Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
19.05.18 20:59
Enzino: Høres høyt ut, men avskrivningene er garantert over de estimerte 50 mill pund i EBITDA (som fortsatt bare er et estimat). Som jeg har sagt her før (var det ikke til deg, jeg husker ikke nå?), så har Arsenal pleid å ha minus før spillersalg. Det var vel kun forrige sesong at vi har hatt pluss der.

I den artikkelen jeg linket til kl 19.16, er det estimert "amortisation" og "depreciation" på til sammen £111m. Før spillersalg kommer dere betraktelig mye dårligere ut enn tidligere sesonger. Så kommende sesong må inntektene opp dersom inntektene fra spillersalg faller ned på et "mer normalt nivå".

Tror forøvrig du har helt rett i at dere må får mer ut av Mustafi og Xhaka. Dere har satt dere i en posisjon som neppe gir ny manager mulighet tid og penger til å bygge et nytt lag.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17488
19.05.18 21:09
F.R.O.G: Det er jo derfor vi gleder oss når dere taper, ta det som et komplement da! Chelsea og City er plastikk klubber, at de vinner betyr ikke en dritt, få supportere har de også. Av to onder og alt det der :) Så synker da Chelsea litt tilbake til normalen, de har ikke en like rik eier lenger, som kan bruke store deler av formuen sin på dette.

En liten plastikkoperasjon for å fikse litt på utseende har vel blitt mer og mer normalt.

Og vi var vel utsatt for stygge spegningsulykker etter storhetstida på 60 og 70 tallet og var vel rimelig vannsiret både her og der så da noen ville spandere på oss dyr plastikkkirurgi for å få tilbake vårt playboyimage så var det vel bare å takke å bukke.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
19.05.18 21:22
KongOlav2: Før spillersalg kommer dere betraktelig mye dårligere ut enn tidligere sesonger. Så kommende sesong må inntektene opp dersom inntektene fra spillersalg faller ned på et "mer normalt nivå".

Yepp, som jeg har skrevet, finansene tar en big hit pga at vi er ute av CL.

Når det gjelder spillersalg, så vil det variere såpass mye, at det interessante tallet er snittet over flere sesonger. Fjoråret var kunstig høyt. I år blir det antakelig under snittet og dermed kunstig lavt. 

Regnskapet for denne sesongen blir ikke hyggelig lesning for Arsenal FC.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
19.05.18 21:26
FrannyLee: Og vi var vel utsatt for stygge spegningsulykker etter storhetstida på 60 og 70 tallet og var vel rimelig vannsiret både her og der så da noen ville spandere på oss dyr plastikkkirurgi for å få tilbake vårt playboyimage så var det vel bare å takke å bukke

Men det er veldig få som liker silikon og plast vet du :) Men at dere av den eldre garde ikke forlater dama er jo beundringsverdig, eller egentlig selvsagt :) Så dere får nyte suksessen, det hadde jeg også gjort.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
19.05.18 21:29
Enzino: Regnskapet for denne sesongen blir ikke hyggelig lesning for Arsenal FC.

Dette advarte vi mot for lenge siden, at utenforskap i CL ville koste dyrt, klubben gav blaffen og gav Wenger nye sjanser, dette burde man sett komme for mange år siden.

Kroenke får bare lide, han kan selge når han vil, inntil da får vi gjøre det beste ut av det, vi hadde en russer som ville investere bruke enorme verdier, men Kronke nektet. Så får vi se hva neste sesong bringer. Arteta er et stort spørsmålstegn, jeg forventer ikke en dritt.

utifra hva de sier om Arteta vil han stille helt andre krav en Wenger. Han er nådeløs på dette med innsats og lojalitet. De som ikke oppfyller dette vil ikke være i klubben lenge, det digger jeg.

(Innlegget ble redigert 19.05.18 21:32)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
19.05.18 21:43
F.R.O.G: Kroenke får bare lide, han kan selge når han vil, inntil da får vi gjøre det beste ut av det, vi hadde en russer som ville investere bruke enorme verdier, men Kronke nektet.

Jeg har flere ganger lurt på om det beste for Arsenal på lang sikt, kunne være noen så dårlige sesonger at Kroenke blir fristet til å selge.

Man skal jo aldri ønske at eget lag gjør det dårlig. Men nå falt i hvert fall poletten til slutt inn for Kroenke med tanke på at han måtte bytte manager. Feiler Arteta, så kan jo faktisk konskvensen bli at Kroenke selger aksjene sine i klubben.

Den som lever, får se.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
19.05.18 21:55
Enzino: Jeg har flere ganger lurt på om det beste for Arsenal på lang sikt, kunne være noen så dårlige sesonger at Kroenke blir fristet til å selge. Man skal jo aldri ønske at eget lag gjør det dårlig. Men nå falt i hvert fall poletten til slutt inn for Kroenke med tanke på at han måtte bytte manager. Feiler Arteta, så kan jo faktisk konskvensen bli at Kroenke selger aksjene sine i klubben. Den som lever, får se.

Dette kommer det om elendigheten forsetter, lite penger til bruk på spillere vil bare forsterke dette, selv dyktige trenere kan ikke levere om kvaliteten blir for lav,spesielt i PL opp mot de som bruker enorme summer hele tiden. Da blir dette underskudd for Kronke, vi får se som du sier, håper ikke dette blir veien å gå.

hillier
hillierInnlegg: 4397
19.05.18 21:58

Hadde unnet man utd og fansen en FA-cup. Men ikke Mourinho. Forøvrig - og jeg har sagt det før - hvis vi er like tålmodig med våre nye managere post Wenger som den gjengan har vært med Moyes, van gaal og Mourinho, da blir jeg overrasket. Jeg tviler dog på det. Jeg har sett så mye søppeloppførsel blant gooners, som jeg aldri hadde trodd fantes, de siste årene. 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14096
19.05.18 22:06
hillier: Jeg har sett så mye søppeloppførsel blant gooners, som jeg aldri hadde trodd fantes, de siste årene.

Dette er bare tull, vi liker ikke denne klubben deres, og vil ikke den noe godt :) Men det er jo også samtidig et kompliment. Dette endrer seg ikke på noen år, men hva har vært så ille da? At vi gleder oss over deres nederlag? Det gjelder jo hele topp 4, alt etter hvordan det forholder seg når man skal velge mellom pest og kolera :) 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
19.05.18 22:45
G0oner: Har jo ingenting å si så sant begge lagene gjør de samme feilene. Men om du mener det gjør at det blir gjort mindre feil etter den første feilen, så ja.

Det er umulig å trekke kausale sammenhenger ut av dette, men det forteller oss likevel noe om hva som er akseptabelt og ikke i de forskjellige laget.

Gooner4life1906
Gooner4life1906Innlegg: 3211
19.05.18 23:05

I følge Petter Veland på Twitter skal Santi Cazorla være med Villarreal i sesongoppkjøringen.

Da er det nok over for magikeren i Arsenal. Så vanvittig trist. 

(Innlegget ble redigert 19.05.18 23:07)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7717
CryniX
CryniXInnlegg: 12871
Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
20.05.18 12:45

Håper Arteta blir annonsert i morgen. Merker at jeg bruker litt for mye tid på twitter for å sjekke om det er noen nye nyheter. Selvfølgelig digg at engasjementet er tilbake igjen, men er litt dårlig timing når jeg skal lese økonometri.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
20.05.18 13:43

Jeg lurer på hva vi gjør med Lucas Perez. Selv synes jeg han gjorde sakene sine ganske ok i Arsenal og at han fikk litt for få sjanser til å vise seg frem. Har 8 mål og 6 assists for Deportivo som rykker ned. Selg og frigjøre mer penger eller beholde han en sesong og se om man kan få noe ut av han?

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
20.05.18 13:48
RamsherE: Jeg lurer på hva vi gjør med Lucas Perez. Selv synes jeg han gjorde sakene sine ganske ok i Arsenal og at han fikk litt for få sjanser til å vise seg frem. Har 8 mål og 6 assists for Deportivo som rykker ned. Selg og frigjøre mer penger eller beholde han en sesong og se om man kan få noe ut av han?

Håper vi selger han. Har ikke god nok basisteknikk hvis vi skal fortsette å spille possession-basert fotball. Var i mot kjøpet siden jeg syns førstetouchen hans så for dårlig ut (riktignok på YT), og syns hans tid i Arsenal også beviste dette. Han hadde gode kamper mot svak CL-motstand og i cupene, men tror ikke han er god nok mot bedre motstand. Hvis vi ikke selger han i år tipper jeg han ender opp som J. Campbell, som er på evig utlån før kontrakten går ut. Tviler på at vi får igjen halvparten av det vi kjøpte han for, men frigjør i det minste en lønnspost.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
20.05.18 14:10

Jeg synes Perez hadde mye godt i seg, og jeg har tenkt at han aldri fikk en reell sjanse. Han hadde et kanonår før han kom til oss, men spørsmålet er vel om han ble en dårligere spiller mens han var hos oss. Mistet kanskje noe av flyten og selvtilliten han hadde i Deportivo mens han slet benken hos oss.

Han har spilt nesten hele sesongen for Deportivo. Foruten en veldig bra periode rett etter start, da han hadde fin flyt med 5 scoringer på 6 kamper, gikk han hele 18 kamper på rad uten scoring, hvor han spilte så og si alt av minutter. Tok seg litt opp igjen med 3 scoringer på de 7 siste kampene, men alt i alt en mye svakere sesong enn den siste han hadde før vi hentet han.

Det rare er vel at han kom til oss aller helst for å score, etter strålende 17 mål i La Liga, men slapp vel ikke helt til. Det ble mye vingspill, og han passet dårlig som tilrettelegger.

Men det var kanskje heller ingen grunn til å slippe han mer til, siden han denne sesongen ikke har gjort det spesielt bra for Deportivo heller.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
20.05.18 15:27
DennisB: Men det var kanskje heller ingen grunn til å slippe han mer til, siden han denne sesongen ikke har gjort det spesielt bra for Deportivo heller.

Det skal sies at Lucas Perez har spilt på et helt forferdelig lag i år. Ikke lett å gjøre noe særlig ut av seg i stor grad.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
20.05.18 15:28
Wellewinhio: Håper vi selger han. Har ikke god nok basisteknikk hvis vi skal fortsette å spille possession-basert fotball. Var i mot kjøpet siden jeg syns førstetouchen hans så for dårlig ut (riktignok på YT), og syns hans tid i Arsenal også beviste dette. Han hadde gode kamper mot svak CL-motstand og i cupene, men tror ikke han er god nok mot bedre motstand

Ikke uenig. Jeg ikke sett en Deportivo kamp siden glansdagene med Valeron, Fran, Tristan og den gjengen der, men han har i det minste vært produktiv på målpoeng fronten mot de beste lagene i La Liga uten at det sier så alt for mye. Han virket også til å være en god del mer farlig rent offensivt enn for eksempel Iwobi og Welbeck. Jeg hadde ikke blitt direkte lei meg hvis Perez fikk en sjanse istedenfor en av de to der, fordi jeg har så lite tro på at noen av de kan være farlige offensive spillere som er produktive consistent over en sesong for Arsenal. Jeg tror han kunne fungert like bra om ikke bedre enn de to der i en vingrolle.

Jeg har ikke noe i mot possession-basert fotball, men jeg er litt lei av at det skal gjelde nesten hele elleveren. Jeg vil se direkte, målfarlige, selvsikre individualister på begge vingene som kan lage et helvete for motstanderen og sette den i kassa på egenhånd. Salah & Mane, Sterling & Sane, Di Maria & Neymar, Callejon & Insigne osv.

Dette opplegget med å ha playmakere som vinger som trekker sentralt i banen for å skape overtall er jeg litt mett på kjenner jeg. Jeg forstår tankegangen i det og jeg vet at det også er andre klubber som gjør det på denne måten, men jeg har bare ikke troen på at det er like effektivt. Det ser tidvis ekstremt vakkert og bra ut offensivt, men som oftest ender med søvndyssende trilling. 

Jeg håper vi enten legger om til to spisser for å få mest mulig ut av Lacazette og Auba, hvis ikke må vi ut på jakt etter vinger i sommer og det har vi egentlig ikke råd til hvis vi skal prioritere defensive forsterkninger. Slik går det når man selger tre vingspillere i samme sesong.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
20.05.18 15:34
RamsherE: Jeg har ikke noe i mot possession-basert fotball, men jeg er litt lei av at det skal gjelde nesten hele elleveren. Jeg vil se direkte, målfarlige, selvsikre individualister på begge vingene som kan lage et helvete for motstanderen og sette den i kassa på egenhånd. Salah & Mane, Sterling & Sane, Di Maria & Neymar, Callejon & Insigne osv.
Dette opplegget med å ha playmakere som vinger som trekker sentralt i banen for å skape overtall er jeg litt mett på kjenner jeg. Jeg forstår tankegangen i det og jeg vet at det også er andre klubber som gjør det på denne måten, men jeg har bare ikke troen på at det er like effektivt. Det ser tidvis ekstremt vakkert og bra ut offensivt, men som oftest ender med søvndyssende trilling.
Jeg håper vi enten legger om til to spisser for å få mest mulig ut av Lacazette og Auba, hvis ikke må vi ut på jakt etter vinger i sommer og det har vi egentlig ikke råd til hvis vi skal prioritere defensive forsterkninger. Slik går det når man selger tre vingspillere i samme sesong.

Jeg er ikke nødvendigvis for mer possession-fotball, men når Artetas to største innflytelser mest sannsynlig er Pep og Wenger så antar jeg at det er veien vi går. Håper også på hurtige vinger, men syns egentlig ikke at L. Perez var spesielt hurtig. 

Jeg syns ikke han er god nok til det han er best på, og han er jevnt over for dårlig på det meste. Han er rett og slett ikke god nok for oss tror jeg, og da ser jeg liten verdi i å sitte på han. De to andre du nevner teller i det minste som som produsert i England, og Welbeck har faktisk noen ekstremkvaliteter, selvom jeg også syns han er altfor dårlig og håper vi kan få såpass for han at vi har råd til et nytt hurtigtog på kanten, men som er mer målfarlig og faktisk har en anelse ro i spillet sitt når han nærmer seg 16-meteren. Iwobi er det kanskje for tidlig å avskrive, og jeg håper han får en sesong til i klubben, men med langt mindre spilletid hvis han ikke funker. 

Forøvrig så er ikke et fokus på possession-fotball noe som med en gang medfører trege innovervinger, som er best egnet som playmakere. Bare å se på Bayern (in general) og Man City under Pep. Drømmen er for meg også å få noen sånne vinger. Kan fort se for meg Auba bekle en slik posisjon neste sesong, ala den Salah har hatt for Liverpool. Tror ikke det nødvendigvis vil redusere målproduksjonen hans så veldig mye. Han er uansett ekstrem på å komme seg i boksen og posisjonere seg, noe vi har sett når han har spilt med Lacazette.

(Innlegget ble redigert 20.05.18 15:37)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
20.05.18 15:49
Wellewinhio: Forøvrig så er ikke et fokus på possession-fotball noe som med en gang medfører trege innovervinger, som er best egnet som playmakere. Bare å se på Bayern (in general) og Man City under Pep. Drømmen er for meg også å få noen sånne vinger. Kan fort se for meg Auba bekle en slik posisjon neste sesong, ala den Salah har hatt for Liverpool. Tror ikke det nødvendigvis vil redusere målproduksjonen hans så veldig mye. Han er uansett ekstrem på å komme seg i boksen og posisjonere seg, noe vi har sett når han har spilt med Lacazette.

Enig, men så kan man spørre seg selv. Hvor mange vinger finnes det der ute som både er gode individualister og playmakere og som er realistisk at vi kan få tak i og som vil forsterke oss? :P

Mkhi synes jeg er a bit of both. Han er relativt rask, kan dra av en mann og to og skape farligheter, men han kan også vandre innover og skape overtall og være med i oppbyggende spill. Jeg også tror Auba kan fungere bra i en slik rolle. Jeg er bare så i mot å kjøpe en av verdens beste spisser for så å bruke han som noe annet enn det han egentlig er. Hvor fornøyd han vil være med å ha en slik rolle kan man også stille seg spørsmål om, selv om han virker som en overraskende profesjonell type (han ble fremstilt som noe litt annet før han kom).

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
20.05.18 15:53
RamsherE: Enig, men så kan man spørre seg selv. Hvor mange vinger finnes det der ute som både er gode individualister og playmakere og som er realistisk at vi kan få tak i og som vil forsterke oss? :P
Mkhi synes jeg er a bit of both. Han er relativt rask, kan dra av en mann og to og skape farligheter, men han kan også vandre innover og skape overtall og være med i oppbyggende spill. Jeg også tror Auba kan fungere bra i en slik rolle. Jeg er bare så i mot å kjøpe en av verdens beste spisser for så å bruke han som noe annet enn det han egentlig er. Hvor fornøyd han vil være med å ha en slik rolle kan man også stille seg spørsmål om, selv om han virker som en overraskende profesjonell type (han ble fremstilt som noe litt annet før han kom).

Som kan forsterke oss? Rimelig mange vil jeg tro, uten at jeg sitter på så mange navn akkurat, men jeg håper at Sven kan gjenskape litt av den magien han produserte i BvB, og finne oss noe gull som ikke allerede er en stjernespiller. Det er jo derfor han er hentet, og basert på hans historie, så er dette noe han er meget kapabel til.

Jeg er enig i at kjøpet av Auba er rart hvis man ikke skal bruke han som spiss, men han har tross alt spilt store deler av karrieren som ving, og hvis det er dette som er best for laget så håper jeg at det er det man gjør. Lacazette er bedre enn de fleste av vingene vi har, så det optimale er å spille med han, og jeg er usikker på om vi går over til en formasjon med 2 spisser. Det er ytterst sjelden at man ser diamantformasjonen som f.eks Milan brukte på tidlig 2000-tallet. Jeg har også stor tro på at vi fortsatt vil se en effektiv bruk av Aubameyang, selv som en vingspiss ala Salah og Ronaldo.

(Innlegget ble redigert 20.05.18 15:55)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
20.05.18 15:55
Wellewinhio: Som kan forsterke oss? Rimelig mange vil jeg tro, uten at jeg sitter på så mange navn akkurat, men jeg håper at Sven kan gjenskape litt av den magien han produserte i BvB, og finne oss noe gull som ikke allerede er en stjernespiller. Det er jo derfor han er hentet, og basert på hans historie, så er dette noe han er meget kapabel til.

Det sitter i hvert fall en i Leicester som jeg hadde vært veldig gira på, men han blir ikke billig.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
20.05.18 15:57
LaGoeba: Det skal sies at Lucas Perez har spilt på et helt forferdelig lag i år. Ikke lett å gjøre noe særlig ut av seg i stor grad.

Deportivo var nære nedrykk også året før han kom til oss med 17 scoringer i bagasjen. Men godt mulig de har vært enda verre denne sesongen, siden de nå rykker ned. Men de står tross alt med 38 mål, Perez med åtte av dem. Det skal vel ikke helt vært Arsenal-materiale av en spiss/ving.

(Innlegget ble redigert 20.05.18 16:06)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
20.05.18 15:57
RamsherE: Det sitter i hvert fall en i Leicester som jeg hadde vært veldig gira på, men han blir ikke billig.

Nei, det gjør han nok ikke. Spesielt etter at City visstnok er interessert. Men hvor digg hadde det ikke vært om Sven dro en ny Dembele opp av hatten. Det hadde vært jizzalicious!!

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
20.05.18 16:08
RamsherE: Jeg lurer på hva vi gjør med Lucas Perez. Selv synes jeg han gjorde sakene sine ganske ok i Arsenal og at han fikk litt for få sjanser til å vise seg frem. Har 8 mål og 6 assists for Deportivo som rykker ned. Selg og frigjøre mer penger eller beholde han en sesong og se om man kan få noe ut av han?

Blir nok veldig få sjanser for ham som midtspiss med Aubazette i troppen. Og spørsmålet er om han er noe bedre tredjevalg enn Welbeck? Trenger vi 4 spisser? Kommer litt an på hvilket system vi skal spille selvsagt.

Tror det beste er å selge ham, for å frigjøre ressurser for mer defensive posisjoner på banen.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
20.05.18 16:11
DennisB: Deportivo var nære nedrykk også året før han kom til oss med 17 scoringer i bagasjen. Men godt mulig de har vært enda verre denne sesongen, siden de nå rykker ned. Men de står tross alt med 38 mål, Perez med åtte av dem. Det skal vel ikke helt vært Arsenal-materiale av en spiss/ving.

Skal ikke si at jeg så mye av Deportivo det året Lucas ble hentet, men i år har de virkelig vært helt krise. 

Men enig med deg angående tallene hans, de er ikke nevneverdig sterke. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
20.05.18 16:22
Enzino: Blir nok veldig få sjanser for ham som midtspiss med Aubazette i troppen. Og spørsmålet er om han er noe bedre tredjevalg enn Welbeck? Trenger vi 4 spisser? Kommer litt an på hvilket system vi skal spille selvsagt.

Tenkte mer på som vingspiller. Perez har fungert en del som ving i karrieren på lik linje med Welbeck. Jeg rater bare ikke Welbeck og Iwobi som vingspillere. Tror ikke noen av de har det som skal til for å være gode nok for en startellever i Arsenal. Den troen har jeg ikke på Perez heller, men jeg tror ikke det er usannsynlig at han kunne bidratt mer enn de to.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14749
20.05.18 16:26
RamsherE: Tenkte mer på som vingspiller. Perez har fungert en del som ving i karrieren på lik linje med Welbeck. Jeg rater bare ikke Welbeck og Iwobi som vingspillere. Tror ikke noen av de har det som skal til for å være gode nok for en startellever i Arsenal. Den troen har jeg ikke på Perez heller, men jeg tror ikke det er usannsynlig at han kunne bidratt mer enn de to.

Jeg liker Welbeck best på høyrekant, men der har han vel knapt spilt denne sesongen. Det er der jeg syns han får brukt farten sin best, og så lenge han er langt nok unna 16-meteren så burde ikke den totale mangelen på ferdigheter (som skjer hver gang han nærmer seg 16-meteren) treffe han når han skal slå innlegg fra dødlinja. Da faller også mest sannsynlig fristelsen hans for å prøve og drible inn i midten også, som han er absolutt elendig til.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13870
20.05.18 19:14

Hva med Leon Bailey da f.eks? Av det jeg har skjønt så er han en ekstremt spennende spiller, med masse fart og sluttprodukt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg