Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
19.01.21 12:10
Bukayo: Ozil var veldig populær blant spillerne, og stod opp for menneskerettigheter. Klaget aldri på sosiale medier om Arteta.  Flott fyr!

"Populær blant en del av spillerne" er mer riktig.

Når du irriterer på deg Per Mertesacker er du ganske god.

Det har også vært delte meninger om hans utfrysning i stallen.

Når det kommer til hans kamp for menneskerettigheter så fremstår den rett og slett som selektiv. Jeg mener ikke at han skal ta alle kamper, men når du åpent støtter presidenten/diktatren i landet med nest mest arrestasjoner av journalister i verden, så skal du være ganske forsiktig med kritikk mot andre land.

Det er hårreisende hva som skjer med Uigurer i Kina. Jeg bestrider ikke det, men kanskje feie litt for egen dør også?

Han klagde kanskje ikke direkte på Arteta, og det er fint, men mange stikk og provokasjoner mot klubben.

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
19.01.21 12:13
DennisB: Jeg vet ikke, men jeg er veldig glad for at han ikke gjorde det. Jeg mener vi har funnet en bedre høyreback nå, i Cedric. Håper han starter i de neste kampene. Endelig en back med god teknikk, og god forståelse for spillet.

Tror vi skal være forsiktige med å være så bombastiske?

Cedric har vel ikke overbevist i de andre kampene han har spilt?

Hector har også noen målgivende i år, og var solid mot Palace, der Zaha ikke fikk til mye.

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 12:36
Bone8: Tror vi skal være forsiktige med å være så bombastiske? Cedric har vel ikke overbevist i de andre kampene han har spilt? Hector har også noen målgivende i år, og var solid mot Palace, der Zaha ikke fikk til mye.

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært kritisk til Bellerin i flere år. Synes han har vært en av våre dårligste spillere i førsteelleveren i lang tid. Noen gode offensive bidrag, men generelt svak bakover. Blotter seg ofte, og kommer ut av posisjon. Og det er ikke noe godt tegn for en forsvarsspiller.

Så dette er min mening ja. Dette er ikke første gang jeg har sett Cedric, og han har i mine øyne prestert bedre enn Bellerin i hver kamp jeg har sett han spille. Bedre teknikk, bedre plasseringsevne, og bedre forståelse for spillet.

Så får vi vente og se på fortsettelsen, hvem som får spille av dem.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 12:43)

Enzino

Innlegg: 40345
Enzino
19.01.21 12:46
Bone8: Tror vi skal være forsiktige med å være så bombastiske? Cedric har vel ikke overbevist i de andre kampene han har spilt?

Jeg tror vi skal se an litt både på Soares og Mari. Begge har levert solid helt i det siste, men det veldig få spilleminutter, og alt for lite til å konkludere synes jeg.

At Soares er bedre enn Bellerin, tviler jeg sterkt på. Og har ingen tro på at han blitt førstevalg pga. en god kamp mot et tannløst Newcastle. Han må vise mye mer i PL. Men jeg er selvsagt superhappy over at han griper sjansen og leverer når han får den.

Cedric har 5 min som innbytter i PL før i går, men har vel klart seg ganske bra i EL? Dog har jo nivået på lagene i gruppespillet der vært labert, og langt unna PL kvalitet.

Makatelli

Innlegg: 11661
Makatelli
19.01.21 12:58

Altfor tidlig å si at Soares er bedre enn Bellerin. Bellerin spiller det ofte safe i angrep, men han er faktisk blitt mye bedre defensivt. Eneste svakheten hans er at han noenganger ikke er rask nok med å løpe hjem under en kontring. Ellers er det sjeldent at noen klarer å komme seg forbi ham hvis han er på plass.

I angrep velger han sideveispasninger istedenfor å utfordre for ofte. De gangene han gjør noe bra i angrep er når han trekker inn i midtbanen og klarer å posisjonere seg foran 16-meteren for eget skudd, innlegg eller gjennombruddspasning.  Han må begynne å overlappe mer slik Cedric gjorde igår og komme seg til dødlinjen.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:03)

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 13:29

La meg presisere: Cedric hadde et liv før han ankom Arsenal.

Just saying. 67 kamper for Sportings A-lag i Portugal, 120 kamper for Southampton, 70 kamper for ungdomslandslagene til Portugal, 33 for A-landslaget.

For oss som ser mange fotballkamper, han er ingen rookie. Har noen av dere sett han spille i det hele tatt før han ankom Arsenal? Han er nå 29 år, fin alder det, inntil vi får fram en unggutt som er god nok.

Men jeg bøyer meg i støvet for vitenskapen på forumet.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:35)

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 14:12
Enzino: At Soares er bedre enn Bellerin, tviler jeg sterkt på. Og har ingen tro på at han blitt førstevalg pga. en god kamp mot et tannløst Newcastle. Han må vise mye mer i PL.

Hva med 122 kamper i PL? Er det nok?

Seriøst, dere tirrer meg litt her. Men han har vært litt skadeplaget de siste par årene, og var cuptied i FA-cupen vi vant i fjor.

Han er faktisk en veldig god spiller på sitt beste. Har spilt 8-9 kamper årlig på et godt Portugal-landslag. De kampene jeg har sett har vært meget solide.

Spørsmålet er hvor god han er i dag, etter noen fravær, covid-19 etc. Poenget er at han ser ut til å slippe akkurat der han var. 

Kom inn mot Norwich for oss, og scoret på et fint langskudd, spilte CS-finalen mot Pool, tok en straffe der og scoret. 120 kamper for Soton som et førstevalg. Dette er altså en svært rutinert spiller, som har spilt på høyeste nivå i mange år.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 14:25)

skaftetryne32

Innlegg: 2567
skaftetryne32
19.01.21 14:12
DennisB: Har noen av dere sett han spille i det hele tatt før han ankom Arsenal? Han er nå 29 år, fin alder det, inntil vi får fram en unggutt som er god nok.

Sett ham spille for oss vertfall, han har en god kamp og den kom forleden dag. Bellerin har vert god i år vertfall så god som det er mulig og være i et lag som ikke har spilt godt, men for all del fortsetter Cedric sånn så er det helt utmerket, men en svale gjør ingen sommer.

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 14:18
skaftetryne32: Sett ham spille for oss vertfall, han har en god kamp og den kom forleden dag.

Fint det, men jeg baserer ikke min vurdering på èn kamp, men på et par hundre kamper på høyeste liga- og landslagsnivå.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 14:22)

Wellewinhio

Innlegg: 15239
Wellewinhio
19.01.21 14:25
DennisB: Cedric hadde et liv før han ankom Arsenal.

Det er sant, men jeg syns helt ærlig at han var en bedre spiller da han kom til Southampton enn da han dro. Han har alltid vært ustødig defensivt, men syns han var bedre offensivt i starten av sin PL-karriere enn det han har vært i Arsenal og det siste halvannet året i PL. Dette er selvfølgelig basert på ikke altfor mange kamper siden jeg ikke så Cedric hver gang han spilte for Soton. 

Wellewinhio

Innlegg: 15239
Wellewinhio
19.01.21 14:29
Snellman: så kan det være at heller ikke du er 100 % treffsikker? ; )

Tok det på husken, og burde kanskje spesifisert at summene ikke var nøyaktige eller dobbeltsjekket. F.eks Willian mente jeg at jeg hadde sett et sted mellom 180-200k og gikk for det nederste for å ikke være hyperbolisk. Cedric bare antok jeg at tjente mer enn 100k. Egentlig en grei deal hvis vi fikk han for under det, og trekker dermed tilbake det eksempelet.

Det overodnede poenget var mer at vi har en veldig stor lønnskostnad uten at spillermaterialet reflekterer dette. 

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
19.01.21 14:31
DennisB: Så dette er min mening ja. Dette er ikke første gang jeg har sett Cedric, og han har i mine øyne prestert bedre enn Bellerin i hver kamp jeg har sett han spille. Bedre teknikk, bedre plasseringsevne, og bedre forståelse for spillet.

Nei, tenkte du har sett en del, men vi har nok bare ulik oppfattelse av hvordan de to har prestert i kampene de har fått.

Bellerin har hatt noen svake kamper når vi sleit, med svake innlegg og avleveringer. Han har også uten tvil mistet toppfarten.

Likevel mener jeg han langt i fra har vært en svakhet for oss i år. Vi har vært solide defensivt, med unntak av den svake perioden, og han har etter min mening har han vært en god bidragsyter offensivt i starten av sesongen.
Han fikk vel også sin første landskamp på veldig lenge i høst?

Nå har Cedric spilt lite, så vanskelig for ham å treffe toppnivå i enkeltkamper i cup, men han har ikke imponert meg i de kampene jeg har sett, med unntak av i går.

Uansett er det fint å ha flere spillere som kan prestere i en posisjon, så jeg lever helt greit med uenigheten :)

skaftetryne32

Innlegg: 2567
skaftetryne32
19.01.21 14:31
DennisB: Fint det, men jeg baserer ikke min vurdering basert på èn kamp, men på et par hundre kamper på høyt nivå.

Han er en god backup det har jeg sagt siden han kom, men han var knapt god nok for Southampton og Portugal er ikke kjempehøyt nivå det heller. På et eller annet tidspunkt så må man spørre seg om dette dreier seg om Bellerin eller om Cedric, for Cedric har ikke vært så fantastisk i sin karriere, eller i Arsenal. Fortsetter han sånn så fint, men han har ennå litt og bevise. Meget god kamp i går da, og fortsetter han sånn så er han en utmerket backup og en utfordrer til høyrebackplassen.

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 14:32
Wellewinhio: Det er sant, men jeg syns helt ærlig at han var en bedre spiller da han kom til Southampton enn da han dro. Han har alltid vært ustødig defensivt,

Takk for et konstruktivt innlegg, Welle.

I PL er det lett å bli litt avslørt defensivt, det finnes knapt backer som ikke blir det fra tid til annen. Men generelt synes jeg Cedric har holdt et høyt nivå også defensivt. Det er samtidig lett å komme litt ut av posisjon i denne ligaen, akkurat det samme jeg kritiserer Bellerin for. Offensive backer har ofte den svakheten, at de enten kan komme på etterskudd på veien hjem, eller tillegge mest vekt på egne offensive egenskaper også treningsmessig.

Til det første, det er godt mulig at han falt litt av etter noen år i Soton (120 kamper er maange kamper), og trengte et klubbskifte for å heve seg igjen.

Det har han fått, og jeg har trua på at han vil bli hos oss den han var på sitt beste.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 14:35)

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
19.01.21 14:35
DennisB: Seriøst, dere tirrer meg litt her. Men han har vært litt skadeplaget de siste par årene, og var cuptied i FA-cupen vi vant i fjor.

Jeg skal innrømme at jeg kun baserer meg på det lille jeg har sett i Arsenal. Jeg ser lite landskamper og Southampton.

Og jeg blir veldig glad hvis du har rett. For da har vi to (etter min mening) veldig gode høyrebacker.

Da er spørsmålet bare hva vi gjør med AMN..

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 14:40
skaftetryne32: men han var knapt god nok for Southampton

Feil. Du skriver mye rart. 120 PL-kamper for Soton, som førstevalg altså.

De tre første sesongene var han strålende, spilte nesten alt av kamper. Slet litt etter et skadeavbrekk, men spilte 18 seriekamper sesongen før han kom til oss (18/19), og 16 (som førstevalg i 19/20) fram til da vi lånte han i januar i fjor.

Han har altså spilt nær alle seriekampene siden han kom til Soton i 2015, bortsett fra et knippe sesongen før den forrige, da han slet med en skade. Og har vært ute i noen kamper i ny og ne for mindre smeller.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 14:47)

skaftetryne32

Innlegg: 2567
skaftetryne32
19.01.21 14:42
Bone8: Da er spørsmålet bare hva vi gjør med AMN..

Etter min mening har hans beste kamper i Arsenaltrøya vert på midtbanen, synes han var meget god i den ene kampen han har fått der denne sesongen.

skaftetryne32

Innlegg: 2567
skaftetryne32
19.01.21 14:47
DennisB: Feil. Du skriver mye rart.

Det er en mening akkurat som du mener at Cedric er bedre enn Bellerin. Og du skriver jaggu mye rart du og. Han er en god backup som sagt. God nok for Southampton er ikke nødvendigvis godt nok for oss.

"120 PL-kamper for Soton, som førstevalg altså."

Det sier muligens mest om andrevalget.

DennisB

Innlegg: 17969
DennisB
19.01.21 14:50
skaftetryne32: Det er en mening akkurat som du mener at Cedric er bedre enn Bellerin.

Nei, det er ikke en mening når du skriver at han knapt var god nok for Southampton. Det er direkte feil. Det er det jeg retter deg på.

Du siterer min mening, det er riktig, og det har jeg aldri lagt skjul på. Det er min mening at Cedric er et bedre valg for oss enn Bellerin. Ikke et faktum, men min mening.

At jeg skriver mye rart, er jeg fullstendig klar over. Men jeg pleier å ha faktaene på rett sted. Når jeg mener noe, skriver jeg alltid at det er min mening.

Det sagt, jeg lar det ligge der. Ser ut som jeg erter opp flere her, og det var ikke min hensikt. Vi har jo hatt noen hete før, vi :)

Gønners for life, som det heter. Keep on gooning.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 14:56)

InsVerderben

Innlegg: 6011
InsVerderben
19.01.21 15:02

Enzino: "Er nok begge deler. Men uansett om motstanderen ikke er all verden, så er dette PL og da er alle 3-0 seire gode."

Gunners bør jo ta dette positivt og det å slå antatt svakere lag med 3 mål er sterkt, ikke minst ved måten det skjer på. Hørte Arteta sine formaninger/plan i forkant, de ble fulgt og Arsenal er et lag i form som jeg frykter i møtet i PL om 11 dager...!

skaftetryne32

Innlegg: 2567
skaftetryne32
19.01.21 15:05
DennisB: Nei, det er ikke en mening når du skriver at han knapt var god nok for Southampton. Det er direkte feil. Det er det jeg retter deg på.

Han har vært grei, men ikke fantastisk, nå er han backup for Bellerin en spiller du mener er et svakere valg enn Cedric. Og være det beste tilgjengelige valget er ikke nødvendigvis så veldig bra. Du beskriver ham som en offensiv back, men over sine år som spiller har han 6 mål og 26 assists fordelt over 290 kamper: Bellerin har 13 mål og 36 assists fordelt over 268 kamper. Han er ikke fantastisk defensivt heller, han er en god backup.

Bzbill

Innlegg: 1129
Bzbill
19.01.21 15:16

Bellerin er litt ustø og keitete i stilen. Mulig dette sprer utrygghet og han er ikke den beste til link up-spill på kanten. basisferdighetene er ikke imponerende. Han har blitt bedre defensivt, men også blitt mindre eksplosiv. Vet ikke hvem som funker best i hans posisjon, men han har ikke akkurat virket uerstattelig.

Bone8

Innlegg: 7309
Bone8
19.01.21 15:22
Bzbill: Bellerin er litt ustø og keitete i stilen. Mulig dette sprer utrygghet og han er ikke den beste til link up-spill på kanten. basisferdighetene er ikke imponerende. Han har blitt bedre defensivt, men også blitt mindre eksplosiv. Vet ikke hvem som funker best i hans posisjon, men han har ikke akkurat virket uerstattelig.

Dette er jeg enig i.

Men ser du på årets kamper har ikke akkurat de foran på høyrekanten imponert heller, med unntak av Saka etter han ble flyttet dit.

Jeg synes derimot at han er god på å stikkpasninger til ving, både fra dypt i banen og utenfor boksen.

Det ligger en "compilation" på Youtube over hans bidrag i år. Og mange av dem hadde fortjent bedre avslutninger.

Enzino

Innlegg: 40345
Enzino
19.01.21 16:35
DennisB: Hva med 122 kamper i PL? Er det nok? Seriøst, dere tirrer meg litt her. Men han har vært litt skadeplaget de siste par årene, og var cuptied i FA-cupen vi vant i fjor. Han er faktisk en veldig god spiller på sitt beste. Har spilt 8-9 kamper årlig på et godt Portugal-landslag. De kampene jeg har sett har vært meget solide. Spørsmålet er hvor god han er i dag, etter noen fravær, covid-19 etc. Poenget er at han ser ut til å slippe akkurat der han var.  Kom inn mot Norwich for oss, og scoret på et fint langskudd, spilte CS-finalen mot Pool, tok en straffe der og scoret. 120 kamper for Soton som et førstevalg. Dette er altså en svært rutinert spiller, som har spilt på høyeste nivå i mange år.

Jeg skal ærlig talt si at jeg har sett ham veldig lite for Soton (jeg ser Soton mot oss, og ofte mot Liverpool/ManU/City/Tottenham/ Chelsea), men at jeg overhode ikke har lagt merke til ham der det lille jeg har sett.

Jeg har antakelig ikke sett ham for Portugal, og har i hvert fall ikke lagt merke til ham der hvis jeg overhode har sett ham.

Jeg har ikke sett ham så mye som deg, men det grunnlaget jeg sitter på som altså ikke er null for jeg har sett alt av EL og PL denne sesongen og så ham også i CS og enkelte kamper forrige sesong, gjør at jeg per i dag holder Bellerin som en bedre fotballspiller. 

Blir du irritert over at jeg ikke er enig med deg i vurderingen av de to spillerne opp mot hverandre, når jeg faktisk har sett fyren spille i hvert fall 10 kamper (antakelig 20+ uten at jeg har lagt merke til fyren når jeg har sett Soton)? Så kan man vel alltids argumentere for og mot at høyre back er en posisjon der spilleren gjør en ganske bra kamp hvis man ikke legger merke til ham. 

Hvor går grensa for at jeg skal få lov til å vurdere en spiller uten at du blir irritert? 20 kamper? 30 kamper? Synes du dette er et solid grunnlag å blir tirret på? Eller blir dette kanskje litt dumt?

Uansett, flott at vi har to høyre backer som kjemper om plassen så ikke Bellerin får klippekort, og at kvaliteten ikke faller nevneverdig uansett hvem av dem som spiller. La oss håpe at begge to holder seg skadefrie.

Kan vel bety kroken på døra for AMN i Arsenal, for det ser i hvert fall ikke ut som om han klarer å spille seg til å være et alternativ på sentral midtbane.

Limpar91

Innlegg: 176
Limpar91
19.01.21 16:56
Bone8: Dette er jeg enig i. Men ser du på årets kamper har ikke akkurat de foran på høyrekanten imponert heller, med unntak av Saka etter han ble flyttet dit. Jeg synes derimot at han er god på å stikkpasninger til ving, både fra dypt i banen og utenfor boksen. Det ligger en "compilation" på Youtube over hans bidrag i år. Og mange av dem hadde fortjent bedre avslutninger.

Jeg satte akkurat inn Bellerin på FPL, nettopp fordi jeg trodde han vil få noen assists når måltørkene til laget forsvant (den kunne jo ikke vare). At forsvaret er solid er jo også ett pluss. Én kamp - 8 poeng, og nå benk? Haha, klassisk.

Enzino

Innlegg: 40345
Enzino
19.01.21 17:11
InsVerderben: Gunners bør jo ta dette positivt og det å slå antatt svakere lag med 3 mål er sterkt, ikke minst ved måten det skjer på. Hørte Arteta sine formaninger/plan i forkant, de ble fulgt

Yupp. Det er ingen automatikk i å vinne 3-0 i PL mot noe lag. Vi har jo sett at lag som Newcastle og ikke minst WBA har fightet seg til U mot flere av topplagene denne sesongen. 

Og det var også veldig kontrollert og helt uten noen risiko underveis. Så det var en opptur uansett om motstanden ikke var den sterkeste. 

OldSailor

Innlegg: 344
OldSailor
19.01.21 17:37

Mange gode analyser her både av kampen og enkeltspillere. For egen del ga kampen i går glede og optimisme i spillegleden laget utstrålte gjennom kampen. Lysten på fotballkamp lyste av dem, og det i hele laget. Man skal ikke kimse av en positiv tone i hele laget, veldig mye godt kan komme ut av det. Jeg gleder meg til fortsettelsen, for det er slett ikke langt opp til topp fire...

Bzbill

Innlegg: 1129
Bzbill
19.01.21 17:46

Jeg så forøvrig en videosnutt av ESR inngripener mot Newcastle, og jeg er stadig overrasket over hans kvaliteter. Har aldri sett han i noen U-kamper eller noe sånt, og plutselig er han med for fullt. Jeg ble overrasket i hvert fall. Jada, Newcastle var dårlige men valgene han tok på banen og utførelsene av dem var jo prima. Vi trenger den typen spiller også. Midtbanen har vært for langsom over tid nå, som kanskje er en grunn til at vi har vært så stillestående framover. 

Cowpunk

Innlegg: 522
Cowpunk
19.01.21 18:11
Bzbill: Jeg så forøvrig en videosnutt av ESR inngripener mot Newcastle, og jeg er stadig overrasket over hans kvaliteter.

Kanskje vi endelig har den box til box-spilleren vi har savnet en stund. En som kan true bakrommet og forhåpentligvis bidra med skåringer (utrolig hvor statiske vi har vært i front i lange perioder). Auba og Lacazette blir fort mange hakk vassere når de får litt mer rom. ESR truet bakrom på begge kantene og i midten samtidig som han tok returløpene - enorm løpskraft.

Bukayo

Innlegg: 1184
Bukayo
19.01.21 20:17
Bone8: "Populær blant en del av spillerne" er mer riktig. Når du irriterer på deg Per Mertesacker er du ganske god. Det har også vært delte meninger om hans utfrysning i stallen. Når det kommer til hans kamp for menneskerettigheter så fremstår den rett og slett som selektiv. Jeg mener ikke at han skal ta alle kamper, men når du åpent støtter presidenten/diktatren i landet med nest mest arrestasjoner av journalister i verden, så skal du være ganske forsiktig med kritikk mot andre land. Det er hårreisende hva som skjer med Uigurer i Kina. Jeg bestrider ikke det, men kanskje feie litt for egen dør også? Han klagde kanskje ikke direkte på Arteta, og det er fint, men mange stikk og provokasjoner mot klubben.

Uten at vi skal ta dette til en politisk debatt, og siden det handler om Ozil, må jeg få understreke at det er mange som støtter Obama, Stoltenberg, Biden, Hillary og andre som har stått bak forbrytelser mot menneskeheten også, og som i sin fulle dobbeltmoral går hardt ut mot andre i maktposisjoner som også velger å gå til krig mot andre land f.eks Erdogan. Et annet eksempel på vestlig dobbeltmoral er fordømmelsen av stormingen av kongressen, og konsensus om at Trump stod bak, mens få dager senere så er bilde i media at man støtter fullt ut protester i solidaritet med den kriminelle opposisjonslederen Navalny. 

Özil ble beskrevet som en meget populær mann i garderoben. En godt likt fyr, og han gjorde ikke så mye ut av seg imot klubben og Arteta som man kunne forvente utifra hvordan han ble behandlet. 

For å få dette over på litt mer fotballrelatert, så håper jeg virkelig at Pepe får en sjanse fra start mot Southampton i FA cupen på lørdag. Likte ikke helt at Willian fikk komme inn før Pepe i går, men får bare håpe at det er fordi Willian også blir benket på lørdag. Får håpe på en cupbombe ikveld, og at Shrewsbury slår ut Soton, slik at vi får en litt lettere vei videre i cupen. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg