Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Mikey666
Mikey666Innlegg: 891
17.02.17 17:38
LeCoq: Det vet jeg ikke, men jeg tipper at Simeone hadde klart å tilpasse seg spillerne i løpet av en sesong. Tror han kunne gjort underverker med laget, spesielt om han hadde fått noen millioner å bruke. Ekstremt dyktig manager.

Det er ingen tvil om at Simeone er dyktig manager. Men de aller fleste av de beste trenerne/managerne varierer svært lite på spillestil fra klubb til klubb. Eksempelvis Mourinho, Ferguson (i litt mindre grad), Ancelotti, Capello, Guardiola, Klopp osv. 

Derfor er det Arsenal-spillerne som må tilpasse seg Simeone og ikke motsatt. Litt synd å si, men å endre mentalitet så ekstremt fra dagens spillestil og spilletyper i Arsenal til Simeone sin taktikk og spillestil, det tror jeg tar litt tid.

Sånt sett tror jeg Ancelotti hadde passet bedre inn. Liker å overloade med kreative mennesker sentralt, men like fullt en mer direkte spillestil. I tillegg er han kjent for å ha en relativt offensiv spillestil, noe som passer overens med hva Arsenal-supportere forventer. Men er han villig til å gå fra BM til Arsenal?

Saliph
SaliphInnlegg: 22986
17.02.17 17:47

Er det noe Arsenal trenger så er det vel først og fremst en mentalitetsendring. Man kan mene mye om Simeones spillestil, men han har fått Atletico-spillerne til å blø for drakta og ikke gjemme seg når det drar seg til, og akkurat dét har vel vært kanskje den fremste mangelvaren i Arsenal det siste tiåret under Wenger. Hadde jeg vært Arsenal-supporter så hadde jeg håpet på Simeone. Dere trenger en gærning som kan sette en rakett i ræva på pudding-spillerne deres. Derfor er jeg mer usikker på Ancelotti, selv om spillerstilen hans er nærmere Wenger og Arsenal enn Simeone. Tipper sistnevnte uansett kommer til å tilpasse taktikken til spillertypene Arsenal har mer enn mange kanskje frykter, og at dere ikke vil få se en Atletico-kopi.

 

(Innlegget ble redigert 17.02.17 17:54)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6147
17.02.17 17:48
Mikey666: Derfor er det Arsenal-spillerne som må tilpasse seg Simeone og ikke motsatt. Litt synd å si, men å endre mentalitet så ekstremt fra dagens spillestil og spilletyper i Arsenal til Simeone sin taktikk og spillestil, det tror jeg tar litt tid.

Tja, kanskje. Jeg er uansett enig i at det vil ta tid. Wenger fikk 13 år på prosjektet sitt. Da kan i alle fall Simeone få 1-2 sesonger. Veldig hypotetisk, selvsagt. 

Edit: Dårlig formulert. Hvem måtte blitt byttet ut, tror du?

(Innlegget ble redigert 17.02.17 17:51)

hillier
hillierInnlegg: 3341
17.02.17 18:10

Iwobi-sammenligningen er fjern? Leste du hva jeg skrev, Dennis? 

Mikey666
Mikey666Innlegg: 891
17.02.17 18:24
LeCoq: Hvorfor tror du det måtte blitt flere utskiftninger?

Hva jeg ser når jeg ser AM spille fotball: 
1: Minimum 1 stopper som er god med ball i beina. Ingen av Arsenals stoppere er spesielt gode med ballen i beina. Koscielny er nærmest. 

2: Backen er offensive men fortsatt litt konservative. Bellerin og Monreal er langt fra konservative. I tillegg skal de være bunnsolide defensivt. Første går det an å trene, det andre tar lengre tid. 

3: Midtbane-firer som er utpreget toveisspillere. Hos Simeone er det omstilling fra offensivt til defensivt og samlet press alfa og omega. Spillerne skal blø for drakta. Her er det ikke plass til spillere som enten er håpløse offensivt eller defensivt. Xhaka og delvis Ox er den eneste som passer til den beskrivelsen. Cazorla blir for omstendelig og har ikke lenger bein til den knallharde jobbingen, Coquelin er for begrenset offensivt, Ramsey er for begrenset defensivt og litt for feig i dueller. Vinger som passer beskrivelsen til en typisk Simeone-ving (da tenker jeg defensivt sterk og hardtarbeidende men med tekniske ferdigheter til å dra av 2-3 mann) eier ikke Arsenal.

4: En hardtarbeidende og målfarlig 10er eller dyptliggende spiss. Øzil er ikke hardtarbeidende eller spesielt målfarlig. Han er fantastisk kreativ og har en pasningsfot ingen kan måle seg med. Men den litt stasjonære tieren som er svært lite villig til å gå i boksen passer ikke inn hos Simeone. 

5: En komplett spiss som jager hver eneste ball og har gode avslutningsferdigheter. Giroud og Sanches passer faktisk ganske godt til det. Sanches i en dyptliggende spiss rolle eller 10er med mulighet til å bevege seg fritt passer perfekt. Giroud kan kanskje få en ny vår under Simeone men må bli mer klinisk. 

6: Simeone varierer mellom 4-4-2, 4-4-1-1 og 4-2-3-1, ofte i en og samme kamp. Er det noen Arsenal-spillere som har bevist seg så fleksibel?

Beklager langt innlegg og jeg lover at jeg ikke forsøker å trolle, har stor sans for Arsenal til tross for at jeg ikke er fan.

frogstuff
frogstuffInnlegg: 1642
17.02.17 18:26

Så "alle" synes synd på Alexis nå pga at han ikke vinner titler i Arsenal. Fyren tjener seg søkkrik og lever i en luksus vi vanlige dødelige bare kan drømme om. Patetisk!!!!

DennisB
DennisBInnlegg: 11110
17.02.17 18:28
hillier: Iwobi-sammenligningen er fjern? Leste du hva jeg skrev, Dennis?

Ja, den er litt fjern i min bok. Hva Iwobis fans i Nigeria mener kunne ikke interessere meg heller. Alexis` derimot. Det er en spiller som kan gi store ringvirkninger for laget vårt om han mistes. Vår beste spiller det siste tiåret. Om han lar seg påvirke av at store deler av hans fans i sitt hjemland ønsker et klubbskifte, gjenstår å se. Vi er naive om vi tror at dette går helt upåvirket hen. Det er der han er født og oppvokst, og han deler deres temperament og tildels tankesett vil jeg tro. Og de har jo faktisk et poeng..

Beklager, jeg ser ikke hva Iwobi har med dette å gjøre. Virkelig ikke.

(Innlegget ble redigert 17.02.17 18:37)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6147
17.02.17 18:39
Mikey666: Beklager langt innlegg og jeg lover at jeg ikke forsøker å trolle, har stor sans for Arsenal til tross for at jeg ikke er fan.

Thank you! Veldig informativt innlegg.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
17.02.17 18:43
Mikey666: 4: En hardtarbeidende og målfarlig 10er eller dyptliggende spiss. Øzil er ikke hardtarbeidende eller spesielt målfarlig. Han er fantastisk kreativ og har en pasningsfot ingen kan måle seg med. Men den litt stasjonære tieren som er svært lite villig til å gå i boksen passer ikke inn hos Simeone.

Han har bedret seg denne sesongen til å gå på løp og kommer seg ofte til store sjanser og viser seg her som en gjennombruddshissig spiller. Han er rask, og spesielt med ball i beina. Han passer egentlig perfekt inn i vårt kontringsspill og det samme gjør Iwobi som er flink til å få angrepet vårt til å gli. Begge sin store svakhet er dessverre det defensive arbeidet, spesielt Özil. Synes også en stor svakhet med Özil er at han er så vanvittig enbeint. Spolerer mange store potensielle sjanser fordi han er ubrukelig med høyre. Vil tro at høyrefoten til Özil er på nivå med John Arne Riise sin høyrefot. Antall ballberøringer de to til sammen har hatt med høyrebenet i karrieren kan ikke ha vært tosifret? I hvertfall ikke tresifret.

 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 12176
17.02.17 18:45

"Jeg tror Wenger er for snill med spillerne rett og slett."

Det sier de om Ancelotti også, du ser jo hvordan han har gjort det. Wenger trenger tid, han har noe på gang.

DennisB
DennisBInnlegg: 11110
17.02.17 18:49
WaltonBreckRd: Wenger trenger tid, han har noe på gang.

Moroklumpen. Ny tiårskontrakt signeres mandag. Nye ti år i topp 4 holder Liverpool utenfor det neste tiåret.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9427
17.02.17 18:51

Hvem faen bryr seg om hva Iwobi fans i Nigeria tenker. Jeg hadde ikke felt en tåre hvis Iwobi hadde dratt. Hvis Sanchez hadde dratt så ville jeg klikket. Det hadde vært verre enn når Cunten dro. Jeg vil ikke engang tenke på det. Det ville vært et mega steg bakover for klubben å miste han. Hvor hadde vi vært uten Sanchez denne sesongen. 7. plass i ligaen? 

hillier
hillierInnlegg: 3341
17.02.17 18:59

Prøv nå å les hva andre skriver før dere kommer med stråmenn. Jeg skriver at FOR MEG har det like lite å si om tyrkere brenner byer for Øzil, om afrikanerne sultestreik pga Iwobi eller om en gjeng med tullinger i Chile skal gå i marsj for Sanchez. Om dere virkelig bryr dere om slikt, så kos dere med det i helga. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 12176
17.02.17 19:03

"Moroklumpen. Ny tiårskontrakt signeres mandag. Nye ti år i topp 4 holder Liverpool utenfor det neste tiåret."

Kan godt fyke litt ut og inn av topp fire. Bare vi vinner den jævla Premier League snart. Ny tiårskontrakt med Wenger er forøvrig ikke det verste som kan skje dere. Risikoen for at stabiliteten forsvinner med en feilansettelse når han gir seg er stor.

(Innlegget ble redigert 17.02.17 19:13)

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
17.02.17 19:09
hillier: en gjeng med tullinger i Chile skal gå i marsj for Sanchez

Er sikkert noen få tullinger på twitter som har samlet seg. Akkurat som at de som demonstrerer mot Wenger er representativt for den gjengse gooner. 

DennisB
DennisBInnlegg: 11110
17.02.17 19:10
hillier: tyrkere brenner byer for Øzil,

Dette var litt drastiske steg. Selv for tyrkere å regne.

Du skal selvsagt få mene at du ikke bryr deg om hvordan kanskje hundretusener i hjemlandet ser på sitt store idol, som også er vår egen magiker, det blir ditt valg. Men det blir litt feil å avvise enhver korrelasjon til hva som vil skje under overgangsvinduet i sommer. For bryr man seg om det, så kan man også fint bry seg om hva hordene av chilenske fans mener.

Om det er noen link i det hele tatt, hvem vet. Itte je og itte du.

(Innlegget ble redigert 17.02.17 19:11)

DavidSkruiz
DavidSkruizInnlegg: 7482
17.02.17 19:11

Øzil og Shanchez trenger et lag med menn, ikke mus, rundt seg - ledertyper. Ikke et ungt pygme lag.

De ville blomstret i et slikt lag. Man har uendelige gode eksempler på rett spiller til rett lag type mekanisme.

Om Wenger hadde hentet inn noen virkelige menn av noen ledertyper så ville det også fungert i Arsenal med disse to. Dette er spillere som trenger gode solide voksne menn rundt seg - menn som kan se motstanderen i hvitøyet før man entrer matten. Arsenal har ingen slike høvdinger.

(Innlegget ble redigert 17.02.17 19:17)

DennisB
DennisBInnlegg: 11110
17.02.17 19:13
WaltonBreckRd: Kan godt fyke litt ut og inn av topp fire. Bare vi vinner den jævla Premier League snart.

Men det er jo dette vi vil også. Bare èn gang til lissom, før Doffen dauer.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
17.02.17 19:18

De har uansett ikke peiling på fotball i Nigeria. Det har de i motsetning i Chile.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10398
17.02.17 19:19
DennisB: For bryr man seg om det, så kan man også fint bry seg om hva hordene av chilenske fans mener.

Nå har dette utvikla seg til merkelige greier, i tråd med hele klubbtråden egentlig. Zenon linker til søppelavisa Metro, som har en kort artikkel om at noen chilenere skal demonstrere i hovedstaden Santiago 1.mars fordi Sanches fortjener å spille på et lag med medspillere som bryr seg og gir alt. 4 000 deltakere så langt, visstnok. Så da får vi i spenning vente på video fra denne absurde demonstrasjonen.

Tips for hvor stor betydning det har for hva Sanchez velger å gjøre med tanke på klubbvalg: 0,0 prosent.

Mikey666
Mikey666Innlegg: 891
17.02.17 19:22
Bacary: Han har bedret seg denne sesongen til å gå på løp og kommer seg ofte til store sjanser og viser seg her som en gjennombruddshissig spiller. Han er rask, og spesielt med ball i beina. Han passer egentlig perfekt inn i vårt kontringsspill og det samme gjør Iwobi som er flink til å få angrepet vårt til å gli. Begge sin store svakhet er dessverre det defensive arbeidet, spesielt Özil. Synes også en stor svakhet med Özil er at han er så vanvittig enbeint. Spolerer mange store potensielle sjanser fordi han er ubrukelig med høyre. Vil tro at høyrefoten til Özil er på nivå med John Arne Riise sin høyrefot. Antall ballberøringer de to til sammen har hatt med høyrebenet i karrieren kan ikke ha vært tosifret? I hvertfall ikke tresifret.

Det kan godt være. Jeg ser kanskje 10-15 Arsenal-kamper i året. Så kan godt hende han er blitt mer gjennombruddshissig, men han er fortsatt ganske langt unna i spillerstil som en type Griezmann.

Han er fortsatt ikke målfarlig. Det er litt underlig at en spiller som kan treffe Narvesen-kiosken på Stortorvet fra Mathallen ikke er flinkere til å plassere avslutningene sine/tør å avslutte er sjokkerende. 

Mitt poeng er at Simeone heller spiller med to på topp enn å spille med en 10-er som scorer maks 10 mål i alle turneringer i løpet av en sesong. Begge de to mest offensive spillerne skal kunne komme å møte ball samtidig som de skal kunne løpe i rom og avslutte på de få avslutningene de får. Der er ikke Øzil. 

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10398
17.02.17 19:23
DavidSkruiz: Dette er spillere som trenger gode solide voksne menn rundt seg

Du glemte barske, staute, som har vært ute ei vinternatt før. Med plenty av hår på kassa, selvsagt. Jeg trur heller ikke det holder med bare voksne menn, faktisk. Trur Özil og Sánchez trenger gamle menn rundt seg, rett og slett. Med noen gamlinger rundt seg, kunne vi virkelig sett hva de var gode for.

(Innlegget ble redigert 17.02.17 19:24)

DennisB
DennisBInnlegg: 11110
17.02.17 19:24
Hallogallo: Nå har dette utvikla seg til merkelige greier, i tråd med hele klubbtråden egentlig.

Lenge til kamp igjen. Unyttige diskusjoner er ikke akkurat mangelvare i denne tråden. 

Vi får ta noen limericker i samme slengen.

patrik15
patrik15Innlegg: 925
17.02.17 19:33

Vårt kjære Arsenal opptrådte mot Bayern München som et lag i 2 divisjon med stor respekt for Bayern, hvor var angrepsfotballen som vi vet de kan. Hvor var fighter viljen og viljen til og score mål ?

Hadde vi feil formasjon , eller lag på banen? Vår Manager er ingen taktikker. Kunne vi stilt et bedre lag, vi ble rett og slett pisset på . Det var flaut og se på , vi skulle forlange noe bedre. Ingen av oss fortjente dette, vi hadde troen og den forsvant brått. Hvor er lederen vår som skal stå fram med spillerne på bane , savner Tony A. Spennende tider hva vi går i møte, blir det en ny fiasko sesong med Mr Wenger ved roret?

 

DavidSkruiz
DavidSkruizInnlegg: 7482
17.02.17 19:36
Hallogallo: Du glemte barske, staute, som har vært ute ei vinternatt før. Med plenty av hår på kassa, selvsagt.

Helt klart. Slike spillere må ha ledere rundt seg.

DavidSkruiz
DavidSkruizInnlegg: 7482
17.02.17 19:38
Hallogallo: Trur Özil og Sánchez trenger gamle menn rundt seg, rett og slett. Med noen gamlinger rundt seg, kunne vi virkelig sett hva de var gode for.

Gamle typer - ledertyper. Dere hadde det i Arsenal en gang, og da var dere farlige.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
17.02.17 19:49
Mikey666: Han er fortsatt ikke målfarlig. Det er litt underlig at en spiller som kan treffe Narvesen-kiosken på Stortorvet fra Mathallen ikke er flinkere til å plassere avslutningene sine/tør å avslutte er sjokkerende.

Han kan treffe bra med noen pasninger ja, men foran mål virker det som at det går mye på det mentale. Kan se for meg at han herjer på trening og putter massivt der. 

Er ellers uenig med deg at Mustafi ikke er bra med ballen i beina. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 13390
17.02.17 20:10
Hallogallo: Du glemte barske, staute, som har vært ute ei vinternatt før. Med plenty av hår på kassa, selvsagt. Jeg trur heller ikke det holder med bare voksne menn, faktisk. Trur Özil og Sánchez trenger gamle menn rundt seg, rett og slett. Med noen gamlinger rundt seg, kunne vi virkelig sett hva de var gode for.

Hvilke type spillere var det dere hadde før da ting fungerte for Wenger. Hvilke mekanismer fikk denne  symbiose av spillere startet så det munnet ut i en en dominoeffekt på banen så laget ble omtrent umulig å bryte ned.

Hadde eg vært Wenger eller en supporter så hadde eg startet der. David  og ikke minst Saliph har selvsagt helt rett her.

TheBracket
TheBracketInnlegg: 39341
17.02.17 20:37

Drømmen er at Wenger utpeker Ty til sin etterfølger. Da vil ingen kunne si at han var den manageren i Arsenals historie som var mest frakoblet fra virkeligheten. 

TheBracket
TheBracketInnlegg: 39341
17.02.17 20:58

Anbefaler alle i menigheten å se debatten mellom Gary Neville og våre favoritt-gooners på ArsenalFanTV. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg