Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
vike4

Innlegg: 10583
vike4
07.04.21 23:12
DennisB: Bare ikke for Arsenal..

Han fikk ikke 1 minutt engang. Stygt redd vi kan miste han til sommeren om ikke Arteta vil gi han spilletid. 

Enzino

Innlegg: 40832
Enzino
07.04.21 23:17

Makan til syting om Saliba da.

HAN VAR IKKE PL KLAR folkens. 

Nå spiller han seg bedre hver uke. 

Hadde han blitt kastet du i PL og gjort en stygg tabbe fordi han var mentalt ute av det, kunne det potensielt ødelagt karrieren hans.

At han får skikkelig matching og herjer i fransk liga denne sesonger er bare nydelig for utviklingen og karrieren hans.

Han kommer inn godt matchet, fully fit, og klar for å kjempe om en plass i første 11ern neste sesong.

hillier

Innlegg: 5115
hillier
07.04.21 23:46

Gabriel og Saliba sammen forhåpentligvis. Alle de store lagene har hatt midtstopperpar som er bautaer, enten sammen i den elskede symbiose eller hver for seg. 

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 12:08
vike4: Han har blitt kanskje den beste venstrebacken i ligaen, og det for usle 25 mill£. Kanonkjøp, og vil bli en legende om vi er litt mer forsiktige med han. Han er eneste venstrebacken i klubben, og det er idioti og amatørstell på høyt plan.

At han er god er det ingen tvil om, men det hjelper ikke noe særlig om han ofte er skadet. Han har vel startet 23 kamper denne sesongen, og er ute nå resten av sesongen.

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 12:29
Enzino: akan til syting om Saliba da. HAN VAR IKKE PL KLAR folkens.  Nå spiller han seg bedre hver uke.  Hadde han blitt kastet du i PL og gjort en stygg tabbe fordi han var mentalt ute av det, kunne det potensielt ødelagt karrieren hans. At han får skikkelig matching og herjer i fransk liga denne sesonger er bare nydelig for utviklingen og karrieren hans. Han kommer inn godt matchet, fully fit, og klar for å kjempe om en plass i første 11ern neste sesong.

Du pleier å si mye fornuftig, men her må jeg være uenig med deg.

Saliba fikk like mye skryt da vi hentet. At du prøver å forsvare at han ikke ble brukt i hverken i PL, EL, FA-cupen eller i carabau blir bare tull. Vi slet i forsvaret, og de som var i forsvaret gjorde feil etter feil, men ble aldri satt på benken.

Først var det unnskyldingen om at han mistet moren, og ikke var 100%, til at han ikke var klar eller god nok. Men nå viste han fra dag en i ligue1 at han var klar og var god nok for Arsenal i det minste som innbytter, men for Arteta så var han ikke god nok til å sitte på benken engang og sendte han til U21.

Rett skal være rett, med de stopperne vi hadde/har så var han god nok til å konkurrere om plassen med disse.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 12:31)

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 12:34
busnissclass: og er ute nå resten av sesongen.

Han er ventet tilbake i full trening om 4-6 uker. Men det betyr nok i praksis at han er ute resten av sesongen.

Om han da ikke mirakuløst skulle bli klar til en evt. EL-finale. Det hadde hjulpet voldsomt. Den går om 7 uker, 26. mai.

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 12:39
DennisB: Han er ventet tilbake i full trening om 4-6 uker. Men det betyr nok i praksis at han er ute resten av sesongen.

Leste nettopp på NA at han er ute resten av sesongen. Det er jo også bare 8 kamper igjen, selvom han er tilbake etter fem uker så er det ikke mer enn et par kamper igjen av sesomgen.

PL er jo bare å glemme, vi trenger han mer i EL. Finalen kan vi bare glemme.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 12:41)

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 12:58
Enzino: HAN VAR IKKE PL KLAR

DET VAR DA SVÆRT TIL ROPING DA!

;-)

Men til saken. Du er klar over at dette er en svært mye diskutert sak også på engelske Arsenal-fora, ikke sant? Svært mange er uenige med deg. Mange som har fulgt Saliba tett.

Og jeg må legge til at jeg er litt forundret over at du støtter Arteta med så store bokstaver i denne saken, mens han slaktes (med rette) i mange andre.

Mitt ståsted: Saliba vil ha vært i vår eie i to år når han kommer tilbake i sommer. Han har ikke spilt ett minutt for oss. Det første årets utlån var greit nok, det lå i overgangsavtalen, men derfra har mye gått "galt".

Jeg så Saliba i flere kamper før overgangen, og han var rett og slett strålende. Bedre enn Gabriel etter mitt syn, og han ble generelt sett på som det største defensive talentet i Frankrike på mange, mange år. Etter overgangen var han bunnsolid i St.Etienne også, inntil covid stanset serien.

Jeg så Saliba i flere kamper for U23-laget til Arsenal, og han var strålende også der, etter mitt syn. Bakover var han bunnsolid, framover litt mer risky i oppspillsfasen. Det bunner nok i at han ville imponere, kanskje litt i overkant. Men kvalitetsmessig så han helt klar ut for meg til å steppe inn på A-laget. 

Nå er det greit at han startet på U23-laget, siden han hadde mistet sin mor, og covid-stansen gjorde at han virket litt rusten. Men etter hvert som tida gikk, og han spilte flere  og flere gode kamper for U23, fikk han allikevel aldri sjansen på A-laget. Selv ytret han ved flere anledninger at han var klar, og viste også at han var skuffet over ikke å få sjansen. Flere meldinger på sosiale medier uttrykket hans frustrasjon og skuffelse. Spesielt når han så hvor lett Gabriel vandret inn på laget.

Det er dette som har satt sinnene i kok hos mange.

Deretter ble han så utlånt til Nice, og isolert sett har ikke det vært så dumt. Tvert i mot. Han får spille hver uke, og var faktisk MoM i sin første kamp for laget. I et nytt lag, men i en serie han hadde erfaring i. Han har vært strålende for Nice, lagets beste spiller.

Så kvalitetsmessig er det absolutt ingen grunn til å si at han ikke var klar for et innhopp i PL. Selv mener han at han har vært det hele tiden. Han luftet også tanken om å spille i et annet land enn England og Frankrike når frustrasjone var som verst, noe som stod i strid med de som bekymret seg for at morens dødsfall hadde knust gutten, og ville gjøre at han ønsket seg hjem til Frankrike. Den tror jeg vi kan legge død.

Nå vet vi lite om hva som har skjedd utover dette, og mellom Arteta og Saliba. Vi husker den mildt sagt merkelige videoen som ble lagt ut, og det har vært rykter om at han kan ha hatt holdninger og en attityd som trenger litt finpuss.

Men dette er og blir rykter. Godt mulig de stemmer. Men det vi vet er at Arteta ikke har gitt han en eneste sjanse, noe som virker rart når vi ser på hva som ble prestert i Arsenal fra sommeren og fram til jul.

Jeg går ikke uten videre god for Artetas beslutning her, når vi ser hvilke andre meget svake beslutninger han har tatt, etter mitt syn. Men jeg er allikevel for at Saliba ble utlånt til Nice, når ting ble som det ble. Han trengte nok dette halvåret for å finne seg sjøl igjen.

Det sagt, jeg er ganske sikker på at Saliba blir tatt inn i varmen neste sesong, og jeg ser for meg et solid stopperpar i Gabriel og Saliba i framtida, hvis han velger å bli værende hos oss. Det er jo det mange frykter vil skje, at han forlater klubben dersom han ikke satses på.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 13:26)

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 13:01
busnissclass: PL er jo bare å glemme, vi trenger han mer i EL. Finalen kan vi bare glemme.

Det er ingen som snakker om PL, det er kun finalen i EL som evt. vil være aktuell, som jeg nevnte. Det er 7 uker dit. Så å glemme det, kan vi ikke. Det vil være årets desidert viktigste kamp for klubben.

Men jeg tviler på at han blir klar. Og først må vi komme dit..

Enzino

Innlegg: 40832
Enzino
08.04.21 13:42
busnissclass: Saliba fikk like mye skryt da vi hentet. At du prøver å forsvare at han ikke ble brukt i hverken i PL, EL, FA-cupen eller i carabau blir bare tull. Vi slet i forsvaret, og de som var i forsvaret gjorde feil etter feil, men ble aldri satt på benken.

Han var ute av kampform og hadde mistet begge foreldrene. 

Arsenal gjorde en administrativ tabbe som gjorde at han ble lånt ut 6 mnd for sent. Det har jeg kritisert klubben hardt for. 

En administrativ tabbe endrer ikke på kampformen til en spiller. Heller ikke at de som spiller faktisk spiller dårlig.

Så her får vi bare være uenige. Etter den administrative tabben, mener jeg manager og klubb har håndtert Saliba helt perfekt ut fra den informasjonen jeg har (og lar være å spekulere i masse som jeg ikke vet).

Uansett hva man måtte mene om behandlingen, kan det jo virkelig ikke være negativt at en ung spiller på utlån, herjer i en svakere liga?

(Innlegget ble redigert 08.04.21 13:53)

Enzino

Innlegg: 40832
Enzino
08.04.21 13:52
DennisB: Nå er det greit at han startet på U23-laget, siden han hadde mistet sin mor, og covid-stansen gjorde at han virket litt rusten. Men etter hvert som tida gikk, og han spilte flere  og flere gode kamper for U23, fikk han allikevel aldri sjansen på A-laget. Selv ytret han ved flere anledninger at han var klar, og viste også at han var skuffet over ikke å få sjansen. Flere meldinger på sosiale medier uttrykket hans frustrasjon og skuffelse. Spesielt når han så hvor lett Gabriel vandret inn på laget. Det er dette som har satt sinnene i kok hos mange. Deretter ble han så utlånt til Nice, og isolert sett har ikke det vært så dumt. Tvert i mot. Han får spille hver uke, og var faktisk MoM i sin første kamp for laget. I et nytt lag, men i en serie han hadde erfaring i. Han har vært strålende for Nice, lagets beste spiller. Så kvalitetsmessig er det absolutt ingen grunn til å si at han ikke var klar for et innhopp i PL. Selv mener han at han har vært det hele tiden. Han luftet også tanken om å spille i et annet land enn England og Frankrike når frustrasjone var som verst, noe som stod i strid med de som bekymret seg for at morens dødsfall hadde knust gutten, og ville gjøre at han ønsket seg hjem til Frankrike. Den tror jeg vi kan legge død. Nå vet vi lite om hva som har skjedd utover dette, og mellom Arteta og Saliba. Vi husker den mildt sagt merkelige videoen som ble lagt ut, og det har vært rykter om at han kan ha hatt holdninger og en attityd som trenger litt finpuss. Men dette er og blir rykter. Godt mulig de stemmer. Men det vi vet er at Arteta ikke har gitt han en eneste sjanse, noe som virker rart når vi ser på hva som ble prestert i Arsenal fra sommeren og fram til jul. Jeg går ikke uten videre god for Artetas beslutning her, når vi ser hvilke andre meget svake beslutninger han har tatt, etter mitt syn. Men jeg er allikevel for at Saliba ble utlånt til Nice, når ting ble som det ble. Han trengte nok dette halvåret for å finne seg sjøl igjen. Det sagt, jeg er ganske sikker på at Saliba blir tatt inn i varmen neste sesong, og jeg ser for meg et solid stopperpar i Gabriel og Saliba i framtida, hvis han velger å bli værende hos oss. Det er jo det mange frykter vil skje, at han forlater klubben dersom han ikke satses på.

Jeg synes også Arteta gjør mye rart. Det vet alle som leser denne tråden. Jeg er vel en av de mest kritiske av oss som poster jevnlig i denne tråden.

Men at en 18/19 åring som mener han er spilleklar skal tas på ordet kjøper jeg absolutt ikke.  Særlig ikke en med litt frynsete rykte på attitude (Nicolas Anelka anyone?).

Kanskje tok Arteta feil, kanskje hadde han rett.

Men poenget mitt, og grunnen til at jeg brukte store bokstaver er at det i denne saken har blitt helt sykt mye syting basert på spekulasjoner. Ikke fordi jeg med store bokstaver at mener å vite at Arteta vurderte rett her.

Vi ser at William er en bom-overgang nesten hver gang han spiller.  Vi ser at Auba har klippekort selv om han spiller rævva. Men hvordan Saliba ville sett ut i PL i høst er ren spekulasjon. Derfor mener jeg at kritikken blir ganske spekulativ, selv om den selvsagt kan ha noe for seg.

Karrieren hans er tilbake på sporet, han storspiller, og han får etter alle solemerker sjansen til å spille seg inn i laget neste sesong. Så hvorfor gidde å syte mer om det nå før vi ser ham neste sesong, og ikke minst spekulere i at vi mister ham? Veldig unødvendig etter min subjektive mening.

Men for all del, det er lov til å være uenig med meg. Det er bare så sjelden riktig! ;-)

Enzino

Innlegg: 40832
Enzino
08.04.21 13:54

Ellers som en generell betraktning, så er det ingen automatikk i at en spiller som herjer vilt i Ligue 1 blir en stor hit i PL.

Vi har et veldig godt eksempel på det i egne rekker med prislapp på 800 mill...

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 13:58

Partey, dere, han gikk fra flere års sammenhengende spill i CL (132 kamper for Atleti), til et Arsenal, som fristet med storsatsning, ny manager og en spennende framtid.

Ett år senere kan han risikere å ha gått til en klubb som ikke engang kvalifiserer seg til neste års Europa-liga (eller CL).

Mon tro hva Partey selv tenker om karrierevalget sitt? Nå håper jeg selvsagt at vi klarer å klore hjem EL-tittelen, slik at han og vi kan få CL-spill neste sesong allikevel.

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 14:06
Enzino: Vi har et veldig godt eksempel på det i egne rekker med prislapp på 800 mill...

Noen ganger kan vi høre på Caliblue. Langt i fra alltid, men noen ganger treffer han solid. 

Han gjorde det på Mustafi, mens vi andre var optimistiske. Slaktet nærmest spillet hans i Valencia. Og han traff ikke minst på Pepe. Mange så seg blinde på målpoengene til vingen Pepe, men Caliblue derimot, mente bestemt at de ikke på noen som helst måte ga et riktig bilde av Pepe. Rett og slett fordi han hevdet at Lille gjorde alt de kunne for å sette opp Pepe for et salg som dette, som ville gjøre enormt økonomisk for klubben. Dvs. at de satt opp Pepe i kampsituasjoner også, og som gjorde at han fikk en ganske spesiell boost i poengene akkurat den sesongen. 

Og det ser jo ut som han hadde rett her, selv om Pepe var god i sin siste sesong for Lille.

Hater å innrømme det, men cali er ikke alltid helt på trynet.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 14:09)

Fredda_AFC

Innlegg: 1908
Fredda_AFC
08.04.21 14:19
DennisB: Mon tro hva Partey selv tenker om karrierevalget sitt?

Han dobla lønnen sin, så det er jo et fint plaster på såret.

Enzino

Innlegg: 40832
Enzino
08.04.21 14:36

Ikke helt uvettige betraktninger om Arteta fra Alsaker.

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 14:45
DennisB: Mon tro hva Partey selv tenker om karrierevalget sitt? Nå håper jeg selvsagt at vi klarer å klore hjem EL-tittelen, slik at han og vi kan få CL-spill neste sesong allikevel.

Partey fyller vel snart 29, og vet at han ikke har lenge igjen som topp-spiller og da går det mest på å tjene mest mulig de siste årene.

Jeg tror han regnet med at det ikke blir noe CL-spill på han, men han tjener nå mer enn det dobbelte (litt over £200k i uken) med Arsenal enn han gjord med A.Madrid. Og jeg tipper det var grunnen til at han byttet klubb. Om havner med å spille CL for Arsenal så ja, da er det bare bonus. 

Han er fra Afrika og kommer sikkert til å gifte seg med 7-8 koner og fåR 15-20 barn, og dette koster. Han vil trenge hver eneste krone han tjener. Han trenger ikke CL.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 14:46)

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 14:51
Enzino: Ikke helt uvettige betraktninger om Arteta fra Alsaker.

Det er jo sant det han sier om media i England, de er altfor snille mot Arteta. De har alltid ønsket Arsenal vondt, så hvis de tror Arteta gjør jobben for dem med å kjøre Arsenal ned i grøfta, så hvorfor kritisere han? 

NB! Dette er ikke fakta!! Men kun synsing fra meg.

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 14:56
Enzino: Uansett hva man måtte mene om behandlingen, kan det jo virkelig ikke være negativt at en ung spiller på utlån, herjer i en svakere liga?

Nei, det er det ikke. Men jeg skulle heller ønsket at han herjet for Arsenal. Men det får vi jo ikke vite nå da, siden han aldri fikk muligheten til det.

Men som du selv sier, vi får være enige om å være uenige.

FrannyLee

Innlegg: 20913
FrannyLee
08.04.21 15:00
DennisB: Hater å innrømme det, men cali er ikke alltid helt på trynet.

Både cali og han duden minus i Liverpool :-) har jo peiling på fotball bedre enn de fleste men det er jo atyden debatteknikken (om en skal være høflig å kall det debatteknikk) som ikke er helt god for å si det forsiktig :-)

FrannyLee

Innlegg: 20913
FrannyLee
08.04.21 15:03
busnissclass: Han er fra Afrika og kommer sikkert til å gifte seg med 7-8 koner og fåR 15-20 barn, og dette koster. Han vil trenge hver eneste krone han tjener. Han trenger ikke CL.

tom for tommler :-)

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 15:23
busnissclass: Partey fyller vel snart 29, og vet at han ikke har lenge igjen som topp-spiller og da går det mest på å tjene mest mulig de siste årene.

Partey er 27, fyller 28 i sommer. Han hadde nettopp fylt 27 da han kom til oss (juni). Det er neppe en alder han tenker å "trappe ned" på. Men lønna hjelper selvsagt på.

Kanskje han har råd til dette flerkoneriet man driver med i Afrika, og alle barna de setter til verden. Gøyal den, busniss, godt vi ikke har rasismepolitiet i denne tråden :)

(Innlegget ble redigert 08.04.21 15:28)

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 15:32
DennisB: Partey er 27, fyller 28 i sommer. Han hadde nettopp fylt 27 da han kom til oss (juni). Det er neppe en alder han tenker å "trappe ned" på.

Da tok jeg feil på alderen. Men uansett så blir det den siste kontrakten hans med en toppklubb, og da gjelder det om å tjene mest mulig. 

Jeg er helt sikker på at han hadde blitt igjen i A.Madrid om de hadde tilbudt han noe i nærheten av det han får i Arsenal.

 

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 15:39
Enzino: Ikke helt uvettige betraktninger om Arteta fra Alsaker.

Rett fra levra, og godt analysert. Arteta har en aura rundt seg, samtidig som presset ikke er like stort i Arsenal som i United og Chelsea. Vi forventes ikke å ligge i toppen, men det gjør de andre to.

Sammenligningen mellom de siste 50 kampene til Wenger, Emery og Arteta, er klar på hva Arteta har prioritert, og faktisk fått til. Selv seks baklengs på de to siste kampene, endrer ikke på at vi har sluppet inn klart færre mål, disse 50 kampene. 56, mot 64 og 70.

Men vi scorer jo ikke nok, som vi har påpekt hele tida. 72 scoringer, mot 91 og 96, er rett og slett strykkarakter. 1.44 mål i snitt, er godt under hva vi kan forvente av Arsenal. Vi scora altså 19 mål flere under Emery..

(Innlegget ble redigert 08.04.21 15:47)

DennisB

Innlegg: 18517
DennisB
08.04.21 15:40
busnissclass: Jeg er helt sikker på at han hadde blitt igjen i A.Madrid om de hadde tilbudt han noe i nærheten av det han får i Arsenal.

Eller kanskje han bare trengte en utfordring, og syntes det var på tide å flytte på seg, etter 5 år i Madrid.

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 15:44
DennisB: Eller kanskje han bare trengte en utfordring, og syntes det var på tide å flytte på seg, etter 5 år i Madrid.

Det kan også være det. Men spillerne som kommer fra den fattige delen av verdenen vil heller tjene mest mulig før de legger opp, alt annet er bonus. 

CryniX

Innlegg: 13607
CryniX
08.04.21 15:44
busnissclass: Han er fra Afrika og kommer sikkert til å gifte seg med 7-8 koner og fåR 15-20 barn, og dette koster. Han vil trenge hver eneste krone han tjener. Han trenger ikke CL.

En liten digresjon her, men leser du Nettavisen ofte?

Enzino

Innlegg: 40832
Enzino
08.04.21 16:06
busnissclass: Men jeg skulle heller ønsket at han herjet for Arsenal. Men det får vi jo ikke vite nå da, siden han aldri fikk muligheten til det.

Det skulle jeg også ønske. 

Men hvis han hadde vært en like stor suksess som Pepe, gjort noen brølere som førte til baklengs og poengtap, så hadde Arteta blitt kritisert for å kalle ham tilbake og bruke ham for tidlig i karrieren.

For meg blir det alt for spekulativt, for det finnes ingen garanti i verden for at han hadde vært god nok i PL, og særlig ikke når han ikke var matchfit, og hadde gjennomgått det mentalt tøffe å miste foreldrene sine som ung gutt.

busnissclass

Innlegg: 6161
busnissclass
08.04.21 17:37
Enzino: For meg blir det alt for spekulativt, for det finnes ingen garanti i verden for at han hadde vært god nok i PL, og særlig ikke når han ikke var matchfit, og hadde gjennomgått det mentalt tøffe å miste foreldrene sine som ung gutt.

Dette er jo en del av poenget mitt. Vi får jo aldri vite det, siden han aldri fikk en mulighet til det.

Vi får håpe han blir like god eller bedre når han kommer tilbake til oss, han er som sagt bare på lån.

skaftetryne32

Innlegg: 2625
skaftetryne32
08.04.21 18:23
busnissclass: Han er fra Afrika og kommer sikkert til å gifte seg med 7-8 koner og fåR 15-20 barn, og dette koster. Han vil trenge hver eneste krone han tjener. Han trenger ikke CL.

Er han halvt smithianer og halvt mormoner kanskje ? Det er stort sett fattige som får et snes med unger, rikfolk trenger ikke den forsikringa. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg