Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 42688
KongOlav2
14.01.20 23:25
TheBelfastBoy: Sa ikke du det stikk motsatte så sent som i august? At vi heller burde bruke litt mindre på Fernandes enn å betale mye for Maddison?

Nja, du har delvis rett. Jeg listet opp Fernandes som en av flere og spurte om det ikke ville være smartere å hente en av disse i stedet for Maddison.

Men det er lov til å ombestemme seg! For det første har jeg sett mer av Maddison og blitt langt mer overbevist om at han holder høy klasse. Og for det andre tror jeg at United har behov for en spiller som kan forsterke dem relativt umiddelbart, og her tror jeg Maddison ville tilpasset seg mye kjappere enn en spiller fra portugisisk liga.

Jeg tror ikke Maddison er den aller mest spennende spilleren som finnes i denne posisjonen på litt lengre sikt, men de alternativene som kan være det, medfører nok også mer risiko. Maddison er derimot kanskje den riktige balansen mellom både en spiller som kan prestere på kort og mellomlangt sikt, samt fortsatt holde bra nivå i en god del år fremover.

Men det fordrer jo at han faktisk er tilgjengelig til en halvveis akseptabel pris. Når Fernandes vil koste £55m, høres ikke £80m så ille ut. Men dersom Leicester krever langt over £100m, er han nok mindre aktuell. Om Villa rykker ned ville da Grealish vært et langt mer plausibelt alternativ til en mer spiselig pris.

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
14.01.20 23:25

Se på hjemmestatistikken til Juve og PSG. PSG har gått på noen alvorlige blemmer i CL. 


De Gea var god den sesongen, det var og resten av laget. Det var ikke De Gea som scoret alle de viktige målene den sesongen selv om du tror det. Man er ganske desperat og har en voldsom agenda når man mener en keeper har all fortjeneste i at man presterer en god sesong. Å slippe inn så få mål og ta 81 poeng med det forsvaret er en veldig bra prestasjon.


Så man skulle droppet Zlatan og kjøpt Van Dijk? Javel, hvem skulle vært spiss da? Den ferdige Rooney? Man måtte ha inn både stopper. 


Zlatan visste man jo var short term. Så han måtte erstattes. Mkhitaryan fikk det jo ikke til i Arsenal heller, ikke god i serie A heller, så han passet nok dessverre ikke inn noen andre steder enn i Bundesligaen.


 


Ja, Fred kunne ikke spille med det forsvaret ja. Man trengte mye cover foran det forsvaret. Det trenger ikke Solskjær å tenke på som har tidenes nest dyreste forsvar med verdens dyreste stopper i spissen. Han som Mourinho ikke fikk lov å hente billigere året før. 


Enig at det er litt underholdning med deg og han Giggsy11, men litt trist og da. 

Giggsy11

Innlegg: 9265
Giggsy11
14.01.20 23:36
Pogba6: Zlatan visste man jo var short term. Så han måtte erstattes. Mkhitaryan fikk det jo ikke til i Arsenal heller, ikke god i serie A heller, så han passet nok dessverre ikke inn noen andre steder enn i Bundesligaen.
 
Ja, Fred kunne ikke spille med det forsvaret ja. Man trengte mye cover foran det forsvaret. Det trenger ikke Solskjær å tenke på som har tidenes nest dyreste forsvar med verdens dyreste stopper i spissen. Han som Mourinho ikke fikk lov å hente billigere året før.

Altså var Mkhitaryan et elendig kjøp av Mourinho. Når han da itillegg kjøper Fred for en halv milliard og uttaler at han er unplayable kun et par måneder etterpå så synes du ikke det er rart at styret ikke investerte ytterligere i han? 

Giggsy11

Innlegg: 9265
Giggsy11
14.01.20 23:40
TrueTopRed: Jeg føler at Ole tenker mye riktig i endel ting. Det med å ville få inn mer engasjamang/sult i laget, og med å handle "riktige" spillere. Så langt er jeg helt enig. Derimot føler jeg at det svikter i å sette planen til virkelighet. Selv om man snakker om at det ikke er en kvikk fiks, så blir det tatt noen avgjørelser som selv mannen på gata ville se bli et problem for oss lenger ut i sesongen.  Og som antatt ble det for tynt med den midtbanen, når man ikke regner med skader og en av de er en spiller som vil spille et annet sted. Da gambler man, og gjør at man nå få litt som fortjent når spillesjemaet tetter seg. Jeg skal innrømme at jeg ikke er overbegeistret for OGS, rett og slett fordi jeg ikke har sett noe som helst hverken før eller etter han tok over som tyder på at han at nivået i seg. Det å ønske seg ting som er intressant og varmer et unitedhjerte er noe en fan fra soffakroken kunne klart, men å ta det videre og gjøre de riktige vurderingene på veien skiller som regeln på de beste managerne.   I mine øyne er Ole en typisk coach for unggdomslagene, eller noe hjemme i norge.

Enig i mye av det du sier her. Samtidig føler jeg man er på riktig vei etter noen grufullt kjedelige år med LvG og Mourinho så ser jeg tendenser til det som var Uniteds gamle identitet. I likhet med deg er jeg bekymret for Solskjærs kvaliteter, men noe er det jo. Både på det å bygge et lag som kjemper for hverandre og har relasjoner og tilhørighet, men også det taktiske når man ser kamper som mot City borte, Spurs hjemme og lignende. Og så svikter det plutselig mot antatt svakere motstand - noe jeg føler skjer pga manglende x-faktor - den siste spilleren som kan bryte gjennom slik som KdB gjør for City, Hazard har gjort for Chelsea og lignende.


Vanskelig vurdering, men jeg hvertfall villig til å gi Solskjær litt mer tålmodighet pga måten han bygger laget igjen. Sten for sten, og ingen forhastede avgjørelser type Alexis Sanchez..

Slikkepott

Innlegg: 13645
Slikkepott
14.01.20 23:54
Machine_Head: Herregud så ødelagt denne tråden er. Har bare dere selv å skylde som fortsetter å diskutere med troll og idioter.

Mildt sagt, men sånn er det jo når man har brukere som sammen har et gjennomsnitt på rundt 30 innlegg om dagen hvor det stort sett går i det samme.


Synd det ikke eksisterer en innebygd funksjon for å ignorere brukere slik at man konsekvent kan slippe unna alt fjaset. 

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
14.01.20 23:54

Likevel er Lindelöf en av de mest betrodde og Pogba har Solskjær uttalt at er en av stallens beste spillere. Nei, det er nå Pogba virkelig vil vekk. Sa aldri at han ville vekk under Mourinho. 

Det var 4 jeg nevnte. Du må ha med uavgjorte for i det hele tatt å finne comebacks. I tillegg til de 4 jeg nevnte, kan jeg og nevne Boro hjemme på nyttårsaften 2016, Blackburn FA cup i februar 17, hjemme mot Newcastle november 2017, hjemme mot Chelsea i februar 2018, borte mot Bournemouth november 2018, så har vi og hjemme mot CSKA i november 2017. Da har vi altså 10 stk og det er seiere etter å ligget under, du kommer drassende med uavgjorte for å finne halmstrå. PSG borte var aldri noe comebacks, United la aldri under i den kampen, tok ledelsen etter 2 minutter ved Lukaku. Så prøv igjen å vis disse kampene hvor man blør sånn for drakta:)

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
14.01.20 23:57

Mkhitaryan hadde vært et dårlig kjøp for alle utenfor Bundesligaen. Handler nok mest om personlighet det.


Fred hadde spilt masse hadde han et ordentlig forsvar som han ikke måtte ha cover på. Som sagt Solskjær har tidenes nest dyreste forsvar. 

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
14.01.20 23:59
Giggsy11: men også det taktiske når man ser kamper som mot City borte, Spurs hjemme og lignende

Må huske at han vant over City med lille Cardiff også, og i tillegg til at vi faktisk har en tropp nå som vel tjener mest i hele PL, så inneholder den litt kvalitet som kan få til noe når man har dagen. Greit vi betaler for mye svake spillere, men noe kvalitet er det der som kan blikstre til mot et motstand som passer akkurat den dagen.

Dette sagt bare så man ikke tror at vi gjorde noe vanvittig taktisk i akkurat disse kampene. Kunne se mot City nå sist at man hadde lært fra den kampen mot united og det ble rimelig enkelt.

Det som bekymrer meg er at vi ikke har fått satt et bedre spill, og at det i stort sett handler om kontringer og når motstander gjør en feil at vi er flinke til å utnytte det. Dette er ikke en strategi eller spillestil som krever en mastermind bakom.

Jeg vet jo ikke hva disse gutta trener på, men det kjennes om man skulle kunne fått til bedre gjennom å terpe/kjøre visse øvelser i større grad enn det ser ut som de gjør...sagt på bakgrunn av hvordan spillet ser ut i kampene.

(Innlegget ble redigert 15.01.20 00:08)

startelver

Innlegg: 66130
startelver
15.01.20 08:16
missChance: Hvem har bekreftet det?
Dux1

Innlegg: 34122
Dux1
15.01.20 08:19
glycinello: Spør du meg?

Jepp.

missChance

Innlegg: 55895
missChance
15.01.20 08:21
startelver: Flere kilder.  Daily Express Football Addict

Det er altså ikke bekreftet.

Dux1

Innlegg: 34122
Dux1
15.01.20 08:24
TrueTopRed: .Mourinho gjorde det dårlig og fikk sparken for det. Så hva gjør vi bedre i dag?

Jeg vil jo si at de to managerne har jobbet ut fra to ulike utgangspunkt. Den ene jobbet for hurtig suksess ved å kjøpe etablerte stjerner. Den andre bygger sten på sten med basis i unge spillere, og det tar ofte lengre tid. 

To ulike framgangsmåter altså. Mourinhos metode forventes det resultater av kjapt. Når de mer eller mindre uteblir, er sparken eneste utvei til slutt. Når så ledelsen velger den andre metoden, så bør de også være inneforstått med at den trenger et lengre perspektiv før de virkelige resultatene synes. 

(Innlegget ble redigert 15.01.20 08:28)

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
15.01.20 08:51

@Dux1: Du er tydelig på at du ønsker at Solskjær skal få tid og sjanser og at strukturen på toppen bør endres. Så ble litt nysgjerrig på hvordan du stilte deg til dette. Det var ingen baktanke med spørsmålet om du tenkte på det. :)

glycinello

Innlegg: 6362
glycinello
15.01.20 08:53

«Det er altså ikke bekreftet.»


Muppetbekreftelse:)

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
15.01.20 08:57

Solskjær skal selvsagt ha samme resultatkrav som alle andre.


Middelmådighet hører ikke hjemme i en klubb som United. Det går fint å ha suksess nå og om 5-10 år. Det er ikke noe enten eller. Suksess i fremtida er og avhengig av suksess nå. Uten CL og pokaler nå er det selvsagt mye vanskeligere å hente inn spillere man behøver. 

KongOlav2

Innlegg: 42688
KongOlav2
15.01.20 09:05
Dux1: To ulike framgangsmåter altså. Mourinhos metode forventes det resultater av kjapt. Når de mer eller mindre uteblir, er sparken eneste utvei til slutt. Når så ledelsen velger den andre metoden, så bør de også være inneforstått med at den trenger et lengre perspektiv før de virkelige resultatene synes.

Det er mulig Mourinho kunne fått til noe, men da måtte han hatt et særs dyktig apparat for rekruttering over seg som kunne gitt ham de rette spillerne. Av den type som kunne fortalt ham at Lukaku ikke er noe ny Drogba, og heller gitt ham den rette spilleren i stedet for belgieren. Samt tilsvarende for andre posisjoner. Ikke noe Matic, Sanchez og Perisic, men heller de rette spillerne som passet Mourinho som hånd i hanske. Selv da tror jeg ikke det ville blitt en stor suksess, men det ville iallfall økt sjansen.

Lala20

Innlegg: 2335
Lala20
15.01.20 09:11

Fun facts:


United har scoret 15 mål siste 9 kamper.


Et selvmål, og 14 scoringer fordelt på kun 3 spillere. Og siden Greenwood i all hovedsak benyttes som innbytter mot de gode lagene i PL, står vi igjen med kun 2 spillere som truer motstanderens mål.

TheOpiate

Innlegg: 15277
TheOpiate
15.01.20 09:16

Det korrelerer godt med taktikk/formasjon/spillestilen man ser under Solskjær. Ikke mange som deltar offensivt, noe som gir få målscorere

Dux1

Innlegg: 34122
Dux1
15.01.20 10:25
KongOlav2: Det er mulig Mourinho kunne fått til noe, men da måtte han hatt et særs dyktig apparat for rekruttering over seg som kunne gitt ham de rette spillerne.

Og det apparatet vet vi jo at han han aldri fikk...

Hetfield

Innlegg: 20074
Hetfield
15.01.20 11:23
KongOlav2: Jeg tror ikke Maddison er den aller mest spennende spilleren som finnes i denne posisjonen på litt lengre sikt, men de alternativene som kan være det, medfører nok også mer risiko. Maddison er derimot kanskje den riktige balansen mellom både en spiller som kan prestere på kort og mellomlangt sikt, samt fortsatt holde bra nivå i en god del år fremover. Men det fordrer jo at han faktisk er tilgjengelig til en halvveis akseptabel pris. Når Fernandes vil koste £55m, høres ikke £80m så ille ut. Men dersom Leicester krever langt over £100m, er han nok mindre aktuell. Om Villa rykker ned ville da Grealish vært et langt mer plausibelt alternativ til en mer spiselig pris.

Så er man i den situasjonen at man ikke kan "vente" til sommeren, før den spilleren med minst risiko som kan passe inn ganske kjapt blir tilgjengelig.

At man vurderer en billigere og såpass produktiv spiller som Fernandes er forståelig, men håper man har andre alternativer som er kjent med ligaen og den engelske kulturen også..

Uansett må man ha en midtbanespiller med X-factor (Man skulle strengt tatt hentet en i sommer, men det var ikke "value" eller "tid" nok) inn pga en tynn stall og langtidsskade på Pogba, enda et år utenfor CL vil svi mer enn noengang både sportslig og økonomisk for klubben..

(Innlegget ble redigert 15.01.20 11:31)

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
15.01.20 11:29

Maddison? Hvorfor skulle han dra til et dårligere lag og til en dårligere manager?

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
15.01.20 11:29
Dux1: Jeg vil jo si at de to managerne har jobbet ut fra to ulike utgangspunkt.

Selv om noen prøver å si noe annet, så går det an å få til begge alternativene samtidig, og det er sånn en klubb på størrelse med United må få til. Konkurere og samtidig faktisk kjøpe "riktig" spillere. 

Se for deg Real eller Barca holde på sånn vi gjør nå. 

De ville aldri satt en ok stempel på en tropp som til og med mannen i gata klarte å se ville få problemer når sjemaet med kamper ble tett, og man fikk en eller 2 skader.

(Innlegget ble redigert 15.01.20 11:35)

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
15.01.20 11:33

Real Madrid og Barca har jo alltid vært i toppen uansett, det er fordi de tenker både nåtid og fremtid.

Dux1

Innlegg: 34122
Dux1
15.01.20 11:57
TrueTopRed: Selv om noen prøver å si noe annet, så går det an å få til begge alternativene samtidig, og det er sånn en klubb på størrelse med United må få til. Konkurere og samtidig faktisk kjøpe "riktig" spillere.  Se for deg Real eller Barca holde på sånn vi gjør nå.

Når man jobber under en ledelse som har sparket fire trenere på seks sesonger blir det resultatet: En opprydningsjobb av dimensjoner. Denne klubben er så sportslig skakkjørt at ingen trenere i verden ville klart å fått den på rett kjøl i løpet av den første sesongen.

Eller tror du dette laget ville vært kapabel til å ta 90+ poeng i PL denne sesongen under f eks Pochettino? 

Real M og Barca har alltid hatt klippekort på ligaen. Dette vet du. Blir som å sammenligne United med posisjonene til Celtic og Rangers: "De er jo alltid i toppen!".

Det blir for dumt. PL er verdens hardeste liga å vinne. Omtrent bare jevne kamper fra topp til bunn. Da må du ha et lag som ikke er sportslig skakkjørt og som ikke sparker den ene treneren etter den andre så snart motgangen melder seg. 

Meritterte LvG og Mourinho fikk aldri sving på resultatene i løpet av sine perioder i klubben. De handlet spillere for flere milliarder. Hva forventer du egentlig da av OGS??

(Innlegget ble redigert 15.01.20 11:58)

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
15.01.20 12:05
Dux1: Når man jobber under en ledelse som har sparket fire trenere på seks sesonger blir det resultatet:

Liker når du snakker som om du støtter ledelsens besluttning og tror at de tenker sånn, samme ledelse du ikke har noe til overs for ellers. Men her stoler du på de? Hva om Ole blir sparket etter fa cupexit? 

Da vil dine tanker rundt det se like smarte ut som Ole vil det etter at han svarte at vi måtte stå sammen etter at fans hadde klaget på ledelsen på kampen sist. 

Jeg tror ikke at ledelsen tenker sånn du er inne på, og ansettelsen som følge av gode resultater tyder på det. 

Eller tror du dette laget ville vært kapabel til å ta 90+ poeng i PL denne sesongen under f eks Pochettino?

Uvesentlig problemstilling. Tror jeg man ville vært topp 4 i jakten på å bli bedre i fremtiden og ha en viss status foran sesongen etter? Jupp.

Meritterte LvG og Mourinho fikk aldri sving på resultatene i løpet av sine perioder i klubben. De handlet spillere for flere milliarder. Hva forventer du egentlig da av OGS??

Å handle riktig spillere å få det til? De handlet ikke riktig spillere, godt hjulpet av ledelsen.

(Innlegget ble redigert 15.01.20 12:11)

Dux1

Innlegg: 34122
Dux1
15.01.20 12:11
TrueTopRed: Liker når du snakker som om du støtter ledelsens besluttning og tror at de tenker sånn. Hva om Ole blir sparket etter fa cupexit?

Støtter ledelsen?? Hva faen er det du prater om? Jeg har jo alltid sagt at en slik policy skader klubben. Det beviser jo resultatene siden 2013. Og derfor går jeg ikke med på slike heksejakter som under Mourinho og nå OGS.

Skal du debattere for du i det minste være redelig og ikke synse om mine standpunkter - som jeg attpåtil har vært soleklar på i haugevis av managerdebatter. Du bommer totalt igjen. Man kan begynne å lure om du har dysleksi? I så fall er det ingen skam, men bra om du sier fra. 

(Innlegget ble redigert 15.01.20 12:12)

Pogba6

Innlegg: 9247
Pogba6
15.01.20 12:14

 Chelsea bytter ofte managere, men de har bare en dårlig sesong inni mellom, aldri en langvarig dårlig periode som oss, så at man kan ha stor suksess med å bytte managere ofte er de et eksempel på, men så ansetter de ikke to ekstreme motpoler rett etter hverandre. De har og stort sett ansatt managere i sin prime.

Lala20

Innlegg: 2335
Lala20
15.01.20 12:22
Pogba6: Chelsea bytter ofte managere, men de har bare en dårlig sesong inni mellom, aldri en langvarig dårlig periode som oss

Enig. Dette med at nye managere trenger 3-4 overgangsvinduer for å kunne prestere noe i nærheten av akseptabelt nivå er bare svada. Referansene til hvor lang tid Ferguson og Klopp brukte på å hente en PL-tittel likeså.

 

Brendan Rodgers holdt på å føre Liverpool til ligagull.

 

Claudio Ranieri førte et lag som var tippet 15-20 til iigagull, sågar i sin første sesong.

 

Conte ble ligamester med Chelsea etter en katastrofesesong (hadde det gått dårlig hadde det vel vært 'arven etter Mourinho - trenger mange vinduer på å rette opp dette').

 

Det satt en vinnermentalitet i veggene på OT. Nå er dette snudd til en tapermentalitet. Problemet er mye større enn at vi ikke har en DoF som henter de riktige spillerne. For en klubb i medgang virker det som om alle spillere er riktig. For en klubb i motgang, helt motsatt. Depay/Mane var i utgangspunktet hipp som happ. Liverpool har gjort spilleren til en stjerne som et resultat av at velfungerende maskineri. Det er lite som tilsier at han (i motsetning til de fleste andre kjøp United har gjort de siste årene) skulle bli en hit på OT.

(Innlegget ble redigert 15.01.20 12:26)

TrueTopRed

Innlegg: 10697
TrueTopRed
15.01.20 12:24
Dux1: Støtter ledelsen?? Hva faen er det du prater om?

Er det ikke det du mener når du skriver....

"Når man jobber under en ledelse som har sparket fire trenere på seks sesonger blir det resultatet. En opprydningsjobb av dimensjoner."

....eller mener du at Ole har tatt på seg en oppryddningsjobb med lite eller ingen resultatkrav uten ledelsen godkjennelse? Isåfall er vel sparken rett rundt hjørnet uansett.

(Innlegget ble redigert 15.01.20 12:30)

Dux1

Innlegg: 34122
Dux1
15.01.20 12:28
Lala20: Dette med at nye managere trenger 3-4 overgangsvinduer for å kunne prestere noe i nærheten av akseptabelt nivå er bare svada

Ikke drit deg ut. Man snakker ikke om "akseptabelt nivå" etter 3-4 vinduer. I hvert fall ikke i United. Og regner du med de håpløse januar-vinduene, eller kun sommertransfers? 


Hvor mange sommervinduer har OGS hatt? 


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg