Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
sfv
sfvInnlegg: 2092
14.05.19 23:15
Enzino: Guendouzi

Nå skal jeg komme med en knallhard dom over Guendozi, men som jeg mener en klubb som Arsenal også bør gjøre om ambisjonene er å vinne de største trofeene


Han er så ekstremt treig til å flytte beina at om mine ambisjoner som trener var å vinne PL og CL så hadde jeg aldri kunne hatt en slik spiller på midtbanen.


Dette er jo en egenskap det er nesten umulig å trene seg bedre på. Vet ikke hvor mange ganger jeg har revet meg i håret over hvor enklet motstanderne har pasert Guendouzi og spasert forbi midtbaneleddet vårt. Skal jeg være helt ærlig så ser han ut som en yngre utgave at Xhaka. 


Vet det er ekstremt å dømme en så ung spiller. Men Arsenal som klubb som har så stram økonomi må ta knalltøffe valg for bruke vær krone best mulig. Akkurat der har vi vært ekstremt dårlige de siste årene.


Så hadde jeg styrt i Arsenal så hadde jeg spurt meg selv før jeg tilbyr denne spilleren en dobling av lønnen om han er en type som kan brukes på en mitbane som ønsker å vinne PL og CL..etter mitt skjønn så er svakheten han så store og så lite trenbare at jeg hadde vent tommelen ned for ny kontakt med dobling av lønn.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
15.05.19 01:22

40 mill pund, faen meg 1/3 av det Fulham handlet for. Nedrykksstrid til neste år da.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17589
15.05.19 02:50
LaLuzdelNorte: 40 mill pund, faen meg 1/3 av det Fulham handlet for. Nedrykksstrid til neste år da.

Vi hadde etter en ekspert her inne å dømme, allerede dårligere stall en dem i fjor.......

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
15.05.19 02:52
BigTonyAdams: ekspert

Roy/VGoth?

Thomas.R.O
Thomas.R.OInnlegg: 231
15.05.19 10:31

Ryktes om Auba til Real for 75 mill. Ja? Nei?


For meg er det et ja. Ja, han er dritgod, men en spiss som baserer store deler av spillet sitt på fart og straks er 30 år så er 75 mill et godt salg. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
15.05.19 10:48
Thomas.R.O: Ryktes om Auba til Real for 75 mill. Ja? Nei?

Nei, hva er det med fansen som vil selge vår beste spillere bare for å cache inn? Det vi må gjøre er å bygge laget rundt Laca og Auba, og forsterke laget, ikke selge klassespillere for å hente billige og middelmådige spillere. 


Jeg driter langt i hvor dyrt vi kjøper eller selger spillere, det viktigste er at vi har gode spillere. Klubben kommer vel ikke til å dele fortjensten med oss. Og ja, jeg vet at de fleste vil si det er fordi vi kan invistere i enda flere spillere. Ja, det kunne vi ha gjort, men vi vet at pengene vi får igjen av å selge en klassespiss ikke erstattes med en like god spiller eller bedre, men med billige spillere, og vi vil igjen sitte med ræva spillere. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
15.05.19 11:00
busnissclass: Nei, hva er det med fansen som vil selge vår beste spillere bare for å cache inn? Det vi må gjøre er å bygge laget rundt Laca og Auba, og forsterke laget, ikke selge klassespillere for å hente billige og middelmådige spillere. 
Jeg driter langt i hvor dyrt vi kjøper eller selger spillere, det viktigste er at vi har gode spillere. Klubben kommer vel ikke til å dele fortjensten med oss. Og ja, jeg vet at de fleste vil si det er fordi vi kan invistere i enda flere spillere. Ja, det kunne vi ha gjort, men vi vet at pengene vi får igjen av å selge en klassespiss ikke erstattes med en like god spiller eller bedre, men med billige spillere, og vi vil igjen sitte med ræva spillere.

Fasit. Gud bedre for en elendig ide å selge han. 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4536
15.05.19 11:12
Thomas.R.O: Ryktes om Auba til Real for 75 mill. Ja? Nei?

Ja takk, dessverre. Vi har et desperat behov for cash. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2017
15.05.19 11:20

Selg. Han nærmer seg over the top. Bidrar lite i banespillet. Få inn en hodesterk spiss som og bruk Nketiah 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2017
15.05.19 11:20

I sommer må vi selge mer enn vi kjøper. 

(Innlegget ble redigert 15.05.19 11:21)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
15.05.19 11:37
Odysseen: Ja takk, dessverre. Vi har et desperat behov for cash.

Da selger man gjerne de som ikke bidrar med en dritt. Og det er på tide han Stan Kroenke spytter inn penger, og satser på Arsenal og ikke bare på NFL. Der følger han ikke den samme modellen som han gjør i Arsenal.


 

Esm
EsmInnlegg: 81
15.05.19 11:48

Satser på at styret har et par kuponger inne på eurojackpot. Da håper vi på det.

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1471
15.05.19 12:15

Vi skal ikke selge Auba. Ikke verdt å selge en klassespiller for 2 greie spillere til samme pris. Özil, Mkhi, Elneny, Chambers, Mustafi og Ospina ut kan hjelpe oss med litt ekstra midler. Selvom vi beholder Özil kan vi håpe på hvertfall £40-45M fra salg. 

Ca £80M uten CL og ca £115/120M med ser ikke så ille ut. 

(Innlegget ble redigert 15.05.19 12:17)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
15.05.19 12:33

Tror det blir vanskelig å kvitte seg med Ozil. Han vil ikke dra, og med £350t i uken gjør det enda mer vansklig. Vi får bare håpe han for en bedre sesong til høsten.


Men som sagt så har du rett til at det er en del spillere vi må kvitte oss med og få en del penger for. Men Auba og Laca skal ingen steder!

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4536
15.05.19 12:47
busnissclass: Da selger man gjerne de som ikke bidrar med en dritt. Og det er på tide han Stan Kroenke spytter inn penger, og satser på Arsenal og ikke bare på NFL. Der følger han ikke den samme modellen som han gjør i Arsenal.

Her var det så mye forutsetninger som aldri slår til at jeg blir matt.


For det første. Selvsagt vil man ideelt sett selge de som ikke bidrar. Problemet er jo bare at man 1. ikke får solgt dem, 2. de er ikke verdt en dritt. Auba drar etter ryktene inn 70+ millioner. Elneny f.eks. får vi vel kanskje om vi er heldige 10 for. Du skjønner poenget mitt her nå. Det er ikke mulig å dra inn like mye kapital ved å selge driten, som å selge en av de gode.


For det andre. Stan Kroenke bruke egne penger på Arsenal? Spar meg, seriøst. Spar meg. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
15.05.19 13:10
Odysseen: For det første. Selvsagt vil man ideelt sett selge de som ikke bidrar. Problemet er jo bare at man 1. ikke får solgt dem, 2. de er ikke verdt en dritt. Auba drar etter ryktene inn 70+ millioner. Elneny f.eks. får vi vel kanskje om vi er heldige 10 for. Du skjønner poenget mitt her nå. Det er ikke mulig å dra inn like mye kapital ved å selge driten, som å selge en av de gode.

Det er nesten akkurat det samme som å selge gull for at jeg skal ha råd til å kjøpe sølv eller bronse. Hva faen skal jeg med det? og hva hjelper det meg? Hvis vi er så fattige som noen vil ha det til, så beholder jeg heller de gode, blir kvitt 2-3 spillere, og venter til vi har "råd" til å handle inn spillere som vil gjøre en forskjell.


 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
15.05.19 13:39

Hvorfor er dette en diskusjon? Alle vet jo at den beste måten å bli bedre på er å selge de beste!! 

 

 

 

*meldingen kan inneholde ironi*

(Innlegget ble redigert 15.05.19 13:39)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14349
15.05.19 13:55
Jazzeron: Hvorfor er dette en diskusjon? Alle vet jo at den beste måten å bli bedre på er å selge de beste!!

Det er to poeng som jeg syns du hopper fint over her. Det første er: kan man bli sterkere totalt sett ved å bruke de £75m (+lønn) på en annen måte? Jeg tror man kan bli det. Jeg tror det er bedre for oss å spille med en spiss og heller hente inn noen gode kantspillere. For £75m kan vi enten få det nærmeste man kommer en sure thing. Det største problemet offensivt i år var å skape sjanser. Vi skapte langt mindre enn lagene rundt oss. Med bedre spillere bak spissen tror jeg vi vil totalt sett bli bedre offensivt enn med to spisser.

 

Det andre aspektet er at Aubameyang blir 30 år snart. La oss si at han holder det samme nivået i 2 år til. Det er langt i fra usannsynlig ettersom han er en spiller som avhenger av farten sin og den vil fort begynne å falle når han runder 30 år. Hvis vi ikke selger han nå betyr det at vi har en alternativkostnad på £75m + 2 årslønner for 2 år. Man ville aldri betalt så mye for å hente inn en spiller for to sesonger, hvorfor skal man da ikke selge han av samme årsaken?

 

Jeg er veldig usikker på hva jeg selv ønsker. Aubameyang er den klart beste målscoreren i laget, og hvis vi ikke klarer å forbedre kreativiteten og måltrusselen fra de bak spissene er han livsviktig for oss offensivt. Hvis vi derimot bruker pengene fra et salg, pluss hva annet vi har til å forsterke vingplassen og sentral midtbane tror jeg vi kan bli et bedre lag.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 13:56)

WSnake
WSnakeInnlegg: 3930
15.05.19 14:21
Wellewinhio: han er en spiller som avhenger av farten sin og den vil fort begynne å falle når han runder 30 år.

Hvor avhengig er han egentlig ? er det mange mål han har scoret i år pga fart?


Han er fantastisk å "snike" seg fri i feltet


Men bevares farten er et + 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10011
15.05.19 14:37
WSnake: er det mange mål han har scoret i år pga fart?

Jeg kommer faktisk bare på en denne sesongen; mot Valencia hvor han fanget opp en dårlig tilbakepasning og løp i bakrom med ballen. Hadde han vært treig der så ville kanskje forsvarspilleren tatt ham igjen. De fleste av målene hans kommer av posisjonering. Han er på rett sted til rett tid.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
15.05.19 14:44
sfv: Han er så ekstremt treig til å flytte beina at om mine ambisjoner som trener var å vinne PL og CL så hadde jeg aldri kunne hatt en slik spiller på midtbanen.
Dette er jo en egenskap det er nesten umulig å trene seg bedre på. Vet ikke hvor mange ganger jeg har revet meg i håret over hvor enklet motstanderne har pasert Guendouzi og spasert forbi midtbaneleddet vårt. Skal jeg være helt ærlig så ser han ut som en yngre utgave at Xhaka.

Litt merkelig vurdering imo.

 

a) Det er ikke noen direkte sammenheng mellom å flytte beina raskt og være vanskelig å passere. 

 

b) Sentral midtbane er den posisjonen på banen i tillegg til keeper hvor hurtighet har minst å si. 

 

Manu Petit er et godt eksempel. Han var ganske treig, men nesten umulig å passere. Fordi han leste spillet godt, og var god til å takle i tillegg.

 

Spillere som Makelele og Kanté var/er heller ikke spesielt raske, men nesten umulig å passere.

 

I dagens stall er Torreira en av de treigeste på fartstester, men han er absolutt ikke enkel å passere (i hvert fall når han er i form).

 

Og så kan man ta med Tony Adams selvsagt, selv om han ikke var midtbanespiller. Nesten umulig å passere, selv om han var treigest av de nevnte.

 

Å lese spillet kan utvikles, og taklingstyrke kan både utvikles samt vil nesten automatisk bli bedre med råere fysikk. Gutten er så ung at han ikke er ferdig utviklet fysisk.

 

Med alt det sagt, så er jeg langt i fra sikker på om han noen gang blir god nok på det. Men jeg mener du avskriver ham alt for tidlig.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 14:45)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
15.05.19 14:47
BigTonyAdams: Vi hadde etter en ekspert her inne å dømme, allerede dårligere stall en dem i fjor.......

Det er en av de "beste" vurderingene i hele denne tråden.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
15.05.19 14:58
Wellewinhio: Jeg er veldig usikker på hva jeg selv ønsker. Aubameyang er den klart beste målscoreren i laget, og hvis vi ikke klarer å forbedre kreativiteten og måltrusselen fra de bak spissene er han livsviktig for oss offensivt. Hvis vi derimot bruker pengene fra et salg, pluss hva annet vi har til å forsterke vingplassen og sentral midtbane tror jeg vi kan bli et bedre lag.

Nettopp. Du TROR vi KAN bli bedre. Det er umulig å vite. Det vi derimot VET er at Aubameyang er jævlig god og kommer til å putte masse mål. Og å snakke som om det er fakta at han har 2 år igjen på sitt beste er jo bare tull. Så tidligere en statistikk på Twitter som sa at vi produserte færrest skudd mot mål av topp 6 lagene eller noe slikt, men hadde den beste effektiviteten. Det er nettopp pga Auba og Laca. Altså han og Laca har mer eller mindre egenhendig reddet denne sesongen fra å gå fullstendig i dass. Så da skal vi altså gå fra å ha 2 kompetente spisser til 1? Hva da, for å satse på at Nketiah KAN bli god nok? No offense, men det er så dumt at jeg må le. Dette er noe man kan gjøre om man er Haugesund, ikke Arsenal. 

 

Jeg mener, funket dette noen gang i løpet av årene med Wenger? Tok vi noen gang steg ved å selge våre beste? Hell no. Ornstein sier jo selv at ving ikke er pri 1. Det finnes intet argument for at vi blir BEDRE med å selge han. Greit nok om han hadde vært en belastning i garderoben osv, at ALT MÅTTE gjennom han som det til tider var med Henry, men det er altså ikke tilfellet her. 

 

Ellers, hva skal folk ha til middag idag? Tror det ligger ann til nachos her. 

(Innlegget ble redigert 15.05.19 15:00)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14349
15.05.19 15:15
Jazzeron: Nettopp. Du TROR vi KAN bli bedre. Det er umulig å vite. Det vi derimot VET er at Aubameyang er jævlig god og kommer til å putte masse mål. Og å snakke som om det er fakta at han har 2 år igjen på sitt beste er jo bare tull. Så tidligere en statistikk på Twitter som sa at vi produserte færrest skudd mot mål av topp 6 lagene eller noe slikt, men hadde den beste effektiviteten. Det er nettopp pga Auba og Laca. Altså han og Laca har mer eller mindre egenhendig reddet denne sesongen fra å gå fullstendig i dass. Så da skal vi altså gå fra å ha 2 kompetente spisser til 1? Hva da, for å satse på at Nketiah KAN bli god nok? No offense, men det er så dumt at jeg må le. Dette er noe man kan gjøre om man er Haugesund, ikke Arsenal.    Jeg mener, funket dette noen gang i løpet av årene med Wenger? Tok vi noen gang steg ved å selge våre beste? Hell no. Ornstein sier jo selv at ving ikke er pri 1. Det finnes intet argument for at vi blir BEDRE med å selge han. Greit nok om han hadde vært en belastning i garderoben osv, at ALT MÅTTE gjennom han som det til tider var med Henry, men det er altså ikke tilfellet her.    Ellers, hva skal folk ha til middag idag? Tror det ligger ann til nachos her.

Dette er ikke samme regime som under Wenger, det er ny trener og et helt nytt støtteaparat blant de som henter og evaluerer spillere. Det som nødvendigvis skjedde da betyr ikke at det skjer nå. 


Det med to år var forøvrig min antagelse, og det burde du strengt tatt forstått. Jeg skrev aldri at dette var fakta, og det er dårlig stil å si at jeg sier noe jeg aldri har sagt. 


Vi er tydeligvis enige om at laget skaper for lite sjanser, ettersom laget kom til færrest skudd blant topp 6 lagene. Jeg mener vi burde satse på å øke sjanseskapningen, mens du virker å satse på at effektiviteten holder seg. Det er en smakssak antar jeg.


Hvis vi selger Aubameyang blir kantspiller høyt prioritert ettersom vi da må spille med kanter og en spiss. Dekningen er strengt tatt ikke noe dårligere på spissplass da enn den er nå. Nketiah er fortsatt andrevalget på topp. Forskjellen er bare at vi spiller med en spiss istedenfor to.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
15.05.19 18:16
Wellewinhio: Vi er tydeligvis enige om at laget skaper for lite sjanser, ettersom laget kom til færrest skudd blant topp 6 lagene. Jeg mener vi burde satse på å øke sjanseskapningen, mens du virker å satse på at effektiviteten holder seg. Det er en smakssak antar jeg.
Hvis vi selger Aubameyang blir kantspiller høyt prioritert ettersom vi da må spille med kanter og en spiss. Dekningen er strengt tatt ikke noe dårligere på spissplass da enn den er nå. Nketiah er fortsatt andrevalget på topp. Forskjellen er bare at vi spiller med en spiss istedenfor to.

Til det første, sier jeg "ja takk begge deler" som Ole Brumm. B2B midtbanespilleren som kommer inn for Ramsey må kunne bidra til det. Men det må også være mulig å utvikle både samspillet og spillerne. Skal et lag med så kreative spillere som Øzil og Mhki slite med å skape sjanser? Da gjør vi noe veeeeeeldig feil.


Til det siste: Uansett om vi skal spille med 1 spiss og kanter, er det reinspikka galskap å selge Auba uten å erstatte ham. Vi kan ikke ha kun 1 proven spiss i stallen. Da er det totalkrise hvis Laca blir skadet. De tittelvinnende årgangene våre hadde minst 3-4 kvalitetsalternativer på spissplass. Vi hadde oppsettet Bergkamp, Henry, Wiltord, Kanu. Å starte sesongen med 1 skikkelig spiss, er å innrømme nederlag på forhånd imo. 


Auba funker da bra på kant også, selv om han ikke er kreativ. Men han er en måltrussel også fra kant, pluss at han er en bakromstrussel for gjennombrudd, og en giftig kontringsspiller.

hillier
hillierInnlegg: 3802
15.05.19 19:15

Ikke stor etterspørsel etter billetter til finalen, når vi som er sølvmedlemmer får tilbud om å kjøpe allerede nå. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36489
15.05.19 19:18
hillier: Ikke stor etterspørsel etter billetter til finalen, når vi som er sølvmedlemmer får tilbud om å kjøpe allerede nå.

Ville nok vært flere som ønsket billett, hvis de hadde lagt den innenfor sivilisasjonen.

hillier
hillierInnlegg: 3802
15.05.19 19:27

Ja, så klart. Det sier sitt når det er 20 år siden forrige finale, men laber etterspørsel. 


Hva tenker dere om at vi kanskje får CL i stedet for City uansett? 

ulfarne
ulfarneInnlegg: 29364
15.05.19 20:06
hillier: Hva tenker dere om at vi kanskje får CL i stedet for City uansett?

Pøh, UEFA har ikke baller til å utestenge en så profilert klubb. Det ender opp med at de får en bot (som er lommerusk for sjeikene) og smekk på finger'n og beskjed om at dette ikke på gjentas.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11484
15.05.19 20:56
hillier: Hva tenker dere om at vi kanskje får CL i stedet for City uansett?

Jeg tenker at det er fullstendig utopisk at det skjer. Det vil bli anket herfra og til månen og kommer til å ende med betinget straff og bot.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg