Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Sjefan
SjefanInnlegg: 14869
01.05.18 12:27
DennisB: Kommer han, er det vel kanskje heller sannsynlig at han går inn i trenerteamet i Arsenal. Kanskje som assistant manager der også?

Det er vel ingen grunn til at Buvac ønsker å ta gå inn i samme rolle som han har i dag i et svakere lag.

Som hovedtrener derimot, det finner han garantert interessant. Samtidig gir det mening mht. Dortmund-linken som finnes i Arsenal pdd. Typemessig tror jeg dette er helt riktig vei for Arsenal å gå. Med Wenger ut trenger man å bygge opp et nytt fundament i klubben og det gjøres best uten managere med en kortsiktig horisont som krever å et enormt transferbudsjett

ONV95
ONV95Innlegg: 4953
01.05.18 12:35

Caps lock on.

IKKE HELVETE OM EN ASSISTENT TIL TULLINGEN MED BLEKEDE TENNER SKAL TIL OSS. DA BEGYNNER JEG Å FØLGE LEYTON ORIENT.

Caps lock off.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 12:36
Sjefan: Det er vel ingen grunn til at Buvac ønsker å ta gå inn i samme rolle som han har i dag i et svakere lag.

Hehe, vi er der ja.. Pr. nå har du rett, men dere er jammen selektive med hukommelsen. Enten lever dere 25 år i fortiden, eller så lever dere akkurat i dag..

Pool og Arsenal er to klubber på nær sagt samme nivå. Noen år er vi best, andre er dere best. Der manageren kan tippe lagene den ene eller den andre veien, slik jeg ser det. Og da har jeg faktisk vært raus sett i lys av det siste tiåret.

Hva Buvac angår, så tviler jeg på at han er førstevalget som manager for oss nå. Vi har fortsatt endel tid til å lande en mye større profil. Jeg ser det derimot mer sannsynlig at man inngår samtaler med en manager som kan se det positivt å ha Buvac på laget videre. Det er selvsagt en forutsetning for å ansette en assisterende manager at den nye manageren vil dette.

Jeg har forstått det slik at Buvac forlater Liverpool pga. en krangel med Klopp. Er det riktig, så trenger ikke ambisjonene å være noe utover dagens. Det er uansett en stor utfordring å være med på Arsenals forventede opptur.

(Innlegget ble redigert 01.05.18 12:39)

Sjefan
SjefanInnlegg: 14869
01.05.18 12:40
DennisB: Pool og Arsenal er to klubber på nær sagt samme nivå. Noen år er vi best, andre er dere best. Der manageren kan tippe lagene den ene eller den andre veien, slik jeg ser det. Og da har jeg faktisk vært raus sett i lys av det siste tiåret.

Helt enig i det. Jeg skrev strengt tatt bedre lag - et faktum som er vanskelig å bestride. 

Dersom Buvac har blitt presset ut av klubben kan det selvfølgelig hende at han ønsker seg en tilsvarende stilling i en annen klubb. 

Derimot, om han får muligheten til å bygge opp Arsenal som klubb er det fullt forståelig at det er en utfordring han ønsker å ta. 

Shenon
ShenonInnlegg: 5238
01.05.18 12:41
DennisB: Vi har fortsatt endel tid til å lande en mye større profil.

Så er jo spm da, er det dette styret i Arsenal vil ha? Eller leter de med lys og lykte etter en "ny Wenger"?

En som kommer litt fra intet og kan få litt fred og ro og bygge opp laget igjen, uten at forventningene er der fra dag 1 om at man skal være med i toppen.

Jeg ville iallefall tro at en mer ukjent manager ville fansen vært hakket med tålmodig med enn om f.ex Simeone eller noe sånt kommer inn - da trenger vel vedkommende kanske instant success?

Shenon
ShenonInnlegg: 5238
01.05.18 12:43
DennisB: Jeg har forstått det slik at Buvac forlater Liverpool pga. en krangel med Klopp. Er det riktig, så trenger ikke ambisjonene å være noe utover dagens

Eller kanskje hele krangelen (om den finnes) startet med at Buvac har hintet frempå at han føler seg klar for å lede et eget lag?

 

Veldig mye vi ikke vet om denne saken, så blir spekulering uansett. Men jeg håper virkelig ikke han tar jobben hos dere, tror nemlig fyren er jævla dyktig, og det ønsker man jo ikke at en konkurrent overtar fra oss :)

vike4
vike4Innlegg: 9564
01.05.18 12:45

Cazorla har ett håp om å få spille på slutten av sesongen. 

ONV95
ONV95Innlegg: 4953
01.05.18 12:46

Heller Hrvoje Braovic sier nå jeg. Den kroatiske legende hos Lyn.

McLovin
McLovinInnlegg: 13183
01.05.18 12:47

Dersom den største utfordringen med Buvac er at han har vært sidekicken til Klopp i 17 år så er det vel et godt valg.

Personlig synes jeg han fremstår som en stillfaren mann som ikke reiser stemmen unødig, men det kan vel så mye være rollen han og Klopp har hatt sammen.

Han står i hvert fall for en fotball Arsenal har etterlyst mer av.

Bentekinho
BentekinhoInnlegg: 1664
01.05.18 12:53

Ingen tvil om at fotball ikke er Arsenal fansens sterke side. Buvac inn ville løftet Arsenal enormt taktisk og kanskje vi får se litt morsom angrepsfotball derfra igjen. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 12:56
Shenon: Så er jo spm da, er det dette styret i Arsenal vil ha? Eller leter de med lys og lykte etter en "ny Wenger"? En som kommer litt fra intet og kan få litt fred og ro og bygge opp laget igjen, uten at forventningene er der fra dag 1 om at man skal være med i toppen. Jeg ville iallefall tro at en mer ukjent manager ville fansen vært hakket med tålmodig med enn om f.ex Simeone eller noe sånt kommer inn - da trenger vel vedkommende kanske instant success?

Godt poeng. Jeg tror Arsenal-fansen er mer tålmodig enn det f.eks United-fansen var. Jeg tror de siste års bravader som endelig har ført til en kursendring, gjør at man er tålmodig, ihvertfall i et relativt kort perspektiv. Tar Luis Enrique over, så vil nok mange forvente at vi raskere skal tilbake til toppen.

Spørsmålet er hvilken vei som er fornuftig å gå. Jeg ser at det kan være fornuftig å bygge lag stein for stein, og få inn et robust defensivt system igjen. Nå står kanskje ikke Buvac for den største tryggheten defensivt (?), men han kan godt stå for både en videreføring av Arsenals offensiv, og riktige tanker defensivt. Det siste er svært viktig, for vi har såpass mye offensiv kvalitet, så selv med en tight defensiv vil vi trolig bli gode offensivt neste sesong.

Jeg går ikke i forsterstilling om Buvac ansettes som manager, men jeg blir svært overrasket.

(Innlegget ble redigert 01.05.18 12:58)

RedViper
RedViperInnlegg: 440
01.05.18 12:58
DennisB: Jeg går ikke i forsterstilling om Bovuc ansettes som manager, men jeg blir svært overrasket.

Har et inntrykk av at det er Klopp som driver store deler av man-management delen i Liverpool og Bovac står for mye av det taktiske. Virker mer for meg som at Arsenal trenger mer av det førstnevnte?

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 13:07
RedViper: Har et inntrykk av at det er Klopp som driver store deler av man-management delen i Liverpool og Bovac står for mye av det taktiske. Virker mer for meg som at Arsenal trenger mer av det førstnevnte?

Arsenal trenger nok begge deler. Frynsete psyke i spillergruppa og til tider tilsynelatende svak coaching fra sidelinja, er noe en ny manager forhåpentligvis kan forbedre.

Men vel så viktig er det taktiske, og spesielt defensivt må det røskes opp nå. Vi gjennomfører nå vår svakeste sesong defensivt under Wenger, og alle vet hvor skoen trykker mest i Arsenal. Vi har ikke tatt poeng på bortebane i 2018, har 3-4-10 totalt der, så det er noe som er riv ruskende galt i klubben vår nå.

Ari_Boy
Ari_BoyInnlegg: 2474
01.05.18 13:12

For min del så ønsker jeg ikke meg Luis Enrique inn. En manager som har gjort svært lite utenom å styre Barcelona til noen titler, og det kan jo ikke vær noe vanskelig det? Tror Wenger hadde klart 3 ganger mer med et lag av Barcelona sitt kaliber. 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
01.05.18 13:16

Det er vel ingen tvil om at mannen som hadde skapt mest engasjement blant oss er Allegri.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
01.05.18 13:17
DennisB: . Jeg tror Arsenal-fansen er mer tålmodig enn det f.eks United-fansen var.

I forhold til hva da ? 

Det var ingen som forventet suksess fra dag 1 når Ferguson gikk av, kravene som ble stilt til Moye og LVG var ikke akkurat uoppnåelige. Det handlet ikke om at fansen var utålmodig, det handlet om at det som ble levert var katastrofalt dårlig. 

Vi ble dumpet ned til en 7 plass under Moyes, samtidig som Everton komisk nok klarte å sanke inn 8 poeng mer og landet dermed på 5 plass. 

Man kan alltids konstatere at det var kort avstand mellom topp 4 klubbene, det var 7 poeng mellom 4 og 1 plass. Uansett er det alt for dårlig prestert. Hadde vi fått en 3 eller 4 plass hadde det var uproblematisk for Moyes å fortsette. 

I fjor fikk dere en 5 plass, i år blir det mest sannsynlig en 6 plass. Hvis dere får inn en ny manager som drar dere ned til en 11 plass, så tviler jeg på at det blir mye snakk om å være tålmodig. 

Målet og forventningene må være at dere etablerer dere i topp 4 og kan bygge videre på det

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14065
01.05.18 13:29
Kvitlauk: Den unge troppen beit godt ifra seg.

De tapte, dette er ikke noen talentkonkurranse det er toppidrett og PL. Så bare glem det, vi tapte den kampen og fikk null nada med poeng. Så nei de beit ikke godt fra seg, de rotet det til og tapte 1 poeng. Begynn med norsk breddefotball om du har slike holdninger som dette :) Anstendige tap? Da vet man at ambisjonene er lave.

(Innlegget ble redigert 01.05.18 13:30)

OldSailor
OldSailorInnlegg: 306
01.05.18 13:30

Ny manager. Tenker at erstatteren til Wenger har vært klar en god stund nå, men at en venter med kunngjøringen til etter sesongen. Greit at eier og styre i mange tilfeller har opptrådt som amatører, men å la Wenger gå uten at erstatteren er klar har jeg ingen tro på. Spørsmålet er hvem en har landet på?  

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14065
01.05.18 13:31
Slikkepott: Målet og forventningene må være at dere etablerer dere i topp 4 og kan bygge videre på det

Eneste målet som gjelder neste sesong ja, og kommer det ikke neste forventer vi det året etter, om ikke? Ny trener.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14065
01.05.18 13:33
OldSailor: Spørsmålet er hvem en har landet på?
DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 13:47
Slikkepott: I forhold til hva da ?

Sett utenfra, så var verken klubben eller supporterne tålmodige under og etter fadesen til Moyes. Greit at han fikk noen måneder på seg, men misnøyen kom svært fort, og resultatet ble jo at klubben tilsynelatende lyttet til ramaskrikene rundt om. Utenfra virket ansettelsen av van Gaal å være et tegn på utålmodighet, og at det ble brent av så mye penger på stjernespillere likeså. Ansettelsen av Mourinho og hans pengebruk synes jeg er i samme gata, selv om den har vært tildels vellykket. Vi snakker om managere som er over høyden.

At den neste manageren etter sir Alex fikk kun et knapt år, er jo selve betegnelsen på utålmodighet, selv om Moyes floppet totalt.

(Innlegget ble redigert 01.05.18 13:54)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
01.05.18 14:17
DennisB: Sett utenfra, så var verken klubben eller supporterne tålmodige under og etter fadesen til Moyes. Greit at han fikk noen måneder på seg, men misnøyen kom svært fort, og resultatet ble jo at klubben tilsynelatende lyttet til ramaskrikene rundt om. Utenfra virket ansettelsen av van Gaal å være et tegn på utålmodighet, og at det ble brent av så mye penger på stjernespillere likeså. Ansettelsen av Mourinho og hans pengebruk synes jeg er i samme gata, selv om den har vært tildels vellykket. Vi snakker om managere som er over høyden. At den neste manageren etter sir Alex fikk kun et knapt år, er jo selve betegnelsen på utålmodighet, selv om Moyes floppet totalt.

Tålmodighet er ikke en tidsbegrenset verdi, det handler mer om tillit.

Igjen, forventningene til supporterne handlet aldri om umiddelbar suksess. Det var ingen som så for seg at det å gå fra Ferguson til en ny manager skulle bli lett. Til gjengjeld snakker vi to svært forskjellige deler av skalaen. Det var heller ingen som så for seg at det skulle gå så dårlig på så kort tid. 

Når en manager, som du selv sier, flopper totalt, så er ikke løsningen å gi han mer tid bare fordi at man skal være tålmodig, man hadde null tillit til at Moyes skulle klare å rydde opp i rotet som han selv var ansvarlig for. Hvis man ser at noe absolutt ikke fungerer, så er aldri løsningen å bare gi det mer tid. 

Til gjengjeld kan jeg godt forstå at supportere av andre lag helst skulle sett at Moyes fikk fortsette i noen år til. 

Når det gjelder Mourinho, velkommen etter. Det er jo en grunn til at supporterne er ganske delt når det kommer til vurderingene av han. Uansett, det man ikke skal undervurdere, er at man i det minste ser ut til å stabilisere seg som en av de beste klubbene i England, og at selv om han ikke nødvendigvis klarer å utvikle oss videre, så vil neste manager ha et godt grunnlag for veien videre.

 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 14:35
Slikkepott: Tålmodighet er ikke en tidsbegrenset verdi, det handler mer om tillit.

Jeg har ingen problemer med å se at ansettelsen av Moyes måtte gjøres noe med relativt raskt. Men spørsmålstegnet mitt settes mer ved erstatterne, som begge virker å ha vært forsøk på snarvei til suksess, koste hva det koste vil. Og det er ikke en god indikasjon på tålmodighet.

Nå står vi i en helt annen bås enn da sir Alex slutta etter å ha vunnet PL. Det er mange års frustrasjon som nå endelig slipper taket hos oss. Så i utgangspunktet bør Arsenal og supporterne absolutt vise større tålmodighet enn hva som ble bivånet utenfra hos United.

hillier
hillierInnlegg: 4396
01.05.18 14:53

Jeg syns tvert i mot at de lojale på old Trafford har vært svært tålmodige med siste managere post Ferguson. En av verdens største klubber ble kjørt i grøfta av Moyes, likevel fikk han støtte på stadion til sin siste kamp. I motsetning til Wenger. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
01.05.18 15:19
DennisB: Jeg har ingen problemer med å se at ansettelsen av Moyes måtte gjøres noe med relativt raskt. Men spørsmålstegnet mitt settes mer ved erstatterne, som begge virker å ha vært forsøk på snarvei til suksess, koste hva det koste vil. Og det er ikke en god indikasjon på tålmodighet. Nå står vi i en helt annen bås enn da sir Alex slutta etter å ha vunnet PL. Det er mange års frustrasjon som nå endelig slipper taket hos oss. Så i utgangspunktet bør Arsenal og supporterne absolutt vise større tålmodighet enn hva som ble bivånet utenfra hos United.

I det ene øyeblikket er det definisjonen på utålmodighet, deretter har du ingen problemer med å se at ansettelsen av Moyes måtte gjøres noe med. 

Etter katastrofen Moyes hadde vi behov for stabilitet, noen som kunne komme inn og løfte klubben umiddelbart. Tanken bak LVG var ikke nødvendigvis umiddelbar suksess, men at klubben skulle tilbake i topp 4, legge bak seg fjorårssesongen og få et godt grunnlag for videre utvikling. 

Så gikk det forholdsvis dårlig.

Uavhengig av hva man tror, så handler mye også om tilfeldigheter. Vi forhørte oss om Klopp, men han var ikke interessert i å forlate Dortmund. LVG har sin første sesong i det som er 14/15 sesongen, april 2015 så annonserer Klopp at han gir seg som Dortmund manager etter sesongen. 

Når det gjelder Arsenal. Det er mange års frustrasjon som følge av at supporterne føler at klubben burde gjøre det bedre, investere mer, kjempe om trofeer, bli kvitt en strategi som ikke har fungert på mange år. Hvis dere da får inn en manager som:

a) trekker dere lengre ned på tabellen

b) bare stabiliserer dere på en 6 plass

Så vil jeg påstå at den tålmodigheten kommer til å forsvinne forholdsvis kjapt. 

Uavhengig av hvor lenge en manager har vært ansatt så er det visse krav man må leve opp til. Tror ikke dere kommer til å gamble.

 

 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 15:31
Slikkepott: I det ene øyeblikket er det definisjonen på utålmodighet, deretter har du ingen problemer med å se at ansettelsen av Moyes måtte gjøres noe med.

Ikke noe motstridende i det. Jeg skriver relativt raskt, ikke at han skulle sparkes før sesongen var over. Hvordan det så ut innenfra, urolighetene innad i troppen, blir bare gjetninger fra min side, så jeg kan ikke forholde meg til det.

Den plassen dere hanket inn under Moyes ble jo knapt noe bedre med van Gaal, og da kan man i etterpåklokskapens lys tenke seg at Moyes ikke ville gjort det noe verre om han hadde fått en sesong til.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
01.05.18 15:56
DennisB: Ikke noe motstridende i det. Jeg skriver relativt raskt, ikke at han skulle sparkes før sesongen var over. Hvordan det så ut innenfra, urolighetene innad i troppen, blir bare gjetninger fra min side, så jeg kan ikke forholde meg til det. Den plassen dere hanket inn under Moyes ble jo knapt noe bedre med van Gaal, og da kan man i etterpåklokskapens lys tenke seg at Moyes ikke ville gjort det noe verre om han hadde fått en sesong til.

Nåja, spørs vel hva du vil definere som knapt noe bedre..vi gikk da rett inn i topp 4, 2 sesongen vinner vi fa cupen og kommer a poeng med City som fikk 4 plassen. 

Begge sesongene fremstår vi fortsatt som bedre enn vi gjorde under Moyes.

Moyes demonstrerte at han ikke hadde fanari om hva han skulle gjøre. En sesong til og han kunne vel så gjerne landet oss på 10 plass

 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14065
01.05.18 16:20
DennisB: Nå står vi i en helt annen bås enn da sir Alex slutta etter å ha vunnet PL. Det er mange års frustrasjon som nå endelig slipper taket hos oss. Så i utgangspunktet bør Arsenal og supporterne absolutt vise større tålmodighet enn hva som ble bivånet utenfra hos United.

Overhodet ikke! En ny trener må vise progresjon allerede første sesongen, andre sesongen iallefall. Ellers ? Bare å rotere med en ny en. Det verste for Arsenal er å få inn i hodet, at en ny Wenger kommer man aldri til å finne, altså en trener som blir over mange år. Den tiden er over nå.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 16:31
Slikkepott: Nåja, spørs vel hva du vil definere som knapt noe bedre..vi gikk da rett inn i topp 4, 2 sesongen vinner vi fa cupen og kommer a poeng med City som fikk 4 plassen.

Okey. Etter 7.plassen, så ble det 4., 5. og 6. plass. Ikke den store forbedringen.

Men for å pense inn på topic i denne tråden, mange har nok forventninger om at vi havner i topp 4 igjen neste sesong. Men realistisk sett skal det holde hardt med den troppen vi vet vi har. Og det ryktes at overgangsbudsjettet er svært begrenset (i stor kontrast til Uniteds budsjett de "samme" årene), så veien vår virker betydelig lenger enn den gjorde for dere.

Men bare gleden over at noe nytt skjer i klubben, burde være grunn nok til at man generelt er tålmodige. Jeg godtar flere sesonger utenfor topp 4, om jeg vet at vi har et prosjekt med gode framtidsutsikter.

(Innlegget ble redigert 01.05.18 16:34)

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
01.05.18 16:37
F.R.O.G: Overhodet ikke! En ny trener må vise progresjon allerede første sesongen, andre sesongen iallefall. Ellers ? Bare å rotere med en ny en. Det verste for Arsenal er å få inn i hodet, at en ny Wenger kommer man aldri til å finne, altså en trener som blir over mange år. Den tiden er over nå.

Ok. La oss bli en klubb som sparker managere annenhvert eller hvert år.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg