Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 15:42

Zlatan løsning i midtforsvaret? Hvilken toppstopper var på Free transfer den sesongen? Gleder meg til å se det svaret.

TrueTopRed

Innlegg: 10794
TrueTopRed
13.01.20 15:44
-k9b_: Tvangstrøye? Mourinho ble backet mer enn han fortjente de første sesongene. Se mitt forrige innlegg. Han fikk 8 førstelagsspillere, men fordi dette er Mourinho så ble alle selvsagt ubrukelige og upassende for hans filosofi etter 6-8 måneder. 
Det er grunnen til at han ikke fikk det han pekte på den 3. sesongen. Ingenting av det han hadde gjort før tydet på at han fortjente det.

Ingen skal få det de peker på, men det må ligge en forståelse der i grunden for at det skal være mulig å få til noe.

Klubben viser gang på gang at man ikke holder fornuftig i pengene. Så det er at skei ut til slutt med JM, er bare en forsmak på hva vi er inne i nå. 

Jeg mener klubben har skyld i at vi har brutt lønnestrukturen og nå betaler middelmådigheter sinnsykt med penger. Til en sånn grad at det blir vanskelig å bli kvitt folk etterpå. 

(Innlegget ble redigert 13.01.20 15:44)

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
13.01.20 15:44
Pogba6: Når Zlatan ble skadet så kunne jo ikke han prestere, da kom Lukaku og scoret målene, Pogba var og ganske god i 2 sesong, og Matic som sagt strålende. Bailly mye skadet og Lindelöf ok. Laget presterte ikke bra nok fordi det manglet viktige brikker, som backer og en ordentlig stopper samt kantspiller. Alt dette ble Mourinho nektet.

Kanskje ikke så rart når man så hvordan de andre kjøpene under Mourinho presterte. Han havnet på kant med sin aller største stjerne i Pogba. Den enormt dyre spissen scoret noen mål, men bidro med svært lite ellers. Og det var også Mourinhos valg å bruke SÅ mye midler på to spesifikke spillere. Han kunne fordelt de mer, og fått inn flere spillere.

DuncanE

Innlegg: 1015
DuncanE
13.01.20 15:51
Pogba6: var stort sett bare søppel i Unitedstallen når Mourinho ankom

Ja, søppelet fiksa en 5. plass sesongen før. Deretter henta Mou inn 9 førstelagsspillere, flere av de verdensklasse (før de ankom). Men dette var ikke nok? Etter en 2 plass i 17/18, 19 poeng etter City, presterte laget (og spillerne) bare svakere og svakere. Mou svikta på absolutt alle plan. Når du trekker frem Fred som en suksesshistorie blir jo dette rent flaut. I følge Mou ikke engang verdig en benkplass, under talentløse Solskjær har han bært klubben (sammen med Rash og McT) i høst.

TheBelfastBoy

Innlegg: 20766
TheBelfastBoy
13.01.20 15:55
KongOlav2: United ble nr 5 med 66 poeng i sesongen før Mourinho tok over. Du mener altså at to midtstoppere, en defensiv midtbane som ble regnet som en av PLs aller beste i sin posisjon, BLs beste offensive midtbanespiller, PLs dyreste kjøp noensinne, PLs største spisskjøp noensinne, samt av mannen som fikk PLs desidert feiteste lønn ikke var i nærheten av å være nok? Er det noe som helst som tyder på at United ville vært 20-30p bedre og på nivå med City om Mourinho bare skulle fått Alderweireld, Sandro og Perisic?

Under Fergusons ledelse var Man Utd alltid relativt bra på å hente de mest talentfulle spillerne fra de mindre lagene i PL. I en periode var dette problematisk, fordi nivået blant de mindre klubbene ikke var like bra.

Derfor er det utrolig å tenke på at i samme periode som Man Utd blåste sinnsyke summer under Mourinhos ledelse på Mkhitaryan og Sanchez, og kastet bort tid på Willian og Perisic, hentet konkurrentene våre spillere som Mane og Mahrez for en totalpakke som garantert var mer gunstig. Mens vi brukte enorme summer på spillere som Pogba, Matic, Bailey, Lindelof og Fred hentet konkurrentene spillere som Kante, Winjaldum, VvD og Robertson fra PL-klubber like under nesen på oss.

Tenk at Mourinho, som ønsket seg en defensiv midtbanespiller og en høyrekant, ikke var oppmerksom på talentet til spillere som Fabinho og Salah når han faktisk hadde trent disse tidligere! Eller kanskje enda verre; at han mente at hans fotball kunne få noe ut av disse spillerne. Tenk at av spillere han hadde trent tidligere var det Matic og Lukaku han så verdi i!

Forteller ikke det alt vi trenger å vite? Det burde hvertfall det! Likevel sitter det et par fehoder og tror at det ville vært en god løsning at man ga Mourinho enda friere tøyler enn hva han fikk! Hva kan vel det handle om?

(Innlegget ble redigert 13.01.20 16:03)

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 15:59

Ja, 5plass er dårlig. 19 poeng bak serievinneren er jo ingenting i forhold til nå, er jo nesten 30 nå og vi er bare litt over halvveis. Nei, han fikk ikke de viktige brikkene. Etter denne 2 plassen burde virkelig klubben åpne lommeboka for å la han ta det siste steget. Den som har prestert desidert best etter SAF tross elendige forutsetninger.

-k9b_

Innlegg: 28899
-k9b_
13.01.20 16:01
Pogba6: Zlatan løsning i midtforsvaret? Hvilken toppstopper var på Free transfer den sesongen? Gleder meg til å se det svaret.

For den totalpakken som Zlatan kostet, så kunne man fått masse midtstopper. Jeg tipper Van Dijk var tilgjengelig den sommeren for den prisen. 

-k9b_

Innlegg: 28899
-k9b_
13.01.20 16:02
TrueTopRed: Klubben viser gang på gang at man ikke holder fornuftig i pengene. Så det er at skei ut til slutt med JM, er bare en forsmak på hva vi er inne i nå.

Klubbens feil var at man backet Mourinho for mye, ikke for lite. 


Man burde tatt fra han absolutt all innflytelse. Først da kunne man hentet spillere som TBB snakker om i innlegg over. 

Slikkepott

Innlegg: 13687
Slikkepott
13.01.20 16:04
-k9b_: Det er en myte dette med "full backing på markedet". 
Ingen har full backing. Noen har mer backing enn andre, det er noe man gjør seg fortjent til. Mourinho ble backet plenty. Han brukte denne backingen til å hente spillere som ble ubrukelige etter 6-12 måneder. Da mister man fort backing.

Det er en meningsløs debatt å begi seg ut på, så lenge Mourinho ikke fikk ubegrenset med midler så er fasitsvaret til enkelte at han ikke hadde full backing på markedet.  Det er som å prøve å snakke fornuft til en 5-åring som vil ha ny dukke på Sprell en uke etter bursdagen.

 

Med nærmere £370mill i transfer fees + to free transfers (Zlatan og Sanchez) fordelt på 3 år og lønnsutbetalinger som tok av så ser jeg ikke helt grunnlaget for å hevde at manageren ikke fikk nok støtte på overgansmarkedet.

 

Man prøvde så langt det lot seg gjøre å signere de spillerne Mourinho ønsket, selv om enkelte ønsker å konstruere en alternativ virkelighet hvor mesteparten av signeringene egentlig kun var ønsket av Woodward. Samtidig så er det jo selvsagt en realitet, som for de fleste andre klubbene, at man også skal ivareta driften av klubben,da er det dessverre ikke bare å øke budet med £10mill helt til motparten aksepterer. 

 

Etter å ha, fordelt på to overgangsvinduer, brukt litt over £60mill på Bailly og Lindeløf (sistnevnte ble jo signert samme vindu som Maguire gikk til Leicester, vel å merke for godt under halvparten av hva Lindeløf ble signert for), bestemte Mourinho seg for at ingen av de var gode nok og at han ønsket seg Maguire, som nå plutselig var verdt rundt £75mill+, hvorfor viste vi ikke interesse sesongen før ? Dette var jo også under 6mnd etter at vi hentet inn Sanchez på free transfer med en gigantlønning som mangler sidestykke, hvor han underpresterte fra første stund og endte opp med å forverre situasjonen på venstrekanten. For å gjøre det enda mer komisk så presterte jo Blind bra for Ajax, samtidig som det var irritasjon rundt salget av Depay, som Mourinho mente vi ikke hadde behov for i klubben så det var ikke noe poeng i å gå for utlån istedenfor salg. 

 

Plutselig erstattet vi ikke spillere på førstelaget som var der før Mourinho kom, nå skulle vi bruke gigantsummer på å erstatte spillere som vi hentet inn for store summer under Mourinho.

 

Det er jo ikke direkte overraskende at man i begynnelsen av det 3 året ikke var like entusiastisk til å bruke penger.

 

Når vi da ser på spillerne som var aktuelle, bla stopperparet som nå spiller under Mourinho i Tottenham, Willian i Chelsea, Perisic, så må vi vel bare være takknemlig for at ingen av de ble hentet til klubben.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 13.01.20 16:06)

TrueTopRed

Innlegg: 10794
TrueTopRed
13.01.20 16:06
-k9b_: Klubbens feil var at man backet Mourinho for mye, ikke for lite.

Da er man på det som er sakens kjerne. At klubben må tenke gjennom ting før man gjør ting. 

Ikke ansette en manager man ikke har råd til (eller vet hvordan fungerer) eller en annen fordi man vant noen kamper på rad. I det hele tatt ser jeg ikke en gjennført plan i det vi holder på med.

(Innlegget ble redigert 13.01.20 16:07)

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 16:09

Man skulle nektet Mourinho enda flere spillere ja. En suksessoppskrift  å motarbeide manageren og pålegge han å ikke være seg selv? Hva er da vitsen med å ansette han? 

DuncanE

Innlegg: 1015
DuncanE
13.01.20 16:14
Pogba6: a, 5plass er dårlig. 19 poeng bak serievinneren er jo ingenting i forhold til nå, er jo nesten 30 nå og vi er bare litt over halvveis. Nei, han fikk ikke de viktige brikkene. Etter denne 2 plassen burde virkelig klubben åpne lommeboka for å la han ta det siste steget. Den som har prestert desidert best etter SAF tross elendige forutsetninger.

Etter å ha svidd av ufattelige summer på inn innkjøp og lønninger for 9 førstelagsspillere, burde klubben "virkelig åpna lommeboka"? Hvor i all verden ville United da vært per dags dato? Championship? Nå har vi noen års oppbygging foran oss. Om Mou hadde fått fullføre prosjektet med å kjøpe steindyre spillere nær middagshøyden ville vi kanskje røska med oss en FA- eller EFL-cup. Men vi ville hatt tiår med prosjektarbeid foran oss nå. 


Elendige forutsetninger? Er du helt blåst? Hvor mye penger fikk han ødsle ut i innkjøp og lønninger?

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 16:14

TTR det er det folk ikke skjønner at når man først ansetter en manager så må man stå for det og vite hva man har ansatt. Man kan ikke skylde på manageren som bare var seg selv og gjorde ting på den måten han syntes var den beste. Var man ikke enig i at det var det beste skulle man ikke ansatt vedkommende. 


Mourinho og Van Gaal har begge vært i mange klubber, men aldri den samme før United, og det er det en grunn til. Bare United som er så dumme å ansette slike motpoler rett etter hverandre.

FrannyLee

Innlegg: 18714
FrannyLee
13.01.20 16:16
Pogba6: Når man ansetter managere som Pep og Mourinho så

Nå sammenligner du to managere som er enda mer forskjellig enn de to du gnåler om hele tiden vanGaal og Mou. Både i spillerstil og i håndtering av de rundt seg det være media spillere og også motstandere.

 

Mulig DU ikke ser det men det er fakta fan.

(Innlegget ble redigert 13.01.20 16:16)

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 16:18

Championsship ja. Aldri vært nærmere nedrykk i PL enn vi har nå under Solskjær. 
Han brukte meget lite i forhold til hva Pep har brukt og Mourinho hadde ingen Kompany, Otamendi, Silva, Fernandinho, De Bruyne, Sterling og Aguero når han ankom.

Jack_Daniels

Innlegg: 28350
Jack_Daniels
13.01.20 16:20

Å se Mata mot Norwich var som å se Chelsea-utgaven av den lille spanjolen tilbake i full blomst. Fullstendig sjef.

KongOlav2

Innlegg: 42762
KongOlav2
13.01.20 16:26
Pogba6: Man skulle nektet Mourinho enda flere spillere ja. En suksessoppskrift å motarbeide manageren og pålegge han å ikke være seg selv? Hva er da vitsen med å ansette han?

Vel, når Mourinho hentet Lukaku for en enorm sum i den tro at han skulle fungere som en Drogba, sier egentlig det meste. Det var ikke rart at han etterhvert ble nektet å gjøre akkurat som han ville på transfermarkedet.

Giggsy11

Innlegg: 9266
Giggsy11
13.01.20 16:26
Pogba6: TTR det er det folk ikke skjønner at når man først ansetter en manager så må man stå for det og vite hva man har ansatt. Man kan ikke skylde på manageren som bare var seg selv og gjorde ting på den måten han syntes var den beste. Var man ikke enig i at det var det beste skulle man ikke ansatt vedkommende.

Mourinho fikk signert et helt lag, 11 spillere, iløpet av sine tre sommervinduer i United. Når da laget spillemessig var helt ute og kjøre, så forstår man jo at ledelsen vurderte det slik at han nå burde vise at investeringene han ønsket også gir resultater. Fakta er at kampene var nitrist under Mourinho (som alltid), og de offensive investeringene var elendige.

Lukaku - Zlatan
Alexis - Fred - Matic - Pogba - Mkhi
Bailly - Lindeløf - Dalot
Grant

For i underkant av 3 milliarder var dette det han endte opp med.

At han maser om eksempelvis stoppere etter å ha kjøpt to stk for 6-700 millioner kroner er jo håpløst. 

DuncanE

Innlegg: 1015
DuncanE
13.01.20 16:33
Pogba6: TTR det er det folk ikke skjønner at når man først ansetter en manager så må man stå for det og vite hva man har ansatt. Man kan ikke skylde på manageren som bare var seg selv og gjorde ting på den måten han syntes var den beste. Var man ikke enig i at det var det beste skulle man ikke ansatt vedkommende.

Så da kan vi konkludere med at klubben gjorde en horribel feil når man ansatte en relekvie som kun kjøper dyrt og kortsiktig og overhodet ikke er i stand til å utvikle spillere og lag. Vel, spillerne utvikla seg jo. Til langt dårligere versjoner.

-Joachim-

Innlegg: 11458
-Joachim-
13.01.20 16:39

På papiret (minus Dalot og Grant) er det et vanvittig godt lag. Skammelig at Mourinho ikke fikk mer ut av disse 11.

-Joachim-

Innlegg: 11458
-Joachim-
13.01.20 16:40

Dobbel

(Innlegget ble redigert 13.01.20 16:40)

-Joachim-

Innlegg: 11458
-Joachim-
13.01.20 16:40

Trippel

(Innlegget ble redigert 13.01.20 16:40)

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 16:43

Spesielt å si at kampene under Mourinho var nitriste når vi ser hva vi holder på med nå. Da snakker man nitrist, ikke plan over noe som helst.


Men ansettelsen av Mourinho var jeg ikke enig i og spesielt ikke rett etter Van Gaal. Har ikke vært enig i noen av ansettelsene etter SAF da.

DuncanE

Innlegg: 1015
DuncanE
13.01.20 16:44
Pogba6: Championsship ja. Aldri vært nærmere nedrykk i PL enn vi har nå under Solskjær.

Igjen, Mou brukte 300 mill. pund på 9 etablerte førstevalg i sin tid (samt syke lønninger). Dagens tropp er (blant) PLs yngste og krydret med akademispillere. Når Mou forlot skuta var vi på 6 plass, 11 poeng bak 4 plassen. Vi får se hvor vi ender i årets sesong.

Giggsy11

Innlegg: 9266
Giggsy11
13.01.20 16:54
Pogba6: Spesielt å si at kampene under Mourinho var nitriste når vi ser hva vi holder på med nå. Da snakker man nitrist, ikke plan over noe som helst.
Men ansettelsen av Mourinho var jeg ikke enig i og spesielt ikke rett etter Van Gaal. Har ikke vært enig i noen av ansettelsene etter SAF da.

Spesielt at du ikke svarte på resten av innlegget. Om noe har Solskjær vist at han får spillerne til å blø for drakta igjen. Og så kan vi vel alle være enige om at kvaliteten ikke er god nok. Samtidig har Sunny kvittet seg med daukjøtt som enten ikke ønsket å være i klubben, eller som passer inn i hans profil som har gjort at stallen er noe redusert. Men igjen så har jo dette resultert i mye spilletid for blant annet Williams og Greenwood som vokser og vokser. 

Så får man bare akseptere at det vil ta tid og bygge på nytt, og at prestasjonene vil variere. The United Way.

Som Solskjær påpekte når Liverpool fikk skryt for sitt "unge" lag i FA-cupen mot Everton, så er Uniteds PL-11er året yngre i snitt..

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 17:05

Det er ingen pokal for å ha det yngste laget i PL. 

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 17:15

Når Mourinho forlot United hadde vi flere poeng enn like mange kamper denne sesongen. Så Solskjær er verre. Solskjær har tidenes laveste seiersprosent av Unitedmanagere, han har og rekorden i flest kamper uten seier. Så og si alt av negative rekorder har Solskjær slått.Og han uttaler seg som  om han leder Burton. Dette støtter mange? 


Men manageren med den nest høyeste seiersprosenten i klubben og tok 2 trofeer og tok klubbens beste plassering post SAF skal slaktes, altså da ønsker man ikke klubben det beste.


Men mange klarer ikke å bedømme Solskjær objektivt, han er jo norsk og har spilt i klubben før, da er han automatisk best selv om alt han har vist før tilsier at han er middelmådig, alle lag blir bedre når han forsvinner.


 


 

Pogba6

Innlegg: 9369
Pogba6
13.01.20 17:47

Nå ser det ut som Pochettino drar til Barca. Bra jobba Ed.

Machine_Head

Innlegg: 13929
Machine_Head
13.01.20 17:53

Alle oppegående sier de er ferdige med å diskutere med Pogba6, samtidig så fortsetter alle å diskutere med Pogba6. 


Fascinerende fenomen altså. 

InsVerderben

Innlegg: 5059
InsVerderben
13.01.20 17:56

I så fall  og implisitt; Pochettino vil helst bli i P.L. og synes Barca er et "greit nok " 2. eller 3. valg....?


Å kom igjen,  a' ....!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg