Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
24.01.20 13:04

Man må nesten være blind på begge øynene om man ikke ser stor spillemessig forbedring allerede under Arteta, evt. så har man glemt hvor ekstremt elendig Arsenal så ut før han tok over.


Spesielt i oppbyggingsfasen av spillet er det tydelig at Arteta har en klar plan og klare instruksjoner på hva han vil av spillerne. Under Emery var dette helt fraværende, og man fikk inntrykk av at spillerne ikke ante hva de skulle gjøre med ballen. Bare se på David Luiz, Niles, Torreira og Xhaka som nesten gløder av selvtillit nå når de har en trener på siden som vet hva han ønsker å oppnå. 


Pepe begynner også å se ut som den spilleren vi vet at han kan være.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
24.01.20 13:44
TheArsenalWay: Man må nesten være blind på begge øynene om man ikke ser stor spillemessig forbedring allerede under Arteta, evt. så har man glemt hvor ekstremt elendig Arsenal så ut før han tok over.

Man kan sikkert si den er stor, men utfra hva man kan forvente synes jeg ikke vi skaper i nærheten av nok. Som sagt, Palace og Sheff Utd var temmelig elendig. At man ikke får straffer har vært tilfellet ca siden the Invincibles, så det er ikke noe nytt. 

Fredda_AFC
Fredda_AFCInnlegg: 1828
24.01.20 14:04
Jazzeron: Man kan sikkert si den er stor, men utfra hva man kan forvente synes jeg ikke vi skaper i nærheten av nok

Er forventningene dine basert på hva vi har av spillere? Eller hvor raskt Arteta lapper i sammen en mentalt nedbrutt stall blottet for selvtillit og samhandling på banen?


Resten av sesongen vil nok ebbe litt frem og tilbake. Jeg håper det løsner offensivt snart, det er bare et spørsmål om vi får se det i sammenhengende kamper. Jeg har fortsatt trua på 4 plassen.


 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18270
24.01.20 14:17
TheArsenalWay: Spesielt i oppbyggingsfasen av spillet er det tydelig at Arteta har en klar plan og klare instruksjoner på hva han vil av spillerne. Under Emery var dette helt fraværende, og man fikk inntrykk av at spillerne ikke ante hva de skulle gjøre med ballen. Bare se på David Luiz, Niles, Torreira og Xhaka som nesten gløder av selvtillit nå når de har en trener på siden som vet hva han ønsker å oppnå.

Det er jo bak der det må starte med spillere som kan og vil tre ballen opp til neste ledd med spillere som gjør seg spillbar der for å bli spillt opp på og å klare å spille av eventuellt press først ved å holde ballen i leddet til den rette tida og åpning\rom materialiserer seg i stedet for å kline ei bingopasning opp.


Og så bygger en fra der for å utvikle bevegelsesmønster for å strekke forsvarsmurer som skal åpne opp og skape ett produktivt angrepspill.

Walchez
WalchezInnlegg: 3717
24.01.20 14:55
FrannyLee: Det er jo bak der det må starte med spillere som kan og vil tre ballen opp til neste ledd med spillere som gjør seg spillbar der for å bli spillt opp på og å klare å spille av eventuellt press først ved å holde ballen i leddet til den rette tida og åpning\rom materialiserer seg i stedet for å kline ei bingopasning opp.
Og så bygger en fra der for å utvikle bevegelsesmønster for å strekke forsvarsmurer som skal åpne opp og skape ett produktivt angrepspill.

Det er vel nettopp dette Arteta jobber med og innarbeider bevegelsesmønstre og fokus på posisjonering av kroppen slik at man er mer tilgjengelig for å bli spilt opp til og raskere med å spille ballen videre. 


David Luiz er en nøkkelspiller i så måte da han er veldig god på balldistribusjon på både korte og lange pasninger og har godt overblikk over bevegelsene. Xhaka er også god på dette, og etter min mening er Torreira undervurdert her. Han er også veldig god til å plassere seg riktig å finne riktige valg videre. Guendouzi derimot sliter med denne delen av spillet og er posisjonelt mer varierende.


Dette er ting som tar tid å innarbeide og Emery har rotet dette til veldig med sine stadige endringer av taktikk, formasjoner og spilleruttak. Vi er helt klart på riktig vei med Arteta, men det fortsatt veldig langt igjen til vi spiller slik han og fansen ønsker. 

TheBracket
TheBracketInnlegg: 41055
24.01.20 15:57
TheArsenalWay: ante

Du vet det er dårlig stelt når en profesjonell fotballspiller ikke aner hva han skal gjøre med en fotball :(

vike4
vike4Innlegg: 9749
25.01.20 11:28

A medical has been booked for Pablo Mari. His agent is a close friend of Raul Sanllehi. Arsenal will pay £8m.


Rykta sier at han ikke er veldig god, men må da være bedre enn Mustafi?

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14819
25.01.20 11:59
vike4: Rykta sier at han ikke er veldig god, men må da være bedre enn Mustafi?

Føler vi har veldig mange midtstoppere nå, hvor ingen av de er veldig gode. Får håpe Saliba er den stopperen vi har savnet det siste tiåret, for jeg har liten tiltro til at Mari er det.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
25.01.20 12:05

1.91 høy. Håper han kan vinne litt i lufta for oss 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5535
25.01.20 13:42

Unødvendig og bortkastet penger å kjøpe middelmådige spillere, de har vi nok av. Slik går det når man har en eier som ikke gidder å bruke penger. Å satse på et par dyre spillere er et klokere valg enn å ha flere som er ræva.


Walchez
WalchezInnlegg: 3717
25.01.20 13:45

Postet i overgangstråden, men limer inn her også. 


Edu og Pablo Mari nettopp ankommet Heathrow. Blir vel medical i løpet av dagen og presentert i morgen eller mandag tenker jeg. Blir interessant å se hvor god han er etterhvert.


https://twitter.com/worldwideafc/status/1221048841438420993?s=21

Walchez
WalchezInnlegg: 3717
25.01.20 13:49

@business. Synes det er greit å la spillerne få spille noen ksmper før man skal dømme om det hsr børt en god eller dårlig signering. Vi hsr behov for å gjøre mange utskiftinger nå fremover og da er vi avhengig av å finne noe billige alternativer til troppen også. Det viktigste er spillernes kvalofikasjoner til å gjøre den jobben som Arteta og trenerapparatet vil de skal gjøre, og ikke hvilkenklubber de har spilt for tidligere og prislappen de kommer med

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5535
25.01.20 14:15
Walchez: @business. Synes det er greit å la spillerne få spille noen ksmper før man skal dømme om det hsr børt en god eller dårlig signering. Vi hsr behov for å gjøre mange utskiftinger nå fremover og da er vi avhengig av å finne noe billige alternativer til troppen også. Det viktigste er spillernes kvalofikasjoner til å gjøre den jobben som Arteta og trenerapparatet vil de skal gjøre, og ikke hvilkenklubber de har spilt for tidligere og prislappen de kommer med

Men man kommer ikke videre med å kvitte seg med dårlige spillere og erstattes med like dårlige. Dette må det bare bli slutt på.


Jeg har ikke sett noe av denne spilleren, men leser at han har mislykket i andre mindre klubber enn Arsenal, da syns jeg vi ikke burde ha hentet han. Tror grunnen til at de hentet han er for at han er billig.


LeCoq
LeCoqInnlegg: 7893
25.01.20 14:18

Tim Vickery (BBC og ESPN), ekspert på fotball i Sør-Amerika, om vår nye signering:

 

In an environment where most teams play cautiously and rely on the counter attack, Jorge Jesus wants to take risks.

He wants his team to impose itself on the game – and this means defending with a high line.

Almost all Brazilian clubs defend close to their own goal. Consequently, some of the centre backs are lumbering creatures.

Pace is not so necessary if they position themselves on top of the goalkeeper.

This is why Flamengo looked to Europe for a central defender. Pablo Mari has the lanky build of an old fashioned number five.

But he is no slouch along the ground, and – crucially – he is well accustomed to defending high, attacking the half way line rather than running back towards his own goal.

Throw in the fact that he is left footed and safe on the ball and he has slotted in wonderfully well to a team which at the half way stage has soared its way to the top of the league, and which will also be taking part in the semi finals of the Copa Libertadores, South America’s Champions League.

(Innlegget ble redigert 25.01.20 14:20)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5535
25.01.20 14:26

Arteta ville helt sikkert hente fyren fra Shaktar Donetsk, men ledelsen ville ikke betale 30M. og gikk heller for Pablo Mari da han ikke koster mer enn 8M.


-V-
-V-Innlegg: 367
25.01.20 14:52

Jeg har ingen tro på at denne lånesigneringer blir suksessfull, dessverre. Tipper dette endrer opp på samme måte som Kim, Denis Suarez og Ceballos. 

vike4
vike4Innlegg: 9749
25.01.20 15:46
Wellewinhio: Føler vi har veldig mange midtstoppere nå, hvor ingen av de er veldig gode. Får håpe Saliba er den stopperen vi har savnet det siste tiåret, for jeg har liten tiltro til at Mari er det.

Bare lån, og vi må ikke kjøpe han i sommer, så verdt å ta sjansen. Edu traff med Martinelli, så hvem vet. Mtp at vi ikke har verdens beste økonomi, så er jeg for flere ukjente signeringer i 5-20 mill£ sjiktet. Det kan bli en gullgruve, og det vil heller ikke ruinere oss. Der er nok mange kupp å gjøre i spesielt det brasilianske og franske markedet.

Gooner4life1906
Gooner4life1906Innlegg: 3211
25.01.20 15:51

Om vi ikke har råd til å signere en klassestopper dette vinduet ser jeg virkelig ikke problemet med å prøve å hente en billig. Minimal risiko og kan for alt vi vet være en kjempesignering. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
25.01.20 16:34

Mari koster 8 mill pund å låne eller er det prisen vi betaler hvis vi kjøper til sommer?

-V-
-V-Innlegg: 367
25.01.20 16:56

Edu har ingenting å gjøre med Martinelli signeringer. 

vike4
vike4Innlegg: 9749
25.01.20 18:13

Etter litt frem og tilbake om det er lån eller kjøp, så bekrefter nå presidenten at det er permanent.


 

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30921
25.01.20 18:16
vike4: Etter litt frem og tilbake om det er lån eller kjøp, så bekrefter nå presidenten at det er permanent.

Har Trump sagt det?

Walchez
WalchezInnlegg: 3717
25.01.20 18:27

Da stemmer det som har vært sagt fra Brasil helt fra i går kveld at det er snakk om en permanent avtale. Virker som om de engelske «journalistene» har blitt tatt på sengs her og de første var på storten når det dukket opp bilde av Edu og Pablo Mari fra Galeäo i går kveld. Chsrles Watts var på plass på Heathrow i dag tidlig når de ankom og det er vel han som tok den videosnutten jeg la ut tidligere i dag og han virker å være den som først meldte om lån


Med summene som har vært nevnt virker dette som en signering med lav risiko og potensielt stor oppside. Blir interessant å se hva Arteta kan få til med denne spilleren


 

vike4
vike4Innlegg: 9749
25.01.20 18:30
ulfarne: Har Trump sagt det?

Han sa det. Helt sant!

Walchez
WalchezInnlegg: 3717
25.01.20 19:02

Vel, nå meldes det at det er lån. Meldes at vi låner han frem til sommeren for €4m og har opsjon på å kjøpe han da for ytterligere €4M. Avtalen skal visstnok inneholde noen klausuler som kan gjøre avtslen inntil €2M dyrere. Avtalen er ikke signert ennå, men må signers innen tirsdag


https://www.gazetaesportiva.com/times/flamengo/emprestimo-metas-e-valores-variaveis-entenda-o-acordo-entre-flamengo-e-arsenal-por-pablo-mari/

vike4
vike4Innlegg: 9749
25.01.20 19:12
Walchez: Vel, nå meldes det at det er lån. Meldes at vi låner han frem til sommeren for €4m og har opsjon på å kjøpe han da for ytterligere €4M. Avtalen skal visstnok inneholde noen klausuler som kan gjøre avtslen inntil €2M dyrere. Avtalen er ikke signert ennå, men må signers innen tirsdag
Walchez
WalchezInnlegg: 3717
25.01.20 19:18

Nå er mye motstridende informasjon i sirkulasjon. Det som er sikkert er at Pablo Mari er veldig nær å være klar. Han vil nok trenge litt tid på å bli spilleklar siden han ikke er i sesong i Brasil nå. Det er U23 laget til Flamengo som spiller i Campeonata Carioca som pågår nå

vike4
vike4Innlegg: 9749
25.01.20 19:43
Walchez: Det som er sikkert er at Pablo Mari er veldig nær å være klar.
DennisB
DennisBInnlegg: 15996
26.01.20 12:03

Jeg har lite å bygge noe som helst på, men ser man på hvor høyt han er verdsatt av Flamengos supportere, og hvor nødig de ville la han gå, så er jeg meget positiv. Hva jeg leser om han er også positivt. Liten risiko og dermed lave forventninger, det blir ikke mye bedre enn det. Dette har jeg god tro på, sett i lys av hvor lei vi er de mediokre midtstopperne våre.

 

Men jeg vil helst ha en ny Gabriel Martinelli, og ikke en Gabriel Paulista. Det sagt, Gabriel Paulista hadde trolig vært en av våre beste stoppere i dag.

(Innlegget ble redigert 26.01.20 12:06)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14819
26.01.20 13:03
DennisB: Men jeg vil helst ha en ny Gabriel Martinelli, og ikke en Gabriel Paulista. Det sagt, Gabriel Paulista hadde trolig vært en av våre beste stoppere i dag.

Nei, det ville han ikke. Fyren var stokk dum. Han fungerer kanskje i velfungerende lag, hvor det er god struktur. I Arsenal var han som fisk på land. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg