Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 10:54
KongOlav2: Hvordan er han på lagbygging? Arsenal trenger også en manager som helst kjøper yngre spillere utvikler dem, ikke en som vil hente to 29-åringer som nye nøkkelspillere i midtforsvar og sentral midtbane.

Skal bli spennende å se hvor han ligger der, men han er ikke ukjent med å gi unge spillere sjansen. Den balansen vi har i dag burde være bra på både kortsiktig og langsiktig basis. Vi har erfaringen og spillere i sin prime som kan få oss inn i en attraktiv bås igjen kortsiktig, og vi har flere unge som banker på. En bra miks av erfarne og yngre spillere slik jeg ser det. Vi må ha begge for å komme oss tilbake relativt raskt, og for å bygge opp framtida.

Jeg er positiv til at vi har en angrepsrekke i sin prime, vi trenger inntektene en CL-plass vil gi oss. Så får vi bli gode på å la yngre spillere slippe til, og hente nye spillere i den årsklassen du antyder.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 10:56)

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
22.05.18 10:54
KongOlav2: Dette har da ingenting å gjøre med finanser. Det er da ren idioti å bygge et lag hvor storparten av nøkkelspillerne tipper 30 samtidig. Da blir det rimelig massiv utskiftning av sentrale spillere på relativt kort tid, og ofte en påfølgende dupp i prestasjoner.

Selvsagt har det noe med finanser å gjøre. Det er jo alt du skriver om i denne tråden. Morsomt nok, uten noe spesiell kunnskap på området. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
22.05.18 11:01
Odysseen: Selvsagt har det noe med finanser å gjøre. Det er jo alt du skriver om i denne tråden. Morsomt nok, uten noe spesiell kunnskap på området

Dette har langt mer med lagbygging å gjøre. Vi har sett flere lag få et markant dupp i prestasjoner når en stor andel av sentrale spillere har passert 30 år i løpet av et par sesonger, og fornyelsen av laget har startet for sent. Om Arsenal vil unngå dette bør derfor ikke være flere sentrale kjøp i sommer være av spillere som er nær 30 år. Derav spørsmålet mitt om Emerys egenskaper til lagbygging, dvs. evnen til å sette sammen et lag som kan prestere på både kort og lang sikt og ikke bare i en periode på 2-3 år.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 11:04)

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 11:05
KongOlav2: Om Arsenal vil unngå dette bør derfor ikke være flere sentrale kjøp i sommer av spillere som er nær 30 år.

Tror du virkelig dette er planen til Emery, som tilsynelatende vet alt om Arsenals spillere, ledelse, hvor skoen trykker, hvordan han vil bygge opp laget osv. (jmfr. det som har lekket angående intervjuer etc.)?

Hvor lite smarte tror du man er i Arsenal, på en skala fra 1 til 10?

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17780
22.05.18 11:07
TheArsenalWay: Ramsey er ikke blant de beste spillerne i Arsenal, og han er heller ikke god nok til å være en sentral brikke i et lag som ønsker å vinne PL.

Hvorfor være så bombastisk på dette? Alle managere som vil lykkes i ny klubb som har byttet ut sin gamle må klare å lokke frem de missbrukte talentene og de resursene som enkeltspillere sitter på i langt større grad enn den gamle.

Det er jo derfor en bytter manager. Og store lag bytter til managere som har behandlet store navn og talent før. Som jo oftest er spessielle personligheter. At latente talenter blomstrer under nye regimer er vel mer regelen enn unntakene. Spessielt når en snakker om store klubber og da også spillertalent som har gått lei sitt gamle regime og ønsker friske koster inn.

Talentene ligger der jo ,. Ellers hadde de jo ikke vært i en toppklubb om en skal si det litt enkelt og naivt, men med en stor strime av sannhet.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 11:09)

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4548
22.05.18 11:07
DennisB: Hvor lite smarte tror du man er i Arsenal, på en skala fra 1 til 10?

1, tydeligvis. Ikke kan vi holde styr på vår finansielle situasjon, ei heller kan vår presumptivt nyansatte manager forstå helt basic lagbygging.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
22.05.18 11:08
DennisB: Tror du virkelig dette er planen til Emery, som tilsynelatende vet alt om Arsenals spillere, ledelse, hvor skoen trykker, hvordan han vil bygge opp laget osv. (jmfr. det som har lekket angående intervjuer etc.)? Hvor lite smarte tror du man er i Arsenal, på en skala fra 1 til 10?

Jeg vet ikke hvordan Emery har gjort dette i tidligere i klubber, f.eks Sevilla og Valencia, som nok pdd er mer sammenlignbare med Arsenal enn PSG med sine uttømmelige ressurser.

Det finnes jo managere som neppe tenker mer enn et par år frem i tiden og handler deretter. Mourinho er en. En annen stor manager som aldri har overbevist meg som lagbygger er Ancelotti. Han er strålende til å ta over stjernespekkede staller og prestere med disse, men kan aldri huske at han i stor grad har bygd sitt "eget" lag i stor grad.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7751
22.05.18 11:09

Nu herjer KongOlav i thread.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 11:18
KongOlav2: Jeg vet ikke hvordan Emery har gjort dette i tidligere i klubber, f.eks Sevilla og Valencia, som nok pdd er mer sammenlignbare med Arsenal enn PSG med sine uttømmelige ressurser.

I Arsenal kommer han til såpass mange spillere i sin prime, og får den erfaringen fra spillerne han trenger fra dag èn. Ingen grunn til å tenke på annet enn å gi unge spillere sjansen etterhvert, kjøpe inn spillere han kan utvikle, eller relativt unge stjerner, om lommeboka tillater det. Perfekt balanse for en ny manager, som både vil få hurtige resultater, og bygge lag underveis.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 11:21)

Iniesta
IniestaInnlegg: 2047
22.05.18 11:20
HenryLegend: Han vant EL tre ganger på 3 sesonger, der han kvalifiserte seg til CL med å vinne to av de gangene

Den regelen med at vinner av EL kommer til CL er fortsatt ganske ny og mener det kun er 1 gang Sevilla har tatt den ruten. United tok den andre gangen det var mulig og ingen tok den i år.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7751
22.05.18 11:23
BigTonyAdams: Poenget er at CL er for meg i alle fall veldig mye tilfeldigheter og små avgjørende situasjoner, kontra ligaen.

Enig. Guardiola, som anses av mange som verdens beste manager, har ikke vunnet Champions League siden tiden i Barcelona. For en drøy måned siden tapte han 5-1 sammenlagt mot Liverpool. Fem - enetter å ha brukt 437 millioner pund (ifølge denne siden) på spillerkjøp. Virker som om folk ikke aksepterer at managere går på smeller. Ja, returkampen mot Barcelona var meget svak, men det var ikke akkurat guttelaget til Vålerenga de møtte. Det var i tillegg en kamp som ble preget av dommerfeil og voldsomme marginer. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 11:24)

Shenon
ShenonInnlegg: 5241
22.05.18 11:26
DennisB: Hvor lite smarte tror du man er i Arsenal, på en skala fra 1 til 10?

Er vel ikke mer enn et par måneder siden (rett før Wenger ga seg) at dere selv ville gitt styre og stell i klubben deres sånn ca -15 på den skalaen....

(Innlegget ble redigert 22.05.18 11:27)

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 11:34
Shenon: Er vel ikke mer enn et par måneder siden (rett før Wenger ga seg) at dere selv ville gitt styre og stell i klubben deres sånn ca -15 på den skalaen....

Funny, men du vet selvsagt at det å bygge lag aldri var på menyen der. Vi får vel gi Emery nok tillit på at han forstår hvordan en klubb skal komme seg framover i et lengre perspektiv enn et par år.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4043
22.05.18 11:37

Det som er litt artig..er at vi tror at video analyse og spiller analyse blir helt nytt i Arsenal...at vi har vert på steinalder nivå til nå....Wenger som var kjent for å være den mest nøyaktige med tanke på spiller informasjon...analyserte til og med privat livet til spillere før han kjøpte...Har nå drevet et sportslig apparat på lik linje med en dårlig Obos klubb....

Vi snakker her om en klubb som har investert enorme summer i trening og analyse fasiliteter...og så blir man begeistret for at "nye" treneren analyserer...Arsenal er en av verdens mest profesjonelle klubber...som har hatt to svake sesonger og da er hele klubben amatører....GOD JUL 

At Wenger ikke har klart å få ut maks av klubben de to siste årene gjør ikke hele klubben til idioter    

(Innlegget ble redigert 22.05.18 11:39)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
22.05.18 11:39
DennisB: I Arsenal kommer han til såpass mange spillere i sin prime, og får den erfaringen fra spillerne han trenger fra dag èn. Ingen grunn til å tenke på annet enn å gi unge spillere sjansen etterhvert, kjøpe inn spillere han kan utvikle, eller relativt unge stjerner, om lommeboka tillater det. Perfekt balanse for en ny manager, som både vil få hurtige resultater, og bygge lag underveis.

Er vel også viktig at han har et godt apparat rundt seg for rekruttering. Mislintat er vel en sentral brikke i så måte. Ser jo i Liverpool at det er godt samarbeid mellom Klopp og resten av sportslig ledelse. Var jo f.eks sportsdirektør Edwards som overbeviste Klopp om at Liverpool måtte gå for Salah.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 11:56

Vil slenge inn mine to cents om Emery her. For å være ærlig så skjønner jeg ikke hvorfor han blir vurdert. For all del tror jeg det er en bedre løsning enn Arteta og Vieira(selv om jeg ikke aner hva de står for). Altså jeg synes det var merkelig for PSG å gå etter han. Gjorde sakene sine greit i Sevilla, og bra i Valencia, men for min del er en han en god La Liga-trener, men ikke så god at han kan trene PSG, og Arsenal. Han er god i mellomsjiktet av La Liga-klubber, ikke Arsenal.

Han har en vane for å gjøre taktiske blemmer, og er i det hele tatt en relativt naiv taktisk trener. Han er jo forsåvidt ganske pragmatisk, og vil prøve å gjøre det beste ut av spillerne han besitter. Han har gode meritter å vise til, men mye av fremgangen i Sevilla skal også Monchi ha en god del av æren for. Som i mange år kanskje har vært Spanias beste sportsdirektør, om ikke i toppsjiktet i Europa også. Emery av det jeg har lest har omtrent aldri hatt en hånd med i spillerlogistikk i noen av klubbene han har jobbet i.

Ganske merkelig for øvrig også å sammenligne Valencia, og Sevilla med Arsenal. Det er ganske håpløst. Arsenal er så klart en mye større klubb enn disse.

Når det er sagt så er han nok en av de større profilene som er ledig på markedet, og hvis de ikke takler lønna til Enrique så er det fair nok. Men av Emery og Enrique så er helt klart Enrique en bedre kvalifisert trener etter mitt syn. For min del skriker denne løsningen av å være kortsiktig, og en mellomløsning mens man venter på en mer åpenbar kandidat. Og det kan være greit, men jeg stusser fortsatt på det.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
22.05.18 12:03

Skjønner ikke dette snakket om sportsdirektører. De tar da for pokker ikke ut laget, eller gjør noe som helst på treningsfeltet?

Sier vel seg selv at det er treneren som blir holdt ansvarlig, enten laget gjør det bra eller dårlig. Ikke snakk til meg om at sportsdirektør x,y,z skal ha æren.

Rant over.

HenryLegend
HenryLegendInnlegg: 10224
22.05.18 12:13
Iniesta: Den regelen med at vinner av EL kommer til CL er fortsatt ganske ny og mener det kun er 1 gang Sevilla har tatt den ruten. United tok den andre gangen det var mulig og ingen tok den i år.

Det var nytt til 14/15 sesongen da Sevilla vant EL for andre gang under Emery. Derfor kom de til CL i 15/16 sesongen, men røk i gruppespillet og vant EL den sesongen også. De har benyttet seg av dette to ganger, og United en gang. Atletico var allerede kvalifisert i år.

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
22.05.18 12:26
Wellewinhio: pressferdighetene

Til Øzil er som nærteknikken til Chambers 

ONV95
ONV95Innlegg: 4997
22.05.18 12:27
DennisB: brødre og kusiner

Det går vel ut på ett i den gjengen.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 12:30
Jazzeron: Skjønner ikke dette snakket om sportsdirektører. De tar da for pokker ikke ut laget, eller gjør noe som helst på treningsfeltet? Sier vel seg selv at det er treneren som blir holdt ansvarlig, enten laget gjør det bra eller dårlig. Ikke snakk til meg om at sportsdirektør x,y,z skal ha æren.

Kort oppsummert så har Sevilla, under Monchi, de siste ti årene kjøpt spillere for £273 mill, mens de har solgt for £390 mill, altså enn inntjening på £117 mill. Tillegg har svært mange av spillerne hentet inn av Monchi som regel økt voldsomt i verdi under tiden i Sevilla.

Alves, Rakitic, Krychowiak, Vitolo, Gameiro, Bacca, Kondogbia, og mange, mange flere ble hentet billig, og solgt med stor fortjeneste. De må som regel selge nøkkelspillere fordi de ikke har ressurser til å beholde de, men til tross for dette har det vært sportslig fremgang.

Det er ganske få som kan måle seg med det Sevilla har gjort de siste årene på overgangsmarkedet.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 12:37)

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
22.05.18 12:30
Pinkieez: god

Han er i hvert fall god til å leke spiss, det skal være sikkert

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
22.05.18 12:33
Bleke: Alves, Rakitic, Krychowiak, Vitolo, Gameiro, Bacca, Kondogbia, og mange, mange flere ble hentet billig, og solgt med stor fortjeneste. De må som regel selge nøkkelspillere fordi de ikke har ressurser til å beholde de, men til tross for dette har det vært sportslig fremgang.

Joda det er flott det, men hvordan de fremstår på banen har jo en sportsdirektør 0 med. Styret osv likeså.

Aner ikke helt hva jeg skal tro om Emery. Men kan umulig bli verre.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.05.18 12:34

Nå er det stort sett Sven og Raul som vil ta seg av det meste av signeringer. Det at man prøver seg på Sokratis og Caglar før man har ansatt noen bekrefter vel det. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 12:34
Bleke: Kort oppsummert så har Sevilla, under Monchi, de siste ti årene kjøpt spillere for £273 mill, mens de har solgt for £390 mill, altså enn inntjening på £117 mill. Tillegg har svært mange av spillerne hentet inn av Monchi som regel økt voldsomt i verdi under tiden i Sevilla. Alves, Rakitic, Krychowiak, Vitolo, Gameiro, Bacca, Kondogbia, og mange, mange flere ble hentet billig, og solgt med stor fortjeneste. De må som regel selge nøkkelspillere fordi de ikke har ressurser til å beholde de, men til tross for dette har det vært sportslig fremgang.

Nå har jo vi også en meget høyt ansett sjef for spillerrekruttering i Sven Mislintat, og vi har jo langt bedre forutsetninger for å holde på våre beste enn det Sevilla har, så det blir spennende å se hva han får til i en klubb som ikke må selge de beste som han klarer å utvikle. For selvom Monchi er meget dyktig, så fortjener nok Emery sin dose av æren for at disse utviklet seg så bra som de gjorde i denne perioden.

Arsenal blir jo en slags mellomting mellom Sevilla/Valencia og PSG, og forhåpentligvis er dette noe som passer han, men det er vanskelig å si før vi får sett laget i action noen mnd. Uansett så blir det spennende, og det er det lenge siden vi har kunnet si.

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
22.05.18 12:39
WSnake: Wenger som var kjent for å være den mest nøyaktige med tanke på spiller informasjon

Wenger nektet jo teamet å vise spillene video hva de gjorde feil på kamper i frykt for at de skulle fokusere på dette på feil måte.           

Snakk om silkehansker..  

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 12:41
Jazzeron: Joda det er flott det, men hvordan de fremstår på banen har jo en sportsdirektør 0 med. Styret osv likeså. Aner ikke helt hva jeg skal tro om Emery. Men kan umulig bli verre.

Emery er langt mer pragmatisk enn Wenger, han ønsker først og fremst resultater, og kan fint spille etter hvordan motstanderen spiller. Av det jeg har sett av Emery sine lag, derimot så er det ofte taktiske feilvurderinger som har felt han ofte.

Han er en ganske tradisjonell trener i så måte, men at han skal være eneste grunnen bak Sevillas EL-suksess, det blir historieløst.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2047
22.05.18 12:43
HenryLegend: Det var nytt til 14/15 sesongen da Sevilla vant EL for andre gang under Emery. Derfor kom de til CL i 15/16 sesongen, men røk i gruppespillet og vant EL den sesongen også. De har benyttet seg av dette to ganger, og United en gang. Atletico var allerede kvalifisert i år.

Det stemmer. Jeg tenkte at det bare er en sesong Spania har hatt 5 lag med, men det var ubåten som ikke kom gjennom playoff :) Sevilla har "sneket" seg med 2 ganger.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
22.05.18 12:47
Bleke: Han er jo forsåvidt ganske pragmatisk, og vil prøve å gjøre det beste ut av spillerne han besitter. Han har gode meritter å vise til, men mye av fremgangen i Sevilla skal også Monchi ha en god del av æren for. Som i mange år kanskje har vært Spanias beste sportsdirektør, om ikke i toppsjiktet i Europa også. Emery av det jeg har lest har omtrent aldri hatt en hånd med i spillerlogistikk i noen av klubbene han har jobbet i. Ganske merkelig for øvrig også å sammenligne Valencia, og Sevilla med Arsenal. Det er ganske håpløst. Arsenal er så klart en mye større klubb enn disse. Når det er sagt så er han nok en av de større profilene som er ledig på markedet, og hvis de ikke takler lønna til Enrique så er det fair nok. Men av Emery og Enrique så er helt klart Enrique en bedre kvalifisert trener etter mitt syn. For min del skriker denne løsningen av å være kortsiktig, og en mellomløsning mens man venter på en mer åpenbar kandidat. Og det kan være greit, men jeg stusser fortsatt på det.

Liker ikke helt det flere skriver om at han er naiv. Det har vi hatt mer enn nok av de siste 10 årene.

Men på resten du skriver, virker det ikke som om du helt er kjent med Kroenkes ambisjoner med Arsenal. Han har altså gått ut offentlig og sagt at han ikke har tittelamibsjoner (ganske sick ting å uttale til media egentlig).

Så selv om Arsenal er en større klubb enn Sevilla og Valencia, så er det ikke på noen måte sikker at eierens ambisjoner er noe større. Wenger fikk sitte veldig lenge uten trofeer, så lenge han holdt oss i pengemaskinen CL. Og resultatregnskapet er veldig mye viktigere enn trofeer hos de som tar beslutningene i klubben vår. Det er trist, men det er også et ubestridelig faktum.

Hvis han er såpass svak som en del som kjenner litt til ham antyder, så får vi håpe at han bare er en løsning for å få oss tilbake i CL, før vi sikter høyere med noen andre. Men jeg er neigu ikke sikker på at det er tilfellet.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.05.18 12:51

£5M i året for Emery. Halvparten av det Wenger tjente og 1/3 av det Luis Enrique ville ha. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg