Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
busnissclass

Innlegg: 5929
busnissclass
01.12.20 15:07
DennisB: 1. Tottenham (B, 6/12), 2-0, 0 poeng. Gruer meg. 2. Burnley (H, 13/12), 2-0, 3 poeng. Skal og må vinnes. 3. Soton (H, 16/12), 2-1, 3 poeng. Denne må vi grinde inn. 4. Everton (B, 19/12), 1-1, 1 poeng. Everton helt ute av det. 5. Man City (H, 22/12), 1-3, 0 poeng. Her smeller det nok. 6. Chelsea (H, 26/12), 1-1, 1 poeng. Her må vi opp i ringene. 7. Brighton (B, 29/12), 0-0, 1 poeng. Mulig bananskall?

Spurs - 0p

Burnley - 3p

Soton - 0p (1)

Everton - 0p (1)

ManCity - 0p

Chelsea - 0p 

Brighton - Kan gå alle veier. Men burde ikke undervurderes. Brighton spilte bra mot Lpool. og burde ha vunnet.

Som jeg skrev tidligere vi klarer maks 8 poeng om vi er heldige.

Vi klarer jo rett og slett ikke å skåre mål, hvordan kan vi vinne kamper da? 

(Innlegget ble redigert 01.12.20 15:09)

Showtalk

Innlegg: 397
Showtalk
01.12.20 15:24
JMAFC: Helt sykt å mene dette. Hvert eneste lag vi møter targeter høyresiden vår, og det er ikke uten grunn

Skal du virkelig ta fra meg et av de få lyspunktene jeg hadde igjen? :)

Syns han ser skarpere ut offensivt, både i pasningsspillet og på å utfordre 1v1. Ønsker at han beholdes inntil videre, men skjønner innvendingen.

FrannyLee

Innlegg: 19897
FrannyLee
01.12.20 15:34
DennisB: . Sånn generelt er vi ganske flinke til å stikke fingern i jorda sjøl i denne tråden.

Heldigvis er det lite tele i jorda enda.

Jeg for min del har nå mer tro på at det løsner og at dere kommer mer i flytsonen og får en god run. Med disse spillerne så ville igrunn noe annet være merkeligere.

DennisB

Innlegg: 17433
DennisB
01.12.20 16:04
FrannyLee: Jeg for min del har nå mer tro på at det løsner og at dere kommer mer i flytsonen og får en god run. Med disse spillerne så ville igrunn noe annet være merkeligere.

Takker for denne ja.

Er ille nok å vite sjøl at vi suger for tida, det blir liksom ikke bedre av at andre stuper inn i tråden og forteller oss hvor dårlige vi faktisk er.

Så jeg liker tanken din, og er i bunn og grunn enig. Det er grenser for hvor langt ned disse spillerne kan gå :)

Bukayo

Innlegg: 936
Bukayo
01.12.20 16:38
DennisB: For å ikke krisemaksimere dette, så ser jeg heller oppover på tabellen, enn nedover. Det er svært tett, og nå kommer kampene også tett, så mye kan skje de neste ukene.

Jeg ser heller nedover eller noen få plasser opp. Å se helt opp gjør meg bare deprimert. Å sammenligne seg med noen som er milevis bedre blir man ikke bedre av. Vi må sammenlignes oss med der vi faktisk er per nu. At Fulham slo Leicester igår var ikke nødvendigvis bra for oss :)

 

DennisB

Innlegg: 17433
DennisB
01.12.20 17:43
Bukayo: Jeg ser heller nedover eller noen få plasser opp. Å se helt opp gjør meg bare deprimert. Å sammenligne seg med noen som er milevis bedre blir man ikke bedre av. Vi må sammenlignes oss med der vi faktisk er per nu. At Fulham slo Leicester igår var ikke nødvendigvis bra for oss :)

Du får se nedover, og jeg oppover. Da har vi full oversikt, Bukayo.

Jeg blir veldig overraska om ikke Arsenal blir å finne blant de 8-9 øverste når tellinga skal gjøres opp i mai. 

Bare vi slipper disse poststemmene til slutt, som velter hele moroa.

Bukayo

Innlegg: 936
Bukayo
01.12.20 18:01

David Ornstein: Arsenal's January priorities are a creative midfielder and a right sided centre-back. [@TheAthleticUK] #afc

Hehe en midtstopper er akkurat hva vi trenger..... Synes vi kan sette en av dem på topp. I det minste når vi jager mål for å stange inn de uendelige innleggsforsøkene som sjelden blir noe av. Jeg tenker også angrep er det beste forsvar. 0-0 gir oss ikke tre poeng. Den kreative midtbanespilleren det snakkes om er han spennende spilleren fra Salzburg eller Eriksen for 30 mill. Tipper vi gjør nok et godt vindu på papiret og forventningene skrus i taket. Kan ikke skjønne at det er grunn til å si at Kroenke, Edu og gutta har sviktet her. Arteta har fått det meste en trener kan drømme om. 

(Innlegget ble redigert 01.12.20 18:09)

Cowpunk

Innlegg: 491
Cowpunk
01.12.20 18:28

Fint at vi jakter en kreativ midtbanespiller, men litt uforklarlig at vi sendte den mest kreative vi hadde utenom Øzil på lån til Tyskland. 

Jorge86

Innlegg: 19276
Jorge86
01.12.20 20:16
Cowpunk: men litt uforklarlig at vi sendte den mest kreative vi hadde utenom Øzil på lån til Tyskland.

Haha. Det mangler mye kreativitet på Arsenals midtbane, men Guendouzi hadde virkelig ikke løftet laget noe her. Bruker altfor lang tid med ballen og slår stort sett korte, enkle pasninger. Guendouzi kan være mye, men en kreativ midtbanespiller som skaper sjanser er han definitivt ikke.

Bukayo

Innlegg: 936
Bukayo
01.12.20 20:43

Real ryker ut av CL nå. Kan bli et tøft felt i EL denne sesongen. Men Arteta har hevet oss mot storlag før

Bone8

Innlegg: 7260
Bone8
02.12.20 09:35
Enzino: Ellers er kampene mot Soton, Everton og Brighton også mulige å vinne, hvis vi løfter oss ørlittegrann.

Hadde jeg havnet i koma i 2015, og våknet til å lese dette, så hadde jeg bedt dem legge meg tilbake i kunstig koma.

Men du har helt rett. Vi må heve oss for å ha mulighet til å slå Southamton, Everton og Brighton. Og det er ganske tragisk, med vårt budsjett.

Bone8

Innlegg: 7260
Bone8
02.12.20 09:42
DennisB: Jeg blir veldig overraska om ikke Arsenal blir å finne blant de 8-9 øverste når tellinga skal gjøres opp i mai.

Jeg er enig i at vi definitivt er blandt de 8-9 beste lagene i ligaen, men tror ikke vi havner i topp 8 likevel.

Det er for mye som ikke stemmer for tiden (taktikken, mangel på kreativ(e) spiller(e), demotiverte spillere) til at jeg tror vi snur dette i tide.

Mange av lagene vi skal være bedre enn, som Wolves, har stabilitet og en klar identitet. Lag som Everton har gjort kjøp som har slått bedre til.

Liverpool, City, Chelsea, Leicester, Spurs, United, Everton, Wolves. Jeg føler meg trygg på at disse lagene vil havne over oss på tabellen.
Men med en kreativ spiller (som får et godt første halvår) inn i januar kan vi hoppe forbi 2-3 av lagene.

DennisB

Innlegg: 17433
DennisB
02.12.20 13:32
Bone8: Lag som Everton har gjort kjøp som har slått bedre til. Liverpool, City, Chelsea, Leicester, Spurs, United, Everton, Wolves.

Jeg har ingen tro på Everton. Tapt 4 av sine siste 5 ligakamper. De fikk en fin start, men havner nok et godt stykke ned på tabellen.

Det er absolutt innafor å sikte oss inn blant de 8 eller 9. Der skal og bør vi ligge til våren.

Men det er selvsagt ikke godt nok i seg selv. Det er absurd å ikke engang tro på dette, for Arsenal som den store klubben vi er. Vi kan få vår aller første sesong helt uten europacupspill på .... år. Fyll inn de som vil.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
02.12.20 14:10
Bone8: Hadde jeg havnet i koma i 2015, og våknet til å lese dette, så hadde jeg bedt dem legge meg tilbake i kunstig koma.

Måtte le litt av denne.

Men tenk hvis noen hadde lagt deg i koma i 2005 da? :-D

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
02.12.20 14:18

Veldig mye snakk om at vi mangler kreative spillere. Jeg er bare delvis enig. 

Dels har vi en del kvaliteter i stallen, som overhode ikke synes i praktisk spill akkurat nå. De beste/verste eksemplene er Pepe som hadde like mange assist som scoringer i League 1 og Xhaka som har en fantastisk pasningfot. Spillere som Saka og Ceballos, har også ferdigheter som ikke kommer til sin rett.

Men hovedårsaken til at vi ikke skaper sjanser om dagen, ligger ikke hos ballfører, men foran ballfører.

Jeg kan ikke huske å ha sett et lag med så stillestående spillere foran ballfører noensinne i Europeisk fotball. Det har sikkert funnets uten at jeg har registrert det. 

Men hvordan i helsike skal en kreativ spiller klarer å skape sjanser på medspillere som står stille enten i pasningsskygge eller hardt markert med mann i ryggen uten å bevege seg? 

Ikke engang Øzil, Cesc eller Zidane i sin prime hadde klart det, for å ta noen ekstreme pasningsspillere som eksempel.

Ikke faen om dette laget hadde skapt noe nevneverdig flere sjanser med f.eks. en Aouar i startoppstillingen, uten en massiv endring i dette.

Ja, vi trenger mer kreativitet. Men mest av alt, trenger vi et lag hvor spillere foran ballfører beveger på seg. Per i dag er de eneste spillerne som konsekvent går på løp i dybden når de er over midtstreken Saka, Tierney og Bellerin.

(Innlegget ble redigert 02.12.20 14:19)

DennisB

Innlegg: 17433
DennisB
02.12.20 16:56
Enzino: Ja, vi trenger mer kreativitet. Men mest av alt, trenger vi et lag hvor spillere foran ballfører beveger på seg. Per i dag er de eneste spillerne som konsekvent går på løp i dybden når de er over midtstreken Saka, Tierney og Bellerin.

Så hva har skjedd? Vi kan ta mysteriet Aubameyang.

I hans første hele sesong, 2018/19, vant han Golden Boot i PL, med 22 mål på 36 kamper (delt med Salah og Mane). Han kom på 2.plass året etter, 2019/20, også da med 22 mål på 36 kamper (Vardy hadde 23). Han hadde 10 mål på 13 kamper i hans første halvsesong.

Han har vært en sikker mann i toppen av alle toppscorerlister, både i PL og i Bundesliga. Stabilt over mange år helt der oppe.

Denne sesongen har han 2 mål på 10 kamper, ett av dem på straffe.

Det er noe knytt over hele situasjonen. De pasningene som kom i fjor og året før, er borte. Selv med de samme spillerne. Ja, det meste skyldes dårlig bevegelse i oppspillsfasen, det er noe fundamentalt galt i samhandlingen, de samtidige bevegelsene er borte, men det skorter også i utførelsen. 

Det hele er et merkelig fenomen. Vi nevnte at spillerne virka forvirra under Emery sitt siste år, men akkurat nå synes de mer apatiske. Det virker som de bare venter på at andre på laget skal ta tak i kampene, og samspillet uteblir. Jeg synes vi har en tendens til å gjemme oss litt bort, i stedenfor å ta stadige løp i eller rundt boksen, gå på første stolpe (som Braut er en mester til), komme foran motspiller, eller bare vise seg som et pasningsalternativ. Når vi endelig prøver en gjennombruddspasning eller et innlegg, etter å ha trilla ball i ufarlige områder, står vi ofte pent og pyntelig bak en motspiller som klarerer med største selvfølgelighet.

(Innlegget ble redigert 02.12.20 17:24)

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
02.12.20 17:39
DennisB: Vi nevnte at spillerne virka forvirra under Emery sitt siste år, men akkurat nå synes de mer apatiske.

Dette synes jeg var en veldig dekkende beskrivelse. Nå var det vel særlig defensivt at forvirringen var stor under Emery, men til tider også offensivt. Men da var det i hvert fall bevegelser, selv om de ikke var koordinert i et mønster. 

Men det rareste er jo at dette har skjedd denne sesongen. Det var ikke slik forrige sesong under Arteta.

Når det gjelder Auba, så var jo han ekspert på å ta dybdeløp, samt å beveg seg og komme fri i boks. Nå står han stille mye mer enn han er i bevegelse. Er det pga. spillestil/taktikk fra Arteta, eller bare gidder han ikke løpe lengre? Det er ikke lett å forstå seg på det. Men jeg har forsøkt å følge med på hva han gjør når vi har ball i midtbaneleddet (i den grad kameravinkel tillater det selvsagt) og han står overraskende mye stille. 

Jorge86

Innlegg: 19276
Jorge86
02.12.20 20:01
Bukayo: Real ryker ut av CL nå.

Nei, de er videre med seier hjemme mot Gladbach. Hvis Inter slår Shakhtar hjemme holder det med uavgjort for Real. Mest sannsynlig blir det to hjemmeseire og Real gruppevinnere foran Inter.

Kjipt for Shakhtar som har 7 poeng på tre kamper mot Real Madrid x2 og Inter, men to tap og 0-10 på to kamper mot Gladbach.

Manoon

Innlegg: 196
Manoon
02.12.20 21:26

Om man føler at dommerne har en agenda mot Arsenal, burde man gjerne se United-PSG akkurat nå. Fred med en skalling lik det Pepe gjorde mot Leeds. Hva er dommen etter en liten VAR-sjekk? "No red card given". Den gang ble Pepe slaktet, mens nå snakkes det om idiotisk overspilling. Jeg synes vel heller det er dumt av både Fred og Pepe, men helt feil å gi rødt kort i begge tilfeller da overspillingen blir såpass ekstrem. Eventuelt må man gi rødt kort i begge tilfeller.

(Innlegget ble redigert 02.12.20 21:28)

Bzbill

Innlegg: 1075
Bzbill
02.12.20 21:41

Episoden i United-PSG kampen var ikke en skalling. Han gned huet og fjotten datt som en potetsekk. Begge tilfeller var det filming men bevegelsene i forkant var annerledes

busnissclass

Innlegg: 5929
busnissclass
02.12.20 21:52
Manoon: Om man føler at dommerne har en agenda mot Arsenal, burde man gjerne se United-PSG akkurat nå. Fred med en skalling lik det Pepe gjorde mot Leeds. Hva er dommen etter en liten VAR-sjekk? "No red card given". Den gang ble Pepe slaktet, mens nå snakkes det om idiotisk overspilling. Jeg synes vel heller det er dumt av både Fred og Pepe, men helt feil å gi rødt kort i begge tilfeller da overspillingen blir såpass ekstrem. Eventuelt må man gi rødt kort i begge tilfeller.

Det var rikitg å gi det rødekortet til Pepe, og feil å IKKE gi det rødekortet til Fred.

Jorge86

Innlegg: 19276
Jorge86
02.12.20 21:54

PSG havner fort i EL uten seier i dag. 

Manoon

Innlegg: 196
Manoon
02.12.20 22:03
busnissclass: Det var rikitg å gi det rødekortet til Pepe, og feil å IKKE gi det rødekortet til Fred.

Kan vel si meg enig i det ja, bare fryktelig irriterende å se Fred bli frikjent for det der, mens Pepe blir halshugd for omtrent samme hendelsen

DennisB

Innlegg: 17433
DennisB
02.12.20 22:43
Jorge86: PSG havner fort i EL uten seier i dag.

Kan fort bli United tenker jeg.

ONV95

Innlegg: 5396
ONV95
02.12.20 22:56

Kunne denne Giroud vært noe for oss? Vet iallfall hvor målet står.

hillier

Innlegg: 4852
hillier
02.12.20 23:55

Artig for Giroud. Frustrende til tider, men en av våre noe undervurderte spillere de siste årene. 

Bukayo

Innlegg: 936
Bukayo
03.12.20 07:16

Bør hentes tilbake i januar. 

Bone8

Innlegg: 7260
Bone8
03.12.20 08:27

Giroud hadde passet perfekt i Arsenal, men jeg vil ikke ha ham tilbake. Ulogisk, jeg vet, men måten han oppførte seg etter UEFA-cupfinalen var uverdig.

Bone8

Innlegg: 7260
Bone8
03.12.20 08:32
DennisB: Jeg har ingen tro på Everton. Tapt 4 av sine siste 5 ligakamper. De fikk en fin start, men havner nok et godt stykke ned på tabellen. Det er absolutt innafor å sikte oss inn blant de 8 eller 9. Der skal og bør vi ligge til våren. Men det er selvsagt ikke godt nok i seg selv. Det er absurd å ikke engang tro på dette, for Arsenal som den store klubben vi er. Vi kan få vår aller første sesong helt uten europacupspill på .... år. Fyll inn de som vil.

Det er sant at Everton også er inne i en dårlig flyt, etter at Richarlison ble utvist.

Likevel har de offensive kvaliteter som overgår våre, og et forsvar som i det minste er på nivå med vårt.
Likheten er at ingen av lagene har en særlig imponerende sentral midtbane.

Ancelotti er også en mye mer rutinert trener, som jeg har større tro på at skal klare å finne løsningene pr i dag.

chelsea8

Innlegg: 32862
chelsea8
03.12.20 08:33
hillier: undervurdert

Er Giroud egentlig undervurdert av noen?

- 230 mål på 562 kamper
- VM gull med Frankrike i 2018
- Tok Chelsea til EL-gull i 2019, hvor han skåret 11 mål på 14 kamper. 

Er det folk som ikke anerkjenner han som en klassespiss? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg