Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
17.05.18 17:15

Nå blir Henry linket. Sky Sports. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9012
17.05.18 17:18

Er Arsenal allergiske mot erfarne managere? Det viktigste kriteriet er å aldri ha vært manager før for de kan jo øve i Arsenal.

(Innlegget ble redigert 17.05.18 17:22)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13961
17.05.18 17:33
Pogba6: Er Arsenal allergiske mot erfarne managere? Det viktigste kriteriet er å aldri ha vært manager før for de kan jo øve i Arsenal.

Wenger var da en braksuksess fra dag en, helt ukjent faktisk. Han kom inn og leverte fra dag en. Det kan Arteta også gjøre om det blir han. Det er ikke slik at en erfaren trener automatisk leverer. Det har vi sett flere ganger. Selv de store kanonene som Mourinho og Pep har vist at uten enorme ressurser så leverer heller ikke de, de må ha de beste spillerne som passer inn i deres system, ellers blir det middelmådighet der i gården også.

Arsenal skal nå inn i en ny tid angående trener, og vi må bare forberede oss på at det kan bli noen trenerbytter i årene som kommer, hva så?

En ting er helt sikkert, Arsenal kan aldri følge City angående spillerkjøp og pengebruk, vi må få det beste ut av det vi har, komplettere med spillere fra nest beste hylle og håpe på at en god trener klarer å utligne forskjellen med godt lederskap og organisering.

(Innlegget ble redigert 17.05.18 17:35)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9012
17.05.18 17:38

Wenger var da en erfaren manager når han kom. Hadde vunnet serien i Frankrike med Monaco og noen år i Japan.

Zidane og Pep klarte det ja uten erfaring, men de hadde en helt suveren spillerstall. Både du og meg hadde vunnet trofeer med de lagene.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13961
17.05.18 17:48
Pogba6: Wenger var da en erfaren manager når han kom. Hadde vunnet serien i Frankrike med Monaco og noen år i Japan.

Altså fra noen basketballklubber i svake ligaer, ingen hadde hørt mye om han når han faktisk kom til en storklubb som faktisk Arsenal var den gangen også.

Arteta er jo ikke helt blank! Han har noen år sammen med en av verdens beste trenere, du må ikke tro at han ikke har snappet opp veldig mye der. Jeg sier ikke at det blir suksess, men blir det han skal han iallefall få en sesong eller to før jeg dømmer.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9012
17.05.18 17:52

Monaco er ikke noen «basketballklubb» for å si det sånn.

Stor forskjell på være den øverste sportslige lederen kontra en assistent. Tror du en kontorassistent i Statoil hadde klart å lede en sånn stor bedrift bedre enn folk som har erfaring i å lede like store eller til og med større bedrifter?

DennisB
DennisBInnlegg: 15332
17.05.18 17:53
F.R.O.G: Wenger var da en braksuksess fra dag en, helt ukjent faktisk.

Du har vel vært med såpass lenge at du vet bedre enn dette. Men at han var "Arsène who" for oss anglofile, er klart.

Vieira, Arteta eller Henry, for meg blir det nærmest det samme hvem de ansetter. Et nytt lerret blir det uansett, og det blir spennende å se hvor en av dem bringer oss. Tror ikke lenger på at det blir en erfaren manager for oss nå.

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
17.05.18 18:14

Trist at Nacho kom på andre plass i årets spiller kåringen. Han burde vunnet i år. Har vært bedre enn Ramsey som kommer til å vinne. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18020
17.05.18 18:18
VAVAVOOM: Trist at Nacho kom på andre plass i årets spiller kåringen. Han burde vunnet i år. Har vært bedre enn Ramsey som kommer til å vinne.

Mer consistent i hvert fall. Ramsey har vært forferdelig mot slutten av sesongen nå.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17134
17.05.18 18:24
Pogba6: Zidane og Pep klarte det ja uten erfaring, men de hadde en helt suveren spillerstall. Både du og meg hadde vunnet trofeer med de lagene.

Det er når jeg ser dette jeg virkelig begynner å lure.

Flere andre enn de hadde nok muligens gjort det ja, men ikke så vedlig mange som en tror faktisk.

Om det var så enkelt som  at om en har de beste spillerne på hver eneste plass i laget så vinner en serien garantert. Men slik er det faktisk ikke. Langt derifra.

Og dette med den beste spilleren er jo også ett definisjonspørsmål. Det kommer jo mye an på managers fotballfilosofi/spillermåte hvordan og om han får eksponert sine sterkeste sider. Selv en DeGea hadde nok måtte hatt større tabbekvote i ett Pep,Wenger eller Klopplag.Som han jo også hadde i ett SAFlag med bedre defensive spillere enn de har idag mest sannsynlig.

De fleste mener jo dette handler om ny liga men jeg tror også det har noe med SAF kontra Mou i måten å spille og falle av og ha mer folk bak ballen på . I Mous mer lavtliggende komprimerte def struktur så vil du sjeldnere ha spessielt god tid å komme på blank tidlig.

DennisB
DennisBInnlegg: 15332
17.05.18 18:28

Synes Monreal har hatt et svært varierende år også. Langt i fra hans beste sesong.

Vanskelig å kåre sesongens beste spiller, men om man kan måle ut fra kun et halvår, så setter jeg Aubameyang på topp. Wilshere kommer høyt, men har hatt sin skjerv av svake kamper han også. 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13961
17.05.18 18:42
DennisB: Du har vel vært med såpass lenge at du vet bedre enn dette. Men at han var "Arsène who" for oss anglofile, er klart.

Joda jeg er fult ut klar over hva du mener, en viss erfaring hadde Wenger, men ikke noe stort navn, med masse suksess i storklubber, det var poenget mitt. Nå er Arteta heller ikke helt uerfaren heller, han har et par år i lære under en av verdens beste trener, og han er vel utvilsomt et stort talent. Da kan vi velge å plukke han nå, se hvor det fører hen, for om han lykkes andre steder så kan vi bare glemme å hente han, da står de andre storklubbene der og tar han med langt bedre betingelser og utsikt til suksess. Så det er sjansen vi må ta, eller la være.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13961
17.05.18 18:43
DennisB: Vanskelig å kåre sesongens beste spiller, men om man kan måle ut fra kun et halvår, så setter jeg Aubameyang på topp

Du har helt rett, han er den aller beste, kom til en klubb i krise og har rett og slett bare levert. Gleder meg til å se hva han kan levere videre med en trener som får orden på dette skakkjørte laget.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13961
17.05.18 18:47
FrannyLee: Om det var så enkelt som  at om en har de beste spillerne på hver eneste plass i laget så vinner en serien garantert. Men slik er det faktisk ikke. Langt derifra.

Nei det er ikke så enkelt, men det er ikke så langt ifra sannheten heller. Han er en meget god trener, men uten de ressursene og de rette spillerne vil ikke spillestilen hans fungere, og det var rimelig klart da han tok over klubben og ikke klarte å ta PL med en gang.

Spillestilen hans er ekstremt vanskelig, og han er helt avhengig av de beste spillerne i alle ledd, ellers raser dette sammen. Og araberne er garanti for at han får akkurat det han peker på. Så dette er rimelig lett for han, men det betinger at han klarer å holde laget sammen, få de til å yte når august kommer. For som du sier, dette går ikke av seg selv automatisk.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13961
17.05.18 18:50
Pogba6: Monaco er ikke noen «basketballklubb» for å si det sånn.

ha ha ha mente å skrive bakgårdsklubb, men stavekontrollen løp amok og jeg fulgte ikke med :)  For det er vel dette Monaco er og har vært hele tiden, iallefall opp mot storklubbene i Europa.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
17.05.18 20:45

Ingen Lacazette for Frankrike.

Generelt en rar tropp de tar med.

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40800
17.05.18 21:55

Har du Lacazette på maken. Trodde han fikk billett.

robins
robinsInnlegg: 7829
17.05.18 22:26
Coutinho10: Ingen Lacazette for Frankrike. Generelt en rar tropp de tar med.

Hva er problemet med den troppen? Er jo faktisk en fryktelig bra og dynamisk tropp.

Mest oppsiktsvekkende for min del, er endel av alternativene som er kommet med fremfor Laporte. Umtiti/Varane er jo fort topp 3 midtstoppere i år, i verste fall topp 5. 

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 20635
Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
17.05.18 23:08
robins: Hva er problemet med den troppen? Er jo faktisk en fryktelig bra og dynamisk tropp. Mest oppsiktsvekkende for min del, er endel av alternativene som er kommet med fremfor Laporte. Umtiti/Varane er jo fort topp 3 midtstoppere i år, i verste fall topp 5.

N´Zonzi og Lemar blant annet som har hatt en svak sesong. Dembele har ikke i nærheten levert for Barca også lar du spillere som Martial(som presterte veldig bra før Sanchez kom, pr.dd en bedre spiller), Lacazette og Benzema(her er det vel mye politikk inn i bildet som utelukket han fra troppen) bli hjemme.

Rabiot har hatt en god sesong for PSG og av franske backer jeg kommer på så har i hvertfall Kurzawa spilt fotball denne sesongen kontra Mendy. Debuchy har også prestert godt etter at han dro hjem igjen. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18020
17.05.18 23:38
robins: Mest oppsiktsvekkende for min del, er endel av alternativene som er kommet med fremfor Laporte. Umtiti/Varane er jo fort topp 3 midtstoppere i år, i verste fall topp 5.

Jepp. Nå har Frankrike veldig mange gode midtstoppere de kan velge av. En ganske drøy mix av rutinerte verdensklasse stoppere og yngre talenter som man garantert kommer til å høre mer om i fremtiden. Kimpembe (22, med til VM), Pavard (21, med til VM), Upamecano (19, ikke med), Sarr (19, ikke med). Koscielny ble skadet, Laporte er ikke med.

Jeg er veldig fan av at Frankrike velger å ta med noen talenter som banker på døren, selv om jeg skulle ønske at Upamecano ble tatt med da han har gjort sakene sine meget bra i Bundesligaen. Nå kommer Umtiti og Varane til å spille alt hvis ingen av de blir skadet. Da er spørsmålet om man skal ta med alle de nest beste som reserve, eller om man skal la et par av de yngre som er mer uerfarne enn Laporte få vokse med å få dra til VM. 

Pavard er foretrukket fordi han kan spille høyreback i tillegg til midtstopper. Frankrike sitt svakeste ledd er høyreback. Sidibe er bra, men bortsett fra han er det tynn suppe. Når Debuchy er en av de som banker på døren sier det sitt. Adil Rami derimot kunne gjerne Laporte tatt plassen til synes jeg.

(Innlegget ble redigert 17.05.18 23:42)

robins
robinsInnlegg: 7829
18.05.18 00:16
Coutinho10: N´Zonzi og Lemar blant annet som har hatt en svak sesong. Dembele har ikke i nærheten levert for Barca også lar du spillere som Martial(som presterte veldig bra før Sanchez kom, pr.dd en bedre spiller), Lacazette og Benzema(her er det vel mye politikk inn i bildet som utelukket han fra troppen) bli hjemme. Rabiot har hatt en god sesong for PSG og av franske backer jeg kommer på så har i hvertfall Kurzawa spilt fotball denne sesongen kontra Mendy. Debuchy har også prestert godt etter at han dro hjem igjen.

Begynte å svare ved å ta for meg spiller for spiller, men skjønte fort at det ikke har all verden for seg.

Tingen er, som jeg skrev, at troppen som er tatt ut er en tilnærmet perfekt miks av spillere uavhengig av kampforløp og hvordan Deschamps vil stille - dynamisk tropp.

Å diskutere på nivået til N´Zonzi og Lemar, som begge spiller for klubber som enten har mye utskiftninger eller hvor den andre mistet omtrent halve elleveren fra fjorårssesongen. 

Er selvfølgelig mye close calls i en så enorm tropp som Frankrike har til disposisjon, ser for meg at f.eks. N´Zonzi vs Rabiot/Lemar vs Martial er basert på potensielt toppnivå og anvendelighet. N´Zonzi brått fjorårets beste midtbanespiller i La Liga. Dominerte fullstendig mot United i CL i år.

For å være litt Arsenal-relatert, så har ikke Lacazette noe i den troppen å gjøre. Selv om Dech kjører Griezmann i tieren(om de stiller i 4-2-3-1) og flytter Mbappe ut på høyre, vi selv Giroud være foran Lacazette, rett og slett fordi han foretrekker typen. Om  Griezmann eller Mbappe er tenkt fra start der oppe, er det ikke en diskusjon om hvem av Laca/Giroud man vil ha på benken.

Beklager endel OT, er det noen VM-tråder ute og rusler? Yes, fant jo det rimelig fort.

(Innlegget ble redigert 18.05.18 00:21)

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
18.05.18 00:30

Reiss Nelson kåret til årets spiller i PL2. 

robins
robinsInnlegg: 7829
18.05.18 00:34
RamsherE: Frankrike

I det hele tatt en fryktelig kul(lol) tropp. Skulle nok gjerne sett at Pogba hadde hatt en bedre sesong.

Ellers så blir det spennende å se hvordan midtbane og angreps konstellasjonene løses. Er jo en viss problematikk med 4-2-3-1 vs 4-3-3. Mye av problemet for min del, bunner ned i at jeg ikke synes Pogba er god nok i en toer og jeg er skeptisk til Griezmann som alene spiss. Har vel blitt flyttet ut på kanten tidligere og har jo sitt opphav som kant, men blir jo fryktelig bortkastet.

I det hele tatt et lite helvete for Deschamps.

Sånn ellers, gratulerer med dagen! 

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
18.05.18 04:23
robins: I det hele tatt et lite helvete for Deschamps.

Burde jo være mulig med en 3-1-4-2 som passer både Pogba og Griezmann meget godt.

(Innlegget ble redigert 18.05.18 04:27)

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
18.05.18 07:33

Hvem  hadde trodd at ingen Arsenal-spillere skulle i Frankrikes tropp til VM? Men nå som Wenger er ferdig er vel også det franske hegemoniet i klubben ved veis enda. Med mindre Henry eller Vieira overtar. Eller vil typer som Arteta videreføre tradisjonen? Er jo tross alt mye spennende spillere med fransk pass. Men er vel større sjanser for at det blir spansk og tysk dominans fremover. Med typer som Saul og Sven med stor makt i klubben. Og med tanke på at vi allerede har to spillere fra hver av nasjonene allerede i klubben. 

Når det gjelder England vet de som vanlig ikke hva de driver med. De kommer til å ryke ut i åttendedelsfinalen mot Polen. Southgate sparkes da endelig.  

ONV95
ONV95Innlegg: 4937
18.05.18 08:47

Greit at spillere som uansett ikke får mye spilletid er utelatt fra troppene sånn at vi får en tilnærmet full tropp til pre-season.

Men jeg må innrømme at VM-interessen vil være rimelig laber. Jeg har vel ingen favoritter, og heier på det laget som ikke har spillere fra Liverpool.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
18.05.18 09:41

Hva med Tyskland, ONV? De har Mesuten med, og har såvidt jeg vet ingen Liverpool-spillere med. 

ONV95
ONV95Innlegg: 4937
18.05.18 10:04
Wellewinhio: Hva med Tyskland, ONV? De har Mesuten med, og har såvidt jeg vet ingen Liverpool-spillere med.

Der sier du noe Welle :-) Can er vel fremdeles skadet, så da har jeg plukket meg min favoritt.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7671
18.05.18 12:44

Ornstein:

Mikel Arteta is the frontrunner to become Arsenal head coach. He wants the job and there is a feeling among staff that he is set to get it but there are whispers that Max Allegri is not yet ruled out. 

Bekrefter også at overgangsbudsjettet er £50m før eventuelle salg.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg