Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
22.05.19 13:08
WSnake: Nå var jo DD for Mr Stan....en fryktelig feil av DD

Hvor har du det fra? Jeg har gjort noen google-søk på det, men finner ingenting som backer opp den påstanden.


DD solgte aksjene sine til Red & White holding, og jobbet også for det selskapet en stund, for at de skulle få kjøpt resten av aksjene.


Han backet vel aldri et salg til Kroenke?


"Alisher Usmanov immediately made a counter-offer and there was much speculation about who Lady B-S would sell to. Had she chosen Usmanov, Kroenke may still have got the required 50 per cent plus one share to take full control, but it would have been much closer. Usmanov would have held 46 per cent and would have been much more difficult for Kroenke to ignore. An early decision by Nina to sell to Usmanov may also have influenced other small shareholders to side with the Uzbek, and it’s possible no one would have had an overall majority. We could have been left with the billionaires holding between 45 and 49 per cent each and several hundred small shareholders holding the balance of power. AGMs would certainly have been interesting, as would the composition of the board. What would have happened then is anyone’s guess. Would Kroenke and Usmanov have worked together? Would one have agreed to sell to the other? It seems unlikely the current stable situation would have lasted if neither could be sure of winning any vote.


We will never know, because it seems that Nina favoured Kroenke over Usmanov, following the lead of all the other directors and former directors at the time, apart from David Dein who had already sold to Usmanov."


https://angryofislington.com/2018/02/09/lady-nina-bracewell-smith-sues-her-own-lawyers-over-arsenal-share-sale-to-stan-kroenke/


 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
22.05.19 13:30
Enzino: Hvor har du det fra? Jeg har gjort noen google-søk på det, men finner ingenting som backer opp den påstanden.

Det var DD som introduserte styret for Kroenke, og han var med på å organisere salg av aksjer til Kroenke i starten av prosessen. I hvert fall hvis man skal tro denne siden, og mener jeg har lest noe lignende tidligere også. Eller så tror jeg det ble tatt opp i en arsecast hvor det var besøk fra en av historikerne som har skrevet bok om Arsenal.

(Innlegget ble redigert 22.05.19 13:30)

Pires2002
Pires2002Innlegg: 1140
22.05.19 13:48
Enzino: Forøvrig valgte jeg med vilje å si andre eiere, for David Dean ville antakelig kunne kommet opp med alternativer.
Trodde fansen seriøst, at David Dean, Mr. Arsenal, mannen som levde og pustet for klubben, vurderte dette dårligere enn dem selv?

Ikke uenig med deg altså, bare så det er sagt!


Jeg ville ikke ha Usmanov, og ser selvsagt at etter DD gikk, så gikk ting fra den ene nedturen til den andre.


DD var umåtelig viktig, og mer viktig enn jeg først antok. Når styret ikke ville ha Usmanov, så gikk DD også. Det betaler vi antakeligvis prisen for nå med en skakkjørt klubb som sportslig har forfalt slik jeg ser det.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
22.05.19 13:53
Wellewinhio: Eller så tror jeg det ble tatt opp i en arsecast hvor det var besøk fra en av historikerne som har skrevet bok om Arsenal.

Hvis jeg skal gjette på hvilken det var så er det Arsecast episode 518 - Worse than omsk. Der snakker de om DD og Stan Kroenke blant annet. Jeg har dessverre ikke tid til å høre igjennom igjen for å bekrefte at det er denne.

Pires2002
Pires2002Innlegg: 1140
22.05.19 14:09

En ting er sikkert, får Kroenke full kontroll over klubben, så er det bare å si opp alt som kan generere inntekter til AFC. La klubben gå til grunne slik at Kroenke, som den jævla ålen han er, selger aksjene sine.


Er vi heldige, så plukker en genuint interessert eier opp det som er igjen av klubben, og bygger på nytt.


Får Kroenke 100%, så er klubben ferdig!

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
22.05.19 14:18
Pires2002: Får Kroenke 100%, så er klubben ferdig!

Har ikke han allerede tatt over hele klubben?

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18607
22.05.19 14:22
Pires2002: På et vis gravde vi litt den grøfta her selv ved å sitte på en skyhøy hest og peke finger på klubber som gikk for lugubre milliardær- eiere.

Mulig det bare er meg, men jeg tror ikke en gjeng VGD'ere med spader sørga for at Usmanov ikke fikk kontroll over Arsenal.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
22.05.19 14:39
busnissclass: Har ikke han allerede tatt over hele klubben?

Jo. Det er vel fortsatt noen hold-outs som har nektet å gi fra seg beviset på at de eier en aksje i klubben, men i praksis eier han nå hele klubben, og såvidt jeg vet har han tatt Arsenal av børsen. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
22.05.19 14:43
Jorge86: Mulig det bare er meg, men jeg tror ikke en gjeng VGD'ere med spader sørga for at Usmanov ikke fikk kontroll over Arsenal.

Nå tror jeg han snakker mer generelt om Arsenal-supportere enn bare oss på VGD. Det var generelt stor motvillighet fra Arsenal-fans både her inne og ellers i verden til å selge til Usmanov ettersom vi ikke ville ende opp som Chelsea. Om det hadde noen påvirkning på hva som skjedde? Jeg tviler på det. Det var i stor grad salgene fra de med store poster som sørget for at vi endte opp hvor vi gjorde, og jeg har mine tvil om at de hørte så mye på oss Arsenal-fans.


Kanskje Hill-Wood og Fizman ville gjort det annerledes, men jeg tror egentlig ikke det. Hill-Wood delte synet til de fleste Arsenal-fans på den tiden, men jeg tror ikke han hadde hatt en annen oppfatning selv om majoriteten av Arsenal-fans hadde støttet Usmanov. NBS tror jeg ga blanke faen i klubben. Hun virker bare pengegrisk sett i retrospekt.

ONV95
ONV95Innlegg: 4386
22.05.19 17:29

Utrolig at noen er lei seg for at Oligarken Usmanov ikke fikk hendene på klubben. Eier dere ingen prinsipper? 

 

Heller League 1 med Kroenke enn CL pokal med Usmanov.

 

Og jeg hater Kroenke.

(Innlegget ble redigert 22.05.19 17:29)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
22.05.19 18:33
ONV95: Utrolig at noen er lei seg for at Oligarken Usmanov ikke fikk hendene på klubben. Eier dere ingen prinsipper?

Ikke når man må konkurrere på ulike vilkår.

Eks: Hvis jeg drev med sykling på 90-tallet og visste at feltet var gjennomdopet, så hadde jeg ikke giddet å konkurrere uten å dope meg selv.

Ideelt sett skulle jeg sett at det ikke var noen lag som fikk penger spyttet inn fra tvilsome aktører. Men når det først skjer og er fullt lovlig (i hvert fall store deler av det), så ser jeg ikke noe poeng i at vi skal være mer rettskafne nei.

La meg vri litt på det: Arsenal har også mottatt penger fra Sheik Mansour. Gjennom salgene av Adebayor, Nasri og Clichy f.eks. Alle i fotballen som har mottatt ekstra penger pga. inflaterte priser når City, Chelsea og PSG har kjøpt. Hvorfor er man frittatt for kritikk fordi pengene kommer gjennom et ledd ekstra? Pengene kommer fra den samme kilden.

Et eksempel til: Du har fått med deg at vi har en stadion som heter "Emirates" og at vi har "Emirates" foran på skjorta. Er de pengene renere enn de City har fått spyttet inn fra eieren sin? Eller de Chelsea fikk inn fra Roman?

(Innlegget ble redigert 22.05.19 18:34)

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1471
22.05.19 18:40

Kroenke er Amerikaner er han ikke? Hehehehe. 

Cowpunk
CowpunkInnlegg: 218
22.05.19 18:50

 


Arsenal er en stor bedrift med flere hundre ansatte. Investorer med penger kjøper selskaper eller andeler av et selskap for å tjene penger. Eierne av store konsern eller firmaer er nok lite opptatt av at kundene eller forbrukerne blir lykkelige av å bruke produktet de tilbyr. Det syke med Arsenal er ikke at eierne vil tjene penger på investeringen. Det syke er vel heller at andre eiere vil spytte inn milliarder utelukkende for å få en pokal som veggpryd. Å kaste bort milliarder på å lønne unge jyplinger er langt verre enn å ta ut overskudd av et selskap.  Å kjøpe klassespillere er dessverre oftest en dårlig økonomisk investering. Vi har vunnet PL og cupen før vi, men allikevel gått i underskudd.


 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4536
22.05.19 19:34

De fineste draktene vi har hatt i min aktive supportertid tror jeg. Fantastisk!

sfv
sfvInnlegg: 2092
22.05.19 19:50

Nydelige drakter!! Arsenal skal ha rød hjemmedrakt med hvite ermer og hvit krage..denne er nesten perfekt! Arsenal skal også ha gul bortedrakt..så godt jobbet Adidas.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
22.05.19 19:51
Wellewinhio: Det var DD som introduserte styret for Kroenke, og han var med på å organisere salg av aksjer til Kroenke i starten av prosessen. I hvert fall hvis man skal tro denne siden, og mener jeg har lest noe lignende tidligere også. Eller så tror jeg det ble tatt opp i en arsecast hvor det var besøk fra en av historikerne som har skrevet bok om Arsenal.

Merkelig at det i så fall ikke står noe om det i wikidpedia-artikkelen om ham. Da er det antakelig ubekreftet informasjon.


"It is understood that Dein brokered the deal between Granada and Kroenke, with the view that Kroenke could take over the club and make cash available to cover Arsenal through the potentially tricky period between building the new stadium and finishing the redevelopment of Highbury and other sites linked to the property deals. "


Stemmer dette, kan man trygt si at det var en stygg feilvurdering av DD. Men DD har alltid virket som en veldig dyktig forretningsmann i tillegg til det sportslige. Tviler faktisk på at han hadde gjort så dårlig research på en potensiell aksjonær. Men her kan jeg selvsagt bomme, for alle kan gjøre feilvurderinger innimellom, også dyktig personer som DD.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
24.05.19 07:51
Enzino: Et eksempel til: Du har fått med deg at vi har en stadion som heter "Emirates" og at vi har "Emirates" foran på skjorta. Er de pengene renere enn de City har fått spyttet inn fra eieren sin? Eller de Chelsea fikk inn fra Roman?

Ja for sponsoravtaler er selvfølgelig helt det samme som å ha et helt statsbudsjett fra gulfen å kjøpe spillere fra. Helt naturlig sammenligning. 

Hadde vi vært eid av rasstappene fra Dubai som sto bak Emirates flyselskapet kunne vi snakket. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 07:51)

caliblue
caliblueInnlegg: 13541
24.05.19 09:44

Forskjellen er ikke så stor og det er akkurat det samme som ligger i grunn.


Stater som sliter et dårlig rykte driver med sportwashing for å bedre omdømmet sitt. Flyselskapet Emirates får ikke valuta for pengene sine, men det er statseid og sørger for at landet blir nevnt i mer positive ordelag enn i forbindelse med Amnesty-rapporter og brudd på menneskerettigheter.


Skulle noen i tillegg velge å fly med Emirates er det ren bonus, siden alle deres flyvninger enten går fra eller til Dubai.


Oppblåste sponsoravtaler langt over markedspris har vi sett lenge nå. I tillegg har sandkassestatene sikret seg VM i håndball, sykkel og snart også fotball. Azerbadjan sponset Atletico Madrid, har hostet masse store idrettsarrangement, skal ha kamper i neste fotball-EM og arrangerer snart EL-finalen.


Hva som har skjedd med PSG og Manchester City er bare den naturlige fortsettelsen på hva de startet med med Arsenal, Barcelona, Real Madrid osv.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
24.05.19 10:08

Hva så? De aller fleste minus city supportere klarer å problematisere dette. 


Det sier seg selv at Emirates er der for å legitimere søpla de driver med i Dubai. Men at vi som Arsenal supportere liksom ikke skal ha lov å kritisere UEFA for å legge finalen til Azerbaijan  fordi vi har Emirates som sponsor går jeg ikke med på. Ikke faen. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
24.05.19 13:31
Jazzeron: Ja for sponsoravtaler er selvfølgelig helt det samme som å ha et helt statsbudsjett fra gulfen å kjøpe spillere fra. Helt naturlig sammenligning.  Hadde vi vært eid av rasstappene fra Dubai som sto bak Emirates flyselskapet kunne vi snakket.

Jeg skrev ikke at det blir det samme.


Men alle pengene stammer fra systemer/stater med kritikkverdige forhold.


Skal man først sette seg på sin høye hest, så må man være konsekvent. Ellers blir det dobbelmoral.


Man kan selvsagt velge å være dobbeltmoralsk. Men det er ikke spesielt pent å se på.

ONV95
ONV95Innlegg: 4386
24.05.19 13:41
caliblue: Oppblåste sponsoravtaler langt over markedspris har vi sett lenge nå.

Helt enig, men det er langt fra det Arsenal kjører med for vår avtale med Emirates. Det er faktisk en ganske så middelmådig avtale der jeg mener vi ikke får ut et kommersielle potensialet vi har på drakt og arena sponsor.  Det er en veldig stor forskjell fra å ha en sponsoravtale til markedspris og det å ha en sponsoravtale som indirekte betaler hele klubben (ala City og PSG). 

Men jeg hadde selvsagt foretrukket at vår hovedsponsor ikke var representant for bødlene i Midtøsten. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 13:42)

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
24.05.19 13:46
Enzino: Jeg skrev ikke at det blir det samme.

Men du hintet til at vi ikke kunne fra kritisere UEFA fordi vi i en form eller annen har mottatt (litt) penger fra torturister og slavedrivere? Det er skivebom spør du meg. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
24.05.19 14:12
Jazzeron: Men du hintet til at vi ikke kunne fra kritisere UEFA fordi vi i en form eller annen har mottatt (litt) penger fra torturister og slavedrivere? Det er skivebom spør du meg.

Selvsagt kan du det. Men jeg påpeker at det er dobbelmoralsk.


Og at selvom omfanget er annereledes, så er det prinsippielt det samme som City mottar massiv kritikk for.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
24.05.19 14:25
Enzino: Selvsagt kan du det. Men jeg påpeker at det er dobbelmoralsk.

Det forutsetter vel at ingen synes det er problematisk med Emirates som sponsor? Såvidt jeg kan se er det INGEN som synes det er greit med Emirates som sponsor. Er det dobbeltmoralsk av dem og? 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
24.05.19 15:15
Jazzeron: Det forutsetter vel at ingen synes det er problematisk med Emirates som sponsor? Såvidt jeg kan se er det INGEN som synes det er greit med Emirates som sponsor. Er det dobbeltmoralsk av dem og?

Jeg er litt usikker på hva du egentlig argumenter for og i mot her.

La oss gå tilbake til utgangspunktet:

Jeg registerer at noen uttaler seg i veldig sterke ordlag mot at vi skulle fått Usmanov inn som eier.

Jeg påpekte derfor at det ikke nødvendigvis rent prinsippielt er bedre å ha Emirates som sponsor, enn å få Usmanov inn på eiersiden.

Er du enig eller uenig i dette?

 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 15:16)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 9716
24.05.19 15:47

Hei Arsenal-folk.

Er det viden kjent at Wenger delte ut koffeintabletter før kamper? Dette var visst helt vanlig praksis etter at han kom til klubben.


-Pat

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2014
24.05.19 16:30

Ex-Arsenal boss Arsene Wenger says he is ready to take a new role in football - but has admitted for the first time he might not return to management.


Wenger ended his 22-year Gunners reign after the 2017-18 season and previously stated he intended to take charge of a new club in early 2019.


But the 69-year-old Frenchman told the BBC: "I thought I will come back into management very quickly, but I enjoyed taking a little distance.


"Now I'm at a crossroads."


"I miss competition and I miss Arsenal because I left my heart in there," he explained.


"I gave my life to this club for 22 years. Every minute of my life was dedicated to this club and I miss the values we developed inside the club.


"I support Arsenal. It will be forever my club."

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
24.05.19 18:35
John||Locke: Hei Arsenal-folk. Er det viden kjent at Wenger delte ut koffeintabletter før kamper? Dette var visst helt vanlig praksis etter at han kom til klubben.

Det har jeg faktisk aldri hørt før.

Et enkelt søk viser at det ble fjernet fra dopinglistene først i 2004.

Og at klubben og Wenger har nektet for det, men at Paul Merson har påstått dette i biografien sin. Unektlig litt komisk at Merson av alle er en kilde om bruk av piller. Fant i farten ingen andre kilder enn Merson. Har du sett det komme fra noen andre?

Kan godt hende det stemmer, men måten Merson ble shippet ut til Boro av Wenger, har gjort at han har kommet med en del bitre utspill i ettertid. Så usikker på troverdigheten hans i slike saker. Selv om jeg digget fyren og han var en av mine absolutte favoritter som spiller, særlig under GG tidlig på 90-tallet.

Ser at Rio Ferdinand har visstnok uttalt (på twitter) at det er en ikke-sak, siden mange spillere har brukt dette både før og etter kamp.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 18:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg