Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Tankian
TankianInnlegg: 58
10.01.19 16:11
LeCoq: Dette er resultatet av flere år med horribel klubbdrift. Happy days.

Det er det. Uten at jeg har kapasitet nok til å se på og analysere regnskapet til Arsenal så vil jeg si at mye av grunnen til dette er at Gazidis/Wenger-regimet leverte elendig de siste årene på spillerlogistikk og kontraktsutførelser, og Wenger mistet mye av hans store stryke ved å spillerutvikling.

Ser vi på perioden fra 13/14 frem til i dag, så har Arsenal i følge Transfermarkt kun solgt spillere for 193 mill pund. Det er over tre ganger så lite som Chelsea, og kun 10ende mest i England bak Chelsea, Liverpool, Tottenham, Man City og Man Utd blant andre. Samtidig har Arsenal brukt 480 mill pund i samme periode, som gir en net spent på 318 mill pund (kun City og United er høyere). Chelsea for eksempel har brukt nesten dobbelt så mye på spillerkjøp i denne perioden sammenlignet med Arsenal, og har likevel lavere net spent. De har klart å gjøre gode salg på førstelagsspillere, samt solgt mange akademispillere til gode penger.

Eksempler på elendig kontraktspolitikk ved at man har latt kontraktene til spillere av høy verdi gå sin gang til det gjerne bare var ett år igjen eller mindre er det mange av. Blant andre Van Persie, Sanchez, Chamberlain og Ramsey, hvor man kun fikk en tilstrekkelig sum for Chamberlain. Øzil sitter på en monsterkontrakt nå som følge av samme håpløse kontraktsitusjon. Mye penger som kunne vært brukt på kjøp har forsvunnet pga dette, og det er nesten utrolig at det har vært mulig å gå på slike kontaktstabber gang på gang.

Ellers har squadplayers sittet på for høye lønninger slik at det har vært bortimot umulig å bli kvitt de for å genere penger til kjøp. Flere spillere har gått på endeløse lån i et forsøk på å spare lønnskostnader frem til kontaktsperioden har gått ut.

Wenger har heller ikke vært i nærheten av like god som tidligere til å videreutvikle spillere til å bli interessante for andre klubber som da ved salg kunne generert penger til spillerkjøp. De fleste av kjøpene som har blitt gjort de siste årene har ikke vært av stor suksess, og spillere som er blitt kjøpt for å videreutvikles har stort sett stagnert. Akademidriften har ellers ikke vært spesielt imponerende hvor få spillere har slått igjennom til å bli en del av førstelaget (Iwobi og Bellerin), og få andre har blitt gode nok til å generere særlig med inntekter fra spillersalg.

Alt dette har ført til at Arsenal er i bakleksa i forhold til de andre toppklubbene, som enten har uendelig med penger å rutte med (United og City), eller har drevet bedre med spillerutvkling og/eller spillerlogistikk (Chelsea, Liverpool, Tottenham). Emery, Mislintat og Sanllehi hopper ikke akkurat etter Wirkola her, og må høyne kvaliteten enormt på disse områdene sammenlignet med forrige regime.

Tankian
TankianInnlegg: 58
10.01.19 16:13
Odysseen: g en eier som nekter å spytte inn penger.

Er det noen av de andre eierne av toppklubbene som per i dag spytter inn særlig med penger bortsett fra City?

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 16:20
Tankian: Er det noen av de andre eierne av toppklubbene som per i dag spytter inn særlig med penger bortsett fra City?

Ja, ManU, Lpool, Chelsea, Leicester osv. Alle disse eierne har spyttet inn penger.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 16:23

Stan Kroenke eier klubben helt alene, så ikke tro alt dere hører fra han. Selvfølgelig vil han si at vi ikke har penger. Hadde Arsenal vært i økonomisk uføre så hadde han aldri kjøpt ut de andre.

Arsenal er ferdig!

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1329
10.01.19 16:29

Pengene er nok der. Ifølge flere troverdige kilder er det FFP reglene som skaper problemer. Lønningene vi gir ut nå er for høye. Ikke rart det når Özil får £350K og middelmådige Mkhi har £180K. 

vike4
vike4Innlegg: 8397
10.01.19 16:49

Å gi 350k£ i uka til Mesut var en tabbe ja. Spesielt når han har helsa til en 90 åring. Å få Mkh var det beste vi kunne gjøre slik som det ble. At han har for høy lønn er det ikke tvil.

Vi har enkelt og greit for mange dårlige/middelmådige spillere på alt for høye lønninger. Skal ikke si det sikkert men tror vi har 3 høyest lønningsliste. Stallen gjenspeiler ikke det!

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9794
10.01.19 17:05

Ser ut som Ospina, Lichsteiner, Cech og Welbeck sine kontrakter ender i sommer også. Monreal hadde de opsjon om å forlenge med 1 år til. Noe de ifølge ryktene har gjort nå nylig.

Welbeck er forresten et av de verste kjøpene vi har gjort de siste årene. Han har aldri etablert seg i førstelaget. Alt han har gjort er å være skadet mesteparten av tiden. Når han har spilt fra start har det hovedsakelig vært i mindre kamper mot små lag i cupene. Han har nærmest svindlet til seg et levebrød med andre ord.

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1329
10.01.19 17:08

Om jeg husker rett så tjener selv Welbeck rundt £90-100K. Ikke rart vi har problemer. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14294
10.01.19 17:13
Makatelli: Han har nærmest svindlet til seg et levebrød med andre ord.

Kjøper en ei feil type batteri til lommelykta som en skal ha og er avhengig av når en skal ut å fylle bensin for å starte snøfreseren midt på natta før en skal på nattevakt på jobb fordi det kom ned en halv meter snø på senkvelden så er de sin egen feil og dumskap at en iallefall ikke satte den nær inngangsdøra og lyset der eller fylte på dagen før mens det fortsatt var lyst.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 17:17
vike4: Å gi 350k£ i uka til Mesut var en tabbe ja. Spesielt når han har helsa til en 90 åring. Å få Mkh var det beste vi kunne gjøre slik som det ble. At han har for høy lønn er det ikke tvil.

Jeg husker godt da alle sa at han måtte signere en ny kontrakt og gi han hva han krevde i lønn, men nå er tonen en helt annen.

Selvfølgelig må klubben betale høye lønninger til toppklasse spillere for å få de til å signere. Men ellers er jeg helt enig i at det er idiotisk å la gode spillere gå ut kontrakten. Vi har tapt nok av inntekter pga det, og det å betale høye lønninger til middelmådige spillere. Det er faktisk der vi har tapt 

(Innlegget ble redigert 10.01.19 17:18)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17831
10.01.19 17:18
Makatelli: Welbeck er forresten et av de verste kjøpene vi har gjort de siste årene. Han har aldri etablert seg i førstelaget. Alt han har gjort er å være skadet mesteparten av tiden. Når han har spilt fra start har det hovedsakelig vært i mindre kamper mot små lag i cupene. Han har nærmest svindlet til seg et levebrød med andre ord.

Det er ganske mange andre enn han som vi har brukt for mye penger på, men jeg er enig i at Welbeck ikke har vært en god signering. Han samt Xhaka, Mustafi, Perez og Chambers brukte vi totalt £124 mill på å signere (Transfermarkt). Når man bruker så mye penger på ræl så sitter man igjen med problemer til slutt.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17831
10.01.19 17:18
busnissclass: Selvfølgelig må klubben betale høye lønninger til toppklasse spillere for å få de til å signere

Mesut Özil er ikke en toppklasse spiller eller har prestert noe i en Arsenal-drakt som skulle tilsi at han fortjener den lønnen han får i dag.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17831
10.01.19 17:19
busnissclass: Selvfølgelig må klubben betale høye lønninger til toppklasse spillere for å få de til å signere.

Dobbel

(Innlegget ble redigert 10.01.19 17:20)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9794
10.01.19 17:22

Eneste som er bra med klubbdriften er at de unge førstelagsspillerne er de med lengst kontrakter. Nesten alle de som er 26 eller yngre har kontraktslengde i enten 3.5 år til, eller 4.5 år til. Med unntak av Jenkinson som har 1.5 år igjen, og Mustafi med 2.5 år igjen. Alt dette er hentet fra Transfermarkt så vi får stole på at det stemmer.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 17:25
RamsherE: Mustafi

Wenger ville aldri betale £35mill. for han. Husker veldig godt hvordan fansen krevde at Wenger skulle kjøpe han uansett hva han kostet og sa at det ikke var hans penger osv. Og nå de samme folket igjen mener Mustafi er rævva og ikke er verdt pengene.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 17:29
RamsherE: Mesut Özil er ikke en toppklasse spiller eller har prestert noe i en Arsenal-drakt som skulle tilsi at han fortjener den lønnen han får i dag.

Om han ikke er det nå, så var han det da vi hentet han.

Gå tilbake og les og se hva fansen ville og sa da han var i forhandlingen med klubben. De var så redde for å miste både han og Alexis.

hillier
hillierInnlegg: 3654
10.01.19 17:36

Wenger ble påtvunget Mustafi og Perez. Samtidig mistet han touchen med de yngste superkjøpene som kunne selges videre til skyhøye priser. Laca og Auba + Torreira står igjen som ok kjøp etter han. Så får vi se hva Emery får til den på fronten. 

Kontraktstrategiene til Gazidis har vært underlige, med kontrakter som man har latt løpe. 

Mye er galt i klubben. Det farligste er at man har blitt "uvenner" med fansen. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 17:44
hillier: Wenger ble påtvunget Mustafi og Perez

Riktig, presset kom fra fansen og til slutt styret for å roe ned supportere.

vike4
vike4Innlegg: 8397
10.01.19 17:45

Det har blitt vesentlig bedre etter at Mislintat kom. Auba, Torreira, Sokratis, Guendouzi, Leno, Mkhitaryan, Mavropanos og Lichtsteiner. Er vel kun sist nevnte som har vært veldig svak, ellers har han truffet rimelig bra.

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1329
10.01.19 17:51

Påtvunget hahahahhahahahaha. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4324
10.01.19 17:52

Sokratis er så god han heller, men han ser sånn ut pga de andre rævva forsvarere vi har. Guendouzi har mye å lære enda.

Torreira fikk en pang start, men i de to siste kampene så har han ikke vært så god, men de sier han var syk så det kan være derfor.

vike4
vike4Innlegg: 8397
10.01.19 17:54
busnissclass: Riktig, presset kom fra fansen og til slutt styret for å roe ned supportere.

Ja, for supporterne har veldig mye innvirkning på det klubben gjør på overgangsmarkedet.

Mustafi var inne på landslaget i den perioden vi kjøpte han, og ble sett på som en god spiller. Perez scoret nesten 20 mål i LL for Real Sociedad. 

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
10.01.19 18:40

Problemet er FFP. En regel Wenger først hyllet, men siden prisene gikk fullstendig galopp, var han imot regelen. 

Det må være noe feil med regelen når en 100 % selvfinansiert blir stoppet.  Dette må være eksempelet som får de til å endre reglene sine. Problemet er ikke klubber som oss som har en sunn klubbdrift, men klubber som PSG og City som pøser på med milliarder fra rike kriminelle eiere. 

Så hvis det er slik at vi bruker penger i januar uten å selge, og at vi da kan få trøbbel med FFP bør vi helt klart ligge lavt i terrenget. Ingen vits i å bli topp 4, hvis vi blir kastet ut av CL pga FFP. 

Men da bør vi heller selge Özil asap. Få inn 30 mill pund for han,og redusere lønnsutgiftene. Og så kjøpe inn en Suarez eller Carrasco eller kanskje begge.

Ser nå at Ramsey er klar for Juve. Hvorfor får vi ikke penger for han? Liten vits i la han gå gratis nå når kontrakten hans fortsatt har over et halvt år igjen. Men mulig han bare er enig med Juve, og at overgangen fullføres til sommeren?

Uansett er det ikke så lenge igjen av vinduet, og at ikke klubben har satt seg inn i dette før nå er høyst uprofesjonelt. Å selge spillere for å kjøpe kan ta tid. Vi husker stresset forrige januar. Denne gangen kan man ikke skylde på Wenger for all nølingen. 

WSnake
WSnakeInnlegg: 3921
10.01.19 20:27

Tror ikke det er FFP som stopper oss. Vi er vel en av få klubber som har lønnsbudsjett på rundt 50% Mange andre som har mye høyere..

Men den nye TV avtalen har en klausul om at lønningene ikke har lov å øke med mer en x antall % PR år..er nok der skoen trykker...Og det slår « urettferdig» ut... eks City og Arsenal har lov å øke lønn med like mange % selv om ene klubben har 70% av omsetning i lønnskost og den andre 50 % 

hillier
hillierInnlegg: 3654
10.01.19 20:59

Det var da faen så lang tid det skulle ta å bestemme tidspunktet for cupkampen mot man utd. 

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
10.01.19 22:59
WSnake: Tror ikke det er FFP som stopper oss. Vi er vel en av få klubber som har lønnsbudsjett på rundt 50% Mange andre som har mye høyere.. Men den nye TV avtalen har en klausul om at lønningene ikke har lov å øke med mer en x antall % PR år..er nok der skoen trykker...Og det slår « urettferdig» ut... eks City og Arsenal har lov å øke lønn med like mange % selv om ene klubben har 70% av omsetning i lønnskost og den andre 50 %
ARSENAL’s transfer business in the last 18 months is the reason they cannot afford to buy any players in the January transfer window.

Skysports. 

Emery said the only possible incomings would be to bring players in on loan.

Da har vi lagt den saken død. Lånte spillere kan heve lønn hos oss. 

ulfarne
ulfarneInnlegg: 29098
10.01.19 23:11

Trekker opp denne

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6568
skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1720
11.01.19 03:18
LeCoq: Anbefaler alle å lese dette.

Så mener du at eier og sjefen ikke har noe ansvar for driften ? Den ekstremt svake driften under hans styre.

Kritikk eller sinne om du vil mot Kroenke er på ingen måte feilpassert. Under han har alt godt feil vei og det som allerede gikk feil vei er ikke rettet på. Kroenke er en av de verste eierne i engelsk fotball det sier ikke så rent lite.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg