Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Faquarl

Innlegg: 12997
Faquarl
21.09.20 21:16
DennisB: Sikkert, men det er mange ekempler på slikt i Arsenal. Noe jeg støtter. Alt handler ikke om kroner og øre i klubben vår, heldigvis får jeg si.

Det går an å være ålreit og få det en spiller er verdt i samme handling. Arsenal er ikke en veldedighetsorganisasjon, og betaler spillerne sine godt. God økonomisk sans i dagens toppfotball er (dessverre) veldig viktig, og det er masse å gå på mtp. dette for en rekke klubber. Det er ikke til å unngå.

Så er det også litt rørete å mene at god økonomi er noe negativt. Det er vi alle avhengige av, og jeg tviler på at du ville solgt huset ditt billigere fordi naboen mente det ville vært snilt av deg.

Det handler nok om udyktighet i dette tilfellet, dessverre.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 21:16)

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
21.09.20 21:17
Demidov: Alex Runarsson

Nå ser jeg at han heter Runar Alex Runarsson.. Det er innafor å stryke det ene fornavnet da, synes jeg.


De islendingene altså.

Makatelli

Innlegg: 11181
Makatelli
21.09.20 21:19
Faquarl: det skal også være mulig å få mer enn £20m for han dette vinduet.

Da må faktisk noen by for ham da. Eneste som gjorde det var Villa og Brighton og det er ikker akkurat lett å kreve mye av de. Hadde City kommet på banen med et bud tror jeg prisen hadde vært en del høyere. Må også huske at han bare hadde 2 år igjen av kontrakten. I tillegg ville han dra fordi Arteta visstnok hadde valgt å kjøre Leno som førstekeeper. Uansett er det sølt melk. Vi får se hvor god Martinez er over en hel ligasesong hvor han blir pepret med skudd hos et Villalag som nok kjemper mot nedrykk. Vi vet allerede hva Leno kan gjøre, men Martinez har bare spilt for oss i cupene og i medgangstiden under Arteta. Vi får se om ett år om vi solgte riktig keeper.

LeCoq

Innlegg: 7998
LeCoq
21.09.20 21:24
Faquarl: Det handler nok om udyktighet i dette tilfellet, dessverre.

28 år, 38 kamper (15(!) i PL) for Arsenal, to år igjen av kontrakten og ingen topplag på banen. For noen måneder siden var han verdt en fjerdedel. Maks. 

(Innlegget ble redigert 21.09.20 21:24)

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
21.09.20 21:24
Faquarl: Så er det også litt rørete å mene at god økonomi er noe negativt. Det er vi alle avhengige av, og jeg tviler på at du ville solgt huset ditt billigere fordi naboen mente det ville vært snilt av deg.

Jøss, dette var et eksempel hentet fra et sted langt ute på hardangervidda.

 

Martinez kom til Arsenal som 18-åring. Han har vært vårt trofaste inventar i 10 år, og leverte en praktsesong i Arsenal forrige sesong, og var kanskje ligaens beste keeper da. Derfra ser han sitt snitt til å slå igjennom og bli fast keeper i en annen klubb, kanskje etterhvert en storklubb. Og som 28-åring er dette nok hans siste sjanse.

 

Da forstår du at han ikke kan slite benk en sesong til. Da går toget hans.

 

Du må gjerne komme med hussalgene dine, men de er ikke særlig relevante her. Økonomi er derimot relevant, du trenger ikke å belære meg om det. Men jeg er sjeleglad for at vi også tar menneskelig hensyn i klubben vår, og ikke begraver Martinez` siste sjanse til å ende opp som en toppkeeper. Vi ga han ikke akkurat bort heller.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 21:33)

Faquarl

Innlegg: 12997
Faquarl
21.09.20 21:24
Makatelli: Da må faktisk noen by for ham da

Helt klart, men gjennomførte man ikke denne dealen litt for tidlig til å nøyaktig vite hva slags interesse man kunne ha funnet? Det er sant at corona har påvirket vinduet, men tilslutt må spillere kjøpes og selges og vi ser nå at mye likevel skjer mer på slutten av vinduet.

Chelsea bl.a. har vært ute og tittet på keepere dette vinduet. Der kunne man jo kanskje fått en del mer, hvis man absolutt skulle selge dette vinduet.

Visste ikke at han bare hadde to år igjen.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 21:24)

Demidov

Innlegg: 2432
Demidov
21.09.20 21:28
Faquarl: Chelsea

Nei, man skal ikke selge til en rivaliserende klubb. 

Demidov

Innlegg: 2432
Demidov
21.09.20 21:29
DennisB: hussalgene

Han klarer faktisk å sammenligne Martinez med et hus. 

Demidov

Innlegg: 2432
Demidov
21.09.20 21:30
DennisB: Han har vært vår trofaste inventar i 10 år,

Benkinventar. 

Faquarl

Innlegg: 12997
Faquarl
21.09.20 21:30
DennisB: Hva som skjer i Liverpool, bryr jeg meg fint lite om.

Nå må du ikke bli sur da.


Eksempler brukes vanligvis for å sette ting på spissen. At det ikke blir 100% nøyaktig skal ikke være nødvendig for at du tar poenget mitt. Å belære deg ser jeg ikke noe poeng i, men å forklare hva jeg mener er lov.

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
21.09.20 21:34
Faquarl: Nå må du ikke bli sur da.

Hehe, jeg slettet det med en gang, men du klarte å snappe det opp allikevel :)

 

Dessuten, jeg er faen ikke sur!!! :-)

(Innlegget ble redigert 21.09.20 21:37)

Manoon

Innlegg: 144
Manoon
21.09.20 21:40
Faquarl: Det handler nok om udyktighet i dette tilfellet, dessverre.

Uenig. For en gangs skyld synes jeg Arsenal gjorde et, om ikke fantastisk, men bra salg. £20 mill for en keeper som 4 måneder tidligere ikke hadde annet å vise til enn 5 kamper i spansk førstedivisjon og drøyt 60 kamper i Championship, uten å overbevise enormt, er en bra sum, særlig i dagens marked. Hadde vi ventet et år, kunne denne prisen selvfølgelig økt, men sannsynligheten for at vi hadde endt opp med like mye eller mindre, er vel så stor.


Uansett hvor mye jeg forelska meg i Martinez under Lenos skadefravær, må vi faktisk stikke fingeren i jorda, og innse at vi ikke får så mye mer for en litt uprøvd keeper i dagens corona-marked. 


Du nevner også at Kepa og Allison gikk for tredobbel pris. Dette er helt urealistisk og dårlig sammenligningsgrunnlag. Her handler det vel så mye om etterspørsel og pengestyrke hos kjøpende klubb. Chelsea måtte ha ny keeper, i et marked hvor keepere var mangelvare. Samtidig hadde de masse penger, og Athletic Bilbao utnytter selvfølgelig det. Samme med Allison. Liverpool mistet CL-gull på dårlig keeperspill, og Roma skjønte godt hvor desperate Liverpool var, og derav skyhøy pris.


Å selge andrekeeperen din til Aston Villa for £20 mill, samt kjøpe inn en ny keeper for £1 mill er bra business i dagens marked. Nå skjønner de fleste at godeste Runarsson ikke er noen gud, men slik økonomien i Arsenal er nå, har man ikke råd til å ha en så god keeper sittende på benken.

LeCoq

Innlegg: 7998
LeCoq
21.09.20 21:44
Faquarl: Chelsea bl.a. har vært ute og tittet på keepere dette vinduet. Der kunne man jo kanskje fått en del mer, hvis man absolutt skulle selge dette vinduet.

Hvorfor i all verden skulle klubben gjort det? Ville jo styrket Chelsea enormt. 

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
21.09.20 21:45
Demidov: Han klarer faktisk å sammenligne Martinez med et hus.

Da tror jeg heller jeg hadde sammenlignet han med Jodie Foster, Ellen Page, Mario Bello, Kristen Stewart etc. Alle er nærmest klin umulig å score på.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 21:47)

Makatelli

Innlegg: 11181
Makatelli
21.09.20 21:52

Aldri i verden om vi hadde solgt til Chelsea. Tror ikke de var dumme nok til å prøve engang. 

Faquarl

Innlegg: 12997
Faquarl
21.09.20 21:56
DennisB: Dessuten, jeg er faen ikke sur!!! :-)

Hehe, jeg irriterte nok en engasjert fotballromantiker nå! Ikke farlig det.

Altså, forstå meg rett. Arsenal er en finfin klubb, og dette er ikke noe forsøk på å undergrave klubben din. Men å sette et spørsmålstegn rundt de som spesifikt gjorde arbeidet relatert til økonomien i dette salget, det er lov. Og bra.

Får man økonomien på riktig retning, da kan man virkelig begynne å snakke om en vei tilbake dit Arsenal burde høre hjemme rent sportslig. Så kunne man kanskje tuppet ut en oligark i samme slengen.

Så skal jeg droppe å belære deg om Liverpool (denne gangen) :-)

(Innlegget ble redigert 21.09.20 22:00)

Makatelli

Innlegg: 11181
Makatelli
21.09.20 22:01

Arsenal er elendige på å selge spillere. Det har du helt rett i men akkurat i dette tilfellet tror jeg ikke Arsenal kunne fått mer enn de fikk. Vi har vel kun tre gode salg. Ox, Iwobi og Martinez. 

Villans20

Innlegg: 8989
Villans20
21.09.20 22:13

Martinez strålende.


Fortsatt tidlig, men ser ut som et skikkelig kupp så langt.


Men Leno er veldig god han også da.

Walchez

Innlegg: 3779
Walchez
21.09.20 22:16
Villans20: Martinez strålende.

Han var strålende i sommer også, men har ikke vist dette nivået tidligere så blir spennende å se om han kan opprettholde nivået fremover. Gjør han det så har dere nå en av ligaens beste keepere. 

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
21.09.20 22:17
Faquarl: Altså, forstå meg rett. Arsenal er en finfin klubb, og dette er ikke noe forsøk på å undergrave klubben din. Men å sette et spørsmålstegn rundt de som spesifikt gjorde arbeidet relatert til økonomien i dette salget, det er lov. Og bra.

Jeg forstår deg rett, ingen fare :) Og det er sunt å sette spørsmålstegn til økonomi, og alle sider ved salg og kjøp, eller klubbene som helhet.

 

Det som derimot bekymrer meg, er situasjonen vi ser idretten nå. For det er liten tvil om at lommebøkene til eierne tynnes ut, ingen vet hvor lenge klubbene må spille uten sine vante tilskuere. Arrangørene av tennisturneringer og en mengde andre idretter, det er veldig mange aktører som må ta store tap nå. Det påvirker mye, bl.a. prisen på salg og kjøp av spillere. Enn så lenge har man klart å skjerme det noe, men vedvarer dette en stund, så må vi nesten se på priser på en annen måte. Å fylle opp stadioene er fortsatt svært viktig.

 

Arsenal sparket nettopp rundt 55 ansatte, trolig for å i det hele tatt ha anledning til å handle inn spillere i sommer/høst, så vi får se hvor lenge dette kan gå, før flere tiltak må gjøres, eller verdien og prisene på spillere generelt, og deres lønninger, reduseres.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 22:28)

Faquarl

Innlegg: 12997
Faquarl
21.09.20 22:20
Manoon: Å selge andrekeeperen din til Aston Villa for £20 mill, samt kjøpe inn en ny keeper for £1 mill er bra business i dagens marked.

Du sier mye riktig. Poenget mitt i det store og det hele vanner vel ut i at man kunne ha sittet og ventet litt lengre ut i vinduet, og sett om det ville kommet noen andre interesserte. Visste som sagt tidligere ikke at han kun hadde to år igjen på kontrakten, så da blir salg dette vinduet som du sier korrekt.

@LeCoq: Ang. å selge til Chelsea: Nå forstår jeg den første reaksjonen rundt det, da selv vi nok tjener på at Chelsea beholder Kepa så lenge som mulig. Men tenker man seg litt om, kunne det ikke være verdt det hvis man f.eks. fikk en Aouar eller Partey inn?

Så er det sikkert andre som også kunne tenkt seg en keeper. Uten at jeg kommer på noen i farta.

Men nå har jeg spammet nok. Gott kvell!

(Innlegget ble redigert 21.09.20 22:21)

Villans20

Innlegg: 8989
Villans20
21.09.20 22:24
Walchez: Han var strålende i sommer også, men har ikke vist dette nivået tidligere så blir spennende å se om han kan opprettholde nivået fremover. Gjør han det så har dere nå en av ligaens beste keepere.

Håper det.


En bra keeper kan fort være forskjellen på 7-10 flere poeng i løpet av en sesong.

DennisB

Innlegg: 16397
DennisB
21.09.20 22:32
Villans20: En bra keeper kan fort være forskjellen på 7-10 flere poeng i løpet av en sesong.

Det er vel ikke umulig at han kan ha reddet to poeng for dere i dag ja. Hadde han ikke reddet straffen, så er det uvisst om dere hadde klart å putte to. Nå trengte dere bare èn.

LeCoq

Innlegg: 7998
LeCoq
21.09.20 22:50
Faquarl: @LeCoq: Ang. å selge til Chelsea: Nå forstår jeg den første reaksjonen rundt det, da selv vi nok tjener på at Chelsea beholder Kepa så lenge som mulig. Men tenker man seg litt om, kunne det ikke være verdt det hvis man f.eks. fikk en Aouar eller Partey inn? Så er det sikkert andre som også kunne tenkt seg en keeper. Uten at jeg kommer på noen i farta. Men nå har jeg spammet nok. Gott kvell!

Keeperplassen til Chelsea er den eneste posisjonen i laget som er virkelig svak. Martinez ville vært et veldig bra kjøp, men nå ser det jo ut til at de henter Mendy uansett.


Må bare "spamme", er en interessant diskusjon, og Martinez til en rival og Partey/Aouar inn er absolutt ikke svart-hvitt. Jeg synes bare ikke det hadde vært fornuftig.

Limpar91

Innlegg: 149
Limpar91
21.09.20 22:52
DennisB: Sikkert, men det er mange eksempler på slikt i Arsenal. Noe jeg støtter. Alt handler ikke om kroner og øre i klubben vår, heldigvis får jeg si. Kanskje det er derfor spillerne virker å trives godt i Arsenal også?

Det er en av grunnene til at jeg er blitt så glad i klubben, og særlig Msr. Wenger! Det verste med George Graham var atfor sine "kickbacks" så solgte han spillere som ville være i klubben - slike som Rocky og Limpar. Rocky stod visstnok og gråt. Takke meg til menneskelig profesjonalisme.

hillier

Innlegg: 4623
hillier
21.09.20 22:53

Hansino. Trodde vi var ferdig med å være så medmenneskelig :-) 


Manglet ikke på kritikk når vi tidligere har solgt spillere som ønsket seg bort av ulike grunner. Martinez var i mine øyne førstekeeper etter sesongavslutningen. Leno utfordrer. Om førstnevnte syns det blir for tøft å holde tyskeren bak seg, så er vel ikke det noe vi skal syns synd på ham for. En sesong med begge hadde vi klart, da ville det blitt tydelig om det var en one season wonder eller om vi har ordnet enn ny WS eller Gnabry som vi blir latterliggjort for de neste årene. 


Dessuten har jeg lyst å si; hva i all verdens slags massepsykose blant klubb og fans er dette med at Emi var så enormt gooner at selv Ian Wright nesten ble spurs mann i forhold :-) ?


Han var reserve i mange år, og var så klart glad i klubben. Men tårene som kom etter cupfinalen dreide seg ikke om klubb og fans. Han gråt pga egen suksess og familiens stolthet(det sa han på direkte TV). Det bygges et litt uheldig og underlig narrativ her fra spiller, klubb og store deler av fanskaren. Personlig bryr jeg meg like lite om hvordan han gjør det i Villa som hvordan Nyland gjør det der. Det er jo hysteri på Twitter(fra ganske store oppegående kontoer) i kveld. "I'm crying for this man" osv osv :-) 

LaGoeba

Innlegg: 19082
LaGoeba
21.09.20 23:10
Snellman: Men forresten; hva gjorde du her inne igår mens Juve spilte kamp og greier? Er det morsommere enn å se eget lag spille under sesongåpningen? :)

Hehe, ikke noen større årsak enn at jeg satt med en skoleoppgave samtidig som kampen pågikk. Så rett og slett bare en distraksjon fra skolearbeidet :)

VAVAVOOM

Innlegg: 2693
VAVAVOOM
21.09.20 23:59

Vi fikk 20 millioner for en reservekeeper som har spilt et godt halvår i Arsenal. Og som ikke ville signere en ny kontrakt. Neste år ville han hatt et år igjen og ville vært verdt mindre enn halvparten. Det var en god deal for alle parter. Han redder en straffe og så går folk i meltdown.


Jeg gruer meg til dagen Leno gjør en personlig feil og blir slaktet på alle forum.

caliblue

Innlegg: 14534
caliblue
22.09.20 09:44

Sliter med å se hypen. Martinez var en decent Championship-keeper hvem som helst kunne plukket opp for småpenger i fjor sommer.

Så får han prøve seg en kort periode, etter en pandemi hvor lag ikke bryr seg og PL maks holder Championship-nivå, hvor han ser bra ut.

Legg i alle fall ikke vekt på en enkelt strafferedning. Det sier ingenting om hvor god en keeper er. Knappe 5 år siden sist han reddet en straffe og 6 på rad har gått inn. Om noe, bang average.

Det betyr ikke at han ikke kan gjøre det bra for Villa. Lite i fotball som er mindre forutsigbart enn keeperes utvikling. Pope er fast inventar i landslagstroppen men var vel semi-pro en periode. Mendy som Chelsea kjøper var klubbløs et års tid som 23-24 åring. Mens Butland, det største keepertalentet de har hatt i England etter årtusenskiftet, opplevde forrige sesong å bli benket når Stoke kjempet mot nedrykk fra Championship.

Tenk at Joe Hart faktisk var en god keeper. I flere år. Og Liverpool trodde de sikret seg Bundesligas beste i Karius.

(Innlegget ble redigert 22.09.20 09:44)

hillier

Innlegg: 4623
hillier
22.09.20 10:19

Ja, gode poenger her caliblue. Og akkurat denne usikkerheten var grunnen til at jeg ikke ville selge. 


Men kanskje er 20 mill et gullkantet salg. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg