Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
LaGoeba

Innlegg: 21495
LaGoeba
21.01.21 23:38
-Mastermind: Litt sykt at vi er ”bare” 7p bak Pool når man tenker på den elendige formen vi var i noen uker tilbake.

Premier League er jo litt bingo denne sesongen. 

Edit: Gjelder for øvrig fotballen generelt i 2020/21.

(Innlegget ble redigert 21.01.21 23:39)

Cowpunk

Innlegg: 520
Cowpunk
22.01.21 10:18
startelver: Martin er ikke rask nok for PL, har virket litt passiv det siste året, liker ikke å takle spillere,

Øzil klarte seg utmerket i flere sesonger uten å være spesielt rask eller taklingssterk. 

Walchez

Innlegg: 4073
Walchez
22.01.21 10:18

Vi kan vel forvente at det blir mer spalteplass og TV-innslag om Arsenal i norsk media de neste månedene nå som det ser ut som om Martin har bestemt seg og at Arsenal blir hans neste stoppesed.

Kike Marin melder at han har bestemt seg og AfcBell på Twitter (han som var så skråsikker på Partey-avtalen i fjor sommer) meler også at avtalen er klar og at Arsenal, Real Madrid og Martin skal sette seg ned til sommeren for å vurdere en permanent overgang. 

 

Wellewinhio

Innlegg: 15239
Wellewinhio
22.01.21 10:21

Özil var faktisk rimelig rask da han kom til oss. Ikke den sjukeste akselerasjonen, men han hadde veldig bra driv med ballen i fart. Dessverre brukte han dette altfor sjeldent. Det var noen kamper hvor han plutselig var unplayable og driblet forbi spillere sentralt i et sett. Husker spesielt en kamp mot Soton hvor han var helt enorm. 

Walchez

Innlegg: 4073
Walchez
22.01.21 10:37
Cowpunk: Øzil

Martin er i hvert fall ikke noe tregere enn det Özil har vært de siste sesongene, og han jobber også langt hardere i gjenvinningsarbeidet enn det Özil har gjort basert på det jeg har sett av han i Real Sociedad i fjor. Tror han vil passe veldig godt inn i samme rolle som ESR spiller nå og de to bør kunne rotere i tiden frem til sommeren.

Bukayo

Innlegg: 1184
Bukayo
22.01.21 11:38

Gi han fast spilletid. Så vil han velge oss i sommer. Men hvor dyr blir han?

-Mastermind

Innlegg: 1874
-Mastermind
22.01.21 11:51

Ingen grunn til å ta ut Emil fra startelveren nå. Martin for kjempe seg inn på startelveren. 

LaGoeba

Innlegg: 21495
LaGoeba
22.01.21 11:52

Kan ikke se for meg at Martin er noe treigere enn feks David Silva heller, med og uten ball i beina.

Wellewinhio

Innlegg: 15239
Wellewinhio
22.01.21 11:52
-Mastermind: Ingen grunn til å ta ut Emil fra startelveren nå. Martin for kjempe seg inn på startelveren.

Tviler på at det er Emil eller Saka som dette går utover. Dette betyr nok bare at Arteta tør å hvile disse oftere for å unngå skader. Det er nok mer spillere som Pepe, Willian, Nelson og Willock dette går utover. Spillerne som ville fått noen minutter i EL, cuper og mot slutten av kamper. 

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:01

Hell yea, om Martin lånes ut til oss. Blir kanskje for dyr til sommeren om det diskuteres en permanent overgang da, men jeg er superpositiv. Selv om vi har en ESR som har mange av de samme kvalitetene, så får vi en spiller med en helt spesiell evne til å se rom, som vi sårt har manglet (helt til ESR dukket opp).

Da kan vi virkelig tenke i kreative baner, sette mer fart i lengderetningen, og skape sjanser som er et Arsenal-lag verdig. Bakover ser vi særs gode ut, vi trenger fart og kreativitet på midtbanen (altså ikke sideveis og langsomt a la Xhaka), og unggutta våre har alt dette og mer til. Da håper jeg for all del at Xhaka og Willians tid som startere for Arsenal er over.

                       Leno

Cedric/Bellerin  Holding  Gabriel  Tierney

          Ødegaard Partey ESR Saka

              Auba/Laca  Martinelli

Neste sesong kommer forhåpentligvis Saliba. Synes dette ser meget bra ut.

Hva Arteta gjelder, han må selvsagt få litt tid nå. Det er kun ett lag som har bedre poengfangst enn oss siste 5 kamper. Det er Man City.

Fra å være nest dårligst i ligaen i spannet over 10 kamper, har vi nå havnet i topp 2 de siste 5. Han har reddet seg for nå, så får man vurdere til sommeren igjen, med forbehold om at vi ikke går på en ny 10-kampers kollaps.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:07)

Walchez

Innlegg: 4073
Walchez
22.01.21 12:06

Totalt ut av det blå så annonserer Arsenal at de har signert Mat Ryan på lån fra Brighton resten av sesongen

https://www.arsenal.com/news/mat-ryan-joins-loan-until-end-season

Kan ikke huske å ha sett et eneste rykte om denne interessen så her har de klart å jobbe under radaren

Reddington1

Innlegg: 2199
Reddington1
22.01.21 12:09
DennisB: Fra å være nest dårligst i ligaen i spannet over 10 kamper, har vi nå havnet i topp 2 de siste 5. Han har reddet seg for nå, så får man vurdere til sommeren

Rimelig korttenkt tankegang, imo. I samme periode er Liverpool nr. 17. i ligaen. Klopp out? 

Forståelig at man fra et supporterperspektiv rangerer resultatene som viktigst, men at de fem siste kampene har vist at Arteta «fortjener tid»? Naivt. Jeg synes ikke Arsenal har vist noe særlig under Arteta, og med de forutsetningene han har er jeg helt sikker på at det er feil mann. Resultatene har vel tidvis vært bra, men spillemessig? Nei. Og det bør egentlig ligge i bunn i ethvert managerprosjekt. Så får heller resultatene komme etter hvert. Det lykkes sjelden når det skal gå andre veien. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:10)

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:12
Wellewinhio: Tviler på at det er Emil eller Saka som dette går utover. Dette betyr nok bare at Arteta tør å hvile disse oftere for å unngå skader. Det er nok mer spillere som Pepe, Willian, Nelson og Willock dette går utover. Spillerne som ville fått noen minutter i EL, cuper og mot slutten av kamper.

Partey dekker Xhakas defensive oppgaver, så en midtbane bestående av ESR, Saka, Partey og Ødegaard, holder i massevis. 

Skjønner ikke hvorfor noen mener det vil bety ESR på benk.

Defensivt holder dette. Ødegaard har blitt en kjempe defensivt også. Han er ingen Özil på det området.

I praksis å skifte ut Xhaka til fordel for Martin, er akkurat et trekk jeg ønsker velkommen. Mer offensivt, og hurtigere spill i lengderetningen. Men det forutsetter at Partey spiller. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:13)

Enzino

Innlegg: 40338
Enzino
22.01.21 12:13
startelver: Martin er ikke rask nok for PL

Av alle de syke tingene jeg har lest deg skrive på dette forumet er dette det sykeste. 

Han er raskere enn veldig mange midtbanespillere som blomstrer i PL.

At han kanskje ikke har fysikken til å spille i PL, ville jeg kunne kjøpt som en bekymring. Men du snakker om en spiller som har spillerforståelse helt utenom det vanlige som gjør at han leser spillet og orienterer seg raskt, og i tillegg over gjennomsnittlig fart.

For å ta et nærliggende eksempel: han er raskere enn Cesc Fabregas var. Mener du han var for treig for PL?

Det er mange mulige grunner til at Ødegaard kan mislykkes i PL. Manglende fart er IKKE en av dem.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:13)

Enzino

Innlegg: 40338
Enzino
22.01.21 12:16
Reddington1: Resultatene har vel tidvis vært bra, men spillemessig? Nei. Og det bør egentlig ligge i bunn i ethvert managerprosjekt. Så får heller resultatene komme etter hvert. Det lykkes sjelden når det skal gå andre veien.

Arsenal har under-prestert i denne sesongen, når man måler resultater opp mot spill og sjanser. Vi har spilt bedre enn vi har fått poeng for.

Det Arsenal har levert denne sesongen er ikke godt nok. Og jeg er også i tvil om Arteta er rett mann. Men det der er et ikke-argument.

Enzino

Innlegg: 40338
Enzino
22.01.21 12:18
DennisB: så en midtbane bestående av ESR, Saka, Partey og Ødegaard, holder i massevis.

Siden alle sammen jobber hardt hjemover kan faktisk denne fantasi-midtbanen holde god nok balanse. Men da blir Partey nesten mer DM enn box to box.

Jeg tviler på at det er denne vi får se (HVIS MØ kommer), men jeg skulle gjerne sett den mot presumtivt svakere lag. Får vann i munnen av tanken.

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:20
Reddington1: Rimelig korttenkt tankegang, imo. I samme periode er Liverpool nr. 17. i ligaen. Klopp out?

Nå må du rulle inn. Tror du ropene om Arteta out i denne perioden kun skyldtes uteblivelse av poeng? Vi forsvarte Arteta i forrige sesong vi, uten at han engang bedret plasseringen til Arsenal da han tok over før jul.

Vi som har sett Arsenal i ett helt år under Arteta, har sett færre sjanser skapt enn noen annen gang i Arsenals historie. Årets start var helt krise. Dårligste på 43 år etter 13-14 kamper. Da var det helt innafor å vurdere ansettelsen av Arteta.

Nå har han klart å snu tingene. Ikke bare poengmessig, men vi skaper flere sjanser igjen. Det er det hovedsaklig unggutta som har stått for.

Prøv å sett deg litt mer inn i situasjonen til Arsenal. Takk. Btw, sammenligner du virkelig skepsisen vår for noen kamper siden til Arteta, med årets utgave av Klopp? Etter to 100-poengs sesonger? Her er du sterk.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:29)

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:24
Enzino: Jeg tviler på at det er denne vi får se (HVIS MØ kommer), men jeg skulle gjerne sett den mot presumtivt svakere lag. Får vann i munnen av tanken.

Jeg skulle gjerne ha sett den mot alle lag. Jeg ser ingen vits i å hente Martin, om vi skal fortsette med Xhaka, og ta ut f.eks ESR. Det virker meningsløst for meg. Men som sagt, Partey må spille. Så greit med Arteta inn om han mangler.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:30)

Dux1

Innlegg: 34887
Dux1
22.01.21 12:26
DennisB: Prøv å sett deg litt mer inn i situasjonen til Arsenal. Takk.

Han har sine egne svar (noen ganger også uten hold i virkeligheten), så hva vet vel en Arsenal-fan. 

Reddington1

Innlegg: 2199
Reddington1
22.01.21 12:30
DennisB: Nå har han klart å snu tingene. Ikke bare poengmessig, men vi skaper flere sjanser, igjen. Det er det unggutta som har stått for.

0.62-0.84 i xpG mot Palace. 
1.26-0.94 i xpG mot Brighton.

2.34-2.76 (!) i xpG mot Chelsea. 

 

Poenget mitt (som du glatt overså) er at jeg finner det merkelig at med utgangspunkt i de siste kampene skal det være opplest og vedtatt at Arteta nå fortjener tid til dette prosjektet. 

Du har også en merkelig holdning til at andre lags supportere kommer med sine synspunkter. Det er mulig det bryter litt med «halleluja-stemningen» du forsøker å bygge opp, men jeg forstår ikke at det skal være så ufattelig ille at man stiller store spørsmålstegn til dette prosjektet. 

 

Reddington1

Innlegg: 2199
Reddington1
22.01.21 12:31
Enzino: Arsenal har under-prestert i denne sesongen, når man måler resultater opp mot spill og sjanser. Vi har spilt bedre enn vi har fått poeng for.

Har man? Det kan godt stemme, men det er ikke mitt inntrykk. Har du statistikk på det? 

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:32
Reddington1: Du har også en merkelig holdning til at andre lags supportere kommer med sine synspunkter.

Jeg møter en holdning av arroganse og latterliggjøring av hva jeg skriver, med det samme.

Sammenligningen din med Klopp, var sterk.

caliblue

Innlegg: 15046
caliblue
22.01.21 12:33
Reddington1: Har man? Det kan godt stemme, men det er ikke mitt inntrykk. Har du statistikk på det?

Wild guess. Understat sine ubrukelige xPTS.

Reddington1

Innlegg: 2199
Reddington1
22.01.21 12:36
DennisB: Jeg møter en holdning av arroganse og latterliggjøring av hva jeg skriver, med det samme. Sammenligningen din med Klopp, var sterk.

Det var satt ekstremt på spissen. 

Jeg forstår heller ikke hvordan dette er latterliggjøring eller arroganse. Det er mulig mitt første innlegg kunne kritisere supportere av Arsenal generelt, men det var mer en uenighet i utsagnet om at Arteta nå fortjener tid. Jeg synes ikke det er noe vits i å lure seg inn i offerrollen her. 

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:44
Reddington1: Forståelig at man fra et supporterperspektiv rangerer resultatene som viktigst, men at de fem siste kampene har vist at Arteta «fortjener tid»? Naivt. Jeg synes ikke Arsenal har vist noe særlig under Arteta, og med de forutsetningene han har er jeg helt sikker på at det er feil mann. Resultatene har vel tidvis vært bra, men spillemessig? Nei. Og det bør egentlig ligge i bunn i ethvert managerprosjekt. Så får heller resultatene komme etter hvert. Det lykkes sjelden når det skal gå andre veien.

La meg ta deg seriøst da.

Dette jeg siterer over, viser at du ikke har en anelse om hva Arteta har gjort for Arsenal det siste året. 

Artetas første oppgave var å tette igjen bakover. Før han kom, lakk vi som en sil, vi slapp til flest sjanser i PL over lange, lange perioder. Flest av alle lag i ligaen altså. Det ga seg selv at han måtte sette alle kluter til på det defensive.

Det var dette vi støttet han for, i hele forrige sesong. Vi ble meget gode bakover, ja bunnsolide til tider. 

Den store svakheten da, og som har fortsatt inn i denne sesongen, var at vi ikke så noen som helst bedring framover. Vi skapte nær sagt minst i ligaen. Det holder ikke for en klubb som Arsenal.

Denne sesongen trodde vi det skulle endre seg. Noe det har gjort i EL, siden vi der har latt unggutta slippe til i større grad (glem motstandere). Men Arteta tviholdt på klippekortene sine, og stilte uendret i ligaen, og vi gikk på vår verste start på 43 år. XG viste også elendige tall hele tiden.

Det som har skjedd de siste kampene, er at flere unggutter har sluppet til, og viser nå et samspill vi ikke tidligere har sett under Arteta. Ting har begynt å falle på plass. Spesielt Saka og ESR har vært meget gode.

DERFOR bør vi nå gi Arteta en sjanse videre. Vi bør ikke sparke en manager som har tatt 13 av 15 mulige poeng siste fem ligakamper, og 11-1 i målforskjell. Da blir tidspunktet feil. Spesielt siden han endelig har tatt ut laget slik vi har ønsket. Dette hadde du visst, hadde du fulgt nøye med på hvordan vi har framstått, og hva som har skjedd i klubben.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:56)

startelver

Innlegg: 71209
startelver
22.01.21 12:46

BBC melder i dag fra en sikker kilde: 

"Real Madrid have blocked Martin Odegaard's loan to Real Sociedad and want him to join Arsenal, says Spanish football expert Guillem Balague"

Det er jo litt interessant, Martin selv vil til Sociedad men Real Madrid føler at det gir Sociedad et fortrinn så de sender han til Arsenal.......

DennisB

Innlegg: 17960
DennisB
22.01.21 12:52

Mesut Özil ut, og muligens Martin Ødegaard inn.. 

MØ ut, og MØ inn. Jaja, vi får holde tunga på rett plass.

Walchez

Innlegg: 4073
Walchez
22.01.21 12:55
startelver: BBC

Selvsagt vil britiske medier finne en negativ vinkling på dette for Arsenal. Det gjør de alltid så ikke noe nytt her

Walchez

Innlegg: 4073
Walchez
22.01.21 12:59

Vi får satse på at Martin ikke har hatt noe nær kontakt med Zidane de siste dagene siden det nå nettopp ble publisert av Real Madrid at Zidane har testet positivt for Covid-19

Enzino

Innlegg: 40338
Enzino
22.01.21 13:02
Reddington1: Har man? Det kan godt stemme, men det er ikke mitt inntrykk. Har du statistikk på det?

Er ikke så enkelt med statistikk på spill. Det blir mer subjektivt. Men for å ta noen eksempler: mot Burnley totaldominerte vi, men tapte 1-0. Mot Leicester hadde vi alt av spill og sjanser i 70 min, og fikk både en scoring feilaktig annulert av VAR, og fikk ikke en ganske klar straffe, men tapte 1-0. I de kampene hadde vi 65% og 56% possesion og vant skudd på mål 6-2 og 4-2. Samt vant xG

Ser du på statistikk på sjanseuttelling f.eks. Understat, så ser du at Arsenal har scoret færre mål og tatt færre poeng enn de skulle statistisk utfra sjansene som er skapt, mål ved avslutninger. Ikke ekstremt mye, men nok til underbygge totalinntrykket (1,43 poeng for lite). Vi ville vært nr 8 på tabellen i steden for nr 10, hvis man legger forventede poeng til grunn.

Dette er selvsagt ingen fasit, men det gir en god indikasjon.

Men igjen: Dette er selvsagt ikke bra nok for å være Arsenal uansett. Så jeg er veldig usikker på om Arteta er rett mann. Men å si at vi har hatt dårligere spill enn resultatene tilsier, er direkte feil.

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg