Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Pires2002
Pires2002Innlegg: 1200
14.05.18 17:52

"Det passer nok perfekt for Silent Stan og Gazidis å få inn en helt fersk puppy dog som de kan styre litt rundt slik de vil. Skulle Arteta begynne å sette ned foten, kan de uansett bare svare med at han er griseheldig som får være manager for Arsenal som sin første klubb og at han må klare seg med det han får. I tillegg får de med seg en del av fansen på det her siden Arteta gjorde en fin figur som spiller i klubben. Masterminds."

 

Så lettlurt er nok ikke Arteta, og så dum er nok ikke styret. Blir han ansatt, så er det fordi han får tillit og tro.

Selv mener jeg at Arteta kan være et fodt valg. Han får gode skussmål i trenerkretsen, og han vil noe i mye større grad klare å faktisk coache laget og spillere for å få de beste ut av spillerne. Troppen er god nok for topp fire med riktig manager. Arteta tror jeg er en hard skalle som krever og forventer.

Gambling er det, uten tvil, men det kan lønne seg. Jeg velger å tro Arteta har det som skal til. Så får tiden vise...

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5346
14.05.18 17:55
Enzino: En klokke som står stille, viser riktig tid to ganger i døgnet

Det var jo på en måte ikke vanskelig å komme til konklusjonen at det skulle bli Arteta når klubben tok regningen for at han skulle bli manager og sende han til City for å få erfaring og lære litt av Pep. 1+1=2

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14747
14.05.18 18:42

Nå hentet vi jo inn Sven og Raul i håp om å gjøre smartere kjøp enn det vi har gjort tidligere. Spesielt Sven har jo funnet masse gull for BvB, så jeg mister ikke all tro om vi ikke gjør en haug med spillerkjøp for et lite afrikansk lands BNP. Forhåpentligvis blir det en bra dynamikk og forhold mellom disse to, og vår nye trener, slik at spillerne som blir hentet er optimale for slik treneren ønsker å spille. 

(Innlegget ble redigert 14.05.18 18:43)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
14.05.18 18:50
Wellewinhio: Nå hentet vi jo inn Sven og Raul i håp om å gjøre smartere kjøp enn det vi har gjort tidligere. Spesielt Sven har jo funnet masse gull for BvB, så jeg mister ikke all tro om vi ikke gjør en haug med spillerkjøp for et lite afrikansk lands BNP. Forhåpentligvis blir det en bra dynamikk og forhold mellom disse to, og vår nye trener, slik at spillerne som blir hentet er optimale for slik treneren ønsker å spille.

Enig i dette, men det vil ta tid både å utvikle det sammarbeidet, og utvikle de spillerne som kommer inn. Så dette vil neppe bære særlig mye frukter i starten.

Jeg hadde håpet, men selvsagt ikke trodd, at Stan ville gitt et slags oppryddingsbudsjett for den nye manageren. Som en engangs-greie. 

Forventer aldri at Arsenal under Stan kommer til å handle spillere for 100 mill euro, og i hvert fall ikke 200 mill euro, hver sommer.

(Innlegget ble redigert 14.05.18 18:50)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14747
14.05.18 19:03
Enzino: Enig i dette, men det vil ta tid både å utvikle det sammarbeidet, og utvikle de spillerne som kommer inn. Så dette vil neppe bære særlig mye frukter i starten. Jeg hadde håpet, men selvsagt ikke trodd, at Stan ville gitt et slags oppryddingsbudsjett for den nye manageren. Som en engangs-greie.  Forventer aldri at Arsenal under Stan kommer til å handle spillere for 100 mill euro, og i hvert fall ikke 200 mill euro, hver sommer.

Nå vet vi jo virkelig ikke at den nye manageren vil være begrenset til £50m netto denne sommeren, og om vi er det, så har klubber som Tottenham og Liverpool klart å komme seg inn i topp4 med slik drift over flere år. Stallen vår er heller ikke så dårlig at det er umulig at den ikke klarer det uten solide forsterkninger, og vi har noen salgsbare objekter som Iwobi, Welbeck, Ramsey, Özil (hvis den nye treneren ikke har lyst til å bygge laget rundt han), Mustafi og Bellerin. Jeg har tro på at hvis man er smart på markedet så kan man bytte ut flere av disse med noen nye spillere, og sette sammen et slagkraftig lag, selvom man "bare" har brukt £50m. 

Forøvrig så sier £50m oss egentlig ingenting, hvor mye vi kan bruke på overganger avhenger av så mange andre variabler at jeg har vanskelig å tro på at grensen er satt på et så fint og rundt tall. Høres mer ut som typisk mediespekulasjon.

(Innlegget ble redigert 14.05.18 19:05)

vike4
vike4Innlegg: 9564
14.05.18 20:50

Det har helt sikkert blitt nevnt flere ganger, men overgangsvinduet åpner på torsdag.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
14.05.18 20:59

Sky sier at det står mellom Arteta og Nagelsmann. Håper på sistnevnte. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17426
14.05.18 21:02

Jeg for min del tror nok at Artetasagaen kan ende opp i De hadde Champagne men rørte den ei.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
14.05.18 21:08

Det tallet kom jo i media før man visste utfallet av EL, så det er bare tull.

Men hvis man leser regnskapene, så ser man at vi er tilbake til en situasjon hvor vi er underskudd før spillersalg. Det trodde jeg skulle være et avsluttet kapittel etter den stramme finansielle situasjonen i årene rundt flyttingen til ny stadion. Fra 2010 og frem til i fjor, så klubbens økonomi ut til å gå i riktig retning (dog noe tregere økning i commercial income enn man kunne håpe). 

Men forrige regnskapet var ikke pen lesning. Så jeg blir ærlig talt ekstremt overrasket hvis vi handler for særlig mye mer enn 50 mill pund i sommer.

Det ville ikke forundre meg om ryktene rundt Allegris 200 mill euro krav var riktige, og at dette er grunnen til at han tydeligvis ble uaktuell.

Jeg tror det er galskap å slege Ramsey, Øzil, Mustafi eller Bellerin med mindre det kommer et kanonbud, og det er vel ikke særlig sansynnlig etter prestasjonene denne sesongen. Vi har ikke råd til å erstatte disse, for den summen vi kan få for dem akkurat nå. Ramsey er selvsagt en egen historie pga kontraktsituasjonen (nå er vi der igjen, har vi hørt den før?).

Den nye manageren, antar nå at dette blir Arteta, må rett og slett få opp prestasjonene til stammen i dagens lag. For en storopprydding kommer neppe Stan til å gi verken klarsingnal eller funding til. Det regner jeg også med at det gjøres klar over i forhandlingene.

Vi har handlet spillere for store summer de siste årene, og særlig to av disse, Xhaka og Mustafi som er handlet inn for tilsammen 86 mill Euro (iflg Transfermarkt), funker overhode ikke per idag.

Vi har også handlet spisser for 116 mill euro det siste året. Og det gjenstår å se hvordan man skal kapitalisere best mulig på dette, med tanke på valg av formasjon, og om begge får spille rene spisser eller om en av dem må ut på vingen (og vil denne i så fall akseptere dette over tid?).

Veldig mange ubesvarte spørsmål rundt mange dyrinnkjøpte spillere i dagens troppe. Svaret er neppe kjøp og salg. Jeg tviler faktisk sterkt på at vi gjør noen kjøp i prisklassen 40-60 mill i sommer, uten CL-inntekten.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
14.05.18 21:09
AlphaGiroud: Sky sier at det står mellom Arteta og Nagelsmann. Håper på sistnevnte.

Merkelig at Sky sier dette, samtidig som SkyBet har Nagelsmann som fjerdefavoritt på hele 10-1 i ods.

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6498
14.05.18 21:12
FrannyLee: Jeg sitter med en snikene følelse at om dere dropper Arteta så blir det DERE  hadde Champagne men rørte en ei.

Eat. Read. Post. Repeat.

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6498
14.05.18 21:13
FrannyLee: Jeg for min del tror nok at Artetasagaen kan ende opp i De hadde Champagne men rørte den ei.

Bare sånn at det er dokumentert.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17426
14.05.18 21:16
Kvitlauk: Bare sånn at det er dokumentert.

Og sånn går no dagan Kvilauk :-)

Poenget er nå uansett at å bli hentet av Pep til hans byggverk nok er bortimot den beste karakteren du kan få i di karakterbok og burde iallefall være noe som indikerer spessielle evner og burde være av det beste en kan ha på sin CV. Da må det kort å godt være noe spesssielt den store mester ser både fotballfaglig og som type. Det må kort og godt være noe helt spessielt der når han bare måtte ha denne mannen.

Det betyr selvsagt ikke at det kan gis noen garantier , men det kan det ikke med noen.

(Innlegget ble redigert 14.05.18 21:25)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
14.05.18 21:38
Enzino: Vi har handlet spillere for store summer de siste årene, og særlig to av disse, Xhaka og Mustafi som er handlet inn for tilsammen 86 mill Euro (iflg Transfermarkt), funker overhode ikke per idag.

Jeg deler ikke den vurderingen av Xhaka. Mind you. Jeg har vært en ivrig kritiker av sveitseren, men jeg syns det er å dra det altfor langt å si at han ikke fungerer overhode.

Jeg syns the Mirror var spot on i sin sesongoppsummering: "The best thing you can say about Xhaka is that Arsenal miss him when he’s not there. Still not fulfilled his potential. More to come."

Jeg syns Xhaka besitter så mange kvaliteter at jeg tror han kan være en klassespiller under de rette omstendighetene - litt som Xabi.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
14.05.18 21:38

DarrenArsenal sier Nagelsmann ryktene ikke stemmer. Tipper Sky lagde dette ryktet for å lure folk til å bette. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
14.05.18 21:41

Arteta var den fødte kaptein, ifølge Santi.

Han lister opp noen fine attributter:

He is always up for whatever the guys need. And that is what a captain has to do: transmitting conviction in order to keep the team together. 

 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
14.05.18 21:44
Myshkin: Jeg deler ikke den vurderingen av Xhaka. Mind you. Jeg har vært en ivrig kritiker av sveitseren, men jeg syns det er å dra det altfor langt å si at han ikke fungerer overhode. Jeg syns the Mirror var spot on i sin sesongoppsummering: "The best thing you can say about Xhaka is that Arsenal miss him when he’s not there. Still not fulfilled his potential. More to come." Jeg syns Xhaka besitter så mange kvaliteter at jeg tror han kan være en klassespiller under de rette omstendighetene - litt som Xabi.

Semantikk.

Han fungerer ikke i nærheten av slik man kan forvente av et kjøp i den prisklassen, og han har veldig langt opp fra hva han har levert i PL til det han leverte i Bundesliga.

Ikke fungerer overhode er sikkert ikke 100% korrekt ordbruk. Av og til setter jeg ting på spissen for å få frem poenget.

Hadde jeg hatt deg som norsklærer i skolen, hadde jeg skutt meg selv i hodet. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
14.05.18 21:47
Enzino: Hadde jeg hatt deg som norsklærer i skolen, hadde jeg skutt meg selv i hodet.

Du hadde nok slitt med karakteren, ja ;)

Gooner4life1906
Gooner4life1906Innlegg: 3208
14.05.18 23:33

Arteta er ikke den manageren som skaper mest optimisme merker jeg, men om det blir han må vi bare gi han en sjanse og støtte han. Arteta har en enorm fotballintelligens og er en ledertype. Han har lært av Wenger i noen år og jobbet tett med Pep denne sesongen. Dette er et langtidsprosjekt og det blir spennende å se hva som skjer

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
15.05.18 01:51

Arsenal head of medical services Colin Lewin has lost his job after 23 years at the club. Shock decision delivered this morning and understood to have left many #AFC players + staff stunned and upset. Lewin leaves as part of a medical department restructure that could see more go

 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
15.05.18 06:44
AlphaGiroud: Arsenal head of medical services Colin Lewin has lost his job after 23 years at the club. Shock decision delivered this morning

Etter 23 år i klubben burde det kanskje ikke være et sjokk at man slipper nye krefter til? Det har ikke akkurat vært vårt varemerke å ha det beste medisinske apparatet i ligaen heller.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
15.05.18 07:35

(Innlegget ble redigert 15.05.18 07:39)

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
15.05.18 09:08
Enzino: Han fungerer ikke i nærheten av slik man kan forvente av et kjøp i den prisklassen, og han har veldig langt opp fra hva han har levert i PL til det han leverte i Bundesliga.

Han var meget god på våren i fjor og meget bra fra og med Milan kampen i år...i disse periodene synes eg han har prestert i henhold til pris og forventning og har vert av våre beste ...Men han var fryktelig svak før jul...  

Pires2002
Pires2002Innlegg: 1200
15.05.18 10:06

Som sagt, jeg tror Arteta kan være et godt valg når vi ser alternativene som har vært lansert, men det er basert på magefølelsen. Håper selvsagt styret i AFC har noe mer håndfast enn magefølelse hvis de ansetter Arteta, men diverse kilder maler et bilde av en ambisiøs, hardtarbeidende, tøff og svært fotballklok mann som klarer coache spillere.

Det som taler imot er jo manglende erfaring som manager, men finnes flere eksempler på uskrevne blad som klarer løfte klubben, som f. eks Ponchettino i Espanyol.

En ting er sikkert, Arteta er sulten, og vil nok gå gjennom ild og vann for å lykkes og vise sin "worth" som manager. Jeg er faktisk positiv.

Det som appellerer mest til meg er ryktene om at Arteta får ut potensiale i spillere gjennom coaching, og akkurat det tror jeg blir nøkkelen til et bedre lag. Vi er ikke i noe sportslig eller økonomisk posisjon til å kunne gjøre store omveltninger i troppen på kort tid. Vi må få laget til å fungere som et lag, og forhåpentligvis gjøre noen smarte kjøp i utsatte posisjoner for bredde og alternativer, og der er vel Sven mannen.

Ja takk til Arteta. Så vil time show.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7706
15.05.18 10:18

Mail | Financial restrictions at Arsenal appear to have ruled out moves for either of the early favourites for the job: Enrique and Allegri.

Eierne ønsker ikke å kjempe om de største trofeene. Vi får satse på at Arteta er et geni.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 10:22)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14747
15.05.18 10:51
LeCoq: Eierne ønsker ikke å kjempe om de største trofeene. Vi får satse på at Arteta er et geni.

Det er Daily Mail, ingen vits i å svartmale helt bare basert på den søpleavisen.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
15.05.18 10:55
LeCoq: Mail | Financial restrictions at Arsenal appear to have ruled out moves for either of the early favourites for the job: Enrique and Allegri. Eierne ønsker ikke å kjempe om de største trofeene. Vi får satse på at Arteta er et geni.

Hehe, der har vi årsaken ja. Klubben er faktisk ikke villig til å ta kostnadene man trenger for å komme tilbake i det beste selskap. Fantastisk.

I gammel stil skal vi gjøre gull av gråstein selv. Dette har vært Wengers tenke-baby i 22 år, og slik skal vi fortsette. Budsjettet mange snakker om kan altså stemme. I hvertfall så lenge Stan sitter som øverste sjef.

Det sagt, jeg er ikke fremmed for at at dette kan bli en god løsning for Arsenal. Arteta kan godt være det geniet noen tydeligvis tror han er. Han viser endel evner som en manager trenger, han ser ut til å kunne lede en gruppe, ser ut til å ha en smart tilnærming til fotballen, og ser ut til å ha gått i en god skole. Og klubben er villig til å la han prøves seg som manager for første gang. Alt kan skje.

Dette kan bli veldig bra, og kanskje den beste av de billigste løsningene. Men jeg er der i dag at jeg mener både Vieira og Henry hadde vært like gode alternativer for jobben, spesielt førstnevnte. Men helt greit når man først ikke er villig til å ta kostnadene, at det blir Arteta.

Men jeg tror det skal holde hardt å komme tilbake uten å betale det gildet koster. Vi kan godt bli et lag som i blant kjemper i toppen, som et slags Leicester, men å stabilisere oss der koster faktisk penger. Det er naivt å tro noe annet.

Jeg blir litt trist av dette, men samtidig hadde det vært uendelig moro om vi klarer bragden tross et svært begrenset budsjett. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
15.05.18 10:55
LeCoq: Mail | Financial restrictions at Arsenal appear to have ruled out moves for either of the early favourites for the job: Enrique and Allegri. Eierne ønsker ikke å kjempe om de største trofeene. Vi får satse på at Arteta er et geni.

Om man skal klage på eierne for noe, må det være at de sanksjonerte massiv pengebruk i januar og har vært altfor løsslupne med lønningene de siste par årene, ikke at de ikke er villig til å øse inn penger (i tillegg til det som allerede er brukt de siste par årene) i sommer til en ny manager.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
15.05.18 10:56
DennisB: Hehe, der har vi årsaken ja. Klubben er faktisk ikke villig til å ta kostnadene man trenger for å komme tilbake i det beste selskap. Fantastisk.

Finnes det penger tilgjengelig som klubben genererer selv og eierne ikke er villige til å bruke? Eller forventer dere at eirne skal øse inn penger fra egen lomme?

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
15.05.18 11:21

De meldte £60 osv ifjor også. Vi brukte en god del mer enn det. Calm down. Enrique krevde megalønn. Og at Allegri ikke vil til oss kan ikke styret gjøre noe med. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg