Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Pires2002
Pires2002Innlegg: 1195
15.05.18 11:23
DennisB: Jeg blir litt trist av dette, men samtidig hadde det vært uendelig moro om vi klarer bragden tross et svært begrenset budsjett.

Er for såvidt enig, men vi er jo heller ikke sikker på at å bruke masse penger på Enrique eller Allegri + overgangspenger gir suksess heller.

Garantier finnes ikke, men det er klart, vi forbedrer vel oddsen betraktelig med en slik løsning.

Styret gjorde grep når Wenger nå ble fjernet. Så får vi håpe det finnes en plan bak det hele.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
15.05.18 11:33

My understanding is that the manager has now been agreed and discussions are now revolving around some new staff that may join with him. 

DarrenArsenal

(Innlegget ble redigert 15.05.18 11:34)

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
15.05.18 11:34

Det blir faen meg Arteta. Gud bevare meg vel.

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 11:44
KongOlav2: Finnes det penger tilgjengelig som klubben genererer selv og eierne ikke er villige til å bruke?

Det er jeg helt sikker på at det gjør. Vi er en av verdens rikeste fotballklubber, på 6.plass på denne listen. Vi generer penger nok til å ikke spare oss til fant.

Vi har heller ikke brukt så mye penger de siste to årene som mange tror. Vi gikk ut i ca. null i fjor sommer, etter salg. Altså net spend. Vi solgte unna endel i vinter også, før vi satte rekord med overgangen til Aubameyang. Forlengelsen til Özil var nok med på å skape ubalanse, men ikke mer enn at det finnes mer penger om klubben virkelig vil satse.

Når det er sagt, så er det godt mulig at ca. 50 mill er et levelig budsjett slik ståa er. Det er avhengig av hva vi gjør med egne spillere i sommer. Men spillere må erstattes, og det vil ikke koste mindre denne sommeren, om vi da ikke henter dem fra egen stall.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 11:57)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11343
15.05.18 11:46

Å ta over en klubb etter en manager som har vært der i lang tid er ikke enkelt, selv om klubben ikke har prestert på sitt beste på en stund. Hadde jeg vært Arsenal-supporter hadde jeg vært skeptisk til å hente en urutinert manager i en slik situasjon. Jeg tror det er mye tryggere å hente en rutinert ringrev som vet hva som kreves og som tåler det presset som måtte komme. Arteta har vel null erfaring med å lede en klubb. Blir det han er det et stort sjansespill. Men et morsomt og modig sjansespill er det. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 11:51

Angående budsjett for sommervinduet, regner jeg med at klubben ser det i sammenheng med begrensede inntekter i Europa også kommende sesong. Godt mulig klubben ville hatt et litt høyere budsjett i sommer om vi hadde vunnet EL denne sesongen.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 11:52)

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40799
15.05.18 12:03

Det er dyrt å være fattig, folkens. Klubben må spare der den kan. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 12:07
DennisB: Det er jeg helt sikker på at det gjør. Vi er en av verdens rikeste fotballklubber, på 6.plass på denne listen. Vi generer penger nok til å ikke spare oss til fant. Vi har heller ikke brukt så mye penger de siste to årene som mange tror. Vi gikk ut i ca. null i fjor sommer, etter salg. Altså net spend. Vi solgte unna endel i vinter også, før vi satte rekord med overgangen til Aubameyang. Forlengelsen til Özil var nok med på å skape ubalanse, men ikke mer enn at det finnes mer penger om klubben virkelig vil satse. Når det er sagt, så

https://pbs.twimg.com/media/DXRX_L4WAAAMaQX.jpg:large

Denne viser jo litt pengebruken i Arsenal. Overskudd hele veien, men relativt små overskudd bortsett fra i 2016/17. Men det var en Arsenal-supporter som postet estimert regnskap for denne sesongen, og det viste vel et ganske betraktelig driftsunderskudd for denne sesongen. Dere redder dere vel inn på salg av spillere, men om dere ikke kan regne med en betraktelig inntektsøkning til neste sesong, noe som er usannsynlig uten CL-spill, vil vel også neste sesong gå mot et markant driftsunderskudd.

Pires2002
Pires2002Innlegg: 1195
15.05.18 12:20
Odysseen: Det blir faen meg Arteta. Gud bevare meg vel.

Om så var, så får vi i det minste en manager som er sulten og motivert, og som kommer til å gjøre alt for å lykkes. Smitter det over på spillerne, så tror jeg dette kan være en kjempeløsning.

Det er jo ikke slik at styret ikke ønsker en anerkjent manager, men når Allegri, Jardim, Nagelsmann, Tuchel alle virker å takke nei, og Enrique krever gigalønn, så ser jeg ikke mange andre løsninger.

Jeg velger Arteta over Viera og Henry, da Arteta for meg fremstår mer som en som kan løfte laget. Dette er dog kun magefølelse.

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 12:20
KongOlav2: Men det var en Arsenal-supporter som postet estimert regnskap for denne sesongen, og det viste vel et ganske betraktelig driftsunderskudd for denne sesongen.

Jeg vil vente på årskonklusjonen til SwissRamble, som drives av den mest pålitelige jeg kjenner til på nett. Vi startet jo 2017/18 sesongen meget godt, som du ser. Og vi solgte godt unna i januar. Inntektssvikt i en periode hvor det var glissent på Emirates ja, men vi gikk samtidig til semifinalen i EL, som ga relativt gode inntekter. Özil og Aubameyang skal selvsagt med, så vi får se hva fasiten for sesongen blir.

Regnskapet er solid, og har vært det i hele Wengers periode, naturlig nok, økonom som han er. Forrige sesong var forresten et strålende år med stort overskudd.

Jeg deler uansett ikke oppfatningen om at neste sesong skal gi et markant driftsunderskudd. Hva bygger du det på?

(Innlegget ble redigert 15.05.18 12:24)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 12:37
DennisB: Jeg vil vente på årskonklusjonen til SwissRamble, som drives av den mest pålitelige jeg kjenner til på nett. Vi startet jo 2017/18 sesongen meget godt, som du ser. Og vi solgte godt unna i januar. Inntektssvikt i en periode hvor det var glissent på Emirates ja, men vi gikk samtidig til semifinalen i EL, som ga relativt gode inntekter. Özil og Aubameyang skal selvsagt med, så vi får se hva fasiten for sesongen blir. Regnskapet er solid, og har vært det i hele Wengers periode, naturlig nok, økonom som han er. Jeg deler uansett ikke oppfatningen om at neste sesong skal gi et markant driftsunderskudd. Hva bygger du det på?

Det var en av dine medsupportere som linket til dette for et par uker siden, husker ikke hvem. Merk at med driftsunderskudd mener jeg før spillersalg. Jeg fant noen tall fra Swissramble her:

https://pbs.twimg.com/media/DXRX84UW4AU-vGc.jpg:large

Posten "operating profit" har jo gått fra pluss £12m til minus £35m i løpet av et år. Det skyldes vel både økte lønninger og transferutgifter, samt reduserte inntekter pga manglende CL. Dette vil vel heller ikke endre seg neste år. Ingen CL, og lønningene har iallfall ikke gått ned (Aubameyang, Mkhitaryan og ny kontrakt til Özil veier opp for de spillerne dere har solgt).

I tillegg har dere vel også solgt ut mye av de salgbare spillerne, og kan neppe regne med så store inntekter på dette neste sesong. De salgene som dere kan gjøre nå fremover vil gi mindre inntekter enn salgene dere har gjort denne sesongen i Ox, Giroud, Walcott.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 12:45)

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
15.05.18 12:43

https://www.transfermarkt.co.uk/fc-arsenal/alletransfers/verein/11

Vi kjøpte spillere for 106 mil pund og solgte for 110 mil pund i sesongen 17/18....SÅ I PRINSIPPET BRUKTE VI IKKE ET PUND AV TANSFER BUDSJETT I 2017/18 

(Innlegget ble redigert 15.05.18 12:46)

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 12:51
KongOlav2: Det var en av dine medsupportere som linket til dette for et par uker siden. Merk at med driftsunderskudd mener jeg før spillersalg.

Du kan jo ikke ta med spillerkjøp og lønninger uten å ta med spillersalg.. Du kan ikke bare trekke et rødt tall ut av denne linken, og konkludere med at vi går markant underskudd også neste år. Du kan bedre enn det.

Jeg leser plusstall ut fra denne linken også. Og tror ikke på noe som helst underskudd kommende sesong. Langt i fra.

Neste sesong vil vi såklart ikke kjøpe Aubameyang på nytt. Og det er kun Özil av lønningene som vil være en differanse fra tidligere år. Vi solgte bl.a Alexis og Walcott, som ble erstattet av Mkhitaryan og Aubameyang i lønn. Også Giroud, Ox og Coquelin ble solgt, så lønningene har vi nok kontroll på.

Özils lønn alene vil ikke velte et estimert overskudd, det er jeg sikker på at klubben også ser.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 12:55)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 12:57
DennisB: Du kan jo ikke ta med spillerkjøp og lønninger uten å ta med spillersalg.. Du kan ikke bare trekke et rødt tall ut av denne linken, og konkludere med at vi går markant underskudd også neste år. Du kan bedre enn det. Jeg leser plusstall ut fra denne linken også. Og tror ikke på noe som helt underskudd kommende sesong. Langt i fra. Neste sesong vil vi såklart ikke kjøpe Aubameyang på nytt. Og det er kun Özil av lønningene som vil være en differanse fra tidligere år. Vi solgte bl.a Alexis og Walcott, som ble erstattet av Mkhitaryan og Aubameyang i lønn. Også Ox og Coquelin ble solgt, så lønningene har vi nok kontroll på. Özils lønn alene vil ikke velte et estimert overskudd, det er jeg sikker på at klubben også ser.

Det er slik det er i regnskapene. Det ser du jo fra Swissramble. Akkurat som at spillerkjøp ikke bokføres med hele beløpet umiddelbart, men avskrives over kontraktsperioden. Posten "player amortisation" er i realiteten spillerkjøp de siste årene. Kjøpet av Aubameyang vil derfor bli bokført med en utgift på £13-14m hver av de 3 neste sesong inntil kontrakten hans er gått ut i 2021. Lacazette vil medføre en årlig utgift på rundt £10m i året frem til 2022.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:01)

Bone8
Bone8Innlegg: 7111
15.05.18 13:03

Jeg synes Arteta er et spennende valg, helt uten å kunne begrunne hvorfor jeg tror det kan gå bra.

Ja, han er uprøvd som hovedtrener, og toppklubber velger som regel trenere som har bevist noe i andre klubber.

Jeg har bare en muligens ulogisk tro på at han har vinnermentaliteten, den taktiske klokskapen og autoriteten som trengs for å lykkes.

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 13:03
KongOlav2: Det er slik det er jo i regnskapene. Det ser du jo fra Swissramble. Akkurat som at spillerkjøp ikke bokføres med hele beløpet umiddelbart, men avskrives over kontraktsperioden. Posten "player amortisation" er i realiteten spillerkjøp de siste årene. Kjøpet av Aubameyang vil derfor bli bokført med en utgift på £13-14m hver av de 3 neste sesong inntil kontrakten hans er gått ut i 2021. Lacazette vil medføre en årlig utgift på rundt £10m i året frem til 2022.

Du må nok helt ned på bunnlinja for å finne ut om klubben går underskudd eller overskudd for året. Og du tar fortsatt ikke med kolonnen for profit on player sales.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:14)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18020
15.05.18 13:06

Vi gikk fra å bli linket til Liverpool sin assistent til å bli linket til City sin assistent. Pilen peker oppover.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
15.05.18 13:23

Nå beskriver du skatteeffekten og ikke resultatet, KongOlav2

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 13:27
DennisB: Nei, du må nok helt ned på bunnlinja for å finne ut om klubben går underskudd eller overskudd. Og du tar fortsatt ikke med kolonnen for profit on player sales. Herregud mann.

Jeg er ikke noe økonom, men har tydeligvis mer peiling på dette enn deg iallfall. Dette sier noe om økonomiske resultater:

https://no.wikipedia.org/wiki/Driftsresultat

I Arsenals regnskap ser man postene "EBITDA" og "operating profit". Har antar jeg at "operating profit" er det samme som EBIT angitt i wiki-artikkelen. Dette er driftsresultat før man har tatt hensyn til renter og skatt, dvs. før finansielle poster er medregnet.

I dette tilfellet regnes da spillersalg som en finansiell post, da dette er noe man IKKE kan regne med på forhånd. Spillerkjøpene blir behandlet på samme måte som man gjør med f.eks en maskin i indstruien, denne avskrives over tid. Derfor regnes den ikke som en finansiell post.

Dersom Arsenal før neste sesong ikke kvitter seg med noen høytløynte spillere eller ikke får inn endel penger på spillersalg, tyder alt på at de vil gå med et betraktelig underskudd. Lønningene vil ikke gå ned, spilleravskrivinger (spillerkjøp) vil ikke gå ned, inntekter fra CL er fortsatt manglende og dere har vel heller ikke noen store nye sponsoravtaler på gang. Tvertimot vil postene for lønninger og spilleravskrivinger sannsynligvis gå opp. Det er også grunnen til at dere sannsynligvis ikke har så mye midler tilgjengelig denne sommeren, ikke vrange eiere.

Uten betydelige midler inn fra spillersalg, er det derfor helt klart sannynlig at dere går med underskudd neste sesong.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:28)

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 13:27
KongOlav2: Posten "player amortisation" er i realiteten spillerkjøp de siste årene. Kjøpet av Aubameyang vil derfor bli bokført med en utgift på £13-14m hver av de 3 neste sesong inntil kontrakten hans er gått ut i 2021. Lacazette vil medføre en årlig utgift på rundt £10m i året frem til 2022.

Det vil også utgå noen tall her etterhvert, som bl.a Xhakas kjøp. Denne posten vil åpenbart synke kommende år, dersom budsjettet ikke tillater nye, dyre kjøp heller. Trolig i likhet med posten om spillersalg, om vi ikke skulle selge Özil eller andre profiler kommende år. Hvem vet. Mulige salg er Mustafi og Bellerin.

Din nevnte post vil neppe bety at vi går underskudd kommende sesong, profit before interest/tax.

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 13:29
KongOlav2: Jeg er ikke noe økonom, men har tydeligvis mer peiling på dette enn deg iallfall.

Ja, takk for den. Da kaster ikke jeg bort noe mer tid på deg. God natt.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:31)

VGoth
VGothInnlegg: 14132
15.05.18 13:33

- "Allardyce set to leave Everton"

Det kan være en sammenheng her, helt på tampen. Spennende.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 13:33
DennisB: Det vil også utgå noen tall her etterhvert, som bl.a Xhakas kjøp. Denne posten vil åpenbart synke kommende år, dersom budsjettet ikke tillater nye, dyre kjøp heller. Trolig i likhet med posten om spillersalg, om vi ikke skulle selge Özil eller andre profiler kommende år. Hvem vet. Mulige salg er Mustafi og Bellerin. Din nevnte post vil neppe bety at vi går underskudd kommende sesong, profit before interest/tax.

Xhaka ble jo kjøpt i 2016. Om dere ikke selger ham, vil denne posten fortsette til kontrakten løper ut. Og om dere selger ham, så må resterende avskriving tas ved salgstidspunktet. Om han kostet £35m, så er årlig utgift for Xhaka £7m. Gjenstående avskriving er £21m. Om han da selges for £30m vil nettoeffekten av dette bli 30-21 = £9m. Slik har iallfall jeg forstått det.

Effekten av spillersalg denne sesongen ble stor fordi dere fikk inn mye penger for spillere som har vært i klubben lenge og allerede er avskrevet, evt kostet lite. Dette gjelder både Ox, Walcott, Cocquelin og Giroud såvidt jeg kan skjønne. Sanchez var et unntak.

Posten for avskrivinger av spillere vil derfor ikke minke om dere ikke selger noen av spillerne kjøpt dyrt de siste årene, type Lacazette, Aubameyang, Xhaka, Mustafi. Mulig Özil nå er inne i siste år for avskrivning, slik at dere får kuttet hans kostnad, men dette veier uansett ikke opp. Og dere skal vel også kjøpe spillere i sommer. Kjøp for £50m vil øke denne posten med £10m om alle får 5-årskontrakter.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:37)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 13:35
DennisB: Ja, takk for den. Da kaster ikke jeg bort noe mer tid på deg. God natt.

Du tar jo direkte feil. Jeg har forklart enda mer i innlegget rett over her. Spillere avskrives lineært over tid og minker derfor ikke før de er ferdig avskrevet eller blir solgt. Postene for lønninger og avskrivninger vil IKKE minkte neste sesong, om ikke Arsenal finner på noe helt spesielt i sommer. Sannsynligvis vil begge poster øke litt.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:36)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17131
15.05.18 13:39
VGoth: Det kan være en sammenheng her, helt på tampen. Spennende.

Er Mou på reisefot så er vel dette feil tråd?

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 13:40
KongOlav2: Xhaka ble jo kjøpt i 2016. Om dere ikke selger ham, vil denne posten fortsette til kontrakten løper ut.

Jeg skriver "etterhvert", og at den vil synke "de kommende årene", ikke neste sesong. Xhaka og Mustafi ble kjøpt svært dyrt i 2016, og har en stor del av denne posten, og det er godt mulig at minst èn av dem selges i sommer, eller neste sesong.

Ferdig for min del. Når vi går ned på barnehagenivå jmfr. kommentaren over, så sier jeg stopp der.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:50)

DennisB
DennisBInnlegg: 15307
15.05.18 13:43
Myshkin: Nå beskriver du skatteeffekten og ikke resultatet, KongOlav2

Mitt poeng også. Nok om det for min del.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
15.05.18 13:45

Avskrivninger ingen utgift, men en skattemessig kostnad. Den eneste kontantstrømmessige effekten en avskriving har, er reduksjon i skatt. Avskrivninger har derfor en negativ effekt på resultat før skatt, men en positiv effekt på resultat etter skatt, hvor avskrivningene legges til igjen.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 13:46)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41353
15.05.18 13:58
DennisB: Jeg skriver "etterhvert", og at den vil synke "de kommende årene", ikke neste sesong. Altså sesongen etter for Xhakas og Mustafis del. Ferdig for min del. Når vi går ned på barnehagenivå jmfr. kommentaren over, så sier jeg stopp der.

Det synker ikke før kontrakten er ute. Litt usikker på hva som gjøres om spilleren forlenger kontrakten f.eks halvveis ute i kontraktsperioden. Hvorfor mener du forøvrig den vil synke fra 2019/20 for Xhaka og Mustafi? De har jo lenger kontrakter enn dette.

Faktum er uansett hva du hevder at Arsenals økonomiske situasjon ser betydelig svakere ut enn den gjorde for ett år siden. Dette viser situasjonen for ett år siden:

https://pbs.twimg.com/media/DLHiScSXUAAKrs-.jpg:large

Her er det en betydelig forbedring fra 16 til 17, hovedsaklig takket være ny tv-avtale. Men i fjor hadde dere fortsatt CL-inntekter. Situasjonen halvveis i denne sesonge er som følger:

https://twitter.com/swissramble/status/969496516875489280

En reduksjon i inntekter på £23m, sannsynligvis pga manglende CL-spill. En utgiftsøkning (lønninger + other expenses) på £16m + økning i spilleravskrivinger på £8m. Dvs at endring i differanse mellom utgifter og inntekter er £57m. Dette er ganske formidabelt. Dere har reddet dere inn denne sesongen på store spillersalg, men det er ikke så mange ressurser igjen å selge. Om dere derfor skal ha en stor satsing med flere store spillerkjøp under ny manager, må dere definitivt tilbake til CL igjen, evt redusere lønnssnivået da det uansett er den største utgiftsposten

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg