Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 21:39
F.R.O.G: De hadde i dag en defensiv trygghet som de ikke har vist tidligere i sesongen, og da blir de ekstremt vanskelig å slå.

Og hva kommer det av tror du? Fordi de møtte Arsenal. Som gjorde City gode. Leicester scoret 5 mål. Leeds klarte ett poeng. Mens vi? Taper 1-0. Hederlig. 

Enzino

Innlegg: 38498
Enzino
17.10.20 21:39

Jeg vet ærlig talt ikke helt hva jeg skal ta med meg fra denne kampen.

Vi møtte et helt annet City-lag enn de forrige sesongene. De var mye dårligere offensivt, og spilte helt på grensa defensivt. Kan aldri huske å ha sett et så kynisk City noen gang, som spilte helt på og over grensa, med masse etterslenger og neddragninger.

Særlig uten KdB, kjentes dette som et lag vi burde kunne ta poeng mot.

Vi slipper til lite sjanser, men det handler i stor grad om at City ledet og var fornøyde med å trille ball (i motsetning til City-versjonene fra de forrige sesongene som alltid gikk for 3 4 og 5 scoringer). 

Vi skaper akkurat ikke nok, til å få den nødvendige scoringen. Dette var litt uflaks og litt udyktighet.

Det blir en sånn irriterende nesten kamp.

Anyway, nå er de 2 vanskeligste kampene for sesongen tilbakelagt, og vi har heng på alle rivalene våre. Det er ikke på Ethiad eller Anfield at kampen om topp 4 avgjøres.

Vi har prestert bra defensivt så langt i PL. Men vi må skape flere sjanser og score mer mål utover i sesongen, hvis vi skal ha noen sjanse på CL neste sesong.

Enzino

Innlegg: 38498
Enzino
17.10.20 21:41
JMAFC: Kan ikke huske sist gang vi spilte underholdende fotball og skapte mange sjanser.

FA-cupfinalen?

RamsherE

Innlegg: 18102
RamsherE
17.10.20 21:47

Fulham, men det var mot Fulham.

Ari_Boy

Innlegg: 2648
Ari_Boy
17.10.20 21:55

Sorry, men helt siden Aubemeyang signerte kontrakten, så har han vært oppimot horribel. Usynlig, tafatt og uinteressert. Håper helt ærlig ikke dette går mot en ny Ozil. For pdd så spiller han ikke mye bedre enn det Ozil gjorde de siste 2 sesongene. 

DennisB

Innlegg: 16393
DennisB
17.10.20 21:56

Vi visste at vi mest sannsynlig ville tape både for Liverpool og City borte. Done that.

Ingen grunn til å henge med nebbet av den grunn. Dette kan umulig ha kommet som julekvelden på kjerringa for noen.

Synes vi er solide defensivt, vi har fått litt trygghet i laget nå. Det offensive vil løsne, Arteta vil ha andre kampplaner mot andre lag, og vi får mye tid til forbedring etter hvert.

Bare å krumme nakken, og kjøre på. Dette var den første av våre syv neste, hvor vi ikke kan forvente mer enn 10-12 poeng.

Ari_Boy

Innlegg: 2648
Ari_Boy
17.10.20 22:01
DennisB: Ingen grunn til å henge med nebbet av den grunn. Dette kan umulig ha kommet som julekvelden på kjerringa for noen. Synes vi er solide defensivt, vi har fått litt trygghet i laget nå. Det offensive vil løsne, Arteta vil ha andre kampplaner mot andre lag, og vi får mye tid til forbedring etter hvert.

Enige her. Defensivt sett, så var kampen svært solid. Men offensivt var det tafatt av alle tre på topp. De gjør ikke en god nok jobb dessverre. Syns spesielt Willian og Auba var elendige i dag. Pepe prøvde å skaffe seg rom, og gikk på løp, men hjelper lite når de to andre ikke henger med. Vi kan se ved flere eksempler for hvordan vi ruller fint opp til den siste tredjedelen, men der de på topp ikke leverer i form av løp, driblinger, skudd og pasninger i hver eneste situasjon. Det er det som er forskjell på lagene i dag. Trioene på topp. Spesielt Mahrez skilte seg ut, og var min MOTM totalt sett. 

Cowpunk

Innlegg: 431
Cowpunk
17.10.20 22:04

Jeg er veldig fornøyd med denne kampen. Endelig ser vi et Arsenallag som ikke slipper motstanderen til mange sjanser. Endelig ser vi et Arsenallag der lagdelene jobber sammen defensivt. Endelig ser vi et Arsenallag som nærmer seg topplagene. Endelig har vi en manager som forstår at defensiv trygghet er fundamentet for å bygge et nytt topplag. Jeg gir faen i at vi ikke skaper så mye i annen omgang så lenge City heller ikke gjør det. 

startelver

Innlegg: 66139
startelver
17.10.20 22:06

Dere tapte med ære. 2 managere som kjenner hverandre godt. Var ikke mye som skilte. 

Makatelli

Innlegg: 11173
Makatelli
17.10.20 22:08

19 år gamle Saka skapte mer på en omgang enn Willian, Pepe og Auba klarte tilsammen på 90 min. Det er derfor vi tapte denne kampen. De klarte ikke å holde på ballen når de fikk den eller ta riktige valg når de skulle sentre.

I tlllegg var selve presset vi gjorde skikkelig dårlig siden det alltid var en som ikke dekket sin mann i tide. Luiz var den eneste som klarte å lese hvor ballen skulle på forhånd. Så må man gi City kred og si at de spilte veldig smart etter at de scoret og bevisst holdt på ballen så lenge som mulig for å bruke opp tiden. Derfor vi nesten ikke skapte noe på slutten. 

FrannyLee

Innlegg: 18661
FrannyLee
17.10.20 22:08
Cowpunk: Jeg er veldig fornøyd med denne kampen. Endelig ser vi et Arsenallag som ikke slipper motstanderen til mange sjanser. Endelig ser vi et Arsenallag der lagdelene jobber sammen defensivt. Endelig ser vi et Arsenallag som nærmer seg topplagene. Endelig har vi en manager som forstår at defensiv trygghet er fundamentet for å bygge et nytt topplag. Jeg gir faen i at vi ikke skaper så mye i annen omgang så lenge City heller ikke gjør det.

Det er sånn en må tenke midt inne i ei rebuildingfase etter mine begreper. Ta det steg for steg med fundamentet på plass først.

DennisB

Innlegg: 16393
DennisB
17.10.20 22:09
Ari_Boy: Men offensivt var det tafatt av alle tre på topp. De gjør ikke en god nok jobb dessverre. Syns spesielt Willian og Auba var elendige i dag. Pepe prøvde å skaffe seg rom, og gikk på løp, men hjelper lite når de to andre ikke henger med. Vi kan se ved flere eksempler for hvordan vi ruller fint opp til den siste tredjedelen, men der de på topp ikke leverer i form av løp, driblinger, skudd og pasninger i hver eneste situasjon. Det er det som er forskjell på lagene i dag. Trioene på topp. Spesielt Mahrez skilte seg ut, og var min MOTM totalt sett.

Vi har et hav å forsere framover på banen. Jeg dristes til å tenke på Nils Arne Eggen, og hans filosofi om samtidige bevegelser i angrep. De mangler hos oss, vi ser noe spredt bevegelse her og der, men ikke den kollektive samhandlingen vi har sett så mye av tidligere. Da kommer vi heller ikke til de sjansene vi spilte oss til før.

Tenker da tilbake til Wengers tid, men faktisk også til dels under Emery. Vi rulla opp litt mer under han, men da blotta vi oss bakover isteden. Ingen god kombinasjon for noen andre enn de som ville se hawaifotball, og en drøss sjanser i mot.

Dette vil garantert løsne, Arteta skal få all den tiden han trenger av meg. Vi må ta steg for steg, jeg synes vi er godt på vei til å bli et solid lag igjen.

(Innlegget ble redigert 17.10.20 22:16)

busnissclass

Innlegg: 5627
busnissclass
17.10.20 22:09
Cowpunk: Jeg er veldig fornøyd med denne kampen. Endelig ser vi et Arsenallag som ikke slipper motstanderen til mange sjanser. Endelig ser vi et Arsenallag der lagdelene jobber sammen defensivt. Endelig ser vi et Arsenallag som nærmer seg topplagene. Endelig har vi en manager som forstår at defensiv trygghet er fundamentet for å bygge et nytt topplag. Jeg gir faen i at vi ikke skaper så mye i annen omgang så lenge City heller ikke gjør det.

Jeg er ikke fornøyd, eller vant til at Arsenal parkerer bussen.

Nå må Arteta begynne å ta sjanser, ellers kommer våre offinsive spillere til å slite noe veldig fremover.

busnissclass

Innlegg: 5627
busnissclass
17.10.20 22:13
DennisB: Tenker da tilbake til Wengers tid, men faktisk også til dels under Emery. Vi rulla opp litt mer under han, men da blotta vi oss bakover isteden. Ingen god kombinasjon for noen andre enn de som ville se hawaifotball, og en drøss sjanser i mot.

Men jeg syns vi har bedre midtstoppere nå, og Arteta må begynne å tenke offensivt. Jeg håper han ikke har mentaliteten til Emery der han var fornøyd så lenge han ikke tapte med flere mål.

Vi har Leicester i neste og den må vi bare vinne.

(Innlegget ble redigert 17.10.20 22:14)

F.R.O.G

Innlegg: 14385
F.R.O.G
17.10.20 22:13
Demidov: Men i alle de tapene Wenger hadde ble han ikke dårligere enn nr 6 på tabellen. Stort sett topp 4. I ca 90 % av sesongene. En topp 4 plassering i år tror jeg blir veldig vanskelig når jeg ser hvor lite disse guttevalpene til Arteta er villig til å brette opp armene.

Så kom Liverpool og Spurs inn i bildet og gjorde kampen om topp 4 enda vanskeligere! Chelsea og City har vært der over lang tid. Samtidig som flere andre lag melder seg på i topp 4. Topp 4 i PL er blitt blitt mye vanskeligere og oppnå nå en i Wenger sine glansdager.

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 22:18

Pass opp for Molde.! De har funnet EL formen. 

busnissclass

Innlegg: 5627
busnissclass
17.10.20 22:19
F.R.O.G: Så kom Liverpool og Spurs inn i bildet og gjorde kampen om topp 4 enda vanskeligere! Chelsea og City har vært der over lang tid

Har ikke Liverpool og spurs vært der hele tiden da? Hvor mange managere og penger brukte de uten å komme i nærheten av Arsenal.

Da vi kom på en femte plass for første gang på 21 år så var vi kun et poeng bak Lpool.

F.R.O.G

Innlegg: 14385
F.R.O.G
17.10.20 22:19
Demidov: Og hva kommer det av tror du? Fordi de møtte Arsenal. Som gjorde City gode. Leicester scoret 5 mål. Leeds klarte ett poeng. Mens vi? Taper 1-0. Hederlig.

City kommer til å bli bedre kamp for kamp fremover når de nye spillerne har tilpasset seg. Det er akkurat dette som skjer nå. Noen smeller går de også på helt garantert, men det og tro at det de har vist er de første kampene er det som gjelder neste kamp er bare uvitenhet. Vi kunne nok presset de hardere i starten av kampen, da hadde vi lykkes eller gått på en stor smell. De hadde mye mer struktur idag, og nei det er ikke bare fordi vi holdt litt igjen. En trener må ta slike strategiske valg om man skal lykkes, og det var nok av sjanser til og kunne klart det.

F.R.O.G

Innlegg: 14385
F.R.O.G
17.10.20 22:20
busnissclass: Har ikke Liverpool og spurs vært der hele tiden da?

Nei, ikke i nærheten av den stabile topp 4 kampen de har hatt de siste årene. Så kom Leicester også inn som en outsider og tok faktisk seriegull en sesong.

Ari_Boy

Innlegg: 2648
Ari_Boy
17.10.20 22:33
DennisB: Dette vil garantert løsne, Arteta skal få all den tiden han trenger av meg. Vi må ta steg for steg, jeg synes vi er godt på vei til å bli et solid lag igjen.

Helt enige her ikke forstå meg feil. I dag kan ikke Arteta klandres. Han bygger laget steg for steg, men syns det er lite guts på toppen i dag. Ingen av de tre blør for drakten, og gir alt for å vinne. Se på Sterling. Hele veien på jakt etter mål, løp eller å provosere motspilleren. Men ser vi på Lacazette og Aubameyang, så virker det til tider at de vil være venn med motstanderen mer, enn det de vil vinne kampen. De skal hele veien le og smile til motstanderen, og i neste sekvens blir de meid ned. Slik mentalitet irriterer meg. Bare se på kampen mot Liverpool. Første Mane gjorde i den kampen var å takle Bellerin hardt, før han i neste minutt gir Tierney en smak av albuen. Håper med Partey, så kan han være med å skape en råskap i mentaliteten på noen av våre spillere. Fordi den mannen så ut som han kunne drepe med blikk, og det elsket jeg. 

Stevan_jovetic

Innlegg: 213
Stevan_jovetic
17.10.20 22:36

Det er svært vanskelig å vinne en fotballkamp, og spesielt mot ett lag som City om man har tre offansive spillere så stasjonære som det Auba, Pepe og Willian er idag. Eneste spillerene som skaper bevegelser offansivt er Ceballos og til dels Saka. Savnet av Sanchez på dette feltet er faktisk enormt. 

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 22:37

Her er du spot on ari 

Var som med Auba ifjor som spøkte med mings før en corner. I neste sekvens knuser han Auba i duellen og scorer. 

Hadde dette skjedd med Øzil ville han blitt slaktet. Kroppsspråket til Auba er helt likegyldig. Og Lacazette som pleier å vise temperament virket å ha blitt smittet av denne "kapteinen "

Ari_Boy

Innlegg: 2648
Ari_Boy
17.10.20 22:37
Stevan_jovetic: Savnet av Sanchez

Hadde vært gull i systemet til Arteta. 

DennisB

Innlegg: 16393
DennisB
17.10.20 22:42
Ari_Boy: Håper med Partey, så kan han være med å skape en råskap i mentaliteten på noen av våre spillere. Fordi den mannen så ut som han kunne drepe med blikk, og det elsket jeg.

Veldig spennende spiller, absolutt. Det skal bli moro å se om han kan bli den dirigenten på midtbanen vi sårt har trengt. En med tilstedeværelse, og som kan ta for seg litt når det trengs.

Ellers enig med deg, men vi får være litt tålmodige. Vi har akkurat kommet ut av startblokkene denne sesongen.

Apropos å se ting i perspektiv (ikke myntet på deg). Vi kan, om vi vil, fokusere på at vi i høyeste grad er med, leverer jevnt, og ligger pent plassert på en 5.plass.

Eller vi kan fokusere på at vi har spilt to kamper flere enn Aston Villa, og ligger allikevel bak dem...

Jeg velger det første :)

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 22:46

Den skåringa til united. Vilje. Evne til å avgjøre tighte kamper. Her har Arteta noe å lære av Ole 

busnissclass

Innlegg: 5627
busnissclass
17.10.20 22:48

Hvorfor starter ikke Laca lenger? Han har skårt tre mål på tre kamper, men allikevel benkes. Vi gledet oss da vi trodde Auba skulle spille som midtspiss, men ender med å se Willian som falsk nie'r, mens vi har vår toppscorer på benken.

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 22:51

Helt enig business. Dette er emery vol2.

For en skåring av bissaka. Der hadde pepe istedet driblet seg selv fem ganger før han hadde snublet ballen ut til utspill

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 23:28
BigTonyAdams: Under Wenger ble vi lekt og pisset på i en haug av kamper mot Chelsea, Liverpool, Bayern, City og Manchester United. Så når man skriver piss som: "Under Wenger hadde vi passion"  Som når vi ble lekt med 5-1 på Anfield eller 8-2 mot United, eller var det 6-0 mot Chelsea du tenkte på? Eller var det hjemme mot Bayern, da hadde vi så mye passion at vi gjorde en hederlig kamp der borte....  "Hva babler du om? Wenger hadde satt 5 mann i angrep hadde vi ligget under 1-0 med ti min igjen" Hvor ofte var vi i det hele tatt i den situasjonen, borte mot de store lagene?

Men du hopper bukk over alle seirene til Wenger på Stamford Bridge, Old Trafford, Anfield og mot Bayern borte. Så hvorfor skulle vi kaste 5 man i angrep i disse triumfkampene under legenden Wenger? Han mannen din på bildet og i nicket ditt vant noen ligagull under Wenger. Jeg tror du har glemt hvilken legende Wenger er. Du kan prøve å gi Arteta 22 år i stolen og se om han vil bli like suksessrik som Wenger. Og om han vil unngå å tape stort i noen kamper og sesonger med et stramt budsjett. 

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 23:42
F.R.O.G: Så kom Liverpool og Spurs inn i bildet og gjorde kampen om topp 4 enda vanskeligere! Chelsea og City har vært der over lang tid. Samtidig som flere andre lag melder seg på i topp 4. Topp 4 i PL er blitt blitt mye vanskeligere og oppnå nå en i Wenger sine glansdager.

Nå tuller du fælt. Wenger klarte topp 4 selv med veldig lite penger pga stor stadiongjeld. Så han klarte det umulige kunstykket å garantere oss CL selv om enhver annen manager ikke ville klart det med samme mannskapet. 

Demidov

Innlegg: 2399
Demidov
17.10.20 23:57

Vi har kun skåret 8 mål i år. Det er bare 8 lag som har skåret færre. 

Vi har til gjengjeld sluppet inn bare 6 mål. Kun 3 lag har sluppet inn færre. 

(Innlegget ble redigert 17.10.20 23:58)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg