Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10370
12.08.18 21:30
DennisB: Et forslag over om å bruke Welbeck/Iwobi som en "løsning", er det merkeligste jeg har lest i sommer.

Jeg skreiv et innlegg 19.25. Der skriver jeg at diamantformasjonen ser ut til å passe oss best på papiret. Det innebærer bla at Aubameyang og Lacazette er spissparet vårt. Men jeg innser at det er lite sannsynlig fordi Emery sannsynligvis har spilt null kamper med den formasjonen og fordi knapt noe PL-lag i historia har brukt det regelmessig. Jeg stiller da spørsmålet om vi skal gå "all in" offensivt og bruke Mkhitaryan, Özil, Lacazette og Aubameyang fra start i denne rare 4-2-3-1-formasjonen vår.

Så påpeker Padrino den innlysende faren med dette, nemlig at midtbanen vår blir overkjørt. Særlig mot topplaga. Jeg svarer da at 4-2-3-1-formasjonen uansett skaper problemer. Alternativet blir jo at sentrale midtbanespillere eller Welbeck/Iwobi (eller Nelson eller Nketiah eller Smith Rowe eller hva faen) må spille kant. Selv om jeg sier at det er mer solid, betyr ikke det at jeg mener det er bedre. Det var derfor jeg stilte spørsmålet om vi skulle starte med våre fire gode offensive spillere fra start i mitt første innlegg, ikke om det er en god idé å hive inn Welbeck eller Iwobi.

Etter mitt forslag til løsning ("løsning"), understreker jeg igjen at diamantformasjonen ser best ut for oss på papiret. Deretter skriver jeg at 4-3-3 også ser bedre ut på papiret. At jeg satte opp Ramsey og Welbeck/Iwobi på kant, var like mye for å illustrere at det ikke nødvendigvis er bedre enn å bruke de fire gode offensive spillerne fra start, selv om det ser mer solid ut.

Du sier at spillesystemet bør tilpasses slik at Aubameyang og Lacazette begge kan brukes fra start. Jeg skriver det samme.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10370
12.08.18 21:46
Makatelli: Ramsey hadde 11 pasninger i dag. Forferdelig, men likevel synes jeg faktisk at dette var en av hans bedre kamper. Det sier sitt om hvilket nivå han er på.

Monreal og Ramsey var våre to beste spillere i fjor.

Bacary
BacaryInnlegg: 19995
12.08.18 21:47

Lacazette gjorde mye bra med en gang han kom inn. Men han gjorde etterhvert også veldig mye rart. Det toppet seg da han trodde han var i offside, og ødela en opplagt scoring for oss. Auba var svak,Mikhi gjorde mye bra, men også veldig mye rart. Özil var ikke noe bedre i tierrollen enn han var som "kant". Torreira starter neste kamp, og Guendouzi spilte seg ikke mer ut av laget enn Xhaka. Ramsey brukbar, rart han ble tatt av så tidlig. 

Lichtsteiner var bra. Bellerin brukbar. Sokratis og Mustafi ok. Men vi ble overkjørt fullstendig av City frem til 0-1, så laget som helhet fungerte ikke defensivt. Enorm fart på Maitland-Niles. Her har vi et super talent. Cech gjorde mye rart, men City var faktisk enda verre baki der når de skulle spille seg ut. Typisk at Hangeland-klovnen ikke legger vekt på dette, men kun kritiserer Arsenal. 1-0 målet til City er dog en keepertabbe av Cech. 

At City er to mål bedre enn oss er jeg ikke enig. Vi hadde mer enn nok sjanser til å score både ett og to mål. 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4407
12.08.18 21:49

Kampen i dag var vel egentlig akkurat som forventet, slik de fleste av oss oppegående Arsenal-supportere virker å være enige om. Det er et par ting jeg tar med meg fra denne kampen:

1. Xhaka. Beklager Granit, men det går ikke lenger. Om vi som klubb skal ha ambisjoner om å komme inn i topp 4 igjen, kan ikke denne mannen starte fotballkamper for oss. Det går rett og slett ikke. Det går så fryktelig tregt med han, at det er helt vondt.

2. Guendozi. 19 år gammel der altså. Selvsagt, han er ikke noe ferdig produkt, langt ifra, men han er god. Veldig god. Og han er god på alt det Granit Xhaka er god på, og virker å være bedre enn Xhaka på det han er dårlig på. Jeg forstår lite om ikke han er foran Xhaka i køen når Torreira er ordentlig fit for fight.

3. Lacazette. Som flere andre har påpekt må denne mannen spille. Om det er på bekostning av Mhikhitaryan eller Özil spiller helt ærlig liten rolle for min del, men han så veldig potent ut når han kom inn i dag. 

Vil avslutningsvis legge til at midtforsvaret vårt var bedre enn forventet. Ikke bra, men mindre katastrofalt enn fryktet. 

(Innlegget ble redigert 12.08.18 21:49)

HenryLegend
HenryLegendInnlegg: 9849
12.08.18 21:50

Claude på AFTV er gull :)

vike4
vike4Innlegg: 8038
12.08.18 21:54

Siden Laca startet på benken idag, så er det vel store muligheter for at det skjer mot Chelsea også. Vi har vel muligens Monreal tilbake og Torreira vil sikkert starte. Laget blir vel trolig Cech, Belle, Sokratis, Mustafi, Nacho, Torreira, Ramsey, Guendouzi, Mkh, Mesut og Auba.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9094
12.08.18 21:57
Hallogallo: Monreal og Ramsey var våre to beste spillere i fjor.

Ramsey var god i ca. 1 måned ved slutten av sesongen. Monreal var god mesteparten av sesongen.

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 704
12.08.18 22:02

Ramsey ble årets Arsenal spiller ifjor. Men regner med at du vet bedre en resten av fanbasen. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9094
12.08.18 22:07
Snorlax: Ramsey ble årets Arsenal spiller ifjor

Det var fordi avstemningen inne på Arsenal.com var samtidig som han var i sin beste form siden 13/14 sesongen. Hadde avstemningen skjedd en måned før så ville han ikke vært på listen engang. Folk har kort hukommelse. 

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
12.08.18 22:20

Min personlige mening er at Wilshere var bedre enn Ramsey i fjor. Ramsey med høyere toppnivå, men er notorisk ustabil.

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
12.08.18 22:26
Hallogallo: Etter mitt forslag til løsning ("løsning"), understreker jeg igjen at diamantformasjonen ser best ut for oss på papiret. Deretter skriver jeg at 4-3-3 også ser bedre ut på papiret. At jeg satte opp Ramsey og Welbeck/Iwobi på kant, var like mye for å illustrere at det ikke nødvendigvis er bedre enn å bruke de fire gode offensive spillerne fra start, selv om det ser mer solid ut.

Ja, jeg forstod egentlig innlegget ditt. Jeg bare klikka på innblandingen av Welbeck og Iwobi, som imo ikke holder nivået som skal til på noen måte. Lacazette kan spille alle plasser på banen bedre enn disse to.

Men joa, diamant er nok et godt alternativ. Emery får bare fitte inn de beste spillerne våre i en slik formasjon, for vi har ikke bred og god nok stall til noe annet, selv om manageren skulle være en magiker av de sjeldne.

Shenon
ShenonInnlegg: 4512
12.08.18 22:32
DennisB: Lacazette kan spille alle plasser på banen bedre enn disse to.

Går det ikke rykter om at Welbz er en racer på venstrebacken nå?? :)

Hansiso
HansisoInnlegg: 10059
12.08.18 22:43
Gooner4life1906: 1. Kamp denne sesongen mot det beste laget i PL, og folk avskriver oss allerede. Herlig

Helt enig. Synes vi så absolutt stilte opp mot ligaens regjerende mestere i dag. Litt marginer på feil side, og ja vi taper fortjent, men dette er for meg mer enn godkjent start utifra fra Emery har å rutte med. Det er også svært tydelig på spillestilen at det står en annen mann bak roret. En veldig interessant måte å spille på, som jeg er spent på å se hvordan fungerer allerede mot Chelsea neste uke. Tar vi 1 poeng der skal vi være veldig fornøyd.

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
12.08.18 22:54
Shenon: Går det ikke rykter om at Welbz er en racer på venstrebacken nå?? :)

Det gikk noen rykter om det ja :) Vet forresten ikke hvor god han er i mål..

Hansiso
HansisoInnlegg: 10059
12.08.18 23:09

Neste uke må det skje endringer, og det tror jeg Emery er helt enig med meg i. Jeg syntes det var rart at Torreira varmet benken fra start i dag, men jeg kan forstå årsaken. At Guendouzi kom inn som erstatter er naturlig da han har fått enormt med spilletid i pre-season. Før denne kampen ville jeg sagt at det bør være lykketrollet som må vike for Torreira mot Chelsea. Men for meg er det nå ingen tvil om at det må bli Xhaka. Joda, han kan spre noen spinnville langpasninger i blant. Men det er det. Og det kan Guendouzi også. Selv som 19-åring synes jeg han klarte seg bedre enn Granit gjorde i dag, selv om han gjorde en stygg feil som holdt på å føre til skåring, men sånt gjør Xhaka "kamplig".

Guendouzi-Torreira-Ramsey om 3-eren skal beholdes.

Jeg må også si meg enig med DennisB. Lacazette MÅ inn sammen med Auba. De to sammen kan i løpet av denne sesongen fort utgjøre en trussel på nivå med MFS i Liverpool om det klaffer. Det skjer noe med Laca i det han har Auba ved siden av seg. Det oser mer trygghet av han.

Det naturlige er at Mkhi blir den som går ut, men jeg leker litt med tanken om å kanskje sette ut Özil. Vår nye 10-er er kanskje i verdensklasse på en god dag. Men disse gode dagene blir det færre og færre av, og jeg vil mye heller se oss spille som et godt kreativt lag der samtlige spillere jobber godt i alle ledd. Der fortjener Özil en skjennepreken når det kommer til arbeidsinnsats defensivt. Mkhitaryan har allerede et sterkt bånd med Auba. Om det skulle falle på plass slik det gjorde i Dortmund, så vipps har også vi en fryktet, fartsfylt trio på topp. Det er visst oppskriften på å bli et lag i verdensklasse om dagen.

Så til keeperplassen. Cech holder PL-nivå, men ikke lenger Arsenal-nivå, dessverre. I hvert fall ikke om man måler med ambisjonene til klubben(forhåpentligvis). To nesten-tabber i dag igjen. Og det begynner å bli en vane. Jeg vil se ferskt kjøtt mellom stengene våre også. Vanskelig å si hva Emery tenker. Om han fortsetter å stole på rutine i storkampene eller ballsikkerhet i beina. Jeg er redd Emery ikke vil ta noen sjanser, men etter min mening er det faktisk en større risk å sette Cech i mål enn tyskeren.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9094
12.08.18 23:20
Hansiso: Der fortjener Özil en skjennepreken når det kommer til arbeidsinnsats defensivt. Mkhitaryan har allerede et sterkt bånd med Auba.

Tull å kritisere Ozil for at han ikke jobber bakover i dag. Var flere ganger hvor han var nede ved 16-meteren og kjempet. var ihvert fall langt bedre defensivt enn Mkhitaryan, og jobbet tilbake mer enn Ramsey.

startelver
startelverInnlegg: 47474
12.08.18 23:27

Det var noe magisk over Wenger , selv når det gikk dårlig.

Nå blir det vel bare en nestensesong for Arsenal , topp 10 er vel innen rekkevidde. 

 

masterpool
masterpoolInnlegg: 15905
12.08.18 23:28

Arsenal må fordele plassene på topp. Enten Øzil eller Mhikytarian må være playmaker, sentralt, og jeg tror faktisk sistnevnte er det beste valget. Så må det komme inn noen med fart på kantene, kunne Niles  ha tatt en rolle her? 

Mulig Laca og Ayba kunne spilt sammen på topp, med Mikky bak, men det krever isåfall voldsomt mye av backene. Jeg tror de to på topp blir for like, og det blir litt for mye på resten av laget hvis de skal være frontmenn begge to.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10370
13.08.18 01:48
Makatelli: Monreal var god mesteparten av sesongen.

Jeg ville nok satt Monreal på 1.plass i ei kåring. Ramsey på andre.

Det er klart at Ramsey helst heller ikke burde vært på 2.plass i ei spillerkåring i Arsenal iom at sesongen hans ikke var veldig god. Men det var en så svak sesong fra laget at det ikke er noen gode alternativer. Det måtte jo blitt Özil eller Lacazette. Cech, Bellerín, Mustafi, Koscielny og Xhaka er uaktuelle. Så når man ser på alternativene, virker det ganske opplagt at Ramsey var blant våre to beste spillere.

Jeg veit ikke hvor grensa går for hvor mange kamper du må spille for å være med i vurderinga. Ramsey hadde ikke mer enn 21 kamper fra start i PL, så det er litt tynt. Men Wilshere er helt nede i 12 kamper fra start, det samme som Aubameyang faktisk. Nå har riktig nok Ramseyfan Myshkin flere ganger nevnt Wilshere som kandidat til årets spiller i fjor. Noen vil si at Wilshere var så god mot dårlig motstand i ligacup og EL-gruppespill at han nærmest tvang Wenger til å bruke han i ligaen (kan jeg tenke meg).

Uansett rart at du henger deg opp i Ramsey når de fleste førstelagsspillerne våre i fjor åpenbart var dårligere.

(Innlegget ble redigert 13.08.18 01:53)

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10370
13.08.18 02:02
DennisB: Jeg bare klikka på innblandingen av Welbeck og Iwobi, som imo ikke holder nivået som skal til på noen måte.

Du må ha særskilt lave tanker om Welbeck og Iwobi når bare å nevne de som mulige venstrekanter i 4-2-3-1 for å få bedre balanse (unngå at det blir for framtungt, som du liker å si) får blodet til å bruse! Etter at det understrekes at både en (diamant), to (4-3-3) og tre (4-2-3-1 med  AubaLacaMkhiÖzil) alternativer er bedre.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17213
13.08.18 08:16

Leno-Lichsteiner-Sokratis-Mustafi-Monreal-Torreira-Guendouzi-Ramsey-Mkhitaryan/Øzil-Aubameyang-Lacaxette

Dette i 4-3-3. Øzil og Mikhitaryan får kjempe denne treningsuka om hvem som burde spille mot Chelsea.

For det som er helt sikkert er at vi ikke har råd til gratis-pasasjerer i laget, vi er bare ikke så gode. Wenger lot dette ture altfor lenge dessverre og ligger i ryggmargen til enkelte spillere.

Usikkerheten har vært for mange om det blir for offensivt med både Auba og Lacazette, jeg syntes vi var bedre deffensivt med begge på banen. De 2 presset bedre motstanderen til feil kontra hva Ramsey/Øzil/Mkhitaryan klarte med Auba.

Det kanskje mest gledelige som skjedde i går, var Torreira som ble byttet inn for Xhaka og ikke Guendouzi som ville skjedd 10 av 10 ganger under Wenger. Torreira tok tak i kampen med en gang og jeg gleder meg til å se han med videre.

hillier
hillierInnlegg: 3142
13.08.18 08:19

Miki mot topplag, Øzil mot de som må brytes ned fordi de legger seg lavt. 

WSnake
WSnakeInnlegg: 3863
13.08.18 09:19

Usikker på hva eg skal mene om kampen...City er jo klart bedre en oss...men synes likevel det er skremmende at vi ikke justerte oss med tanke på hvor smalt vi lå i presset oppe...Enorme korridor for kantene til City og det ble vår bane  

credible
credibleInnlegg: 3423
13.08.18 09:42

Ser ingen grunn til å gå i dybden på noe etter én skuffende match, så jeg dreier det heller over på at jeg jeg overbevises gjerne om hvorfor 4-3-2-1 / 4-3-1-2 ikke er den beste formasjonen for dagens mannskap.

Guendouzi, Torreira, Xhaka i treeren, Auba på topp, og en kombinasjon av Welbeck, Ramsey, Özil, Mhiki og Iwobi og Laca på plassene bak.

Så kan man selvfølgelig si at det blir veldig smalt og lite bredde, men kombinasjonen av vingalternativene våre, innleggskvalitet og fraværet av Giroud. Hva vil vi egentlig med den bredden?

Skal vi virkelig spille med høyt press tror jeg Welbeck og Ramsey bak Auba kan bli ganske jævlig å spille mot. Og Guendouzi er et must, for en ballvinner! Ser for meg at vi også flytter opp backene og trekker Torreira ned sammen med stopperne i etablert.

FlyEmirates
FlyEmiratesInnlegg: 15272
13.08.18 09:47

Helt utrolig at folk vil ha Guendozi videre i 11'eren. Vi har en skremmende tynn kvalitetet på de spillerne som skal spille sentralt. 


Guendozi er et talent, men ikke god nok enda rett og slett. 

Torreira-Ramsey også kjør på med Mikki, Auba, Laca og Ozil. Sagt det hele tiden, da er vi i det minste gode offensivt. 


DennisB
DennisBInnlegg: 10897
13.08.18 10:31
FlyEmirates: Guendozi er et talent, men ikke god nok enda rett og slett.

Han er 19 år, og spilte sin første PL-kamp og offisielle kamp for Arsenal. Hvis man ikke ser potensialet i denne gutten, så sliter man. Sykt å henge seg opp i småfeilene han gjorde i går, når totalen var godkjent og vel så det. Han satt Xhaka i skyggen, og var involvert hele tiden. Det er jo nettopp det vi vil se, spillere som er med i spillet hele tiden, kriger, og som ikke gjemmer seg bort på midten.

Han skal selvsagt være et startalternativ videre også. Alternativene våre er skrale, bortsett fra Ramsey og Torreira. Vi trenger krigere og ballvinnere på midtbanen. Nå er debuten unnagjort, og herfra vil det bare gå oppover. Guendouzi ser for meg ut til å bli en klassespiller som vi kan ha stor nytte av i årene som kommer.

(Innlegget ble redigert 13.08.18 10:34)

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
13.08.18 10:39
WSnake: Usikker på hva eg skal mene om kampen..

Jeg tror dette er et fornuftig utgangspunkt. Vi forventet vel å få en veldig vanskelig oppgave mot City og bør ikke analysere oss ihjel, eller trekke konklusjoner basert på den kampen. Det blir artig å se dette laget fra kamp tre og utover (neste på brua kan bli like tøff).

La oss gi det noen kamper før vi analyserer oss grønne. Jeg tror Emery stiller litt annerledes på brua også.

Dial_Square
Dial_SquareInnlegg: 1403
13.08.18 10:47
DennisB: Sykt å henge seg opp i småfeilene han gjorde i går,

Vel. Nå var jo nettopp en av feilene rimelig avgjørende på 0-1, så jeg kan jo forstå kritikken/bekymringen.

En ting er å la unggutter/talenter utfolde seg i kamper som vi skal dominere, og gradvis slippe de til gjennom innhopp, men sentralt på midten mot et av de beste offensive lagene i verden var ikke like gjennomtenkt mener jeg.

Dette er jo selvfølgelig på ingen måte Guendouzi sin feil, men heller en taktisk blemme av Emery. Da hadde det faktisk vært bedre å starte AMN i rollen, med den hissige sveitseren på venstreback. 

JMAFC
JMAFCInnlegg: 4768
13.08.18 10:53
BigTonyAdams: Leno-Lichsteiner-Sokratis-Mustafi-Monreal-Torreira-Guendouzi-Ramsey-Mkhitaryan/Øzil-Aubameyang-Lacaxette

100% enig. Licht, Leno, Torreira og Lacazette MÅ starte mot Chelsea. Monreal også hvis han er klar, så vi slipper å se Bellerin i den kampen.

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
13.08.18 10:55
Dial_Square: Vel. Nå var jo nettopp en av feilene rimelig avgjørende på 0-1, så jeg kan jo forstå kritikken/bekymringen.

Jeg synes Guendouzi får ufortjent tyn for 0-1-scoringen. Sterling trekker seg rett innover i midten, og Bellerin følger løpet hans først. Når han trekker seg, er det Guendouzi som tar over, og det er ingen lett oppgave når Sterling bare drar seg til siden, og ikke mot mål. Guendouzi kommer på etterskudd som følge av det, og imo er det altfor tøft å laste han for scoringen. Cech derimot, står som en saltstøtte og hadde tatt skuddet som han hadde sett utgangen av det. De øvrige står jo bare også og ser på. Guendouzi er ihvertfall i trynet på Sterling.

Verre er det med bommerten til Guendouzi som nesten endte i mål i andre omgang. Den så klønete ut, men alt i alt var det flere spillere som var verre enn franskmannen i denne kampen. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester