Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Aguero16
Aguero16Innlegg: 2896
03.03.17 09:53
ModernMan: Vi mister et helt pressledd når Özil spiller. Vi sitter igjen med to ledd istedenfor tre. Førsteforsvarerjobben til Alexis blir bortkastet. Kantene våre må trekke ned fordi motstander enkelt får spilt seg opp sentralt.

Så du kjenner 100% til taktikken til Wenger og rollefordelinga til dei 3 offensive i Arsenal, pluss spissen? Du veit at Øzil skal ned i dette rommet defensivt? Du er sikker på at dei 3 offensive på midten har like og samme roller? Det er ingen sjanse for at denne 3` eren evt 5`eren på midt har ulike rollefordelinger defensivt, og at Øzil har ein litt meir friere rolle offensivt?

Eg berre spør. For det er jo klart at viss Øzil presterer så dårlig som supporterene skal ha det til, så er det ikkje Øzil som er hovudproblemet, men Wenger.

Øzil har ikkje sine styrker defensivt. Det har heller ikkje Silva i City eller Eriksen i Spurs. Det er andre som tek seg av den jobben. Kan det være at det er desse som ikkje gjør jobben godt nok?

Når det er sagt, så er det ein ting eg stusser over med Øzil og det er kroppsspråket i kamper det går dårlig. Han er tydlig frustrert. Arsenal har ikkje mange verdensklasse spillere, men Øzil er ein av dei. Og Wenger si oppgave er jo og sette opp eit lag som fungerer begge veger. Offensivt syns eg Arsenal til tider er fantastiske. Problemet er for svak midtbane. Og da tenker eg på dei som ligger sentralt. Ikkje dei offensive.

Men nå er dette min meining. Og Arsenal fansen ser jo sjølvsagt fleire Arsenal kamper enn meg.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 09:57
Pires2002: Prøvde ikke Wenger dette en periode i forrige sesong uten særlig hell? Eller husker jeg så dårlig...

Jo det stemmer men da til venstre og dypere i banen...På høyre kan han vende inn med sin magiske venstrefot og Bellerin opprettholder bredde (litt som med Ramsey i den rollen)

PS selv har Øzil uttalt at rollen til venstre er hans svakeste...  

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 10:01
ModernMan: Man konkluderte vel med at det at det var nærliggende å kalle den en 4141? Men ja, det der gikk ganske dårlig. Özil ble vel ikke involvert i tilstrekkelig grad, og indreløperne slet vel med å støtte backen når Özil lå høyt og bredt. Rart siden han har fungert bra som kantspiller for Tyskland.

Det er stor forsjell på Øzil på venstre, som han spilte litt i 4-1-4-1 for 2 sesonger siden da vi prøvde Jack og Ramsey sammen sentralt..Han er mye bedre på høyre, noe han selv også mener. Og så passer det med en høyrekant som vandrer inn når vi har Bellerin på back 

PS han er best i 10 rollen..men vist Øzil blir litt dårligere til høyre og laget bedre så hvorfor ikke 

(Innlegget ble redigert 03.03.17 10:02)

ModernMan
ModernManInnlegg: 11196
03.03.17 10:02
Aguero16: så er det ikkje Øzil som er hovudproblemet, men Wenger.

Ehem. Ja. Dette er det tilnærmet unison enighet om. Det er nesten umulig å diskutere noe annet enn Wenger i denne tråden, men jeg forsøker nå.

De tendensiøse spørsmålene i første avsnittet ditt hopper jeg over, men ja - forutsetningen jeg tok i innlegget du siterte er at samtlige 10 utespillere har tydelige defensive oppgaver, for det MÅ de ha i dagens toppfotball om man har et ønske om å levere resultater. Jeg kjøper ikke en teori om at Özil kunne fylt sin defensive rolle med glans men bare har fått beskjed av Wenger om å drite i det. 

(Innlegget ble redigert 03.03.17 10:07)

Aguero16
Aguero16Innlegg: 2896
03.03.17 10:06
ModernMan: samtlige 10 utespillere har defensive oppgaver, for det MÅ de ha i dagens toppfotball om man har et ønske om å levere resultater.

Defensive oppgaver har vel alle. Men det er stor forskjell i hvilken defensive oppgaver dei har. Og mange her har sett tavla til Wenger, og veit kva oppgave Øzil har ser eg.

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4424
03.03.17 11:06
Aguero16: Defensive oppgaver har vel alle. Men det er stor forskjell i hvilken defensive oppgaver dei har. Og mange her har sett tavla til Wenger, og veit kva oppgave Øzil har ser eg.

Poenget her er jo at man må gå ut ifra at disse oppgavene er noe Özil har fått av Wenger. Hvorfor sier du? Vel, om vi ikke går ut ifra dette, ja da er det jo tilnærmet tjenesteforsømmelse fra Wenger sin side. Da stiller han, med vilje, opp et lag som ikke har sjans i havet til å kunne vinne noe som helst. Jeg vil ha mannen ut til sommeren, men så senil tror jeg virkelig ikke at han er, og det synes jeg ikke du burde insiniere heller. Såpass respekt fortjener han. 

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 11:08
ModernMan: Disse som bryr seg om dette kroppspråket er de samme som mener """"passion"""" løser alt.

Ingen som setter spørsmålstegn på fotballferdighetene til Øzil. Det er i bunn og grunn Wenger jeg er kritisk til. Virker nesten som Wenger ikke har gitt Øzil noen defensive instrukser. Evt ikke er "mann" nok til sette Øzil på plass når han ikke gir "alt".

Noe jeg har sett igjen gang på gang denne sesongen er at medspillere må bruke ekstra krefter på en motspiller som Øzil kunne tatt ut. Et eksmpel på dette er på slutten av dette klippet. Det må være frustrende å gjøre jobben for to når man skal gjenvinne ballen. Ox mot Bayern virket forbanna på slutten av kampen da Øzil daffet rundt og Ox måtte springe rundt som en tulling.

(Innlegget ble redigert 03.03.17 11:10)

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13349
03.03.17 11:08

For å snakke om noe annet: Jeg syns Giroud må inn på laget igjen. Trenger litt duellkraft og hodestyrke inn i laget igjen. + Han scorer ofte mot Liverpool. Sanchez kan gå ned på kanten igjen. Iwobi fortjener ikke det klippekortet uansett.

Er ikke sånn at Sanchez på topp har fungert så bra de siste 2 månedene...

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12526
03.03.17 11:14
Aguero16: Defensive oppgaver har vel alle. Men det er stor forskjell i hvilken defensive oppgaver dei har.

Nå har jeg nesten ikke fått sett Arsenal sine kamper i år, bortsett fra sammendrag, men sånn som jeg forstår ModernMan så er jo problemet med det defensive til Özil at han ikke stenger av rommene som det er naturlig at han skulle tatt ut. Man trenger ikke å være en fantastisk førsteforsvarer, som eksempelvis Sanchez eller Suarez, eller en briljant takler så lenge man i hvert fall er tilbake i rommet sitt å styrer spillet ut mot der Arsenal ønsker å ha motstanderne eller bare at motstanderlaget slår en støttepasning i stedet for at kula går fremover.

Og det er der problemet med dagens tiere i den moderne fotballen. Så kan man selvfølgelig skylde på Wenger og at han ikke får Özil til å ta den jobben, men har som sagt ikke sett så mye av Arsenal denne sesongen til å verken konkludere den ene eller den andre veien.  

NRK hadde en grei artikkel om luksusspillerne for noen år siden.

 

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 11:14
jback: Noe jeg har sett igjen gang på gang denne sesongen er at medspillere må bruke ekstra krefter på en mann Øzil kunne presset.

Det skal eg finne på Costa også.....

Øzil i form presser og står på, Øzil ut av form daffer...så enkelt er det 

Litt av problemet hans er at forskjellen på topp og bunnivå er stort. Men Øzil er forsatt klasse og en av de aller aller beste spillerne i verden 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4424
03.03.17 11:15

Jeg er litt der at jeg håper vi resten av sesongen stiller med kule lag. Altså, ikke nødvendigvis de mest solide lagene, men de morsomste. De som kan underholde oss i størst grad.

Vi trenger å få folk engasjerte igjen. Et godt eksempel på dette er nettopp denne tråden. Alle som har vært her en del år (meg inkludert) er tilnærmet helt borte, og det virker ikke som om noen bryr seg nevneverdig lenger.

Nei, vet du hva. Gi meg:

Bellerin-Must-Kos-Gibbs
Ox-Xhaka
Walcott-Iwobi-Sanchez
Welbeck

Gi meg dette mot Pool og jeg tror det blir jævlig morro. Om vi vinner er jeg usikker på, men gøy blir det.

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 11:24
WSnake: Men Øzil er forsatt klasse og en av de aller aller beste spillerne i verden

En av verdens beste spillere skal ikke være så ustabil. Ja han hadde 19 målgivende sist sesong, sesongen før hadde han 5. Denne sesongen har han 4.

Cobi
CobiInnlegg: 58023
03.03.17 11:32
Aguero16: Øzil har ikkje sine styrker defensivt. Det har heller ikkje Silva i City eller Eriksen i Spurs. Det er andre som tek seg av den jobben. Kan det være at det er desse som ikkje gjør jobben godt nok?

Både Silva og Eriksen har over dobbelt så mange vellykkede taklinger pr kamp som Özil. Eriksen har i tillegg et par år på rad vært en av de spillerne i ligaen som tilbakelegger flest meter pr sesong. Ikke veldig gode eksempler.

At Özil er svak i det defensive er helt åpenbart, og det er jo den eneste grunnen til at han i det hele tatt er i Arsenal. En Özil med defensive egenskaper hadde jo fortsatt hatt drakt nummer 10 i Real Madrid. Men de skjønte at det ikke gikk an å ha både han og Ronaldo i det defensive (og etter at de kvitta han har det gått tålig greit i CL for de, sikkert ikke helt uten sammenheng med at de har fått ut Özil).

ModernMan har helt rett i at Özils rolle er i ferd med å forsvinne. Riquelme-typene er utdøende. Dessverre, kanskje. Den eneste rimelig klassiske tieren, om man kan kalle han det, uten særlig defensivt ansvar i dagens toppfotball (foruten Özil) er vel Lionel Messi, men han har jo en del egenskaper som gjør han rimelig viktig uansett da.

Om Özil sier i morgen at han vil bort fra Arsenal, tror jeg han skal slite med å finne seg en CL-tittelkandidat som vil ha han. Bayern, Real Madrid, PSG, Barcelona, Juventus, osv. Jeg tror de alle vil si at det defensive er et for stort minus til at det offensive utligner det. Sånn i motsetning til Alexis, som "alle" ville vært ute etter, om han hadde sagt det samme.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 11:38
jback: En av verdens beste spillere skal ikke være så ustabil. Ja han hadde 19 målgivende sist sesong, sesongen før hadde han 5. Denne sesongen har han 4.

Han har 57 målpoeng på 105 kamper, han har skapt flest sjanser i ligaen siden han ankom..kåret til Tysklands beste 5 av 6 siste sesonger...klart mannen ikke er klasse 

Det er ikke det samme som at han ikke kan være ræva i perioder 

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 11:57
WSnake: Han har 57 målpoeng på 105 kamper,

Han har 57 målpoeng på 8925 minutter. Noe som gir målpoeng hvert 157 min.

Mata har 44 målpoeng på 7679 minutter. Noe som gir målpoeng hvert 174 minutter.

Legger man til at Mata generelt ligger lavere på banen, ikke har førsterett på dødballer og har spilt for et lag som har underprestert ganske kraftig er det rimelig dødt-løp mellom de to.

Er Mata også blant de aller beste i verden?

(Innlegget ble redigert 03.03.17 11:58)

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 12:02
Cobi: Både Silva og Eriksen har over dobbelt så mange vellykkede taklinger pr kamp som Özil.

Man har sett lite Tottenham-kamper dersom man sammenligner Øzil og Eriksen i det defensive arbeidet.

Tottenham hadde sluppet inn flere mål dersom Øzil hadde tatt plassen til Eriksen. Er det en som jukser defensivt blir det sprekker i isen.

-Mastermind
-MastermindInnlegg: 1593
03.03.17 12:11
Jazzeron: Jeg syns Giroud må inn på laget igjen

Ikke uenig. Men borte mot Liverpool er ikke den rette kampen. Mener vi burde stille med Alexis på topp med Welbeck og Perez som vinger. 

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 12:18
jback: Er Mata også blant de aller beste i verden?

Skaper Mata flest sjanser i Ligaen? Er Mata kåret til å være den beste på et av verdens beste landsalg over tid?  

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 12:30
WSnake: Skaper Mata flest sjanser i Ligaen? Er Mata kåret til å være den beste på et av verdens beste landsalg over tid?

Skapte ikke leighton baines flest sjanser i ligaen en sesong? 2012/2013.

Vel, nå vet jeg ikke hvordan denne kåringen fungerer. Da undervurderer man isåfall Kroos meget.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 12:34
jback: Skapte ikke leighton baines flest sjanser i ligaen en sesong? 2012/2013. Vel, nå vet jeg ikke hvordan denne kåringen fungerer. Da undervurderer man isåfall Kroos meget.

Da gir vi oss her 

waingro
waingroInnlegg: 1213
03.03.17 12:34
WSnake: Da gir vi oss her

jback vant denne, 1-0.

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 12:37
WSnake: Da gir vi oss her

Dersom "alt" skal innom Mata i det oppbyggende spillet og han blir fast på dødballer kan man diskutere videre.

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 12:38
waingro: jback vant denne, 1-0.

Kunne blitt 1-1, men Øzil ble borte vekk og bidro ikke nok defensivt.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 12:41
jback: Dersom "alt" skal innom Mata i det oppbyggende spillet og han blir fast på dødballer kan man diskutere videre.

Jepp, da er det bare opp til Mata og bli god nok til at alt går innom han, og at han får seg en ok dødball fot...så diskuterer vi videre  

(Innlegget ble redigert 03.03.17 12:43)

jback
jbackInnlegg: 17244
03.03.17 12:50
WSnake: Jepp, da er det bare opp til Mata og bli god nok til at alt går innom han, og at han får seg en ok dødball fot...så diskuterer vi videre

Dere har ikke Phil Jones.

God helg!

Aguero16
Aguero16Innlegg: 2896
03.03.17 12:51
jback: Man har sett lite Tottenham-kamper dersom man sammenligner Øzil og Eriksen i det defensive arbeidet.

Sikkert myntet på meg. Men eg har ikkje sammenlignet det defensive arbeidet til Øzil og Eriksen (pluss Silva) Eg skreiv at dei ikkje hadde styrkene sine defensivt.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3877
03.03.17 12:54
jback: Dere har ikke Phil Jones.

Han kunne eg faktisk tenkt å hatt ;-) god helg 

Aguero16
Aguero16Innlegg: 2896
03.03.17 12:54
Odysseen: Jeg vil ha mannen ut til sommeren, men så senil tror jeg virkelig ikke at han er, og det synes jeg ikke du burde insiniere heller. Såpass respekt fortjener han.

Litt usikker kva du meiner med denne, men eg har ikkje insistert at Wenger er senil. Trur du har misforstått litt det eg skreiv.

Wenger har eg som supporter av eit anna lag enorm respekt for. Men Arsenal trenger kanskje nytt blod på trenerfronten.

grock19
grock19Innlegg: 82546
03.03.17 13:10

"Yaya Sanogo" 

 

 

Skal man ødelegge karrieren til Yaya S?! Et skammelig forslag. 

Wilshere_19
Wilshere_19Innlegg: 5358
03.03.17 13:18
jback: Han har 57 målpoeng på 8925 minutter. Noe som gir målpoeng hvert 157 min. Mata har 44 målpoeng på 7679 minutter. Noe som gir målpoeng hvert 174 minutter. Legger man til at Mata generelt ligger lavere på banen, ikke har førsterett på dødballer og har spilt for et lag som har underprestert ganske kraftig er det rimelig dødt-løp mellom de to. Er Mata også blant de aller beste i verden?

Øzil tilbyr selvfølgelig ikke noe annet enn målpoeng offensivt. Det er derfor han blir/ble sett på som en av verdens beste spillere til tross for ca. 20-25 målpoeng per sesong.

Om man skal se blindt på statistikk som du gjør:

Szczesny redder flere skudd, plukker flere innlegg, bokser unna flere innlegg, er bedre med ball og holder nullen oftere enn de Gea per kamp.

Legger man til at de Gea står bak et lag satt sammen av Mourinho er det virkelig ingen tvil om hvem som er best av de to. 

Er Szczesny verdens nest beste keeper? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg