Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Knaxern
KnaxernInnlegg: 47282
21.04.18 10:43
Bone8: Etter at det solide defensive fundamentet han arvet forsvant

En myte. Wenger viste at han kunne sette opp et godt forsvar senere også uten en eneste spiller som han arvet.

Problemet til Arsenal har hele tiden vært organisasjonen. Etter at Kroenke kom inn og Dein forsvant, så har det vært håpløst. Hadde man hatt en mer solid sportslig ledelse rundt Wenger, så hadde ting vært bedre for dere. Det er bare tull å tro at dere skal kunne kjempe om tittelen så lenge Kroenke styrer. Han vil ha fulle tribuner og topp 4. Trofeer er ikke viktig, viktigste er å gi en illusjon om at man kjemper.

Heldigvis setter tidligere spillere som Seaman og Adams f.eks. Wenger høyere enn det fansen gjør. Adams mener at Wenger er den største manageren i Arsenal sin historie.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
21.04.18 10:58

Takk for alt Wenger. Må si at det er en liten lettelse at han nå forsvinner. Nå får vi endelig ro rundt klubben igjen, og hver gang vi taper en kamp igjen slipper vi å høre all den dritten og hetsen på repeat. 

Gledelig å lese at selv de mest ihuga Wenger-kritikerne her på forumet evner å gi han en respektabel hyllest. Det er vel kun TheBracket som viser seg som det ufyselige trollet han alltid har vært etter gårsdagens annonsering. 

Nå håper jeg at en ny manager får orden på det defensive. Tror faktisk ikke det skal mer til enn et par kjøp i de bakre ledd før vi er helt der oppe i gullkampen igjen neste sesong. Man kan si at Wenger arvet Grahams forsvar, men den nye manageren vil definitivt arve Wengers angrep, og sånn sett få en hjelpende hånd fra første trening med klubben. Hvis Wenger også klarer kunststykke å kvalle til CL gjennom EL, gir det meget gode forutsetninger for den nye manageren. 

Å vinne ligagullet på Old Trafford i 2002 var definitivt høydepunktet for meg. 

Wengers avgang markerer at en æra er over for klubben, men også her på VGD. De siste tre sesongene jeg har vært veldig aktiv her på forumet, har kun bestått i å forsvare hedersmannen fra hetsen han absolutt ikke fortjener. Nå får jeg endelig fred. Hvil i fred. 

Spennende å se hva som skjer med Wenger nå. Hadde vært gledelig å sett han ta over et annet lag i en annen liga. Tror han kunne gjort stor suksess i Italia, Frankrike eller Spania. I PL tror jeg han er ferdig. Et landslag kunne også vært interessant å heie på under Wengers ledelse. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17488
21.04.18 11:36
Knaxern: En myte. Wenger viste at han kunne sette opp et godt forsvar senere også uten en eneste spiller som han arvet. Problemet til Arsenal har hele tiden vært organisasjonen

På meg og jeg tror storparten av andre som følger fotball så  var et heller noe som  skjedde med Wengers syn på hvordan fotball skulle spilles som forandret seg radikalt.

Selv SAFs pragmatiske tilnærming opp gjenom årene kan jo ikke sammenlignes med Wengers hallingkast når det nærmer seg forskjell på lagstruktur da og nå. Særlig off the ball som jo er viktigere og viktigere i den moderne fotballen mens Wenger jo gikk motsatt vei mot strømmen og da MÅTTE det bare ene med mageplask.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
21.04.18 11:55

Ser at Van Persie er ute med sine takkemeldinger på sosiale medier. Mangler det vel bare at Alexis og Anelka kommer med sine hyllester også. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.04.18 11:55
Bacary: Ser at Van Persie er ute med sine takkemeldinger på sosiale medier. Mangler det vel bare at Alexis og Anelka kommer med sine hyllester også.

For noen kyniske typer!

McLovin
McLovinInnlegg: 13188
21.04.18 12:25

Smart av Wenger å gå ut med dette før EL-semiene mot AM. Skal like å se den Arsenalspilleren som ikke gir 150% i disse kampene.

Han hadde ikke mistet det helt allikevel.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
21.04.18 12:28
Knaxern: En myte. Wenger viste at han kunne sette opp et godt forsvar senere også uten en eneste spiller som han arvet.

Nei, det er ingen myte. Går man litt i dypet på hvor den defensive organiseringen kommer fra, så ser man det. Litt merkelig at dette kommer fra en supporter utenfra.

Spillerne som kom i kjølevannet av GGs bunnsolide system, hadde svært gode mentorer, og klubben levde godt på disse i flere år. Martin Keown kom inn i klubben og drillet forsvaret i perioden før vi satte streak-rekorden (som fortsatt står i dag) i antall kamper i CL uten baklengs, i 2006. Den skal han ha kreditt for, noe som har kommet fram i ettertid. Vi har hatt flere perioder hvor gamle kjemper rundt den samme skolen er hentet inn for å styrke organiseringen i forsvaret. Den siste var Steve Bould. Hans ankomst ga umiddelbar suksess, og vi hadde i starten et forsvar som igjen var gjerrig, og fremstod som ett av ligaens beste.

Senere har ikke Bould hatt hva han anser som noe særlig innflytelse på den defensive organiseringen, noe som kom fram i et intervju på svensk TV med Anders Limpar, og hvor han har snakket med de involverte selv.

Wengers store akilleshæl har vært den defensive organiseringen. Men det har nok vært et prioriteringsspørsmål. I fotball mestrer man sjelden begge deler. Vi hadde noen fantastiske spillere bakover som jevnet ut dette i starten av hans tid i klubben. Etterhvert som tiden har gått kan man også si at fotballen har endret seg litt, og manglene har kommet bedre fram.

Men for all del, vi snakker ikke om en som er handicapet her, men en som rett og slett har prioritert offensiv fotball mer enn det defensive. Det ble naivt etterhvert, men du verden så mange fantastiske øyeblikk det har gitt.

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
21.04.18 12:29
gurglebassen: For noen kyniske typer!

Hvem heier du på idag av Tottenham vs United min gode venn Ömer Asaf Balik?

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.04.18 12:30
Pwnez: Hvem heier du på idag av Tottenham vs United min gode venn Ömer Asaf Balik?

Salam Tranquillo. I dag holder jeg med United, som alltid, siden de er best og størst.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
21.04.18 12:43
DennisB: Men for all del, vi snakker ikke om en som er handicapet her, men en som rett og slett har prioritert offensiv fotball mer enn det defensive. Det ble naivt etterhvert, men du verden så mange fantastiske øyeblikk det har gitt.

Totalt uenig, til tider ser det helt handicapet ut, og har vært det faktisk. Mange kamper de siste 8 årene som har vært helt forferdelige, og det verste av alt var mot Man.utd da vi tapte 8-2?

Til tider et forsvarspill og en organisering som ser ut som et 7 divisjonslag i bedriftsidrett. Det kaller jeg handicapet så det holder innenfor profesjonell idrett.

For meg virket det som Wenger startet noe helt nytt i 2005 og utover, gikk vekk fra den stramme organiseringen bakover og kontringsfotballen vi var så gode på, og vant flere titler med, til den ballbesittende trillingen med ball, der alt skal skje med pasninger i en uendelig rekke før det skåres. Til tider var det så ille at de måtte brodere seg helt inn i mål, ellers var det ikke pent nok.

Dette var et taktisk valg, total endring av spillestil og ikke minst en total endring på hva spillere han hentet. Små tekniske spillere, mot tidligere store sterke gladiatorer. Som en Man.utd spiller sa det, vi ble redd allerede i spillertunnelen når vi så de store sterke spillerne til Arsenal med det kalde blikket.

Etter 2005 var det veldig få store øyeblikk, noen FA cup titler ja, men også  en ørken av 4 plasser og det samme hvert eneste år, vi var ute av det på våren.

De siste to årene? Fiasko.

hillier
hillierInnlegg: 4397
21.04.18 12:43

I dag er vi alle røde forent mot white supremacy. 

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
21.04.18 12:49
hillier: I dag er vi alle røde forent mot white supremacy.

Er det virkelig så farlig å vinne FA Cupen av alle trofeer? Trodde generelt sett at Arsenal fans bare brydde seg om at de ikke tar Premier League eller UCL.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
21.04.18 13:03
F.R.O.G: Etter 2005 var det veldig få store øyeblikk,

Har du glemt Champions League i 2006? Siden Wenger gikk vekk fra den stramme organiseringen bakover i 2005, som du skriver, mener jeg.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
21.04.18 13:33
F.R.O.G: mot tidligere store sterke gladiatorer. Som en Man.utd spiller sa det, vi ble redd allerede i spillertunnelen når vi så de store sterke spillerne til Arsenal med det kalde blikket.

Jeg er ikke uenig i det du skriver, men jeg vil samtidig påpeke at slike spillere vokser ikke på trær. De var ikke bare store(da kan man like gjerne trekke frem Pulis og Stoke), men de var store og hadde ferdigheter. Problemet er ikke bare at Arsene og Arsenal ble noe annerledes, men at slike spillere har vært vanskelig å få tak i de siste årene.

Jeg utfordrer deg til å sette sammen en ellever med spillere av fysikk og ferdigheter slik vi hadde i de tidene der. Det er ikke enkelt å få til noe i nærheten av det vi hadde, når man ser på hvilke spillere som er best i deres posisjoner rundt om i verden i dag.

ONV95
ONV95Innlegg: 4956
21.04.18 13:42

Så mange poster her siste døgn så jeg vet ikke om denne fra Ornstein har vært delt før. Wenger ønsket visstnok å trekke seg etter forrige sesong men Klubben var - rett eller galt- ikke klar på det tidspunktet for et liv uten Wenger.

vike4
vike4Innlegg: 9565
21.04.18 14:44

Ønsker vi en ny assistent manager også, eller er det greit at Bould sitter?

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
21.04.18 15:07
DennisB: Har du glemt Champions League i 2006? Siden Wenger gikk vekk fra den stramme organiseringen bakover i 2005, som du skriver, mener jeg.

Nei overhodet ikke, og det var ikke noe stort øyeblikk :) Han gikk jo ikke vekk fra den organiseringen over natten, det skjedde over noen år, men det startet i 2005. Uansett hva trener vi får nå i sommer, så kommer han heller ikke til å snu alt på hodet første sesongen. Det går tid, spillere inn og spillere ut som skal passe i systemet og organiseringen.

Spesielt etter 2008-2009 ble Wenger sin nye stil veldig synlig. Fra 2012 og utover ble den nesten absurd.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
21.04.18 15:11
RamsherE: Jeg er ikke uenig i det du skriver, men jeg vil samtidig påpeke at slike spillere vokser ikke på trær. De var ikke bare store(da kan man like gjerne trekke frem Pulis og Stoke), men de var store og hadde ferdigheter. Problemet er ikke bare at Arsene og Arsenal ble noe annerledes, men at slike spillere har vært vanskelig å få tak i de siste årene.

De er ikke lett å få tak i nei, det er ikke Stoke spillere jeg tenker på heller, der har du helt rett. Men at de koster noe mer eller er vanskeligere å få fatt i en en Øzil? Neppe. Det må prioriteres inn. Chelsea gjorde det og City har gjort det.

Jeg tror at en god blanding er det beste. Men bare måten Wenger bruker forsvarspillerne sine på? Begge sidebackene er med i angrep nesten hele tiden, og kommer seg ikke tilbake dit de skal når vi blir kontret? Det defensive ankeret som skulle sikret deres posisjoner finnes ikke. Hele midtbanen er tunet for offensiv spill, ballfordelere. Vi trenger minst to solide krigere der. Men da kan man ikke spille Wenger sitt system. Noe jeg tror at en ny trener aldri vil gjøre uansett. 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
21.04.18 15:20
vike4: Ønsker vi en ny assistent manager også, eller er det greit at Bould sitter?

Ny trener tar ofte med seg ny assistent også, så det kan vi bare glemme. Ikke noe stort tap heller slik jeg ser det.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
21.04.18 15:49

Hva synes dere om talen til Gazidis? Klarte ikke å holde tårene tilbake jeg . Sprakk nesten opp i nostalgi gråt. Føltes som jeg var i en begravelse eller at Wenger var død. 

(Innlegget ble redigert 21.04.18 15:50)

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70143
21.04.18 16:06
sfv: Jeg vet mange hevder Tuchel er klar for PSG, men jeg klarer ikke helt å slippe Kicker sin artikkle om at han er klar for Arsenal.

Når det gjelder Tuchel så bør man jo ha i bakhodet at det eneste han har vunnet som manager er den tyske cupen i fjor. Strengt tatt har han ikke en CV som burde holde til å være kandidat til å ta over verken PSG eller Arsenal.

CasinoRoyale
CasinoRoyaleInnlegg: 20463
21.04.18 16:09

Skitt heller - han fortjener en egen tråd.

(Innlegget ble redigert 21.04.18 16:18)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.04.18 16:11

Spår at Wenger tar over "Les Bluese" etter World Cup.

VGoth
VGothInnlegg: 14133
21.04.18 18:40
CasinoRoyale: Skitt heller - han fortjener en egen tråd.

Egentlig ikke.

sfv
sfvInnlegg: 2145
21.04.18 18:42
Artaxerxes: Tuchel

Han er langt fra øverst på min liste.

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40878
21.04.18 20:59
Bacary: TheBracket

Har du prøvd å snakke med noen? Det må være slitsomt å være så jævlig sur, kranglete og vrang hele tiden.

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30586
21.04.18 22:38
rannov: Nå er jeg temmelig fornøyd med å ha billett til Burnley-kampen

Vi andre får kose oss med stream fra Midtøsten. Den blir jo ikke vist på Tv2.

sfv
sfvInnlegg: 2145
21.04.18 22:44
ulfarne: Den blir jo ikke vist på Tv2

Akkurat der bør vel TV2 ta en ny vurdering, om de har mulighet til å gjøre forandringer på hvilken kamp de sender.

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30586
21.04.18 22:45
sfv: Akkurat der bør vel TV2 ta en ny vurdering, om de har mulighet til å gjøre forandringer på hvilken kamp de sender.

Er vel nettopp det de ikke kan, dessverre.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg