Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 14:14
KongOlav2: Faktum er uansett hva du hevder at Arsenals økonomiske situasjon ser betydelig svakere ut enn den gjorde for ett år siden. Dette viser situasjonen for ett år siden:

Mulig Xhaka og Mustafi har kontrakter lenger enn tre år, men jeg tror som sagt at minst en av dem selges enten i sommer, eller neste år. Da går posten ned. Og andre går også ut av kontraktene sine ganske snart, så regnestykket er ikke så enkelt som du prøver å formidle.

Hva du skriver over her, så er det selvsagt. Jeg har da aldri hevdet at det ikke ser svakere ut enn forrige sesong. Tvert imot. Resultatet vi hadde i fjor var vårt klart beste siden 2009/10. Jeg skrev at det var et strålende resultat vi hadde i 2016/2017. Da blir det naturligvis ikke fjoråret vi bør sammenligne oss med, men årene i forveien. Og der ligger vi ikke dårlig an imo.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 14:24)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 14:25
DennisB: Mulig Xhaka og Mustafi har kontrakter lenger enn tre år, men jeg tror som sagt at minst en av dem selges enten i sommer, eller neste år. Da går posten ned. Og flere går også ut av kontraktene sine ganske snart, så regnestykket er ikke så enkelt som du prøver å formidle. Hva du skriver over her, så er det selvsagt. Resultatet vi hadde i fjor var vårt klart beste siden 2010. Da blir det naturligvis ikke fjoråret vi skal sammenligne oss med, men årene i forveien. Og der ligger vi ikke dårlig an imo.

Xhaka og Mustafi har begge til 2021 ifølge Transfermarkt. Og om dere selger en eller begge, så må det jo hentes erstattere, eller hva? Spesielt på midtbanen er jo det jo nokså tynt. Dere har vel kun tre sentrale midtbanespillere utenom Xhaka.

Ja, det er flere som er på vei ut av kontrakten, deriblant Wilshere og Cazorla i sommer og Ramsey, Welbeck og Monreal nesten sommer, men dere må vel hente nye spillere også?

Arsenals resultat i fjor var meget bra, men det ser som sagt klart svakere ut i år. Dere har et lønnsnivå (som tross alt er den klart største utgiftsposten) som tilsier at dere burde vært i CL, men kvaliteten på stallen står ikke i stil med lønnsnivået. Dette minner om Liverpool gjennom flere år før Klopp tok over.

Det dere (og ny manager) egentlig har behov for er midler til å ta en skikkelig overhaling av stallen denne og kommende sommer. Det høye utgiftsnivået (primært lønnsnivået) og manglende CL-spill setter imimdlertid klare hindringer for det. Det finnes garantert noe midler tilgjengelig, men neppe et tresifret antall millioner pund netto, noe som kanskje hadde vært ønskelig.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 14:37
KongOlav2: Og om dere selger en eller begge, så må det jo hentes erstattere, eller hva?

Ikke til Xhaka eller Mustafi-pris, det er jo hele poenget. Det var to store og dyre bomkjøp, som er sjelden vare i vår klubb. Posten virker nå relativt høy, siden Xhaka, Mustafi, Aubameyang og Lacazette besitter fire dyre kjøp. Lite tyder på at vi kommende år vil satse på spillere i denne klassen, med Arteta inn. Jeg ser for meg at han formes etter Kroenkes ønske, og forlanger neppe spillere over 50 mill pund.

Du tegner et altfor svart bilde av Arsenals økonomiske framtid. Vi genererer store penger selv, har blant ligaens dyreste billetter, et stort navn i ikke minst Asia, og det inngås nok forbedrede avtaler i vår klubb i framtiden også. Jeg ser absolutt ingen grunn til at vi skal gå underskudd, i hvertfall ikke fordi Özil har fått sin lønnsøkning. Balansen i lønna ellers, er grei nok. Det er shippet ut flere på relativt god lønn nå, og de som har kommet inn har fått "normale" lønninger. Og vi vil nok fra tid til annen spille i CL også.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 14:41)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 15:02
DennisB: Ikke til Xhaka eller Mustafi-pris, det er jo hele poenget. Det var to store og dyre bomkjøp, som er sjelden vare i vår klubb. Posten virker nå relativt høy, siden Xhaka, Mustafi, Aubameyang og Lacazette besetter fire dyre kjøp. Lite tyder på at vi kommende år vil satse på spillere i denne klassen, med Arteta inn. Jeg ser for meg at han formes etter Kroenkes ønske, og forlanger neppe spillere over 50 mill pund. Du tegner et altfor svart bilde av Arsenals økonomiske framtid. Vi genererer store penger selv, har blant ligaens dyreste billetter, et stort navn i ikke minst Asia, og det inngås nok forbedrede avtaler i vår klubb i framtiden også. Jeg ser absolutt ingen grunn til at vi skal gå underskudd, i hvertfall ikke fordi Özil har fått sin lønnsøkning. Balansen i lønna ellers, er grei nok. Det er shippet ut flere på relativt god lønn nå, og de som har kommet inn har fått "normale" lønninger.

Dere har da bra økonomi, men ikke nok til den den store satsingen som helst burde vært ønskelig. Og alt tyder på at det meste av penger som blir generert blir gjort tilgjengelig fra eierne.

Ser forøvrig poenget ang at det ikke blir dyre kjøp, men da må dere være desto mye smartere for å komme tilbake til CL-nivå igjen. Dere kan sikkert få mer ut av noen av de spillerne som allerede er i troppen, men slik det har sett ut denne sesongen trenger dere definitivt 2-3 spillere av høy klasse som kan binde sammen laget i større grad enn dagens spillere er i stand til.

I forrige innlegg skriver du forresten at dere må sammenligne dere med årene i forveien, ikke med fjoråret. Jeg fant tall for dette, første halvdel av 15/16 vs første halvdel av 17/18, og det ser ikke veldig bra ut.

https://www.arsenaltrust.org/news/2017/ast-analysis-of-arsenal-holdings-plc-half-yr-accounts-to-november-2017

https://www.arsenaltrust.org/news/2016/ast-analysis-of-arsenal-holdings-plc-half-year-accounts-to-nov-2015

I 15/16 hadde dere samme omsetning (total revenue) som football costs i første halvdel, £160m. For 16/17 var omsetning økt til £192m, men kostnader var £179m. For denne sesongen har omsetning gått ned til £182m, mens kostnader har økt til hele £212m! Denne inkluderer en post på £9m for "Property less jv share", noe jeg ikke skjønner helt hva er, men selv med denne trukket ut, ser det ikke spesielt bra ut. Utgiftsnivået er markant høyere enn det burde vært uten CL-spill.

Og hva med det siste du sier ang høye lønninger vs normale lønninger? På Aubameyang finner jeg tall på £180-200k i uka. For Mkhitharyan finner jeg alt fra £120-180k uka. Lacazette £120k i uka. For de som dro finner jeg £140k for Sanchez og hhv £100k og £110k for Giroud og Walcott. Jeg kan ikke se at der er noen forbedring her.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:05)

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
15.05.18 15:06
KongOlav2: Utgiftsnivået er markant høyere enn det burde vært uten CL-spill.

Poenget er vel nettopp dette - det er noe vi har råd til. Selvfølgelig ikke i all overskuelig fremtid, men jeg tviler ikke et sekund på at vi som klubb har råd til å gå i underskudd et par år.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 15:12
Odysseen: Poenget er vel nettopp dette - det er noe vi har råd til. Selvfølgelig ikke i all overskuelig fremtid, men jeg tviler ikke et sekund på at vi som klubb har råd til å gå i underskudd et par år.

Det kan jeg være enig i. Men dere er i en liten klemme slik det ser ut fra mitt ståsted. Selv med relativt moderat sommervindu, la oss si £50m netto, tror jeg dere går med (et lite) underskudd neste sesong. Så for å komme tilbake dit dere ønsker å være må dere enten være særs dyktige på transfermarkedet de kommende par årene, eller så må dere ta en stor satsing (forutsatt at eierne er villige til dette) og risikere feite underskudd inntil dere er tilbake i CL.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 15:22
KongOlav2: Og hva med det siste du sier ang høye lønninger vs normale lønninger? På Aubameyang finner jeg tall på £180-200k i uka. For Mkhitharyan finner jeg alt fra £120-180k uka. Lacazette £120k i uka. For de som dro finner jeg £140k for Sanchez og hhv £100k og £110k for Giroud og Walcott. Jeg kan ikke se at der er noen forbedring her.

Ingen snakker om en forbedring, hvor ser du det? Greit å forholde seg til hva som faktisk skrives.

En inntekt på 180k er det jeg finner på Auba, 120k på de to andre. Mkhitaryan har da ikke 180..

Med Sanchez, Giroud og Walcott ut (samlet 350k mot 420k), og Ox og Coquelin i tillegg, så ender vi på rundt det samme. Ox er erstattet fra egen ungdomsstall, det samme er Coquelin.

Totalt sett trolig ingen økning eller forbedring. Som beskrevet.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 15:31
KongOlav2: I forrige innlegg skriver du forresten at dere må sammenligne dere med årene i forveien, ikke med fjoråret. Jeg fant tall for dette, første halvdel av 15/16 vs første halvdel av 17/18, og det ser ikke veldig bra ut.

Du sammenligner etter eget godtbefinnende. Første halvdel av året 17/18 viser et meget godt resultat hos SwissRamble. Igjen, vi må tilbake til 2010 for å finne tilsvarende. Det er i andre halvår at du antar at et overskudd snus til underskudd. Ingen forventer et resultat for 2018/19 som er like godt som 2016/17 eller første halvdel av inneværende sesong.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:39)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 15:36
DennisB: Ingen snakker om en forbedring, hvor ser du det? Greit å forholde seg til hva som faktisk skrives. En inntekt på 180k er det jeg finner på Auba, 120k på de to andre. Mkhitaryan har da ikke 180.. Med Sanchez, Giroud og Walcott ut (samlet 350k mot 420k), og Ox og Coquelin i tillegg, så ender vi på rundt det samme. Ox er erstattet fra egen ungdomsstall, det samme er Coquelin.

Du skrev ikke forbedring, men du skrev høye lønninger på de som er shippet ut og mer "normale lønninger" på de som er kjøpt. Det er nok noe bedre valuta for pengene foir spillerne inn, men fortsatt et lønnsnivå som minst tilsier CL-spill. Dere er f.eks langt over Spurs.

I tillegg kommer en god del ekstra til Özil da....... £10m mer i året.

I sommer kommer dere kanskje unna uten økning siden Mertesacker legger opp og Cazorla forsvinner. I tillegg kan det jo være at en eller flere av Wilshere, Welbeck, Mustafi, etc., blir solgt. Dette blir nok oppveiet av kjøp av minst 3-4 nye spillere.

I fjor hadde dere lønninger på £199m. I år hadde dere £111m halvveis og estimert £225m på slutten av sesongen. Tipper dere minst vil ligge på samme nivå neste sesong.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 15:37
DennisB: Du sammenligner etter eget godtbefinnende. Første halvdel av året 17/18 viser et meget godt resultat hos SwissRamble. Igjen, vi må tilbake til 2010 for å finne tilsvarende. Det er i andre halvår at du antar at et overskudd snus til underskudd. Ingen forventer et resultat for 2018/19 som tilsvarer 2016/17 eller halve inneværende sesong.

Igjen. Dette er ETTER spillersalg. Du kan umulig regne med at dere selger spillere for £100m+ neste sesong.

Og du skrev at jeg måtte sammenligne med tidligere sesonger, altså før 16/17-sesongen. Og det var akkurat det jeg gjorde. Både i 14/15 og 15/16 går dere omtrent i null før spillersalg regnes med. Denne sesongen har dere et stort underskudd.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:40)

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 15:41
KongOlav2: Igjen. Dette er ETTER spillersalg. Du kan umulig regne med at dere selger spillere for £100m+ neste sesong.

Grafen til SwissRamble er medberegnet både spillersalg og kjøp, og det er den jeg kommenterer.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 15:44
DennisB: Grafen til SwissRamble er medberegnet både spillersalg og kjøp, og det er den jeg kommenterer.

Ja, men dette har vært et helt særskilt år for dere mtp spillersalg. Dere har jo solgt spillere for mer denne sesongen enn dere har gjort de siste 5 sesongene samlet. Det kommer ikke til å skje neste sesong, men postene for kjøp (avskrivinger) vil i stor grad fortsatt være på regnskapet.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 15:44
KongOlav2: Og du skrev at jeg måtte sammenligne med tidligere sesonger, altså før 16/17-sesongen. Og det var akkurat det jeg gjorde. Både i 14/15 og 15/16 går dere omtrent i null før spillersalg regnes med. Denne sesongen har dere et stort underskudd.

Jeg skriver at ingen forventer resultater i denne klassen. Mitt poeng i hele diskusjonen er at jeg er uenig i at vi går underskudd kommende sesong, spesielt dersom Arteta ansettes. Hva er det du ikke forstår med det? Jeg skriver at vi godt kan sammenligne oss med disse årene nevnt, hvor vi gikk med et forsiktig overskudd. Altså i balanse.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 15:49
KongOlav2: Og du skrev at jeg måtte sammenligne med tidligere sesonger, altså før 16/17-sesongen. Og det var akkurat det jeg gjorde. Både i 14/15 og 15/16 går dere omtrent i null før spillersalg regnes med. Denne sesongen har dere et stort underskudd.

Dobbel post.

Legger til at Arsenal som klubb ikke trenger å være en pengemaskin de kommende årene. Vi bør være fornøyd om vi går i balanse, slik at vi kan satse det vi tåler for å henge med i galoppen.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:54)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 15:53
DennisB: mellom 2010 til 2016, da vi gikk med et forsiktig overskudd. Altså i balanse. Jeg skriver da aldri noen steder at vi forventer samme overskudd som i 2016/17. Hva er det du ikke forstår med det? Hele poenget mitt i diskusjonen, er at jeg ikke tror vi vil gå med underskudd i bunnlinja verken i 2018/19 eller i framtida, som du tilsynelatende tror. Det vil ikke skje.

Og poenget mitt er at tallene fra 2017/18 ikke ser like bra ut som de årene før 2016/17 da dere gikk med forsiktige overskudd. I disse årene var det en bedre balanse mellom inntekter og utgifter FØR spillersalg enn det er denne sesongen.

Og dersom dette ikke forbedres før neste sesong, er det to muligheter. Dersom dere skal gå med et forsiktig overskudd som du hevder, så er dere fortsatt avhengige av å selge spillere for en ganske bra sum. Og om dere ikke gjør det, så vil det bli et underskudd. Om dere skal gå med overskudd UTEN å selge spillere, så må utgiftsnivået ned, kanskje fortrinnsvis lønnsnivået.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:54)

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
15.05.18 15:57
KongOlav2: I fjor hadde dere lønninger på £199m. I år hadde dere £111m halvveis og estimert £225m på slutten av sesongen. Tipper dere minst vil ligge på samme nivå neste sesong.

Det er jo den manglende forståelsen (utrulig nok) av at lønninger er den soleklart viktigste enkeltfaktoren som gjør at vi får se denne flaue sutringa fra Arsenalsupportere. Mye høyere lønnsutgifter enn Tottenham og høyere lønnsutgifter enn Liverpool. Mye mer i transferutgifter enn Liverpool de fem siste åra også, for ikke å snakke om Tottenham. Kun Sanchez ut. Pluss Gabriel, Coquelin, Chamberlain, Walcott og Giroud denne sesongen. Walcott og Giroud var to av de tre mestscorende for klubben seinest i fjor, men som de tre andre ikke førstevalg da de blei solgt.

Mens kun Sanchez har vært et uønska "salg" i løpet av de fem siste åra, har vi henta inn masse klassespillere. Özil inn i 2013, Sanchez i 2014, Cech i 2015. Jeg og de fleste andre trudde Cech var en meget god signering. Dyr midtstopper og dyr midtbanespiller (Mustafi, Xhaka) inn i 2016. Dyr spiss (Lacazette) inn før denne sesongen, pluss Kolasinac. Alt dette altså uten at vi måtte selge en eneste førstelagsspiller! Det er jo glimrende arbeidsforhold å jobbe under.

I januar gjør vi det beste ut av Sanchez' gjenstående halvårskontrakt ved å bytte til oss Mkhitaryan. Og får henta inn en av verdens 6-7 beste spisser de siste 3-4 åra. Fra Tysklands neste største klubb. Og altså høye lønnsutgifter. Likevel sutres det over et "svært begrensa" budsjett. Det er jo bare tull.

Vi har kjøpt en god og en svært god spiss for til sammen over 100 millioner pund, gitt Özil superkontrakt og bytta til oss Mkhitaryan. Dette er spillere i sin beste alder som den nye manageren må få det beste ut av de neste to sesongene. Så det er ikke tid til å bygge et nytt lag. Massive investeringer er gjort i spillere som ikke har tid til å vente på det. Håpet er at vi har god kontroll på topp 4 nest sesong. Realistisk forventning er at vi iallfall kjemper om topp 4-plassering helt inn. Hvis vi aldri er skikkelig med i kampen om topp 4, er det skuffende.

(Innlegget ble redigert 15.05.18 15:59)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
15.05.18 15:59

Igjen: Avskrivninger er ingen utgift, men en reduksjon i verdien på en eiendel. Den eneste kontantstrømseffekten dette har er på skatten, og gir dermed en positiv kontantstrømeffekt - ikke en negativ, slik det ser ut som du tror KongOlav.

Hvor vil du hen med dette fokuset på avskrivninger?

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
15.05.18 16:20
Hallogallo: denne flaue sutringa fra Arsenalsupportere.

Alltid mye vettugt fra den kanten, men ispedd noen mindre sympatiske trekk. Men sånn er det vel med oss alle. Bortsett fra ulfarne da. Og Myshkin. Og RamsherE. Osv. osv.

Peace out :)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 16:20
Myshkin: Igjen: Avskrivninger er ingen utgift, men en reduksjon i verdien på en eiendel. Den eneste kontantstrømseffekten dette har er på skatten, og gir dermed en positiv kontantstrømeffekt - ikke en negativ, slik det ser ut som du tror KongOlav. Hvor vil du hen med dette fokuset på avskrivninger?

Hvordan bokfører man da utgifter til spillerkjøp om "player amortisation" ikke er en utgift?

(Innlegget ble redigert 15.05.18 16:21)

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
15.05.18 16:23
DennisB: Inntektssvikt i en periode hvor det var glissent på Emirates ja, men vi gikk samtidig til semifinalen i EL, som ga relativt gode inntekter.

Ikke inntektssvikt når billettene er solgt, selv om det selvfølgelig ikke er bra for imaget til Arsenal at det er flere tusen ledige seter i mange kamper. Og da verst i hjemmekampen mot Man City. Men det var 58 420 solgte billetter til den kampen, så isolert sett tapte ikke klubben penger på at stadion var halvfull/halvtom.

Semifinale i EL kan jeg ikke skjønne annet enn at har gitt relativt dårlige inntekter sammenlikna med en 8-delsfinale i CL. Baserer du de påstått relativt gode inntektene på innlegget fra vike, som kopierte denne twittermeldinga fra DarrenArsenal fra 4.mai: Arsenal earnt about £38m for their run to the semi. That’s higher than Utd earnt this season in CL. So it’s not been the financial disaster it’s been perceived?

   
Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
15.05.18 16:27
DennisB: Peace out :)

For seint. Jeg kommenterte en del av innlegget ditt og stilte deg et spørsmål før jeg fikk sett peace out-oppfordringa :)

Zen0n
Zen0nInnlegg: 45957
15.05.18 16:35
Myshkin: Igjen: Avskrivninger er ingen utgift, men en reduksjon i verdien på en eiendel. Den eneste kontantstrømseffekten dette har er på skatten, og gir dermed en positiv kontantstrømeffekt - ikke en negativ, slik det ser ut som du tror KongOlav.

Nå er ikke jeg så veldig inne i Arsenals økonomi, men en avskrivning vil jo før eller senere føre til en negativ kontantstrøm, i dette tilfellet den dagen klubben må hente en ny spiller. 

Det er kun hvis klubben skal avgå med en sakte død til alle spillerne er pensjonert at avskrivninger ikke vil få en negativ kontantstrøm. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
15.05.18 16:39
KongOlav2: Hvordan bokfører man da utgifter til spillerkjøp om "player amortisation" ikke er en utgift?

Den ble bokført da spilleren ble kjøpt (eventuelt avdrag blir bokført fortløpende).

Avskrivninger en en regnskapsmessig kostnad fordi en eiendel taper verdi over tid. Det skal fanges opp skattemessig, derfor trekkes avskrivningen fra resultatet før skatt, men legges til igjen etter skatt. Summen av dette er 0.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 16:42
Hallogallo: Det er jo den manglende forståelsen (utrulig nok) av at lønninger er den soleklart viktigste enkeltfaktoren som gjør at vi får se denne flaue sutringa fra Arsenalsupportere. Mye høyere lønnsutgifter enn Tottenham og høyere lønnsutgifter enn Liverpool.

Det har jo vært det samme i Liverpool. Massiv klaging på hvor gnien FSG er mtp netto transferbruk, uten at de innser at klubben bruker godt over 60 % (nesten 70 % på det verste) av omsetningen på lønninger og går med underskudd på flere titalls millioner pund.

Jeg har stor respekt for det Spurs har gjort med sitt lønnsbudsjett. Det er rett og slett enormt godt jobbet. Arsenal risikerer nå å havne i samme knipe som Liverpool har vært, nemlig at lønnsbudsjettet er høyere enn kvaliteten på stallen skulle tilsi, og at det derfor er begrenset med midler til spillerkjøp.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
15.05.18 16:42
Zen0n: Nå er ikke jeg så veldig inne i Arsenals økonomi, men en avskrivning vil jo før eller senere føre til en negativ kontantstrøm, i dette tilfellet den dagen klubben må hente en ny spiller.

Avskrivninger vil ikke føre til negativ kontantstrøm. Kjøp av ny spiller vil det.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41365
15.05.18 16:45
Myshkin: Den ble bokført da spilleren ble kjøpt (eventuelt avdrag blir bokført fortløpende). Avskrivninger en en regnskapsmessig kostnad fordi en eiendel taper verdi over tid. Det skal fanges opp skattemessig, derfor trekkes avskrivningen fra resultatet før skatt, men legges til igjen etter skatt. Summen av dette er 0.

Og bokføres da under hvilken post i regnskapet?

Og hvor legges den til igjen? Se på regnskapet linket til under. Jeg kan se en post for "player amortisation", altså avskrivinger av spillerens verdi før skatt. Hvor kommer det frem i regnskapet at den legges til igjen etter skatt?

https://pbs.twimg.com/media/DLHiScSXUAAKrs-.jpg:large

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
15.05.18 16:54

Mustafi vraket til VM. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18020
15.05.18 16:59
AlphaGiroud: Mustafi vraket til VM.

Ikke overraskende. Tyskland har mange alternativer som er både mer spennende og stabile enn Mustafi. Dessverre.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
15.05.18 17:05
DennisB: Alltid mye vettugt fra den kanten, men ispedd noen mindre sympatiske trekk. Men sånn er det vel med oss alle. Bortsett fra ulfarne da. Og Myshkin. Og RamsherE. Osv. osv.

For å være helt ærlig så er det ganske mye flau sutring i denne tråden nå. Greit nok at man ikke får den kandidaten man håper mest på, men jeg er bare kjempeglad for at vi får en ny manager. Når man leser hva folk i fotballmiljøet sier om Arteta, så virker det som at han er en mann med meget god peiling på fotball. Poch og Guardiola er ikke hvem som helst, og de kjempet om han for 2 år siden. 

Arteta er ikke førstevalget mitt, men hvis de som styrer og steller har troa på han så skal jeg i det minste gi han en fair sjanse før jeg sitter og klager over at han ikke er god nok. Hvis det er slik at Allegri var førstevalget, men vi ikke fikk han fordi han ønsket €200m å bruke til sommer, så er det strengt tatt ikke noe vi kan klage på. Så mye penger kan vi ikke bruke netto for øyeblikket, ikke fordi klubben er gjerrig, men fordi det er fornuftig klubbdrift.

Fredda_AFC
Fredda_AFCInnlegg: 1790
15.05.18 17:16
KongOlav2: Og bokføres da under hvilken post i regnskapet? Og hvor legges den til igjen? Se på regnskapet linket til under. Jeg kan se en post for "player amortisation", altså avskrivinger av spillerens verdi før skatt. Hvor kommer det frem i regnskapet at den legges til igjen etter skatt?

Avskrivninger blir bokført på den måten for å fordele kostnaden utover løpetiden. Men det er kun på papir. Selve utbetalingen er allerede gjort i det spilleren ble kjøpt (med mindre avdrag er avtalt).

Du kan se i den posten at det står "non cash flow expenses", som betyr kostnader som ikke har innvirkning på hvor mye kontanter de har. 

Selv om du skriver av masse penger, får du de ikke magisk inn på konto. Du får kun et "dårligere" resultat og anledningen til å skatte mindre det året. 

Du legger alltid til avskrivninger etter skatt igjen slik at de nulles ut mot hverandre og resultat blir korrekt. Det er kun hensiktsmessig skattemessig.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg