Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
21.05.18 18:15
DennisB: PSG har vunnet serien med kalassifre de to siste årene, men fortsatt er det ikke godt nok?

Monaco vant ligaen i fjor, og kom hele 8p foran PSG. Rimelig sikker på at Emery sin skjebne var fastsatt da så lenge han ikke vant CL i år.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 18:16)

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 18:24
Wellewinhio: Monaco vant ligaen i fjor, og kom hele 8p foran PSG. Rimelig sikker på at Emery sin skjebne var fastsatt da så lenge han ikke vant CL i år.

Ja, jeg så det akkurat da jeg ikke kunne redigere lenger. Årets sesong er det definitivt ikke noe å si på. At Real Madrid ble for sterke, er naturlig. Men Neymar spilte altså ikke hjemmekampen der, og PSG har 18-1-1 i ligaen med brasilianeren på banen. Når man har satset såpass hardt som PSG har gjort på en spiss i dette tilfellet, så er man avhengig av at han spiller for at man skal vinne CL. Ligaen ble vunnet med et hav, og at avstanden ikke var på mer enn 13 poeng skyldes at seriemesterskapet var veldig tidlig avgjort. 9 poeng ble tapt på de 4 siste kampene.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 18:29)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
21.05.18 18:30
DennisB: Ja, jeg så det akkurat før jeg ikke kunne redigere lenger. Årets sesong er det definitivt ikke noe å si på. At Real Madrid ble for sterke, er naturlig. Men Neymar spilte altså ikke hjemmekampen der, og PSG har 18-1-1 i ligaen med brasilianeren på banen. Når man har satset såpass hardt som PSG har gjort på en spiss i dette tilfellet, så er man avhengig av at han spiller for at man skal vinne CL.

Nå ble jo riktignok Monaco ribbet før sesongen begynte, deriblant av PSG, så motstanden ble jo desto svakere i tillegg til at de forsterket helt vilt. Jeg vil si at basert på konkurransen og midlene han har hatt tilgjengelig så er resultatene hans maks ok+. 

Jeg har ikke noe imot at han kommer. Tror han kan gjøre en bra jobb for oss, men akkurat PSG-jobben hans var ikke fryktelig imponerende i mine øyne. Men hvis han kommer så får vi håpe at han kan få mer ut av de spillerne vi har enn det Wenger gjorde. Jeg gleder meg egentlig først og fremst over at vi begynner på et nytt kapittel, og så lenge det ikke er Benitez eller Rodgers.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
21.05.18 18:30
DennisB: Absolutt minimum my ass.

Emery har hatt litt skuffende resultater i PSG. Det forventes jo at de spaserer seg til seriegull, naturlig nok. Skal sies at Monaco hadde en kjempesesong i fjor. 

I CL er det skuffende å tape antatt jevne dobbeltoppgjør mot både Barca og RM. Særlig måten det skjedde på mot Barca. Når PSG heller ikke har noe særlig å stille opp med i returen mot RM i år, blir 1 seriegull, alt av hjemlige cuper (både vanlig cup og ligacup begge år) og to 8-delsfinaletap på to sesonger for tynn suppe.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
21.05.18 18:36
Wellewinhio: Jeg vil si at basert på konkurransen og midlene han har hatt tilgjengelig så er resultatene hans maks ok+.

Heller maks OK minus, vil jeg si. 1 av 2 seriegull og to 8-delsfinaletap mot Barca og RM. Mindre kan man ikke forvente. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 18:38
Hallogallo: Emery har hatt litt skuffende resultater i PSG. Det forventes jo at de spaserer seg til seriegull, naturlig nok. Skal sies at Monaco hadde en kjempesesong i fjor.  I CL er det skuffende å tape antatt jevne dobbeltoppgjør mot både Barca og RM. Særlig måten det skjedde på mot Barca. Når PSG heller ikke har noe særlig å stille opp med i returen mot RM i år, blir 1 seriegull, alt av hjemlige cuper (både vanlig cup og ligacup begge år) og to 8-delsfinaletap på to sesonger for tynn suppe.

Som nevnt over, 13 poengs avstand til toeren i ligaen, 9 poeng tapt på de 4 siste kampene da alt var avgjort. Det er normalt en 20 poengs avstand. Det er ikke "skuffende resultater" eller tynn suppe. Hvor skal man sette lista da, hvis ikke en slik differanse er godt nok?

Å nevne hjemmekampen mot RM synes jeg blir et bomskudd sålenge Neymar var skadet. Greit nok at ikke laget ellers presterte bedre, men PSG gamblet med å bruke et hav med penger på Neymar i fjor sommer, og det ble en nedtur når han ikke kunne spille den viktigste kampen av dem alle.

Årets sesong må absolutt sies å være godkjent. Med Neymar altså 18-1-1 i serien. De endte på 29-6-3, tross 9 poengs tap i de fire siste. 

Fjoråret derimot, kunne ha vært bedre.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 18:41)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
21.05.18 18:40
DennisB: Som nevnt over, 13 poengs avstand til toeren i ligaen, 9 poeng tapt på de 4 siste kampene da alt var avgjort. Det er normalt en 20 poengs avstand. Det er ikke "skuffende resultater". Hvor skal man sette lista da, hvis ikke en slik differanse er godt nok?
Å nevne hjemmekampen mot RM synes jeg blir et bomskudd sålenge Neymar var skadet. Greit nok at ikke laget ellers presterte bedre, men PSG gamblet med å bruke et hav med penger på Neymar i sommer, og det bel en nedtur når han ikke kunne spille den viktigste kampen av dem alle.
Årets sesong må absolutt sies å være godkjent. Med Neymar altså 18-1-1 i serien. De endte på 29-6-3, tross 9 poengs tap i de fire siste.
Fjoråret derimot, kunne ha vært bedre, ingen tvil.

Poenget er vel at å vinne ligaen er noe man rett og slett forventer. Hvor mye den vinnes med er sekundært, for det skal aldri være under tvil, og mot den motstanden så bør det nesten være med en slik margin. For eierne til PSG så er målet CL, og to 8.-delsfinaler er for dårlig der. De kom jo også på andreplass i gruppen mot oss det året, som sikkert ikke var ideelt fra eiernes side. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 18:43
Wellewinhio: . For eierne til PSG så er målet CL, og to 8.-delsfinaler er for dårlig der.

Det høres for dårlig ut ja. Men man møter altså de to beste lagene i verden, Barca og RM. Da kan man ikke forvente å vinne. Håpe ja, men forventer man seier av et fransk lag, så er man ikke realistisk.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18020
21.05.18 18:44
Myshkin: Nei da, joda, neida, joda, neida-taktikken til Arsenal holdes ved like selv etter Wengers avgang

Slik fungerer de fleste kvinner også. Jævlig irriterende.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
21.05.18 18:44
DennisB: Det høres for dårlig ut ja. Men man møter altså de to beste lagene i verden, Barca og RM. Da kan man ikke forvente å vinne. Håpe ja, men forventer man seier av et fransk lag, så er man ikke realistisk.

PSG er ikke lenger et lag som måles etter fransk målestokk. De bruker mer penger enn alle, og har stjerner i alle posisjoner, da mener nok eierne at de skal kunne konkurrere med disse lagene. Det er tross alt det som er målet deres.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 18:50
Wellewinhio: PSG er ikke lenger et lag som måles etter fransk målestokk. De bruker mer penger enn alle, og har stjerner i alle posisjoner, da mener nok eierne at de skal kunne konkurrere med disse lagene. Det er tross alt det som er målet deres.

På sikt så er det nok fortsatt det. Men man kjøper seg ikke til å bli best i verden (som måtte til for avansement i CL i år og i fjor) over natta. Det er ikke så enkelt, selv med all verdens penger. Det er en grunn til at de to beste lagene er de beste liksom. De har gjerne de beste spillerne allerede.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 18:50)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
21.05.18 18:56
DennisB: På sikt så er det nok fortsatt det. Men man kjøper seg ikke til å bli best i verden (som måtte til for avansement i CL i år og i fjor) over natta. Det er ikke så enkelt, selv med all verdens penger. Det er en grunn til at de to beste lagene er de beste liksom. De har gjerne de beste spillerne allerede.

Nå har jo PSG holdt på i en del år og allerede vært i en CL-semi, og de hentet nettopp en av verdens topp 3 beste spillere fra en av de to klubbene du nevner som best i verden. Den andre offensive spilleren de kjøpte er kanskje det største franske talentet jeg noensinne har sett, en spiller med potensial til å bli bedre enn Henry. De har en nå befestet posisjon som en klubb som bør kjempe om CL. Da holder det ikke med to 8.-delsfinaler, selvom man ble slått ut av de to beste lagene i verden. Og som sagt, de kom bak oss i gruppespillet og vi er IKKE der oppe, og det var årsaken til at de møtte Barca så tidlig i fjor. 

(Innlegget ble redigert 21.05.18 18:57)

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 19:02
Wellewinhio: Da holder det ikke med to 8.-delsfinaler, selvom man ble slått ut av de to beste lagene i verden.

Her får vi bare være uenig. Blir man slått ut av Real Madrid og Barcelona, så kan det forklares. Mer kan man bare ikke forvente. Da får man heller gå på at man var uheldig med trekningen i år. I fjor hadde de seg selv å takke siden de havnet bak oss.

Ellers må sies at PSG har hatt en en del utskiftninger i forsvaret denne sesongen, bl.a. på grunn av skader. Det er syv forsvarsspillere som har spilt over 20 kamper i La Liga, men ingen har mer enn 28 (Kimpembe). Det er ganske uvanlig at ingen ender høyere enn det, så PSG har absolutt hatt sine utfordringer. Neymar også med 20 kamper som nevnt.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 19:05)

G0oner
G0onerInnlegg: 11842
21.05.18 19:03

Bring on Arteta. Han har aldri ledet et lag fra sidelinjen som er blitt slåutt i 8-delsfinalen! 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
21.05.18 19:05
G0oner: Bring on Arteta. Han har aldri ledet et lag fra sidelinjen som er blitt slåutt i 8-delsfinalen!

Han har heller aldri tapt en PL kamp som hovedmanager for et PL lag. Invincible decade, here we come!

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
21.05.18 19:07
RamsherE: Slik fungerer de fleste kvinner også. Jævlig irriterende.

Dette forklarer jo egentlig alt. Arsenal FC er kvinnelig. 

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
21.05.18 19:09
DennisB: Men man kjøper seg ikke til å bli best i verden (som måtte til for avansement i CL i år og i fjor) over natta.

Nei. Og de sparka jo Kombouaré allerede i desember 2011, på tross av tabelltopp. Så allerede da var ikke kun seriegull godt nok. Sommeren 2012 henta de Zlatan og Thiago Silva. Så dette har pågått i mange år nå. PSG har kjøpt seg opp på samme nivå som Barca, RM og Bayern. Sånne oppgjør er nå nær 50-50 på papiret. Det ville derfor ikke vært spesielt overraskende hvis PSG slo ut Barca i fjor eller RM i år. Vi snakker om en klubb som lot Blaise Matuidi gå til Juventus fordi han ikke var førstevalg. Emery har derfor prestert minimum av det en kan forvente. 

G0oner
G0onerInnlegg: 11842
21.05.18 19:09
Enzino: Han har heller aldri tapt en PL kamp som hovedmanager for et PL lag. Invincible decade, here we come!

Er det noe å lure på egentlig? ;) 

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 19:09
Wellewinhio: de hentet nettopp en av verdens topp 3 beste spillere fra en av de to klubbene du nevner som best i verden.

Men Neymar spilte altså for Barcelona i fjor, da PSG møtte dem.. Så det tapet må da kunne forklares. 

Denne sesongen mistet han altså hjemmekampen mot RM, så kjøpet fikk ingen innvirkning der.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
21.05.18 19:11
LeCoq: Marca | Arteta was very close to be AFC next manager but now he won’t. Ivan & Stan have opted for a more experienced option now and that could lead to Unai Emery.

Ikke det minste forundret hvis dette stemmer. Som sagt blir jeg overhodet ikke overrasket hvis vi ikke har ny manager (annet enn en caretaker som f.eks. Bould) i serieåpningen.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
21.05.18 19:15
Machine_Head: Han hadde gode resultater med Valencia og Sevilla, men i PSG så fikk han til det absolutte minimum av hva som ble forventet av han. Med det laget der og med Neymar i spissen så hadde det vært hysterisk om han ikke vant ligaen, og han løftet ikke nivået deres noe som helst i CL.  Hvis det står mellom han og Arteta så tror jeg dere er like godt tjent med å gamle på sistnenvnte. Mye kjekkere er han også.

Nå er Arsenal en klubb som er mye likere forventingsmessig og finansielt til Valencia og Sevilla enn til PSG.

Det å ha ubegrenset med ressurser og forventninger til å vinne alt, er på ingen måte de enkleste arbeidsbetingelsene i fotball.

Bare sjekk antallet managere på få år i Chelsea etter Roman kom, City etter sheikene kom, og PSG etter at de fikk backing.

ManU post-Fergie kan nesten nevnes i samme åndedrag, selv om de har ikke har sugar daddy med blancosjekker. Og Real har også rotet masse på mangersiden.

Er det siste relevant, kan vi like gjerne hente Giroud tilbake som spillende manager/super sub.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 19:16
Hallogallo: Emery har derfor prestert minimum av det en kan forvente.

Denne sesongen synes jeg det er prestert et knepp bedre enn "minimum av hva man kan forvente". Serien er vunnet med en gedigen differanse, og i CL taper man altså for vinneren (jeg tar den på forskudd..), uten Neymar i hjemmekampen. Såpass små er marginene i dette gamet, at uten sin beste spiller og superstjerne, slår man ikke verdens beste lag. Det er ganske åpenbart. Hva er RM uten Ronaldo, eller Barca uten Messi? Vel, kanskje akkurat det PSG var hjemme mot RM, en skuffelse.

Det er forskjell på å kalle det overraskende om PSG slår ut nevnte lag, enn å forvente det. Det hadde absolutt ikke vært overraskende, men merkelig at man skal forvente det som klubb. 

Vi får enes om å være uenige. Emery får absolutt godkjent av meg i år.

Og med det, over til studio.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 19:18)

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
21.05.18 19:19
DennisB: Det er syv forsvarsspillere som har spilt over 20 kamper i La Liga

Hvilke fire av Daniel Alves, Thomas Meunier, Thiago Silva, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Yuri eller Laywin Kurzawwa som spiller Ligue 1-kamper, gir nok ikke treneren så mye hodebry med tanke på å vinne kampene.

Neymar ute førte til flere kamper for Angel Di María og Javier Pastore. Selvfølgelig ikke bra når man konkurrerer mot de beste i Europa, spillerne er jo stort sett viktigere enn trenerne (men det er alltid gledelig når det ikke er tilfellet). Men ingen krise med tanke på å ha et godt nok lag til å vinne kamper i verdens femte beste liga.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9011
21.05.18 19:20

Med tanke på at Arsenal langt fra er noe PSG, så bør Emery passe veldig bra. Presterte jo veldig godt med mindre ressurser i Sevilla og Valencia. Så et begrenset budsjett vil han takle bra.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 19:21
Hallogallo: Hvilke fire av Daniel Alves, Thomas Meunier, Thiago Silva, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Yuri eller Laywin Kurzawwa som spiller Ligue 1-kamper, gir nok ikke treneren så mye hodebry med tanke på å vinne kampene.

Ikke i La Liga nei, men det blir ikke en maksimalt samspilt firer av det, i den grad man trenger en slik for å slå de beste lagene i verden.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17134
21.05.18 19:21
DennisB: Og med det, over til studio.

Sølve Grotmol har gått hjem.

Over til Calghari

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
21.05.18 19:22
DennisB: Emery får absolutt godkjent av meg i år.

Så da blir det godkjent minus totalt sett i PSG da?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37862
21.05.18 19:25
Rome77: Wilshere er definitivt god nok til å være i den engelske landslagstroppen, hilsen en uten supporterbriller.

Litt merkelig at han ikke blir tatt ut, men med skadehistorikken hans er det kanskje like greit for Arsenal i hvert fall.

England fortsetter å røre. Fatter egentlig ikke at Southgate kunne være beste løsning. Ikke har han utmerket seg som noen eksepsjonell manager, og som kuriositet er han også nesten et slags symbol på Englands mediokre mesterskapshistorikk.

DennisB
DennisBInnlegg: 15328
21.05.18 19:26
Hallogallo: Så da blir det godkjent minus totalt sett i PSG da?

Den var verre. Utgangspunktet mitt er vel mest basert på denne sesongen :) 

I fjor hadde man et tydelig behov for en spiss bedre enn Cavani. Eller i det minste i tillegg til. Man trodde at Cavani alene kunne erstatte Zlatan.. Jeg husker ennå sjansesløsingen mot oss i CL..

(Innlegget ble redigert 21.05.18 19:28)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7671
21.05.18 19:41

Santi er ferdig i klubben.

(Innlegget ble redigert 21.05.18 19:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg