Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 13:54

Vel, Wenger spilte 2-2 hjemme mot City i 16/17 sesongen. Slo dem 2-1 i 15/16 sesongen. 

Emery og Ljungberg tapte begge 3-0 hjemme mot City også. Så jeg ser ikke helt bedringen fordi Wenger er ute. 

Arteta møter City minst to ganger til på Emirates denne sesongen. Først i ligacupen i desember. Da får vi se om Artetas seier i FA cup semien mot City var et blaff. 

Enzino

Innlegg: 38600
Enzino
18.10.20 14:02

Er enig med Caliblue at det er en dårlig ide å fjerne deler av ansvaret til en sittende manager. Han burde vært gitt to valg, enten akseptere innskrenket handlefrihet men fortsatt fullt resultatansvar, eller å gå av. Og i praksis hadde han jo alltid det siste valget tilgjengelig. Så når han valgte å bli sittende til tross for å ha fått innskrenket handlefrihet, er det vanskelig å synes synd på ham. 

Jeg skal lese hele boka før jeg konkluderer, men hittil har jeg ikke fått noe ny informasjon som endrer på min konklusjon om at han ble sittende mange år for lenge. Og det må både styret/ledelse og Wenger selv, ta skylddeling på. Men først og fremst mener jeg det var grusomt håndtert av styre og ledelse i klubben. Og ansvarlig for styrets handlinger, står selvsagt eieren som har innsatt sitt styre.

Ari_Boy

Innlegg: 2673
Ari_Boy
18.10.20 14:08

Må huske at City var også uten De Bruyne. En mann så kan oppløse enhver forsvar med sitt overblikk og pasningsfot. Hadde han spilt i går tror jeg det hadde vært en helt annen kamp. Litt skummelt å tenke, så jeg tar ikke resultat i går som en kjempeforbedring fra Wenger tiden osv. City uten De Bruyne er som å spille sjakk uten dronningen og kongen. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 14:08)

-V-

Innlegg: 463
-V-
18.10.20 14:10

Arteta ♥

Limpar91

Innlegg: 149
Limpar91
18.10.20 14:13
Demidov: Vi har kun skåret 8 mål i år. Det er bare 8 lag som har skåret færre.  Vi har til gjengjeld sluppet inn bare 6 mål. Kun 3 lag har sluppet inn færre.

"A good attack wins games, a good defence..."


Jeg elsker at jeg slipper å være nervøs hver eneste gang en stor afrikaner passerer midtstreken, og jeg tror det er helt rett å fokusere på å bygge ett solid fundament for så å la de offensive kreftene utfolde seg i mønstre bestemt til å ta knekken på forskjellige forsvar. 

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 14:19

City vant ligaen i 18/19 med KdB ute i store deler av sesongen. Men dagens City lag er nok mer avhengig av han ja. 

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 14:20

Ingen tvil om at Arteta har gjort en stor jobb med Arsenal. Det jeg savnet igår var lidenskapen som ble vist under Wenger tiden. 

LeCoq

Innlegg: 8009
LeCoq
18.10.20 14:40

Fotballfans må være den gruppen i verden med dårligst hukommelse. Det var ikke måte på hvor mye man ønsket en manager med struktur og defensive takter i de siste årene til Wenger og månedene til Emery. Folk siklet etter Simeone og Conte. Til og med Mourinho ble nevnt. Og nå, etter et 1-0-tap borte mot et lag som har brukt fire milliarder norske kroner på forsvarsspillere, fremstiller man Wenger som en arketyp på hvordan man skal fremstå i toppkamper. Helt utrolig. 

Setter Saka eller Aubameyang gigantsjansene sine og kampen ender 1-1 er det full jubel i tråden. Det er så enkelt at jeg kunne fått fnatt av halvparten. City og resten av topplagene viser Arsenal tonnevis av respekt. Det er faen meg mange år siden sist. 

Det er ikke denne sesongen vi skal kjempe om tittelen eller sementere vår plass blant de fire beste. Arteta bygger bakfra og har gjort oss strukturerte og kompakte på under et år. Under et år! Med utskjelte spillere som Holding, Niles, Luiz, Xhaka og Elneny. 23-åringen Gabriel ser ut som et beist etter to måneder i klubben. Jeg tror ikke folk forstår viktigheten av det Arteta har gjort defensivt. Fundamentet han har fått på plass vil gjøre det vanvittig mye lettere for laget i årene som kommer.

Ingen vet om Arteta er rett mann, og det vil garantert bli noen kjedelige og seige kamper fremover, men jeg har virkelig troen på at det kan bli skikkelig moro når han får bygget et balansert og funksjonelt lag med gode spillere både offensivt og defensivt. Det blir en lang prosess, men det er sånn man vinner titler. Mannen har allerede to. Etter 36 kamper som manager.

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 14:44

Haha VAR. Sheff utd får straffe etter VAR etter et høyt spark. Mens de gadd ikke sjekke igår da Gabriel ble sparka i hodet. 

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 14:57

fremstiller man Wenger som en arketyp på hvordan man skal fremstå i toppkamper. Helt utrolig. 

--- jeg bare ønsket at vi kunne vist litt mer vilje til å få med oss ett poeng. Det så ut som vi spilte for et godt utgangspunkt i en retur kamp. Auba og Laca står og ler og tuller med City spillere etter kamp. Slikt provoserer meg. Se på Bruno Fernandes. Ekte vinnertype som gjør alt han kan for å vinne.

Kapteinen vår Auba er altfor snill og dommerne gir han minst mulig fordi han krever ingenting. Han blir meid ned men bare slår ut med armene. Hadde laget vårt flokket seg rundt dommer og krevd VAR sjekk etter at Gabriel får en støvel i ansiktet ville det ihvertfall påvirket dommerne til å dømme mer med oss. Utd får straffer i hver kamp. Vi får kanskje to hvert skuddår. Adams, Vieria og co hadde en helt annen innstilling som kapteiner. Derfor vant vi trofeer og slike kamper som igår. 

Wenger har vunnet en rekke toppkamper. Og er arketypen på dette gjennom sin 22 år lange periode i klubben. Du kan ikke kun dømme han på de siste par sesongene 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 14:59)

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 15:09

Fordi du står avkledd og naken i diskusjonen uten motargumenter tyr du til personangrep. Et sikkert tegn på at du har tapt diskusjonen. 

skaftetryne32

Innlegg: 2342
skaftetryne32
18.10.20 15:23
Demidov: Ingen tvil om at Arteta har gjort en stor jobb med Arsenal. Det jeg savnet igår var lidenskapen som ble vist under Wenger tiden.

De første 8-10 åra ja, de siste 10 hadde lidenskapen til en mann som jobber med septik.

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 15:56

Skaftetryne: det var mer evnen enn viljen som ødela for Wengers siste årganger. Viljen har aldri manglet. Vi reddet utallige poeng i sluttminuttene noe som vitner om en sterk mentalitet selv i Wengers verste perioder. 

Hansiso

Innlegg: 10583
Hansiso
18.10.20 16:11

Demidov:

Mener du virkelig å huske at Wenger tok sjanser taktisk? Det var i så fall svært sjelden. Han ble kritisert stort for sitt svake forståelse av defensiv struktur ja, men det han også slet med var gjerrigheten taktisk. Han var sta når det kom til å forholde seg til den samme pasningsdynamikken han hadde brukt i 20 år. Da han hadde ca 1,5 år igjen hos oss virket det faktisk som han gjorde noen endringer i stilen for å prøve å tilpasse seg ligaen. Men det hjalp ikke på den litt stillestående kampcoachingen

Det er dette jeg mener med likheten mellom Wenger og Arteta. Jeg sier ikke at de er veldig like. Men de er sammenlignbare på noen punkter. I går kom det veldig tydelig frem at han taktisk ble litt for feg og valgte å holde seg til stort sett det samme gjennom hele matchen. Sett bort fra en merkelig rotasjon på nier-rollen mellom Pepe/William og senere Laca/Nketiah på topp. For meg gjorde den at vi manglet en klar spydspiss som tok i mot langballene som vi av og til forsøkte oss på. Auba forsøkte å skjære inn en håndfull av ganger men pasningene kom aldri i tide.

Det mangler rytme. Jeg håper Arteta ser det, og gjør noe med det. Men sett bort fra det var det en struktureringsmessig en god kamp. Vi holdt igjen City lenge, og var ikke langt unna å få med oss poeng. Det er bedring, så la oss ikke svartne helt av enda et tap mot et lag som faktisk er bedre enn oss på papiret.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 16:13)

skaftetryne32

Innlegg: 2342
skaftetryne32
18.10.20 16:17
Demidov: det var mer evnen enn viljen som ødela for Wengers siste årganger. Viljen har aldri manglet. Vi reddet utallige poeng i sluttminuttene noe som vitner om en sterk mentalitet selv i Wengers verste perioder.

En sterkt subjektiv vurdering. Noen vil påstå at de utallige tapene mot svak motstand er beviset på det motsatte.

Jokkemedkniven

Innlegg: 6116
Jokkemedkniven
18.10.20 16:36

Det er faktisk utrolig slitsomt å lese de samme Wenger diskusjonene gang på gang. 

Jorge86

Innlegg: 19131
Jorge86
18.10.20 16:48
Jokkemedkniven: Det er faktisk utrolig slitsomt å lese de samme Wenger diskusjonene gang på gang.

Det er også utrolig frivillig ;) Man trenger ikke å lese mye av et langt innlegg for å forstå hva det handler om. Hvis det er slitsomt er det vel bare å hoppe til neste innlegg?

Jokkemedkniven

Innlegg: 6116
Jokkemedkniven
18.10.20 16:56

Det er det jeg prøver på Jorge86, men det er tungvindt å bla gjennom en haug av innlegg med resirkulerte argumenter hver gang vi går på et kjedelig tap. Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor enkelte ikke klarer å akseptere at Wenger sin tid i klubben er over og absolutt må bringe han opp hver gang vi har en dårlig kamp.

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 17:01

Mener du virkelig å huske at Wenger tok sjanser taktisk? Det var i så fall svært sjelden. Han ble kritisert stort for sitt svake forståelse av defensiv struktur ja, men det han også slet med var gjerrigheten taktisk. Han var sta når det kom til å forholde seg til den samme pasningsdynamikken han hadde brukt i 20 år. Da han hadde ca 1,5 år igjen hos oss virket det faktisk som han gjorde noen endringer i stilen for å prøve å tilpasse seg ligaen. Men det hjalp ikke på den litt stillestående kampcoachingen

----- ja han hev alltid mange i angrep for å endre kampbildet. Han hadde spillere som Giroud som kunne komme inn og bryte ned luftrommet i motstanders boks. Man så sjelden Wenger spille som igår med å tape med et mål uten en skikkelig sluttspurt. Da er det bedre å få to i sekken på slutten fordi man prøvde enn å bare la det ebbe ut uten et reelt forsøk. Igår kom byttene altfor sent. 

ulfarne

Innlegg: 31010
ulfarne
18.10.20 17:14

Personen dere diskuterer med er den samme som på slutten av Emery-perioden mente at han begynte å få skikk på ting, og at det derfor ville være tullete å sparke ham.

Dette er altså en som ALLTID vil mene det motsatte av flertallet, kun for å hisse på seg flest mulig. Mange av dere biter på, derfor fortsetter han. Ikke tro at han forandrer "mening", selv om dere argumenterer godt.

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 17:39

Mourinho var nevnt som en dårlig løsning. Se på Spurs nå denne sesongen . Festfotball. En CL garantist som jeg tror ville ført oss tilbake til CL i minst en sesong. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 17:49)

Demidov

Innlegg: 2608
Demidov
18.10.20 17:41

Personen dere diskuterer med er den samme som på slutten av Emery-perioden mente at han begynte å få skikk på ting, og at det derfor ville være tullete å sparke ham.

---- jeg sa det var tullete å sparke en med en brukbar poengfangst etter de første 5-6 kampene kanskje. Jeg jublet høyt da han ble sparket så nå er du bare ute etter å trolle 

hillier

Innlegg: 4641
hillier
18.10.20 17:43

Hvor mange forandrer mening fordi andre "argumenterer godt" uansett?

ulfarne

Innlegg: 31010
ulfarne
18.10.20 17:47
Demidov: ---- jeg sa det var tullete å sparke en med en brukbar poengfangst etter de første 5-6 kampene kanskje. Jeg jublet høyt da han ble sparket så nå er du bare ute etter å trolle

Jeg nevnte jo ingen navn, men interessant at du følte deg truffet ;)

FrannyLee

Innlegg: 18754
FrannyLee
18.10.20 18:15
hillier: Hvor mange forandrer mening fordi andre "argumenterer godt" uansett?

På ett generellt grunnlag så er det jo etter mine erfaringer alt for mange som holder med og sier seg enig med den siste en snakker med fordi en mangler ryggrad til å stå for egne meninger i stedet for å motsi idioter. Alså forandrer mening etter hvem en snakker med.

Spessielt når det gjelder jævla slarv og sladder er dette rimelig utbredt er mi erfaring.

På ett anonymt fotballfora kanskje not so much.......................

(Innlegget ble redigert 18.10.20 18:16)

DennisB

Innlegg: 16434
DennisB
18.10.20 18:15

Wenger-diskusjonene har selvsagt sin plass i tråden, spesielt når boka hans nå er ute. Mye er diskutert i det uendelige selvsagt, men det at flere igjen engasjerer seg i Demidovs kjærlighet for Wenger, må han nesten få litt kred for. Vi skal ikke så veldig langt tilbake før rantene hans var like mange som de var voldsomme. Nå har Bac innlegg som er mer edruelige (selv om tapene våre fortsatt svir hardt..), og derfor får han flere seriøse svar tilbake.

Men jeg vil si èn ting. Den Wenger jeg så de siste årene fra sidelinjen, ga meg aldri følelsen av at han ildnet opp spillerne til å komme med en sluttspurt når det trengtes. Byttene kom sent (men han skal ha for å kunne bruke Giroud når det trengtes), og mange husker en stilltiende, litt beskjeden fyr når gutta helst trengte en oppstiver.

Så kan man kanskje si at, ja men taktikken var diskutert fra start, men så enkelt er det ikke. Kampbilder endrer seg, og beskjeder må gis fra sidelinja. Grep må gjøres. Bildene hvor Wenger fiklet med glidelåsen sin isteden, eller hvor han satt som en slagen mann, var tøffe å se. For meg var det klare tegn på at noe var galt.

Arteta er en artikulerende manager fra sidelinja. De aller fleste er det. Og slik må de være, skal spillerne føle at engasjementet er der fullt og helt fra ledelsen også. Ellers kan man få en falsk følelse av at det i grunn ikke er så fali.. Det er jo bare en fotballkamp..

Det sagt, vi hadde mange enorme avslutninger under Wenger. Også utover de ti første årene. Mange vi husker med stolthet. Som året da B52 scora 1-0-målet 4 minutter på overtid, i titteljakten. Sjelden jeg har hatt mer ståpels enn da. Vi hadde haugevis det året. Og andre år. Engasjementet var stort på den tida, men jeg savnet det samme de siste årene.

Kanskje mistet vi gradvis ledertypene på banen, som Bac er inne på, eller en kaptein som gikk først i krigen når vi måtte framover. Kanskje Auba ikke er den klare kapteinen vi da trenger. Jeg vet ikke. Men når sant skal sies har en sluttspurt fra oss blitt sjelden vare de siste 3-5 årene. 3-2-seieren over Aston Villa var et unntak. Ellers hadde vi et knippe sene scoringer det første halvåret til Emery. Men utover det har det vært tynt.

Jeg tror mye står på spillermateriellet vårt de siste årene. Vi leverer jevnt, men har manglet nok trykk til å sette inn et solid press på slutten, rett og slett fordi vi ikke har evnet det. Vi har blitt for lette når vi ligger under, og må fram på banen.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 18:29)

Ari_Boy

Innlegg: 2673
Ari_Boy
18.10.20 18:23
DennisB: Som året da B52 scora 1-0-målet 4 minutter på overtid, i titteljakten. Sjelden jeg har hatt mer ståpels enn da. Vi hadde haugevis det året. Og andre år. Engasjementet var stort på den tida, men jeg savnet det samme de siste årene.

Ouf, det var gode tider det. Men husker også en periode preget av mange skader. Vi hadde alltid en eller to viktige spillere skadet i de viktige periodene. Som når Fabregas skadet seg i den første kampen mot Barca i CL utslagsrundene og var ute til sommeren. V.Persie sine uendelig skader. 8-2 tapet mot United var også et resultat av alle de skadene vi hadde hvis jeg husker rett. Vi har heldigvis vært litt heldigere på den fronten, men er det mulig for at de spillerne vi hadde da, spilte med hjertet utpå drakten og ga alt? Nei finnes uendelig svar på et slikt spørsmål. 

Ari_Boy

Innlegg: 2673
vike4

Innlegg: 9929
vike4
18.10.20 18:31

Hvordan er situasjonen med Auba egentlig. Ønsker fortsatt flertallet at han skal spille ut på venstre eller er det en håpløs avgjørelse?

Det viser seg gang etter gang at det er utrolig lett å ta han ut av kampene fordi han ikke har de ferdighetene du kanskje kan forvente av en kantspiller idag. Ja han jobber veldig godt bakover, og er en trussel med engang han nærmer seg 16 meteren, men noen ving er han fortsatt ikke. Føler det vi kanskje ødelegger to posisjoner med å spille han der. Det fordi vi må spille med en spiss som ikke har ferdighetene til Auba og fordi vi må bruke Auba på kanten når han muligens ikke har ferdighetene til f.eks Saka som kant.

Mot City spilte vi med Auba - Willian - Pepe, og det virker som et merkelig valg, og det viste seg å være et dårlig valg.

Arteta vet mye bedre enn meg hva som er rett, men jeg kan bare ikke se hvorfor Auba blir brukt ut på kanten når de ferdighetene han har tilsier at han bør spille helt på topp. Kan hende valget er kun basert på det defensive.

DennisB

Innlegg: 16434
DennisB
18.10.20 18:35
Ari_Boy: Typisk?

Ah, herlige bilder. Et brudd i skuddbeinet, men straffen skulle han ta.. Det kunne neppe ha skjedd i dag.

Ja, spillerne må ha et hjerte for det de driver med. På en måte kan de defineres på hvordan de responderer når laget ligger under. Og først og fremst er det manageren som må gjøre jobben sin for å få det beste ut av spillerne.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 18:37)

Klikk for å gå tilbake til toppen