Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
TheBelfastBoy

Innlegg: 20749
TheBelfastBoy
26.12.19 11:36

Og selv Sancho fremstår bedre som venstrekant (hvor han «alltid» har spilt før han kom til Dortmund).

den_glade_gris

Innlegg: 6522
den_glade_gris
26.12.19 12:12
Solidarity: La oss si at Solskjær aldri hadde spilt for United (Men hatt en lik karriere i en annen storklubb)
Men trener/managerkarrieren hadde vært den samme.
Tror du han hadde vært vurdert som manager for United i Desember 2018 da?
Jeg tror svaret på det spørsmålet er "Nei" en milliard av en milliard ganger, og det i seg selv vitner om at det er den statusen han opparbeidet seg som spiller som har vært hovedkriteriet for at han noensinne var aktuell for jobben.
At SAF så noe i Solskjær kan godt hende, men det går ikke an å bruke dette som en unnskyldning for å frede Solskjær som manager. SAF pekte jo ut Moyes som "The chosen one" "Etterfølgeren" etc. Vi vet alle hvordan det gikk.
Spillerne som skryter av Ole er også spillere som får mye spilletid, Pereira for eksempel, en spiller som ikke er god nok til å være en del av et lag som skal komme tilbake til toppen. Og at spillere skryter hjelper lite når manageren ikke greier å omsette ting i resultater.
Vil du virkelig gi Solskjær to år helt ukritisk? Det er en livsfarlig tankegang, to år er lenge, det er fire overgangsvindu, og det er nødt til å stilles krav til progresjon iløpet av denne tiden.
Tror du, at dersom det går eksempelvis et år og åtte måneder, og laget befinner seg nøyaktig der de gjør nå, og presterer like ustabile, at det er særlig stor sjanse for at det sier "Pang" etter to år og plutselig er United der oppe igjen?
Når at lag befinner seg i hengemyra, og kjemper seg tilbake til toppen igjen, så vil man alltid se et mønster av kontinuerlig progresjon fra hengemyra til toppen.
Hvis Solskjær ikke evner å forbedre resultatene fremover så må han gå.

Nei, jeg tror ikke han hadde blitt valgt uten sin United bakgrunn. Selvsagt ikke. Men det er jo også et stort pluss. Når du har vært spiller under verdens beste manager og samtidig fått veldig mye skryt av alle i klubben for jobben som er blitt gjort der som trener for reserver og har erfaring som manger fra andre klubber og i tillegg vunnet der. Dette teller stort.


Det er iallfall ikke negativt at spillerne snakker positivt om treneren. Det motsatte hadde vært verre. Men det skal da også veldig mye til og ikke like en type som Solskjær så jeg tror iallfall ikke det er med å avgjøre hans framtid i United, men jeg velger å tolke det positivt.


Vil jeg gi to år ukritisk? Synes det er et minimum når en ser på den tilstanden klubben var i. Jeg er tilhenger av å gi managere god tid. Jeg var veldig imot ansettelsen av Jose. Det var i mine øyne helt feil mann. Dessverre fikk han fritt sjekkhefte i sitt første år og Eddie skrøt av det også. Så ble det inndratt og Jose ble en surpomp. Drittungen som ikke fikk godteri på øverste hylle lenger av Onkel Eddie. Han forlot klubben i en elendig tilstand og siste året var det ingen god stemning rundt klubben. Støynivået på stadion var labert og mange var lei. 


Med Ole kom det en ny optimisme og vi skal satse på unge spillere og slutte med tullkjøp og megalønninger til gamle stjerner. Vi skal kjøpe spillere, men det må være framtid. Jeg synes egentlig to år er alt for lite og vil nok gi han mer tid, men vi bør se framgang på to år og en mer klar spillefilosofi mot etablerte lag. Jeg har vært trener selv på blant yngres lag og A-lag. Ting er ikke alltid så enkelt som mannen i gata tror. Det er ingen quickfix i fotball, bare hardt arbeid. Oles må er at vi skal være  det best trente laget i PL. Håper vi får se litt av det utover sesongen. Kanskje skyldes alle skadene i starten dette. Klopp opplevde det samme i Liverpool. Sykestua var full. Det er en smerteprosess dette som vi bare må igjennom. For meg er det ingen andre utvei enn dette, men om to år bør vi se framgang. Jeg er spent på vinduene.

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
26.12.19 12:14

Kom over et artig klipp fra dagbladet om hvordan OGS lärte å bli manager.

-

Kjenner igjen "fotballiga" der nummer 10 fikk 115 i form og nummer 9 fikk 90 :) 

Spilte det endel som liten. 

(Innlegget ble redigert 26.12.19 12:14)

den_glade_gris

Innlegg: 6522
den_glade_gris
26.12.19 12:28
Solidarity: Når enkelte mener at Solskjær skal få nærmest ukritisk med tid, så kan det nesten virke som om de setter Solskjær foran klubben. Dette er nok en mening som er mere vanlig i Norge enn i utlandet grunnet Solskjærs nasjonalitet.

Her vil jeg nesten si det er motsatt. Jeg er såpass ofte i England og Manchester spesielt at jeg vil med sikkerhet si at Oles standing er større der enn i Norge. Synes hans posisjon i Norge er klart mindre verdt for folk. Det kan ha med at vi er skiland å gjøre. De fleste kjenner til historien i begynnelsen av 2000 tallet da ambassaden i Malaysia skulle ansette sjåfør. På spørsmål til 10 stk om de kjente noen nordmann nå eller gjennom historien var svaret at de kjente ingen, bare Ole Gunnar Solskjær som 8 stk kjente til. Jeg tror ingen setter Ole foran klubben. Da er du iallfall ingen fan, men jeg håper og tror at vi bare har sett første kapitel i historien om Ole Gunnar som manager i United. Jeg tipper han blir her imellom 5-10 år. 

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
26.12.19 16:03
den_glade_gris: Nei, jeg tror ikke han hadde blitt valgt uten sin United bakgrunn. Selvsagt ikke. Men det er jo også et stort pluss. Når du har vært spiller under verdens beste manager og samtidig fått veldig mye skryt av alle i klubben for jobben som er blitt gjort der som trener for reserver og har erfaring som manger fra andre klubber og i tillegg vunnet der. Dette teller stort.Det er iallfall ikke negativt at spillerne snakker positivt om treneren. Det motsatte hadde vært verre. Men det skal da også veldig mye til og ikke like en type som Solskjær så jeg tror iallfall ikke det er med å avgjøre hans framtid i United, men jeg velger å tolke det positivt.Vil jeg gi to år ukritisk? Synes det er et minimum når en ser på den tilstanden klubben var i. Jeg er tilhenger av å gi managere god tid. Jeg var veldig imot ansettelsen av Jose. Det var i mine øyne helt feil mann. Dessverre fikk han fritt sjekkhefte i sitt første år og Eddie skrøt av det også. Så ble det inndratt og Jose ble en surpomp. Drittungen som ikke fikk godteri på øverste hylle lenger av Onkel Eddie. Han forlot klubben i en elendig tilstand og siste året var det ingen god stemning rundt klubben. Støynivået på stadion var labert og mange var lei. Med Ole kom det en ny optimisme og vi skal satse på unge spillere og slutte med tullkjøp og megalønninger til gamle stjerner. Vi skal kjøpe spillere, men det må være framtid. Jeg synes egentlig to år er alt for lite og vil nok gi han mer tid, men vi bør se framgang på to år og en mer klar spillefilosofi mot etablerte lag. Jeg har vært trener selv på blant yngres lag og A-lag. Ting er ikke alltid så enkelt som mannen i gata tror. Det er ingen quickfix i fotball, bare hardt arbeid. Oles må er at vi skal være det best trente laget i PL. Håper vi får se litt av det utover sesongen. Kanskje skyldes alle skadene i starten dette. Klopp opplevde det samme i Liverpool. Sykestua var full. Det er en smerteprosess dette som vi bare må igjennom. For meg er det ingen andre utvei enn dette, men om to år bør vi se framgang. Jeg er spent på vinduene.

Det er absolutt et pluss å ha spilt for klubben, men på meg virker det som OGS er valgt som manager på bakgrunn av dette, samt hans personlighet (Som så absolutt har mye positivt ved seg, også som manager, han er en motsetning til Mourinho på den fronten) 

Men jeg ser ikke hva det er ved Solskjær som sannsynliggjør at han er en toppmanager på dette nivået, enda mindre at han er riktig mann for det som kanskje er verdens vanskeligste managerjobb for øyeblikket, å heve United til gamle høyder.

Det er ingen quickfix nei, men det er heller ikke slik at man plutselig er et topplag over natta etter årevis uten progresjon. Solskjær må evne å vise progresjon hele veien, om han skal få lang tid på seg.

(Innlegget ble redigert 26.12.19 16:04)

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
26.12.19 16:08
den_glade_gris: Her vil jeg nesten si det er motsatt. Jeg er såpass ofte i England og Manchester spesielt at jeg vil med sikkerhet si at Oles standing er større der enn i Norge. Synes hans posisjon i Norge er klart mindre verdt for folk. Det kan ha med at vi er skiland å gjøre. De fleste kjenner til historien i begynnelsen av 2000 tallet da ambassaden i Malaysia skulle ansette sjåfør. På spørsmål til 10 stk om de kjente noen nordmann nå eller gjennom historien var svaret at de kjente ingen, bare Ole Gunnar Solskjær som 8 stk kjente til. Jeg tror ingen setter Ole foran klubben. Da er du iallfall ingen fan, men jeg håper og tror at vi bare har sett første kapitel i historien om Ole Gunnar som manager i United. Jeg tipper han blir her imellom 5-10 år.

Det er jo logisk at en norsk manager skaper størst engasjement i Norge. Skal ikke motstride dine påstander om England, men jeg registrerer at folk som aldri har interessert seg for fotball før har begynt å følge United/Solskjær.


Her i Kristiansund så kommer enkelte til å skylde på Molde og "Moldemafiaen" den dagen Solskjær eventuelt får sparken :) (På bakgrunn av den politiske konflikten mellom byene, blant annet sykehussaken)


Sannsynligheten for at Solskjær sitter i 5-10 år er veldig liten, han sitter ikke halvparten så lenge en gang uten resultater underveis, og skal han sitte 5+ år må han vinne ligaen innen den tid, det gjør han ganske enkelt ikke uten resultater.


Grunnen til at jeg sier det er ikke at jeg håper han vil feile, jeg vil alltid at United skal vinne hver eneste kamp. Men hvor mange managere sitter 5-10 år i dagens fotball? Jeg kan ikke komme på noen på toppnivå som har sittet så lenge siden Wenger og deretter SAF.  Klopp kan nok sitte så lenge han vil i Liverpool så lenge de holder seg på dette nivået, men jeg tviler på at han blir i Liverpool så lenge som nærmere ti år også. 

Dux1

Innlegg: 34121
Dux1
26.12.19 16:36

#FrannyLee


De som fokuserer kritikken på at han er ansatt fordi han er en ex-United har misforstått.  

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
26.12.19 16:44
Dux1: De som fokuserer kritikken på at han er ansatt fordi han er en ex-United har misforstått.

Hvorfor det? Han hadde aldri blitt ansatt dersom han aldri hadde spilt for klubben. 


Og managerkarrieren i Molde/Cardiff ville aldri landet han jobben, eller managerjobben i noen annen storklubb for den saks skyld. 


Så Solskjær er nødt til å vise at han er riktig mann, og man kan ikke snakke om fremtiden hele tiden hvis det ikke skapes resultater som tydeliggjør at man er på rett vei. 


Så langt har Solskjær skapt alt for dårlige resultater, og hvis klubben lander på en 7-8 plass eller verre i Mai vil nok Solskjær være ferdig.

Dux1

Innlegg: 34121
Dux1
26.12.19 16:51

#Solidarity

Hvorfor det?! Fordi han ER ansatt nettopp fordi han har en forhistorie i klubben. Kall det en «intern» ansettelse. Da blir det jo tullete å snakke om det i en negativ vinkling. OGS er ansatt fordi han kjenner klubben ut og inn. 

Dersom det står i jobbsøknaden at søker må være 190 cm høy og ha fregner, kan man ikke kritisere ansettelsen etterpå og si at han fikk jobben fordi han er 190 cm høy og har fregner....

(Innlegget ble redigert 26.12.19 16:51)

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
26.12.19 16:58

Solskjær er ansatt fordi han er en behagelig mann å ha som manager for ledelsen fordi han ikke stiller krav og er fornøyd med å bare være manager for Manchester United.

Solidarity

Innlegg: 3223
Solidarity
26.12.19 17:19

Dux1, en forhistorie i klubben er ikke nok. For å være manager i United må man også ha den managerkompetansen som skal til for å lede og ikke minst heve dette laget. 


Så langt har han ikke bevist at han er denne mannen, og han har ikke vist det tidligere på dette nivået. 

Justice 96

Innlegg: 47654
Justice 96
26.12.19 17:22

Jepp. Ole i Utd er litt som Hodgson i Liverpool. Fikk inn en ja-mann som tok til takke med det han fikk. Fin CV og sikkert en hyggelig type, men feil mann for LFC. 

Er bare å se hvilke spillere vi hentet den gang. Grøss.

Ole er på hylla UNDER Hodgson igjen. Da skjønner man hvor dårlig det står til i United. 

(Innlegget ble redigert 26.12.19 17:25)

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6193

Dagens innsikt: Solskjær hadde ikke fått jobben uten sin bakgrunn fra klubben. Mind blown. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6193

Dagens innsikt: Solskjær hadde ikke fått jobben uten sin bakgrunn fra klubben. Mind blown. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6193

Dagens innsikt: Solskjær hadde ikke fått jobben uten sin bakgrunn fra klubben. Mind blown. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6193

Dagens innsikt: Solskjær hadde ikke fått jobben uten sin bakgrunn fra klubben. Mind blown. 

Sportfreaken

Innlegg: 9241
Sportfreaken
26.12.19 18:49

Nytt poengtap. Begynner det å brenne under føttene til Solskjær? Det må jo gjøre det. 

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
26.12.19 19:15
Sportfreaken: Nytt poengtap. Begynner det å brenne under føttene til Solskjær? Det må jo gjøre det.

Nytt?

missChance

Innlegg: 55895
missChance
26.12.19 19:32
glycinello: Nytt?

Har du ikke hørt det? Kampene varer bare i 20 minutter nå.

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
26.12.19 19:42
missChance: Har du ikke hørt det? Kampene varer bare i 20 minutter nå.

Oh snap! Jaja. Kjipt med poengtap igjen da. Hersens Longstaff!

Dux1

Innlegg: 34121
Dux1
26.12.19 20:10

Ble det stille fra strutsene? 

Dux1

Innlegg: 34121
Dux1
26.12.19 20:11

#Solidarity


Jeg har da aldri sagt at det er nok. Hva er så vanskelig å forstå med det jeg skriver? 

Hetfield

Innlegg: 20074
Hetfield
26.12.19 20:28

Startet dårlig men fikk kontrollen og kjørte over Newcastle resten av kampen.

Burnley blir tøffere med seige ben..

qbah

Innlegg: 49986
qbah
26.12.19 20:36

Ingen spesielt bra kamp. Bedre på kollektivt press. 


Er Martial ordentlig på gang nå? Håper det. 

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
26.12.19 20:38
Hetfield: Burnley blir tøffere med seige ben..

Blir interessant mot Burnley ja. De tapte borte mot Everton i dag, og ligger fire poeng bak oss. Selv om vi sliter mot dyptliggende lag, så kommer mest trolig Pogba til å starte denne, noe som gir oss mye mer kreativ kraft. Sier ikke det blir enkelt, men forutsetningene blir litt annerledes enn hva det var mot f.eks Watford.

MrManUtd

Innlegg: 29561
MrManUtd
26.12.19 20:38

"seige"


- tja jo. Roet greit ned etter byttene. Skal og bør være nok saft igjen i beina til lørdag. 

Slikkepott

Innlegg: 13645
Slikkepott
26.12.19 20:40
Dux1: Jeg har da aldri sagt

Føler du skriver dette ofte.


 

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
26.12.19 20:44
Hetfield: Burnley blir tøffere med seige ben..

Burnley har ca. like seige bein som United;)

Hetfield

Innlegg: 20074
Hetfield
26.12.19 20:51
glycinello: Burnley har ca. like seige bein som United;)

Joda, og Pogba vil gjøre det lettere.

Men er redd det blir en stange mot muren kamp slik Burnley har parkert bussen før..

Håper jeg tar feil.

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
26.12.19 20:54
Dux1: Ble det stille fra strutsene?

Du har ikke forstått bäret av hva kritikken går ut på. Den går ikke på at OGS ikke kan vinne kamp med United. 

Vi vant kamper for en år siden også. Det er et helhetlig bilde av situasjonen, der det å drille inn et spill og se utvikling så man kan få troen på en bärekraftig fortsettelse. 

(Innlegget ble redigert 26.12.19 20:54)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg