Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
vike4

Innlegg: 10448
vike4
21.02.21 22:10
LaGoeba: men vil se på Edu som det aller største problemet Arsenal har pdd.

Jeg har fått inntrykk av at de fleste er godt fornøyde med Edu. Willian tabben, ellers har det vært ganske bra.

LaGoeba

Innlegg: 21482
LaGoeba
21.02.21 22:31
vike4: Edu

Tenkte egentlig mest på koblingen mellom Edu og Kia, og om dette er en kobling som vil bli forsterket i fremtiden.

Men Edu har gjort en grei jobb gjennom de to og et halvt årene han har vært hos dere så langt.

BigTonyAdams

Innlegg: 18274
BigTonyAdams
21.02.21 23:44
rannov: Mener folk virkelig at Arteta skal sparkes om man ikke greier å vinne EL?

Nei og det er rett og slett fordi det ikke er noe poeng å gjøre det.

Vi har famlet i blinde i flere år, veldig mange bomkjøp, elendig ledelse, under pari managerprestasjoner og en ubalansert stall.

Noen må rydde opp uansett og det kan like gjerne være Arteta som gjør det, prosessen er i gang allerede og den vil ta minst èn sesong til før vi kan begynne å måle.

Kan sikkert lage stråmenn ved å sammenligne ligaplassering mot ligaplassering, eller hvor langt i EL man kom, men man må faktisk også kunne ha litt flere tanker i hodet og så ting i sammenheng.

-Utgangspunktet ditt, Arteta hadde det klart værste her.
Emery hadde et dårlig og Wenger det beste.
-Innhenting av spillere, Arteta har kun ett virkelig bomkjøp her.
Emery og Wenger hadde mange.
-Salg av spillere, han har gjort en god jobb her.
Hverken Emery eller Wenger evnet å kvitte seg med spillere til rett tid eller pris.
-Spillestil, med untak av i dag, har vi ikke vært underlegne èn eneste kamp siden før Chelsea-kampen.
Emery virket totalt planløst og Wenger var det alltid bare å gjenta samme feilene, slik at som i dag hadde under han betydd slakt.
-Fremtidsutsikter, selv om kurven hopper litt, ser det bedre ut på banen og resultatmessig nå.
Under Emery og Wenger gikk kurven nesten bare nedover.

Så la Arteta få sjansen til å rydde opp og sette sin egen stall, så kan vi begynne å vurdere han på resultater utifra det, ikke det makkverket han tok over.


Wellewinhio

Innlegg: 15230
Wellewinhio
22.02.21 08:15

Hvordan vet du at denne kobling vil bli forsterket? Vil egentlig tro at Willian-bommen, og forhåpentligvis at Luiz drar, vil bety en reduksjon i den koblingen. Jeg tror også Kia tok seg litt mange friheter forrige sommer, noe som flere reagerte sterkt på. Hvis Edu vet hva som er godt for han selv så hadde han skapt større avstand mellom Kia, han selv og klubben. 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 08:15)

OldSailor

Innlegg: 344
OldSailor
22.02.21 11:03
BigTonyAdams: Så la Arteta få sjansen til å rydde opp og sette sin egen stall, så kan vi begynne å vurdere han på resultater utifra det, ikke det makkverket han tok over.

Word :-)

Å bytte manager etter noen måneder er definitivt ikke veien å gå. Eksemplene er mange på det. Arteta må i likhet med eksempelvis Klopp og OGS få tiden til å sette «sitt» lag, så kan status gjøres opp. Å forvente mirakler på kort tid får man overlate til de sterkt religiøse, vi andre må puste med magen og gi dette tid. Ryddingen i stallen er i gang, så om midler til spillerkjøp kommer inn har jeg absolutt tro på at Arteta ser hvor vi trenger forsterkninger. Martin håper jeg blir en permanent signering, spennende med de unggutta på midten. Benfica next..

COYG

LaGoeba

Innlegg: 21482
LaGoeba
22.02.21 11:37
Wellewinhio: Hvordan vet du at denne kobling vil bli forsterket?

Det vet jeg ingenting om, og det har jeg heller aldri påstått at jeg vet? Skriver «om den blir forsterket».

Forhåpentligvis så har Edu lært, som du er inne på.

Wellewinhio

Innlegg: 15230
Wellewinhio
22.02.21 11:52
LaGoeba: Skriver «om den blir forsterket»

Aah, var tidlig på morgenen og jeg leste feil. Leste det som at du skrev at denne ble forsterket, og skjønte ikke hvilket grunnlag du kunne konkludere dette med.

caliblue

Innlegg: 15040
caliblue
22.02.21 12:04
Wellewinhio: Hvis Edu vet hva som er godt for han selv så hadde han skapt større avstand mellom Kia, han selv og klubben.

Spørsmålet er vel hva Edu er uten Kia?

Han har ingen erfaring, ikke noe nettverk, Kia har lært han alt han kan og Kia var hans agent når han forhandlet med Arsenal.

Legg til at det f.eks. var Kia som forhandlet på vegne av Arsenal når de solgte Iwobi.

I det store og hele forstår jeg ikke at Edu slipper unna så billig som han gjør. Joda, det var kanskje et par decent signeringer i sommer, men til overpris.

LeCoq

Innlegg: 8224
LeCoq
22.02.21 12:21
caliblue: Joda, det var kanskje et par decent signeringer i sommer, men til overpris.

Hvem i all verden mener du ble hentet til overpris i sommer? 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 12:21)

LaGoeba

Innlegg: 21482
LaGoeba
22.02.21 12:25
Wellewinhio: Aah, var tidlig på morgenen og jeg leste feil. Leste det som at du skrev at denne ble forsterket, og skjønte ikke hvilket grunnlag du kunne konkludere dette med.

Forståelig det, gått i samme fella flere ganger selv :)

Bone8

Innlegg: 7308
Bone8
22.02.21 12:44

Ekkelt å tenke på at det ikke er en eneste spiller i vår tropp som hadde starta for City. Kanskje ikke for Liverpool heller. Saka er vel den nærmeste men ser ikke at han allerede nå utkonkurrerer Citys beste flankespiller.

Derfor ikke rart vi tapte i går, og synes vi gjorde det greit etter en elendig start. To trege stoppere mot City er å be om bråk.

Sentralt er Elneny kanskje nødvendig i en slik kamp (hvis jeg er snill), men gud bedre så kjedelig han spiller.

Arteta bør være trygg frem til vi ser hvordan neste sesong starter, men Gunnerblog stilte et litt spennende spørsmål:

Hvis du fikk muligheten igjen, hvem hadde du da valgt av Ancelotti og Arteta?

Enzino

Innlegg: 40298
Enzino
22.02.21 13:02
Bone8: Hvis du fikk muligheten igjen, hvem hadde du da valgt av Ancelotti og Arteta?

Er det egentlig noe å måtte tenke over med fasit i hånd?

Ancelotti overtok en vesentlig svakere stall, gjorde akkurat de nødvendige grepene i sommer, og kjemper fortsatt om CL-plass, mens vi neppe klarer EL-plass en gang.

Tvert i mot vaker vi rundt mid table i PL for andre sesongen på rad. Vi tok 56 poeng i forrige sesong og ligger matematisk an til ca. 52 poeng denne sesongen.

Eneste forbedringen vi ser i ligaspillet er bedre forsvarsspill og færre baklengs. Nå er det et viktig steg på veien til noe bedre. Men altså gud bedre hvis vi så vidt klarer å bryte 50 poeng denne sesongen. Det er hinsides svakt.

Ancelotti 7 dager i uka, for min del. Uansett om Pep mener at Arteta kan alt om fotball eller ikke.

Enzino

Innlegg: 40298
Enzino
22.02.21 13:04
LeCoq: Hvem i all verden mener du ble hentet til overpris i sommer?

La meg gjette på at han mener Partey og Gabriell.

Siden de er de eneste to vi betalte noe for, og 100% av det Arsenal gjør er feil i Calibluescopet.

Enzino

Innlegg: 40298
Enzino
22.02.21 13:04
caliblue: Spørsmålet er vel hva Edu er uten Kia?

Omtrent som deg og VGD da mao.?

caliblue

Innlegg: 15040
caliblue
22.02.21 13:54
LeCoq: Hvem i all verden mener du ble hentet til overpris i sommer?

Både Gabriel og Partey kan man vel anta ble betalt over markedspris for?

I februar i fjor var Everton enige med Lille om en overgang for Gabriel. Han var i Liverpool, besøkte treningsanlegget til Everton, hadde en form for medical osv.

Så inntreffer pandemien. Verden stopper opp. Fotballen stopper opp. Klubber vet ikke lenger hva som skjer, hvor mye av inntektene som kommer inn, om det kommer inn, når det kan spilles fotball igjen osv. Som en følge av dette kollapser overgangsmarkedet.

Everton vet ikke lenger om de kan bruke så mye penger på en midtstopper. Midtbanen må prioriteres. Så de forsøker å forhandle med Lille om pris. Det var ikke lenger aktuelt å betale det de var villige til å betale før pandemien.

Så skjer den vanlige haussingen som vi alltid skjer med Lille-spillere. Verdien deres snakkes opp, det plantes masse falske rykter i media og klubbene står plutselig angivelig i kø for å sikre seg Gabriel.

Man har altså en spiller som ikke har prestert mer enn 7-8 måneder på seniornivå som knyttes til en rekke storklubber. Og der det antas at prisene på overgangsmarkedet gikk ned 25-30% som følge av Covid-19, gikk prisen i været for Gabriel i en periode på 6 måneder hvor han ikke sparket en ball.

Det betyr ikke nødvendigvis at han var noe dårlig kjøp. Det vil tiden vise. Men for hva han hadde vist, var prisen drøy.

Thomas Partey kom med utkjøpsklausul. Der var prisen gitt. Men om €50M for en 27 år gammel Partey var god business post-Covid, burde ikke halve fotball-Europa forsøke å hente en 26 år gammel Partey for samme pris sommeren 2019? Når markedsverdien hans var veldig mye høyere.

Bare så det er sagt. Det er ikke nødvendigvis noe problem å betale overpris for spillere. Det er mye viktigere å kjøpe riktige spillere.

Bone8

Innlegg: 7308
Bone8
22.02.21 14:07
Enzino: Er det egentlig noe å måtte tenke over med fasit i hånd? Ancelotti overtok en vesentlig svakere stall, gjorde akkurat de nødvendige grepene i sommer, og kjemper fortsatt om CL-plass, mens vi neppe klarer EL-plass en gang. Tvert i mot vaker vi rundt mid table i PL for andre sesongen på rad. Vi tok 56 poeng i forrige sesong og ligger matematisk an til ca. 52 poeng denne sesongen. Eneste forbedringen vi ser i ligaspillet er bedre forsvarsspill og færre baklengs. Nå er det et viktig steg på veien til noe bedre. Men altså gud bedre hvis vi så vidt klarer å bryte 50 poeng denne sesongen. Det er hinsides svakt. Ancelotti 7 dager i uka, for min del. Uansett om Pep mener at Arteta kan alt om fotball eller ikke.

Var overraskende mange som svarte at de ville ta Arteta i poll'en, men det er nok med tro på hva Arteta kan bli.

Jeg er enig med deg. Det ville overasket meg om ikke Carlo ville fått mer ut av dette laget.

ONV95

Innlegg: 5572
ONV95
22.02.21 14:33
Bone8: Ekkelt å tenke på at det ikke er en eneste spiller i vår tropp som hadde starta for City. Kanskje ikke for Liverpool heller.

Da står det dårlig til med midtstopperne våre, hvis ingen av dem hadde fått plass i midtforsvaret til Liverpool slik det er nå.

Enzino

Innlegg: 40298
Enzino
22.02.21 14:46
Bone8: Var overraskende mange som svarte at de ville ta Arteta i poll'en, men det er nok med tro på hva Arteta kan bli. Jeg er enig med deg. Det ville overasket meg om ikke Carlo ville fått mer ut av dette laget.

Nå er vel fotballsupportere i gjennomsnitt født overoptimistiske på egen klubbs vegne.

Selv føler jeg meg nesten som en brønnpisser, når jeg forsøker å være realist. Og til og med jeg faller av og til i denne optimistme-fellen.

Dette fører igjen til enormt mange skuffelser basert på urealististike håp og forventninger, noe Arsenal-TV har kapitalisert på.

Det er noe bonderomantisk over at Arteta med spiller-fortid i klubben, og som har gått som læregutt hos en av historiens mest suksessrike managere i en del år, skal lykkes med et langsiktig prosjekt. Men for å være helt ærlig og realistisk, det er og blir en gamble. Jeg elsker den storien selv, men jeg tror nok ikke så mye på den. Særlig fordi hvis vi ser bort fra noen få eksepsjonelle kamper i FA-cupen, så har ikke Arteta levert rare greiene som manager. 

Premier League Records

Matches   45

Wins        19

Draws   10

Losses   16

Goals For   63

Goals Against   47

La oss være ærlige, disse tallene er ikke Arsenal-standard. Selv om rammebetingelsene ikke har vært optimale.

(Innlegget ble redigert 22.02.21 14:48)

FrannyLee

Innlegg: 20344
FrannyLee
22.02.21 14:51
Enzino: Omtrent som deg og VGD da mao.?

caliblue ligner mer og mer denne gamle tanta som er grei og hyggelig på mange måter men en fryser litt på ryggen hver gang ho ringer på døra for da ser du posen med lysbildeframviseren og lysbildesamlinga fra ferieturer i Egypt\pyramimidene. Elvebåttur på Nilen og etterhver alle andre ferieturer fra 70tallet og frem til nå for tjuende gang.

vike4

Innlegg: 10448
vike4
22.02.21 16:11

Tierney, Gabriel, Partey, Guendouzi, Saliba, Martinelli, Mari og Cedric viser at Arsenal er på rett vei. Jeg sier ikke at alle er klasse, men det er god valutta for pengene, og enkelte av de kan virkelig bli vært noen kroner om vi gjør ting rett. Akkurat på overgangsfronten vil jeg si vi ser veldig stor bedring. 

(Innlegget ble redigert 22.02.21 16:11)

-Mastermind

Innlegg: 1861
-Mastermind
22.02.21 18:02

Sjukt at dere fortsatt bruker tid på Caliblue. 

DennisB

Innlegg: 17924
DennisB
22.02.21 18:21
vike4: Tierney, Gabriel, Partey, Guendouzi, Saliba, Martinelli, Mari og Cedric viser at Arsenal er på rett vei. Jeg sier ikke at alle er klasse, men det er god valutta for pengene, og enkelte av de kan virkelig bli vært noen kroner om vi gjør ting rett. Akkurat på overgangsfronten vil jeg si vi ser veldig stor bedring.

Jeg synes også vi har gjort et par gode lånevalg, som ennå ikke er manifestert i fast overgang. Jeg synes Ceballos har vært god i Arsenal-trøya, og håper at Martin kan bli det også.

Plusser man på de vi nå ser har slått i gjennom fra egen stall, ESR og Saka spesielt, så synes jeg vi har et godt potensiale. De unge gutta våre ser ut til å kunne dra oss inn i en ny era, hvor vi forhåpentligvis vil kjempe i toppen. Det kan ta tid, men jeg holder ut litt til jeg.

Hva Ancelotti angår, så hadde han kanskje fått mer ut av laget nå, hvem vet. Men vi hadde kanskje ikke hatt samme kurs som nå, med de nye, unge og spennende spillerne vi nå har (please, se bort fra fadesen Willian...).

Godt mulig Ancelotti ville gått i den mye omtalte fella og tenkt kortsiktig, henta inn noen vel etablerte spillere, og hatt et mer aldrende lag på banen, for å oppnå kortsiktig suksess. Jeg vet ikke, bare en tanke fra min side.

Jeg ser på Arteta mer som en mann som vil bygge lag over litt tid, enn allerede etablerte managere, som måles i større grad på resultater.

Uansett må Arteta måles på resultater etter hvert han også. Vi kan ikke ofre tre sesonger rundt 50-55 poeng. Der bør ikke Arsenal ligge over så lang tid.

Arteta har nå hatt 15 måneder i klubben, og poengsankingen er ikke god nok. Men det tar tid å rette skuta vår, så, som sagt, hvis vi ender sesongen på et godt vis, og vi har nok positivitet i klubben, så kan han for meg godt få gå inn i neste sesong som manager. Men da må han måles på resultater, og vi bør ha klekket ut en alternativ løsning før det går helt galt igjen.

(Innlegget ble redigert 22.02.21 18:36)

startelver

Innlegg: 71169
startelver
22.02.21 20:47

Spenningsmomentet nå er om dere passerer Spurs på tabellen, dere ligger godt an til det. 

LaGoeba

Innlegg: 21482
LaGoeba
22.02.21 21:03
DennisB: Godt mulig Ancelotti ville gått i den mye omtalte fella og tenkt kortsiktig, henta inn noen vel etablerte spillere, og hatt et mer aldrende lag på banen, for å oppnå kortsiktig suksess. Jeg vet ikke, bare en tanke fra min side.

Det ville jo garantert ha skjedd, det er sånn Carlo bygger lag. Kunne fort vært at dere hadde gått for spillere som Coutinho i stedet da (for å dra Kia-linken videre).

Passer dårlig med den langsiktige målsetningen dere har om at halve stammen i laget skal være egenutviklede spillere. 

DennisB

Innlegg: 17924
DennisB
22.02.21 21:55
startelver: Spenningsmomentet nå er om dere passerer Spurs på tabellen, dere ligger godt an til det.

Hvordan er stemningen i Spurs-leiren om dagen? Bare to poeng foran vår forferdelige sesong (vi har tapt flere kamper enn vi har vunnet..), så den kan vel ikke være god?

Dere har tapt 5 av de siste 6 kampene. Tricky program riktignok, men sånt sliter på supporterne. Det er langt opp til topp 4 for dere nå, 9 poeng.

DennisB

Innlegg: 17924
DennisB
22.02.21 22:01
LaGoeba: Det ville jo garantert ha skjedd, det er sånn Carlo bygger lag.

Ja, jeg antar det. Og i verste fall kunne vi ha skuslet bort noen av våre egne talenter. ESR og Saka har blitt klekket ut fordi de tidlig fikk sjansen.

Vi har ikke lykkes med alle talentene våre, men man må prøve, se og bomme litt for å skille klinten fra hveten.

BigTonyAdams

Innlegg: 18274
BigTonyAdams
22.02.21 22:49
caliblue: burde ikke halve fotball-Europa forsøke å hente en 26 år gammel Partey for samme pris sommeren 2019? Når markedsverdien hans var veldig mye høyere.

Halve fotballeuropa gjør nødvendigvis ikke rett men enda viktigere er om de hadde råd til å gi han en lønn nok, til å få han vekk fra A. Madrid?
Han spilte tross alt for et lag som stødig har ligget på toppen av fotballeuropa i flere sesonger nå.
Det er ikke så veldig mange kandidater igjen da...

Arsenal kunne absolutt hatt trengt han i mange år nå.

Gabriel var en av våre beste spiller før han fikk Corona i Januar og fikk en setback på formen.
Finner han tilbake til formen sin igjen, blir prisen nærmest uvesentlig, på samme måte som at ingen snakker om overpris på VVD selv om den var astronomisk.

Overpris er foreksempel å betale 3£30 til £40 mil. for en spiller som sliter benk og du bare hiver han innpå for å rettferdiggjøre litt av summen.
Hei Iwobi og Ox.
Så lenge de spiller nærmest fast og løfter laget ditt, er det en investering.Bone8

Innlegg: 7308
Bone8
23.02.21 08:18
DennisB: Hva Ancelotti angår, så hadde han kanskje fått mer ut av laget nå, hvem vet. Men vi hadde kanskje ikke hatt samme kurs som nå, med de nye, unge og spennende spillerne vi nå har (please, se bort fra fadesen Willian...). Godt mulig Ancelotti ville gått i den mye omtalte fella og tenkt kortsiktig, henta inn noen vel etablerte spillere, og hatt et mer aldrende lag på banen, for å oppnå kortsiktig suksess. Jeg vet ikke, bare en tanke fra min side.

Han har jo ikke akkurat gjort det i Everton? Må innrømme at jeg ikke følger godt nok med i år, men men med unntak av Rodriguez, så var det vel ikke mange gamblinger på etablerte navn? Og den overgangen traff i det minste mye bedre enn Willian (måtte nevne ham, sorry).

Jeg tror Saka har kvaliteter nok uansett hvem som er ved roret, men mulig vi ikke hadde sett like mye av ESR.

Vanskelig å si, men Artetas "in-game-management" får meg til å miste litt troen.

DennisB

Innlegg: 17924
DennisB
23.02.21 14:13
Bone8: Han har jo ikke akkurat gjort det i Everton? Må innrømme at jeg ikke følger godt nok med i år, men men med unntak av Rodriguez, så var det vel ikke mange gamblinger på etablerte navn? Og den overgangen traff i det minste mye bedre enn Willian (måtte nevne ham, sorry).

Jeg vet ikke, men nå tenkte jeg ikke bare på nye signeringer, men også på i hvilken grad man slipper til unge spillere.

Ancelotti vet at han måles på resultater relativt raskt. Arteta og klubben visste at Mikel hadde en stor snujobb foran seg, og måtte begynne fra et mye svakere ståsted enn Everton. Det var ingen quick fix for oss.

Det sagt, vi kan kritisere Arteta for å ikke slippe til unggutta tidlig nok i serien. Han stilte stort sett med de samme 11, inntil vi var seriens nest dårligste lag over en 10 kampers periode. I andre turneringer slapp de til dog, og leverte varene. Etter kriseperioden, har han sluppet til flere og vi har bitt markant bedre.

Til det siste, ja hans management fra sidelinja, bytter og taktikk, tyder på at vi er fryktelig forsiktige. Vi klarer f.eks. ikke å være aggressive nok mot slutten av kamper, når vi skal jage mål og poeng. Rare bytter, som gir liten mening i det henseende.

Men det har blitt mye bedre i perioden med ESR og Saka. Partey har også bidratt til det. Så jeg avventer til sesongen er over, og tar det opp til ny vurdering da. Noe jeg tror klubben også gjør.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 14:14)

-Mastermind

Innlegg: 1861
-Mastermind
23.02.21 14:26

New Hertha Berlin manager (Matteo Guendouzi "It’s like he’s in puberty. You have to know where the limit is."

Tydeligvis attitude problemer hos Hertha også. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg