Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
ONV95
ONV95Innlegg: 4996
13.05.18 23:09

Da sier jeg for første og eneste gang - Wenger Out.

Og denne gang er det på sin plass å si det. 

Hvil deg nå gamle mann. Det er deg vel unt.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
14.05.18 00:44

Allegri on beIN SPORTS: “Will I stay at Juve? Yes. I have a contract to honour.”

#WelcomeArteta

Enzino
EnzinoInnlegg: 37901
14.05.18 01:08
Knipsemannen: Har man noen tilsvarende eksempler på at en klubb av vår størrelse ansetter noen som aldri har hatt hovedansvar for en gruppe fotballspillere? Og hvis det faktisk har skjedd tidligere - har man eksempler på hvor dette har skjedd hvor vedkommende har to år (eller mindre) med trener-erfaring (i dette tilfellet som assistenttrener)?

Man har vel heller aldri i fotballhistorien sett at en storklubb er happy med 4. plasser.

#theArsenalWay

Jeg er like skeptisk til å ansette Arteta som deg.

Og med det, så sier jeg IKKE at jeg er sikker på at det blir mislykket.

Men jeg er helt sikker på at det er å gamble fryktelig høyt. Det kan gå bra, men sannsynligheten for at det går galt er alt for stor til at det er en forsvarlig handling.

Det er uansett bedre enn flere sesonger med Wenger. Det er vel egentlig det mest positive med en eventuell ansettelse av Arteta som manger i Arsenal.

Jeg klamerer meg fortsatt til halmstrået som er at mange av bookiene fortsatt har Allegri som favoritt. Men det blir med mindre og mindre margin.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
14.05.18 07:56

Massimiliano Allegri and his answer about #Arsenal job: "I'll be at Juventus next year, if they don't sack me...". And they'll not sack him... #AFC #transfers

DiMarzio

(Innlegget ble redigert 14.05.18 07:56)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7740
14.05.18 08:10

Da blir det Arteta. Kanskje er han en gudesendt gave, men jeg synes det er en utrolig unødvendig risiko å ta.

Vi får se! Spennende blir det uansett.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41954
14.05.18 08:16
LeCoq: Da blir det Arteta. Kanskje er han en gudesendt gave, men jeg synes det er en utrolig unødvendig risiko å ta.

Blir jo like viktig at spillerrekrutteringen fungerer i tiden fremover. Her må dere treffe atskillig  bedre enn de siste årene om dere skal inn i topp 4 igjen.

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40936
14.05.18 08:36

Tråkig å være en fattig klubb som må ta til takke med sparealternativet når det skal ansettes en ny manager for første gang på 22 år. Kjerkerottene FK.

Eventuelt Church Rats FC.

ONV95
ONV95Innlegg: 4996
14.05.18 09:26

Når en spiller/manager må ut i pressen å bekrefte at han blir ett år til i nåværende klubb, da er han på vei ut. Det mangler bare at eierne i Juventus sier at Allegri blir værende.

Velkommen til oss Max, og vi skal ta godt i mot deg. Men leverer du ikke, så leier vi et fly med et AllegriOut-banner før du har lært deg navnet på vår greske midtstopper.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
14.05.18 09:30

Eg er ekstremt positiv innstilt til Arteta eg tror han har respekten og intelligensen til å få en gruppe til å fungere...det var en kamp fra Arsenal-City-Spurs for å få han inn i teamet...Så noen har nå sett noe spesielt i han

Ang spiss diskusjonen om Laca & Abua...så har de sammen vert dynamitt syke tall de har når de spiller sammen  

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40936
14.05.18 09:48

Mye heller Arteta enn Vieira, Henry eller en annen mosegrodd klubblegende uten andre kvalifikasjoner enn nettopp klubblegende.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18130
14.05.18 11:01
Bacary: Men han er kanskje ingen langsiktig løsning slik han sliter med omgivelsene.

På hvilken måte egentlig? Han er ikke i nærheten av feks en som Mourinho på dette punktet. Conte er en mann som er (som regel) godt likt i spillergruppa og i supportergrupperingene.

Der Conte virkelig sliter på er hos ledelsen og hvordan man takler overgangsvinduene. Som nå i Chelsea så ville nok Conte ikke vært så kjølig som han er nå hvis det ikke var for at troppen hans ble tynnet ut såpass, og at ledelsen solgte spillere mot hans vilje som Matic feks. 

Samme greia i Juventus. Da han ikke fikk nok midler til å få kjøpt de spillerne han mente var nødvendig for å ta det neste steget, samtidig som man solgte nøkkelspillere som Vidal, så tok han hatten sin og gikk. 

Og der vil det vel ikke være noe enklere å få til et godt samarbeid i Arsenal vil jeg tro, ut i fra hva jeg har skjønt om AFC sitt styre. 

Edit; Ser jo nå at du skrev "sliter med" og ikke "sliter på". Lar svaret uansett stå, selv om det ikke blir et direkte svar på det du skrev. 

(Innlegget ble redigert 14.05.18 11:02)

DennisB
DennisBInnlegg: 15430
14.05.18 11:01
LeCoq: Da blir det Arteta. Kanskje er han en gudesendt gave, men jeg synes det er en utrolig unødvendig risiko å ta. Vi får se! Spennende blir det uansett.

Jeg kan slå meg til ro med Arteta, men jeg skjuler ikke skuffelsen. Da har jeg null forventninger til Arsenal de kommende årene, men det kan jo være positivt. Alt over mediokert er bonus.

Bone8
Bone8Innlegg: 7116
14.05.18 11:13

Ny keeper
Ny stopper
Ny sentral midtbanespiller

Ramsey selges eller skriver ny kontrakt.

Arteta som ny manager.

Tipper dette blir resultat av overgangsvinduet, og at vi ender på Europa-League-plass også neste sesong.

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
14.05.18 11:32
TheBracket: Mye heller Arteta enn Vieira, Henry eller en annen mosegrodd klubblegende uten andre kvalifikasjoner enn nettopp klubblegende.

Hva er det med Arteta som gjør ham så mye mer kvalifisert enn Vieira og Henry?

Man kan nok fint argumentere for at Henrys rolle som assistenttrener for det belgiske landslaget de siste årene ikke er like sexy som å være assistenttrener for City under Guardiola, men på den andre siden har Henry erfaring med å ha ansvar for smårollingene til Arsenal før han tok jobben under Martinez. Arteta og Henry ligger omtrent på samme hylle når det er snakk om kvalifikasjoner.

Vieira ligger på en annen hylle. Fra å ha erfaring med å være reservelagstrener i City, er han nå inne i sin tredje sesong med å være hovedtrener for New York City FC i MLS. Året før Vieira tok over kom NYC på 17. plass. Han ledet klubben fra 17. plass til fjerdeplass i sin første sesong. Den andre sesongen hans kom de på andreplass. (Wikipedia). 

Jeg sier ikke at Vieira er et fantastisk valg for oss, men han har i det minste en bakgrunn som hovedtrener. Og han har bakgrunn som hovedtrener med suksess. I tillegg har han virkelig gått gradene, vært involvert i flere ulike roller, med gode skussmål. Etter min oppfatning er han mye mer kvalifisert enn Arteta. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
14.05.18 11:34

Men Arteta har best hår.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14768
14.05.18 11:40
Myshkin: Men Arteta har best hår.

Er ikke så vanskelig når de to andre ikke har hår.

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
14.05.18 11:43
Enzino: Jeg er like skeptisk til å ansette Arteta som deg. Og med det, så sier jeg IKKE at jeg er sikker på at det blir mislykket. Men jeg er helt sikker på at det er å gamble fryktelig høyt. Det kan gå bra, men sannsynligheten for at det går galt er alt for stor til at det er en forsvarlig handling.

Jeg er helt enig i dette. Jeg kan heller ikke si at det vil bli mislykket. Kanskje han overrasker. Kanskje han er et naturtalent til dette, og det må han også være hvis han skal ta over en klubb som AFC uten erfaring - med suksess. 

Erfaring er viktig i absolutt alle bransjer og sammenhenger. Arteta har aldri vært hovedtrener for en gruppe mennesker. Han har aldri hatt dette lederansvaret. Hvis man velger å ansette Arteta - hvordan kan man forsvare dette valget basert på fornuft? 

Ansvaret til beslutningstakerne i AFC er å velge en ny manager som med størst sannsynlighet vil gi suksess til klubben. Da velger man ikke en kandidat som aldri har vært hovedtrener, så enkelt er det for meg egentlig. 

ModernMan
ModernManInnlegg: 11864
14.05.18 11:47

Vieira ser ut som en bøs manager da, der han står bredbeint og støtt med armene i kors, en ruvende skikkelse midt i teknisk sone. Oser makt og selvtillit. Vieira over Arteta. Men helst ingen av dem.

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
14.05.18 11:49
Myshkin: Jeg har uttrykt meg positivt til Arteta før. Dette skrev jeg 4. mars: "Håper han står for Arteta-fotball. Jeg vil ikke ha en manager som er en kopi av en annen. Vi trenger en manager med egne tanker og ideer, som kan utvikle laget i en retning med en ny tilnærming til ting. The next big thing kommer ikke som en kopi av noe, men som en original." Dette skrev jeg 27. februar: "Jo da, men bare fordi Martin Johnsrud Sundby ikke klarer å ta individuelt gull i mesterskap, så setter ikke Løfshus meg til å gå femmila. Det vil være helt meningsløst å ansette en trener som er et mye dårligere alternativ bare fordi man er forbanna på Wenger. Det er helt greit å gå nye veier, som å gi Arteta sjansen. Da prøver man noe nytt, og nye tanker og ideer er nok helt riktig for Arsenal. Da er det også greit å feile. Man har i hvert fall prøvd. Å gå på trynet inn i gamle ideer er ikke riktig. Da er det heller ikke greit å feile, for man har ikke engang prøvd. Det er for øvrig også grunnen til at man ikke bør ansette Ancelotti.  Arsenal skal ikke tråkke i opptrådte stier med gamle tanker og ideer. Vi skal inn i framtiden. Da må det nye krefter til." Jeg er selvsagt enig i at Allegri hadde vært et bedre alternativ, men jeg er ikke negativ til Arteta. Han hadde en god standing i gruppa da han var her. Jeg tror han kan selge inn ideene sine. Problemet er at hvis han først får en trøblete start, kan en uprøvd manager fort miste tilliten i gruppa. Han skal ha en sterk personlighet for å beholde den i hvert fall.

Hva er Arteta-fotball? Og har han virkelig en så god standing i gruppen? Jeg har ingen formening om dette, men er nysjerrig.

Ellers deler jeg tankene dine. Jeg synes også det er spennende med noe nytt. Men det må være mulig å finne en kandidat som faktisk kan bidra med noe nytt, samtidig som at vedkommende har erfaring som hovedtrener. Positiv erfaring. 

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7740
14.05.18 11:52

Sami Mokbel: Gazidis and Josh Kroenke have identified Mikel Arteta as the new Arsenal boss. 

Ja, ja. Skal gi han en sjanse!

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14768
14.05.18 12:05

For de som føler for litt positiv tankegang rundt Arteta-ansettelsen.

Jeg er ikke nødvendigvis helt enig med alt, men jeg er såpass lett å overtale at jeg ble litt optimistisk :) Det eneste som skurrer er at jeg egentlig ikke ønsker Pep-ball i Arsenal. Gått ganske lei av en svak kopi de siste årene, pluss at jeg egentlig ikke syns at stallen vår er lagt opp til å spille slik. Det betyr nok fort slutten for spillere som Iwobi, Welbeck, Ramsey og Xhaka. De har en altfor dårlig førstetouch til å spille skikkelig Pep-ball.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
14.05.18 12:49

Knipsemannen: 

Det var et svar til en som sa han ikke ville ha en manager som står for Wenger-ball da han kommenterte ryktene om Arteta. Da svarte jeg at jeg håper han står for Arteta-fotball (som ikke-Wenger-fotball).

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10453
14.05.18 13:49
LaGoeba: Samme greia i Juventus. Da han ikke fikk nok midler til å få kjøpt de spillerne han mente var nødvendig for å ta det neste steget, samtidig som man solgte nøkkelspillere som Vidal, så tok han hatten sin og gikk.

Conte slutta i 2014. Vidal blei solgt i 2015.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18130
14.05.18 15:10
Hallogallo: Conte slutta i 2014. Vidal blei solgt i 2015.

Stemmer, her er det jeg som driver å roter. Skylder på at hjemmeeksamen har tatt over hodet helt. Var den sommeren Vidal ble ryktet ganske kraftig til Man Utd, men hovedårsaken til at Conte sluttet var vel heller det at han ikke fikk inn de spillerne han ønsket.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18040
14.05.18 16:44

Auba sine mål og assists etter han kom til oss.

Jeg blir så stiv her jeg sitter. Endelig har vi en spiss i verdensklasse.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37901
14.05.18 17:29

@Welle: Den artikkelen er noe av det tynneste jeg har sett. Gav meg bare veldig mye mindre troen på at Arteta er et godt valg.

Men nå er alle bookiene endret, så han er klar favoritt med Rogders på andre plass. Allergi er nå nr 3. Heller Arteta enn Rodgers for min del.

Men jeg mistenker at vi har gått fra å vandre i skogen, til å måtte vandre videre i ørkenen.

Jeg skal gi Arteta en sjanse, men for en gambling av klubben. For meg nok et bevis på hvor lite Stan skjønner av soccer. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18040
14.05.18 17:36

Det passer nok perfekt for Silent Stan og Gazidis å få inn en helt fersk puppy dog som de kan styre litt rundt slik de vil. Skulle Arteta begynne å sette ned foten, kan de uansett bare svare med at han er griseheldig som får være manager for Arsenal som sin første klubb og at han må klare seg med det han får. I tillegg får de med seg en del av fansen på det her siden Arteta gjorde en fin figur som spiller i klubben. Masterminds.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5439
14.05.18 17:47

Jeg sa jo for ca. 1 år siden at Arteta skulle erstatte Wenger, men ingen trodde på meg.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37901
14.05.18 17:47
RamsherE: Det passer nok perfekt for Silent Stan og Gazidis å få inn en helt fersk puppy dog som de kan styre litt rundt slik de vil. Skulle Arteta begynne å sette ned foten, kan de uansett bare svare med at han er griseheldig som får være manager for Arsenal som sin første klubb og at han må klare seg med det han får. I tillegg får de med seg en del av fansen på det her siden Arteta gjorde en fin figur som spiller i klubben. Masterminds.

Jupp. Pluss at han ikke er like dyr som f.eks. Allegri, hverken å lønne, eller kravet til transfer-budsjett.

Ryktene nå sier at Allegri krevde 200 mill Euro i transfer budsjett, for å ta jobben. Det forundrer meg overhode ikke at dette ikke falt i god jord hos Stan (gitt at det stemmer, og det ser jeg ikke bort fra for Allegri ser nok det samme som alle andre i verden enn Wenger, Gazidis og Stan ser).

Arteta er nok superfornøyd med å bli tilbudt en slik jobb (gitt at han får tilbudet selvsagt), og setter neppe de samme kravene som en mer erfaren manager.

Når noen argumenterer for at Arteta er den fødte leder fordi han har vært kaptein i to PL klubber, da fynser jeg av det. Både fordi han ikke var noen spesiell kaptein i Arsenal, og fordi det å være verdens beste kaptein ikke automatisk gjør deg til en god manger, ref. Tony Adams.

Jeg forbereder meg mentalt på at det blir Arteta. Men jeg tror det er alt for høy sannsynlighet for at det ikke går bra fremover.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37901
14.05.18 17:48
busnissclass: Jeg sa jo for ca. 1 år siden at Arteta skulle erstatte Wenger, men ingen trodde på meg.

En klokke som står stille, viser riktig tid to ganger i døgnet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg