Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Knaxern
KnaxernInnlegg: 46730
22.05.18 00:08
BigTonyAdams: Var så redd for at vi skulle ende opp med Benitez,

Redd for å ende opp med Benitez, men glad for Emery?

Henger ikke på greip.

DennisB
DennisBInnlegg: 15344
22.05.18 00:11
Hallogallo: Hvilke andre kamper enn de to mot Arsenal så du Cavani spille den sesongen? Mot Arsenal brant Cavani usedvanlig mange sjanser, selv til han å være. Men han scora i begge kampene mot oss (burde hatt 4-5 istedenfor 2).

Jeg så faktisk ganske mange kamper med PSG da. Jeg har sett færre denne sesongen.

Det er naturlig at Cavani scoret mye i PSG som enslig spiss. Nærmest alt skulle igjennom han, og han fikk ekstremt mange muligheter til å score, siden de spilte i en liga hvor de dominerer mye. Ja, jeg vil vel si, uten å ha tall foran meg, at han også hadde kanskje Europas høyeste antall sjanser av noe topplag. Allikevel ble det ikke nok scoringer av PSG, og de fikk juling av Monaco. 35 scoringer i serien er bra, men jeg tror det er et kobbel av andre spisser i verden som ville ha klart akkurat det samme som enslig spiss for PSG, i den ligaen.

Synes du rater han for høyt. Men kanskje han er i topp 10 i verden, så poenget mitt står. De trengte en enda bedre spiss for å ta ytterligere steg, og de fikk nettopp det i Neymar.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
22.05.18 00:22
Enzino: Jeg er vel mest positiv over hvor detaljorientert han er når det gjelder å forberede seg til motstanderen, og at han virker å være veldig taktisk skolert. Etter min mening MÅ vi ha en taktikker som kan drille inn en solid defensiv, og Allegri var derfor mitt førstevalg.

Sevilla slapp inn mye mål. Valencia slapp heller ikke inn lite mål.

Det kan se ut som om Emery er mer detaljorientert enn Allegri, men at laga han trener er mye dårligere defensivt. Men så må man ta hensyn til laga de trener. Da Allegri trente Cagliari, slapp de inn ganske mye mål. Milan i første sesong slapp inn lite. Så mer og mer, men det blei dårligere og dårligere. Juventus har sluppet inn lite under Allegri, men ikke færre mål enn under Conte. PSG har selvfølgelig sluppet inn ganske lite i serien, men noe annet er nesten umulig. Så dette indikerer igjen at spillerne betyr mye, trenerne ganske lite (stort sett).

Emery i Valencia og dels Sevilla gir grunn til forsiktig optimisme. Men samtidig fikk han sparken etter kort tid i Spartak Moskva og oppholdet i PSG er det fryktelig vanskelig å få noe fornuftig ut av pga de absurde økonomiske forskjellene. Men som de fleste av de andre beste laga i Europa, har PSG vært bedre offensivt enn defensivt.

Emery har ikke lyktes utafor Spania, men har erfaring som manager. Arteta har vært del av engelsk (og skotsk!) fotball sia 2002. Kjenner PL ut og inn. Men har ikke vært manager. Man kan si at Emerys erfaring som manager trumfer Artetas kjennskap til PL. Men det er ikke så åpenbart som 13-0 til Emery i managerår tilsier.

DennisB
DennisBInnlegg: 15344
22.05.18 00:25

Jeg blir litt satt ut når vi i Arsenal ikke er fornøyd med å hente inn en manager som ledet ett av verdens beste lag denne sesongen, og har en helt ok merittliste for øvrig. Han gjorde underverker med Valencia, har tre europacuptitler med Sevilla og har ledet en storhet som PSG i to sesonger.

Hvem er det vi synes at vi burde ha endt opp med? Mulig vi burde stikke fingeren i jorda og se litt på hvor vi står som klubb i 2018. Vi havnet på 6.plass i ligaen, har hatt en nedadgående kurve, og var milevis unna en CL-plass. Vi får neppe verdens beste managere inn portene på Emirates med en slik bakgrunn.

Tror vi har fått akkurat en manager vi burde håpet på. Nye øyne utenfra, sikkert en ny spillestil, og forhåpentligvis et bedre defensivt system. Jeg tror dette blir bra.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
22.05.18 00:25
DennisB: Hehe, mislykket fordi han ikke klarte å slå Barcelona og Real Madrid i CL? Ta deg en bolle. Kjøper at den var helt på det jevne, men mislykket? Nei.

Nja. Han har vært dead man walking lenge. Med spekulasjoner om at han var ferdig i klubben nå uavhengig av resultater. At selv å vinne CL ikke kunne gi han en sesong til. At PSG-jobben var for stor for han.

Det har vært mye rart og en spillerstall tidvis ute av kontroll. Neymar og Cavani i tottene på hverandre, Neymar som spiller når han gidder, WAGs som bruker sosiale media til å slakte laguttakene hans osv.

HenryLegend
HenryLegendInnlegg: 10193
22.05.18 00:27
caliblue: Neymar som spiller når han gidder

Lurer på hvordan det kommer til å gå med Özil.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37865
22.05.18 00:28
Cobi: Sånn rent bortsett fra at Emery er verdenskjent for å alltid drite seg ut mot nettopp Barcelona da... 2-6-17 er statistikken hans mot Barca, den første seieren kom først i møte nr 21. Den andre seieren var imponerende 4-0 med PSG, men returen ble etterhvert velkjente 1-6 forrige sesong... Mot Real Madrid har han 5-1-16 og mot Atleti har han 3-10-10.

Ikke mye å skryte av. Hvordan er så statsene til Valencia og Sevilla mot Barca de seneste årene uavhengig av Emery eller ikke?

Sevilla har 1 seier mot Barca på de siste 22 kampene. Eller 1-6-15.

Valencia har 2 seire mot Barca på de siste 27 kampene. Eller 2-8-17.

Så det er vel ikke HELT utenkelig at statistikken hans i stor grad reflekterer styrkeforholdene mellom lagene, og ikke handler så mye om akurat Emerys verdenskjenthet (tipper spania-kjent er et mer treffende uttrykk forøvrig) for å alltid drite seg ut mot Barca.

Når det er sagt, er det selvsagt skuffende at en analyse av taktikk ikke også inkluderer faktiske resultater. Og litt rart å gjøre et poeng ut av at han har en god defensiv plan hvis det ikke gir særlig resultater.

Wenger har forøvrig 1-2-6 mot Barca på sine forsøk. Litt bedre, men også med en større klubb med vesentlig mer ressurser (tenker da ikke på PSG selvsagt, for der er både ressursbruk og det ene dobbeltoppgjøret som statistikken inkluderer helt freekish).

(Innlegget ble redigert 22.05.18 00:37)

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17956
22.05.18 00:34
Knaxern: Redd for å ende opp med Benitez, men glad for Emery? Henger ikke på greip.

Mulig ikke, men jeg har ikke noen gudebilde av Benitez, det største han har gjort er det like lenge siden Wenger gjorde noe veldig stort.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37865
22.05.18 00:35
Myshkin: Deler tankene til Ian Wright. Orker ikke å styre med lenker på telefonen. Sjekk mirrors hjemmeside.

Jeg hadde virkelig satt spørsmålstegn ved egne vurderinger hvis man kan oppsummere det i en uttalse fra Ian Wright til the Mirror.

Ian Wright er vel den ex Arsenal spilleren som har liret av seg overlegent flest skivebom når han har uttalt seg om klubben.

Han viser også at han rett og slett (i den grad han er riktig sitert) ikke har innsikt i hvordan en ansettelsesprosess for en viktig stilling gjennomføres.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10393
22.05.18 00:41
BigTonyAdams: husker jeg feil eller var det ikke slik at Barca fikk veldig god hjelp av dommeren mot PSG i den andre kampen på slutten der?

Ja, det fikk de. Suarez og Neymar filmet seg til hver sin straffe, Di Maria skulle hatt en soleklar straffe og dommeren gjorde alt han kunne for at Barcelona skulle avansere. Som vanlig med andre ord.

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4766
22.05.18 00:42

Veldig artig hvis det blir Emery. Har aldri tenkt på han som et alternativ for Arsenal, men hans fotball passer vel egentlig ganske perfekt nettopp i klubben deres. Han gjorde Sevilla til kanskje verdens nest beste kontringslag (bak Real) og laget spilte en helt fantastisk fotball. Den store svakheten hans er derimot det defensive, og mot veldig god motstand bommer han noen ganger (til tross for dårlig statistikk mot topp 3 i Spania vil jeg bare si "noen ganger", man kan rett og slett ikke forvente alt for god statistikk mot de tre).

Ser det skrives om at han legger opp en egen plan ut ifra motstanderen, og joda, det stemmer nok, men planen går alltid ut på å angripe og stresse motstanderen. Han er typen som ikke legger opp taktikken for å ta hensyn til Messi, men heller for å utnytte det/de svake leddene til Barca. Enkelte ganger fungerer dette ekstremt bra, mens andre ganger går det rett vest. En ting er hvertfall sikkert, han står for ekstremt underholdende fotball, og det er jo viktig for Arsenal. Han er også etter mitt syn kapabel til å ta Arsenal tilbake til topp 4 og stabilisere dem der, noe som i dagens PL må kunne sees som en stor suksess for klubben. At han skal kunne ta gull i konkurranse med Manchester-klubbene (først og fremst City, United er et mer usikkert kort) har jeg derimot liten tro på. Til det er han ikke kynisk nok.

Fotballen hans kan i grunn minne litt om Wengers (kanskje ikke akkurat det Arsenal-fansen vil høre), med ballsikre spillere sentralt, og backer som deltar mye i angrepspillet. Hans lag er likevel ikke så possession-orienterte som Wengers, og det går kjappere i lengderetningen. En spiller som f. eks. Bellerin kan fort skinne under Emery, han virker å passe perfekt i hans fotball.

(Dette er først og fremst basert på tiden hans i Sevilla, har ikke sett all verdens av PSG under Emery. Føler uansett ikke tiden hans der er så alt for relevant, ettersom det ikke er et lag han har bygget selv, og at han derfor i liten grad har kunnet velge de rette spillertypene til sin fotball, men har hatt stjernespillere som i stor grad spiller sin egen fotball. Arsenal-stallen slår meg som en tropp som passer han bedre. Özil, Aubameyang og Bellerin er spillere Emery sikkert vil elske. Det dere mangler er vel en defensiv terrier og en midtstopper som er god med ballen i beina).

sfv
sfvInnlegg: 2145
22.05.18 00:47
RamsherE: Eller er det slik at du ville syntes at denne avgjørelsen var kjip nesten uansett fordi du var såpass innstilt på Arteta?

La meg først si at jeg er enig i at resultatene både trenere og spillere har i andre klubber ikke nødvendigvis betyr noe for deres nye klubb. Vi har da nok eksempler på trenere og spillere som blomstrer enormt når de kommer til rett klubb og struktur. Jeg er også klar over at Arsenal mest sannsynlig ikke kan bare velge den treneren de vil. 

Så min noe lunkene holdning til Emery kommer ikke av noe skuffelse over at Arteta ikke kommer. Mitt klare førstevalg om jeg skulle få velge har vært Alegri. Det er bare at jeg føler Emery er et noe kjedelig/trykt valg. Det er selvsagt basert på resultatene han har hatt som trener. Jeg synes ikke de er fantastisk imponerende. Det er mye 3-4-5 plasser med klubber som ikke er så ulike Arsenal. Et seriegull med psg over to sesonger er ikke mer en forventet. Så ja..han kan sikkert klare å ta oss til topp fire og en cup her å der. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg hadde håpet klubben nå ville prøve å ta stege helt opp. Basert på Emery sin historie som trener så tviler jeg på at han tar oss til noe PL og CL tittler. Jeg får litt følelsen av at klubben har innsett at vi er et lag som kjemper om topp fire og at det blir trenerens hovedmål...litt slik det har vært de siste 10 årene.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 00:48)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37865
22.05.18 00:50
Hallogallo: Emery har ikke lyktes utafor Spania, men har erfaring som manager. Arteta har vært del av engelsk (og skotsk!) fotball sia 2002. Kjenner PL ut og inn. Men har ikke vært manager. Man kan si at Emerys erfaring som manager trumfer Artetas kjennskap til PL. Men det er ikke så åpenbart som 13-0 til Emery i managerår tilsier.

Det er vel mye som tyder på at Emery ikke er like taktisk og god på det defensive som Allegri ja. Men det virker som om lagene hans er vesentlig mer taktisk skolerte enn Wengers Arsenal. Uten at det er noen målestokk.

Jeg synes det blir litt drøyt å si at en manager som gjør rent bord med tre tittler i hjemlandet i sin andre sesong ikke har lykkes. Selv om konkurranseforutsetningene var ekstreme, og det ikke nådde opp til de ekstreme forventningene som ble skapt av en absurd ressursbruk. City har også tilgode å lykkes skikkelig i CL, til tross for absurd ressursbruk og en eksepsjonelt dyktig manager de to siste sesongene.

Det er små marginer i CL, og at man skal forvente et CL trofe på to sesonger blir for ekstremt. Barca har 1 trofe på siste 7 sesonger og Bayern har 1 trofe på de siste 16 sesongene. Og som nevnt City har 0 på tross av ekstrem ressursbruk. Chelsea brukte 9 sesonger fra Roman kom med pengene til de vant CL, og CL-spesialisten Mourinho klarte det ikke der på 3 sesonger der med blanco-sjekker.

Ellers er jeg enig i det siste, og anser Emery som et sikrere men forsåvidt litt mindre spenstig valg enn Arteta.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 00:59)

sfv
sfvInnlegg: 2145
22.05.18 00:52
Roshambo: Til det er han ikke kynisk nok

Det du skriver over er jo som å lese om Wenger...jeg for min del hadde håpet på noe nytt nå. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15344
22.05.18 00:55
caliblue: Nja. Han har vært dead man walking lenge. Med spekulasjoner om at han var ferdig i klubben nå uavhengig av resultater. At selv å vinne CL ikke kunne gi han en sesong til. At PSG-jobben var for stor for han.

Ja, merittene hans i PSG har vi diskutert i mange innlegg allerede. Det virker for meg som skjebnen hans ble forseglet da Monaco ble for sterke i ligaen forrige sesong, og at bare et CL-gull kunne redde det i år. For i serien har han absolutt levert. Helt suveren, som naturlig var etter pengebruken forrige sommer. Han har vunnet alle lokale cuper i de to årene.

Jeg tror det du nevner som spekulasjoner, er nettopp det. Spekulasjoner.

Mitt inntrykk er at han har hatt noen i overkant høye forventninger hengende over seg. At man bruker mye penger er ikke ensbetydende med at man vil slå de to beste lagene i verden, som Barcelona i fjor, og Real Madrid i år, for å bli CL-mestere. I år ble Neymar også skadet før returoppgjøret. 

PSG får godkjent av meg denne sesongen. Å henge seg opp i at man ble slått ut allerede i 8.dels-finalen, blir for dumt for meg, når man tapte for verdens beste lag og vinneren av turneringa. En uheldig trekning, ja.

Jeg ser ikke at klubben eller oppgaven ble for stor for Emery. Stiller meg helt uforstående til det. Men heller at det var små marginer som ikke gikk PSGs vei, om målet var å vinne CL.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
22.05.18 00:56
DennisB: De trengte en enda bedre spiss for å ta ytterligere steg, og de fikk nettopp det i Neymar.

PSG blei enda bedre med Neymar ja. Mange vil også si at feks Brasil i 2014-VM hadde vært enda bedre med en god spiss på banen!

Enzino
EnzinoInnlegg: 37865
22.05.18 00:58
Roshambo: Han er også etter mitt syn kapabel til å ta Arsenal tilbake til topp 4 og stabilisere dem der, noe som i dagens PL må kunne sees som en stor suksess for klubben. At han skal kunne ta gull i konkurranse med Manchester-klubbene (først og fremst City, United er et mer usikkert kort) har jeg derimot liten tro på. Til det er han ikke kynisk nok. Fotballen hans kan i grunn minne litt om Wengers (kanskje ikke akkurat det Arsenal-fansen vil høre), med ballsikre spillere sentralt, og backer som deltar mye i angrepspillet. Hans lag er likevel ikke så possession-orienterte som Wengers, og det går kjappere i lengderetningen. En spiller som f. eks. Bellerin kan fort skinne under Emery, han virker å passe perfekt i hans fotball.

Dette var et veldig interessant innlegg fra en som tydeligvis vet en del mer enn de fleste i tråden om ham.

Tilbake i topp 4 må være hovedmålet akkurat nå. Problemet blir selvsagt hvis man når dette, og så er eier og styre fornøyde igjen.

Og nei vi vil helst ikke ha mere Wengerball, men det du beskriver minner jo mer om Wenger tidlig i hans tid i Arsenal, og det er det nok mange Arsenal-fans som ønsker å se igjen.

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4766
22.05.18 00:59
sfv: Det du skriver over er jo som å lese om Wenger...jeg for min del hadde håpet på noe nytt nå.

Fotballen de står for er relativt lik ja, men vil si Emery er mer moderne i stilen. Wenger-ball har jo til tider sett veldig bra ut også de siste årene, det er vel først og fremst det å prestere på det nivået over lenger tid Wenger har slitt med. Så dere får vel håpe på at Emery er mannen som kan klare det.

Man kan ikke garantere at Emery vil bli en suksess, men at dere blir bedre under han føler jeg meg veldig sikker på.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 01:08)

DennisB
DennisBInnlegg: 15344
22.05.18 01:17
Hallogallo: PSG blei enda bedre med Neymar ja. Mange vil også si at feks Brasil i 2014-VM hadde vært enda bedre med en god spiss på banen!

Hehe joa. Jeg liker egentlig ikke å bruke ordet spiss. Man blander lett kant og spiss, så om man kan bruke ordet angriper, inkluderer det mer. I hvert fall treeren i front.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
22.05.18 01:32
Roshambo: Veldig artig hvis det blir Emery.

Veldig bra med et sånt innlegg. Pga konkurransesituasjonen er tida i Sevilla betydelig mer interessant enn tida i PSG, helt enig i det. Og utgangspunktet til Emery vil være bedre i Arsenal enn i Sevilla.

Høyt tempo, presse motstanderen, spille hurtig i lengderetning om mulig, åpne kamper og mer detaljerte instruksjoner til spillerne er da det vi kan forvente. Jeg trur kombinasjonen av mer detaljerte instruksjoner enn under Wenger, men samtidig en åpen fotball, er noe som forvirrer en del Arsenalsupportere. For det er lett å tenke (kanskje?) at detaljorientering og videoanalyser gir mer lukka kamper. Men det er langt fra en regel. Bare se på den "verste" av alle: Marcelo Bielsa!

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
22.05.18 02:47
Enzino: Da er vi i hvert fall trygge mot søksmål i kampene!

Blir vel Dick Law i mål nå. Cech er jo ferdig uansett.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 08:02

The Sun say Emery blew away Arsenal's recruitment team — led by Gazidis, Sanllehi & Mislintat — during a stunning presentation a fortnight ago. He staggered them with a forensic analysis of every player in the squad & provided detailed stats & info on how he would improve them.

Emery made it clear he planned to build his vision around 2 key players he regards as central to his plans - Aubameyang & Ramsey. Emery’s depth of knowledge of every Arsenal player left Gazidis & his team gobsmacked — & overshadowed every other presentation, including Arteta’s.

Emery’s attention to detail was described as Guardiola-like & the calm passion he displayed immediately won over Gazidis & co. He knew more about the Arsenal squad & every relevant detail about their career path & injury histories than people who had been at the club for years.

Emery made it clear from the outset that he accepted the financial situation at Arsenal had changed. Also he is used to working under a similar structure as Arsenal have now.

Sakset fra en som heter Grujit. Sun er uansett ikke den beste kilden heller, men dette høres ikke helt usannsynlig ut mtp andre rapporter som har kommet ut om at vi droppet Arteta i 12. time. Emery hadde intervju i går, og da er det nok ganske sannsynlig at han rett og slett blew the away. Høres jo spennende med en trener som har gjort en så bra innsats på forhånd til intervjuet, men vi får håpe at han også kan kreve litt av styret når det også er nødvendig. Greit nok at vi ikke skal ha en klassisk engelsk gaffer, men har lyst på en trener som ikke er en komplett ja-mann for styret.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 08:04
TheUntouchable: Cech er jo ferdig uansett.

Fikk nr 1 i går. Det som gjør meg ekstra skeptisk er at de artiklene og videoene som jeg har sett som beskriver Emerys spillestil handler om at laget skal spille seg ut, og helst veldig hurtig. Cech er virkelig ikke en keeper jeg er komfortabel med at har ballen i bena.

Shenon
ShenonInnlegg: 5228
22.05.18 08:45
DennisB: PSG får godkjent av meg denne sesongen. Å henge seg opp i at man ble slått ut allerede i 8.dels-finalen, blir for dumt for meg, når man tapte for verdens beste lag og vinneren av turneringa

Dennis da..

 

Kan vi ikke få lov å i det minste drømme litt, sånn 4 dager til iallefall, før du utroper RM til årets vinnere? :)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
22.05.18 08:50

Begge deler, RamsherE.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
22.05.18 08:56

Jeg vet ikke hva du er vant med fra ansettelsesprosesser, Enzino, men å tilby noen stillingen, bli enig om betingelser og så gå tilbake på det uten at ny informasjon dukker opp er i hvert fall ansett som svært uryddig og uprofesjonelt i min bok. Gitt at det som kommer fram stemmer, da.

At Wrght er enig i dette, endrer ikke min oppfatning.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17143
22.05.18 09:06

Knaksern  er ute å snakker ned ansettelsen før en ball er sparket ser jeg. Egentlig ganske typiske øvelser her i VGD.

Alt eller det meste henger jo selvsagt på i hvor stor grad manageren klarer å selge sine ideer inn til enkeltspillere som han ikke kjenner på forhånd når han ikke har jobbet med de på feltet og foran "tavla" og noen vil bestandig overaske positivt men andre vil være vanskeligere å selge ideene sine inn til . Enkeltspillere som manageren skal prøve å skape en høyere enhet hos.

Så kan en selvsagt med rette si at en manager "og da snakker vi om managere på toppnivå opp mot klassespillere" og hans agering kanskje ikke utgjør mer enn fem til ti prosent til helheten.

Men sannheten eller iallefall i min boks sannhet er jo at mindre enn 5 prosent utgjør forskjellen på gull og visne tredager gamle løvetann som ikke har smakt vann.

 

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
22.05.18 09:37
Wellewinhio: Fikk nr 1 i går. Det som gjør meg ekstra skeptisk er at de artiklene og videoene som jeg har sett som beskriver Emerys spillestil handler om at laget skal spille seg ut, og helst veldig hurtig. Cech er virkelig ikke en keeper jeg er komfortabel med at har ballen i bena.

Forhåpentligvis er Cech ferdig likevel. For dårlig med ball som du nevner og har blitt dårligere på redninger. Keepere som er dårlig med ball sprer en shit-wave gjennom hele laget. Og motsatt positiv effekt får man med en keeper som virkelig er komfortabel med ballen. Arsenal trenger en type som Neuer/Ter Stegen/Valdes/Bravo/Radlinger/Ederson/Onana i mål.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
22.05.18 09:38
Wellewinhio: Emery made it clear he planned to build his vision around 2 key players he regards as central to his plans - Aubameyang & Ramsey

He knows...

Sign him up.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 09:52
TheUntouchable: He knows... Sign him up.

Han liker jo veldig godt kontringsfotball, og sammen med Özil, så er disse to de som har best ferdigheter for slik fotball. Men hvis vi skal tilbake til 4-2-3-1 så må vi nesten ha en ny DM ved siden av Ramsey, og det betyr nok kanskje slutten på Arsenal-karrieren for Wilshere da han ender opp bak en del spillere i køen. Han gir jo en del spilletid til yngre spillere, så vi vil nok kanskje få se AMN i den posisjonen tho, og han pleier å få mye ut av hurtige backer, så vi vil nok få se en offensiv revolusjon fra spesielt Bellerin tipper jeg. 

Nei, du, dette blir spennende. Blir moro med skikkelig kontringsfotball igjen, og tror stallen vår passer bedre til en slik stil egentlig enn possession. Det som skremmer meg mest med han er at han er veldig opptatt av at laget skal spille seg ut av forsvar, og det er ikke forsvarerne våre veldig gode på, så her må det nok også inn en ny spiller. Håper vi blir seende ut som noe ala dette i en 4-2-3-1:

                                  Ny
Bellerin - Ny stopper - Chambers/Holding/Mavropanos - Monreal/Kolasinac
                        Ny DM - Ramsey
              Mkhitaryan - Özil - Aubameyang
                             Lacazette

Aubameyang har her færre defensive plikter enn Mkhitaryan. Dette kommer nok til å kreve mer av spesielt Özil, men også av Mkhitaryan, hvor det er viktig at de kommer seg tidlig tilbake og i posisjon. Leste at en del av Emery sin filosofi er at laget alltid må være forberedt på å miste ballen siden han spiller så mye i lengderetningen, og at derfor er posisjoneringen til spillerne når vi har ballen veldig viktig. Ramsey må nok være hakket mer tilbakeholden enn det han tidvis har vært, men håper at det heller resulterer i flere gode timede løp fra dypet. Syns han for ofte har hatt for høy utgangsposisjon for å få til disse løpene i senere år.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 09:54)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg