Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 19485
08.03.18 21:30

Gratulerer med seieren, denne trengte dere.

 

(Innlegget ble redigert 08.03.18 21:35)

spårt
spårtInnlegg: 2622
08.03.18 21:42
masterpool: En serie hvor det er vanskeligere å komme til europaligaen, enn andre serier har til å komme til CL.

Hehe, du gir deg ikke.

Per nå ligger Burnley på EL-plass i PL, med Leicester, Watford og Brighton som nærmeste utfordrere. I de andre ligaene ligger følgende lag på hhv. siste CL-plass og nærmeste utfordrer: Lazio og Inter, Valencia og Sevilla, Monaco og Marseille (pluss evt. Lyon, siden tredjeplass er kvalikplass).

Du skal få for Bundesligaen, det er en tulleliga, men ellers er påstanden din noe merkelig.

Edit: Du kan gjerne ta med EL-plass gjennom FA-cupen med i beregningen, og legge til Swansea og Wigan.

 

(Innlegget ble redigert 08.03.18 21:45)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 8069
08.03.18 21:56
Maradona_123: Gratulerer med seieren, denne trengte dere.

Har ikke vunnet en dritt, vi leder 0-2, og thats it.

peraleks
peraleksInnlegg: 4307
08.03.18 21:59
spårt: Hehe, du gir deg ikke.

Long live the hype vettu.

caliblue
caliblueInnlegg: 12041
08.03.18 22:07
spårt: Per nå ligger Burnley på EL-plass i PL, med Leicester, Watford og Brighton som nærmeste utfordrere.

Burnley ligger vel strengt talt 13 poeng bak det som er EL-plass. Men siden City vant ligacup blir det også EL-spill for lag 6 i PL. Vinner i tillegg et topplag FA-cupen, gir den 7. plassen Burnley ligger på kvalik til EL.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18015
08.03.18 22:09
DennisB: Nei, han er uansett cup-tied for oss. Jeg leste regelen om dette for en stund siden, den var linket til i denne tråden. Det var ingen vei rundt det. Og det er permanent for denne sesongen, slik jeg forstår det.

Ok. Husker du hvorfor? Det må være noe jeg overser eller glemmer. Hvorfor skulle Aubameyang være cup-tied når Mkhitaryan tydeligvis ikke var det? Begge har spilt CL for et annet lag denne sesongen. Ingen har spilt EL for et annet lag denne sesongen.

hillier
hillierInnlegg: 2382
08.03.18 22:10

Fordi Dortmund fikk 3.plass i CL-gruppa og gikk til EL. 

Undisputed
UndisputedInnlegg: 479
08.03.18 22:11
Jorge86: Hvorfor skulle Aubameyang være cup-tied når Mkhitaryan tydeligvis ikke var det?

Fordi United spiller CL, mens Dortmund endte opp i EL.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 8069
08.03.18 22:13
hillier: Fordi Dortmund fikk 3.plass i CL-gruppa og gikk til EL.

Burde vel for pokker ikke bety noe i det hele tatt, bare tull alt sammen. De er nå Arsenal spillere og burde få spille alle kamper som Arsenal deltar i. Det er klubben som betaler lønnen deres, og de er legale Arsenal spillere. Noe gammelt herk som henger igjen.

spårt
spårtInnlegg: 2622
08.03.18 22:13
caliblue: Burnley ligger vel strengt talt 13 poeng bak det som er EL-plass. Men siden City vant ligacup blir det også EL-spill for lag 6 i PL. Vinner i tillegg et topplag FA-cupen, gir den 7. plassen Burnley ligger på kvalik til EL.

Burnley ligger strengt tatt 5 poeng bak det som er EL-plass, altså. Det stemmer at jeg gikk ut ifra at et topplag vinner FA-cupen og dermed vurderte etter 7-endeplassen, men jeg vil ikke akkurat påstå at alternativet, det vil si Swansea eller Wigan, styrker masterpools argument.

caliblue
caliblueInnlegg: 12041
08.03.18 22:13
Jorge86: Ok. Husker du hvorfor? Det må være noe jeg overser eller glemmer. Hvorfor skulle Aubameyang være cup-tied når Mkhitaryan tydeligvis ikke var det? Begge har spilt CL for et annet lag denne sesongen. Ingen har spilt EL for et annet lag denne sesongen.

I det øyeblikk Dortmund ble nummer tre i sin CL-gruppe gikk vel CL-registreringen til Aubameyang automatisk over til å være en EL-registrering. Og man kan bare være registrert for et lag pr sesong.

Hele greia med å ha spillere som cup-tied er vel at man ikke skal kunne styrke sine sjanser ved å hente motstanderes spillere. Dortmund var en direkte konkurrent i EL når Arsenal signerte Aubameyang.

(Innlegget ble redigert 08.03.18 22:15)

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
08.03.18 22:16

Og siden Burnley nevnes. Hvilket lag ligger på 7. plass i Serie A pdd? Tilsvarende plass som Burnley har i PL, og som er en vesentlig hardere liga enn Serie A.

Det er ikke snakk om tulleligaer, heller ikke Bundesliga, men nivået er langt unna spansk og engelsk liga. Det kan heller ikke et eller to gode tyske/italienske lag endre på.

spårt
spårtInnlegg: 2622
08.03.18 22:21
masterpool: Og siden Burnley nevnes. Hvilket lag ligger på 7. plass i Serie A pdd? Tilsvarende plass som Burnley har i PL, og som er en vesentlig hardere liga enn Serie A.

Milan.

Nå har jo plutselig endret argument til en mer moderat posisjon. At PL er bedre enn SA er jeg jo selvsagt helt enig i.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 8069
08.03.18 22:24
caliblue: Hele greia med å ha spillere som cup-tied er vel at man ikke skal kunne styrke sine sjanser ved å hente motstanderes spillere. Dortmund var en direkte konkurrent i EL når Arsenal signerte Aubameyang.

Det er en idiotisk ordning, man henter da spillere i overgangsvinduene for de forskjellige ligaene, og det er likt for alle. Som oftest skjer dette om sommeren fordi det er da de fleste er tilgjengelige til en akseptabel pris.

Bacary
BacaryInnlegg: 18076
08.03.18 22:26
masterpool: Og siden Burnley nevnes. Hvilket lag ligger på 7. plass i Serie A pdd? Tilsvarende plass som Burnley har i PL, og som er en vesentlig hardere liga enn Serie A.

Milan. Og de ville vært klare favoritter mot Burnley over to kamper. Og sannsynligvis kommet foran Burnley på tabellen om Milan hadde deltatt i PL, eller om Burnley hadde deltatt i Serie A. 

caliblue
caliblueInnlegg: 12041
08.03.18 22:30
F.R.O.G: Det er en idiotisk ordning, man henter da spillere i overgangsvinduene for de forskjellige ligaene, og det er likt for alle. Som oftest skjer dette om sommeren fordi det er da de fleste er tilgjengelige til en akseptabel pris.

Man kan gjerne mene at det er idiotisk. Det er vel noe som henger igjen fra før overgangsvinduene ble innført.

Samtidig er ikke dette hverken noen hemmelighet eller overraskelse. Reglene er som de er og de har vært uendret i mange år.

Når det gjelder Aubameyang, vil jeg anta at Dortmund ikke ville hatt samme vilje til å selge til Arsenal om han kunne spille EL for sin nye klubb. At de enten ville blokkert en overgang eller priset han mye høyere. Så når det kommer til stykket, er det ikke sikkert Arsenal kom dårlig ut av det.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 8069
08.03.18 22:37
caliblue: Man kan gjerne mene at det er idiotisk. Det er vel noe som henger igjen fra før overgangsvinduene ble innført. Samtidig er ikke dette hverken noen hemmelighet eller overraskelse. Reglene er som de er og de har vært uendret i mange år.

Joda reglene er der, men de er totalt idiotiske, og er bare et bevis på hvor sidrumpa fotballen er, og hvor erkekonservative de faktisk er i et og alt. Totalt umulig å få endret noe som helst raskt, uansett hvor absurd det er.

En klubb tar jo alt med i beregningene når de selger, men ikke ned på det nivået tror jeg. For en spiller er bare ikke så avgjørende overhodet, da ville de gjort det samme i serien også når de selger der, og det er jo nesten aldri aktuelt annet når de går på utlån at de kan få med en klausul at de ikke skal spille mot "moderlaget" som leier de ut.

(Innlegget ble redigert 08.03.18 22:39)

caliblue
caliblueInnlegg: 12041
08.03.18 22:50
Bacary: Milan. Og de ville vært klare favoritter mot Burnley over to kamper. Og sannsynligvis kommet foran Burnley på tabellen om Milan hadde deltatt i PL, eller om Burnley hadde deltatt i Serie A.

Slike sammenligninger er stort sett dødfødt. Hadde Burnley spilt i Serie A, ville de sett helt annerledes ut og spilt annerledes enn hva de gjør. Samtidig som Milan aldri ville ha spilt på samme måte og med samme mannskap om de spilte i PL.

Ligaene er forskjellig. Noe Tottenham (spillmessig) og Arsenal hadde suksess med mot italiensk motstand nå var å presse høyt. Det har blitt en motegreie i PL, er ikke nødvendigvis veldig effektivt, men noe italienske lag ikke har trening i å møte.

Jeg syns ikke Arsenal var spesielt gode i kveld. Altfor tidlig å friskmelde de og prestasjonen var neppe bedre enn den mot Brighton i helga. Ikke resultatet i seg selv som er svakt fra Milan sin side, men at det var mot et Arsenal-lag på 60%.

Når det gjelder Serie A vs PL er det ganske tydelig at ligaene er veldig forskjellige. Som Everton-supporter hadde jeg lenge irritert meg over Deulofeu. Ikke bare fordi han var ujevn i prestasjonene, men fordi han var utrent og lat. Noe fleipete ble det sagt at han hadde bare en lunge. Som Everton-spiller var han på felgen etter 35-40 minutter og kom han ut etter pause tok det ikke mange minuttene før han måtte byttes ut. Så gikk han til Milan og kunne plutselig spille 90 minutter hver kamp med gåfotball. Og når tempoet falt, begynte han å se ut som en fotballspiller. Selv om han stort sett har feilet stygt i 4-5 sesonger i PL og La Liga.

Forrige sesong var ikke Fabio Borini god nok for PLs svakeste lag. Det var stort sett skader som gjorde at han fikk spilletid for Sunderland og sjansene han fikk tok han svært dårlig vare på. Tilbake i Italia får han bra med spilletid for Milan.

Forsvarere av italiensk fotball her inne som er glade i å snakke ned klubber som Brighton, Watford og Burnley. Jeg tror ikke Lucas Leiva hadde vært førstevalg på midtbanen for noen av disse lagene. I Serie A er han førstevalg for et topp 4-lag.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9730
08.03.18 22:57

Leiva ville enkelt spilt seg inn på det tafatte smurfelaget til Fat Sam.

Bacary
BacaryInnlegg: 18076
08.03.18 23:01
caliblue: Jeg syns ikke Arsenal var spesielt gode i kveld. Altfor tidlig å friskmelde de og prestasjonen var neppe bedre enn den mot Brighton i helga. Ikke resultatet i seg selv som er svakt fra Milan sin side, men at det var mot et Arsenal-lag på 60%.

Det som gjør fotball interessant er at marginer og tilfeldigheter kan spille en signifikant rolle. Hadde Ospina fått straffe imot seg på 0-0 ville kampen blitt helt annerledes. Også resultatet. På den andre siden kan det sies om alle de kampene vi har blitt bortdømt i år. 

Deulofeu har da begynt ganske greit i Watford? PL er nok bedre enn Serie A ja, og Milan har blitt mye bedre etter at Gattuso overtok. Derfor er nok en sammenligning med Burnley urettferdig. Tror ikke Milan ender opp som nr syv i år, og neste år vil de være langt høyere enn det Burnley er i PL. Det gjør seieren til Arsenal idag meget sterk. Her var det rett og slett Wenger som outsmartet den ferske trenerspiren. Før kampen var Wenger meget ydmyk og viste at han kanskje hadde noe å lære av nettopp Gattuso. Fin jinx av Wenger. 

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1406
08.03.18 23:04

Godt innlegg Cali. 

spårt
spårtInnlegg: 2622
08.03.18 23:05
caliblue: Forrige sesong var ikke Fabio Borini god nok for PLs svakeste lag. Det var stort sett skader som gjorde at han fikk spilletid for Sunderland og sjansene han fikk tok han svært dårlig vare på. Tilbake i Italia får han bra med spilletid for Milan.

Du påpeker at å sammenligne mellom lag på like ligaposisjoner er dødfødt, men går så hen og sammenligner prestasjonene til enkeltspillere i de to ligaene?

LeCoq
LeCoqInnlegg: 5343
08.03.18 23:07

Arsenal er fortsatt i Europa. Hvor er mektige Spurs?

Wenger har gjort det igjen.

(Innlegget ble redigert 08.03.18 23:09)

caliblue
caliblueInnlegg: 12041
08.03.18 23:13
spårt: Du påpeker at å sammenligne mellom lag på like ligaposisjoner er dødfødt, men går så hen og sammenligner prestasjonene til enkeltspillere i de to ligaene?

Nei, jeg bruker det som eksempel på å få frem hvor forskjellige lag og ligaer er.

Jeg tviler ikke på at Borini er bedre for Milan enn hva f.eks. Aaron Lennon ville ha vært. Samtidig som jeg anser det som utenkelig at Burnley-manager Dyche heller ville hatt Borini enn Lennon på laget.

CasinoRoyale
CasinoRoyaleInnlegg: 18825
08.03.18 23:18
caliblue: Jeg syns ikke Arsenal var spesielt gode i kveld.

De var forferdelige. Et godt resultat maskerer ofte dårlig spill, og sånn er det bare.

ONV95
ONV95Innlegg: 3048
08.03.18 23:25

Var vi forferdelige Casino? Jeeeezes.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1406
08.03.18 23:32

Vi var above average IMO. Et bedre lag kunne straffet oss. Det var pasningensfeil og latterlig balltap på egen banehalvdel idag også. Og ved to tilfeller ble Forsvaret avslørt ved en enkel pasning bak stopperne. 

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
08.03.18 23:36

Si hva man vil. På bakgrunn av de kampene jeg har sett Milan i, etter nyttår, og Arsenal, så er Arsenal et bedre lag, og jeg mente og mener fortsatt, at Arsenal tar seg greit videre her.

Joda, Milan har ikke tapt på en stund, men så har de som oftest møtt Serie A lag også. Det er en mye mindre vanskelig serie enn PL, og selv i Serie A ligger Milan på 7.plass per idag. Arsenal er en av de seks store i England, en av de klubbene vil hver eneste sesong måtte bli nummer 5 og 6. Kommer du på 6. Plass i PL, så er du trolig blant de 13-14 beste klubbene i verden. Når du ikke er topp 5 engang i Serie A, så er man trolig ikke blandt de 20 beste, kanskje ikke blant de 30 beste heller.

Det holder ikke å telle antall seire på rad, når motstanden ikke er på høyt nok nivå.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14562
08.03.18 23:37

Arsenal er et godt fotballag, og gjør en meget bra gjennomført bortekamp i Europa idag. Milan skapte heller lite.

Enkelte har hengt seg altfor mye opp i at Arsenal ligger som be 6 i PL.

ulfarne
ulfarneInnlegg: 27315
08.03.18 23:39
AlphaGiroud: Og ved to tilfeller ble Forsvaret avslørt ved en enkel pasning bak stopperne.

Jeg skal ta det opp med Bakke-Jensen i statsråd i morgen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg