Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
ONV95
ONV95Innlegg: 3604
08.04.18 21:26

6 seire men 5 av disse på hjemmebane. 4 av 6 gjenstående i PL er borte, der vi generelt suger. Siste borteseier var 28.12 mot Palace. 

hillier
hillierInnlegg: 3161
08.04.18 21:31

Foran eller bak  Chelsea, litt har det å si, men ikke mye. Det skal være ett mål for resten av sesongen. 

G0oner
G0onerInnlegg: 11400
08.04.18 22:30
ONV95: Siste borteseier var 28.12 mot Palace.

Ypperlig mulighet å få snudd en dårlig trend. Bedre å ta tak i det nå slik at det er på stell til neste sesong, enn at vi drar med oss bad omen. 

Caz91
Caz91Innlegg: 146
09.04.18 01:54
RoyaleWithCheese: Tror det er Matthew Smith.

Ser sånn ut. Merkelig at det ikke har vært noe mer snakk rundt denne spilleren. Kun 17 år gammel. Aldri hørt om han før. Er vel ganske stort å få lov til å trene med førstelaget. 

(Innlegget ble redigert 09.04.18 01:56)

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13345
09.04.18 09:11

Bra å se at vi faktisk skaper sjanser gjennom det meste av kampen, men gud bedre så ubrukelige vi er i forsvar.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 36432
09.04.18 09:15
Jazzeron: Bra å se at vi faktisk skaper sjanser gjennom det meste av kampen, men gud bedre så ubrukelige vi er i forsvar.

Er ikke også midtbanen endel av problemet? Det slår meg helt klart når jeg har sett topplagene denne sesongen at Arsenal har den klart svakeste sentrale midtbanen av topp 6.

El_Mojo
El_MojoInnlegg: 12388
09.04.18 09:16
ModernMan: Han venstrevingen til United ser ut som en vinnertype. Tror han var bortom ballen der i stad, faktisk.

Hihi

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13345
09.04.18 09:51
KongOlav2: Er ikke også midtbanen endel av problemet? Det slår meg helt klart når jeg har sett topplagene denne sesongen at Arsenal har den klart svakeste sentrale midtbanen av topp 6.

I denne kampen var det individuelle feil(som det alltid stort sett er), men midtbanen er absolutt ikke bra defensivt nei. Ramsey er latterlig viktig der.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17220
09.04.18 12:34
KongOlav2: Er ikke også midtbanen endel av problemet? Det slår meg helt klart når jeg har sett topplagene denne sesongen at Arsenal har den klart svakeste sentrale midtbanen av topp 6.

Det er èn veldig klar svakhet der, som gjør at vi er det og det er mangelen på en skikkelig DM.

En klassespiller der og vi er etter min mening veldig godt besatt plutselig, for problemet vårt er uten tvil balansen.

Hvis vi tar utgangspunktet at vi skal fortsette med en treer på midten har vi et par valg, men ingen optimale.

Vi kan ha 2 holdene som jeg ønsker, da faller valget som regel på Wilshere og Xhaka fra Wenger.
Begge er i utgangspunktet best med ball i beina og kan gjøre en noenlunde god jobb deffensivt.
Men den store svakheten forblir at ingen av de besitter de fysiske rivjern-egenskapene enn må ha for å kunne dominere leddet i banespillet.
Elneny har sine beste egenskaper bakover, men heller ikke han er noen klassespiller her og hadde som med Wilshere og Xhaka, fått sine egenskaper best ut med en klasse-dm ved siden av seg.

Ramsey er den naturlige mannen i front av de to holdene, her kan Wilshere også spille, men har til gode å overbevise i den rollen.
Han trives klart best å ta med seg ballen fra dypet og ikke ryggvendt mot mål.

Så kan vi ha èn holdene spiller og da blir det enten Xhaka eller Elneny i den posisjonen, da hadde vi frigjort Wilshere og Ramsey, alternativt Ramsey og Özil, om vi velger en trio med Aubameyang, Mkhitaryan og Lacazette på topp, som mange sikler etter å se sammen.
Her igjen blir ubalansen for stor, da den holdene spilleren ikke innehar stor nok fysisk tilstedeværelse eller egenskapene for å ta denne rollen.

Så med det, virker det opplagt at vi trenger to holdene og av de mulighetene vi har, ser jeg helst Xhaka og Elneny som dem og Ramsey foran. 
Det betyr benken for Wilshere.
Dette er langt i fra en optimal løsning, da vi hverken får utnyttet egenskapene til Xhaka eller Elneny optimalt, samt benker Wilshere som i utgangspunktet er en bedre fotballspiller enn de to nevnte.

Men vi får i alle fall to halvgode spillere med egenskapene som til sammen gir oss det beste utgangspunktet for forsvarleddet og de framover på banen.

Uansett hvordan vi setter det opp, ender vi opp med halvgode løsninger.

Så ut fra hva jeg kan se, kan dette bli godt løst av å skaffe oss en klassespiller på DM-plassen, problemet igjen er at Wenger ikke virker å være litt interessert i dette.
Vi har som kjent ikke fikset dette siden Vieira dro og han virker fast bestemt på at tekniske små spillere, kan gjøre den jobben like godt.
Da til tross for at vi har blitt dasset med av storlagene i over 10 på grunn av dette.

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
09.04.18 13:34

Enig i innlegget ditt, BTA, bortsett fra at jeg synes vi hadde et godt alternativ på DM-plassen i Song. Det er ikke realistisk å få en like god spiller som Vieira igjen, men Song på sitt beste har vel vært nærmest i ettertid.

Hva Wilshere angår, så synes jeg, i motsetning til mange her inne at han absolutt har vært en av våre bedre spillere denne sesongen. Og at han løser oppgavene framover brukbart også. Men balansen har alltid vært problemet når han skal spille sammen med Ramsey, og Xhaka ser ikke ut til å løse balanseproblemet vårt. En solid DM inn, som både er en klassisk defensiv kriger og en ballfordeler, så snakker vi.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18300
09.04.18 15:03
DennisB: Enig i innlegget ditt, BTA, bortsett fra at jeg synes vi hadde et godt alternativ på DM-plassen i Song.

Og Gilberto Silva. Han ble vel noen sesonger også etter at Vieira dro.

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
09.04.18 16:25
Jorge86: Og Gilberto Silva. Han ble vel noen sesonger også etter at Vieira dro.

Ja, enig. Det er akkurat en slik type vi mangler på dagens midtbane.

ONV95
ONV95Innlegg: 3604
09.04.18 16:46

Og så må vi ikke glemme rosinen i pølsa, Denilson. Hans målfeiringer var erotiske. Synd han var så dårlig.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17220
09.04.18 17:37
Jorge86: Og Gilberto Silva. Han ble vel noen sesonger også etter at Vieira dro.

For all del, mannen i sin prime hadde løst dagens problem for oss.
Men jeg tenker fortsatt Wenger har ignorert dette siden Vieira dro, da Gilberto spilte med Vieira i det som var den siste muskelduoen vi hadde sentralt.

Song ble hentet som akademispiller og hadde vel ikke en klar posisjon med en gang, ble flyttet litt frem og tilbake i sine første år. Var vel stopper for Charlton på lån en periode og noen ganger for oss.
Utviklet seg til å bli en god DM for oss, så dro han og ble aldri den samme igjen.
Så etter min mening ikke noe Wenger direkte hentet for å være en kraftspiller på DM-plass i utgangspunktet. 
Var kanskje et resultat av at han var god i systemet og med makkeren hos oss, mer at han var en klasse-dm(?).

Noe jeg i utgangspunktet finner mer merkverdig enn at han ikke har hentet en klasse-dm på så mange år, er at han ikke tenker at når han hadde Vieira og Petit, samt Vieira og Gilberto, var dette våre mest suksessfulle år også.
At det kunne kanskje være noe i dette, når du baserer deg på angrepsspill med spillere som skal få uttrykke seg fritt.

beardman
beardmanInnlegg: 2214
09.04.18 18:53

Hvordan ville dere satt opp laget deres med en ny DM inn?

4-3-3/4-3-2-1 a la dette?

 

                Auba

        Øzil              Mhiki

     Wilshere      Ramsey

               NY DM

 

Med mer frihet offensivt på backene (breddeholdere offensivt slik at Øzil og Mhiki kan være mer sentralt) mtp at dere har bedre cover defensivt fra midten?

Med Elneny og Xhaka som backup på alle 3 plassene på midten og Lacazette backup for de 3 fremste?

Burde jo duge det.

 

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17220
09.04.18 19:09
beardman: Hvordan ville dere satt opp laget deres med en ny DM inn?

                    Auba
Özil                             Mkhitaryan

                   Ramsey

         Ny                   Wilshere

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17643
09.04.18 19:13

Enig med alt BTA skriver, men jeg mener vi også trenger en ving i verdensklasse. En som har baller og ferdigheter nok til å dra av 2 mann for å skape ubalanse. Det er veldig nyttig de gangene vi blir stående og trille, noe som skjer ganske ofte. Vet ikke om Özil og Mkhi som i utgangspunktet da opptar 2 vingposisjoner i sine frie roller er bra nok over en hel sesong. Ingen av de er naturlige vinger som bidrar med alt for mange mål. Bak de har vi Iwobi, Welbeck, Nelson og... Jeff? Sette sin tillitt til Ramsey og Wilshere over en hel sesong er også galskap.

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
09.04.18 19:16
beardman: Hvordan ville dere satt opp laget deres med en ny DM inn? 4-3-3/4-3-2-1 a la dette?                   Auba         Øzil              Mhiki      Wilshere      Ramsey                NY DM   Med mer frihet offensivt på backene (breddeholdere offensivt slik at Øzil og Mhiki kan være mer sentralt) mtp at dere har bedre cover defensivt fra midten? Med Elneny og Xhaka som backup på alle 3 plassene på midten og Lacazette backup for de 3 fremste?

Det er flere varianter som kan fungere veldig godt, og dette er èn av dem. Men det aller vesentligste må være å få en samhandling defensivt. Hovedsaklig med de som skal spille bak midtbanen. Der skorter det big time for tida. Det må tas tak i organiseringen, og få keeperen med i å styre troppene. Og en dirigent i midtforsvaret som vet hva som kreves. Det vi har sett denne sesongen, er den dårligste organiseringen defensivt under Wenger. Det er så fjernt fra GG-tida, at jeg er helt flau.

Vi kan ha en så god midtbane vi bare kan, som riktignok tar av noe av presset på forsvaret vårt, men vi vil allikevel falle igjennom om det ikke tas tak i dette. Ny defensiv coaching, med kompromissløse meldinger. Arsenal skal ikke være et gung ho-lag.

(Innlegget ble redigert 09.04.18 19:27)

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
09.04.18 19:33

Det er ingen hemmelighet at undertegnede er for en type Allegri-, eller Simeone-løsning, som setter organiseringen først. Vi vil allikevel underholde med riktige spillertyper, jeg er ikke redd for det, men vi bør komme oss tilbake til basisforhold, hvor vi ikke slipper til motstanderen for lett. Da kommer også resultatene.

Det jeg savner mest fra vår beste periode, er gjengen rundt Tony Adams. Kreative spillere kommer og går, men den solide bakre rekka vi hadde den gangen, har gått, og ikke kommet igjen.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18300
09.04.18 20:11
BigTonyAdams: For all del, mannen i sin prime hadde løst dagens problem for oss.
Men jeg tenker fortsatt Wenger har ignorert dette siden Vieira dro, da Gilberto spilte med Vieira i det som var den siste muskelduoen vi hadde sentralt.

Av de to var det Gilberto som var den defensive. Vieira var naturligvis en mye bedre spiller, men den rollen Arsenal mangler en spiller til nå er nærmere den Gilberto hadde enn den Vieira hadde. Med mindre hukommelsen spiller meg et stort puss var vel egentlig aldri Vieira den mest defensive på midtbanen til Arsenal? Først hadde han Petit ved siden av seg, og så kom Gilberto. Ingen av disse to var i klubben i 00/01, så da kan Vieira ha hatt en mer defensiv rolle. Poenget er uansett at etterhvert som årene har gått virker det som Vieira blir husket som en mer defensiv spiller enn han egentlig var.

Midtbaneduoen med Gilberto og Fabregas fungerte jo også bra selv om det ikke var to muskelbunter. Det var uten Vieira at Arsenal kom seg til CL-finalen. Men én god defensiv spiller med fysisk tilstedeværelse virker helt nødvendig, og det har ikke Arsenal nå.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
09.04.18 21:35

Vi trenger en ving med fart og X-factor. Vi kan ikke fortsette med Mkhi og Özil på vingene med Iwobi og Welbeck som back up. Minst like viktig som DM for meg. 

DennisB
DennisBInnlegg: 10897
09.04.18 22:51
AlphaGiroud: Vi trenger en ving med fart og X-factor.

Malcolm X?

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 12781
10.04.18 08:00
DennisB: Malcolm X?

En Malcolm i midten har dere vel ?

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9123
10.04.18 09:16
DennisB: Malcolm X

Herlig film den der :)

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17220
10.04.18 10:16
Jorge86: Med mindre hukommelsen spiller meg et stort puss var vel egentlig aldri Vieira den mest defensive på midtbanen til Arsenal?

Det er slikt jeg husker det også, med unntak av hans første sesong kanskje.
Men mye av dette var vel at Vieira var minst like god framover på banen med ball som bakover.
Vieira til Bergkamp, videre til Wright\Anelka\Henry var en mal for oss i flere år.
Det hadde vært perler for svin, om vi ikke skulle brukt han framover på banen også.

Forventer aldri at vi finner en ny Vieira, en av tidenes beste og mest komplette midtbanespillere i PLs historie.
Men hans defensive ferdigheter alene, burde være mulig å finne igjen.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18300
10.04.18 11:06

En Vieira uten sine offensive kvaliteter er ikke så langt unna en Gilberto Silva. Så da er vi vel egentlig enige når jeg sier at Arsenal trenger en Gilberto Silva-type og du sier at en Vieira uten sitt offensive register er hva som mangler.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18300
10.04.18 11:07

Malcom er vel mer eller mindre klar for Bayern..? grock?

Bacary
BacaryInnlegg: 20039
10.04.18 14:00

Adidas ser ut til å bli vår nye drakt fra og med 2019 høsten. En deal verdt 40 mill pund. 10 mill høyere enn dagens som vi har med puma. 

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17220
10.04.18 14:06
Bacary: Adidas ser ut til å bli vår nye drakt fra og med 2019 høsten. En deal verdt 40 mill pund. 10 mill høyere enn dagens som vi har med puma.
AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
10.04.18 15:18

Bouhafsi melder at Martial vil bort. Hadde vært en herlig signering for oss. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester