Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
RamsherE
RamsherEInnlegg: 17647
05.04.18 23:20
Bacary: Man har neppe problemer med å fylle Emirates. Problemet er disse som klovnene som kjøper opp sesongbilletter, men ikke gidder å komme. Det er å kaste penger ut av vinduet det.

Nå vet ikke jeg hvor mange som møtte opp i dag, men det så ganske glissent ut også i dag. Jeg synes de kunne holdt denne boikottingen til Premier League og støttet laget i den ene turneringen som fremdeles er relevant. Når det er sagt så respekterer jeg de som protesterer.

Vi ligger på 6. plass i ligaen og vi solgte den nest største, om ikke den største stjernen vår til Manchester United. Fansen har fått lovnader om at dette ikke skulle skje igjen og at vi skulle klare å konkurrere mot de beste klubbene i Europa. Vi har ikke vært i nærheten. At fansen protesterer mot Wenger og mot billettpriser er helt innafor.

Er det noe som klubben må ta alvorlig så er det tomme seter på Emirates uavhengig om det er sesongkort supportere eller ei som ikke møter opp. Det har vært bannere på stadion, det har vært fly med banner i luften og det har vært heftig kritikk i lange tider nå. At de nå protesterer med å la det være tomme seter på Emirates er en situasjon klubben har satt seg i selv.

I Europa League er det dumt fordi laget trenger all støtte de kan få til å komme seg tilbake til Champions League, men jeg forstår frustrasjonen til fansen. Å kalle enkelte fans for bortskjemte er veldig enkelt for oss nordmenn. Vi betaler ikke de enorme summene for å se på store mengder ekskrementer i store deler av sesongen, det gjør de.

(Innlegget ble redigert 05.04.18 23:22)

grock19
grock19Innlegg: 82477
05.04.18 23:22

"No fucking way."

Tja, Ramsey sitt mål kom jo i en større anledning, og i et mer avgjørende og vanskeligere øyeblikk. Vanskeligere å score hjemme, mot kravstore supportere, de som kommer, enn borte mot Juventus.

Det må også taes med.  

(Innlegget ble redigert 05.04.18 23:22)

vi-bra
vi-braInnlegg: 1450
05.04.18 23:22
Bacary: Man har neppe problemer med å fylle Emirates. Problemet er disse som klovnene som kjøper opp sesongbilletter, men ikke gidder å komme

Du ser ikke at dette er en protest og at nok er nok. Skal Styret virkelig la AW bli husket for den som sakte men sikkert ødela Arsenal. Punktum

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
05.04.18 23:51
Bacary: Man kan snakke mye om Ronaldo sitt mål mot Juve på tirsdag og at han er umenneskelig. Men målet til Ramsey overgår Ronaldo sitt etter min mening. Det blir dog knapt nevnt fremover tenker jeg, mens Ronaldo-målet vil bli på alles lepper.

Dette kan du ikke seriøst mene. Ronaldos brassespark i 2.40 meters (!) høyde med et perfekt treff (ingen legg som Rooneys mål) og utagbart for keeper, er mange klasser bedre enn Ramseys mål i dag. Spillet i forkant, og den fantastiske pasningen fra Özil hadde derimot høyere klasse, så målet i seg selv var på høyde. Men selve prestasjonen i avslutningen, er det ingen tvil om hvem som var best av de to.

joahel88
joahel88Innlegg: 4532
06.04.18 06:38

Kampen igår var en av de bedre vi har spilt på lang, lang tid. Ramsey og Özil var klasse, og synes vi har mange fine kombinasjoner. Ser også ut til at skadeoppholdet har gjort Laca veldig godt. Ser faktisk mye bedre ut nå, og kanskje er det en fremtid for han og Auba sammen? Når det er sagt så sitter jeg allikavel igjen med følelsen av at vi kunne drept dette oppgjøret fullstendig med et eller to mål til. 4-1 er veldig bra, men man er ikke helt sikre heller. Alt man trenger er en klassisk meltdown så er det spenning igjen. Når det er sagt så bør det ikke være mulig å tape med tre mål mot CSKA.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 369
06.04.18 07:51

Özil er glimrende, men han mangler en del på målskåring/driv inn i 16. Der trenger vi at andre stepper opp, fint at Mhkitaryan bedret spillet utover i kampen. Hadde Ramsey hatt et rykk hadde han vært ustoppelig..

Bacary
BacaryInnlegg: 20082
06.04.18 08:20
DennisB: Dette kan du ikke seriøst mene. Ronaldos brassespark i 2.40 meters (!) høyde med et perfekt treff (ingen legg som Rooneys mål) og utagbart for keeper, er mange klasser bedre enn Ramseys mål i dag. Spillet i forkant, og den fantastiske pasningen fra Özil hadde derimot høyere klasse, så målet i seg selv var på høyde. Men selve prestasjonen i avslutningen, er det ingen tvil om hvem som var best av de to.

Ramsey lobbet ballen elegant over keeper med hodet vekk fra mål med hælen i en perfekt bue. Det er mye vanskeligere slik jeg ser det enn å score på et brassespark som desutten burde vært avvinket for høyt spark mot hodet til Juve-spilleren. Men Ronaldo får nok årets mål kun for navnet.

Etter min mening overgår Ramseys scoring både skorpion-sparket til Giroud og Bergkamps vending mot Newcastle. Også vårt nydelige mål mot Norwich for noen år siden. Tidenes beste Arsenal-mål? 

Bacary
BacaryInnlegg: 20082
06.04.18 08:40
RamsherE: Vi betaler ikke de enorme summene for å se på store mengder ekskrementer i store deler av sesongen, det gjør de.

Det er bare å la være å slutte å kjøpe opp sesongkort, slik at andre får kjøpt de istedet. At noen tullinger kjører fly over stadion får stå for dems regning. Det kjørte også et Wenger-in fly over stadion, men de supporterne skal ikke bli hørt?

Å kalle eget lag for avføring ser jeg på som veldig lite voksent. 

Bone8
Bone8Innlegg: 7105
06.04.18 09:11

Fint å se at laget ser ut å trives i hverandres selskap igjen. Det virker klart at Alexis forsuret miljøet, selv om han var en brilliant individualist.

Jeg har savnet samspillet mellom Özil og Ramsey (samt Giroud) fra før Alexis kom.

Hvis man får signert Aaron til ny kontrakt, og får igang Lacazette, så ser det offensive veldig bra ut for neste sesong!

WSnake
WSnakeInnlegg: 3870
06.04.18 09:38

I dag gidder eg ikke å tenke på tomme seter eller Wenger out....Idag koser eg meg med en av de beste offensive prestasjonene våre på laaaang tid. Aner ikke hvor mange sjanser vi hadde men det var mange   

Ramsey og Øzil var helt enorme i går og hakkekyllingen Xhaka ser ut som den spilleren vi håpte vi hadde kjøpt. Det samme gjelder for Laca toppklasse i går som viste at inn hoppet mot Stoke ikke var et "blaff" 

Selvfølgelig satt en med hjerte i halsen som vanlig når motstander er i angrep...men det driter eg i (i dag) I dag koser eg meg som Arsenal supporter :-)     

joahel88
joahel88Innlegg: 4532
06.04.18 10:25

Målet til Ramsey var fantastisk, men du er ikke helt nøytral her Bacary. Synes man skal være såpass ærlige at man anerkjenner Ramsey sin scoring som en ordentlig lekkerbisken, men målet til ronaldo er jo en sånn scoring men kun så i gamle Boing-blader. Altså det burde vært umulig. Å hoppe så høyt og treffe ballen så klokkerent er helt vilt. De to målene kan ikke sammenlignes.

OldSailor
OldSailorInnlegg: 210
06.04.18 10:42
WSnake: Selvfølgelig satt en med hjerte i halsen som vanlig når motstander er i angrep...men det driter eg i (i dag) I dag koser eg meg som Arsenal supporter :-)

Sånn er det å være Arsenalsupporter! Dette har man levd med siden sent 60 tall, og spenning får man i bøtter og spann. Trygghet derimot, ikke fullt så mye, selv om en leder med 3-4 mål har en alltid den lille jævelen på skuldra som forer usikkerheten. Når så er sagt, en "destroyer" på midtbanen samt forsterkning i forsvar så ser dette bra ut. Jeg er godt fornøyd med det som presteres fremover for tiden, samspillet synes å sette seg nå. Savner faktisk ingen av dem vi kvittet oss med i siste vindu, faktisk er vi forsterket i januarvinduet, når skjedde det sist? Wenger har enda et år igjen av kontrakten, den tipper jeg han går ut, men med de nødvendige forsterkninger i sommer vil han nok gjerne gjøre det med "sølvtøy" i skapet. Det skal egentlig ikke så mye til, så er vi der.

ONV95
ONV95Innlegg: 3630
06.04.18 11:36

Jeg håper virkelig klubben strekker seg veldig langt i forhandlingene med Ramsey. Jeg mener han er vår beste og viktigste  spiller, når han er i form brukes riktig.

Nok en spiller som vi må selge til en konkurrent pga utgående kontrakt vil være uutholdelig, spesielt en av mine favoritter. Jeg tipper ManUtd lusker i kulissene her også.

joahel88
joahel88Innlegg: 4532
06.04.18 11:53

Ramsey er faktisk den viktigste å beholde. Utenom Laca og Auba de klart mest målfarlige spilleren vår. Og han er så utrolig flink til å komme seg til målsjanser. Han fortjener å bli betalt som en av de beste også. Blir ganske forbanna om de greier å fucke opp denne kontrakten også.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 66730
06.04.18 11:59
DennisB: Dette kan du ikke seriøst mene. Ronaldos brassespark i 2.40 meters (!) høyde med et perfekt treff (ingen legg som Rooneys mål) og utagbart for keeper, er mange klasser bedre enn Ramseys mål i dag.

Som nøytral tilskuer synes jeg at Ramseys mål var finere. Brassespark har jeg sett før, selv om det var et veldig godt utført eksemplar, men jeg tror aldri jeg har sett et mål som ligner mye på det Ramsey scorte.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12882
06.04.18 12:05
Bacary: Etter min mening overgår Ramseys scoring både skorpion-sparket til Giroud og Bergkamps vending mot Newcastle. Også vårt nydelige mål mot Norwich for noen år siden. Tidenes beste Arsenal-mål?

Hahahaha!

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12882
06.04.18 12:09
Artaxerxes: Som nøytral tilskuer synes jeg at Ramseys mål var finere. Brassespark har jeg sett før, selv om det var et veldig godt utført eksemplar, men jeg tror aldri jeg har sett et mål som ligner mye på det Ramsey scorte.

Altså...Ramsey sitt mål var nyyydelig, men det var i bunn og grunn en chip over keeperen, dog meget kreativt og lekkert utført. Ronaldo scoret et klokkerent brassespark der han lå vannrett flere meter i luften, i en kvartfinale i CL på bortebane mot Juventus. Jeg er en av de første som sier at jeg ikke liker karen noe særlig, men det målet var altså så spinnvilt bra.

Om man estestisk sett synes Ramsey sitt mål er finere er jo det en annen ting, som jeg ikke kan legge meg like mye borti.

Zen0n
Zen0nInnlegg: 45866
06.04.18 13:27
Bacary: Etter min mening overgår Ramseys scoring både skorpion-sparket til Giroud og Bergkamps vending mot Newcastle. Også vårt nydelige mål mot Norwich for noen år siden. Tidenes beste Arsenal-mål?

Det finnes ingen "fasit" på hva man mener er finest mål såklart, men jeg har store problemer med å se hvordan dette målet kan overgå de tre nevnte. 

Det er ikke en gang Ramseys fineste mål etter min mening. 

(Innlegget ble redigert 06.04.18 13:28)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17647
06.04.18 15:21
Zen0n: Det finnes ingen "fasit" på hva man mener er finest mål såklart, men jeg har store problemer med å se hvordan dette målet kan overgå de tre nevnte. Det er ikke en gang Ramseys fineste mål etter min mening.

Du har jo denne her og.

Vanligvis er jeg ikke så fan av lucky hits long goals, men denne er ganske drøy. Med feil fot rett i krysset.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17647
06.04.18 15:42
Bacary: Å kalle eget lag for avføring ser jeg på som veldig lite voksent.

Nei. Å være lite nyansert og fullstendig brainwashed er lite voksent. Dessuten var det ikke laget jeg sa at var avføring, men måten de har spilt på i store deler av sesongen.

Mefistofeles
MefistofelesInnlegg: 777
06.04.18 16:26
OldSailor: Det skal egentlig ikke så mye til, så er vi der.

Jeg ser hvor du vil, men jeg er uenig i at det ikke er så mye som skal til, både for lag og enkeltspillere. Jeg antar at det er ligaen du refererer til som sølvtøy, siden CL virker usannsynlig og hjemlige cuper ikke har den samme prestisjen. 

 

Ser man på lag/Wenger lander vi nok en plass mellom 65 og 70 poeng. Da er vi 15-20 poeng bak en "normalvinner" som er rundt 85 poeng. Arsenal har det siste tiåret snittet rundt 75 poeng. Ingen spillere i dagens tropp (med unntak av Cech i Chelsea-tiden) har tatt over 80 poeng i ligaen. Vi tok 83 poeng i 07/08 og selv med det hadde vi kun vunnet ligaen 3 ganger siden år 2000 (4 om man tar med 83 poeng for vinner i 02/03). 

Dagens spillere må mao (sannsynligvis) ta minst 15% mer poeng enn det de har tatt i snitt, og sannsynligvis 20-25% mer poeng enn det de har tatt i år. Det er ikke umulig, men det er pt lite som tyder på at dette Arsenalmannskapet har det i dem å komme opp til de poengsummene som trengs over en hel sesong. Man har nesten alltid gode perioder, men stabiliteten er fullstendig fraværende, og med tanke på alle årene man har prøvd er det lite sannsynlig at det skjer til neste år. 

 

Ser man på enkeltspillere er det - som du nevner - greit forspent fremover, men det er bare Ramsey og Wilshere (for lenge siden) som har prestert jevnt bra over en hel sesong. Nå er Ramsey på gang, men vi trenger han i form og skadefri i 30-35 seriekamper om vi skal ha sjans. Det samme gjelder øzil. Auba og Laca har vist prov, og jeg blir ikke overrasket om de kan ha en gjennombruddssesong neste år. Det til tross, det er fortsatt en del spørsmålstegn her også, både ifht skader og "PL proven". 

 

Bakover skal det - slik jeg ser det - veldig mye til. Xhaka har vist lovende takter, men har han tempoet til å henge med over 38 kamper? Bak han igjen ser det enda tynnere ut. Koscielny har begynt å skrante, og han må virkelig få ut en siste supersesong. Monreal har også begynt å dra på årene, men holder fortsatt greit nivå. Cech er nedadgående, og Bellerin har vel for det meste vært svak utenom den ene gjennombruddssesongen. Chambers og Holding virker ikke å være klar for å starte fast i PL på en god stund enda, og Mustafi har potensial om han får defensiv coaching i verdensklasse (haha). 

 

Da står vi igjen med at alle våre 6 bakover egentlig må bli bedre (kan kanskje skje ved kjøp), og at vi må ha øzil og Ramsey skadefrie og i god form over 30+ kamper, samt at våre nyinnkjøpte spillere skal slå skikkelig til. Dette må så føre til at vi øker poengfangsten med småfrekke 25% fra 17/18 til 18/19, samt at City eller noen andre av våre konkurrenter ikke må ha en monstersesong slik City har nå. 

 

Totalen er egentlig at vi behøver en Leicester-sesong eller et run a la Chelsea 2012 eller Pool 2005 for å vinne CL. Det har jo skjedd før, og kommer sikkert til å skje igjen, men jeg vil gå fra å si:

"Det skal egentlig ikke så mye til" 

Til:

"Det skal ekstremt mye til, men det har skjedd før, og denne gangen skjer det forhåpentligvis oss".

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 369
06.04.18 17:46
Mefistofeles: "Det skal ekstremt mye til, men det har skjedd før, og denne gangen skjer det forhåpentligvis oss".

Helt enig i alt du skriver, kan legge til at vi også trenger Mkhitaryan i årets spiller av spillerne i Bundesliga form. Bellerin er blitt direkte svak sammenlignet med før, spesielt defensivt ble han jo frakjørt f. eks i går av Musa alle veier.

En defensiv midtbanespiller som kan ta tak og regjere på midten, i lag med en solid stopper så er vi inne på noe, gjerne også en rask ving a la Malcom(som har sluknet litt målmessig, men kan ha noe å gjøre med et dårlig lag, soleklar nr 1 på Squawka sin statistikk i alle fall, og nr 3 i hele ligaen på 13 plass laget... spennende)/Adama Traore?!/David Neres? osv..

Hva gjelder Traore så ser han ut til å ha funnet ut hvordan han skal få ting til å fungere teknisk, noen susere/mål og bedre innlegg i det siste.. fyren er en one man army i Championship, tenk om han kan lære bli satt opp 1v1/bli en lagspiller i Arsenal.. aldri sett noen med så brutal kraft/rykk/toppfart/driblinger i en og samme pakke! Usannsynlig, men voldsomt artig spiller å følge med på.

 

(Innlegget ble redigert 06.04.18 17:47)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6577
06.04.18 18:36
Mefistofeles: Da står vi igjen med at alle våre 6 bakover egentlig må bli bedre

Jeg er ikke uenig i det, men jeg tror ikke det holder med at de hever seg individuelt.

Store deler av stallen er god nok, også defensivt, ved den rette coachingen og taktikken, tror jeg.

Jeg sitter med et inntrykk at alt forsvarspill utover det som er helt basic samhandling, er "hver mann for seg". Det er dårlig med sikring. Det er dårlig med å ta ut rom. Det følges ikke løp gjennom midtbanen, for å stoppe løpene får være de ryggende forsvarsspillernes jobb. Press på ballfører etter at vedkommende har kommet gjennom det offensive presset, er vilkårlig. Lista bare fortsetter.

Hvor mye av de defensive manglene rettes opp av god coaching? Hvor mye vil en god nykjøpt forsvarsspiller forfalle under dagens spillestil?

Bacary
BacaryInnlegg: 20082
06.04.18 19:07
Artaxerxes: Som nøytral tilskuer synes jeg at Ramseys mål var finere. Brassespark har jeg sett før, selv om det var et veldig godt utført eksemplar, men jeg tror aldri jeg har sett et mål som ligner mye på det Ramsey scorte.

Helt enig. Skulle gjerne sett den samme gjengen som bagateliserer målet til Ramsey gjør det samme 100 ganger å lyktes bare én gang. De ville feilet på samtlige. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6577
06.04.18 19:11
Bacary: Helt enig. Skulle gjerne sett den samme gjengen som bagateliserer målet til Ramsey gjør det samme 100 ganger å lyktes bare én gang. De ville feilet på samtlige.

Mens vi alle hadde kopiert Ronaldo på første forsøk ...

Bacary
BacaryInnlegg: 20082
06.04.18 19:22
Myshkin: Mens vi alle hadde kopiert Ronaldo på første forsøk ...

Neppe, men brasser ser man hele tiden. Hvor ofte ser man slike mål som Ramsey gjorde i går? Det er en syk prestasjon å time den hælflikken over keeper i den buen. 

OldSailor
OldSailorInnlegg: 210
06.04.18 19:22

Utenom i religiøse bygg, er det vel få som har større tro enn supportere. Jeg tror fremdeles at det ikke skal veldig mye til før vi er med der oppe. Jeg ser fremgang etter januarvinduet, jeg ser relasjoner mellom spillere som er blitt bedre og jeg ser spillere som er på vei tilbake til der vi vet de kan være. I stedet for å grave meg ned i elendighetstankene ser jeg heller etter positive fremganger uansett hvor små. For å gå en mil må man ta steg for steg, vi er på veg, men har enda en liten bit igjen. Sånn ser jeg det, og så får heller andre komme med fasiten.

Bacary
BacaryInnlegg: 20082
06.04.18 19:33
OldSailor: Jeg ser fremgang etter januarvinduet, jeg ser relasjoner mellom spillere som er blitt bedre og jeg ser spillere som er på vei tilbake til der vi vet de kan være. I stedet for å grave meg ned i elendighetstankene ser jeg heller etter positive fremganger uansett hvor små

Spot on som vanlig det innlegget ditt.

Vi har mye å lære av russerne som holdt koken selv på 1-4 i går og herjet med Arsenal-fansen. 

Vår offensive register er det ikke mange lag som kan konkurrere mot i PL. Angrep er som kjent det beste forsvar, noe City i år er et bevis på. De har også store defensive mangler, noe vi alle så mot Pool på onsdag, men så lenge det offensive sitter kamufleres mye av feilene og usikkerheten bakover. Nå må vi bare få signert kontrakten til Ramsey, og jeg tror han selv vil skrive under. Det verste er hvis han går til Liverpool, noe jeg ser på som det eneste reelle alternativet i PL. 

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
06.04.18 20:51
Bacary: Det er en syk prestasjon å time den hælflikken over keeper i den buen.

Jeg kan ikke bli mer uenig med deg i at denne overgår Ronaldos prestasjon og mål. Ja, dette er alle uenigheters mor for meg.

Har du spilt fotball selv, Bacary? Hvis du har det, så vet du at flikken til Ramsey ikke er så vanskelig som den ser ut. Han hælsparker ikke ballen, men flikker den på siden av foten. Han sikter seg inn på ballen, treffer den på siden og skyver den på et vis mot mål. Det blir en naturlig bue av det, men keeperen tar jo den om han er plassert der han skal. Vi ser at han ruser ut et lite øyeblikk. Hadde han stått, hadde han fått den i klypa.

Dette er ingen bagatellisering av målet, for jeg har stor respekt for det jeg, men slikt gjøres faktisk ganske ofte på trening. Det er et kunstmål som prøves på trening, men sjelden i kamp. Men så jævla vanskelig er det faktisk ikke.

Sorry, jeg ser bare ikke det helt spektakulære i denne her. Tidenes Arsenal-mål mener du? Dette er i mine øyne ikke engang Ramseys fineste mål.. Venstreslegga hans fra drøyt 20 meter som bare steg og steg, er en bedre prestasjon i mine øyne.

Tilbake til Ronaldo. Den der hadde jeg ikke fått til èn gang av tusen. Det er fysisk umulig for meg å legge meg på rygg og treffe en ball klokkerent 2.40 meter i været, og styre den knallhardt ned i hjørnet, utagbart for keeper. Hvem pokker kan det? Og settingen var jo enorm i tillegg.

Ramsey sin sideflikk derimot, ville jeg i min prime ha klart flere ganger av hundre. Garantert. Og èn av dem hadde nok fått den samme buen også.

Nei, dette er alle uenigheters mor.

(Innlegget ble redigert 06.04.18 21:01)

TheBracket
TheBracketInnlegg: 39136
06.04.18 21:02

Nå kom jeg på hva vi kalte dette Ramsey-sparket på guttelaget: Kævspark. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester