Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Morten_1996

Innlegg: 4927
Morten_1996
26.02.21 18:05
deleted336725: Hvor tar du de summene dine fra? Vinneren av EL får €8.5M, mens de som kommer til 1/8-finale i CL får €9.5M. Med muligheter til betydelig mer dersom de går videre.

€8.5M er kun for selve finalen. 

Jeg hentet tallene fra denne artikkelen, og valgte å tolke €15 – €25 millioner som et gjennomsnitt på €20, selv om den påfølgende teksten viser at man jo selvsagt kan tjene mye mer!

 

The winners of the UEFA Europa League can earn up to €15 – €25 million depending on their performances. Plus they can earn another €10 to €30 million on market pool payment depending on the country the club comes from.

For example, if Chelsea were to win the Europa League they can earn around €20 million from fixed amount portion and another €12 to €40 million (depending on the country the club comes from) in market pool taking their potential earnings from Europa League somewhere between €35m to €55 million if they were to win the competition.

 

 

Men ja, nå var det ikke snakk om å komme langt i CL (ei heller noe «dersom de går videre»), men å ryke ut i første utslagsrunde etter bare én (dobbel)kamp. 

Det er ingen tvil om at CL henger milevis høyere enn EL. Jeg skjønner at en fotballspiller heller vil høre CL-hymnen og vise seg frem på den største scenen, enn å spille Europa League, men det er ikke like selvsagt for meg at supportere av klubben vil gi avkall på mye ekstra penger, og en garantert plass i en sannsynligvis enklere gruppe i neste CL, bare for å se laget sitt gå på tap i én CL-kamp.

Jeg forstår heller ikke hvorfor trofeet i seg selv er så verdiløst som mange vil ha det til, det er jo ikke bare bakgårdsklubber man må slå for å kapre det heller.

Jeg skjønner altså at alle heller vil spille CL enn EL. Selvfølgelig.
Men jeg skjønner ikke nødvendigvis hvorfor «alle» heller vil ryke ut i første utslagsrunde i CL enn å vinne hele EL. Som nevnt, ryker du i åttendelsfinalen er det ikke sikkert du får være med på noe som helst neste år. Vinner du EL er du sikret, ikke bare CL, men en «lett» gruppe i CL. Bare det alene burde jo være verdt et dilemma, spør du meg. Legg på noen hundre millioner ekstra i favør EL-vinneren, så skjønner jeg i alle fall ikke hvorfor det skal være et så himmelfallent idiotisk spørsmål. Pluss et trofé, da. Folk teller jo ofte antall trofeer totalt, ikke bare PL og CL. 

Hvis absolutt alle i hele verden heller vil tape åttendedelsfinalen i CL enn å vinne EL, så er det helt legitime svar som jeg selvfølgelig tar til etterretning.
Men dersom man skal hevde at dilemmaet er helt idiotisk, så forventer jeg imidlertid at man kan begrunne hvorfor. Jeg synes selv jeg forklarte ganske greit hvorfor å vinne ligacupen ikke kan sammenlignes med CL-spill, og jeg forventer det samme fra de som mener at å vinne EL ikke kan sammenlignes med CL-spill, ikke bare «fordi obviously, du skjønner jo det, det sier jo seg selv – derfor».

Kort sagt: nei, jeg kødder ikke.

Reddington1

Innlegg: 2749
Reddington1
26.02.21 18:08
deleted336725: Foreslår derfor at Man Utd gir fra seg en evt. CL-plass neste sesong, for å øke sjansene til å vinne EL og redusere sjansene for å møte gode lag i sluttspillet. Det er jo gøyere å vinne.

Hallo, mr.stråmann. Tok ca. så lang tid som man kunne forvente. 

Jeg reagerte på at du la frem det å spille 1/8-finale i CL som noe av det gjeveste av det gjeve. CL henger nok høyt for mange, men akkurat 1/8-finale, for så å ryke? Tjæ, det er å overdrive. 

United bør uansett alltid ha som mål å konkurrere i CL, men «ALLE» klubber? Tvilsomt. 

Morten_1996

Innlegg: 4927
Morten_1996
26.02.21 18:09
holdthedoor: Jeg har ikke særlig tiltro til dette estimatet ditt

Å, hvorfor ikke? Jeg gikk gjennom de 60 siste innleggene, og foruten 11 innlegg i Fantasy-tråden (gikk ikke gjennom innleggene, regnet bare tråden for en nøytral tråd), så var det 47 innlegg i forskjellige Liverpool-tråder og 2 innlegg i United-tråder. 

Godt mulig jeg tar feil, men tenkte det var en rimelig antakelse ut fra observasjonene.

Reddington1

Innlegg: 2749
Reddington1
26.02.21 18:13

McT ute på søndag. Fuck. Det er en blow. Van de Beek muligens tilbake, men inn i en toer sentralt på brua? Tjææ, vet nå ikke helt. 

Cavani også høyst tvilsom. Ser skralt ut, gitt. 

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
26.02.21 18:14
TheBelfastBoy: Jeg vil anta at Jones selges.

Du trodde vel det før sist sommer også. Er det noen rykter om det eller er det bare at du ranker han lenger ned på skalaen enn Bailly og litt et ønske?

For ja jeg er enig i at Bailly er bedre og kunne hatt en funksjon skadefri, men jeg tenker sånn at Jones blir vi aldri kvitt uansett, så skal man bryte opp i skadesituasjonen på stopperplass, så står Bailly igjen.

Erstatter man Bailly direkte, så har man i det minste 3 ok stoppere og med en unggutt som 4e valg.

Hvem skulle ville kjøpe Phil Jones?

(Innlegget ble redigert 26.02.21 18:21)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
26.02.21 18:19
Jallaskar: Ruud van Nistelrooy kom bare opp i 6 ligamål den sesongen (mot 23, 25 og 20 i sesongene før). Men han spilte bare 17 kamper i 2004/05, så må vel ha vært noen skade med i bildet? Sesongen etter var han oppe i 21 ligamål igjen.

Men han ble vel solgt året etterpå eller noe sånt.

Husker at jeg var veldig glad for å få inn en rørlig og kjapp Saha istedet for. Og at United hadde blitt litt utmanøvrert av lag på fart disse årene (arsenal først og fremst).

Så var ikke sånn sett veldig lei meg for at Ferguson tok grep.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 18:20)

Hetfield

Innlegg: 21124
Hetfield
26.02.21 18:26
TrueTopRed: Husker ikke godt nok, men han ble vel solgt året etterpå. Husker at jeg var veldig glad for å få inn en rørlig og kjapp Saha istedet for. Og at United hadde blitt litt utmanøvrert av lag på fart disse årene (arsenal først og fremst). Så var ikke sånn sett veldig lei meg for at Ferguson tok grep.

Han hadde en større skade i 04/05.

Ja, det synes nok de fleste i fanbasen den gangen. Med Rooney og Ronaldo på vei opp og en kjappere, smidigere og mer hardarbeidende Saha så ble Ruuds ferdighetssett for statisk og hemmende for angrepet som helhet. Litt det samme som Lukaku, det meste skulle gå igjennom han ene på topp.

Han røk uklar med CR og SAF også på den tiden.

missChance

Innlegg: 58224
missChance
26.02.21 18:31
Morten_1996: Å, hvorfor ikke? Jeg gikk gjennom de 60 siste innleggene, og foruten 11 innlegg i Fantasy-tråden (gikk ikke gjennom innleggene, regnet bare tråden for en nøytral tråd), så var det 47 innlegg i forskjellige Liverpool-tråder og 2 innlegg i United-tråder.  Godt mulig jeg tar feil, men tenkte det var en rimelig antakelse ut fra observasjonene.

Det virker bare veldig mye mer.

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
26.02.21 18:32
Hetfield: Han røk uklar med CR og SAF også på den tiden.

Ja Ferguson har noen sånne der litt andre ting har hjulpet han å få nok kjøtt på beina til å kunne bli kvitt spiller på vei ned eller som var hindring for utviklingen.

RVN, Keane, Beckham.  Husker at jeg likte de gangene han spilte med Solskjaer som kant istedet for Beckham og der det ble veldig mye mer fart på laget.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 18:40)

missChance

Innlegg: 58224
missChance
26.02.21 18:33
Morten_1996: Men jeg skjønner ikke nødvendigvis hvorfor «alle» heller vil ryke ut i første utslagsrunde i CL enn å vinne hele EL. Som nevnt, ryker du i åttendelsfinalen er det ikke sikkert du får være med på noe som helst neste år. Vinner du EL er du sikret, ikke bare CL, men en «lett» gruppe i CL. Bare det alene burde jo være verdt et dilemma, spør du meg. Legg på noen hundre millioner ekstra i favør EL-vinneren, så skjønner jeg i alle fall ikke hvorfor det skal være et så himmelfallent idiotisk spørsmål. Pluss et trofé, da. Folk teller jo ofte antall trofeer totalt, ikke bare PL og CL.

Og fotballspillere vil vinne trofeer når de først har muligheten. De er ikke fullt så snobbete som supporterne, tror jeg.

Bongis

Innlegg: 10998
Bongis
26.02.21 18:39

Fint intervju med Januzaj forresten. Tydelig at han fortsatt bryr seg om klubben. Lurer på hvordan det hadde gått med han i United under andre omstendigheter. 

FrannyLee

Innlegg: 21567
FrannyLee
26.02.21 18:41
Morten_1996: Jeg skjønner altså at alle heller vil spille CL enn EL. Selvfølgelig.
Men jeg skjønner ikke nødvendigvis hvorfor «alle» heller vil ryke ut i første utslagsrunde i CL enn å vinne hele EL. Som nevnt, ryker du i åttendelsfinalen er det ikke sikkert du får være med på noe som helst neste år. Vinner du EL er du sikret, ikke bare CL, men en «lett» gruppe i CL. Bare det alene burde jo være verdt et dilemma, spør du meg. Legg på noen hundre millioner ekstra i favør EL-vinneren, så skjønner jeg i alle fall ikke hvorfor det skal være et så himmelfallent idiotisk spørsmål. Pluss et trofé, da. Folk teller jo ofte antall trofeer totalt, ikke bare PL og CL. Hvis absolutt alle i hele verden heller vil tape åttendedelsfinalen i CL enn å vinne EL, så er det helt legitime svar som jeg selvfølgelig tar til etterretning.
Men dersom man skal hevde at dilemmaet er helt idiotisk, så forventer jeg imidlertid at man kan begrunne hvorfor. Jeg synes selv jeg forklarte ganske greit hvorfor å vinne ligacupen ikke kan sammenlignes med CL-spill, og jeg forventer det samme fra de som mener at å vinne EL ikke kan sammenlignes med CL-spill, ikke bare «fordi obviously, du skjønner jo det, det sier jo seg selv – derfor». Kort sagt: nei, jeg kødder ikke.

Du har selvfølgelig rett. Men å diskutere med noen som er staerer enn den verste kristenfundamentalist kan du bare gi opp først som sist.

KjetilHelle

Innlegg: 4782
KjetilHelle
26.02.21 18:58

For meg er ratingen enkel: 1. CL 2: PL 3. EL 4. FA 5. EFL.

FA cupen gir jo bare Europa liga plass., så vinne EL gir oss tilgang til 1 kamp pluss maks 2 finaler

Vinner vi EL pluss FA cupen og kommer på 3. Er det framgang. Totalt sett er laget vårt dårligere en Chelsea, Lpool og City på papiret. Vi er heller ikkje mye bedre enn Leicester. Arsenal og Spurs er vanskelig og spå pga ekstrem formdupp

 

(Innlegget ble redigert 26.02.21 19:04)

Saliph

Innlegg: 23928
Saliph
26.02.21 19:16
KjetilHelle: For meg er ratingen enkel: 1. CL 2: PL 3. EL 4. FA 5. EFL.

Utrolig mye feil her. 

1. PL
2. CL
3. FA-cup
4. Ligacup
5. EL

EL rykker kun opp til 3. plass dersom vi ikke har fått CL-plass gjennom ligaen eller CL-seier. Ellers er det rimelig spinnvilt å rangere en EL-seier foran FA-cupen.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 19:17)

Morten_1996

Innlegg: 4927
Morten_1996
26.02.21 19:29
Saliph: Ellers er det rimelig spinnvilt å rangere en EL-seier foran FA-cupen.

FA-cupen har jo tydeligvis falt noe enormt i anseelse de siste årene. For 20 år siden var det omtrent det største du kunne vinne, mens nå sender managere utpå rene B-lag, og gir egentlig ganske blanke i om de ryker ut eller ikke. Hele FA-cupen virker jo å være bare en nuisance for tiden. 

 

Retnuh_Flim

Innlegg: 22151
Retnuh_Flim
26.02.21 19:40
Saliph: 1. PL
2. CL
3. FA-cup
4. Ligacup
5. EL

EL er selvsagt mye større enn en fullstendig unødvendig sponsorcup. 

 

Setter Liungencupen på potetåkeren i Lier høyere enn den jævla Ligacupen.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 19:42)

KingAnderson

Innlegg: 24123
KingAnderson
26.02.21 19:47
Morten_1996: Jeg skjønner altså at alle heller vil spille CL enn EL. Selvfølgelig.
Men jeg skjønner ikke nødvendigvis hvorfor «alle» heller vil ryke ut i første utslagsrunde i CL enn å vinne hele EL.

Det er jo ingen som ønsker å ryke ut i noe som helst. Men slikt kan man ikke vite før kampene blir spilt, og alle store klubber ønsker selvfølgelig å spille Champions League.
Forskjellige lag har forskjellige ambisjonsnivå.
Norwich ønsker å spille i PL og vil være veldig fornøyde hvis de klarer det. Hvis de mot formodning hadde klart å kvalifisere seg til EL en sesong så hadde helt sikkert dette vært en stor og fantastisk mulighet for dem, og både klubb, spillere og supportere hadde swrr på dette som en fantastisk mulighet.
United er et lag med store ambisjoner, hvor vi ønsker å kjempe om å vinne PL og CL. Selv om vi reellt sett ikke er i nærheten av dette pr dags dato så ligger målene der, og da vil EL heller ikke kunne bli noe mer enn et skinnende trøstetrofe som man kan få kjempe om hvis/når vi mislykkes i å kjempe om et trofe som henger høyt for oss.

Men EL er ikke uten betydning. Hvis man først kommer til en finale så vil man selvfølgelig inderlig vinne den.

Saliph

Innlegg: 23928
Saliph
26.02.21 19:48
Retnuh_Flim: EL er selvsagt mye større enn en fullstendig unødvendig sponsorcup. Setter Liungencupen på potetåkeren i Lier høyere enn den jævla Ligacupen.

Rangerer de omtrent likt. Vippet ligacupen foran fordi der er i det minste alle de beste lagene i England med hvert år, mens EL er og blir et B-sluttspill.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 19:49)

KingAnderson

Innlegg: 24123
KingAnderson
26.02.21 19:53
KjetilHelle: For meg er ratingen enkel: 1. CL 2: PL 3. EL 4. FA 5. EFL.

1) Premier League. Ligaen er og forblir det viktigste.
2) Champions League.
Disse to er selvfølgelig mye viktigere enn alle andre turneringer på klubbnivå.
3) FA-cup.
4) Europa League.
5) Ligacup.

 

unitedkid1902

Innlegg: 41297
unitedkid1902
26.02.21 20:04

Ligaen vil alltid være morsommere å vinne enn en utslagsturnering for meg.

Angående å vinne EL eller ryke i CL 1/8-finale, så er jeg litt usikker. Om dette er garanti så er det ikke umulig at jeg hadde tatt EL for trofeet og enklere CL-gruppe neste år.

Hadde det vært snakk om å vinne EL eller å kvalifisere seg til 1/8-finale i CL (altså ikke garantert ryke ut), så er det selvfølgelig CL hver gang selv om sjansen for å vinne er liten.

glycinello

Innlegg: 6958
glycinello
26.02.21 20:04
KingAnderson: 1) Premier League. Ligaen er og forblir det viktigste.

Kunne ikke vært mer enig. Champions League henger høyt, men det er noe spesielt med ligagull.

KjetilHelle

Innlegg: 4782
KjetilHelle
26.02.21 20:12
Saliph: EL rykker kun opp til 3. plass dersom vi ikke har fått CL-plass gjennom ligaen eller CL-seier. Ellers er det rimelig spinnvilt å rangere en EL-seier foran FA-cupen.

Er ikkje enig, men men.

CL og PL er ingen diskusjon.

Men for meg er ligacupen en Reserve cup iforhold til FA Cup. FA er den tradisjonelle cupen, og den som har fått ufrotjent lite status.

EFL gir bare kvalfisering til Conference, som seier litt.

EL er reserve turneringa til CL, men mener den er større og vinne. By far bedre lag og vanskeligere ei vei til finalen..

glycinello

Innlegg: 6958
glycinello
26.02.21 20:43

Etter å ha tenkt litt på det har jeg kommet frem til følgende rangering:
1. Det trofèet vi vinner.


2. Resten.

missChance

Innlegg: 58224
missChance
26.02.21 21:20

James Garner scorer for Nottingham Forrest!

KjetilHelle

Innlegg: 4782
KjetilHelle
26.02.21 21:30

Håper vi stiller ... mot Chelsea
                      
                   Greenwood

        Rashford - Bruno - Martial        

                Fred - Tuanzebe

Shaw - Maguire - Bailly - Wan-Bissaka

                     De Gea

Mata, Pogba, McTominey ute. Beek og Cavani er usikre.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 21:30)

F_Brandy

Innlegg: 10446
F_Brandy
26.02.21 21:30

Fryktelig keeperspill, men alle teller like mye.

missChance

Innlegg: 58224
missChance
26.02.21 21:31
F_Brandy: Fryktelig keeperspill, men alle teller like mye.

Han bygger seg opp et godt rykte i klubben i hvert fall. Og selvtilliten vokser selvfølgelig litt ekstra med et mål :)

KjetilHelle

Innlegg: 4782
KjetilHelle
26.02.21 21:34
F_Brandy: Fryktelig keeperspill, men alle teller like mye.

Første senior mål for Garner. Skorte en god del for U23 for oss i 2019/20

KjetilHelle

Innlegg: 4782
KjetilHelle
26.02.21 21:58

Korleis ser dere for att sommeren? Mange spennende spillere får tilgjengelig, Haaland, Rice, Ramos, Lamptey ++

Hvem får vi. Får vi noe Solskjær ikkje vil ha. Og noe som er en nødløsning som Cavani var.

Tenk om Chelsea får Haaland og Rice. Vi tar tilbake Garner for lån og kaller det en "ny" signering. Og kjøper noe ala backup til Martial, som et haste valg som Ighalo var?

Ingen av dei vi har på lån gjør det veldig magisk.

Chong, Dalot, Pereira, Mengi osv har ikkje hatt noen magiske lån hittil

(Innlegget ble redigert 26.02.21 22:00)

KingAnderson

Innlegg: 24123
KingAnderson
26.02.21 22:30
KjetilHelle: Korleis ser dere for att sommeren? Mange spennende spillere får tilgjengelig, Haaland, Rice, Ramos, Lamptey ++

Som jeg har skrevet før; Jeg håper på Haaland og en midtstopper. Klarer dog ikke å tro på at vi skal klare å få kjøpt Haaland hvis Woodward skal stå ansvarlig for handlingen.

Ramos er forhåpentligvis uaktuell. United blir (som vanlig) bare brukt som et middel for å presse R.M til å gi ham en ny kontrakt.

Rice blir alt for dyr i forhold til kvalitetene han innehar. Da kan vi heller prøve å kjøpe en Berge som sikkert er på "tilbud" hvis Sheff.Utd rykker ned.

Lamptey har jeg ikke sett nok kamper av. Men husk at Chelsea ikke hadde noen betenkeligheter med å selge ham til Brighton, så mulig de ser noen begrensninger med ham som andre ikke gjør enda.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg