Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37871
22.05.18 09:56

Etter å ha tenkt litt, må jeg si at det kan være spennnde med en angrepsrekke som likner på Liverpool sin oppstilling. Øzil i rollen som Firmino har, Lacasette i Manè sin og Auba i Salaha sin. Selvsagt med en del tilpasninger til de individuelle ferdighetene. Men slik at man får brukt Auba max i kontringsfasen selv om han på partiet er «kant».

DennisB
DennisBInnlegg: 15357
22.05.18 09:59
Shenon: Dennis da..   Kan vi ikke få lov å i det minste drømme litt, sånn 4 dager til iallefall, før du utroper RM til årets vinnere? :)

Jo.. Legger meg flat. Hadde håpet at du eller noen av dine andre brødre og kusiner ikke leste dette.. :-)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 10:03
Enzino: Etter å ha tenkt litt, må jeg si at det kan være spennnde med en angrepsrekke som likner på Liverpool sin oppstilling. Øzil i rollen som Firmino har, Lacasette i Manè sin og Auba i Salaha sin. Selvsagt med en del tilpasninger til de individuelle ferdighetene. Men slik at man får brukt Auba max i kontringsfasen selv om han på partiet er «kant».

Problemet er at kanskje den største styrken til Firmino i den posisjonen vil være Özils største svakhet, nemlig presset som førsteforsvarer. Her er han helt rå, noe som tillater Liverpool til å ofte vinne ballen høyt i banen. Det vil aldri funke med Özil.

Generelt er jeg litt skeptisk til pressferdighetene til alle de offensive spillerne våre, men forhåpentligvis vil Emery klare å både gjøre dem bedre på dette individuelt og som en enhet, for det er det sistnevnte som egentlig er det viktigste. Bare å se på Barcelona under Pep. De hadde ikke spillerne man ville trodd skulle være best på det, men måten de beveget seg etter at de mistet ballen var rett og slett ekstremt imponerende.

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
22.05.18 10:04

Virkelig ikke bra at Elneny har fått nr 4 og Cech nr 1, hadde håpet at begge var ferdige i klubben for å være ærlig. 

Liker heller ikke ryktene om at Ramsey blir en sentral brikke som Emery vil bygge laget rundt. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:06)

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.05.18 10:06

Elneny forlenget kontrakten i april? Selvsagt vil Emery bygge laget rundt de beste. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:07)

DennisB
DennisBInnlegg: 15357
22.05.18 10:07
FrannyLee: Men sannheten eller iallefall i min boks sannhet er jo at mindre enn 5 prosent utgjør forskjellen på gull og visne tredager gamle løvetann som ikke har smakt vann.

You blow us away, Franny, det skal du ha :)

Så får vi håpe at disse 5 prosentene betyr at løvetannen vår vokser seg til edle roser i brudeinnfatning med en liten skvett av vann eller sterkere saker som en tår med gammeldansk.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 10:09

Jeg tror kanskje dette er grunnen til at en del av oss ble skuffet med en gang vi fikk høre at det ble Emery istedenfor Arteta:

Arteta was a blank canvas fans could project their hopes onto and that was exciting. Emery seems a let-down in comparison but he is a serious appointment with the attention to detail Arsenal have needed for a decade

Beklager for spam, men jeg er bare så sinnsykt gira for fremtiden nå. Blir så moro å starte et nytt kapittel med klubben, og jeg har også veldig troen på apparatet rundt Emery, så håper og tror at vi gjør noen skikkelig gode spillerinvesteringer i sommer også. Spesielt han Caglar virker som en type stopper vi kan trenge hvis vi skal spille Emery-ball. Sett et par videoer og lest at han er veldig god som spillende stopper med gode ballferdigeter og ro, i tillegg til å være rask og duellsterk. Han er nok kanskje ikke lederen enn så lenge, men ferdighetsmessig så er nok dette noe vi trenger for å kunne spille oss ut av forsvar.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:11)

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
22.05.18 10:16

Jeg har endt opp med å glede meg. Kjør da, Unai. Få det noe så jævlig på.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
22.05.18 10:17

Özil i rollen Firmino har hos oss?? Hahaha! Sikkert en fin tanke du har ellers altså, Enzino, men dette synes jeg var morsomt. 

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
22.05.18 10:24
AlphaGiroud: Elneny forlenget kontrakten i april? Selvsagt vil Emery bygge laget rundt de beste.

Ramsey er ikke blant de beste spillerne i Arsenal, og han er heller ikke god nok til å være en sentral brikke i et lag som ønsker å vinne PL. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15357
22.05.18 10:26
Wellewinhio: Emery seems a let-down in comparison but he is a serious appointment with the attention to detail Arsenal have needed for a decade

Absolutt enig i det siste. Etter det jeg har lest meg opp til, er han såpass grundig i forberedelser, kjenner sine spilleres styrker og svakheter, og har et øye for detaljer som overgår det meste i klubben ihvertfall det siste tiåret. Det virker utenfra som om det meste gikk på lykke og fromme, gammel rutine og det var lite nytt å hente eller se. Same old, same old Arsenal og Wenger. 

Her kan det se ut som vi får en som gjør grep i kamper, er nøye i forberedelsesfasen, legger taktikken etter motstanderen, og kan faget bedre enn de aller, aller fleste.

Godt mulig at jeg beskriver en manager i verdensklasse nå, men jeg er veldig positiv til å la Emery prøve seg i Arsenal med begrensede midler, og se hva han får ut av laget som helhet. Han klarte det veldig godt i sine dager i Valencia, og tildels i Sevilla (blandet suksess i serien). Det er godt mulig at det er små marginer som sender oss inn i en tittelkamp igjen, eller inn i topp 4 i det minste, men disse marginene kommer ikke uten at noen trykker på de riktige knappene.

Den angrepsrekka vi har nå tror jeg vi må tilbake til våre glansdager for å matche, så klarer Emery å sette sammen laget for øvrig, så kommer resultatene.

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
22.05.18 10:27

Det er ikke lenger enn selvfølge å vinne den franske serien - selv om man snakker om PSG - når man har en konkurrent som kommer til semifinalen i CL og som tar 95 av 114 mulige poeng i den hjemlige serien. Bare sånn at det er nevnt.

Ellers melder jeg meg for øyeblikket ut av diskusjonen vedrørende Emery. Jeg går nå inn i en intensiv fase hvor han skal utforskes. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
22.05.18 10:32

Dennis: Redd du blir skuffet. Tror Emery er mer same old.

Han er ikke spesielt god til å tette igjen.

Han er glad i offensivt spill

Han klarer seg med de ressurser han får, og forholder seg lojalt til det.

Han er notorisk kjent for å være dårlig til å gjøre grep under kamper.

Dette har jeg lest meg til, så ikke utfordre meg på kunnskapen er du snill :)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7673
22.05.18 10:32

Han får litt av en jobb, da. Hvilken formasjon vil han velge? 4-3-3? Hvordan skal han få plass til Mkhitaryan, Özil, Ramsey, Xhaka, Lacazette og Aubemeyang? 4-2-3-1? Xhaka-Ramsey-duoen er dessverre ikke bra nok. Er klubben i posisjon til å benke en av dem? Hva med forsvaret? Keeper? Glad det ikke er meg. 

Jeg er positiv, og gleder meg til den kommende sesongen. Å være negativ til en manager som har trent lag som Valencia, Sevilla og PSG, og som har vunnet 8 titler på de siste 5 årene, ser jeg på som fullstendig meningsløst. Mannen har flere titler enn Pochettino og Klopp til sammen - to managere som forgudes av de fleste. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:43)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 10:34
DennisB: Godt mulig at jeg beskriver en manager i verdensklasse nå, men jeg er veldig positiv til å la Emery prøve seg i Arsenal med begrensede midler, og se hva han får ut av laget som helhet. Han klarte det veldig godt i sine dager i Valencia, og tildels i Sevilla (blandet suksess i serien). Det er godt mulig at det er små marginer som sender oss inn i en tittelkamp igjen, eller inn i topp 4 i det minste, men disse marginene kommer ikke uten at noen trykker på de riktige knappene. Den angrepsrekka vi har nå tror jeg vi må tilbake til våre glansdager for å matche, så klarer Emery å sette sammen laget for øvrig, så kommer resultatene.

Det man ikke må glemme er at selvom han kanskje ikke får allverdens med midler denne sesongen (for suksess vil nok kunne resultere i mer midler i fremtidige sesonger), så er vi en helt annen posisjon enn Sevilla og Valencia. Der så valgte spillere heller å dra til klubber i bunnsjiktet i PL enn å komme til dem, i tillegg til at vi har langt bedre forutsetninger for å beholde våre beste spillere. Begge disse klubbene solgte suksesshistoriene sine over en lav sko, mens vi har vist at vi kan holde på våre beste spillere. 

Det største problemet jeg kan se med at vi kan ta steget helt opp i ligatoppen med han er at det virker som at kanskje erfarne stjerner syns han er såpass slitsom at han kan ende opp med å enten miste litt kontroll over gruppen eller at disse selges fordi de ikke orker å jobbe med han. Forhåpentligvis har han klart å moderere seg noe siden spesielt Valencia-perioden, i tillegg til at gruppen kjøper filosofien og metodene hans. Da tror jeg vi har veldig gode muligheter til å utvikle oss de neste sesongene. Syns mye av det han står for virker veldig spennende.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
22.05.18 10:36
DennisB: Godt mulig at jeg beskriver en manager i verdensklasse nå, men jeg er veldig positiv til å la Emery prøve seg i Arsenal med begrensede midler, og se hva han får ut av laget som helhet. Han klarte det veldig godt i sine dager i Valencia, og tildels i Sevilla (blandet suksess i serien). Det er godt mulig at det er små marginer som sender oss inn i en tittelkamp igjen, eller inn i topp 4 i det minste, men disse marginene kommer ikke uten at noen trykker på de riktige knappene.

Hvordan er han på lagbygging? Arsenal trenger også en manager som helst kjøper yngre spillere utvikler dem, ikke en som vil hente to 29-åringer som nye nøkkelspillere i midtforsvar og sentral midtbane.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
22.05.18 10:37
TheArsenalWay: Ramsey er ikke blant de beste spillerne i Arsenal, og han er heller ikke god nok til å være en sentral brikke i et lag som ønsker å vinne PL.

Fasit til dine to svar: feil. 

Såklart er han god nok. 

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
22.05.18 10:37
Wellewinhio: kanskje erfarne stjerner syns han er såpass slitsom at han kan ende opp med å enten miste litt kontroll over gruppen
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 09:59)

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
22.05.18 10:38
LeCoq: Xhaka-Ramsey-

Eg er av den oppfatning at denne duoen har høyt potensiale...ellers tippet eg før sesongen at Ramsey ble årets spiller og hadde nok en gang helt rett ;-) 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 10:39
KongOlav2: Hvordan er han på lagbygging? Arsenal trenger også en manager som helst kjøper yngre spillere utvikler dem, ikke en som vil hente to 29-åringer som nye nøkkelspillere i midtforsvar og sentral midtbane.

Han går nok inn i en rolle som hovedtrener først og fremst, en lignende rolle som han hadde da han var trener i Sevilla under Monchi, så når det kommer til spillerkjøp har han nok en underordnet rolle. Mislintat har jo vist seg som flink til å kjøpe unge spillere i BvB, så håpet er at han begynner med det i Arsenal også snart. Emery er kjent for å gi mulighet til unge spillere, og har blitt nevnt som en av hovedårsakene til at Rabiot har hatt den utviklingen han har hatt. Håper han kan få til noe av det samme med AMN hos oss. Har også gitt mange sjanser til Lo Celso og Kimpembe i en klubb som PSG, hvor stjerner er veien å gå. Tror vi kan få se en utvikling her, og mest av alt er han kjent for å utvikle spillere.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:42)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
22.05.18 10:41
Knipsemannen: Eksempler på dette, bortsett fra den brasilianske fitten Lucas Moura?

Joaquin i denne artikkelen, og har lest en del tweets (som jeg ikke orker å finne frem) som også nevner dette. Blant annet Neymar ble nevnt som en som slet litt med dette ekstreme fokuset på detaljer.

DennisB
DennisBInnlegg: 15357
22.05.18 10:41
Myshkin: Han er ikke spesielt god til å tette igjen. Han er glad i offensivt spill Han klarer seg med de ressurser han får, og forholder seg lojalt til det. Han er notorisk kjent for å være dårlig til å gjøre grep under kamper.

Er man glad i offensivt spill, blir det også en større utfordring å tette igjen bakover. Det viser all historie. Synes ikke Emery har vært dårlige på balansen der, i hvert fall bedre enn vi har vært de siste sesongene. I PSG var man i det minste solide bakover, men spillermateriellet selvsagt veldig godt.

At han er notorisk kjent for å ikke gjøre grep under kamper, blir også relativt sett for meg. Ikke det inntrykket jeg har hatt heller. Vi har hatt Wenger, som tydeligvis bestemmer seg for bytter i forkant av kampene, kan bytte ut de beste for dagen, taktisk var han enten fraværende de siste årene eller gjorde null og nada.

Alt er relativt, og jeg sammenligner selvsagt med hva vi har sittet med i det siste tiåret.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:45)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
22.05.18 10:44
Wellewinhio: Han går nok inn i en rolle som hovedtrener først og fremst, en lignende rolle som han hadde da han var trener i Sevilla under Monchi. Han gir mulighet til unge spillere, og har blitt nevnt som en av hovedårsakene til at Rabiot har hatt den utviklingen han har hatt. Håper han kan få til noe av det samme med AMN hos oss. Har også gitt mange sjanser til Lo Celso og Kimpembe i en klubb som PSG, hvor stjerner er veien å gå. Tror vi kan få se en utvikling her, og mest av alt er han kjent for å utvikle spillere

Oki. Med tanke på at 3 av 4 av deres offensive stjerner er nær 30 pdd, så bør det iallfall ikke være mange flere slike kjøp i den alderen. En keeper kan gå an siden disse kan holde høyt nivå langt inn i 30-åra. I andre posisjoner bør de gå for alternativer fra 25-26 og nedover.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7673
22.05.18 10:46
Wellewinhio: Arteta was a blank canvas fans could project their hopes onto and that was exciting. Emery seems a let-down in comparison but he is a serious appointment with the attention to detail Arsenal have needed for a decade

Nettopp, og jeg ser ikke helt problemet. Det er ikke slik at Arteta-toget har gått. Forhåpentligvis får Emery oss på rett spor igjen, samtidig som Arteta skaffer seg verdifull erfaring som manager i en mindre klubb. 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
22.05.18 10:48
KongOlav2: Oki. Med tanke på at 3 av 4 av deres offensive stjerner er nær 30 pdd, så bør det iallfall ikke være mange flere slike kjøp i den alderen. En keeper kan gå an siden disse kan holde høyt nivå langt inn i 30-åra. I andre posisjoner bør de gå for alternativer fra 25-26 og nedover.

Jeg kjenner jeg er litt lei din obsession over vår finansielle situasjon.

Til informasjon.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
22.05.18 10:48
Wellewinhio: Har også gitt mange sjanser til Lo Celso og Kimpembe i en klubb som PSG, hvor stjerner er veien å gå. Tror vi kan få se en utvikling her, og mest av alt er han kjent for å utvikle spillere.

Vi skal nok være litt forsiktige med å gi ham for mye kred. PSG har lenge hatt FFP hengende over seg og de har et veldig bra akademi. At Lo Celso og Kimpembe spiller er nok også fordi han ikke har hatt noen reelle valg, i tillegg til at de er gode nok også (selvsagt).

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
22.05.18 10:49
Odysseen: Jeg kjenner jeg er litt lei din obsession over vår finansielle situasjon. Til informasjon.

Olav liker å dele sine observasjoner med alle som vil høre på. Herlig type som mener litt om alt mulig, uten å ha spesiell greie på noe konkret.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
22.05.18 10:49
Odysseen: Jeg kjenner jeg er litt lei din obsession over vår finansielle situasjon.

Dette har da ingenting å gjøre med finanser. Det er da ren idioti å bygge et lag hvor storparten av nøkkelspillerne tipper 30 samtidig. Da blir det rimelig massiv utskiftning av sentrale spillere på relativt kort tid, og ofte en påfølgende dupp i prestasjoner.

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
22.05.18 10:50
Wellewinhio: Joaquin i denne artikkelen, og har lest en del tweets (som jeg ikke orker å finne frem) som også nevner dette. Blant annet Neymar ble nevnt som en som slet litt med dette ekstreme fokuset på detalje

Joaquin har vel også nevnt Emery som en av de beste trenerne han har hatt.

Det gjør ikke meg noe at vi får inn en trener med ekstremt fokus på detaljer. Mange eksempler på svært dyktige trenere som har dette fokuset, og som av konsekvens ikke går perfekt overens med alle spillerne. Kan selvsagt ikke være fullstendig galskap, men er vel ingenting som tilsier at han har i nærheten av like mange "konflikter" bak seg med spillerne han har trent, hvis man for eksempel sammenligner med Pepe og Jose.

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
22.05.18 10:51
Knipsemannen: sammenligner med Pepe og Jose.

Pepe Reina. :D

Mente selvsagt Pep Guardiola - verdens udiskutabelt beste manager.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg