27720
mikemodano
24.12.19 09:39
Solidarity: På United.no blir man personhetset og trakkasert om man mener at våre kjære nordmann ikke er egnet til å lede klubben. De har til og med stengt ned forumet og er dårlige til å legge skjul på at det er grunnet kritiske røster som går imot den mainstream meningen og propagandaen som redaksjonen sprer på siden

Er dette sant? Altså at menneskene bak united.no ikke tillater en gang saklig kritikk mot "prosjekt Solskjær"? 

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
24.12.19 09:40
Solidarity: Det blir sagt at man valgte å ikke forsterke midtbane/angrep (Bortsett fra James) fordi de riktige spillerne ikke var tilgjengelige. Og det snakkes hele tiden om neste sommer, neste vindu. Disse riktige spillerne det snakkes om, vil ikke bli enklere å hente i 2020 kontra i 2019 dersom United nok en gang ender opp utenfor topp4, faktisk vil det bli enda vanskeligere mtp at klubben sakte men sikkert blir mindre attraktiv å gå til. Og hvis vi er kommet dit at OGS ikke skal kunne stilles til ansvar for noe som helst på noe som helst tidspunkt, så er det riktig ille, for denne klubben har og hadde ressurser til å gå denne sesongen i møte betraktelig sterkere enn man valgte å gjøre. Laget vi stiller med, og plassen vi ligger på, er konvekvensene av valg begått av personer i klubben, blant annet OGS. Og så langt forteller det hele meg at OGS har tatt på seg en jobb som er alt for stor for han.

Det er ikke sikkert akkurat den spilleren som United ville ha på midtbanen i 2019 blir tilgjengelig i 2020, men innen den tid kan det faktisk også ha dukket opp andre spillere av interesse. Det er ikke slik at alle transfervinduer er like enkle og har like mange gode spillere tilgjengelig.

Solskjær vil nok etterhvert få fyken om ikke resultatene bedrer seg, men da bør United-ledelsen ha en meget god plan for hva som bør gjøres videre. Det de iallfall ikke bør gjøre er å satse på en ny quick-fix i form at et størst mulig managernavn og gi ham frie tøyler slik de forsøkte med Mourinho en stund.

Nå bør de fortsette fornyelsen og motstå fristelsen til å hente store navn kun for å hente store navn, slik jeg har klart inntrykk av at de har gjort i deler av tiden post-Ferguson. Det virker som de er litt på riktig vei i og med at de klarte å si nei til Mourinho og hans ønske om kortsiktige løsninger, at de solgte Lukaku og ved at de kanskje også sa nei til Dybala fordi var usikker på om han virkelig ville til United. Så får vi se om de klarer å ta ytterligere et steg på dette området.

mikemodano

Innlegg: 27720
mikemodano
24.12.19 09:44
Solidarity: Hvor mange lag i PL hadde sluppet Lingard ut på banen?

I en 4-2-3-1 virker ikke Lingard å være spesielt egnet, siden han mangler mye av det som skal til for å spille i noen posisjon i det systemet. Som indreløper i et 4-3-3, derimot, så burde han absolutt kunne være en ressurs, slik han tidligere har vist på landslaget. Har Solskjær låst seg til 4-2-3-1, eller vil han komme til å alternere med andre formasjoner, kanskje fortrinnsvis 4-3-3, ved behov?

minuspol

Innlegg: 38489
minuspol
24.12.19 09:47
Kokuhaku: Er man kjent med tallene hva gjelder ytelse i km Haaland vs Lukaku?

Jeg synes dere, med noen unntak, har kjørt dere fast når det gjelder Haaland og sammenligningen med Lukaku.


Man snakker om at Solskjær ikke ønsker en spiss som Lukaku. Men hvem i alle dager ønsker ikke en spiss som er hurtig, sterk og som scorer mye mål? Helt borte vekk når det gjelder relasjoner til andre og deltakelse i det oppbyggende spillet er han heller ikke, sjøl om jeg ser om man veldig mener det. 


Så dette år nok på endel andre ting. Pengene man fikk, personene Lukaku er og slike ting. Helt sikkert ting vi ikke klarer å få oversikt over.


Men fotballkvalitetene hadde nok Ole at the wheel gjerne sett i Man Utd i dag, og der er det nok endel likt hos Haaland. 


Og så er jærbuen en helt annen person.


Det er også et moment til som gjerne går litt i glemmeboka, og som man har blitt mer oppmerksom på når man har fulgt Liverpool under Klopp. Managere og de som rekrutterer spillere har naturligvis en viss tro på at de også kan tilføre spillere noe. 


Jeg kan ikke forstå annet enn at Haaland krysser i de fleste bokser jeg. Sjøl om han ser ut som Lukaku. Tipper også Lukaku krysser i mange bokser forøvrig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg