Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
ModernMan
ModernManInnlegg: 11210
08.03.17 20:00
Bacary: Pengene i klubbene vi konkurerer med var ikke det de er nå, derfor er en sammenligning fra gamle dager meningsløst.

Arsenal er en av verdens absolutt rikeste klubber.

Hansiso
HansisoInnlegg: 10070
08.03.17 20:00
ModernMan: Hva tilsier at alle andre managere enn Wenger ville gjort oss til en middelhavsfarer? I et historisk perspektiv? Absolutt ingenting, spørru meg.

Ikke for å være kranglete, men jeg tør påstå jeg aldri skrev at alle managere ville fått oss til å bli et middelmådig lag slik du poengterer her. Jeg sier derimot at risken er der. Som jeg har sagt hundrevis av ganger. Wenger er den som kjenner klubben best. Det er skummelt for styret å sparke en mann som har vært der så lenge. Alt kan skje. Det beste er uansett, synes jeg, at han kommer med en pressemelding om at han gir seg etter sesongen, så får klubben tid til å finne en erstatter i tillegg til at spillerne vil kjempe hardere mot slutten, og at fansen blir roligere. Han har alt å tjene på å gjøre det om han gjør det nå.

Mefistofeles
MefistofelesInnlegg: 777
08.03.17 20:01
Hansiso: Her drar du penger inni mitt argument. Det var aldri inne i bildet overhodet. Det er klart at han tjener mye penger, han har hjulpet klubben utrolig masse og har reddet klubben ut av uttalige situasjoner. Kall det gjerne "selvskapt", men jeg tror vi fort kunne vært faste middelhavsfarere i Premier League hadde Wenger gått tidligere og vi hadde fått inn en annen manager. Wenger har faktisk tålt store deler av denne kritikken, men et sted går grensa. Mye av kritikken går langt over streken og er fryktelig respektløs ovenfor en mann som har bygget klubben slik den er i dag. Vi har god økonomi, vi har i utgangspunktet en sterk nok tropp til å vinne ligaen (etter min mening), god trenerstab og en fantastisk stadion. Kommentarer som "F*ck off, Wenger", "Wenger is a disgrace to our club" osv.. er bare et par av mange usaklige, råtne kommentarer fra oppegående supportere. Mange av disse er selvsagt i kampens hete og ren frustrasjons-utbrudd, men ikke alle. Mannen fortjener det bare ikke. Han ønsker denne klubben alt godt, men blir behandlet som en judas. Du er vel ikke en av de som faktisk tror han ligger på latsiden når det kommer til å ville forbedre laget?

Penger er ikke inni bildet, men bedriftslederen og økonomen Wenger er? Det får da være måte på oppkonstruerte argumenter...

 

På hvilken måte har Wenger reddet klubben ut av utallige situasjoner? Forventer tosifret antall eksempler her, siden det tross alt er utallige. 

 

Du TROR at vi KUNNE vært middelhavsfarere enda faktum er at Arsenal som klubb har lange og stolte tradisjoner og det er svært lenge siden vi har gått like lenge uten å vinne ligaen. Jeg TROR vi KUNNE vunnet ligaen oftere om Wenger hadde sagt takk for seg for 8-10 år siden. Ser du selv hvor latterlig det er å "diskutere" slik? For ikke å snakke om din siste setning som er et slags forsøk på hersketeknikk. Håpløst. 

 

Nei, min gode mann, poenget mitt var at argumentet om at det er så "synd" på Wenger er utgått. Det er mange folk som elsker klubben, noen av dem jobber for klubben, andre gjør ikke det, forskjellen er at de som faktisk jobber der er i en av de mest prestasjonsrettede bransjene i verden, og faktum er at Wenger pdd gjør lite som tilsier at han skal være en av verdens best betalte managere, og publikum (de som indirekte betaler lønna hans) og media er i sin fulle rett til å kritisere. At deler av kritikken er usaklig var jeg også tidligere enig i, i motsetning til din totalt usaklige avslutning av forrige innlegg. Jeg setter strek her om det er dette nivået du legger opp til. 

DomCruz
DomCruzInnlegg: 65
08.03.17 20:05
Hansiso: Du er vel ikke en av de som faktisk tror han ligger på latsiden når det kommer til å ville forbedre laget?

Det er ingen som setter spørsmålstegn ved om han vil vil. Vi vet godt at han vil vinne ligaen. Vi vet at han vil vinne Champions League. Problemet er at han ikke klarer det. Jeg er også ganske irritert når jeg leser sånt som du skrev i stad "jeg tror vi fort kunne vært faste middelhavsfarere i Premier League hadde Wenger gått tidligere og vi hadde fått inn en annen manager." Hvilket grunnlag har du for å si noe sånt? hva er det Wenger gjør som ikke en annen topp manager kunne gjort?

Det er mange som har en feilaktig tanke om at Wenger har "bygget denne klubben". Man skulle trodd at vi var en bitteliten klubb på nedre halvdel før han tok over. Noe ala det Hull City er i dag. Det stemmer ikke i det hele tatt. Arsenal havnet på femteplass i ligaen når han tok over. I de ti årene før han tok over vant vi Premier League 2 ganger, Ligacupen 2 ganger, Fa Cupen 1 gang. Vi vant også vårt eneste europeiske trofee noengang med Cupvinnerscupen i 1993/1994. Dette var kun to år før Wenger kom. Det er ingenting som tilsier at vi hadde vært i noen krise uten Wenger.

Bacary
BacaryInnlegg: 20629
08.03.17 20:09
DomCruz: Arsenal havnet på femteplass i ligaen når han tok over.

Tolvte. Bak Spurs til og med.

Bacary
BacaryInnlegg: 20629
08.03.17 20:12
ModernMan: Arsenal er en av verdens absolutt rikeste klubber.

Og hvem skal ha æren for det? Og de var ikke det heller inntil ganske nylig. Derfor er argumentet om tolv år uten ligagull, og sammenligning med gamledager meningsløst. 

Omstendighetene har også endret seg i forhold til konkurrentenes økonomiske doping, slik at hvis Wenger hadde bygget klubb på 30-tallet ville han også vært like dominerende som Chapman. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11210
08.03.17 20:14
Bacary: Og hvem skal ha æren for det?

Jeg ser ingen ære i det.

Og om du mener svaret skal være Wenger så var det vel ikke han som stod med bjella hverken da Premier League-konseptet ble landet eller da Arsenal gikk på børs.

(Innlegget ble redigert 08.03.17 20:16)

DomCruz
DomCruzInnlegg: 65
08.03.17 20:14
Bacary: Tolvte. Bak Spurs til og med.

Nei, han tok over i 1996/1997. Sesongen før det var 1995/1996. Da havnet vi på femteplass. Uansett er poenget mitt at vi var en stor klubb før han tok over selv om vi ikke var like stabile som nå. Men hva er vitsen med stabilitet på toppen hvis du aldri vinner? Vi vant seks trofeer de ti årene før han tok over, blant dem ligaen to ganger og cupvinnescupen. I de siste 12 årene har vi kun vunnet to FA cup trofeer. Med andre ord var vi mer suksessfulle i de ti årene før han kom enn det vi har vært de siste 12 årene med han.

Bacary
BacaryInnlegg: 20629
08.03.17 20:16
DomCruz: Med andre ord var vi mer suksessfulle i de ti årene før han kom enn det vi har vært de siste 12 årene med han.

Men du hopper glatt over storhetstiden til Wenger. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11210
08.03.17 20:17
Bacary: slik at hvis Wenger hadde bygget klubb på 30-tallet ville han også vært like dominerende som Chapman.

Det er fullstendig umulig å argumentere mot dette her. Jeg tar på meg tinnfoliehatten igjen, for dette svir i øynene.

(Dette er hva jeg snakker om når jeg mener enkelte har et fullstendig respektløst forhold til Arsenals historie og de gamle legendene gjennom sin opphøyelse av Wenger.)

(Innlegget ble redigert 08.03.17 20:23)

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
08.03.17 20:17
ModernMan: Arsenal er en av verdens absolutt rikeste klubber.

Som betyr at så lenge den som tar over er decent nok skal det godt gjøres å fucke opp så altfor mye. Jeg hadde i mye større grad vært med på bekymringene om Arsenal var en liten fattig klubb som akkurat hadde kommet opp i PL grunnet en fantastisk manager, lagmoral og det der. Da hadde det vært potensiale for å rykke ned noen divisjoner.

(Innlegget ble redigert 08.03.17 20:19)

Bacary
BacaryInnlegg: 20629
08.03.17 20:18
ModernMan: Og om du mener svaret skal være Wenger så var det vel ikke han som stod med bjella hverken da Premier League-konseptet ble landet eller da Arsenal gikk på børs.

Men det var han som gav oss den suksessen som gjorde byggingen av Emirates mulig, og har ført oss til gullgruven CL i alle sine år i managerstolen. Han har hatt noen pene kjøp/ salg også.  

Insidious
InsidiousInnlegg: 1151
08.03.17 20:23

Ornstein: "Wenger could well be Arsenal manager next season"

JMAFC
JMAFCInnlegg: 4806
08.03.17 20:24
Bacary: Men du hopper glatt over storhetstiden til Wenger.

Den er ikke relevant lenger. Resultatene for 10-20 år siden har ingenting å si på om han er kvalifisert til å gjøre jobben i dag.

DennisB
DennisBInnlegg: 10979
08.03.17 20:30
Bacary: Og hvem skal ha æren for det?

Wenger skal ikke ha æren for at vi er en av verdens rikeste klubber. Den biten er det andre som tar seg av. Vi er veldig naive om vi tror at Wenger står bak akjeposter, børsaktivitet, sponsoravtaler, merkevare og pengestrøm til klubben. Han er vår manager, og har andre oppgaver enn det.

Det han derimot kan få æren for, er å ikke sløse penger på tullete spillerkjøp, som kan tappe en klubb på sikt (selv om årets spillerkjøp har vært et steg i feil retning). Men resultatet av dette vet vi ingenting om. Det er ikke umulig at vi hadde vært et knepp bedre med et litt større budsjett og mer aktivitet på spillermarkedet. Kanskje hadde vi til og med vunnet PL en gang det siste tiåret.

Klubben er så definitivt ikke avhengig av Wenger for å prestere. Det viser historien i klubben vår. Når vi nå har et av verdens beste fundament i klubben, er det mange som kunne tatt over, og sikkert også gitt klubben et løft.

DomCruz
DomCruzInnlegg: 65
08.03.17 20:31
Bacary: Men du hopper glatt over storhetstiden til Wenger

Grunnen til det skjønner vel du? det er for å argumentere mot sånne kommentarer som "vi hadde vært middelhavsfarere uten han" til det svarer jeg at Wenger de siste 12 årene har levert dårligere enn sine forgjengere. Hvis ikke det er grunnlag nok til at han burde gi seg, hva er det da? skal vi vente til han blir båret ut i likkiste får vi henter en ny trener? Det må være en grense på hvor lenge han kan leve på de første ti årene.

Hansiso
HansisoInnlegg: 10070
08.03.17 20:44
Mefistofeles: Penger er ikke inni bildet, men bedriftslederen og økonomen Wenger er? Det får da være måte på oppkonstruerte argumenter...   På hvilken måte har Wenger reddet klubben ut av utallige situasjoner? Forventer tosifret antall eksempler her, siden det tross alt er utallige.    Du TROR at vi KUNNE vært middelhavsfarere enda faktum er at Arsenal som klubb har lange og stolte tradisjoner og det er svært lenge siden vi har gått like lenge uten å vinne ligaen. Jeg TROR vi KUNNE vunnet ligaen oftere om Wenger hadde sagt takk for seg for 8-10 år siden. Ser du selv hvor latterlig det er å "diskutere" slik? For ikke å snakke om din siste setning som er et slags forsøk på hersketeknikk. Håpløst.    Nei, min gode mann, poenget mitt var at argumentet om at det er så "synd" på Wenger er utgått. Det er mange folk som elsker klubben, noen av dem jobber for klubben, andre gjør ikke det, forskjellen er at de som faktisk jobber der er i en av de mest prestasjonsrettede bransjene i verden, og faktum er at Wenger pdd gjør lite som tilsier at han skal være en av verdens best betalte managere, og publikum (de som indirekte betaler lønna hans) og media er i sin fulle rett til å kritisere. At deler av kritikken er usaklig var jeg også tidligere enig i, i motsetning til din totalt usaklige avslutning av forrige innlegg. Jeg setter strek her om det er dette nivået du legger opp

For å svare på ditt første avsnitt. Du misforstår. Jeg skrev i et innlegg om at jeg synes Wenger får for lite tilbake fra fansen, ikke i lønninger som du begynte å bable om i et halvt innlegg. Det var det jeg mente med at penger ikke hadde noe med det jeg skrev der å gjøre.

Nå er det relativt hva man mener med "å redde". Og enkelte av disse eksemplene har vel ingenting med det å gjøre heller. Utallige var vel også en smule å ta i, men disse gangene mener jeg Wenger har mye av æren for og er store bragder i mine øyne:

- Da Wenger kom til klubben hadde Arsenal nettopp havnet på 5. plass i Premier League og året før helt nede på 12.(!) plass. I sin første hele sesong vant han Prermier League og fikk oss tilbake som klar stormakt.

- Vinner Premier League igjen 2 år senere og med dette forsterker Arsenals status i engelsk fotball på dette tidspunktet.

- Modernisere og komplettisere laget (noe han dessverre har slitt med nå de siste årene). Gjøre oss fra "Boring Arsenal" til et av verdens mest underholdende fotballag å se på, nesten på nivå med Barcelona.

- Bli kvitt stadiongjelden fort og samtidig greie å holde seg i CL og som topplag år etter år.

 

Det at jeg skriver at det finnes en risk for at vi kunne blitt middelshavsfarere med en ny manager er jo ikke ment som et argument engang. Jeg deler bare med deg hva jeg tror KUNNE skjedd. Du får gjerne si at det er teit av meg å si hva jeg tror om ting, men det er like mye en del av et diskusjonsforum det, som å skrive ned fakta. Det er bare en måte å hjelpe deg til å forstå hvordan jeg tenker så vi kan havne mer på bølgelengde. Igjen min mening, så du må gjerne være uenig :)

En ting jeg er enig med deg i er at Wenger og klubben burde kritiseres i disse tider. Det de presterer er ikke godt nok tatt forventningene i betraktning. Det er bare måten enkelte kritikker kommer på som jeg mener er altfor stygg. Det handler ikke om at vi skal synes synd på Wenger, men kritisere han med menneskelig respekt.

Når det kommer til min siste setning, så beklager jeg den. Det var ikke min intensjon å bruke noen form for hersketeknikk på deg, men jeg ser vel at setningen ble formet litt i den retningen.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11210
08.03.17 20:47
Hansiso: Bli kvitt stadiongjelden fort

Hvilke grep mener du Wenger gjorde for å få til dette? 

(Innlegget ble redigert 08.03.17 20:47)

vike4
vike4Innlegg: 8137
08.03.17 20:52
Insidious: Ornstein: "Wenger could well be Arsenal manager next season"

Han har vel hintet opp til flere ganger at han vil fortsette i Arsenal, så det burde ikke komme som en bombe om han signerer en ny kontrakt. Han sa vel også nylig at han ville være trener i 4 år til og at han helst ville trene Arsenal eller noe i den dur. Kanskje det blir 4 år til i klubben? Mye mulig.

Hansiso
HansisoInnlegg: 10070
08.03.17 20:54
DomCruz: Hvilket grunnlag har du for å si noe sånt? hva er det Wenger gjør som ikke en annen topp manager kunne gjort?

Jeg sier da ikke at vi hadde blitt det. Men jeg gjør folk her klar over at det KUNNE skjedd. På samme måte som at det like gjerne kunne gått ekstremt mye bedre og at vi vant Premier League år etter år. Vi vet ikke, men poenget mitt er at Wenger kjenner klubben så vannvittig godt. Han har store ansvarsposter rundt store deler av klubben. Styret har virket veldig redd for å sparke han, og når man skjer hva som har skjedd med United etter at Ferguson pensjonerste seg, så kan jeg forstå dem. Men det har gått lang tid nå, og jeg synes Wenger bør ta hatten selv. For styret har visst ikke baller til å si han opp selv.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6085
08.03.17 20:55

1886, ikke 1996. Enkelt og greit. 

Hansiso
HansisoInnlegg: 10070
08.03.17 20:57
ModernMan: Hvilke grep mener du Wenger gjorde for å få til dette?

Han gjorde selvsagt ikke dette alene, men han ga oss sterke resultater med et svakere lag enn vi hadde hatt de tidligere årene. Det gir større økonomiske gevinster. Uten Champions League hver sesong kunne dette tatt mye lengre tid.

ModernMan
ModernManInnlegg: 11210
08.03.17 20:58

Ett er sikkert: noe må gjøres med de løpske lønnskostnadene i Arsenal Holding PLC, siden lønnsposten til Wenger tydeligvis dekker CEO, CTO, CMO, CFO, CCO, CIO og alle andre mulige trebokstavsforkortelser som finnes i et konsern.

Hva er det alle disse andre ansatte gjør for lønna si?

Hansiso
HansisoInnlegg: 10070
08.03.17 21:06
ModernMan: Ett er sikkert: noe må gjøres med de løpske lønnskostnadene i Arsenal Holding PLC, siden lønnsposten til Wenger tydeligvis dekker CEO, CTO, CMO, CFO, CCO, CIO og alle andre mulige trebokstavsforkortelser som finnes i et konsern. Hva er det alle disse andre ansatte gjør for lønna si?

Så ble du useriøs. Flott. Diskusjonen er over. Takk og god natt.

DomCruz
DomCruzInnlegg: 65
08.03.17 21:07
Hansiso: Styret har virket veldig redd for å sparke han, og når man skjer hva som har skjedd med United etter at Ferguson pensjonerste seg, så kan jeg forstå dem.

Den eneste grunnen til at Wenger ikke har fått sparken de siste årene er at han har vært her i 20 år. Det er derfor styret ikke vil eller kan sparke ham. Han har vært her så lenge at det blir respektløst av dem å gi han fyken. Hadde Wenger kun vært her de siste 5/6 årene ville han nok fått sparken i ett av de siste årene. Derfor burde han være mann nok til å innse at han har gjort det han kan. Han har fått masse tid til å vinne ligaen, og nå er det på tide at han kaster inn håndkleet og gir seg. Han ødelegger bare sitt ettermæle ved å holde fast på denne jobben.

Når det gjelder det med United og Ferguson så er ikke det en fair sammenligning. Når Ferguson dro fra United var hele stammen i laget på hell i karrieren. De var gamle spillere som alle ble solgt i løpet av en sesong. I Arsenal er det ikke slik i det hele tatt. Vi har ett lag med mange spillere i 20-årene. Det er bare noen få i stammen som har rundet 30 år. Derfor kan man anta at vi ikke vil trenge å bygge et helt nytt lag slik United måtte.

(Innlegget ble redigert 08.03.17 21:07)

ModernMan
ModernManInnlegg: 11210
08.03.17 21:07
LeCoq: 1886, ikke 1996.

Den er fin. Likær'n.

grock19
grock19Innlegg: 82575
08.03.17 21:09

"Hvilke grep mener du Wenger gjorde for å få til dette?" 

Han skaffet da tak i den utmerket navngitte Dick Law til å jet'e rundt i Europa og avgi lowball tilbud som også har fordelen av å være 'take it or leave it' fra start av, en ekstraordinært god kombinasjon for å ikke få til avtaler. 

 

 

DervDerved har man jo smart unngått å pådra seg så mange kvalitetsspillere, som skal ha fyrstelig betalt, pakket, og  holdt kostnadene nede ved heller å få tak i en ganske stor mengde passelig gode spillere+, istedenfor så mange sånne grådige verdensklassespillere? 

Så om man ser nærmere, ser man planen og konkrete tiltak. 

(Innlegget ble redigert 08.03.17 21:10)

Hansiso
HansisoInnlegg: 10070
08.03.17 21:22
DomCruz: Den eneste grunnen til at Wenger ikke har fått sparken de siste årene er at han har vært her i 20 år. Det er derfor styret ikke vil eller kan sparke ham. Han har vært her så lenge at det blir respektløst av dem å gi han fyken. Hadde Wenger kun vært her de siste 5/6 årene ville han nok fått sparken i ett av de siste årene. Derfor burde han være mann nok til å innse at han har gjort det han kan. Han har fått masse tid til å vinne ligaen, og nå er det på tide at han kaster inn håndkleet og gir seg. Han ødelegger bare sitt ettermæle ved å holde fast på denne jobben. Når det gjelder det med United og Ferguson så er ikke det en fair sammenligning. Når Ferguson dro fra United var hele stammen i laget på hell i karrieren. De var gamle spillere som alle ble solgt i løpet av en sesong. I Arsenal er det ikke slik i det hele tatt. Vi har ett lag med mange spillere i 20-årene. Det er bare noen få i stammen som har rundet 30 år. Derfor kan man anta at vi ikke vil trenge å bygge et helt nytt lag slik United måtte.

Egentlig enig i alt du skriver. Problemet er at det er styret som ikke tør å gjøre noe her. Selv om United hadde mange spillere på hell, så er det likevel et eksempel som er nært dette, mest fordi begge managerne har så mange år bak seg i klubben og har hatt mye med drivingen av den å gjøre. Flere her inne har vel også ment at mange av spillerne i laget burde byttes ut sammen med Wenger fordi de ikke har den "rette vinnerviljen" og alt det der, i sammen med alle de andre som liksom ikke er gode nok. Dette er selvfølgelig bare drodling og kommer nok ikke til å skje, men om det stemmer, og den nye manageren føler det samme, så er vel Ferguson-eksempelet ganske likt vår situasjon likevel.

Når det er sagt så tror jeg ærlig talt det holder å skifte en ny manager. Mangel på vinnervilje hos spillerne handler nok mer om at han som skal motivere dem har mistet gnisten litt.

DomCruz
DomCruzInnlegg: 65
08.03.17 21:27
Hansiso: Når det er sagt så tror jeg ærlig talt det holder å skifte en ny manager. Mangel på vinnervilje hos spillerne handler nok mer om at han som skal motivere dem har mistet gnisten litt.

Da er vi ikke så uenige som jeg først trodde. Helt enig i det du sier. Det der med at vi må kvitte oss med halve laget er bare tull. 3/4 stykker må nok finne seg en ny klubb.

Mefistofeles
MefistofelesInnlegg: 777
08.03.17 21:52
Hansiso: For å svare på ditt første avsnitt. Du misforstår. Jeg skrev i et innlegg om at jeg synes Wenger får for lite tilbake fra fansen, ikke i lønninger som du begynte å bable om i et halvt innlegg. Det var det jeg mente med at penger ikke hadde noe med det jeg skrev der å gjøre. Nå er det relativt hva man mener med "å redde". Og enkelte av disse eksemplene har vel ingenting med det å gjøre heller. Utallige var vel også en smule å ta i, men disse gangene mener jeg Wenger har mye av æren for og er store bragder i mine øyne: - Da Wenger kom til klubben hadde Arsenal nettopp havnet på 5. plass i Premier League og året før helt nede på 12.(!) plass. I sin første hele sesong vant han Prermier League og fikk oss tilbake som klar stormakt. - Vinner Premier League igjen 2 år senere og med dette forsterker Arsenals status i engelsk fotball på dette tidspunktet. - Modernisere og komplettisere laget (noe han dessverre har slitt med nå de siste årene). Gjøre oss fra "Boring Arsenal" til et av verdens mest underholdende fotballag å se på, nesten på nivå med Barcelona. - Bli kvitt stadiongjelden fort og samtidig greie å holde seg i CL og som topplag år etter år.   Det at jeg skriver at det finnes en risk for at vi kunne blitt middelshavsfarere med en ny manager er jo ikke ment som et argument engang. Jeg deler bare med deg hva jeg tror KUNNE skjedd. Du får gjerne si at det er teit av meg å si hva jeg tror om ting, men det er like mye en del av et diskusjonsforum det, som å skrive ned fakta. Det er bare en måte å hjelpe deg til å forstå hvordan jeg tenker så vi kan havne mer på bølgelengde. Igjen min mening, så du må gjerne være uenig :) En ting jeg er enig med deg i er at Wenger og klubben burde kritiseres i disse tider. Det de presterer er ikke godt nok tatt forventningene i betraktning. Det er bare måten enkelte kritikker kommer på som jeg mener er altfor stygg. Det handler ikke om at vi skal synes synd på Wenger, men kritisere han med menneskelig respekt. Når det kommer til min siste setning, så beklager jeg den. Det var ikke min intensjon å bruke noen form for hersketeknikk på deg, men jeg ser vel at setningen ble formet litt i den retningen.

Den er grei, da har vi noe å diskutere. 

 

Jeg er ikke udelt enig i at Wenger har fått lite fra fansen, mannen ble behandlet som en halvgud lenge etter hans siste tittel og trofe. Det store flertallet stod last og brast med Wenger lenge. Problemet hans/klubbens er at de har solgt slangeolje til supporterne i flere år nå. Det er fint og flott med planer og vyer, men når disse ikke blir fullført er det normalt de på toppen som blir holdt ansvarlige. I Arsenal er det de samme som sitter i styre og stell og som trener som det var når vi skulle utfordre den ene og den andre og kjøpe hvem det skulle være. For enkelte koker det da over. Reaksjonsmåten og ordbruken går selvsagt langt over streken fra enkelte, men det store flertall av fansen viser sin misnøye vha hva jeg vil kalle fullstendig legitime metoder gitt hvordan ståa er. 

 

Ad å redde så har vi ganske enkelt vidt forskjellige definisjoner av det. Jeg har sett få (om noen) som prøver å diskreditere Wengers tidlige år som du nevner her. Problemet er nettopp det at det er hans tidlige år det er snakk om. Mange mener at holdbarhetstiden for å leve på gamle meritter er utgått.

 

Det rundt stadiongjelden er såvidt jeg vet helt feil. Arsenal har holdt seg til samme avbetalingsplan som de har hatt fra starten av i alle regnskap jeg har sett. De betalte ned en god del banklån knyttet til boligutviklingen, men de ble betalt ned med gevinst fra selvsamme utvikling. Pengene fra CL har for det aller meste gått inn i den mye omtalte kontantbeholdningen fra det jeg har sett. Om du sitter på annen informasjon her så er det i tilfelle nytt for meg. 

 

Grunnen til at jeg sa at det ser dumt ut å skrive hva man tror at kunne skjedd er fordi det i dette tilfellet er noe som kan karakteriseres som noe kontroversielt, da ser det litt dumt ut når det står for seg selv uten noen videre begrunnelse. Fordi det er egentlig uinteressant å diskutere alt som KUNNE/KAN skje, siden det utfallsrommet er enormt. Det er mer interessant å diskutere gitte premisser for hvorfor man tror A eller B. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg