Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
busnissclass

Innlegg: 5930
busnissclass
28.10.20 21:52
Demidov: Solskjær sparer Rashford og Bruno mot Leipzig. Får likevel den nødvendige dommerhjelpen til å slippe fra det med 3 poeng. Nå er de friske og uthvilte til å knuse Arsenal. Arteta må virkelig legge en plan nå for å lure VARchester

Vi har jo ikke slått de på lenge på OT, og jeg forventer ingentig fra den kampen. Vinner vi kampen så vil det kanskje gi sevtillit til hele laget, og Arteta stilner kritkerne. Og kanskje går ubeseiret resten av året.

WSnake

Innlegg: 4073
WSnake
29.10.20 09:13

Frykter at ManU legger seg lavt å satser maksimalt på farten til MR. Å da går det som mot LCFC/Vardy...

Men vi kan faktisk risikere å se to lag som legger seg "lavt" og satser på kontringer...Men uansett håper eg vi slipper en flat/brei trer på midten. Kjør på med en dobbel sekser og en åtter 

hillier

Innlegg: 4870
hillier
29.10.20 14:04

Upamecano med svak kamp i går. Tro om han fortsatt er på lista til Arteta. 

LeCoq

Innlegg: 8140
LeCoq
29.10.20 14:11
hillier: Upamecano med svak kamp i går. Tro om han fortsatt er på lista til Arteta.

Tror ikke Arteta endrer mening etter én kamp. Ikke to eller tre heller. Med mindre han har bruker på VGD, da.

hillier

Innlegg: 4870
hillier
29.10.20 14:23

Hehe. Nå leste du min betraktning litt feil(eller jeg formulerte meg litt dårlig) . Prøver igjen:

1.Jeg så kampen i går hvor Upa spilte dårlig. Jeg har ikke sett spilleren så mye, men hørt mye bra, og ble negativt overrasket over svak plassering osv. 

2. Så jeg lurer på om noen vet om denne spilleren fortsatt er på radaren til klubben etter kjøpet av Gabriel (info fra itk'ere, Artetas pressekonf., e.l.

Vi er vel fortsatt der at vi mangler en fremtidig god stopperkollega til Gabriel, om ikke Saliba tar steget. 

Wellewinhio

Innlegg: 15016
Wellewinhio
29.10.20 14:33
hillier: 2. Så jeg lurer på om noen vet om denne spilleren fortsatt er på radaren til klubben etter kjøpet av Gabriel (info fra itk'ere, Artetas pressekonf., e.l.

Jeg blir særdeles sjokkert om vi går for Upamecano i fremtiden, først og fremst siden jeg tror han er godt utenfor vår prisklasse. Han er nok en fremtidig stopper for en av de virkelig rike lagene.

Jeg er fortsatt veldig optimistisk på Saliba sine vegne. Han har virkelig alt som skal til fysisk og teknsik for å bli en veldig god stopper. De fleste podcastene jeg hørte på i sommer som hadde gjester med "eksperter" på Ligue 1 mente at Saliba lå foran Gabriel i utviklingen.

hillier

Innlegg: 4870
hillier
29.10.20 14:42

Men hva har skjedd. At en ung mann mister sin mor, skal det virkelig sette ham så ut? Ja, jeg skjønner at alle reagerer forskjellig osv, men likevel. 

Wellewinhio

Innlegg: 15016
Wellewinhio
29.10.20 14:52
hillier: Men hva har skjedd. At en ung mann mister sin mor, skal det virkelig sette ham så ut? Ja, jeg skjønner at alle reagerer forskjellig osv, men likevel.

Hvor mye det går inn på en vil jo variere mye, ikke bare pga personlighet, men forhold til moren, kultur, etc. Kombiner dette med å flytte til et nytt hvor du kanskje ikke kjenner noen andre, og det kan være vanskelig å være i det riktige stedet mentalt for å fokusere 100% på fotball. 

Som sagt i det forrige innlegget, han har absolutt alle ingredienser for å kunne bli en stopper i verdensklasse. Nå er det opp til Arteta å utvikle han til å bli det. Hvis han og Gabriel begge når opp til potensialet sitt så har vi i hvert fall et jævlig solid midtstopperpar. Det er ikke bare bra fordi vi blir mer defensive solide, men vil også gi oss muligheten til å satse mer offensivt.

Jeg tror hovedårsaken til at vi la om til trebackslinje var at Arteta ikke stolte på de stopperne han hadde med dem beskyttelsen midtbanespillerne kunne gi til dem. Nå har vi også fått inn en midtbanespiller som er god til å skjerme forsvaret og jeg håper det gir oss muligheten til å kunne satse mer offensivt enn det vi har gjort så langt under Arteta, for det har stort sett vært trauste saker.

ONV95

Innlegg: 5407
ONV95
29.10.20 15:41
Wellewinhio: Hvor mye det går inn på en vil jo variere mye, ikke bare pga personlighet, men forhold til moren, kultur, etc. Kombiner dette med å flytte til et nytt hvor du kanskje ikke kjenner noen andre, og det kan være vanskelig å være i det riktige stedet mentalt for å fokusere 100% på fotball.

Spot on. Arteta har nok sett at Saliba ikke har klart å "levere" 100% og trenger oppføling og tid for å få hodet på rett plass igjen. Å da kaste han inn i løvenes hule og risikere ekstrem kritikk av "the usual suspects" hvis han gjør juniorfeil som koster oss poeng, så kan det sette han tilbake mye. Jeg har full tillitt til at Arteta håndterer Saliba på best mulig måte.

LaGoeba

Innlegg: 21069
LaGoeba
29.10.20 15:45

Det er også ekstremt sjeldent at midtstoppere er jevnt over gode nok for topplag som 19-åringer. 

Den eneste jeg kommer på i farta er Varane de siste årene.

skaftetryne32

Innlegg: 2508
skaftetryne32
29.10.20 17:10
LaGoeba: Det er også ekstremt sjeldent at midtstoppere er jevnt over gode nok for topplag som 19-åringer.

Det har vært en ekstremt naiv frelser stemning rundt WS, bare vi får på plass tenåringen fra Frankrike så blir det orden på forsvaret. Sounds legit.

-V-

Innlegg: 476
-V-
29.10.20 17:19

Jeg tror ikke på at Saliba ble droppet pga at han mistet sin mor. Han ble vraket pga vi har mange stoppere og Arteta pr dags dato foretrekker de andre. Noe jeg ikke skjønner noe av. 

Fredda_AFC

Innlegg: 1870
Fredda_AFC
29.10.20 17:45
-V-: Jeg tror ikke på at Saliba ble droppet pga at han mistet sin mor

Ligger nok mer bak ja. Arteta nevner bl.a store kulturforskjeller, vanskeligheter med språket og har nesten ikke spilt kamper de siste 7-8 månedene. 

Ser egentlig ikke problemet med forsiktig integrering i laget. Forhåpentligvis får han sjansen litt utover sesongen etter juletidene.

-Jolla

Innlegg: 18259
-Jolla
29.10.20 17:53
LaGoeba: Den eneste jeg kommer på i farta er Varane de siste årene.

Upamecano > Varane på samme alder for min del. Og hvis det er én spiller som er overvurdert når det kommer til jevnhet så vil jeg nevne Raphaël Varane. I det hele tatt så synes jeg at han til stadighet får i overkant mye ros. Han har veldig mye tempo i beina, og er flink til å unngå kort, men han er ingen Ramos. Han er ingen Pepe.

Edit: Du snakket om Saliba, my bad.

(Innlegget ble redigert 29.10.20 17:56)

LaGoeba

Innlegg: 21069
LaGoeba
29.10.20 18:30
-Jolla: Upamecano > Varane på samme alder for min del. Og hvis det er én spiller som er overvurdert når det kommer til jevnhet så vil jeg nevne Raphaël Varane. I det hele tatt så synes jeg at han til stadighet får i overkant mye ros. Han har veldig mye tempo i beina, og er flink til å unngå kort, men han er ingen Ramos. Han er ingen Pepe. Edit: Du snakket om Saliba, my bad.

Var Saliba ja, men er ikke uenig i det du skriver om Varane heller. 

Nå var uansett poenget at det finnes ekstremt få 19-åringer som er gode nok til å spille relativt fast for et lag med ambisjoner om å være i toppen av ligaen i England, samt konkurrere ute i Europa. 

Enzino

Innlegg: 39831
Enzino
29.10.20 19:21
LaGoeba: Nå var uansett poenget at det finnes ekstremt få 19-åringer som er gode nok til å spille relativt fast for et lag med ambisjoner om å være i toppen av ligaen i England, samt konkurrere ute i Europa.

Veldig få. Men Saliba skal også være et talent utenom det vanlige. 

Var jo en grunn til at Real forsøkte å kjøpe ham ut av kontrakten med Arsenal rett etter at han ble signert.

Har også virket ekstremt moden for alderen i Ligue 1, etter hva jeg har forstått. Har ikke sett noen hele kamper med ham, men har lest rapporter og hørt kommentarer fra de som har sett ham.

Helt greit at han matches forsiktig i starten, og særlig hvis det med moren har gått veldig mye inn på ham mentalt.

hillier

Innlegg: 4870
hillier
29.10.20 21:29

Hypotetisk spørsmål: hvis du var en spiller av type Reiss Nelsons kaliber og alder(og omtrent situasjon som han er i Arsenal nå) - ville du blitt og kjempet om sjansen eller gått til en mindre klubb hvor du var sikret mye mer spilletid(i den grad man kan være sikker på spilletid da)? 

Manoon

Innlegg: 201
Manoon
29.10.20 22:55
hillier: Hypotetisk spørsmål: hvis du var en spiller av type Reiss Nelsons kaliber og alder(og omtrent situasjon som han er i Arsenal nå) - ville du blitt og kjempet om sjansen eller gått til en mindre klubb hvor du var sikret mye mer spilletid(i den grad man kan være sikker på spilletid da)?

Godt spørsmål egentlig. For Arsenals del synes jeg han viser ferdigheter som burde satses på. Han har en enorm fart, særlig rykket jeg tenker på da, og en meget habil ballkontroll. Mangler litt på det aller siste, da med siste pasningen eller rå avslutningsegenskaper. Jeg ville heller sett at vi satset på han denne sesongen, istedenfor å hente Willian på høye lønninger.

Slik som det har blitt derimot, hadde jeg vært usikker dersom jeg var i Nelsons sko. Han har ikke fått særlig med spilletid i PL, men spiller en veldig solid kamp i dag. Det mest optimale hadde nok vært et utlån til en PL-klubb denne sesongen, for så å kjempe om plassen neste sesong. Jeg tenker jo også slik at dersom han engang blir god nok for Arsenal, så vil han få sjansen. Muligheten til å få trene med bedre spillere enn f.eks i Fulham, CP eller andre slike PL-klubber skal heller ikke undervurderes. Alt i alt ville jeg personlig blitt værende og kjempe om plassen, men ser virkelig hvor du vil hen med spørsmålet.

Manoon

Innlegg: 201
Manoon
29.10.20 23:03

Godt gjennomført kamp i dag, deilig å ikke sitte med hjertet i halsen de siste 10 minuttene i dag også. Spiller riktignok mot et lag som såvidt holde Eliteserie-nivå, så ingen grunn til å ta av. Ser likevel enkelte ting blant ungguttene i dag. Synes Nelson spiller en god kamp, mens Willock kanskje spiller sin beste tellende Arsenal-kamp i dag (dårlig hukommelse, arrester meg gjerne). Synes også Balogun viser noe vesentlig for en spiss, i mine øyne. Han var flink til å møte, slippe på et touch, og ta en ny bevegelse. Både Laca og Nketiah skal ofte riste av seg stopperen, og stopper mye av spillet. Selvsagt litt søkt å legge veldig mye i 20 min mot Dundalk her, men håper han får flere sjanser, gjerne mot Molde neste runde.

Morsomt å se at vi fortsatt kan spille en liten vegg her og der, skulle bare ønske at de såkalte "gode" spillerne våre hadde gjort det samme. Synes fortsatt vi spiller litt vel mye på kantene. Hadde vært gøy hvis vi prøvde å spille oss gjennom midten litt oftere, men får håpe det kommer med tiden.

Machine_Head

Innlegg: 14010
Machine_Head
30.10.20 09:13

I alle dager hillier, å miste moren sin som 19-åring er jo totalt unormalt og fryktelig tragisk, hvordan kan du hinte til noe annet? Jeg skal ikke si noe som helst om hvordan det har påvirket Saliba, men det er jo en hendelse hvor man må ta høyde for at det kan ha gått veldig hardt inn på han. 

Ingen skal miste en av sine foreldre i så tidlig alder, det er forferdelig. 

ONV95

Innlegg: 5407
ONV95
30.10.20 09:52
hillier: Men hva har skjedd. At en ung mann mister sin mor, skal det virkelig sette ham så ut? Ja, jeg skjønner at alle reagerer forskjellig osv, men likevel.

Hvis jeg hadde mistet min mor som 19-åring, så tviler jeg på om jeg hadde fungert veldig bra en god stund fremover. Skal du fungere som toppidrettutøver, så kan du ikke bare fungere 80-90% og hodet må være fokusert til enhver tid. 

Saliba trenger tydeligvis tid, og det må han få. Her gjør Arteta det helt riktige.

busnissclass

Innlegg: 5930
busnissclass
30.10.20 11:43
ONV95: Hvis jeg hadde mistet min mor som 19-åring, så tviler jeg på om jeg hadde fungert veldig bra en god stund fremover

Spesielt om de var nære og hadde et godt forhold til hverandre.

FirstInAugust

Innlegg: 187
FirstInAugust
30.10.20 15:18

Har selv erfaring med at karakterene mine mens jeg gikk på universitetet falt ganske mye da jeg hadde et alvorlig sykt familiemedlem. Har opplevd kollegaer på jobben som sliter med å levere like "jevne" resultater i lignende situasjoner. Og dette er voksne folk. Det er klart det påvirker deg merkbart, og det er ikke rart at fokuset da er varierende. 

Varierende og ustabilt fokus passer ikke i PL, og derfor er det fornuftig og modent av Arteta å sette spillerens utvikling foran egne behov (hvis det er det han har gjort).

Når Saliba er klar - både i forhold til det mentale og spillemessige - så kommer han til å få muligheten.

skaftetryne32

Innlegg: 2508
skaftetryne32
30.10.20 17:21

https://arseblog.news/2020/10/report-arsenal-part-ways-with-huss-fahmy/

Huss Fahmy har visstnok fått sparken, som det står i linken så er da alle som Gazidis ansatte fjernet fra sin posisjon.

Enzino

Innlegg: 39831
Enzino
30.10.20 17:57
FirstInAugust: Har selv erfaring med at karakterene mine mens jeg gikk på universitetet falt ganske mye da jeg hadde et alvorlig sykt familiemedlem. Har opplevd kollegaer på jobben som sliter med å levere like "jevne" resultater i lignende situasjoner. Og dette er voksne folk. Det er klart det påvirker deg merkbart, og det er ikke rart at fokuset da er varierende.

Jeg var zombie i 3 mnd etter at moren min døde, og jeg var godt voksen.

Det kommer veldig an på forholdet man har hatt. Har det vært den viktigste støttespilleren i livet ditt, som alltid har støttet deg i alle situasjoner og som har hatt en veldig nær relasjon med, så må det være beintøft som 19 åring. Akkurat ankommet i et nytt land, uten resten av det sosiale nettverket og familien rundt deg, i tillegg.

Tenk hvis han hadde blitt kastet utpå, og gjort en feil eller to som hadde vært direkte årsaken til et tap i en viktig kamp, og blitt utsatt for supporternes vrede. Kunne ødelagt gutten mentalt for livet. 

Nei, tror det er veldig smart å la ham jobbe seg gjennom dette sammen med kjente og kjære i hjemlandet. Så kommer nok lysten og fokuset på å spille fotball tilbake ganske fort. 

hillier

Innlegg: 4870
hillier
30.10.20 20:42

Tja, muligens, men jeg kjøper det ikke helt. Kanskje jeg er vel kynisk,men det er rikelig med folk som mister et familiemedlem uten at man kollapser. 

Justice 96

Innlegg: 51088
Justice 96
30.10.20 20:45
hillier: men det er rikelig med folk som mister et familiemedlem uten at man kollapser.

Folk er forskjellige. Det finnes ingen fasit på sorgbehandling. Det er opp til hvert enkelt individ hvordan man velger å takle tap av sine nærmeste. 

Jorge86

Innlegg: 19286
Jorge86
30.10.20 20:47
hillier: det er rikelig med folk som mister et familiemedlem uten at man kollapser.

Det er forskjell på å kollapse og ikke dra rett på jobb. Særlig i et yrke der man blir fullstendig slakta hvis man tilfeldigvis har en dårlig dag på jobben har jeg forståelse for at man trenger litt tid.

Egentlig ganske usympatisk å henge seg opp i det. La han få den tiden han trenger, han blir klar når han blir klar. Jeg skjønner heller ikke hvilke andre årsaker til at han ikke spiller som er mer logiske, så at du «ikke kjøper den helt» kjøper jeg ikke helt.

LeCoq

Innlegg: 8140
LeCoq
30.10.20 20:50
hillier: Tja, muligens, men jeg kjøper det ikke helt. Kanskje jeg er vel kynisk,men det er rikelig med folk som mister et familiemedlem uten at man kollapser.

Han har ikke kollapset. Trener hver dag og spiller kamper for U23-laget. Fyren er 19 år og har mistet moren sin. Talent og overgangssum fjerner ikke sorg.

(Innlegget ble redigert 30.10.20 20:51)

skaftetryne32

Innlegg: 2508
skaftetryne32
30.10.20 21:18
hillier: Tja, muligens, men jeg kjøper det ikke helt. Kanskje jeg er vel kynisk,men det er rikelig med folk som mister et familiemedlem uten at man kollapser.

Nå vet ikke jeg fakta om mora til WS, men det er jo forskjell på og miste familie under normale omstendigheter, alderdom, mennesker som har hatt et langt og godt liv, og f.eks noen som går bort unge, under kjipere omstendigheter. Moren til en på 19 år kan ha vært ca 40, noe som åpenbart er for ungt for mennesker som har et nært og kjært forhold til sine foreldre. Sånt kan tynge en person lenge, satan heller jeg grein som en jentunge i 3 dager bare katten min Frank kreperte, og den kødden blei 19 år.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg