Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17134
12.05.18 12:35

Myshkin har ett helt spot on innlegg over her.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7671
12.05.18 12:57

Only Arsenal could be in a situation where the next manager is a 5 time Serie A, 5 time Coppa Italia and 2 time UCL runner up or a bloke who’s never managed a game. Incredible stuff. 

Jeg tror også det blir Arteta. Kommer selvfølgelig til å støtte han, men det sier mye om klubben. Billig å ansette og kommer ikke til å kreve et stort budsjett. Ser for meg at ambisjonene er topp 6.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
12.05.18 12:59

Heller Vieira enn Arteta. En større leder og spiller. 

Topp fire med Allegri forventes som et minimumskrav. 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
12.05.18 13:03

Topp fire bør forventes uansett manager. 

vike4
vike4Innlegg: 9532
12.05.18 13:10
Odysseen: Topp fire bør forventes uansett manager.

Det er ikke fair å forvente det i første sesong. Den nye manageren tar over ligaens dårligst organiserte lag defensivt, og det burde være umulig å snu totalt om på så raskt. Jeg forventer fremskritt defensivt og mer enn 60 poeng som vi ender på denne sesongen.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
12.05.18 13:11
DennisB: Lacazette med et bedre scoringssnitt enn Aubameyang etter skaden sin. 8 mål på 7 kamper fra start, og to innhopp. Det er èn scoring pr. 78. minutt. Han virker varm i trøya nå. Jo, jeg vil absolutt nevne Lacazette i samme åndedrag som Aubameyang. Og hvis du ikke har merket deg hva han bidrar med i banespillet, så har du ikke sett mye av han. Savner du mål i storkamper, så var det han som scora målet mot Atletico Madrid. Regner med at den var stor nok. En fantastisk scoring forresten. Han scora også mot Man United og mot Man City i PL, og han scora begge for Frankrike mot Tyskland (2-2). Store nok?

4 storkamper over en lang periode, javel. Ellers bruker du 7 kamper, det er for lite grunnlag til å bli kalt en "fantastisk" spiss. Spesielt ikke når de fleste målene kommer når han blir satt opp i utmerkede posisjoner i feltet mot dårligere lag hjemme. 

I stedet for å si, "så har du ikke sett mye av han", så kan du heller forklare hva det er som gjør han så fantastisk allerede. Meget god spiss, ikke mer, enda. Han er flink feilvendt, god å linke opp folk i tette situasjoner, og har tidvis et ganske raskt skudd, jeg synes han blir blokkert litt vel mye da.

Ellers er han ganske sterk, men ikke veldig, ikke spesielt rask og ikke noen utpreget god dribler, relativt bra touch og feel på ballen, god avslutter. Godkjent pasningsspiller. Veldig god uten ball, veldig gode bevegelser.

Dette er ikke en fanstastisk spiss, og vi kan ikke hause opp spillere som om vi var Burnley. Henry var en fantastisk spiss, Lacazette er ikke det. 

Jeg savner spillere med ekstremferdigheter i angrep, og helst en jævla rask kant som kan drible og komme til skudd, for gud det blir mye pasninger på dette laget, uansett hvor faen man er på banen. Özil aka "verdensklasse" har jo glemt av hvor skyteknappen er, utrolig frusterende å se han prøve å sentre i absolutt alle posisjoner. Det har ingenting å si hvor god du er å sentre, du blir lettere å spille mot når du bare sentrer. 

(Innlegget ble redigert 12.05.18 13:12)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
12.05.18 13:31
Bacary: Heller Vieira enn Arteta. En større leder og spiller.  Topp fire med Allegri forventes som et minimumskrav.

Nesten skremmende å se hvor enige vi har blitt etter at Wengers avgang ble annonsert.

Enig i dette, med den lille modifikasjonen at topp 4 bør være et minimumskrav i løpet av 2-3 sesonger.

Jeg blir ikke overrasket om Allegri klarer topp 4 neste sesong hvis han blir ansatt. Men jeg blir heller ikke overrasket om det tar litt tid for ham å sette sitt preg på laget, enkeltspillerne og gjøre noen transfers til å passe sin tilnærming, før laget begynner å prestere bedre.

Det bør uansett settes som et krav at vi allerede neste sesong tar flere poeng enn i innværende sesong. For det er dårligste sesong i ligaen for Arsenal på over 20 år, og ikke i nærheten av noe alle som er tilknyttet klubben (inklusive oss supportere) kan si er godkjent.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
12.05.18 13:35
LaGoeba: Er visst ganske samkjørt i italienske medier om at Max blir i hvert fall ett år til, men det er jo umulig å si hva som skjer i fremtiden. Om dere lander han så har dere i hvert fall kuppet en av de beste dere kunne landet.

Hvilke medier sikter du til her? Har du noen link til dette?

Høres helt merkelig ut at en samkjørt italiensk presse sier dette, og han samtidig er klar oddsfavoritt over hele fjøla av bookmakere.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
12.05.18 13:45
Myshkin: Fallgruben ligger i gjennomføringsevnen. Den nye manageren må klare å gjennomføre ideene sine og få spillerne til å tro på dem.

En manager som får spillerne til å tro på prosjektet sitt kan flytte fjell. Det finnes det mange eksempler på i fotball, og vi har to veldig gode i norsk fotball hvor Drillo tok en veldig begrenset spillertropp til 2. plass på verdensrankingen, og Eggen som tok lille (i Europeisk målestokk) Rosengborg til kvartfinalen i CL.

Pep virker å være eksepsjonell i dette. Måten han tviholdt på ideene sine og beholdt spillernes tro på dem, gjennom kritikken da City ikke presterte på forventet nivå forrige sesong, og inn i årets sesong med poengrekord i PL, er intet mindre enn vanvittig imponerende.

Tilsvarende kan man vel si at spillerne hadde mistet troen på Wengers tilnæring til spillet de siste par sesongene han holdt i roret, med årets sesong som det grelleste eksemplet. 

Om Arteta kan klare dette, etter å ha sett Pep gjøre det, er anyones guess. Det kan bli en super suksess, men det kan også bli et magaplask av dimensjoner. Og uten Peps meritter, spørs det også om Arteta vil få den nødvendige tiden dersom starten skulle bli trang.

Sånn sett føles Allegri som et mye tryggere valg, med tanke på at man vet hva han har fått til i Italia. Det er enklere å gi ham mere tid dersom starten blir trang, enn dersom det samme skulle skje for en Arteta som er et ubeskrevet blad i manager-rollen.

joahel88
joahel88Innlegg: 4805
12.05.18 13:51

200 i odds på at Wenger blir ny manager. Noen som har spilt?

DennisB
DennisBInnlegg: 15329
12.05.18 13:53
LaLuzdelNorte: 4 storkamper over en lang periode, javel. Ellers bruker du 7 kamper, det er for lite grunnlag til å bli kalt en "fantastisk" spiss. Spesielt ikke når de fleste målene kommer når han blir satt opp i utmerkede posisjoner i feltet mot dårligere lag hjemme.

Nå var ikke poenget om man kan kalles for en "fantastisk" spiss eller ikke. Du siterer et innlegg fra Makatelli som skriver at vi har to fantastiske spisser, og du henger deg opp i at Lacazette ikke kan beskrives som det. Da tolker jeg det slik at du skiller mellom Aubameyang og Lacazette her, og jeg skriver bare at basert på spillernes 9-10 siste kampene for klubben, så har Lacazette et bedre målsnitt, og har absolutt ikke stått tilbake for Auba.

For meg høres det også ut som om du anser Lacazette som kun en "fox in the box"-spiller, noe jeg absolutt ikke anser han for å være. Han har bidratt mye utenfor 16, og jobber ofte hjemover for å hente og distribuere ball. Derav min uenighet.

Igjen, basert på hva begge har vist i 2018 for Arsenal, bør du ikke skille på dem, slik du gjør. At ingen av dem er "fantastiske" derimot, men meget gode, kjøper jeg. Men det var ikke mitt poeng.

(Innlegget ble redigert 12.05.18 13:56)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10393
12.05.18 13:59

Lacazette er en herlig spiller i hvert fall. Jeg elsker å se det drivet han har i kampene. Spiller med en helt annen intensitet enn resten av røkla. Min favoritt i laget.

DennisB
DennisBInnlegg: 15329
12.05.18 14:02
Myshkin: Det er denne samhandlingen mellom manager og spillergruppe som legger grunnlaget for gjennomføringsevnen. Det er denne jeg er bekymret for.

Kort summert vil det alltid være gjennomføringsevnen som viser om en manager lykkes eller ikke. Det hjelper fint lite med all verdens idèer, også nye sådanne, om man ikke klarer å implementere dem i spillergruppa.

Det er nettopp derfor jeg vil at klubben skal ansette en som har vist at han har lykkes med nettopp dette. Og det er ikke Arteta, for å si det sånn.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
12.05.18 14:04
DennisB: bedre målsnitt

Er det alt som skal til for å være på Aubameyang/fantastisk nivå?

Jeg ser nå du mener han bidrar med mye annet også, da kan det egentlig være det samme. Har han forresten scoret mot annet enn dårlig motstand på Emirates? 

(Innlegget ble redigert 12.05.18 14:06)

DennisB
DennisBInnlegg: 15329
12.05.18 14:06
Makatelli: Lacazette er en herlig spiller i hvert fall. Jeg elsker å se det drivet han har i kampene. Spiller med en helt annen intensitet enn resten av røkla. Min favoritt i laget.

Han har blitt en stor favoritt hos meg også, basert på året 2018. Det er naturlig med en litt trå start i et nytt lag, og i en ny liga.

Synes han virker å være akkurat en slik spiss vi bør ha i laget vårt. Alltid framme og irriterer og slåss, gjør seg spillbar, bruker kroppen, avslutter godt, og ikke minst kan han absolutt jobbe hjemover og være en tilrettelegger.

(Innlegget ble redigert 12.05.18 14:07)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
12.05.18 14:08
DennisB: Det hjelper fint lite med all verdens idèer, også nye sådanne, om man ikke klarer å implementere dem i spillergruppa.

Jeg foreslår at vi danner et speiselag og kjøper en Kotler-bok til den neste manageren.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
12.05.18 14:10
WaltonBreckRd: Er det alt som skal til for å være på Aubameyang/fantastisk nivå?

Jeg deler nok ikke oppfatningen om at Lacazette er på Aubameyang-nivå. Han er et godt stykke unna på teknisk gjennomføring og smartness, etter mitt syn.

En litt urettferdig sammenlikning, kanskje. De er veldig forskjellige som typer.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
12.05.18 14:12

Aubameyang er topp 5 spisser i verden. Lacazette er et hakk under selvom han er veldig god han også. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15329
12.05.18 14:14
WaltonBreckRd: Er det alt som skal til for å være på Aubameyang/fantastisk nivå? Jeg ser nå du mener han bidrar med mye annet også, da kan det egentlig være det samme. Har han forresten scoret mot annet enn dårlig motstand på Emirates?

Selvsagt ikke. Se innlegget mitt over.

En trå start hos oss i 2017, men det betyr lite basert på hva han har gjort i 2018. På Emirates har han ihvertfall scoret mot United, og scora mot City på Etihad. Begge gangene våre eneste mål i kampene mot dem. Han scora målet mot Atletico på Emirates. Jeg forstår ikke kritikken mot hva han har prestert mot god motstand. Han har sittet endel på benken, vært skadet i noen uker også. Og nå er det bare slik at vi har møtt flest lag av "svakere" standard i perioden han har vist veldig god form.

Dessuten, når vi ikke har fungert denne sesongen som lag, så er det vanskelig å utmerke seg. Noe han har gjort i stor grad i 2018 allikevel.

Personlig synes jeg han har vært bedre spillemessig enn Aubameyang i 2018. Skjønner lite av hvorfor Auba skal anses å ha gjort det bedre.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
12.05.18 14:14
DennisB: Igjen, basert på hva begge har vist i 2018 for Arsenal, bør du ikke skille på dem, slik du gjør. At ingen av dem er "fantastiske" derimot, men meget gode, kjøper jeg. Men det var ikke mitt poeng.

Auba har vært fantastisk i Dortmund, og har svært nylig kommet til klubben/ikke fått spille EL. Det er en forskjell her... jeg tror Auba kommer til å være fantastisk neste sesong, Laca kanskje.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
12.05.18 14:17

Lacazette har bare et ligamål mindre enn Firmino forøvrig. Og sistnevnte har spilt drøye 580 min mer. Hehehe. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15329
12.05.18 14:18
AlphaGiroud: Aubameyang er topp 5 spisser i verden. Lacazette er et hakk under selvom han er veldig god han også.

Tror nok jeg ville ha plassert Auba mellom 5 og 10, men er ikke uenig i at Lacazette kan være et hakk under normalt sett. Poenget mitt i denne diskusjonen, er hva som er prestert i 2018. Man får ikke stilpoeng for tidligere bragder. Auba får absolutt godkjent, og jeg elsker fyren, men det skal absolutt Lacazette få også. Han har ikke vært dårligere.

(Innlegget ble redigert 12.05.18 14:18)

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
12.05.18 14:21

Enig om det kun gjelder dette halvåret ja. Men totalt sett er Auba topp 5 i verden. Om man ikke teller med Ronaldo som spiss da. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15329
12.05.18 14:23
LaLuzdelNorte: Auba har vært fantastisk i Dortmund, og har svært nylig kommet til klubben/ikke fått spille EL. Det er en forskjell her... jeg tror Auba kommer til å være fantastisk neste sesong, Laca kanskje.

Ikke uenig i det, men håper og tror at de finner tonen, er jevnbyrdige og kan utfylle hverandre. Og ikke minst at de spiller begge to. De er ulike nok til det.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
12.05.18 14:26
AlphaGiroud: Lacazette har bare et ligamål mindre enn Firmino forøvrig. Og sistnevnte har spilt drøye 580 min mer. Hehehe.

Firmino har 44 målpoeng på 48 kamper, med blant annet 10 mål på 12 kamper i Champions League. 

Har hatt en veldig god sesong. 

hillier
hillierInnlegg: 4358
12.05.18 14:28

En spiss som Firmino kan ikke bare måles på målpoeng. Se alt han har gjort for kompisene i løperrekka. 

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
12.05.18 14:28
AlphaGiroud: Lacazette har bare et ligamål mindre enn Firmino forøvrig. Og sistnevnte har spilt drøye 580 min mer. Hehehe.

Okei, så dette er jo fint for Lacazette. Så tenker vi litt, hva er Firminos rolle i LFC? Han er ikke hovedspissen, han er den ultimate lagspissen som gjør alle de små tingene, setter opp folk, jager, presser og flikker igjennom. God avslutter også, men det er ikke han som primært skal skåre som Laca for Arsenal (før Auba).

Firmino bidrar mer for laget enn Laca gjør for Arsenal. Så tar vi en titt på Champions League hvor han har 10 mål og 8 assists på 12 kamper. Lacazette har 3 mål på 4 kamper i Europa League, ganske bra, men det er en helt åpenbart svakere turnering, og han har ikke akkurat dominert banespillet i de kampene jeg har sett heller.

Firmino har 44 målpoeng (17 assists!) på 52 kamper for Liverpool, og har sikkert ikke tatt en defensiv pause en eneste kamp iløpet av sesongen og bidratt masse med løp, flikker og pasninger gjennom sesongen. Undervurdert spiller egentlig.

(Innlegget ble redigert 12.05.18 14:30)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
12.05.18 14:29
hillier: En spiss som Firmino kan ikke bare måles på målpoeng. Se alt han har gjort for kompisene i løperrekka.

Ingen bør måles på målpoeng alene ;)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
12.05.18 14:30
DennisB: Personlig synes jeg han har vært bedre spillemessig enn Aubameyang i 2018. Skjønner lite av hvorfor Auba skal anses å ha gjort det bedre.

Forstått. Jeg har sett lite Arsenal siden dere datt ut av kampen om topp-4. Det var ikke meningen å ta Lacazette på noe vis, jeg var bare nysgjerrig på hvor du legger lista. 

De to i et spisspar neste sesong kan bli morsomt. Alt avhenger selvsagt mye av hvem som blir sjef. 

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
12.05.18 14:33
Myshkin: Ingen bør måles på målpoeng alene ;)

Hardcore Ronaldo fans beg to differ... helt utrolig at de oppriktig mener han er bedre enn en offensiv midtbanespiller som både skaper og fullfører 75 % av angrepene til et lag som ikke har tapt en eneste kamp i La Liga og vunnet cupen i tillegg. Når han i tillegg er helt der oppe i mål skårt, blir det bare teit. Men jeg mistenker at flere og flere kun sjekker hvem som har skårt, og ikke ser kampen og hvem som faktisk spiller, jobber og skaper.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg