Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Bone8
Bone8Innlegg: 7116
27.04.18 09:49

Det som gjør resultatet i går så frustrerende er hvor imponert jeg var av laget, i 82 minutter.

Bellerin og Xhaka gjør kanskje sine beste Arsenal-kamper og setter ikke en fot feil. Ospina gjør kjemperedninger og distribuerer ballen kjapt og godt.

Lacazette fremstår som en langt mer allsidig spiller enn jeg antok ham å være når vi kjøpte ham.

Welbeck synes å ha mega-selvtillit.

Dessverre er det kapteinen vår som svikter oss, som han har gjort en god del de siste årene, etter at Per forsvant fra startoppstillingen.

I returen er det vi som må score, og når Atletico har Griezmann, Costa og Torres, så er jeg redd dette blir svært vanskelig.

 

(Innlegget ble redigert 27.04.18 09:50)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14744
27.04.18 10:00
Bone8: Welbeck synes å ha mega-selvtillit.

Det hjelper ikke når han ødelegger angrepet pretty much hver gang han har ballen. Overså tonnevis med gode overlapp-muligheter for Monreal, i en kamp hvor Lacazette dominerte i luften. Han kastet seg vel minst tre ganger i kampen, og skjønner ikke hvordan han unnslapp gult kort for filming, hvor den siste resulterte i kontringen vi slapp inn. Ironisk nok en av får ganger Monreal ikke kom som ei kule bak han, og i stedet endte opp med å oppheve offsiden. 

Hadde vi hatt Auba istedenfor Welbeck i denne kampen er jeg rimelig sikker på at vi hadde vunnet med ganske grei margin.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
27.04.18 10:22
Wellewinhio: Det hjelper ikke når han ødelegger angrepet pretty much hver gang han har ballen.

Syns du er i overkant streng... eg også ønsket flere legg siden vi vant overraskende mye i luften og var gode på andreballer

Men å se Welbeck nå og for 6 uker siden er som å se en ny spiller 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14744
27.04.18 10:33
WSnake: Syns du er i overkant streng... eg også ønsket flere legg siden vi vant overraskende mye i luften og var gode på andreballer Men å se Welbeck nå og for 6 uker siden er som å se en ny spiller

Det er mulig jeg er det, men er det en spiller som frustrerer meg så er det Welbeck. Han har nesten alt som skal til for å være en fantastisk spiller, men han gjør så mye dumme valg, i tillegg til at han er den største chokeren i verden når det kommer til avgjørende situasjoner. Det blir også ekstra frustrerende når vi ikke får spille med den langt bedre versjonen av han, når han gang på gang driter seg ut.

Showtalk
ShowtalkInnlegg: 387
27.04.18 13:05
Enzino: Hvorfor er det ingen som kommenterer det absurde i å slippe inn mål på kontring når det er 3 min igjen av en hjemmekamp i CL hvor det mest essensielle er å ikke slippe inn mål?

Antageligvis fordi ligger igjen bak med tre mot én, i en kamp der vi spiller 11 mot 10 og etter all sannsynlighet trenger flere scoringer.

Det får da være grenser.

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
27.04.18 13:32
Wellewinhio: ødelegger angrepet

Ja kan til dels være enig. Men ett av hovedproblemene med våre spillere og måten vi angriper på, er at en kan lese hva som kommer til å skje. En spiller som Welbeck som ikke alltid gjør det "han bør", gjør han til et uromoment og kan forvirre forsvarsspillere. Jeg ser jo at han stopper/forandrer rytmen i  angrepsspillet vårt, for all del og jeg mangler sannsynligvis ganske mange hår på hodet pga Welbz

(Innlegget ble redigert 27.04.18 13:35)

Pires2002
Pires2002Innlegg: 1195
27.04.18 13:50

Isolert sett er dette selvsagt Koscielnys feil, men vi har sett det for mange ganger under Wenger med ulike spillere at jeg setter det på kontoen for tilfeldigheter/individuell feil.

Beviser bare hvor riktig det er at Wenger gir seg nå.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 13:50)

vi-bra
vi-braInnlegg: 1477
27.04.18 15:58
Pires2002: Isolert sett er dette selvsagt Koscielnys feil, men vi har sett det for mange ganger under Wenger med ulike spillere at jeg setter det på kontoen for tilfeldigheter/individuell feil.
Beviser bare hvor riktig det er at Wenger gir seg nå.

Den tabben er ene og alene Kod sin feil vanskelig å skylde på AW akkurat der.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 16:08

Personlige feil er noe man aldri kan gardere seg mot. En manager kan påvirke mye, og ta ansvar for det aller meste, men han kan ikke være der og gjøre jobben for Koscielny når det gjelder som mest. Han kan hjelpe til på det mentale planet over tid, men når spillernes kvaliteter tilsier at det vil komme hjerneblødninger eller personlige feil en gang i blant (vi har dessverre ikke bedre spillere enn som så), så kan de komme der vi minst trenger dem.

Vi hadde tre mann da målet kom som tilsynelatende hadde full kontroll på Griezmann, som var enslig svale i angrepet. Men når Mustafi sklir, og Koscielny får en av sine hjerneblødninger, så er det ikke på sin plass å klandre Wenger for det.

Feilen som oppstod var ikke en taktisk bommert, men ulykksalige inngripener fra våre to stoppere. Og de har hatt mange av dem denne sesongen, så å tro at de skulle være feilfrie i går, var i overkant optimistisk.

Det Wenger derimot kanskje kan klandres for, i manges øyne, er at at vi ikke satte mer trykk på motstanderen utover i kampen. Hadde vi kjørt opp tempoet, så kunne vi ha mørnet dem etter at de ble redusert til 10 mann.

Men ingen må tro at det er enkelt å vinne fordi motstanderen har fått en spiller utvist. Slik funker ikke fotballen. Det er ganske greit for et godt lag å tette igjen bakover med 10 mann også, og vente på kontringer. Vi måtte ikke blotte oss heller, for det var enormt viktig å unngå baklengsmål. Hadde vi peisa på med en gang, kunne vi fort ha fått en imot også.

Derfor kan vår forsiktighet forstås allikevel. Det var ikke Stoke vi spilte mot. Vi fikk vårt ene mål med litt tålmodighet, og var veldig nære å doble ledelsen. 2-0 hjemme hadde vært et kanonresultat.  Vi var altså ytterst nær en taktisk perfekt kamp, noe Wenger faktisk skal få kred for.

At bortemålet allikevel kom på en helt ufarlig situasjon, endrer ikke på det. Vi fikk bare ikke den uttellingen vi burde hatt, tross at alt lå til rette for det. Sånt skjer i idrett, uten at taktikken trenger å klandres. Vi har vært naive tidligere, men jeg synes ikke vi var særlig naive i går. Vi prøvde å øke ledelsen til 2-0 siden de var 10 mann. Det synes jeg var riktig å gjøre, og det var ikke derfor bortemålet kom imo.

Jeg har vært kritisk til Wenger før, og i flere kamper som dette, men gårsdagens kamp var ikke en av dem. Jeg synes vi balanserte et kontrollert press ganske godt.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 16:19)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14057
27.04.18 16:28
Pires2002: Isolert sett er dette selvsagt Koscielnys feil, men vi har sett det for mange ganger under Wenger med ulike spillere at jeg setter det på kontoen for tilfeldigheter/individuell feil. Beviser bare hvor riktig det er at Wenger gir seg nå.

Hør her, så dere situasjonen? De tre der bak i forsvaret stod ekstremt høyt i banen, helt oppe ved midtbanestreken, det var bare en ball igjennom til en god rask spiss så ble det store problemer bak der. Det var ikke bare personlige feil, også en enorm strukturell feil, det kan Wenger klandres for. Man står ikke så høyt med alle tre i en backrekke, kjører frem hele midtbanen og lar en flyplass av et bakrom åpne seg for en kontring. Det er helt elendig taktiske valg som en trener er ansvarlig for, og som vi ser hele tiden år ut og år inn. Nå er det snart slutt, takk og pris for det.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
27.04.18 17:18

Frog

her er du helt på jordet

 

 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
27.04.18 18:47

Det er han ganske ofte (han er en bonde). 

Cowpunk
CowpunkInnlegg: 351
27.04.18 21:48

Arsenal slipper nesten alltid inn mål. En like stor syndebukk i kampen mot AM er vel Lacazette og andre som kommer til store sjanser uten å skåre. Selv 1-0 ville vært et dårlig resultat ut ifra sjanser og tidlig utvisning.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 22:09

Hvordan er det mulig å se på Lacazette som syndebukk etter gårsdagens kamp? 

Nær årsbeste av Lacazette i mine øyne. Det var han som sørget for at vi fortsatt har en sjanse i returen, og at vi faktisk virket målfarlige i går.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 22:12

La forresten merke til denne snutten, etter gårsdagens game 6 i NBA-sluttspillet.

Off topic, men artig at vi har fans blant utøvere i andre toppidretter.

vike4
vike4Innlegg: 9559
27.04.18 22:18

Koscielny er den eneste som kan ta på seg skylden for at det ikke ble et bra resultat igår. Han er dessverre ikke god nok for oss lengre, og gjør bare oftere og oftere feil som fører til mål imot. Synd det ble slik, for samtlige av de andre spilte meget bra.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 22:25
vike4: Koscielny er den eneste som kan ta på seg skylden for at det ikke ble et bra resultat igår. Han er dessverre ikke god nok for oss lengre, og gjør bare oftere og oftere feil som fører til mål imot. Synd det ble slik, for samtlige av de andre spilte meget bra.

Ja, resten får absolutt bestått. Skulle kanskje ønsket meg at Welbeck åpnet øynene litt bedre til tider, men ellers var det bra.

Jeg la merke til klemmingen mellom Koscielny og Griezmann i spillertunnelen i går. Der var det smil og tydeligvis et godt vennskap. Virka nesten som en vennlig gest den blødningen vi så senere i kampen også.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
27.04.18 22:37

Koscielny var faktisk veldig god i den kampen sett bort i fra den tabben.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 22:41

Enig i det, Makatelli, men dessverre er det den ene tabben man husker best. Hele laget var ellers solid i går, men slapp kanskje litt billig unna, dvs. at vi aldri helt ble presset etter at kampen fikk et rødt kort.

filesnisk
filesniskInnlegg: 1010
27.04.18 22:46

Gnistret av Laca i går, trenger bare å spille på seg enda mer selvtillit så er han den nye Yaya Sanogo.. Nei, fra Bambi til alvor. Laca viste klasse. 

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
27.04.18 22:50

Atletico hadde en del gode sjanser på slutten av første omgang da. Og selvom vi skapte sjanser synes jeg ikke de var så opplagte. 

Men vil dere virkelig ha en ufyselig klyse som Simeone etter opptredenen hans i går? Han virket rett og slett ikke god i hodet. Det røde kortet til Vsjalko var soleklart, ingenting å fly sånn i fistel for. Å kreve at Bellerin skulle bli utvist for taklingen hans er det nok bare VGoth som er enig i. 

Koscielny viser bare hvilken nonchalant klyse han er som ikke bryr seg om hvordan dette går. Er han ukonsentrert bare, eller bare fotballmessig dum? Håper jeg aldri mer ser han i Arsenal-drakt. 

vike4
vike4Innlegg: 9559
27.04.18 22:53
DennisB: Ja, resten får absolutt bestått. Skulle kanskje ønsket meg at Welbeck åpnet øynene litt bedre til tider, men ellers var det bra.

Nacho løp som besatt opp og ned på kanten (nok en gang en solid kamp av den den beste forsvareren vi har), men Welbeck nektet stort sett å se det. Mtp at vi virket farlige på innlegg, og at AM var svake på den kanten, så var det frustrerende at Welbeck skulle inn i banen stort sett hele tiden.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 22:54)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
27.04.18 22:54

Spiller vi like bra som igår i Madrid burde vi ha gode sjanser på å gå videre. Selv om resultatet ikke ble som vi håpet på så er i hvert fall jeg fornøyd så lenge jeg sitter med intrykket av at spillerne ga alt de hadde. Fotball er en nådeløs sport. Det er ikke alltid en korrelasjon mellom prestasjoner og resultat. Vi får håpe at ting faller vår vei i Madrid. Jeg har i hvert fall ikke mistet troa.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 23:04)

vike4
vike4Innlegg: 9559
27.04.18 22:58

Har sikkert blitt nevnt, men flere tyske medier (Bild og kicker) linker oss sterkt til Sokratis, og sier vi er nær en avtale. Vi jobber også for å få inn Max Meyer og Timo Horn. Sum 35 mill £ totalt.

Sokratis har ikke vært veldig god de siste sesongene tydeligvis, så svært usikker på han. Meyer hadde evt blitt stallfyll, og Horn evt ny første keeper. 

(Innlegget ble redigert 27.04.18 23:01)

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 22:58
Bacary: Men vil dere virkelig ha en ufyselig klyse som Simeone etter opptredenen hans i går? Han virket rett og slett ikke god i hodet.

Han diskvalifiserte seg vel selv i går, etter en sjelden apeopptreden.

Personlig kan jeg se lenger enn som så, han viser ihvertfall et stort engasjement. Men han virker vel ikke å være så aktuell for stillingen, slik jeg har oppfattet det.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
27.04.18 23:02

Sjelden og sjelden fru blom. Synes han har vært involvert i mye rampestreker i sin karriere. Han får Diego Costa til å minne om Mor Theresa jo. 

Til tider så det ut som vi spilte mot et bunnlag i PL i går. Når vi har klart å slå Milan borte uten problemer, bør det også være mulig å utrette mirakler i Madrid. Det er noe med tempoet, og at vi eide ballen så fullstendig i går som gjør meg litt mer optimistisk enn en bortekamp mot et bunnlag i PL som gir bånn pinne. 

Når vi husker hvordan vi rundspilte United på hjemmebane i år også, tror jeg også på en god kamp på søndag. Mot bunnlagene i PL i år har vi vunnet på hjemmebane, men uten å imponere sånn altfor mye. Forskjellen ligger mentalt der de lagene vi møter ikke har hjemmesupportere i ryggen, og også kampplan som preges av hjemme og bortebane konteksten. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
27.04.18 23:03

Simeone sa før kampen igår at han ikke var interessert i å ta over etter Wenger.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
27.04.18 23:09
vike4: Har sikkert blitt nevnt, men flere tyske medier (Bild og kicker) linker oss sterkt til Sokratis, og sier vi er nær en avtale. Vi jobber også for å få inn Max Meyer og Timo Horn. Sum 35 mill £ totalt. Sokratis har ikke vært veldig god de siste sesongene tydeligvis, så svært usikker på han. Meyer hadde evt blitt stallfyll, og Horn evt ny første keeper.

Må innrømme at jeg kjenner null og niks til disse her. Sokratiss og Max Mekker står vel ikke øverst på ønskelista mi, men Horn er i det minste godt, så vi går for han. Cech er passè, og Ospina har vel Arsenal-DNA.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
27.04.18 23:20
Bacary: Til tider så det ut som vi spilte mot et bunnlag i PL i går. Når vi har klart å slå Milan borte uten problemer, bør det også være mulig å utrette mirakler i Madrid.

Nå må du huske at selv bunnlagene i PL er bedre på bortebane enn  Arsenal for tiden.

Når det er sagt, så tror ikke jeg heller at toget har gått. Surt med baklengsmålet på tampen, men betydningen av det virker noe overdrevet.

Ser man på sjansene for å gå til finalen, så er vel den omtrent den samme som den var før gårdagens kamp? Eller?

vike4
vike4Innlegg: 9559
27.04.18 23:22

Det de sier er Wilshere ut (gratis), inn kommer M.Meyer, han også gratis. Ikke de jeg helder håper på, men budsjettet vårt er minimalt, så her må den nye manageren utføre ett mirakel om vi skal kjempe om topp 4 neste sesong, for dette laget er dessverre ikke i nærheten av noe topp 4 lag idag. Forventer ikke topp 4 heller, men forventer at vi er nærmere enn vi er denne sesongen. Sikkert for mye å be om.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg