Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
17.10.20 23:57

Herlig med litt Bacary rant på en lørdagskveld. 

hillier

Innlegg: 4652
hillier
18.10.20 09:27

Du har helt rett Demidov. BTA sin nedrakking av Wenger er bare trist. 

Villans20

Innlegg: 9091
Villans20
18.10.20 09:43

Damage limitation taktikk i går.

Likte ikke det. Leicester slo dem 5-2. City er ikke noe å frykte i år. Gå i strupen på dem. Sett forsvaret under press.

Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
18.10.20 09:53

Dessverre tom for tomler, Hillier

ModernMan

Innlegg: 12051
ModernMan
18.10.20 09:55

Orker ikke. Dere får styre med det. Prekæs.

BigTonyAdams

Innlegg: 18127
BigTonyAdams
18.10.20 10:30

Nedrakking faktisk, fordi jeg ikke har glemt de siste årene med Wenger og er villig til å hevde han hadde gjort det bedre enn Arteta, så er det synonymt med nedrakking...

Det går faktisk å bedømme innsatsen til Wenger, uten at tidlige merittene hans trumfer og overskygger absolutt alt etterpå. 

Det går faktisk ann å si han gjorde en kjempejobb i starten, da han var den klart den beste manageren i PL (ja bedre en SAF)

Det går faktisk også ann å si han gjorde en ekstrem god jobb etter flyttingen med å holde oss i toppen. 

Men det går faktisk ann å si at tiden løp fra han de siste årene, når han faktisk fikk penger og ikke gjorde nok med de. Som sesongen da Leicester vant, vi startet sesongen med 3 stoppere fordi Wenger ikke klarte å bli enig med lønnen til VVD. Ingen holdene midtbaner.. Det ble vår bane den sesongen. Det året burde vi ha vunnet. 

Det går også ann å påpeke at han var grenseløs naiv i møte med de beste lagene, stortap etter stortap fulgte. Arsenal ble en meme i fotballeuropa, med et rykte vi bærer med oss enda. 

Andre yngre managere kom inn og distansen ble lengre for hver sesong til toppen, Wenger hverken evnet eller ville forandre seg lenger. 

Det er bekreftet og understreket av resultatene i denne perioden, ikke 'hat', 'kjærlighet' eller andre sterke emosjonelle bånd du/dere måtte ha til Wenger.

Så fordi man ikke er blind for de siste årene hans, er det ikke nedrakking eller hating som har blitt så inn å si, når man påpeker faktiske forhold og ikke en kjærlighetsblind romanse man har for mannen. 

hillier

Innlegg: 4652
hillier
18.10.20 10:38

Når du prater om at han burde fått sparken etter resultatene i Europa, så er det nedrakking for meg. 

Men nok om Wenger.

Jeg er enig med Villans over her. Det var feigt igår mot et lag Leicester slaktet. 

caliblue

Innlegg: 14537
caliblue
18.10.20 11:18
BigTonyAdams: Andre yngre managere kom inn og distansen ble lengre for hver sesong til toppen, Wenger hverken evnet eller ville forandre seg lenger.  Det er bekreftet og understreket av resultatene i denne perioden, ikke 'hat', 'kjærlighet' eller andre sterke emosjonelle bånd du/dere måtte ha til Wenger. Så fordi man ikke er blind for de siste årene hans, er det ikke nedrakking eller hating som har blitt så inn å si, når man påpeker faktiske forhold og ikke en kjærlighetsblind romanse man har for mannen.

Etter å ha hørt han intervjuet på et par podcaster denne uka syns jeg det mest interessante var hvordan han stresser viktigheten av at det er tydelig avklart hva som er en managers ansvar og ikke. At nye managere må få det avklart før de tar en jobb. At det må inn i kontrakten.

Ganske åpenbart at han mener at både Arsenal og hans eget etterdømme i stor grad preges av en intern maktkamp. Hvordan de tok fra han ansvaret for spillerlogistikk, mens det var han og bare han som ble målt på resultater.

Hadde han beholdt kontrollen og feilet, så hadde han nok tatt ansvaret for det. Men han ble et offer for at andre kom inn og tok over det som hadde vært hans jobb. Wenger måtte gå først. Nå er vel også de som var mer betrodd enn Wenger til å styre også fjernet?

For all del. En manager trenger ikke å ha ansvar for kjøp og salg av spillere. Han bør kanskje ikke ha det. Men å ta det ansvaret fra en sittende manager, virker som en fryktelig dårlig ide.

Manoon

Innlegg: 151
Manoon
18.10.20 11:21

Synes du er spot on nå BTA. Det handler ikke om at Wenger gjorde en dårlig jobb, eller at man ikke verdsetter Wengers innsats i Arsenal. Det handler heller om at det er på tide å både komme seg videre, men også å kunne se realistisk på den siste tiden med Wenger.

Ja han gjorde en kjempe jobb med klubben, fikk oss til topp 4 år etter år. Men nei, det betyr ikke at Arteta mislykkes hvis han ikke får oss inn i topp 4 i år. Det betyr ikke at Arteta ikke er riktig mann for jobben. Det betyr heller ikke at Wenger er fredet for kritikk.

I storkamper hadde vi for det meste hatt en offensiv tilnærming. Det funker fjell så lenge spillerne på laget er like gode, eller bedre enn motstanderen. Det funker ikke alltid like godt når man er 3-4 hakk svakere enn motstanderen. Her hadde Wenger masse å gå på taktisk, mens jeg synes Arteta fokuserer på det viktigste først, nemlig det defensive. Greit nok at vi ikke produserer all verdens, men Saka og Auba hadde begge to kjempesjanser som burde vært mål på, samt at vi kanskje burde hadde noe på slutten av første omgang. Scorer man ikke på sånt mot City, ja da blir det vanskelig. 

Poenget er ikke å rakke ned på Wenger, men heller peke ut at alt ikke var like rosenrødt som enkelte skal ha det til. Jeg elsker Wenger, og mener uten tvil at han er den største og viktigste personen i Arsenals historie. Men å mene at det vi gjorde i går var en svakere prestasjon enn det Wenger presterte mot slutten, blir rett og slett historieløst og useriøst for min del. 

Samtidig må jeg si at jeg synes vi viste City for mye respekt i går, og jeg tror kampen hadde vært veldig annerledes dersom vi hadde stupet i strupen på de. Om det hadde endt med seier til Arsenal, eller kollektiv gruppevoldtekt? Aner ikke

hillier

Innlegg: 4652
hillier
18.10.20 12:15

Interessante betraktninger Caliblue. 

Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
18.10.20 12:43

Men etter en kamp som i går må man også få lov til å si at Wenger ville prøvd på en mer offensiv tilnærming når kampen nærmet seg siste halvdel av 2.omgang uten å bli kalt en historieløs tulling

busnissclass

Innlegg: 5748
busnissclass
18.10.20 12:50
Demidov: Men etter en kamp som i går må man også få lov til å si at Wenger ville prøvd på en mer offensiv tilnærming når kampen nærmet seg siste halvdel av 2.omgang uten å bli kalt en historieløs tulling

Han hadde gått all in og slengt inn alle offensive spillere de siste 15-20 minuttene. I går lå vi under med kun et mål, det hadde ikke gjort noe forskjell om vi hadde tapt 1-0, eller 2-0, men det hadde vært verdt å ta sjansen på å få et godt resultat.

LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
18.10.20 12:51

Alltid like fascinerende å se denne "Wenger hadde gjort det bedre" mentaliteten som råder her inne.

Den siste gangen Wenger møtte City på Etihad i ligaen, så brukte han ikke et eneste bytte, altså null bytter, i 0-3 tapet deres.

busnissclass

Innlegg: 5748
busnissclass
18.10.20 12:57

Leno - 7

Bellerin -4

Luiz - 7

Gabriel - 7

Tierney - 4

Xhaka - 6

Ceballos - 4

Saka - 6

Pepe - 5

Auba - 4

Willian - 3

Innbytterne gidder jeg ikke å ta.

 

Ari_Boy

Innlegg: 2675
Ari_Boy
18.10.20 13:00
busnissclass: Xhaka - 6 Ceballos - 4

Syns du er altfor streng med disse karakterene. Mener de to spilte en solid kamp, og at Ceballos var i hvertfall en 7er. Enig med Tierney ettersom han ble pisset på, men Bellerin gjør også en solid kamp, og å gi han en rating på lik linje med Auba som ikke gjorde en piss offensivt eller defensivt blir feil. 

busnissclass

Innlegg: 5748
busnissclass
18.10.20 13:04
LaGoeba: Den siste gangen Wenger møtte City på Etihad i ligaen, så brukte han ikke et eneste bytte, altså null bytter, i 0-3 tapet deres.

He had Alex Iwobi, Mohamed Elneny and Ainsley Maitland-Niles. Og du mener at disse tre hadde gjort noe forskjell? Det er ikke rart han ikke gadd å bytte.

 

LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
18.10.20 13:10
busnissclass: He had Alex Iwobi, Mohamed Elneny and Ainsley Maitland-Niles. Og du mener at disse tre hadde gjort noe forskjell? Det er ikke rart han ikke gadd å bytte.

Det var nå han som hadde bygd opp den stallen helt på egenhånd, så det å si at kvaliteten på innbytterne på innbytterne er for dårlig, samtidig som man forsvarer Wenger sine siste år er heller ... paradoksalt. 

Edit; Ikke så vanvittig stor forskjell på benkene heller. Kun Lacazette og Thomas som virkelig er forskjell i kvalitet.

2018

2020

(Innlegget ble redigert 18.10.20 13:13)

busnissclass

Innlegg: 5748
busnissclass
18.10.20 13:10
Ari_Boy: Syns du er altfor streng med disse karakterene. Mener de to spilte en solid kamp, og at Ceballos var i hvertfall en 7er. Enig med Tierney ettersom han ble pisset på, men Bellerin gjør også en solid kamp, og å gi han en rating på lik linje med Auba som ikke gjorde en piss offensivt eller defensivt blir feil.

Ceballos var bare så treig igår. Det var ikke bare meg som ble forbanna på han på slutt minuttene da han hadde en stor mulighet til å starte en kontring, men han valgte å spille bakover. Både Arteta og spillerne var forbanna på han.

DennisB

Innlegg: 16495
DennisB
18.10.20 13:13
LaGoeba: Alltid like fascinerende å se denne "Wenger hadde gjort det bedre" mentaliteten som råder her inne.

Den finnes blant et desidert fåtall, og det kan vel akkurat nå ha sitt opphav i at boka om Wenger er ute..

Når den er lest og fortært, så kan vi forhåpentligvis komme oss tilbake til dagens situasjon.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 13:16)

LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
18.10.20 13:14
DennisB: Den finnes blant et desidert fåtall, og det kan vel ha sitt opphav i at boka om Wenger er ute..

Bare veldig gode på å rope :-)

skaftetryne32

Innlegg: 2350
skaftetryne32
18.10.20 13:15

På tide og bruke spissen vår sentralt og få inn litt kreativitet på vingen, som en bonus få litt mer balanse i hvor vi angriper fra. Så mye av spillet vårt foregår langs venstresiden fordi Auba er der, er ikke rart at Pepe har så relativt stusselige tall han får jo ballen en gang hvert skuddår. Kanskje på tide og våge oss til og bruke en 4-3-3 i tillegg.  

busnissclass

Innlegg: 5748
busnissclass
18.10.20 13:16
LaGoeba: Det var nå han som hadde bygd opp den stallen helt på egenhånd, så det å si at kvaliteten på innbytterne på innbytterne er for dårlig, samtidig som man forsvarer Wenger sine siste år er heller ... paradoksalt.

Om jeg husker rett så hadde vi en del skader så han hadde vel ikke noe valg enn å bruke disse jeg nevnte.

Det var heller aldri snakk om Wenger hadde gjort det bedre, men det var en fyr her inne som mente at Arteta hadde mentaliteten til Wenger og var altfor defensiv, noe Wenger aldri var i sine 22 år som Arsenal manager.

Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
18.10.20 13:28

LaGoeba: du snakker om ligacupfinalen. Wengers siste kamp på Etihad tapte han 3-1. Lacazette reduserte til 2-1 i 2.omg. Før David Silva scoret på en soleklar offside. 

Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
18.10.20 13:30

Stemmer det business. Hansiso mente Wenger var like defensiv som Arteta. 

Limpar91

Innlegg: 152
Limpar91
18.10.20 13:38
busnissclass: Om jeg husker rett så hadde vi en del skader så han hadde vel ikke noe valg enn å bruke disse jeg nevnte. Det var heller aldri snakk om Wenger hadde gjort det bedre, men det var en fyr her inne som mente at Arteta hadde mentaliteten til Wenger og var altfor defensiv, noe Wenger aldri var i sine 22 år som Arsenal manager.

Wenger svarte jo på spørsmålet "Hvordan har dere tenkt å ta ut Messi?" at "Det ville være imot fotballens ånd, så det kunne man ikke gjøre." (Messi scoret 4 i 1-4 tapet vårt, etter uavgjort hjemme.) 

At vi gang på gang tok korte frispark på Nou Camp, hvor det var farlig vher gang det kom en høy ball inn i Barcelonas 16meter var en annen ting.

 

LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
18.10.20 13:40
Demidov: du snakker om ligacupfinalen. Wengers siste kamp på Etihad tapte han 3-1. Lacazette reduserte til 2-1 i 2.omg. Før David Silva scoret på en soleklar offside.
Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
18.10.20 13:42

Jo! Du henviser til hjemmekampen på Emirates. En kamp Auba bomma på straffe. Wengers siste kamp på Etihad tapte han 3-1. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 13:42)

Jorge86

Innlegg: 19132
Jorge86
18.10.20 13:44
LaGoeba: Ikke så vanvittig stor forskjell på benkene heller. Kun Lacazette og Thomas som virkelig er forskjell i kvalitet.

Ganske sikker på at 2020-versjonene av Maitland-Niles og Nketiah hadde knust 2018-versjonene.

LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
18.10.20 13:44
Demidov: Jo! Du henviser til hjemmekampen på Emirates. En kamp Auba bomma på straffe. Wengers siste kamp på Etihad tapte han 3-1.

Vel, det gjør ikke akkurat saken til Wenger noe sterkere.

LaGoeba

Innlegg: 19217
LaGoeba
18.10.20 13:45
Jorge86: Ganske sikker på at 2020-versjonene av Maitland-Niles og Nketiah hadde knust 2018-versjonene.

Joda, spesielt AMN vil jeg tippe, litt klønete formulert fra min side. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg