Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 05:38
Enzino: Anbefaler deg et kurs i verdivurdering, avkastningskrav, risiko og strategiske alterntiver/beslutninger.

Man trenger jo ikke kurs i det,for å forstå at en pengegrisk og slu forretningsmann vil komme til å kreve dobbelt av hva han tjener på klubben i dag,for at han skal være villig til å selge. Det trenger man strengt talt ikke utdannelse for å forstå.

(Innlegget ble redigert 24.03.17 05:40)

WSnake
WSnakeInnlegg: 3790
24.03.17 07:44
sTIMEN87: pengegrisk og slu forretningsmann

Hvis man bare er slu eller pengegrisk blir det billigere da..? For det er vel kombinasjonen her som gjør det så dyrt 

(Innlegget ble redigert 24.03.17 07:44)

Bacary
BacaryInnlegg: 18849
24.03.17 07:46

Alexis Sanchez spilte hele kampen for Chile i VM-kvalkampen mot Argentina i natt, men klarte ikke å forhindre et 1-0-tap. 

I kveld sendes Irland-Wales i et skikkelig derby på Eurosport i den europeiske VM-kvaliken. Blir spennende å følge Aaron Ramsey i denne kampen. Jeg synes ikke han spilte så verst mot WBA, og hvis den sjansen hans i første omgang på stillingen 1-1 hadde endt i mål enten ved skuddet hans eller om Walcott hadde vært mer våken på returen så ville det faktisk vært pratet om etter kampen. Viste klasse der i noe som så ut som en ufarlig situasjon. 

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 08:09
WSnake: Hvis man bare er slu eller pengegrisk blir det billigere da..?

Hvis man er både slu og pengegrisk,så vil det bli dyrere for en eventuell kjøper i mine øyne. Da man kun tenker profitt.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3790
24.03.17 08:44
sTIMEN87: Hvis man er både slu og pengegrisk,så vil det bli dyrere for en eventuell kjøper i mine øyne. Da man kun tenker profitt.

Eg bare køddet ;-) 

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 08:50
WSnake: Eg bare køddet ;-)

Tja gjorde du..?:). Hehe,nei forstod det.

Det er uansett en uholdbar situasjon,som Kroenke og styret har hovedansvaret for. Wenger er bare en del av det spillet. Trist å se at fansen gir Wenger mest skyld,når det i realiteten er Kroenke og styret som rota til problemet.

WSnake
WSnakeInnlegg: 3790
24.03.17 09:34
sTIMEN87: Wenger mest skyld,

Det som er beklagelig er at klubben er i en slik situasjon at vi ønsker forandring nesten uansett konsekvenser (for det kan gå gale også)

Og da er Wenger den eneste å skyte på...Vi ønsker bort en Manger som aldri har under prestert på 20 år. Det sier alt om "apatien" de fleste supportere nå føler for klubben..vi er villige til å endre selv om sjansen kanskje er mer 50% for at vi blir dårligere i en periode.

Å skyte på styret og eier kommer ikke til å føre frem..før eier eventuelt taper penger på klubben. Og det er nok langt frem..

Hvis eg kunne valgt mellom å få en topp Manager inn og beholdt dagens eier...eller beholdt Wenger og skiftet eier til en som ønsket å investere i klubben for å vinne titler..hadde eg valgt siste alternativ    

(Innlegget ble redigert 24.03.17 09:37)

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 09:55
WSnake: Det som er beklagelig er at klubben er i en slik situasjon at vi ønsker forandring nesten uansett konsekvenser (for det kan gå gale også)

Det er akkurat det samme jeg sjøl tenker på,og er 100% enig med deg.

Det har desverre blitt sånn at en ønsker forandringer uansett,koste hva det koste vil og uansett konsekvenser.

Det som er sikkert er at det vil få store konsekvenser på kort sikt. Ikke bare i form at dårlig plassering i ligaen og ellers,men tror nok og at klubben vil bli mindre og mindre populær utover da viss så skjer. Kan godt være at det er det som skal til for å få Kroenke ut av klubben,men man burde uten tvil rette skytset sitt mot ledelsen framfor Wenger i mine øyne. De er rota til alt det vonde som har skjedd klubben i mange år.

Det vi risikerer nå er alt hele klubben kan kollapse. Ikke bare at vi mister Wenger(for det må skje med tida uansett),men og at man mister spillere og at man gjerne kanskje ikke klarer/evner å få inn en like dyktig og ikke minst like lojal Manager som Wenger har vært for oss i evigheter.

Jeg forstår med andre ord ikke hvorfor ikke fansen retter skytsen mot ledelsen,sjøl om sjansen nok er liten for at ting vil endre seg. Man må jo bare vise litt ekstra da, i form av å protestere oftere som vi har sett en tendens at supportere gjør ovenfor Wenger nå.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 10:07
DennisB: Kanskje flere enn vi tror? En aksje i Arsenal hadde vært skoj å ha.

Som tidligere nevnt så ligger ikke arsenals aksjer ute så lett tilgjengelig som andre klubber og det er ikke så mange av dem jeg har tenkt tanken sjøl så kult og faktisk vært en eier, men du må da dele verdien på klubben 5 milliarder ? med 62000 hvis jeg trøkte inn rekti antall nuller på kalkulatorn så erre preik om 80 laksar. De 5 milliardene er ikke nødvendigvis rekti heller bare slengt ut no, men du skjønner tegninga.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 10:13
sTIMEN87: Hvis han tør det så ja. Men han ser nok på Arsenal som en så altfor stor pengebinge,at tanken nok gjør han svimmel.

Verdien i aksjene ligger i verdien på klubben det er faktisk en nonprofit organisjon, det er begrenset hva han kan ta ut av verdier det er ikke en opptjeningsmaskin for kroenke. Det han dog har gjort er og tatt betalt for såkalte "tjenester"  det var vel senest for et par år siden han fikk 3 millioner pund i lønn for uspesifiserte tjenester. Det som er sikkert er at verdien av klubben bare har gått opp og opp skal vi ikke befinne oss i cl vil den gå ned eller hvertfall ikke øke like mye vi vil ikke tjene like mye til og bruke på klubben og verdien på hans aksjer vil synke.

AFC er ikke kroenkes personlige pengebinge verdien ligger i verdien på aksjene.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 10:27

http://swissramble.blogspot.no/2016/10/arsenal-new-sensation.html

Swiss ramble skriver om økonomi i fotball og fotballklubber generelt, men det kan virke som on AFC er den store kjærligheten. Da han skriver oftere om dem enn noen andre.

Det er ofte litt komplisert for meg alle talla og orda funker ikke helt på autisthjernen min, men hvis det er noen som er intressert så er det verdt og ta en titt.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 10:53
skaftetryne32: AFC er ikke kroenkes personlige pengebinge verdien ligger i verdien på aksjene.

Det er nemlig aksjene jeg sikter til. For han er jo den som har majoriteten av de. Det vil med andre ord si at han har full kontroll,og han avgjør da vitterlig sjøl hva han vil selge klubben for.

Sist jeg sjekka er det ingen andre enn eieren av klubben som kan avgjøre det. Det er han som avgjør hva utkjøpsprisen vil ligge på. Altså kan kun han avgjøre hva en er villig til å selge for. Om den eventuelle kjøperen godtar det han vil forlange,er derimot en annen sak. Men nekter å tro at han vil selge klubben for mindre enn han sjøl føler den er verdt. Da bare lurer en seg sjø i såfall. Han vil nok gjøre hva han kan for å tjene mest mulig ved et salg.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:04
sTIMEN87: og han avgjør da vitterlig sjøl hva han vil selge klubben for.

Hmm nei dette stemmer ikke. Hvis usmanov legger inn et akseptabelt bud så må han godta og det samme må usmanov dette er det markedet som bestemmer hverken kroenke eller usmanov kan diktere verdien på aksjene.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 11:11
skaftetryne32: Hmm nei dette stemmer ikke. Hvis usmanov legger inn et akseptabelt bud så må han godta og det samme må usmanov dette er det markedet som bestemmer hverken kroenke eller usmanov kan diktere verdien på aksjene.

Jo men en eier har jo strengt talt lov til å si nei,om han føler at budet er for lavt..?. Det må jo gjelde i fotballen så vel som i andre ting.

Jeg tror som sagt neppe Kroenke vil selge,så lenge han ikke føler at det er lønnsomt for han. Å da vil han selvfølgelig ikke finne på å selge for mindre enn han sjøl føler klubben er verdt.

Han må vel ikke godta et bud han ikke føler er godt nok vel..?. Det strider jo mot all logikk i forhold til kjøp og salg ellers.

(Innlegget ble redigert 24.03.17 11:12)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 11622
24.03.17 11:13
sTIMEN87: Jo men en eier har jo strengt talt lov til å si nei,om han føler at budet er for lavt..?. Det må jo gjelde i fotballen så vel som i andre ting. Jeg tror som sagt neppe Kroenke vil selge,så lenge han ikke føler at det er lønnsomt for han. Å da vil han selvfølgelig ikke finne på å selge for mindre enn han sjøl føler klubben er verdt. Han må vel ikke godta et bud han ikke føler er godt nok vel..?. Det strider jo mot all logikk i forhold til kjøp og salg ellers.

Her tror eg du er på temmelig botnafrossen is ja.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 11:17
FrannyLee: Her tror eg du er på temmelig botnafrossen is ja.

Why..?:).

Du må nesten forklare,før at jeg kan være enig i at jeg er en frossen pinnne her..:).

For det er vel ikke sånn at Kroenke som eier må rette seg etter markedet, når han faktisk skal selge..?. Altså her tror jeg en bommer eller misforstår. Han har jo rett til å nekte å selge,om han ikke føler at budet er godt nok. Nå tenker jeg ikke på Ushmanov,men sånn generelt til andre kjøpere.

For vil jo gå utfra at eier har mest makt ved et salg og ikke kjøper..?.

(Innlegget ble redigert 24.03.17 11:18)

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:19

Så vidt jeg vet kan både usmanov og kroenke by på hverandres aksjer og kjøpe dem hvis budet er akseptabelt.

Så vidt jeg vet har usmanov overskredet grensen på hvor mange aksjer han kan ha utenom og by på resten så dette er noe han må gjøre etterhvert eller selge seg ut. Det samme gjelder for kroenke selfølgelig, tror jeg. Jeg har ikke nok kunnskap om dette til og uttale meg bastant om noe som helst om den finansielle situasjonen i AFC.

Du forstår før kroenke og usmanov hadde vi mange aksjeeiere på 15 % og nedover og det var ingen krav til eierne om og overta andres aksjer det kommer først ved ca 30% +-

Men en ting er jeg temmelig sikker på, legger en av de inn høyt nok bud så må de selge de dikterer ikke verdien på aksjen selv heller, men den må litt over verdien selfølgelig.

 

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:22

Det er en grunn til at aksjemarkedet kan være en brutal plass hvor liv blir kjøpt og solgt og familiebedrifter blir rivd i filler av haier som kjenner stanken av ferskt blod.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 11:23
skaftetryne32: men den må litt over verdien selfølgelig.

Ja altså den må være over verdien Kroenke har nå per dags dato. Med andre ord må en by over det aksjene hans er verdt,for å kunne kjøpe.

Da er jo ikke så lost alikavel. Så med andre ord vil han ikke selge,så lenge at budet han får er lavere enn verdien.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 11:24
skaftetryne32: Det er en grunn til at aksjemarkedet kan være en brutal plass hvor liv blir kjøpt og solgt og familiebedrifter blir rivd i filler av haier som kjenner stanken av ferskt blod.

Det er en skitten bransje.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:27
sTIMEN87: Jo men en eier har jo strengt talt lov til å si nei,om han føler at budet er for lavt..?.

Om det er for lavt i forholdet til markedsverdien ja.

"Jeg tror som sagt neppe Kroenke vil selge,så lenge han ikke føler at det er lønnsomt for han. Å da vil han selvfølgelig ikke finne på å selge for mindre enn han sjøl føler klubben er verdt."

Hva kroenke føler er ikke usmanovs problem.

"Han må vel ikke godta et bud han ikke føler er godt nok vel..?. Det strider jo mot all logikk i forhold til kjøp og salg ellers."

Følelser er ikke en del av gamet markedsverdien er det som teller og byr en av dem over det så kan de kjøpe så lenge ingen av dem har full kontroll over klubben.

Igjen det er mulig jeg ikke har hele huet over vannet her jeg er ikke noen finansguru så det er fullt mulig jeg tar helt feil.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:29
sTIMEN87: Ja altså den må være over verdien Kroenke har nå per dags dato. Med andre ord må en by over det aksjene hans er verdt,for å kunne kjøpe.

Ja men byr han over den grensen så må de selge begge to.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 11:33
skaftetryne32: kan de kjøpe så lenge ingen av dem har full kontroll over klubben.

Jo men er bare et tidsspørmål før han har full kontroll uansett. Godt mulig at han må full aksjemajoritet i klubben for å kunne selge,men han bør være i en så sterk posisjon at han får med seg de andre på det at det ikke blir salg. Hvis det er sånn å forstå at alle aksjeholderene må være enig i et salg.

sTIMEN87
sTIMEN87Innlegg: 8696
24.03.17 11:34
skaftetryne32: Ja men byr han over den grensen så må de selge begge to.

Ok,men det er vel bare så lenge han ikke har full kontroll over aksjene..?. For viss han får full kontroll,kan han vel strengt talt nekte et kjøp viss han ikke føler budet er godt nok..?.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:35

jeg anbefaler swiss ramble hvis du vil lese litt mer om dette. Som sagt jeg er ikke i nærheten av og være kvalfisert til og uttale meg. Jeg bare plukker opp litt her og der og det er ikke sikkert denne litt sløve kniven har satt sammen de bitene helt korrekt.

Eller i nærheten av korrekt for den saks skyld.

(Innlegget ble redigert 24.03.17 11:35)

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1468
24.03.17 11:35
sTIMEN87: Ok,men det er vel bare så lenge han ikke har full kontroll over aksjene..?. For viss han får full kontroll,kan han vel strengt talt nekte et kjøp viss han ikke føler budet er godt nok..?.

Ja jeg tror det.

En ny investor må skaffe minst 30 % av aksjene før han kan make a play ;-)

(Innlegget ble redigert 24.03.17 11:36)

DennisB
DennisBInnlegg: 10261
24.03.17 12:13
skaftetryne32: Som tidligere nevnt så ligger ikke arsenals aksjer ute så lett tilgjengelig som andre klubber og det er ikke så mange av dem jeg har tenkt tanken sjøl så kult og faktisk vært en eier, men du må da dele verdien på klubben 5 milliarder ?

Jeg skal ikke delta i denne spennende diskusjonen, men bare si at dette selvsagt bare var tankespinn fra min side. Om alle Arsenals rundt regnet 100 mill supportere verden over investerte i hver sin lille aksjedel, og du nevner 5 milliarder (som jo er for lavt), så blir det en femtilapp på hver av oss. Ikke stort mer enn en grandis det.

Som sagt, bare tanketomt surr fra min side. Ikke at det er noe nytt altså.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32708
24.03.17 12:35
sTIMEN87: Man trenger jo ikke kurs i det,for å forstå at en pengegrisk og slu forretningsmann vil komme til å kreve dobbelt av hva han tjener på klubben i dag,for at han skal være villig til å selge. Det trenger man strengt talt ikke utdannelse for å forstå.

"Don't confuse my legal degree with your google search."

Til og med 8 åringen min forstår dette mer nyansert enn deg. 

Men for all del, du får leve i troa.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32708
24.03.17 12:37
skaftetryne32: Så vidt jeg vet har usmanov overskredet grensen på hvor mange aksjer han kan ha utenom og by på resten så dette er noe han må gjøre etterhvert eller selge seg ut. Det samme gjelder for kroenke selfølgelig, tror jeg. Jeg har ikke nok kunnskap om dette til og uttale meg bastant om noe som helst om den finansielle situasjonen i AFC.

Dette gjelder kun for børsnoterte selskaper.

Det er ikke tilbudsplikt på private unoterte.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 11622
24.03.17 12:37
sTIMEN87: Why..?:). Du må nesten forklare,før at jeg kan være enig i at jeg er en frossen pinnne her..:). For det er vel ikke sånn at Kroenke som eier må rette seg etter markedet, når han faktisk skal selge..?. Altså her tror jeg en bommer eller misforstår. Han har jo rett til å nekte å selge,om han ikke føler at budet er godt nok. Nå tenker jeg ikke på Ushmanov,men sånn generelt til andre kjøpere. For vil jo gå utfra at eier har mest makt ved et salg og ikke kjøper..?.

I motsetning til å være på tynn is så kan du ikke ramle igjenom her , alså har du rett :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg