Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
21.02.20 21:36
vike4: Nå vet ikke jeg hvor dere setter grensen for god

Når vi nesten ikke slipper inn mål lenger. Han har også blitt god med langpasninger forover.

 

 

(Innlegget ble redigert 21.02.20 21:43)

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 10840
21.02.20 21:38

Er Arsenal-supportere fornøyd med Arteta så langt?

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
21.02.20 21:44
-Joachim-: Er Arsenal-supportere fornøyd med Arteta så langt?

Kan ikke snakke for alle, men jeg er i hvert fall.

(Innlegget ble redigert 21.02.20 21:45)

-V-
-V-Innlegg: 261
21.02.20 21:49

Om vi skal ha både Saliba og en ny stopper inn til sommer, må hvertfall to-tre stk også selges. Men det overlater jeg til Arteta. For meg virker det som Sokratis og Mavropanos/Holding ligger dårligst ann. 

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 10840
21.02.20 21:52

Får ikke fulgt like med på de andre PL-lagene lenger, så hva konkret er det Arteta har gjort annerledes enn Emery?

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4998
21.02.20 21:54

Vi har ikke for mange forsvarspillere. Med alle de skadene vi har har vi akkurat nok. 


Per nå er høyrebacken vår akilles hæl. Her må det forsterkes. Og da helst ikke med skadde spillere. 

vike4
vike4Innlegg: 9532
21.02.20 22:00
-Joachim-: Får ikke fulgt like med på de andre PL-lagene lenger, så hva konkret er det Arteta har gjort annerledes enn Emery?

Kollektive har blitt vesentlig bedre i det defensive, noe som viser igjen på antall mål vi slipper inn. I det offensive har det ikke vært noe fremgang dessverre, men laget er ikke godt nok i noen ledd, så kan ikke forvente gull ut av gråstein eller hva det heter.

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 10840
21.02.20 22:08

Takk for svar. 


Tenker at Arteta har med seg en del rundt det å bygge lag fra Pep. Om han får det ut i praksis og Arsenal treffer med signeringer kan det absolutt se bra ut om 3-5 år.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
21.02.20 22:28
MarcoMauritz: Vi har ikke for mange forsvarspillere

Det var midtstoppere jeg tenkte på.


antonsen_86
antonsen_86Innlegg: 10596
22.02.20 09:45
busnissclass: Når vi nesten ikke slipper inn mål lenger. Han har også blitt god med langpasninger forover.

Endelig fått komplementert de gode langpasningene bakover.

Thomas.R.O
Thomas.R.OInnlegg: 412
22.02.20 11:05
MarcoMauritz: Per nå er høyrebacken vår akilles hæl. Her må det forsterkes. Og da helst ikke med skadde spillere.

Bellerin, AMN og Cedric? Vi har nok dekning der hvertfall, men kvaliteten må kanskje opp ja

DennisB
DennisBInnlegg: 14563
22.02.20 11:47
-Joachim-: Får ikke fulgt like med på de andre PL-lagene lenger, så hva konkret er det Arteta har gjort annerledes enn Emery?

Dette blir et langt svar, så dere er hjertelig velkommen til å sove litt underveis. Eller bare scrolle videre.

 

For å ta Emery først, da han startet fjorårssesongen var det mye optimisme. Vi startet sesongen med to tap (vår vanskeligste serieåpning noensinne, mot City og Chelsea), men derfra tok vi faktisk 7 strake seire i serien, og blandet dropsene videre med noen uavgjorte og nye seire. Vi gikk på en 22 kampers run uten tap, noe som virkelig ga oss troa på noe stort. Men de som så bak resultatene så at det en ganske flatterende run, hvor vi var griseheldige i mange av disse kampene. Det var fortsatt mye å ta tak i.

 

Vi hadde også en fin run på vårparten, som ga oss et forsprang i kampen om topp 4. Deretter sprakk vi som en ballong, og tapte den kampen på målstreken. Alt i alt en godkjent sesong for Emery, men det var mye å bekymre seg over bak resultatene.

 

Endringen i formasjoner var hyppig under Emery. Vi skiftet hyppig mellom en trebacksrekke til en tradisjonell firer bak. Det var også skifter i formasjonene framover. Det Emery gjorde mye av i fjor, som han videreførte i år, er å tviholde på formasjonene han mener passer motstander, uavhengig av spillerne han har hatt til rådighet. Skal man skifte formasjoner og taktikk ofte, må man også ha spillere som kan utføre jobben. Man kan ikke endre formasjoner for formasjonens skyld. Tilpasser man derimot formasjoner etter spillermateriellet man har, så hadde det vært noe helt annet. Det gjorde aldri Emery.

 

Resultatet er at han ofte spilte flere spillere ut av sin komfortsone, ute av sine vante posisjoner, og satte formasjonen foran spillerne. Det måtte til slutt gå galt. Han endte opp med en ganske så forvirra gjeng, som ikke lenger trodde på prosjektet hans.

 

I den første tiden fikk Arsenal mange resultater som ikke stod i stil med sjanser og kamputseende. Det var mye snakk om xG og xGA. Vi ble etterhvert innhentet av realitetene, for slikt har en tendens til å jevne seg ut over tid. Arsenal lå helt i bunnen av ligaen hva angår å slippe til fleste skudd og sjanser. Det vi skapte var også blant de svakeste i ligaen.

 

Årsaken er hovedsaklig at Emery skulle tilpasse alle kamper etter motstanderen. Han ble så fokusert på det at vi etter hvert mistet identiteten i spillet vårt. Vi hadde ikke lenger noe eget spill. Det ble ikke lenger nødvendig for andre lag å tilpasse spillet etter oss, for vi la ballen i deres hender. Fra å ha mest ballinnehav og styring av spillet under Wenger, med en wengersk tilnærming, spesielt mot svakere lag, gikk vi til å bli avventende, lot motstanderne styre og slapp til motstanderne altfor lett. Flere lag trodde jo knapt hva de så når de møtte oss. Lag som var i dårlig form, gjorde vi gode. Utrolig nok gjaldt dette også mot under middels gode lag og bunnlag. Vi ble til slutt herjet med at nær sagt alle lagene i ligaen, vi tapte midtbanedueller, og forsvaret ble avslørt gang på gang. Vi jobbet ikke som et kollektiv. Vi mistet evnen til å dominere og avgjøre kamper til vår fordel. I steden tok vi poengene våre der motstanderne feilet. Heldige poeng kom i kjølevannet av det.

 

Vi hadde denne sesongen, da Emery ble sparket, vår verste poengstart på 43 år. Førtitre år. Men det sa faktisk ikke engang alt. Vi ble nærmest rævkjørt av lagene som lå bak oss, også bunnlag, og raste som en stein på tabellen. Den trenden måtte vi få stoppet. Ellers kunne vi ha kommet faretruende nær en nedrykkskamp.

 

Emery endte opp med en spillergruppe som tilsynelatende ikke så ut til å engang tilhøre midtsjiktet i Premier League. Det så ut som hver spiller ikke visste hva de skulle gjøre. Dette må Emery ta ansvar for. Han gjorde gutta til hva de var da, til hvordan de framstod på banen. Jeg har aldri i mitt liv sett en svakere utgave av Arsenal, og jeg har vært supporter siden 1971.

 

Vi tråkket litt i samme sporet under Ljungberg, som tross alt var assistenten til Emery. De samme uttakene, og noen merkelige valg. Vi så ingen bedring. Vi trengte noe nytt. Og det fikk vi.

 

Da Arteta kom, tok han med en gang et oppgjør med spillerkulturen i klubben. Ga klar beskjed om hva han forventet av hver enkelt spiller, og sa tydelig i fra hva som kreves dersom de ville være med på reisen videre. 

 

Og vi så resultater nær sagt med en gang. Arteta fikk spillerne til å jobbe for hverandre, de presset bedre kollektivt, og ikke minst, de jobbet for hverandre i forsvar. Sidebackene støttet bedre oppunder midtbanen, for å unngå de enorme rommene i overgangsfasene vi så under Emery. Tidligere ble midtbanen både fraløpt og brukt som kjegler til tider, mens vi nå så en hardt arbeidende midtbane. De personlige feilene ble færre. Enkeltspillere begynte å skinne, vi så en stor forvandling fra eksempelvis Luiz, Xhaka, Mustafi og Niles. Og Özil (i starten i hvert fall). Forvandlinger jeg fortsatt lar meg blende av. Når i tillegg Torreira endelig ble brukt der han passer best, så var grunnlaget lagt.

 

Riktignok har resultatene i poeng uteblitt, vi spilte 6 uavgjorte på de siste 8 seriekampene før seieren mot Newcastle. Men uavgjorte kamper bør ikke bekymre nevneverdig i denne fasen av Artetas karriere. Seirene vil komme når det offensive kommer på plass. Det viktigste Arteta gjorde da han ankom, var å sette forsvarsspillet i fokus. Vi har nå fått tettet igjen betydelig bakover. Vi har sluppet inn kun 8 mål på de siste 12 kampene (fire av disse mot Chelsea over to kamper). I forhold til slik det så ut under Emery, så er det en enorm forbedring. Og fasiten pr. nå for 2020, er 5-4-0, og 14-5 i målforskjell. Ubeseiret i 2020 altså. Arteta for øvrig kun med ett tap så langt, 1-2 for Chelsea etter to sene scoringer av Chelsea.

 

Vel er det mye å gå på offensivt, vi ser ennå ikke gode ut framover, men med spillere som bl.a. Lacazette, Aubameyang, Martinelli og Pepe (i tillegg til Saka og Nketiah, og til dels Nelson), så tror jeg det bare er et tidsspørsmål før det løsner. Og før Arsenal igjen blir å regne med i topp 4-kampen eller bedre. Med et par kjøp til sommeren (en sentral midtbanespiller og evt. en stopper), i tillegg til at vi endelig får se Saliba i Arsenal-drakt, så har jeg tro på at Arteta er riktig mann til å føre laget inn i en ny era.

(Innlegget ble redigert 22.02.20 11:55)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
22.02.20 12:28

Tålmodighet har du i hvert fall DennisB. Flott innlegg, men var det ikke i slutten av Februar vi begynte å kollapse?


DennisB
DennisBInnlegg: 14563
22.02.20 12:42
busnissclass: Tålmodighet har du i hvert fall DennisB. Flott innlegg, men var det ikke i slutten av Februar vi begynte å kollapse?

Takk. Nei, fra 21.april gikk alt galt. Tror jeg har svart deg på det en gang for en ukes tid siden :)

DennisB
DennisBInnlegg: 14563
22.02.20 13:11
busnissclass: Tålmodighet har du i hvert fall DennisB.

Tålmodighet er en dude, har jeg hørt :)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
22.02.20 14:09
DennisB: Tålmodighet er en dude, har jeg hørt :)

Du skulle visst hvor viktig tålmodighet er.


MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4998
22.02.20 14:13

Giroud tilbake med scoring. En skam at en så effektiv spiss har blitt behandlet så dårlig av Fat Frank 

JMAFC
JMAFCInnlegg: 4976
22.02.20 14:48

Er helt nydelig å se Spurs tape selv med all dommerhjelp i verden. Gud for en møkkaklubb.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
22.02.20 15:00

Og en del av Arsenalsupportere ville ha Morinho som manager.


vike4
vike4Innlegg: 9532
22.02.20 15:23

Ikke noe bra resultat for oss det. Ikke at 4 plassen er realistisk uansett, men vi må bare gamble på at 5 plassen blir tilgjengelig.

Manoon
ManoonInnlegg: 117
22.02.20 15:39

Fantastisk innlegg Dennis. Spot on, og oppsummerer de siste sesongene perfekt

Manoon
ManoonInnlegg: 117
22.02.20 15:39

Dobbel

(Innlegget ble redigert 22.02.20 15:39)

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4998
22.02.20 17:58

Ned på 11.plass bak Burnley som vant idag. 


A poeng med Soton og Palace puster heseblesende tett i ryggen på oss. Livet som middelhavsfarer er spennende.


Vi fikk hjelp av Brighton som tar poeng fra Sheffield i kampen om EL plass. 

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
22.02.20 18:32

11 plass??? Arteta ut. Han har fått nok tid nå.

DennisB
DennisBInnlegg: 14563
22.02.20 19:18

Nacho Monreal med mål mot Valencia. Har hørt han er et talent. Noe for oss?

ONV95
ONV95Innlegg: 4928
22.02.20 19:25

Vi har heldigvis fått 10 poeng til nedrykk, så det ser inntil videre trygt ut. Men 8-14 plass er der vi hører hjemme denne sesongen.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4998
22.02.20 22:40

Leicester tapte idag. Vinner vi i morgen er det bare 13 poeng opp til 3.plassen. 


Everton som ligger på plassen over oss har et vanvittig hardt program igjen. Så de bør vi ta igjen ganske greit utover. 


Spurs, Wolves, Burnley og Sheffield bør vi også kunne ha has på. 


United og Chelsea blir tøffere nøtt, men bør være mulig. 


Er optimistisk foran neste sesong. Men det viktigste er hvordan vi selv fremstår utover, ikke hvordan de andre gjør det. Trust the process! 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5110
22.02.20 23:07

Vinner vi imorgen så er vi bare tre poeng fra en femteplass. Får vi en seier's rekke så er det fullt mulig at vi havner på en fjerdeplass i Mai.


vike4
vike4Innlegg: 9532
Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14719
23.02.20 15:28

Saliba er i aksjon for Saint Etienne nå. Har ikke fulgt me for om han har spilt noe før dette, men positivt at han er tilbake fra skaden. Krysser fingrer og tær om at han holder seg skadefri resten av sesongen. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg